19 Φεβρουαρίου 2010

moondog

Ένα αφιέρωμα σε ένα μοναδικό καλλιτέχνη..
Ακολουθεί το κείμενο όπως ακριβώς ανέβηκε
στον mixed goods ..
Τον ευχαριστώ..


O louis thomas hardin, γνωστός με το ψευδώνυμο moondog, γεννήθηκε το 1916 στο marysville του κανσας και από την ηλικία των πέντε χρόνων άρχισε να παίζει μουσική με ντραμς που είχε φτιάξει μόνος του. H οικογένεια του μετακομίζει στο wyoming και κάποια στιγμή ο πατέρας του τον πηγαίνει σε μια θρησκευτική τελετή ιθαγενών, στην οποία κάθεται στα πόδια του αρχηγού τους και παίζει με ένα τύμπανο tomtom. Aυτή η επαφή με τα όργανα και τους ρυθμούς των ινδιάνων θα επηρεάσει την μουσική του.

Ο hardin στα δέκαεξι του χάνει την όραση του σε ένα ατύχημα και αφού μαθαίνει τις αρχές της μουσικής σε διάφορα σχολεία τυφλών, καλλιεργεί από μόνος του την ικανότητα της ακοής και της σύνθεσης, μετακομίζει στο batesville του arkansas όπου μένει μέχρι το 1942, οπότε παίρνει υποτροφία να σπουδάσει στο memphis. Την επόμενη χρονιά μετακομίζει στην νέα υόρκη όπου και γνωρίζει συνθέτες της κλασικής και τζαζ μουσικής που θα τον επηρεάσουν με την σειρά τους.
Από το 1943 μέχρι το 1974 έζησε σαν μουσικός του δρόμου στην πόλη της νέας υόρκης και πιο συγκεκριμένα στην γωνία της 54ης οδού και 6ης λεωφόρου. Με τον καιρό εξελίχτηκε σε μια από τις cult φιγούρες της πόλης αφού κυκλοφορούσε στους δρόμους της σαν βίκινγκ με τεράστια γενειάδα, αυτοσχέδια ρούχα, ένα κράνος με κέρατα και ένα ραβδί. Το 1947 υιοθέτησε το ψευδώνυμο moondog προς τιμή “ενός σκύλου που αλυχτούσε στο φεγγάρι περισσότερο από κάθε άλλον σκύλο που είχε ακούσει”. ο “βίκινγκ της 6ης λεωφόρου” έπαιζε αυτοσχέδια ντραμς και πλήκτρα, απαγγέλοντας την ποίηση του στους περαστικούς παρόλο που η φήμη του ήταν τόσο μεγάλη που θα μπορούσε να έπαιζε όπου είχε θελήσει.

Οι new york times είχαν γράψει ότι “ο moondog υπήρξε για το τοπίο της νέας υόρκης τόσο αναγνωρίσιμος όσο το empire state building”.

Το 1974 εγκαταστάθηκε στην γερμανία, “τον ιερό τόπο με το ιερό ποτάμι” όπου και έμεινε μέχρι τον θάνατο του το 1999. Ο moondog ήταν από τους πρωτοπόρους του μινιμαλισμού και υπήρξε σεβάσμια φιγούρα μέχρι το τέλος της ζωής του. Ο steve reich και ο philip glass τον χαρακτήρισαν ως “δημιουργό της έννοιας του μινιμαλισμού”.
Στα παρακάτω links, μπορείτε να κατεβάσετε μουσική του..:

Free Download :
moondog on the streets of new york (1953)
moondog & his honking geese playing moondog’s music (1955)
moondog (1956)
more moondog (1956)
the story of moondog (1957)
moondog (1969) + moondog 2 (1971)
h’art songs (1978)
a new sound from an old instrument (1979)
elpmas (1992)
sax pax for a sax (1994)
rare material (2006)

94 σχόλια:

Roadartist είπε...

Ο Moondog, ένας τυφλός ποιητής - μια μουσική ιδιοφυία κατ' ευθείαν απο τους πολύβουους δρόμους της Νέας Υόρκης.. Τον θαυμάζω πολύ!!
Πολλές φορές ακούω τη μουσική του και πραγματικά με ταξιδεύει!!

Έχω ανεβάσει στην playlist αρκετά κομμάτια του, για να τα ακούσετε.. Όποιος θέλει, μπορεί να κατεβάσει δίσκους του..
Δύσκολο να τους βρείτε γενικώς, και ευχαριστώ πολύ τον mixedgoods για τον δανεισμό του post τόσο για τις πληροφορίες, αλλά και για τα links με τη μουσική του...

Θέλω κάποια στιγμή να γράψω κάτι κ εγώ, για τον moondog με σκέψεις μου.. μπορεί αν θα μου δωθεί η ευκαιρία.. Να είστε καλά!

P. Kapodistrias είπε...

Μεσονυχτώνομαι αεί διδασκόμενος!!! Υποκλίνομαι στη διαρκή γνώση που μάς προσφέρεις! Θα επιδοθώ, ώστε να μάθω και ν' ακούσω περισσότερα!

Καλημέρες!

treno fantasma είπε...

Προσυπογράφω στο παραπάνω σχόλιο, για την διαρκή και ακούραστη ενημέρωση, για τα τόσο ψαγμένα ποστς.. Για το κριτήριο σου, πραγματικά μεγάλο ευχαριστώ!

Είχα διαβάσει σε ένα περιοδικό για τον moondog.. Μεγάλη μορφή.. θα κατεβάσω τα σιντι.. Αισθάνομαι άπειρη ευγνωμοσύνη για αυτό που μόλις διάβασα.. ΑΠΕΙΡΗ.. Όλο το σκ με αυτά θα την βγάλω..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..

STELIOS PENTARVANIS είπε...

με εντυπωσίασες και θα κατεβάσω μουσικές του moondog :-)

Βαρθακούρης είπε...

Σου έχω ξαναγράψει πως είμαι μουσικός..
Λατρεύω τον moondog, πόσο αληθινά χαίρομαι, πόσο πολύ χαίρομαι για αυτό το ποστ σου!
Πρόκειται για τους πρωτοπόρους του μινιμαλισμού και της αβαντ γκάρντ σκηνής της, κυκλοφορούσε στους δρόμους σαν βίκινγκ με τεράστια γενειάδα, ντυμένος με αυτοσχέδια ρούχα που έκαναν τη φιγούρα του
ακόμα πιο εκκεντρική απ' τη μουσική που έπαιζε,
τυφλός από 17 χρονών!!

Η γωνία της 54ης Οδού και Λεωφόρου έμεινε γνωστή σαν "γωνία Moondog", εκεί έπαιζε αυτοσχέδια ντραμς και πλήκτρα, απαγγέλλοντας την ποίησή του,

πιστός καλλιτέχνης του δρόμου μέχρι το τέλος της ζωής του, παρ' όλο που η φήμη του ήταν τόσο μεγάλη, που θα μπορούσε να έπαιζε οπουδήποτε είχε θελήσει.

διάσημος αρθρογράφος Walter Winchell, ο Alan Freed, o Leonard Bernstein είχαν επιχειρήσει να τον πείσουν να φύγει απ' το δρόμο, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Ο Moondog υπήρξε μια ΣΕΒΑΣΜΙΑ (με την κυριολεκτική έννοια της λέξης( φιγούρα μέχρι το τέλος της ζωής του

Δήλωνε πως δεν άκουγε ποτέ μουσικά κομμάτια άλλων γιατί τα έβρισκε γεμάτα "απροσδιόριστα" λάθη..

Χαίρομαι που ανακάλυψα το μπλογκ σου και σε διαβάζω φανατικά..

kariatida62 είπε...

Aύριο πρέπει να ξυπνήσω απο τις 5 γιατί φεύγω ταξείδι και ο Μοondog δεν μ'αφήνει! Δεν τον είχα ματακούσει! Ποτέ! Θα τον ψάξω αφού μας τον συστήνεις...
Καληνύχτα Αρτιστάκι!

Unknown είπε...

Καλημέρα

Να είσαι καλά!!!!!!
Δεν χρειάζονται λόγια......
Καλό πρωινό!!!!!!!

b|a|s|n\i/a είπε...

αυτή η μουσική που ακούγεται!! μακάρι να έβλεπε τι προκαλεί.
μα θαρρώ βλέπει!!
αδιανόητος απλά!
και πόσα ευχαριστούμε (και πάλι).
φιλιάααααααααα!

Μαριλένα είπε...

kαλλιτέχνιδα μου, ποσο ενδιαφέρον το σημερινό σου ποστ.

την καλημέρα
και τα φιλιά μου!

koulpa είπε...

μπράβο στο φίλο μας και σε σένα που μας το έφερες.. δε θυμάμαι να τον είχα ξανασυναντήσει.. έχω αρχίσει να ξεχνώ.. κρίμα τα ντοκυμαντερ που βλέπω.. :):)
καλημερούδιααααα :):)

καλημέρα είπε...

καλημέρα roadartist!
Πολύ πολυ ενδιαφερουσα αναρτηση, να γραψεις και το κείμενο που υποσχεθηκες με σκέψεις του!
Σε φιλώ,
καλό Σαββατοκύριακο!

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστώ για την γνωριμία

ELvA είπε...

Kαλημερα Roadartist μας ;)

Eιχα ακουσει για τον Moondog, αλλα δεν ειχα την ευκαιρια,μεχρι τωρα, να ακουσω και τη μουσικη του. Ειναι πολυ αυθεντικη και αυτο δειχνει τον χαρακτηρα αυτου του μουσικου. Αν μερικοι καλλιτεχνες πιστευαν περισσοτερο στον εαυτο τους θα ειχαν λιγοτερη αναγκη να μιμηθουν αλλους, κατι που εχει παραγινει στις μερες μας῎...

Φιλια απ το κρυο!

l g είπε...

Koryfi...!!

μιά φορά κι ἕναν τρελλό... είπε...

Πραγματικά υπέροχος!
Και με εντυπωσιάζει ακόμα περισσότερο το ότι αρνήθηκε να κλείσει τη μουσική μου μέσα σε τοίχους!

Ευχαριστούμε!

Χριστίνα (lbt) είπε...

καλημέρα roadartist!
στην πρώτη φωτογραφια μοιαζει με ιερωμένο.. δεν τον γνώριζα τον καλλιτεχνη. Συγκλονιστικη βιογραφία, όμορφη μουσική!

αντάρτισσα είπε...

Πολύ ενδιαφέρον.Κάτι τέτοιοι άνθρωποι ξέρουν να ζουν τη ζωή.Καλημέρα roadartist.

Ανώνυμος είπε...

Idiofuia.. pragmatika!
Apisteuti morfi..
Exw afisei na paizei to player kai pragmatika me taxideuei..

Skeftomai posoi axioi pragmatikoi kallitexnes me phuxi, talento, biwmata, empeiries, me phuxes gemates sunaisthimata kai empneuseis, yparxoyn ekei exw road..

kai posoi ligoi katafernoun na anadeiktoun..

Apisteuti morfi.. apisteutos pou emeine sto dromo..an kai eixe protaseis gia na bgalei xrimata..

Enas alithinos kallitexnis, posous bazei 'katw'

road mou se filw,

Arco..

R είπε...

Sto exw xanagraphei.. paliotera...

Exoun pragmatika ousia ola osa grafeis...

Na mas grapheis tis skepheis pou sou gennaei o moondog.. Kai mono pou akousa ti mousiki kai skeftika to pws thn egraphe, kai to pou.. agaliasa.. Keep going!!!

Roadartist είπε...

@ Π.Κ. : Να είσαι καλά Π.Κ. μου! Να κατεβάσεις να ακούσεις την μουσική του, να ψάξεις σχετικά και είμαι σίγουρη πως θα σου αρέσει πολύ! Καλό μεσημέρι!

Roadartist είπε...

@ treno fantasma : Χαίρομαι που σου άρεσε.. Είναι καλό να μιλάμε και για κάτι διαφορετικό.. Πιστεύω πως αυτό αξίζει.. Καλή ακρόαση! Εμένα με ηρεμεί απίστευτα και με ταξιδεύει η μουσική του!

Roadartist είπε...

@ the wrong man : Χαίρομαι.. πως να μην εντυπωσιαστείς από έναν τόσο αληθινό καλλιτέχνη! Μια σπάνια μορφή.. Καλή ακρόαση~!

Roadartist είπε...

@ Βαρθακούρης : Συμπλήρωσες και με τις σκέψεις σου το ποστ..δεν έχω να συμπληρώσω κάτι από το να πω πως συμμερίζομαι απόλυτα τον ενθουσιασμό και την αγάπη σου για τον moondog. Μια ιδιοφυία της μουσικής.. Καλό σκ!

Roadartist είπε...

@ kariatida62 : Ταξιδάκι;;; Πάλι βρε; Να περάσεις πολύ όμορφα, θα περιμένουμε και πάλι τότε φωτο και ξεναγήσεις.. :))

Roadartist είπε...

@ Sailor : Να είσαι καλά και εσύ καλλιτέχνη της ζωής, της θάλασσας και του δρόμου :) Φιλιά καπετάνιε!

Roadartist είπε...

@ b|a|s|n\i/a : Για μερικά πράγματα δεν χρειάζεται η όραση.. υπάρχουν μερικές στιγμές που η ψυχή δημιουργεί και που το ένστικτο καταλαβαίνει πολλά περισσότερα από εκείνα που φαίνονται.. Να είσαι καλά, καλό σου μεσημέρι!!

Roadartist είπε...

@ Μαριλενα : Χαίρομαι που το βρήκες ενδιαφέρον Μαριλένα μου.. άκουσε τη μουσική, πόσο σε ταξιδεύει.. Πολλά φιλάκια :)

Roadartist είπε...

@ koulpa : Εεεεεεεεε αυτά δε θα τα συναντήσεις στην tv, koulpaki! Στα blogs περισσότερες πιθανότητες υπάρχει να τα δεις.. Είπαμε πλέον εναλλακτική ενημέρωση.. Το θέμα είναι αν μετά από λίγο καιρό θυμόμαστε όμως και όσα διαβάζουμε κάπου.. Άλλο θέμα αυτό.. καλησπερούδια :))

Roadartist είπε...

@ καλημέρα : Χαίρομαι πολύ πολύ που σου άρεσε το θέμα Αναστασία. Νομίζω πως δεν είναι για όλους, και τέτοια posts τα χαίρομαι περισσότερο.. Κάποια στιγμή αν μου δοθεί η ευκαιρία θα ήθελα να γράψω συναισθήματα που μου προκαλεί η μουσική του.. Σε φιλώ, καλό σαββατοκύριακο! :)

Roadartist είπε...

@ Vaggelis : Καλό σκ Βαγγέλη!

Roadartist είπε...

@ Elva : Όντως αυθεντική μουσική.. Είναι δυνατόν να υπήρχε μια τέτοια μορφή στον δρόμο, τόσο εκκεντρική, αλλά και να έπαιζε τόσο ταλαντούχα ξεχωριστή μουσική και να μην έστεκες να τον θαυμάσεις;; Δεν νομίζω.. Στις μέρες μας σαν να έχει χαθεί η έμπνευση.. καλησπέρα..

Roadartist είπε...

@ l g : ήταν..

Roadartist είπε...

@ Μια φορα κι εναν τρελο... : Η λεπτομέρεια αυτή όντως είναι πολύ σημαντική.. Να είσαι καλά, καλό σου μεσημέρι!

Roadartist είπε...

@ Χριστίνα (lbt): Μια εκκεντρική μορφή.. Δεν τον γνωρίζουν όντως από ότι πιστεύω, αρκετοί.. Παρόλο που υπήρξε μια μεγάλη μορφή.. Να είσαι καλά Χριστίνα!

Roadartist είπε...

@ αντάρτισσα : Διαφορετική φιλοσοφία, απαλλαγμένοι από όσα μας βασανίζουν όλους σήμερα..

Roadartist είπε...

@ arcobaleno : ταξίδι η μουσική του! Όταν θέλω να ηρεμήσω, μόνη είτε διαβάζοντας, πολύ συχνά βάζω τα σιντί του να παίζουν.. Καλό μεσημεράκι, πολλά φιλάκια.. :)

Roadartist είπε...

@ R : Για όποιον έχει τα ίδια ενδιαφέροντα ίσως ναι.. Ευχαριστώ, πολύ καλό σου μεσημέρι!

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Πολύ καλή παρουσίαση, αυτός ο άνθρωπος ήταν ένας ιδιότυπος Μπόρχες της μουσικής, ένα βλέμμα διαπεραστικό ενάντια σε βιολογικούς κανόνες.
Υποκλίνομαι.

leondokardos είπε...

Βλέπεις Αρτιστάκι, όταν υπάρχει πλούσιος εσωτερικός κόσμος, ψυχή, θέληση, έμπνευση, που μπορεί να φτάσει κανείς !
Εκπληκτική η ιστορία αυτού του ιδιόρυθμου ανθρώπου, που με τη τόσο απλή του ζωή, έγραψε ιστορία/

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Απίστευτο... κι απίστευτος!
Δεν τον είχα ξανακούσει...
Ευχαριστούμε!

Ianos είπε...

Oμολογω δεν τον ηξερα...
Θα μελετησω την μουσικη, τους στιχους του και θα επανελθω...
Παντως η μορφη του μου βγαζει ενα δεος...
Πολλα φιλιαααα!!! :))

ΕΛΕΝΑ είπε...

Εντυπωσιακός!!
Αληθινος καλλιτέχνης!
Καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι!

U.S. είπε...

αχ, αυτά σου τα αφιερώματα...
μαθαίνω τόσα πολλά καινούρια πράγματα...
να είσαι καλά!
φιλί!!

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Πολύ όμορφο(ς). Δεν τον ήξερα. Επιστρέφω πλουσιότερος.
Καλό σου σαββατοκύριακο.

eleni είπε...

Αγνοούσα την ύπαρξή του,ποτέ δεν έτυχε να ακούσω ή να διαβάσω κάτι γι΄ αυτόν τον καλλιτέχνη.Βαθιά νυχτωμένη,όπως λέει και ο Π.Κ.
Ευχαριστώ,που μαθαίνω τόσα από τις αναρτήσεις σου!
Φιλιά!

D.Angel είπε...

Πολύ καλή δουλειά έκανες!Συγχαρητήρια
Πάω ν ακούσω!
Φιλιά πολλά και καλό Σ/Κ

Ανώνυμος είπε...

IRTHA WS EDW MESW TOU GOOGLE..
EPHAXNA MOUSIKI TOU MOONDOG..

ENA EUXARISTW STON MIXEDGOODS GIA TO KOPO TOU NA SIGKENTRWSEI OLA AUTA TA LINKS..

KAI SE SENA EPISHS...

ALITHEIA POLU WRAIO BLOG ..

Ανώνυμος είπε...

Γεια χαρά
Έχω βάλει και κατεβάζω 3 δίσκους του.
Ενδιαφέροντα ακούγονται όλ΄αυτά
Είμαι περίεργος ν΄ακούσω και τη μουσική του.
Δε νοιώθω καθόλου περήφανος που το λέω αλλά τον αγνοώ

kostaslogh είπε...

ατέλειωτη η ιστορία της μουσικής,αυτός μου ξέφυγε,τον ήξερα σαν όνομα μόνο,τώρα τον έμαθα !
σ ευχαριστώ διαβολάκι!

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Καλλιτέχνιδά μου εσύ!
Άλλο ένα όμορφο πετράδι της μουσικής πρόσθεσες στην συλλογή μου.
Τις ευχαριστίες μου, μαζί με την αγάπ μου.
Φιλιά!

Roadartist είπε...

@ Κ.Υ.Π. WALKING : Ωραία περιγραφή! Πως να μην υποκλιθείς σε μια τέτοια ιδιοφυία της μουσικής; Καλημέρα και καλό σκ! Καλή ξεκούραση!!

Roadartist είπε...

@ leondokardos : Αληθινό ταλέντο, και μια διαφορετικότητα που πολλοί θα την ζήλευαν, αλλά άντε να την 'έχεις'.. Την καλημέρα μου lionheart και ένα καλό σκ!

Roadartist είπε...

@ Asteroid : Να είσαι καλά Asteroid χαίρομαι που διάβασες για τον moondog εδώ! Καλό σκ, όσο καλύτερο γίνεται..καλημέρα :-)

Roadartist είπε...

@ Iανος : Μουσική και ποίηση δρόμου.., βάζεις στο πισι και ακούς τη μουσική του και αισθάνεσαι σαν να μεταφέρεσε στους δρόμους της Ν.Υόρκης και αυτός ο εκκεντρικός μουσικός να τα παίζει μπροστά σου... Δεος ναι.. καλό σκ!

Roadartist είπε...

@ ΕΛΕΝΑ : Αληθινος καλλιτέχνης! Ακριβώς αυτό.. Επίσης καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι κ εγώ!

Roadartist είπε...

@ U.S. : Να είσαι καλά φίλε μου us καλό σκ, με πολλά φιλάκια :)

Roadartist είπε...

@ Διονύσης Μάνεσης : Να που έμαθες και εσύ κάτι από εμάς.. Αξίζει πολύ να ψάξεις περισσότερα για αυτή τη καταπληκτική προσωπικότητα απλά απίστευτοι ήχοι!! Καλό σκ!

Roadartist είπε...

@ Ελένη: :)))) Να είσαι καλά Ελένη, απλά μοιράζομαι όσα αγαπώ..και όσα πιστεύω πως αξίζει να αναφερθούν, και να υπάρξει συζήτηση για αυτά.. Εγώ σε ευχαριστώ, καλημέρα όλη μέρα!

Roadartist είπε...

@ D.Angel : Να είσαι καλά! Αλλά το post δεν είναι δικό μου.. Το συγκεκριμένο αφιέρωμα δημιουργήθηκε από τον Blogger Mixedgoods, ο οποίος μου το δάνεισε για να το αναδημοσιεύσω στο blog.. Φυσικά ένας μοναδικός καλλιτέχνης, για τον οποίο σκεφτόμουν καιρό να γράψω.. Σε ευχαριστώ, πολλά φιλάκια, καλημέρα!

Roadartist είπε...

@ Ανώνυμος : Να είσαι καλά, καλή ακρόαση :)

Roadartist είπε...

@ solomantzaros : Σύντεκνε :) ήδη κάποια δείγματα μουσικής του, που έπαιζε στους δρόμους της Ν.Υόρκης ακούγονται στο blog..από αυτά και μόνο νομίζω πως φαίνεται πως αξίζει να κατεβάσει κάποιος μουσική του.. οπωσδήποτε γούστα είναι αυτά. Προσωπικά την λατρεύω. Καλημέρες!!!

Roadartist είπε...

@ kostaslogh : Πάντα υπάρχει κάτι καινούργιο να μάθουμε όλοι! Παρακαλούμε διάολεεεεεεε :))))

Roadartist είπε...

@ epikuros : Μουσικέ ραδιοφωνικέ μας παραγωγέ και συνblogger :) χαρά μου να προσθέτω πετράδια στις μουσικές συλλογές των φίλων μου :) Καλημέρες πολλές :)

genna είπε...

όμορφη γεύση έχει η μουσική...

και τούτη μου χτύπησε τα ρουθούνια, σαν Άνοιξη...

ευχαριστώ καλό μου!!!!!

:))))))))))))))))))

ΑΛΕΞ είπε...

ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ.. ΚΑΙ ΤΙ ΣΧΟΛΙΟ ΝΑ ΣΟΥ ΑΦΗΣΩ ΤΩΡΑ;.. ΑΠΛΑ RESPECT..
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΔΕ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ..

Μετεωρίτης είπε...

δεν τον ήξερα!

Με εκπλήσσεις ξανά ευχάριστα.

Πολλές καλησπέρες

Άστρια είπε...

Καλημέρα roadartist μου,
τί υπέροχο post ήταν αυτό!!!!!φ
Μπράβο!!!
Να αναγνωρίσω ότι δεν τον ήξερα και να πω ότι εντυπωσιάστηκα!
ευχαριστώ και για τα ενδιαφέροντα links.

Να πω επίσης ότι μου θύμισε από μια άλλη ματιά τον Διογένη τον Κυνικό; Δεν είναι τυχαίο ίσως το όνομα, κι αυτός εξαιρετικά "μινιμαλιστής" θα λέγαμε ίσως σήμερα:)

Φιλάκια:)

55fm είπε...

Δεν τον είχα ακούσει και εντυπωσιάστηκα!
Με συγκινεί...
Να είσαι καλά!
Καλημέρα!

Roadartist είπε...

@ genna : Καλημέρα Genna, που να μπει και για τα καλά η άνοιξη! Να είσαι καλά φίλη μου, πολύ καλή Κυριακή να έχεις!

Roadartist είπε...

@ ΑΛΕΞ : καλη σου κυριακή!

Μηθυμναίος είπε...

Στο ίδιο κλίμα κι εγώ, Αρτίστα μου, πολύ λίγα γνώριζα για τον Moondog, την μουσική και το ταλέντο του.
Ίσως η περίεργη εμφάνισή του, ίσως η ιδιόμορφη μουσική του, το ομολογώ αυτό ήταν η αιτία, μέχρι που σε διάβασα και... γι’ αυτό σ’ ευχαριστώ!

Μια καλημέρα σου αφήνω.

Roadartist είπε...

@ Μετεωρίτης : Αξίζει να ψάξεις μουσική του, θα σε εκπλήσσει εκείνη περισσότερο! Φιλιά!

Roadartist είπε...

@ Άστρια : Ένας Διογένης..γεμάτος συναίσθημα όμως τούτος :) Να είσαι καλά άστρια, ανέβασα το ποστ που είναι σίγουρα ιδιόμορφο και ίσως για λίγους, το άφησα αρκετές μέρες, για να το δούν όσοι περισσότεροι, καθώς πιστεύω πως πρόκειται για έναν εξαιρετικό καλλιτέχνη, που όμως λίγοι τον ξέρουν μα άφησε το στίγμα του στην μουσική.. Να είσαι καλά!

Roadartist είπε...

@ 50fm : Χαίρομαι ιδιαίτερα που σε συγκίνησε.. μια μεγάλη καλημέρα να είσαι καλά!

Roadartist είπε...

@ Μηθυμναίος: Δεν θα είχε και νόημα να μιλάμε συνέχεια για τα ίδια..Και είναι όμορφο να μοιραζόμαστε πράγματα που δεν γνωρίζουμε όλοι, εννοώ να μαθαίνουμε κάτι νέο.. Εκκεντρικός με εκπληκτικό ταλέντο! Καλημέρες πολλές Μηθυμναίε!

onlysand είπε...

ΧΑΜΙΝΑΚΙ αγαπημένο

στον κολοφώνα της η ευαισθησία σου για τα Όμορφα της Ψυχής
(θα επανέλθω για τα λινκς - ένα ένα!)

σ' ευχαριστώ που είσαι ΕΔΩ!

φιλιά πολλά και μια σφιχτή αγκαλιά :)

Madame de la Luna είπε...

Είδες πόσο θαύματα μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος; Παρά τις όποιες δυσκολίες.

Πάω για ..κατέβασμα ;)

Φιλί!

Hfaistiwnas είπε...

τι μου κάνετε;;;
Πως πήγαν τα ψώνια; ;)

kikop80 είπε...

Γειά σου αρτιστάκι!!!!
Τι κάνεις βρε?
Χάθηκα, το ξέρω αλλά μάλλον είναι η περίοδος τέτοια, δύσκολη κάθε χρόνο!
Πολύ όμορφη η μουσική του moondog!
Άλλο ένα πολύτιμο ποστ, μέσω του οποίου έμαθα για τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη!
Τα λέμε αρτιστούλι!!!
:-)))

o kairos είπε...

Εξαιρετικη αναρτηση.Να σαι καλα.

Roadartist είπε...

@ onlysand : Νανά δεν φαντάζεσαι τι χαρά μου δίνουν τα περάσματα σου.. Και εσύ να είσαι εδώ, σε ευχαριστώ! Πολλά φιλάκια, σφικτή αγκαλιά, μεγάλη πολύ :)

Roadartist είπε...

@ Madame de la Luna : Μερικοί άνθρωποι καταφέρνουν και ξεπερνάνε εμπόδια.. αξίζουν θαυμασμό.. σε ευχαριστώ :)

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : Καλώς τον!! Καλά μωρέ.. όχι κάτι φοβερό.. ένα μπουφανάκι ανοιξιάτικο πήρα.. :) πότε θα μας ξαναέρθεις τώρα; Καλή εβδομάδα.. φιλιάαααααααα :)

Roadartist είπε...

@ kikop80 : Γειά σου kikop, καλά "προσπαθώντας".. :) Να είσαι καλά φίλε μου, φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ o kairos : Καλώς όρισες. Σε ευχαριστώ πολύ.

Hfaistiwnas είπε...

Δεν ξέρω! Θα μάθεις!
Με γεια!!!

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : ευχαριστώ :)) Άντε κανόνισε να τα πούμε ηφαιστιωνάκο μου :)) Σε φιλώ, καληνύχτα!!!

IZA είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση καλλιτέχνη. θα προσπαθήσω ν' ακούσω περισσότερη από τη μουσική του. Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. καληνύχτα.

nikiplos είπε...

Καλησπέρα καλλιτέχνιδα... Πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορία και εννοείται ότι την αγνοούσα... Ένας πραγματικός καλλιτέχνης του δρόμου που μέσα από τη γραφική αρχέτυπη μορφή του χάρισε με αβρότητα την ακριβή τέχνη του σε πολλούς από τους άπληστους για πλούτο και υλικά αγαθά αλλά και αδιάφορους περαστικούς της ΝΥ. Το τι δίνει ο καθένας και το τι κερδίζει είναι υπο συζήτηση... Εκείνος αναγνωρίσιμος, ίσως περισσότερο στο μέλλον, όταν θα μπορούμε να αφουγκραστούμε και να αποκωδικοποιήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, που σήμερα επιταχύνουμε γοργά το βήμα μας για να τους αποφύγουμε...

Η ιστορία μου θύμισε έναν Γερμανό στο Μόναχο, που ήταν υιός μουσικών του δρόμου. Σπούδασε και έπιασε κανονική δουλειά σε εταιρία, όπου και εξελίχθηκε ως στέλεχος... Μόλις πέθαναν οι γονείς του τα εγκατέλειψε όλα και πήρε ένα πόστο στο μετρό, όπου σήμερα παίζει μουσική για τους περαστικούς και μάλιστα υψηλής ποιότητας...

Σε φιλώ

Roadartist είπε...

@ IZA : Αξίζει να κατεβάσεις μουσική..είναι πραγματικά εκπληκτικός.. Καλή εβδομάδα!

Roadartist είπε...

@ nikiplos : Πόσοι άνθρωποι ασφυκτιούν στις δουλειές τους να ήξερες.. Και πόσο πιο δύσκολες μέρες έρχονται.. Ο τύπος που λες έκανε την καλύτερη κίνηση που μπορούσε..Μπράβο του που είχε τα κότσια.. ότι δεν το έκανε όσο καιρό ζούσαν οι γονείς του.. πολλά μπορεί να μας πει..
Δε το είχα διαβάσει, ευχαριστώ που το έγραψες. Καληνύχτα..

ξι είπε...

Πολυ ενδιαφερον ποστ. Δεν ηξερα τον καλλιτεχνη.
Θα ξαναρθω για να ακουσω τη μουσικη του.
Thank you:)
ξ.

Roadartist είπε...

@ ξeniáδa : Χαίρομαι που σου άρεσε.. την καλησπέρα μου :)

Thanos KappA είπε...

o diskos pou ekane me tin London Saxophonic einai pragmatika enas imnos gia to saxophone. ena tromero ergo apo enan kalitexni pou evale tin sfragida tou stin avant garde mousiki

Related Posts with Thumbnails