16 Απριλίου 2008

Charlie Chaplin / Tσάρλι Τσάπλιν

«Το μόνο που χρειάζομαι για να κάνω μια κωμωδία είναι ένα πάρκο, έναν αστυνομικό και ένα όμορφο κορίτσι» (Τσάρλι Τσάπλιν)

Ο Τσάρλι Τσάπλιν γεννήθηκε σαν σήμερα, 16 Απριλίου του 1889 και πέθανε στις 25 Δεκεμβρίου 1977. Υπήρξε Άγγλος ηθοποιός και κορυφαία μορφή του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Γιος πλανόδιων ηθοποιών, έμαθε από μικρός τη τέχνη του γέλιου, παρότι έζησε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια. Οι γονείς του χώρισαν γρήγορα, όταν ο Τσάρλι ήταν αρκετά μικρός και αναγκαστικά συνόδευε τη μητέρα του στις επαρχιακές περιοδείες της. Όταν όμως έχασε το πατέρα του και η μητέρα του έμεινε άνεργη, ο μικρός Τσάρλι για να μπορέσει να βγάλει χρήματα, ξεκίνησε να δουλεύει ως καλλιτέχνης του δρόμου. Αυτοσχεδίαζε μικρά χορευτικά στους δρόμους του Λονδίνου και μάζευε χρήματα.

Ωστόσο οι παλιές γνωριμίες των γονιών του, τον βοήθησαν να βρει μια κανονική δουλειά στον παιδικό χορευτικό θίασο των Eight Lancashire Lads. Σε ηλικία οκτώ ετών ήταν ήδη ένας επαγγελματίας ηθοποιός που ερμήνευε παιδικούς ρόλους σε παραστάσεις στο Λονδίνο. Το 1921 μετέβη στις ΗΠΑ και έλαβε μέρος σε διάφορες κωμικές ταινίες. Στο διάστημα 1912-1918 ήταν πρωταγωνιστής σε πολλές μικρές κωμωδίες, όπου καθιερώθηκε διεθνώς, σε ταινίες μικρού μήκους του βουβού κινηματογράφου. Εκείνη την εποχή θα γεννηθεί η τόσο γνωστή και παγκοσμίως αναγνωρίσιμη εικόνα του Σαρλό: ένας καλόκαρδος αλήτης με κοντό μαύρο μουστάκι, τεράστια παπούτσια, καπέλο σε μικρότερο από το κανονικό μέγεθος και μπαστούνι, ο οποίος προσπαθεί να επιβιώσει διατηρώντας την αξιοπρέπειά του σε έναν κόσμο κοινωνικής αδικίας και ανισότητας. Ο Τσάρλι, όχι μόνο πρωταγωνιστούσε, αλλά ήταν σεναριογράφος, μουσικοσυνθέτης και σκηνοθέτης των ταινιών του.

Γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός στο Χόλυγουντ. Αναδεικνύεται σε ανυπέρβλητο μάστορα της παντομίμας, ικανό να οδηγεί τους θεατές του από το γέλιο στο δάκρυ με μια απλή έκφραση ή χειρονομία και με χάρη που συχνά παρομοιάζεται με εκείνη ενός χορευτή μπαλέτου.
Η παγκόσμια καταξίωση ήρθε από τις μεγάλου μήκους ταινίες του, όπως οι 'Μοντέρνοι Καιροί', 'Ο Μεγάλος Δικτάτωρ', 'Τα Φώτα της Πόλης' και άλλες, που τον κατέταξαν ανάμεσα στους σημαντικότερους δημιουργούς της έβδομης τέχνης.


Σκηνή απο τη ταινία 'Modern Times' (1936), η οποία αποτελεί μια απο τις σπάνιες στιγμές που ακούμε τη φωνή του Τσάπλιν στη τηλεόραση, όπου τραγουδάει το τραγούδι "Charabia".

Οι θεατές παγκοσμίως μπορεί να τον λάτρεψαν, οι επικριτές του όμως στην Αμερική ήταν πολλοί. Αιτίες ήταν άλλοτε τα πολιτικά του φρονήματα (κατηγορήθηκε ως κομμουνιστής από το Χόλυγουντ και πικραμένος αυτοεξορίστηκε στην Ελβετία το 1952) και άλλοτε η προσωπική ζωή του. Καθώς έκανε τέσσερις γάμους, εκ των οποίων οι δύο ήταν με ανήλικες νύφες.


‘Ο Μεγάλος δικτάτωρ’ (1940) Μία κλασική στιγμή στην ιστορία του σινεμά, όπου ο Τσάρλι χορεύει με την υδρόγειο, σατιρίζοντας τον Χίτλερ.

«Ο Μεγάλος δικτάτωρ» είναι η πρώτη ομιλούσα και ηχητική ταινία του Τσάπλιν, δεκατρία χρόνια μετά την εισαγωγή του ήχου. Είναι μια ανελέητη πολιτική σάτιρα για την άνοδο του Χίτλερ και του ναζισμού. Η ταινία απαγορεύτηκε από τους Χίτλερ, Μουσολίνι και Φράνκο, ενώ ήταν υποψήφια για 5 Οσκαρ. Σκηνές, όπως αυτή που φαίνεται στο παραπάνω βίντεο, όπου ο Τσάπλιν χορεύει μπαλέτο με την υδρόγειο ανήκουν στις πιο σημαντικές στιγμές της κινηματογραφικής ιστορίας.

Ο Τσάπλιν είχε την ιδέα για τη δημιουργία της ταινίας όταν ένας φίλος τού επισήμανε τη φυσική ομοιότητά του με τον Χίτλερ. Αργότερα γνώρισε πως γεννήθηκε με μια εβδομάδα διαφορά από το δικτάτορα, είχανε σχεδόν το ίδιο ύψος και βάρος, αγωνίστηκαν και οι δύο με τη φτώχεια πριν διακριθούν στο χώρο τους. Όταν έμαθε για την εθνικιστική και ρατσιστική πολιτική του Χίτλερ, εκμεταλλεύτηκε την ομοιότητά τους ως πηγή έμπνευσης για να του «επιτεθεί». Αργότερα δήλωσε πως αν γνώριζε την αληθινή διάσταση της ναζιστικής θηριωδίας «δεν θα μπορούσε να αστειευτεί με τη φονική της παράνοια».

Η παραγωγή της ταινίας ξεκίνησε το 1937, όταν ακόμα δεν υπήρχαν πολλοί που πίστευαν πως ο ναζισμός συνιστούσε απειλή, ενώ το φιλμ κυκλοφόρησε το 1940, λίγο πριν η Αμερική μπει στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Όταν κυκλοφόρησε η ταινία, ο Χίτλερ απαγόρευσε την προβολή της σε όλες τις κατεχόμενες χώρες. Περίεργος όμως ο ίδιος για το φιλμ, παρήγγειλε μια κόπια μέσω Πορτογαλίας. Την είδε δύο φορές, χωρίς κανείς να μάθει ποτέ την αντίδρασή του. «Θα έδινα τα πάντα για να μάθω τι σκέφτηκε για την ταινία», δήλωσε αργότερα ο Τσάπλιν. Σύμφωνα με ντοκιμαντέρ για τα γυρίσματα του φιλμ, ο Τσάπλιν άρχισε να νιώθει όλο και πιο άβολα μιμούμενος τον Χίτλερ, όσο μάθαινε για τις εξελίξεις στην Ευρώπη.

Πηγή: Το ΒΗΜΑ, Ειδικό ένθετο "Πρωταγωνιστές: Το Λεξικό των Ονομάτων που άλλαξαν το κόσμο", 28/04/2002 , Σελ.: Y10.

158 σχόλια:

Roadartist είπε...

Μεγάλο βγήκε το post..Αλλά στον Τσάπλιν έχω ιδιαίτερη αδυναμία, χάρηκα τόσο πολύ την διαδικασία της δημιουργίας της ανάρτησης..δεν ήθελα να παραλείψω κάτι! Και οι δυο σκηνές απο τα βιντεάκια ειναι πολύ ξεχωριστές & αγαπημένες!..

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Η δεύτερη φράση που θα μπορούσε να πει ο Τσάπλιν, μετά την πρώτη με το πάρκο, τον αστυνομικό και το κορίτσι, είναι: " Για να κάνω κωμωδία δε χρειάζομαι ούτε πάρκο, ούτε αστυνομικό, ούτε όμορφο κορίτσι ". Θα ήταν αλαζονικό και δε θα του ταίριαζε, αλλά θα μπορούσαν όλοι να το πιστέψουν.
΄Αλλη μια ωραιότατη ανάρτηση!

Sweet and bitter είπε...

Πολύ ωραία η ανάρτησή σου!

Και χαρακτηριστικές οι σκηνές! Η πρώτη μας δίνει τη δυνατότητα να ακούσουμε τη φωνή ενός ηθοποιού του βωβού και η δεύτερη είναι εξαιρετική αλληγορία της παράνοιας του Χίτλερ!

Καληνύχτα! :)

Hypocrite lecteur είπε...

Θα έδινα και εγώ τα πάντα να μάθω τί σκέφτηκε ο Χίτλερ όταν είδε την ταινία...

Μπουρμπουλήθρα είπε...

Πολυ ωραιο ποστ.. Ο Τσαπλιν μου αρεσει πολυ και οι ταινιες του ειναι το κατι αλλο. Αυτος χωρις ηχο και ειδικα εφε στις ταινιες του και βγαζει τοσο πολυ γελιο και ειναι αλλοι σημερα που εχουν πρα πολλες τεχνικες δυνατοτητες και τοσο ωραια επενδυμενο ηχο στις ταινιες τους και με το ζορι σε κανουν να γελας. Ασε που για να βρεις σημεα μια καλη κωμωδια για να γελασεις θελει πολυ κοπο. Γι'αυτο μου αρεσουν τοσο πολυ εκεινες οι κωμωδιες..

Laplace είπε...

ειναι πολυ ωραια αναρτηση..δεν αγορασα το Βημα κ δεν την ειχα διαβασει.
κ μενα η σκηνη με την υδρογειο ειναι απο τις αγαπημενς μου

? είπε...

καταπληκτικό αφιέρωμα.αν θες πες μας τις εμμονές σου..

ceralex είπε...

μοναδικός και αγαπημένος και πάνω απ΄ολα άνθρωπος...

Τα σέβη μου αγαπητή!

mmexer είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες! Πραγματικά έκανες φοβερή δουλειά! Εύγε....

Dr. Feleki είπε...

Εξαιρετικος και εκκεντρικος οπως ολοι οι μεγαλοι. Με πολλους θαυμαστες αλλα και πολλους επικριτες οπως ολοι οι μεγαλοι.
Υπεροχο το αφιερωματακι σου. Ο Μεγαλος Δικτατορας απο τις καλύτερες ταινιες του. Οπως φυσικα και οι μοντερνοι καιροι... Ιδιως για την πρώτη αν μπορω να την κατεβασω απο καπου θα ημουν υποχρεος σε οποιον εχει καποιο λινκ...

Απο τις κορυφαιες σκηνες του για μενα ο "χορος με τα ψωμακια" στον Χρυσοθήρα αν δεν απατώμαι...

Εξαιρετικο αφιερωμα μπραβο κι ευχαριστω μαζί. :)

Μαριλένα είπε...

Oπωσδήποτε μια μεγάλη μορφή του κινηματογράφου.

ακομα και αυτοί, οι οποιοι δεν είναι θαυμαστές του, παραδέχονται την καλλιτεχνική του αξία.

καλημέρα καλλιτέχνιδα μου και πολλά φιλιά :)))

Σπύρος είπε...

Ένας απο τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες παγκόσμιας αξίας:)ωραιο αφιέρωμα Καλημερα

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

Καλημέρα...
Τον μεγάλο δικτάκτωρ τον λατρεύω...

νατασσΆκι είπε...

Εξαιρετικό!!!
(και καθόλου κουραστικό, μην ανησυχείς)

Οι "Μοντέρνοι Καιροί" του και ο "Μεγάλος δικτάτωρ" νομίζω ότι είναι από τις ταινίες που όλοι έχουμε δει -κλασσικές, και δικές μου πολύ αγαπημένες. Μα, μ' αρέσει σε οτιδήποτε -και μόνο να τον βλέπεις..

Μπράβο σου, καλλιτέχνη του δρόμου!!!!
;)

Φιλιά πολλά -Καλημέρα !

Ra Ma είπε...

Επίκαιρη σε βρίσκω και πολύ καλή!!!
Εύγε!

Φιλιά και καλημέρα.

Ανώνυμος είπε...

καταπληκτικό το αφιέρωμα σ' αυτό το μεγάλο δημιουργό. Να είσαι καλά που μας τον θύμησες

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ ΚΙ' ΟΜΟΡΦΗ!!

Mόνο εσύ έχεις αδυναμία;
Εμείς οι μεγαλύτεροι την εποχή που δεν υπήρχε η τηλεόραση και οτιδήποτε είχε μεγαλύτερο αντίκρυσμα απ' ότι σήμερα, τρελαινόμασταν όταν ερχόταν στο σχολείο, το κινητό συνεργείο προβολής.
΄Εκαναν συσκοτισμό στις αίθουσες και βλέπαμε στο λευκό τοίχο Τσάπλιν και όλους τους ήρωες του Ντίσνεϋ.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

faraona είπε...

Ο Τσαπλιν ...μα τι ηθοποιος...λεω καμμια φορα βρε Αρτιστα μου...Βλεπω κατι αστειους, κατι γελιους,κατι... τι να πω τωρα που νομιζουν οτι ειναι ηθοποιοι,οτι κανουν τεχνη,οτι ειναι κι εγω δεν ξερω τι....και λεω βρε ενα κυτταρο του να ειχαν,ενα και μοναδικο θαταν αριστοι.
Τι μπορει να πει κανεις γι αυτη την φατσαρα ,αυτον τον υπεροχο καλλιτεχνη?Τιποτα.
Μονο να υποκληθει μπορει.Ευτυχισα να δω στο Μουσειο Κινηματογραφου στο Λονδινο πολλα απο τα προσωπικα του πραγματα,τα αντικειμενα που χρησιμοποιουσε πολλες φορες οταν επαιζε,αυτα τα ελαχιστα που φορουσε
και νομιζω οτι αξιζει κανεις αν βρεθει στο Λονδινο να παει να τα δει.

Πολλα φιλια κι ευχαριστουμε για το ποστ.

Roadartist είπε...

@ Διονύσης Μάνεσης: Καλημέρα Διονύση! Είμαι σίγουρη οτι στην περίπτωση του..δεν θα ήταν αλαζονικό, αλλά η πραγματικότητα..
Θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα αριστούργημα και απο το τίποτα..

Roadartist είπε...

@ Sweet and bitter: Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Ναι και οι σκηνές αυτές ειναι χαρακτηριστικές, έχουν μείνει στην ιστορία του κινηματογράφου! ..Καλημέρα!

Roadartist είπε...

@ Hypocrite lecteur: Πραγματικά θα είχε πάρα πολύ ενδιαφέρον αυτό..

Roadartist είπε...

@Μπουρμπουλήθρα: Πραγματικά έχεις πάρα πολύ δίκιο στη παρατήρηση σου!
Βλέπεις κάτι γελοίοτητες..και σου έρχεται πραγματικά να τους σιχτιρίσεις όλους!! Η κωμωδία είναι απο τα πιο δύσκολα είδη .. Πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί η "μεγαλοφυία της κωμωδίας"..

Roadartist είπε...

@ laplace78: Να είσαι καλα, χαίρομαι πολύ που σου άφησε κάτι, και εμένα αυτή η σκηνή απο τις πιο αγαπημένες μου..πανέξυπνη!!

Roadartist είπε...

@ Νίκος Κ. :Να είσαι καλά Νίκο.. Τις εμμονές μου?.. Ισως αργότερα, όχι μάλλον άμεσα..σε ευχαριστώ :)

Roadartist είπε...

@ ceralex: Απλά "καλλιτέχνης" με όλη τη σημασία της λέξης..Να είσαι καλά ceralex..καλή σου μέρα!

Roadartist είπε...

@ mmexer: Να είσαι καλά mmexer, χάρηκα απίστευτα αυτή την ανάρτηση!

Roadartist είπε...

@ Βρασίδας ο Κάφρος: Να είσαι καλά Βρασίδα Κάφρε.. :) Χαίρομαι που σου άρεσε! Συμφωνώ απλά απίστευτος,
σίγουρα ιδιόρρυθμος..τόσο στη τέχνη του όσο και στις προσωπικές επιλογές του.. Είχε άστρο.. Μια ιστορία απο μόνος του.. Δημιούργησε και μια φιγούρα του Σαρλό που πραγματικά πλέον είναι μυθική.. Για το link επιφυλάσσομαι να το ψάξω και αν ειναι θα σου πω.
Καλημέρα!

Roadartist είπε...

@Μαριλενα: Θα συμφωνήσω φυσικά, να εισαι καλα Μαριλενάκι, καλημέρα!!!

Roadartist είπε...

@ LOCKHEART: Να είσαι καλά lockheart, καλημέρα και σε σένα.

Roadartist είπε...

@ νατασσάκι: Να είσαι καλά Νατασσάκι .. η αλήθεια είναι πως μόλις το δημοσίευσα, τότε συνειδητοποίησα πόσο μεγάλο βγήκε, αλλά δεν ήθελα να αφαιρέσω τίποτα!
Και η ιστορία του Μεγάλου Διδάκτωρ νομίζω οτι αξίζει να τη διαβάσουν όλοι..Ειναι πλέον και μια απο τις πιο κλασικές στιγμές του κινηματογράφου..Για εμένα είναι συνυφασμένη με τον Σαρλό..

Roadartist είπε...

@ Radio Marconi: Σε ευχαριστώ marconi μου, πολλά φιλιά, να βάλεις καμία ταινία του στα marconakia!! :)

Roadartist είπε...

@ evlahos: Να εισαι καλα Βαγγέλη, :) Καλή σου μέρα!

Roadartist είπε...

@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ: ΧΑΙΡΟΜΑΙ για όσα έγραψες γιατί δεν τα πρόλαβα.. Τον έβλεπα μικρή στην ΝΕΤ και στην ΕΡΤ .. χαχα τώρα πλέον οι ταινίες του έχουν γίνει συλλεκτικές.. Φαντάζομαι πόσο μεγαλύτερη σημασία θα είχε τότε για εσάς.. Καλημέρα γλαρένια μου, πολλά φιλιά!

Roadartist είπε...

@ Faraona: Καλημέρα Φαραόνα μου, θα ήθελα πολύ να βρεθώ στο Μουσειο Κινηματογραφου στο Λονδινο..Ναι σίγουρα δε θα παραλείψω να το επισκεφτώ.. :) Συμφωνώ απόλυτα η σύγκριση είναι αναπόφευκτη.. Μα μιλάμε για ιδιοφυία.. Τι να λέμε τώρα.. Μια φορά στον αιώνα γεννιούνται τέτοια ταλέντα..Τα λόγια πολύ φτωχά..Κοίτα εκφράσεις, κίνηση, ..ταλέντο!!

Roadartist είπε...

@Γιώτα Παπαδημακοπούλου: Ωπ..Γιώτα ήμουν σίγουρη οτι θα σου άρεσε!!! Να είσαι καλά :) :) :)

Σοφία είπε...

Εξαιρετική μορφή! Μοναδικός στο είδος του!
Πολύ ενδιαφέρον το ποστ σου roadartist, καλημέρα!

Elrond είπε...

ΚατΑπληκτικός ο Τσάρλι!Ήταν υπέροχος!.. Έκανες ωραία ανάρτηση! Πάντντα τέτοια!!! :)

Alexis B είπε...

Καλημέρα, ο Τσάπλιν ήταν καταπληκτικός ηθοποιός.
Οι ταινίες αυτές που αναφέρεις βαθιά ανθρώπινες.
Καλημέρα

Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...

Από τους αγαπημένους μου! :))
Θυμάμαι στους μοντέρνους καιρούς, το ρομπότ που ταΐζει εν ώρα εργασίας, το μπέρδεμα στα γρανάζια του ρολογιού...
Στον χρυσοθήρα την σκηνή που κοιτά μέσα στη σάλα χορού από το παράθυρο, και τον χορό από δύο πιρούνια και δύο ψωμάκια...
Στον Αλητάκο...
Δεν ήταν ένας τυχαίος καλλιτέχνης, μα ένας καλλιτέχνης που κατάφερνε να συγκινεί και να αναδεικνύει την αθλιότητα... Που έβλεπε μπροστά από την εποχή του... πολύ μπροστά.

Χτύπησες φλέβα απόψε! :))
Καλημέρα! :))

ναυτίλος είπε...

Χαίρομαι που μου θύμισες τον Τσάπλιν , πράγματι κορυφαία μορφή του παγκόσμιου κινηματογράφου.
Επίτρεψέ μου να αναφέρω μια ακόμη σπουδαία κι αριστουργηματική ταινία του "ο κύριος Βερντού"
(1947) μια μαύρη κωμωδία όπου ο Τσάπλιν κάνει καυστική κριτική σε πολλά φαινόμενα εκείνης της εποχής.Οι Αμερικανοί τη μίσησαν τόσο που σε διάφορες πόλεις οργανωσαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Ο κύριος Βερντού δολοφονούσε ηλικιωμένες κυρίες αφού τις σαγήνευε με τη γοητεία του και σφετεριζόταν τις περιουσίες τους.Είναι εκπληκτική και σοκαριστική η σκηνή της απολογίας του στο δικαστήριο.

Fegia είπε...

Ο Τσάρλι Τσάπλιν ήταν ένας πραγματικά Μεγάλος καλλιτέχνης. Τόσο σαν εκτελεστής (ηθοποιός), όσο - κυρίως - σαν δημιουργός. Πέρα από την απαράμιλλη ερμηνεία του, αυτό που συγκινεί είναι η επιλογή των θεμάτων και κυρίως το μοντέλλο που ο ίδιος ενσαρκώνει. Αυτό, του ταλαίπωρου ¨ανθρωπάκου" που αγωνίζεται να επιβιώσει με μοναδικά όπλα τη φαντασία και το χιούμορ. Πρόκειται για κυριολεκτικά επαναστατικό πρότυπο, που απετέλεσε και την πραγματική αιτία η -πάντα συντηρητική - αμερικάνικη πολιτεία να τον κατηγορήσει ως κομμουνιστή... Το μοντέλλο του αλήτη-ανθρωπάκου ήταν αυτό που την ενόχλησε και όχι τόσο αυτά καθαυτά τα πολιτικά του φρονήματα.
Δίκαια ο Σαρλό καταλαμβάνει εξέχουσα θέση, τόσο στο Πάνθεον των Καλλιτεχνών της Παγκόσμιας ιστορίας, όσο και (σαν αφίσσα) σε πολλά παιδικά (και όχι μόνο) δωμάτια, μεταξύ των οποίων και αυτό της κόρης μου...

mareld είπε...

Τσάπλιν!
Πάντα επίκαιρος!
Τόσο αγαπημένος!

Τον βλέπεις και όλο και κάτι καινούργιο ανακαλύπτεις από τη ζωή.. από τον άνθρωπο γενικά.

Πολύ χάρηκα!
Σε ευχαριστούμε για τα όσα μας προσφέρεις!
Φιλάκια!

Unknown είπε...

είχε μια υπέροχη έκθεση αυτές τις μέρες για τον Τσάπλιν εδώ κοντά... στη Βαρκελώνη http://obrasocial.lacaixa.es/apl/actividades/actividad_ca.html?idActividad=15700&idTemaGen=-1&idCentro=918213&idTipoCentro=-1&idPerfil=&idTipoAct=36 (δυστυχώς πρέπει να ξέρεις ισπανικά) Μοναδικός, απλά, να 'σαι καλά roadartist

Artanis είπε...

Καλησπέρα Καλλιτέχνιδα..., η ανάρτηση αυτή είναι πανέμορφη...Ο "Δικτάτωρ" είναι από τις πιο αγαπημένες μου ταινίες του Τσάπλιν, όπως και οι "ΜΟντέρνοι καιροί" και ο "αλητάκος", αλλά και ο "Χρυσοθήρας"...Καταπληκτικές ταινίες όλες....

Βάσσια είπε...

Ωραίο αφιέρωμα.
Λοιπόν, προσωπικά μου άρεσε ο Μπάστερ Κήτον.
Είδα την ταινία "Τσάπλιν" κι όσο κι αν φαίνεται περίεργο, είδα τον "Σαρλώ" :-) με άλλο μάτι.

Μοναδική φυσιογνωμία και προσωπικότητα.
(μου αρέσει και η Τζεραλντίν)
:-)
Γεια σου Road

Hfaistiwnas είπε...

Όχι βρε σιγά, μια χαρά ήταν, ούτε μεγάλο, ούτε μικρό! Παλιότερα μου άρεσε πολύ! Είχα καιρο να δω κάτι δικό του. Μου θύμισες ξανά παλιές εποχές! Είχα μάθει ότι απο το πουθενά έγινε διάσημος .. είχε μυαλό ο άνθρωπος.. Φιλιά!!!

manetarius είπε...

Να ΄μαι κι εγώ!
Πολύ ωραίο το post και ο Τσάρλι, αγαπημένος.
Ήξερες οτι σ' έναν διαγωνισμό που έγινε τότε στην Αμερική για τον καλύτερο σωσία του, πήγε κι αυτός και βγήκε...τρίτος;

diavatis είπε...

από τις μοναδικές μορφές της καλλιτεχνικής ιστορίας...
παρόλο που ο κινηματογράφος ήταν βουβός, "μίλησε" σε πάρα πολλούς ανθρώπους...
αυτό που δεν γνώριζα ήταν ότι ήτο Άγγλος! νόμιζα Αμερικάνος...

όσο για την κόπια που είδε ο Χίτλερ, ναι πραγματικά θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μαθαίναμε τις σκέψεις ή τα λόγια που εξέφρασε... μήπως και τί αισθάνθηκε;;;;


την καλησπέρα μου

reader είπε...

Κι εγώ τον λατρεύω τον Τσάπλιν και σ' ευχαριστώ θερμά για το αφιέρωμα!

iLiAs είπε...

..ώρες βουβό κινηματογράφο..Σαρλώ :)

Αριστο post!
Καλο απογευμα Αρτίστα! :)

Ανώνυμος είπε...

Και ποιος δεν λατρεύει τον Τσάπλιν.Κοινωνικός ηθοποιός δεν θα έλεγα κωμικός.Στις ταινίες του έβγαινε μια έντονη θλίψη...ότι και να πούμε λίγο είναι...

Paradise City είπε...

Οι αναρτήσεις σου πάντα παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον! Την καλησπέρα μου!

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

"Charlie Chaplin τ’ όνειρο βουβό σαν τις ταινίες σου, ας ζήσουμε ξανά τις ιστορίες σου...!"

Nα είσαι καλά καλλιτέχνιδα μου, κι άλλα τόσα να έγραφες λίγα θα ήταν για το Σαρλώ που αν και "βουβός", ακόμα μιλάει στην καρδιά μας!

Καλό σου απόγευμα :)

Fegia είπε...

Καλησπέρα (και πάλι)
Θάθελα να προσθέσω, με αφορμή την παρουσίαση του Τσάρλι Τσάπλιν (σαν τον κορυφαίο καλλιτέχνη του ¨βωβού`' - και όχι μόνο - cinema) και ένα άλλον Μεγάλο δημιουργό, πρόδρομο του σαρλό και ίσως πηγή της έμπνευσής του... Πρόκειται για τον μοναδικό Max Linder τα έργα του οποίου - ιδιαίτερα το ¨7 χρόνια γρουσουζιά" - παραμένουν αξεπέραστα, αν και σχετικά άγνωστα στο ελληνικό κοινό (δυστυχώς). Μερικές φορές τα 'θυμάται' η κρατική ΤV, συνήθως την Μεγ. Εβδομάδα.. Πάντως υπάρχουν μερικά στο Youtube.com που αξίζει να δει κανείς.
Καλό βράδυ

Roadartist είπε...

@ Σοφια: Χαίρομαι που σου άρεσε Σοφάκι, καλησπέρα :)

Roadartist είπε...

@ Elrond: Σε ευχαριστώ πολύ elrond!! Ωραιο avatar :) Να εισαι καλα, καλό απόγευμα!

Roadartist είπε...

@ Alexis B: Μύθος Αλέξη μου.. Καλό απογευματάκι :)

Roadartist είπε...

@ ΑΝΕΜΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ: Σίγουρα Νικόλα δεν ήταν τυχαίος..Σκέφτομαι οτι παρότι είχε τόσα λίγα μέσα, οι ταινίες του έχουνε τέτοια εξυπνάδα.. που πραγματικά ακόμα και σήμερα έχει να μας δώσει ερεθίσματα..Νομίζω οτι όλα τα νέα παιδιά αξίζει να δούμε όλες αυτές τις ταινίες.. Όντως πάρα πολύ μπροστά απο την εποχή του.. Μα το Μεγάλο Δικτάτορα το τραβούσε παράλληλα με την εξέλιξη των ιστορικών γεγονότων..Καταπληκτικός!

Roadartist είπε...

@ ναυτίλος: Χαίρομαι που χάρηκες! Να αφήσεις ότι θέλεις.. Μόνο καλό θα κάνεις .. Μαγεία ο κινηματογράφος, και στη περίπτωση που αναφέρεις αποδεικνύεται περίτρανα πόσο μπορεί να επηρεάσει άμεσα τη πολιτική ζωή μιας χώρας(εννοείται οτι και σήμερα επηρεάζει και πολλές τωρινές αμερικάνικες ταινίες, έχουνε συγκεκριμένη θεματολογία για ορισμένο λόγο..τίποτα δεν είναι τυχαίο). Επηρεάζουν τα πλήθη λοιπόν! Ευχαριστούμε για τη πρόταση! Καλό απόγευμα!

Roadartist είπε...

@ Fegia: Καλησπέρα, ναι ο Σαρλό πολυαγαπημένη φιγούρα.. Υπάρχει ένας καλλιτέχνης που τον μιμείται περίφημα, στην Αθήνα βρίσκεται κάθε Χριστούγεννα στην Ερμού, δεν ξέρω αν τον έχεις πετύχει, είναι καταπληκτικός.. Τέλοσπαντων, μύθος είναι πλέον ο Σαρλό..χαίρομαι που η κόρη σου τον έχει αφίσα στο δωμάτιο της.. :)

Οσον αφορά για το άλλο σχόλιο σου σχετικά με τον Max Linder, είναι ο άνθρωπος που επηρέασε σημαντικά τον Chaplin, πολύ ταλαντούχος ηθοποιός και κωμικός.. Τελικά κοίτα να δεις πόσες πολλές ιδέες γεννιούνται συνεχώς για posts και για προτάσεις που ούτε καν τις φανταζόμουν πριν αρχίσω αυτό το blog..Τελικά η τέχνη είναι ανεξάντλητη.. Γι'αυτό και χρειάζεται να έχουμε κριτήριο, να μην σκορπάμε το χρόνο μας σε ανούσια θεάματα, που μονο πίσω μας πάνε.. Κοίτα πόσοι ιδιοφυείς καλλιτέχνες υπάρχουν..Πόσα μπορούμε να πάρουμε απο τα έργα τους.. Πολύ καλά έκανες και τον ανέφερες.. Μιας και πλησιάζει η Μ. Εβδομάδα και όπως λες συνηθίζουν να βάζουν τέτοιου είδους ταινίες τότε..,να κοιτάξω μηπως παιχτεί κάποια ταινια του, να μη τη χάσω..
Καλό απόγευμα στην όμορφη πόλη σου!

Roadartist είπε...

@ mareld: Να είσαι καλά mareld! Ναι καυστικότατος..περίεργα επίκαιρος..μοναδικός!

Roadartist είπε...

@ street spirit: Καλησπέρα, τώρα βρίσκεσαι Ισπανία?? Κάθε φορά σε 'συναντώ' και αλλού? Εσύ ζείς όντως με το 'πνεύμα του δρόμου' και πολύ καλά κάνεις! Έτσι πρέπει να ζείς...με εμπειρίες, γνώση, ανοικτό μυαλό, ταξίδια!
Μπήκα στο site που μου άφησες και είδα οτι για την κεντρική σελίδα έχουνε επιλέξει την ίδια φωτο με αυτή που έβαλα και εγώ στο post! Είναι απο τις αγαπημένες μου φωτό! Οτι και να πουμε ειναι πολύ λίγο .. Να περνάς καλά!.. :)

Roadartist είπε...

@ Artanis: Να είσαι καλά artanis, χαίρομαι που σου άρεσε.. Καλό απόγευμα θα προσπαθήσω να περάσω απο σένα πιο μετά.

Roadartist είπε...

@ Vassia: Καλησπέρα Βάσσια δεν την έχω δει τη ταινία. Μου άρεσε όμως πολύ η ερμηνεία του Robert Downey Jr. στη ταινία για τον Τσάρλι. Ήταν απίστευτος..και ολόιδιος..
Ευχαριστώ Βάσσια, καλό απόγευμα.

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas: Γειά σου Ηφαιστίωνα!
Χαίρομαι πολύ που στον θύμησα! Ολοι νομίζω τον έχουμε συνδιάσει με τα παιδικά μας χρόνια.. Σωστά? Εγώ τουλάχιστον .. έτσι .. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, μέσω του post συνειδητοποιήσα πόσο έχω νοσταλγήσει τις ταινίες του.. Μόλις βρω χρόνο θα κάτσω να τις ξαναδώ.. :) Φιλιά, ευχαριστώ, καλό απόγευμα!!!

Roadartist είπε...

@ mane-tarious: Οχι! Χαχαχαα καταπληκτικός!!!.. Ολόκληρη η ζωή του ένα μυθιστόρημα είναι.. Χαίρομαι που σου άρεσε, φιλάκια :)

Roadartist είπε...

@ diavatis: Καλησπερα Διαβατισσα, πολλοί μπερδεύονται και νομίζουν οτι ήταν Αμερικανός, γιατί εκεί εκτοξεύτηκε .. η καριέρα του!
Ναι και εγώ θα ήθελα να ξέραμε τι αισθάνθηκε ο ψυχάκιας ο Χίτλερ.. δεν μπορώ να φανταστώ πραγματικά.. Μπορούσε να αισθανθεί άραγε??!!

Roadartist είπε...

@ Μαργαρίτα: Να είσαι καλά Μαργαρίτα :) Με χαροποιείς :)

Roadartist είπε...

@ iLiAs: Καλησπέρα ποιητή!! Να είσαι καλά Ηλία μου, ευχές για ομορφο βραδάκι!

Roadartist είπε...

@ Παναγιώτης Ράμμης: Ναι .. δεν εχεις άδικο Παναγιώτη..Κοινωνικός ηθοποιός..μου άρεσε η προσέγγιση σου.. Καλό απόγευμα!

Roadartist είπε...

@ Spring: Να είσαι καλά, σε ευχαριστώ. :) Καλό βράδυ να έχουμε!

Roadartist είπε...

@ τo τέρας της "αμάθειας": Μου αρέσει πολύ η Τσανακλίδου, σε ευχαριστώ για το link! Μα δεν μπορούσα να σβήσω τίποτα απο το post..αν και τεράστιο..νομίζω οτι άξιζε!! Φιλάκια :)

greendim είπε...

Μου αρέσουν τα "πρόσωπα" που διαλέγεις και κάνεις αφιερώματα!

Μαργαρίτα είπε...

Υπέροχη ανάρτηση!!!

Όταν έχεις σε κάποιον αδυναμία..
φαίνεται ;))

Κορυφαίος!! Ταλέντο αξεπέραστο!!
Μπράβο κουκλίτσα μου!!

Καλό σου βράδυ***

Ανώνυμος είπε...

Μου άρεσε πολύ η ανάρτησή σου...Έμαθα κάποια πράγματα που δεν ήξερα για τον Τσάπλιν.
Μου αρέσει πολύ!
Καλό βράδυ:)

panoptis είπε...

άπειρες οι τέλειες σκηνές που έχει δημιουργήσει.
άπειρα διδάγματα και μηνύματα από τις "αθώες" ματιές του ή κλωτσιές του.

κορυφαία για μένα στιγμή, όταν χωρίς να ξέρει λέξη γαλλικών, τραγουδάει με μοναδικό τρόπο το τραγουδάκι του...
και είναι πράγματι, σα να ακούς γλώσσα που έχει νόημα.
το σώμα του και το πρόσωπό του είχαν μάθει να μη χρειάζονται λόγια για να μιλήσουν.

καλό σου βράδυ φίλη μου.
με χαμόγελο....

sombraluz είπε...

Τι ωραία! Ευχαριστούμε!

H.Constantinos είπε...

Μου αρέσει που ενημερώνεσαι και ενημερώνεις αδιάκοπα. Non stop.
Ελπίζω να συνεχίσεις να το κάνεις!

Kaveiros είπε...

Ο κωμικος,με τα θλιμενα ματια...

Roadartist είπε...

@ greendim: Μόνο για όσους θαυμάζω greendim, σε κανένα άλλο δε θα έκανα ποτέ αφιέρωμα. Καλό βράδυ..

Roadartist είπε...

@ Μαργαρίτα: ΑΝ φάνηκε σημαίνει οτι ήταν και καλή, οπότε διπλή η χαρά μου :) Σε ευχαριστώ Μαργαρίτα να είσαι καλά, όμορφο βράδυ :)

Roadartist είπε...

@ Akon: Είναι μεγάλη η ικανοποίηση κάποιος να μαθαίνει κάτι απο τις αναρτήσεις μου, σε ευχαριστώ που μου το έγραψες. Και εγώ επωφελούμαι απο το ψάξιμο αρκετές φορές! Θεός ο Τσάρλι!! Καληνύχτα!

Roadartist είπε...

@ panoptis: Ναι Πανόπτη κορυφαία αυτή η στιγμή, που τραγουδάει στα 'ακαταλαβίστικα' :) Μεγάλο ταλέντο..και σκέψου πως ξεκίνησε.. Υπέροχος.. Να είσαι καλά, σε ευχαριστώ. Καλό βράδυ.

Roadartist είπε...

@ sobraluz: Να είσαι καλά sobraluz καλό βράδυ!

Roadartist είπε...

@ H.Constantinos: Κωνσταντίνε μου σε ευχαριστώ πολύ. Όλα όμως κάποτε σταματάνε και οι υποχρεώσεις τρέχουν εκτός του blogging.
Ελπίζω να υπάρχει ο χρόνος για να συνεχίσω. Θα δούμε, καλό βράδυ :)

Roadartist είπε...

@ Kaveiros: έτσι... καλό βράδυ ..

Roadartist είπε...

@ Βρασίδας ο Κάφρος: Ζήτησες ένα link ..στο παρακάτω θα βρεις τη ταινία που θες, όπως και άλλες αγαπημένες απο τον Τσάπλιν,ελπίζω να τις χαρείς εσύ και όποιος άλλος το θελήσει. Καλό βράδυ!

Charlie Chaplin Collection 22 Movies

island είπε...

Το όμορφο κορίτσι δεν λείπει από πουθενά.Και φυσικά πακέτο με αυτό πάει και η μουσική από το Αμελί.

Την καλησπέρα μου...

Ανώνυμος είπε...

Μμμμ... μου θύμισες τα παιδικά μου χρόνια!!! Η τηλεόραση έπαιζε πολύ Σαρλώ τότε! Τώρα παίζει Μάρκο Σεφερλή.....
Φιλιά γλυκό κορίτσι :))

marianaonice είπε...

Να είσαι καλά roadartist μας. Πλήρης ενημέρωση για τον αγαπημένο όλων μας Τσάρλυ Τσάπλιν! Πολλά τα ξέραμε και πολλά δεν τα ξέραμε...
Εδώ μέσα τον γνωρίσαμε πολύ καλά!

Καλό σου ξημέρωμα φίλη μου.

Dr. Feleki είπε...

Xιλια,χιλια,χιλια ευχαριστω... Σιγουρα η ταινιοθήκη μου θα ανεβει τουλαχιστον ενα επιπεδο με αυτες τις ταινιες...

Και παλι σ' ευχαριστω πολυ :)

"ζαχαρούλα.." είπε...

καλημέρα!!! δεν πειράζει που βγήκε μεγάλο.. διαβάζεται άνετα αφού έχει πολύ ενδιαφέρον!!!

ευχαριστώ!

Roadartist είπε...

@ island: Τη καλημέρα μου island :)

Roadartist είπε...

@ Δενδρογαλή: Ωχ .. τον σεφερλή τώρα τι τον ανέφερες??? :) Φιλάκια πολλά :)

Roadartist είπε...

@ marianaonice: Να είσαι καλά, χαίρομαι που θέλετε να μαθαίνουμε μαζί λοιπόν.. πράγματα για ανθρώπους που έχουμε θαυμάσει.. Να έχεις μια όμορφη μέρα :)))

Roadartist είπε...

@ Βρασίδας ο Κάφρος: Να είσαι καλά Βρασίδα, είναι όντως πολύτιμο απόκτημα :) φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ "ζαχαρούλα..": Σε ευχαριστώ γλυκιά ζαχαρούλα :) να είσαι καλά, καλή σου μέρα!

rain είπε...

Γρηγορη βολτούλα
να προλάβω
Καλό πάσχα καλή μου
Καλές γιορτές
Πολλές πολλές ευχές

Roadartist είπε...

@ rain: Τι συντονισμός είναι αυτός??? Να περάσεις τέλεια, κοίτα μη ξεχάσεις τα playmobil χαχα φιλάκια, καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση :)))

Sophia Kollia είπε...

Καλημέρα και από δώ. Ο Τσάπλιν μας λάει ξεκάθαρα ότι το ταλέντο δεν μπορεί να το εμποδίσει τίποτα να βρει τον δρόμο του.Πρέπει να θυμόμαστε τέτοιες ιστορίες, και να μην μας φταίει η ( κακούργα κοινωνία, που άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους ρίχνεις στα ξένα χέρια..)

Madame de la Luna είπε...

Γεια σου αρτιστάκι! Τελικά έχουμε κι εμείς πολλά κοινά, ε; Βλέπω τώρα στη βιβλιοθήκη μου, την αυτοβιογραφία του Τσάπλιν και χαμογελάω... Εξαιρετικό post. Πληρέστατο και περιεκτικό!
Υ. Σ. Ελειπα όπως κατάλαβες, αλλά είδα την φωτογραφία του λατρεμένου Magritte και μου έφτιαξε το κέφι... Ευχαριστώ!!! Φιλάκια...

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

Αξεπέραστος ακόμη και σήμερα
Μοναδικός!!!!!!
Τα βίντεο δει χουν ενα μέρος
άλλα όχι και το μεγαλείο
του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη

Να είσαι καλά που μας τον θύμησες

κοτσυφοφιλώ σε

τσίου!!!

ILive2LoveMe είπε...

Καταπληκτικός ήταν και είναι ο Charlie Chaplin, μοναδικός στο είδος του , και με φοβερό ταλέντο. Και λέω "είναι" γιατί ακόμη μας διασκεδάζει μέσα από τις ταινίες του. Άλλωστε άνθρωποι σαν κι αυτόν περνάνε στην ιστορία. Ένα ακόμη όμορφο ποστ από σένα. Καλό απόγευμα γλυκιά μου Φιλιά.

Βάσσια είπε...

Για την ίδια ταινία λέμε :-)
(μάλλον δεν το έκανα σαφές).

Εκπληκτικός ο Ρόμπερτ Ντάουνι!

Καλό απόγευμα
:-)

.......marmarigi....... είπε...

αξεπέραστος , ορισμός του σινεμά ,καλώς μα τον θύμησες

πνευμα είπε...

"Γιατί η πραγματική κωμωδία δεν χρειάζεται καν καλογραμμένες ατάκες , αλλά χάρισμα και απέραντη αγάπη για αυτό που κάνεις"


Υπέροχη ανάρτηση για μια ακόμη φορά

Καλησπέρα.

nikiplos είπε...

roadartist, έγραψες!!!

Ο Τσάπλιν είναι ο αγαπημένος μου!!! Με έχουν συγκλονίσει οι ταινίες του και ακόμη και σήμερα με συγκινούν... Βάζει σαν ήρωα έναν παρία του δρόμου καθόλου attractive ή glamorous... Όμως καταφέρνει να μας κάνει να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια αλλάζοντας ότι σημειολογική εικόνα έχουμε για τον κόσμο... πχ πόσο σημαντικό είναι ένα συντριβάνι, ή ένα παγκάκι...

Αξέχαστη θα μου μείνει η παντομίμα του χορού με το πιρούνι και τα ψωμάκια στον "Χρυσοθήρα"... Ο Τζόνι Ντεπ είπε ότι ενώ το νόμιζε εύκολο τον δυσκόλεψε όσο τίποτε άλλο και μιλάμε για τον Ντεπ, που είναι από τους πιο εύπλαστους ηθοποιούς...

Να είσαι καλά, και φιλιά από το Παρίσι...

Όναρ είπε...

Charlie Chaplin.."έλα στ' όνειρό μας να γελάσουμε"..έτσι όπως καταντήσαμε..Καλησπέρες κωμικοτραγικές..

. είπε...

Συγχαρητήρια για το αφιέρωμά σου στον Τσάπλιν.Είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρον.
Καλή σου νύχτα!

Αλεξάνδρα είπε...

Πολύ όμορφο το αφιέρωμά σου. Θυμάμαι τις ταινίες του που τις έβλεπα από μπομπίνες...

Καλό σου βράδυ

P. Kapodistrias είπε...

Στην πολυκοσμία των σχολιαστών σου, δέξου και το δικό μου ταπεινό σχολιάκι:
Σούπερ ανάρτηση! Αξιόν εστί, για έναν τοσο Μεγάλο Καλλιτέχνη!!!

Άστρια είπε...

Άλλο ένα ελαφρύ αεράκι τέχνης.
Η συμβουλή σου στο σχόλιο του προηγούμενου post ήταν πολύ σωστή, μου είναι γνωστό, το αναγνωρίζω και εγώ το φρέσκο το πραγματικό αεράκι. Όμως για πόσα πράγματα, ενώ ξέρουμε το σωστό και το καλύτερο δεν το εφαρμόζουμε πάντα?!
Πάντως, ανεξάρτητα από τα πιο πάνω, σε ενημερώνω ότι την Κυριακή το βράδυ,είχα ήδη προγραμματίσει να πάω (μετά από πολύ καιρό) στο μέγαρο μουσικής.
Καλό βράδυ.

Roadartist είπε...

@ sofia: Καλησπέρα Σοφάκι, εντάξει μερικές φορές φταίει και η κοινωνία :) Άλλωστε σε αυτή τη περίπτωση μιλάμε για ένα άπιαστο αστέρι, για μια ιδιαίτερη περίπτωση ταλέντου..Πόσοι έχουνε τέτοιο άστρο άραγε?? Καλό βραδάκι!!

Roadartist είπε...

@ Madame de la Luna: Καλησπέρα Φεγγαροκυρά! Να είσαι καλά, χαίρομαι που εντοπίζεις κοινά λοιπόν.. :) Οσο για τη προηγούμενη ανάρτηση, όταν είδα τη φωτο του Magritte ειλικρινά σε θυμήθηκα!
Να έχεις ένα όμορφο βράδυ, φιλιά.

Roadartist είπε...

@karaflokotsifas: Γειά σου κοτσιφάκο μου, ναι αξεπέραστος.. Χωρίς ήχο..'μιλούσε' για τόσα πολλά..εδώ κολλάει το 'η σιωπή (του) ήταν χρυσός.." Καληνύχτα!

Roadartist είπε...

@ ILive2LoveMe: Δικιο εχεις.. Σε ευχαριστώ πολύ :) ευκαιρία αυτές τις μέρες να τον θυμηθούμε όλοι ξαναβλέποντας κάποια ταινία του!!
Καλό βράδυ!

Roadartist είπε...

@ vassia: Βάσσια μου μια χαρά σαφέστατη ήσουν..τώρα είδα ξανά το χτεσινό σου σχόλιο..Εγώ ήμουν μάλλον στη κοσμάρα μου..και άλλο κατάλαβα!! :) Πάντως το καλό είναι οτι καταλήξαμε στο ίδιο συμπέρασμα χαχα φιλάκια πολλά, καληνύχτα σου!!

Roadartist είπε...

@ κρασι & νερο στα ονειρα: Να είσαι καλά, :) καλό βράδυ!!

Roadartist είπε...

@ πνευμα: ΠΟΛΥ σωστά! Σε ευχαριστώ καλό σου βράδυ :))

mystikaperasmata είπε...

Τι να προσθεσω εγω παραπανω απο οσα σχολια εχουν ηδη γινει. Με καλυψαν οι προλαλησαντες.
Να εισαι καλα αρτιστα μου για τις ωραιες αναρτησεις σου.
Φιλια!

Roadartist είπε...

@ nikiplos: Φίλε μου και εμένα με συγκινεί ακόμα και σήμερα.. Ίσως τώρα περισσότερο απ'όταν τον έβλεπα πιο μικρή..Γιατί τώρα είμαι σε θέση να κατανοήσω καλύτερα το ταλέντο του..Να συλλάβω το μέγεθος της ιδιοφυίας και του ταλέντου του. Πως κατόρθωνε να περνάει τόσα μηνύματα...τόσο απλά! Με τόσο λίγα μέσα..δίχως ήχο..μόνο με το ταλέντο του!! Απίστευτος..Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε η ανάρτηση.
Να έχεις ένα όμορφο βράδυ στο Παρίσι.., να σου έρθουν όλα καλά εκεί..Περιμένω νέα σου, πολλά φιλιά καλό βράδυ!

Roadartist είπε...

@ Όναρ: Κωμικοτραγική καθημερινότητα πλέον Οναρ.. Να εισαι καλα, καλως ορισες..

Roadartist είπε...

@ Ανασαιμιά: Γλυκιά μου ανασαιμιά σε ευχαριστώ ειλικρινά. Καλό βράδυ.

Aristodimos είπε...

Ενα άψογο αφιέρωμα για εναν μεγάλο και διαχρονικό καλλιτέχη ! ! !

Αρης

Roadartist είπε...

@ Αλεξάνδρα: Χαίρομαι που σου άρεσε Αλεξάνδρα :)))) Να είσαι καλά, καλό βράδυ και σε σένα!

Roadartist είπε...

@ Π.Κ.: Χαίρομαι να περνάς, σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου :) Καλό βραδάκι στο όμορφο νησί σου. Ευχαριστώ.

Roadartist είπε...

@ Άστρια: Ειλικρινά?? Για πολύ λίγα πράγματα..Αλλά στο χέρι μας είναι να το αλλάξουμε.. Εμείς θα επωφεληθούμε.. Δεν αντέχετε διαφορετικά η καθημερινότητα.. Τουλάχιστον για εμένα.. μέσα απο αυτά 'ανασαίνω'.. :))
Χαίρομαι που θα πας στην εκδήλωση, τώρα που καλοκαιριάζει να κανονίσεις οπωσδήποτε να ανηφορίσεις και προς το Ηρώδειο.. είναι καταπληκτικά..
Ελπίζω να είμαστε καλά εως τότε να έχουμε τη διάθεση και κυρίως το χρόνο να τα λέμε.
Καλό βραδάκι.. Καλά να περάσεις τη Κυριακή :)))

Roadartist είπε...

@ Δημήτρης: Η ευχή σου αυτό το "να είσαι καλά", η θετικότητα σου μου αρκούν Δημήτρη μου. Σε ευχαριστώ πολύ καλό βράδυ, με όμορφες μουσικές παρέα! :)

Roadartist είπε...

@ Aristodimos: Ευχαριστώ, να είσαι καλά Άρη, καλό βράδυ.

panagiota είπε...

Ολοι οι "μεγάλοι"΄έφυγαν...
Θα υπάρξουν άραγε αντικαταστάτες???

giant13 είπε...

"Το χαμίνι"
Μια απ τις αγαπημένες μου ταινίες.
Οπως και η πανέμορφη αντίστοιχη φωτογραφία που κυκλοφόρησε κατά κόρον και σε πόστερ.

Roadartist είπε...

@ panagiota: Καλημέρα Παναγιώτα, μακάρι να υπάρξουν.. ΑΝ και τέτοιου βεληνεκούς .. δεν ξέρω.. Το εύχομαι!

Roadartist είπε...

@ giant: Γίγαντα και εμένα μου αρέσει πολύ αυτή η ταινία!! .. Οπως και το poster φυσικά :) Καλημέρα!!

skoinovatis είπε...

Eξαιρετικό από κάθε άποψη!
Μπράβο Roadartist!

Την καλημέρα μου κι ένα φιλί!

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχο ποστ. Αγαπημένος!

Καλημέρα και Καλό μας ΣΚ

Roadartist είπε...

@ skoinovatis: Καλημέρα! Εισέπραξα και φιλάκι απο τον Σκοινοβάτη???Σε ευχαριστώ πολύ :)))) Να σαι καλά!

Roadartist είπε...

@ Freedula: Ευχαριστώ χαίρομαι που σου άρεσε.. Να έχεις μια όμορφη μέρα και ένα ωραίο σκ :)

jf είπε...

Cine-artist
πάντα σε διαβάζω, κιας μη σχολιάζω.

Τις ...ευχές μου νάχεις και πάλι :))

Roadartist είπε...

@ JF: μου αρέσει αρκετά ο κινηματογράφος :) να είσαι καλά jf εχεις τις παρασκευάτικες καλησπέρες μου!!

Hfaistiwnas είπε...

Σωστά!!!!!!
Καλημέρα!!

ILIAS είπε...

Καλησπέρα Roadartist! Πραγματικά οι τελευταίες σου αναρτήσεις είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ! Θυμάμαι πιτσιρικάς που δεν "κυκλοφορούσαν" ιδιωτικά κανάλια, περίμενα πώς και πώς να δω τον Σαρλό στην κρατική τηλεόραση. Τον έδειχνε συχνά τότε αν θυμάσαι. Ό,τι και να πει κανείς για την προσωπικότητα του ατόμου θα είναι λίγο. Πραγματικά από τους μεγαλύτερους Ηθο-ποιούς που υπήρξαν ποτέ!

Η ανάρτηση με τις φωτογραφίες με ταξίδεψε. Ανατρίχιασα όμως με την ανάρτησή σου σχετικά με το άτυχο σκυλάκι και το φίλο του που καθόταν εκεί απαρηγόρητος... Συγκινήθηκα. Έχω σκυλί 7 χρόνια, αδέσποτο το μάζεψα από το δρόμο 3 μηνών τότε.
Είχε σπασμένο πόδι, υποσιτισμένο και όταν το πήγα στον κτηνίατρο μου είπε να το αφήσω γιατί λέει θα πέθαινε, μιας και εκτός από αυτά διέγνωσε οτι είχε περάσει μόρβα (το αντίστοιχο του καρκίνου στον άνθρωπο). Εγώ θα το κρατήσω του είπα και ας του έδινε 1/100 όπως μου είπε πιθανότητες να ζήσει!
Ε, επικράτησε το 1 όχι το 99. Ούτε ο ίδιος δεν το πίστευε! Περιτό να σου πω οτι είναι πλέον μέλος της οικογένειάς μας, το λατρεύουμε. Επίσης τρομερή η ομοιότητα με τα σκυλιά στις φωτογραφίες, ταράχτηκα!

Αν τα σκυλιά μιλούσαν θα μας έλεγαν πολλά... Αν κυβερνούσαν, ο πλανήτης θα ήταν μια χαρά (Για όσους υποστηρίζουν οτι τα ζώα δεν έχουν νοημοσήνη)
Και νοημοσήνη και ψυχή έχουν. Μου το αποδεικνύει το δικό μας καθημερινά.

Καλό Σαββατοκύριακο!

kat. είπε...

πολύ καλός!
όντως!!!!!

kalynama είπε...

πολύ καλή η ανάρτησή σου....
Καλό σαββατοκύριακο να έχεις :-)))

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

Έπεσε βέβαια έξω όταν είπε
πως : ο κινηματογράφος με φωνή
δεν θα πιάσει

Ενα λάθος που αργότερα
αναθεώρησε

καληνύχτα

τσίου!!!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Γειά σου κοριτσάκι,
τι ομορφιές βλέπω πάλι...
Διάβασα λεπτομέρειες που ομολογώ μου διέφευγαν, να σαι καλά.
Θυμήθηκα τώρα μια παράσταση στα Γιάννενα κάτι χρόνια πριν με backround ταινία βουβού κινηματογράφου και τους ηθοποιούς στο σανίδι επίσης βουβά να ενσωματώνονται στην ταινία.Πολύ υποβλητικό.

Καλό βράδυ και όμορφο ξημέρωμα... Γλυκό γλυκό φιλί!

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas: Ηφαιστίωνα :)))) Λες "καλημέρα" 5,30μμ το απόγευμα?
Χαχαχα σωστός!! Καλημέρα πέρα ως πέρα!!

Roadartist είπε...

@EKTORAS: Εκτορα μου καλημέρα.. Λατρεμένος ο Σαρλό..ναι βέβαια θυμάμαι την εποχή προ ιδιωτικών καναλιών..
Με γαλήνεψε απίστευτα η περιγραφή σου για το ζώο που έσωσες! Σου αξίζουν πολλά μπράβο, που πιστεύω τα εισπράττεις κάθε φορά που βλέπεις τα ματάκια του να σε κοιτάζουν.. ΜΠΡΑΒΟ!!!!!
Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο σου..
Να έχεις ένα όμορφο ξεκούραστο σκ, κοντά στους ανθρώπους που αγαπας..

Roadartist είπε...

@ kat.: Καλημέρα κατ :)))

Roadartist είπε...

@ kalynama: Σε ευχαριστώ γλυκιά καλυναμα, να εχεις ενα καλο σκ και εσυ!

Roadartist είπε...

@ karaflokotsifas: Κοτσιφάκο μου χχαχαχαχαχα να εχεις το καλυτερο σκ της ζωής σου !!! ΟΚ?? Θα περιμένω να ακουσω χαρουμενα τσιου!! :)

Roadartist είπε...

@ ΚΟΚΚΙΝΗ ΟΜΠΡΕΛΑ: Καλημέρα Κόκκινη Ομπρελίτσα.. σε ευχαριστώ, χαίρομαι που διαβασες εδω κατι που σου άρεσε.. Μαγεία ο κινηματογράφος.. Να έχεις ένα ξεκούραστο σκ, που τόσο πολύ το χρειάζεσαι.. Φιλιά :))

dyosmaraki είπε...

Από τις πιο αγαπημένες προσωπικότητες. Ιδιαίτερα στο "Μοντέρνοι Καιροί" πιστεύω πως τα έδωσε όλα.
Σε ευχαριστούμε που μας "ταξιδεύεις" και μας φέρνεις σε επαφή με "προσωπικότητες" των Γραμμάτων και των Τεχνών.
Να έχεις ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο

Roadartist είπε...

@ dyosmaraki: Εγώ σας ευχαριστώ που μου δίνεται τη δυνατότητα να υπάρχει αυτό το ταξίδι..Γιατί η συντροφιά και η δεκτικότητα είναι το παν.. Το ξέρεις αυτό εσύ πολύ καλά dyosmaraki μου! Τι πιο όμορφο απο το να συνομιλώ με ανθρώπους που τους άρεσουν αυτά..δεν το βρίσκεις εύκολα! Να είσαι καλά, κ καλο σαββατοκύριακο!

Constantinos είπε...

Ο Τσάπλιν και ο Βέγγος είναι οι αγαπημένοι μου κωμικοί.

Ο Μεγάλος Δικτάτωρ είναι πιστεύω μια ταινία που όλοι πρέπει να δουν... και ιδιαίτερα αυτοί που τα φρονήματα τους είναι όμοια του Χίτλερ. Μερικές φορές μοιάζουν μέσα στο τέρας που παρουσιάζουν σαν ιδεολογία το ίδιο κωμικοί.

Το Μοντέρνοι Καιροί δεν είχα την ευκαιρία να το δω δυστυχώς ποτέ. Αλλά για να το προτείνετε εσείς κυρία μου κάτι θα ξέρετε! ;)

Καλή σου μέρα

Unknown είπε...

Yπέροχο αφιέρωμα με αρχή, μέση, τέλος , χρήσιμες πληροφορίες αλλά που δείχνει και την αγάπη σου για αυτόν τον σπουδαίο κωμικό που μεγάλωσε γενιές. Δεν είναι τυχαίο που το όνομά του έχει συνδεθεί με το κωμικό κι όχι με την γελοίο.

Αυτά να τ' ακούνε οι σύγχρονοι κωμικοί που μας εκβιάζουν να γελάσουμε με την πλαδαρότητά τους.
Καλησπέρα.

Roadartist είπε...

@ Constantinos: Καλημέρα Κωνσταντίνε, όντως ο Βέγγος πολύ ταλαντούχος ηθοποιός. Αξίζει για να συγκαταλέγεται στους αγαπημένους σου! :) Συμφωνώ σε ότι έγραψες για το Μεγάλο Δικτάτωρ και θα σε προτρέψω να δεις τους Μοντέρνους Καιρούς.. :) Καλή σου μέρα και καλή Κυριακή!

Roadartist είπε...

@ SAMAEL: Πραγματικά το πιο δύσκολο είδος είναι η κωμωδία.. Εχεις δίκιο τα όρια μεταξύ του γελοίου και του κωμικού είναι πάρα πολύ λεπτά.. Οντως οι περισσότεροι σύγχρονοι κωμικοί εκβιάζουν το γέλιο..Μερικούς δεν μπορώ να τους αντέξω πάνω απο μερικά δέκατα του δευτερολέπτου.. Καλή Κυριακή!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΣΑΡΛΙ ΤΣΑΠΛΙΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ.ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΖΩΝΤΑΝΕΣ. ΑΝΤΙΟ................

Related Posts with Thumbnails