6 Ιανουαρίου 2008

Henri Cartier Bresson

Ο Henri Cartier Bresson είναι ένας από τους πιο αγαπημένους μου φωτογράφους.
Κάθε φωτογραφία του, μια ξεχωριστή ιστορία.
Ακόμα και αν δεν ασχολείσαι με την τέχνη της φωτογραφίας, καταλαβαίνεις ότι αυτές οι φωτογραφίες είναι ιδιαίτερες.
Σκέφτηκα να παραθέσω κάποιες αγαπημένες μου, αλλά η επιλογή θα ήταν δύσκολη και θα χρειάζονταν δεκάδες αναρτήσεις.
Αξίζει να δείτε τα παρακάτω video με μερικές από τις πιο γνωστές φωτογραφίες του.
Όποιος επιθυμεί περισσότερες πληροφορίες για τον Bresson μπορεί να δει εδώ: http://www.henricartierbresson.org/




«Ξαφνικά συνειδητοποιώ ότι οι φωτογραφίες θα μπορούσαν να φθάσουν την αιωνιότητα μέσω της στιγμής.» (Henri Cartier Bresson)




Κάποιες από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στήθηκαν μπροστά στο φακό του…
Στο βίντεο εμφανίζονται με σειρά οι: 1. Cartier-Bresson, self-portrait, 2. Truman Capote, 3. Arthur Miller, 4. William Faulkner, 5. Samuel Beckett, 6. Susan Sontag, 7. Ezra Pound, 8. Robert Lowell, 9. Paul Valery, 10. Igor Stravinsky, 11. Simone de Beauvoir, 12. Jean-Paul Sartre, 13. Albert Camus, 14. Marc Chagall, 15. Marcel Duchamp, 16. Alberto Giacometti, 17. Henri Matisse, 18. Igor Stravisnky, 19. Jean Renoir, 20. John Huston, 21. Marilyn Monrow and John Huston, 22. The Dalai Lama, 23. Martin Luther King, Jr., 24. Robert F. Kennedy, 25. Che Guevara, 26. Duke and Duchess of Windsor, 27. Carl Jung, 28. Edith Piaf.

123 σχόλια:

Alexis B είπε...

Καλημέρα. Η φωτογραφία είναι κάτι καταπληκτικό.
Παίρνεις την φωτογραφική μηχανή και φεύγεις.
Οι εικόνες σέ καλούν από μόνες τους να τίς αποθανατίσεις.
Και αρχίζεις να αποτυπώνεις στό χαρτί, στιγμές ζωής.

αντωνης είπε...

Γεια σου καλλιτεχνιδα με τα ωραια ποστακια σου!

Ενα μικρο σχολιακι σε αυτο που εγραψε ο alexis. Δυστυχως ενα απο τα κακα της ψηφιακης εποχης ειναι οτι εχει χαθει ή ελλατωθει παρα πολυ η μαγεια της εκτυπωμενης φωτογραφιας. Γιατι δυστυχως πλεον εκτυπωνουμε ελαχιστες σε σχεση με πριν.

Feidias είπε...

Επειδή είχα ασχοληθεί και είχα κι ένα μικρό σκοτεινό θάλαμο κάποτε,να συμφωνήσω πέρα για πέρα με τον προλαλήσαντα,η μαγεία της εκτύπωσης να αγωνιάς για το αποτέλεσμα και να το βλέπεις σιγά σιγά να γεννιέται αυτό που τράβηξες πάνω στο χαρτί είναι μοναδικό συναίσθημα που χάθηκε με τη ψηφιακή τεχνολογία!Σκέψου οτι ακομα έχω ένα απ τα τελευταία μοντέλα της Canon reflex ,και δε μπορώ να τη πουλήσω με τίποτα,έχει σχεδόν πεθάνει αυτή η εποχή!Αλλά κοιτάς τις φωτογραφίες μεγάλων φωτογράφων όπως του Bresson και μένεις εκστατικός με το αποτέλεσμα,τη σύνθεση που πήγαζε από μέσα του,πραγματικός καλλιτέχνης!!Σκέψου το συναίσθημα να βλέπεις τέτοιες φωτογραφίες να γεννιούνται σιγά σιγά μέσα στη λεκάνη με το χημικό!
Πολύ ωραίο το ποστάκι,θα τις απολαύσω ξανά και ξανά τις φωτογραφίες του!
Καλημέρα και χρόνια πολλά μια και είναι των Φώτων σήμερα και καλή φώτιση!Πάω να πάρω αγιασμό!Τα λέμεεεεεε road artist!

Ανώνυμος είπε...

Θα πω στον γιό μου που ασχολείται με το...άθλημα να ρίξει μια ματιά.
Χθες το βράδυ είχε θρονιαστεί στο λαπτοπ ΜΟΥ (επαναλαμβάνω) ΜΟΥ, είχε μπει σε σαιτ με φωτογραφίες κι είχε την απαίτηση να συμμετέχω βλέποντας κι εκδηλώνοντας κι ενθουσιασμό!
(Βρε άει στα κομμάτια σήκω πάνω.....αλλά δεν φταις εσύ...εγώ φταίω που όταν έφυγα απ'το μαιευτήριο σε πήρα μαζί!)

roadartist είπε...

@ Alexis B: Καλημέρα Αλέξη μου! Συμφωνώ.. είναι "μαγεία" αυτό! Πέρνεις τη φωτογραφική μηχανή (εγώ την έχω σχεδόν πάντα μαζί μου) και ότι δεις που σου κεντρίζει την προσοχή το κάνεις δικό σου :) Καλή σου μέρα!

roadartist είπε...

@ αντωνης: Καλημέρα Αντώνη και χρόνια πολλά, καλή χρονιά! Νομίζω και ο Αλέξης θα συμφωνήσει σε αυτό που λες..Σίγουρα με τις ψηφιακές μηχανές έχει χαθεί ένα πολύ μαγικό κομμάτι.. Και όντως πλέον εκτυπώνουμε πολύ λιγότερες σίγουρα.
Όλα όμως είναι και θέμα επιλογής. Μπορεί ακόμα ο καθένας να συνεχίσει να έχει αναλογική αν θελει. Για να είμαι ειλικρινής, και έχω πλέον βολευτεί με τη ψηφιακή και τις ευκολίες της. Καλή κυριακή :)

roadartist είπε...

@ Feidias: Φειδία καλημέρα!!! Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με τη φωτογραφία, αλλά επειδή πάντα (κλασσικά) όλο και με κάτι ήθελα να ασχοληθώ, και όλα αυτά ήταν πάντα πολλά :) ακόμα δεν έχω κάνει τα μαθήματα φωτογραφίας που ήθελα. Δεν έχω ακόμα βρει το χρόνο. Παρακολουθώ όμως και εκθέσεις, και γενικά με γοητεύει πολύ!Μελλοντικά θα πάω σίγουρα, έστω σε σεμινάρια. Θέλω να ζήσω κ εγώ αυτές τις στιγμες που περιγράφεις.
Η ψηφιακή είναι ολόκληρη επανάσταση στο χώρο της φωτογραφίας! Μπορείς πολύ απλά να τραβήξεις ότι θέλεις, χωρίς να νοιάζεσε για φιλμ, φωτισμό κλπ..και αν δεν σου αρέσει αμέσως να τη κανεις delete.
Φαντάσου τι δυσκολίες υπήρχαν όταν στην εποχή του Bresson, παρόλα αυτά δες αποτελέσματα!! Τι να πούμε για τον Bresson! Τον θαυμάζω είχε απίστευτο ταλέντο, όσες φορέ ςκ αν δω τις φωτογραφίες του..δεν τις χορταίνω ποτέ! Δες βλέμματα, σκιάσεις, απερίγραπτος!!

αντωνης είπε...

καλημερα road + χρονια πολλα!
Δυστυχως ή ευτυχως σχεδον ολοι μας εχουμε αφησει στην ακρη τις αναλογικες μας μηχανες, και γιατι εκει μας σπρωχνουν οι εμποροι. Και επισης ειναι πιο ακριβη πλεον η αναλογικη. Στο φωτογραφικο μαγαζι της γειτονιας μου (ναι, εχουμε και τετοιο εκτος απο τα προβατακια χαχαχαχα) ο υπευθυνος μου ειχε πει περσι που αγορασα την ψηφιακη μου μηχανη, οτι η εκτυπωση μιας φωτογραφιας απο την αναλογικη μηχανη (υπολογιζοντας στο κοστος και την αγορα του φιλμ)κοστιζε 0,45 € ενω απο την ψηφιακη μηχανη κοστιζε 0,22 €.
Και να προσθεσω και κατι χρησιμο που μου ειπε προσφατα ενας συγγενης μου, επαγγελματιας κομπιουτερας. Ποτέ μην αποθηκευουμε τις φωτογραφιες μας απο τις ψηφιακες μονο στο σκληρο του p/c μας. Να εχουμε παντα αντιγραφα ειτε σε cd/dvd ειτε στα usb στικακια.

roadartist είπε...

@ NIOBH: Καλημέρα!! Στο λάπτοπ σου ε?? :))) ΣΟΥ??? Τώρα όμως έχει γίνει και "του".. χαχαχα.. Κατάλαβα καυγάς ανάμεσα σε μάνα και γιο για το ποιος θα πρωτοκάτσει στο pc. Παλιά οι γονείς φωνάζανε στα παιδιά τους να μη κάθονται με τις ώρες στο pc, τώρα οι γονείς φωνάζουν στα παιδιά τους να φύγουν αυτά απο το pc "τους", για να κάτσουν αυτοί εκεί!! χαχαχα τέλειο!!! Να είσαι καλά Νιόβη! Πες του να δει τα βιντεάκια, είναι κορυφή ο Bresson! :)) Και τι δεν φωτογράφησε.. Από τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο στην κινεζική επανάσταση και από την Ινδία στον νότο των ΗΠΑ, από τον Τρούμαν στον Ντε Γκόλ... ελάχιστα ήταν τα γεγονότα και οι προσωπικότητες της ιστορίας που δεν καταγράφηκαν από τον φακό της αγαπημένης του Leica. :) Αλλά ο Bresson είχε φωτογραφίσει και την Ελλάδα του 50! Ουσιαστικά μετέφερε την εικόνα της τότε Ελλάδας στους ξένους! Η πιο αγαπημένη μου φωτογραφία του (απο την Ελλάδα) είναι , «Το σπίτι με τις Καρυάτιδες» του 1954, που είναι ουσιαστικά το αρχέτυπο της νεοκλασικής Ελλάδας, πριν την ανοικοδόμηση που σάρωσε την Αθήνα.
Αυτή η φωτογραφία έκανε το γύρο του κόσμου.. Καλή σου Κυριακή και καλή ανάγνωση του βιβλίου που αγόρασες :)

roadartist είπε...

@ αντωνης : Καλημέρα Αντώνη, χρόνια πολλά και καλή φώτιση (έτσι δεν λένε σήμερα?) χαχα έχετε ΚΑΙ φωτογραφικά μαγαζιά?? Δίπλα στα προβατάκια να φανταστώ ε?? χχααχα Κοίτα και εγώ γιατί νομίζεις την έχω καταβρεί με τη ψηφιακή? Γιατί μηδέν έξοδο.. και η εποχή είναι δύσκολη δυστυχώς..για σπατάλες! :) Η αναλογική φωτογραφία ίσως σε λιγο καιρο να αποτελέσει για πάντα παρελθόν. Εύχομαι όχι, αλλά εκεί πάει το πράγμα..και ειδικά απο τις εταιρείες όπως είπες. Καλά είπε ο γνωστός σου, πάντα να αποθηκεύεις σε cd, όλα τα αρχεία, όχι μόνο φωτογραφίες, γιατί με ένα ιό όλα χάθηκαν.. :) Και τώρα που το ανέφερες..πρέπει να θυμηθώ να πάρω cd γιατί έχω ξεμείνει :(

αντωνης είπε...

Road, αν αποκτησει και η περιοχη το εμπορικο κεντρο που ακουγεται οτι ειναι στα σκαρια (το μεγαλυτερο της χωρας θα ειναι), τοτε τα ξαναλεμε. Χαχαχαχα.
Απλα εγω νιωθω λιγακι τυψεις γιατι η αναλογικη μου μηχανη ειναι πιο καλη απο την ψηφιακη. Αλλά ειπαμε, αλλες οι ευκολιες της ψηφιακης τεχνολογιας.
Btw, εχετε ακουσει να γινεται κατι σαν αποσυρση φωτογραφικων μηχανων; Γιατι σκεφτομαι καποια στιγμη να παρω και DSLR. Οποτε θα με διευκολυνε κατι τετοιο.

roadartist είπε...

Αντώνη δεν ξέρω, εγώ εχω μια ΝΙΚΟΝ καιρό τώρα..Και δεν είμαι σε κατάσταση να την αντικαταστήσω προς το παρόν..θα βολευτώ με αυτή :) Είναι να μη μπείς στο τριπάκι γιατί συνέχεια βγαίνουν.. Αλλά μπες εδω:
http://www.adorama.gr/eshop/main.php
Είναι πολύ καλό μαγαζί με φωτογραφικές, πάρε ένα τηλέφωνο απο αύριο θα σε κατατοπίσει αυτός..
για όλα!.. Ελπίζω να βρεις άκρη. Πες αν ειναι ..για να ξερω κ εγω :)
Ναι τώρα σε κοροϊδεύω αλλά σε λίγα χρόνια η Κάντζα θα έχει γίνει "αθήνα". Δεν το εύχομαι, αλλά ολη η ανατολική αττική αναπτύσσεται ταχύτατα :(

Μαρια είπε...

Καλημέρα! Ωραίο θέμα... και η φωνή της Edith Piaf η πιο κατάλληλη.
Ο πατέρας μου,όταν ήταν νέος, είχε σαν χόμπυ την ασπρόμαυρη φωτογραφία και έτσι είχα την ευκαιρία να ζήσω ένα ''σκοτεινό θάλαμο'' στην κουζίνα του σπιτιού μας... η εμφάνιση της εικόνας στο φωτογραφικό χαρτί είναι ακόμα στο μυαλό μου, ακόμα κι αν έχουν περάσει πολλά πολλά χρόνια ...

Nefelli είπε...

Κοίτα σύμπτωση!!!!!
Πριν 2 μέρες είχε έρθει σπίτι μου μια φίλη και κοιτούσαμε τις παλιές μου φωτογραφίες που ξέθαψα απο ένα μπαουλο.
Δεν θέλεις να ξέρεις, τι γέλιο έπεσε με τις τάσεις μόδας των
80-90ies (ρούχα-παπούτσια-μαλιά).
Αμέσως μετά το delirio γέλιου, υποσχεθήκαμε η μια στην άλλη ότι θα συνεχίσουμε να κρατάμε albums φωτογραφίων και θα προγραμματίζουμε συναντήσεις ανά
5ετία, με θέμα photoανασκόπηση.
Πόση αξία έχουν εκείνα τα κομμάτια φωτογραφικού χαρτιού για τον καθένα μας και πόσες στιγμές μας αποτυπώνονται εκεί.Θα ήταν εγωιστικό αν στερήσουμε στις επόμενες γενιές τη χαρά να μοιραστούν μαζί μας, τη μυρωδιά των αναμνήσεων!!!
Το αντιλαμβάνομαι, έτσι όπως το εισπράττω, κοιτάζοντας τις ελάχιστες [όσες γλίτωσαν απο το ολοκάφτωμα που ακολούθησε μετά τον καταστροφικό σεισμό της Ζακύνθου, το 1953]ασπρόμαυρες φωτογραφίες της γιαγιάς μου.
Μπράβο Roadίτσα για την αναφορά, μπράβο για την επιλογή των φωτογραφιών.Σ' ευχαριστούμε γι'ακόμη μια φορά.

Φιλί

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Η τέχνη της δημιουργίας εικόνων, λοιπόν με την επικουρία του φωτός.
Η λέξη, απο μόνη της, λέει πολλά..
Πολύ ωραίο το θέμα και η παρουσίαση...
σύνηθες, για σένα..την καλημέρα μου
-)

rain είπε...

Τώρα εγώ αν πω μια εικόνα χιλιες λεξεις θα με πεις βαρετή αλλά αυτή η φράση είναι αληθινή. Είναι φοβερό να μπορείς να κρατάς μια στιγμή στα χέρια σου, ένα βλέμμα, μια αλήθεια.Πολύ όμορφο το αφιέρωμα..Σε φιλώ

nikiplos είπε...

Καλησπέρα... "At the moment the camera happened to capture you"
παγωμένες στιγμές, στιγμές νιότης, στιγμές μεστού φωτός... στιγμιότυπα...
αναμφισβήτητα η φωτογραφία είναι μια μορφή τέχνης... Ιδίως τώρα που υπάρχει και το internet... Θυμάμαι στο Λονδίνο τον Eli έναν καταπληκτικό φωτογράφο από τη Βενεζουέλα... Ζούσε από τη φωτογραφία... Είχε πάθος να απεικονίζει τη φύση... Ευτυχώς έχω κάποιες από τις "ενοράσεις" του στο δίσκο μου...

Feidias είπε...

Γειααα και πάλιιιι....Να σου πω,είναι πράγματι επανάσταση κι όχι μόνο γιατί κάνεις delete μια φωτό που δε σ αρέσει χωρίς να ξοδεύεις σε φιλμ κα να γεμίζεις και να ξαναγεμίζεις κ.τ.λ.αλλά μπορείς να επέμβεις σε απίστευτο βαθμό στη φωτογραφία,να την διορθώσεις ξανά και ξανά μέχρι να βγεί αυτό που ζητούσες.Όμως για αυτό ακριβώς το λόγο,δε μπορεί να συγκριθεί η ματιά των τότε φωτογράφων με τους σημερινούς κι όχι τόσο με τους σημερινούς όσο με τους μελλοντικούς που πια δε θα έχουν ιδέα από αναλογική φωτό και δε θα έχουν την αγωνία της μιας και μόνης ευκαιρίας για μια καλή λήψη!Θα ξέρουν οτι μπορούν να επέμβουν μετά στον υπολογιστή,οπότε δεν υπάρχει και ανάγκη να προσέξεις τόσο τον φωτισμό ας πούμε ή το διάφραγμα του φακού,αφού με λίγη εξάσκηση τα κάνεις όλα τέλεια στο photoshop!Σκέψου αν θα είχε αναπτύξει την ίδια οξυδέρκεια το βλέμα του Bresson αν φωτογράφιζε τώρα!Πάντως για μας που είμαστε πια γενιά της ταχύτητας είναι τέλειο μέσο να εκφραστείς,να παίρνεις πλάνα από παντού και να κρατάς ό,τι σε συγκινεί κι ό,τι σ αρέσει τέλος πάντων!
Τα πολλά θαυμαστικά που έβαλες ήταν για το πρωινό της ώρας??Ξύπνησα για κάποιο λόγο τρία λεπτά πριν το σεισμό,λες να αναπτύσω έκτη αίσθηση,λες να αλλάζω σε σκύλο σιγά σιγά?Γιατί τελευταία πετάω και το ψαχνό και ροκανίζω τα κόκκαλα ξέρεις...λολ!~Πάρε παιδί μου λίγο αγιασμό εδώ να πάει καλά το μπλοκ σου με τη καινούργια χρονιά(έριξα)βοήθεια μας!!χαχαχα...
καλή εβδομάδα road artist

igkros είπε...

Καλή Χρονιά! Καλή Φώτιση! Με πολύ δημιουργική διάθεση για μια roadartist

Rynoventoux είπε...

Roadartist καλησπέρα, πραγματικά ο Bresson είναι από τους καλύτερους φωτογράφους που έχουν εμφανιστεί ποτέ, με καταπληκτικά σκηνικά και απαράμιλλη ικανότητα να πετυχαίνει την κατάλληλη στιγμή, την τέλεια σκηνή. Ειδικά η φωτό με τον άνθρωπο στη βροχή είναι θρυλική, αλλά η αγαπημένη μου είναι αυτή από τη Σίφνο:

http://www.chocochip.co.uk/bresson.jpg

Όσον αφορά αναλογικές και ψηφιακές, είναι θέμα τεχνολογίας, θέλοντας και μη όλοι θ'ασχοληθούμε σε μερικά χρόνια με ψηφιακές αποκλειστικά, καθώς πλέον δύσκολα και σε stock μαγαζιών ανακαλύπτεις αναλογικές, χώρια το οικονομικό, όταν ένα film 36 εικόνων κοστίζει γύρω στα 4 ευρώ (και το ασπρόμαυρο παραπάνω). Άσε που πολλές φορές η εκτύπωση που γινόταν δεν ήταν ό,τι πιο αξιόπιστο (στίγματα από σκόνη κτλ),εκτός αν την έκανες μόνος σου,κάτι σίγουρα πολύ ενδιαφέρον. Εν τέλει η ψηφιακή, και εξαιτίας του ότι είναι ευκολότερη στη χρήση και δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις, έδωσε την ευκαιρία σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό ν'ασχοληθεί με τη φωτογραφία (άλλωστε υπάρχουν ψηφιακές και ψηφιακές, ανάλογα με τις ανάγκες σου επιλέγεις).

Πάντως οι μεγάλοι φωτογράφοι επιμένουν σε αναλογική ή βέβαια σε slides. Είχα ακούσει κάποιον να λέει σε ευνέντευξη στην tv πως το πλήθος των απεικονίσεων που σου προσφέρει η ψηφιακή δεν είναι απαραιτήτως θετικό, καθώς σε ωθεί σε βιαστικές και αψήφιστες επιλογές.

Yiota είπε...

πολύ προχωρημένος για την εποχή του ο φωτογράφος...μου άρεσε η φωτογραφία με το κοριτσάκι που έχει στην αγκαλιά της το γατάκι.

κυκλάμινο είπε...

Οι φωτογραφίες αποθανατίζουν τις στιγμές. Είμαι πολύ της φωτογραφίας. "Μια περιουσία ολόκληρη, έχω πετάξει σ' αυτές", λέει ο άντρας μου, αλλά εγώ ξέρω ότι έχω επενδύσει κι έχω κλέψει ζωή απ' τη ζωή.
Πολύ μου άρεσαν! Σ' ευχαριστώ!
Καλό σου βράδυ!

Axis Mundi είπε...

Εγώ δεν θα πω για την δύναμη της φωτογραφίας ούτε θα αναλύσω τις ψηφιακές και τις αναλογικές δυνατότητες της άλλωστε την αγάπη μου για το συγκεκριμένο "άθλημα" την γνωρίζεις. Θα μείνω λοιπόν στο ότι ο άνθρωπος αυτός έζησε την ιστορία αυτοπροσώπως αν σκεφτεί κανείς ποιους ανθρώπους φωτογράφησε και αποθανάτισε αυτά τα χρόνια. Να προσθέσω επίσης πως χάρη στις φωτογραφίες του κατάφερε να μεταφέρει αυτές τις προσωπικότητες μπροστά σε εκατομμύρια μάτια και να προσθέσει μια "εικόνα" στον θρύλο τους. Καλλιτέχνιδα, για ακόμη μια φορά φωτογράφησες! :)

αντωνης είπε...

Συγνωμη, αλλά αυτο που λεει ο Feidias για τη χρηση του photoshop με βρισκει αντιθετο. Εγω τουλαχιστον δεν το προτιμω, χανει ετσι τη μαγεια της η φωτογραφια.

fpboy είπε...

θεός μιας άλλης εποχής , μεγάλος μποέμης . ρισπεκτ !

Roadartist είπε...

@ Μαρια: Καλησπέρα Μαρία, μπορώ να φανταστώ τη μαγεία της στιγμής. Είχε σκεφτεί και εγώ να δημιουργήσω σε κάποιο χώρο κάτι τέτοιο..αλλά θέλει πολύ μεράκι και χρόνο. Όμως σίγουρα η αίσθηση θα είναι φανταστική!

Roadartist είπε...

@ Nefelli: Συναντήσεις ανα 5ετία?? Λίγο αργά δεν είναι?.. Νομίζω οτι και ανα 1,5 έτος κάτι θα έχει αλλάξει :) Και εγώ χαζεύω τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες απο γονείς συγγενείς κλπ.. ειναι πραγματικά μια άλλη εποχή! Σε όλα! Επίσης συνήθιζαν να δίνουν φωτογραφίες ο ένας στον άλλο (τουλάχιστον ο πατέρας μου απο ότι έχω καταλαβει το έκανε συχνά) με ιδιόχειρες αφιερώσεις απο πίσω! Ήταν μια πιο ρομαντική εποχή τότε!
Εγώ σε ευχαριστώ Νεφέλη για το όμορφο και πάλι σχόλιο.
Τα φιλιά μου, καλή βραδιά στο όμορφο νησί της Ζακύνθου :)

Roadartist είπε...

@ Σπίθας : Καλησπέρα σπίθα, σε ευχαριστώ, την καληνύχτα μου !!

Roadartist είπε...

@ rain: Δεν θα σε πώ βαρετή, καθόλου! Θα πω οτι συμφωνώ απόλυτα. Δεν υπάρχουν μερικές φορές οι λέξεις που θα μπορέσουν να περιγράψουν μια στιγμή, ένα συναίσθημα ή μια προσωπικότητα, όσο μια φωτογραφία του! Φιλιά.

Roadartist είπε...

@ nikiplos: Είναι καταπληκτική μορφή τέχνης. Συμφωνώ. Και η αξία της αναδεικνύεται όλο και περισσότερο με το χρόνο. Να είσαι καλά.

Roadartist είπε...

@ Feidias: Καλησπέρα Φειδία. Εν μέρη θα συμφωνήσω με τον Αντώνη. Και εγώ νομίζω οτι το photoshop δεν προσθέτει μαγεία στη φωτογραφία. Εντάξει υπάρχουν κάποιες καταπληκτικές αλλά είναι δημιουργία του υπολογιστή!! Δεν μου αρέσει να ξέρω οτι η φωτογραφία απεικονίζει π.χ. ένα ψεύτικο ηλιοβασίλεμα! Προτιμώ κάποια ίσως λιγότερο φανταχτερή αλλά με πραγματική ομορφιά, όχι artificial. Βέβαια και πάλι οι δυνατότητες είναι τεράστιες..Αλλά θέλω να μου μείνει ο ρομαντισμός του να κρατάς .. αυτό ακριβώς που είδες! Καλή εβδομάδα και σε σένα.

Roadartist είπε...

@ alps: Καλή χρονιά και σε σένα, ότι επιθυμείς !

Utopia είπε...

Η φωτογραφία,έχει έννοια μόνο όταν εξαντλεί όλες τις πιθανές εικόνες...Ωραίο το ποστ σου, όπως πάντα.θα λείψω για λίγο,μην ανησυχείς...Οι πόρτες θάναι ανοιχτές και τα σκυλιά δεμένα(ελπίζω).Καληνύχτα!:-))

Roadartist είπε...

Καλησπέρα νμ! Η φωτογραφία που λες θεωρείται και η καλύτερη του, ειναι η "Πισω απο τον σταθμο του Saint-Lazare", τραβηγμένη στο Παρίσι το 1932. Η φωτογραφία απο τη Σίφνο περιέχετε νομίζω και στο πρώτο βιντεάκι. Συμφωνώ απόλυτα σε όσα όλα λες για τη ψηφιακή φωτογραφία. Καλό σου βράδυ.

Roadartist είπε...

@ Yiota: Καλησπέρα yiota. Και εμένα αυτή ειναι μια απο τις πιο αγαπημένες μου! Νομίζω οτι είναι αξεπέραστος ακόμα και για την εποχή μας :) Καλό βράδυ!

Roadartist είπε...

@ Κατερίνα: Καλησπέρα Κατερίνα, σε ευχαριστώ, χαίρομαι που σου άρεσαν, καλό σου βράδυ!

Roadartist είπε...

@ S : Καλησπέρα, συμφωνώ απόλυτα. Όπως έγραψα και παραπάνω, μόνο και απο αυτή την οπτική αν το δεις η προσφορά και το έργο του είναι τεράστια! :) Σε ευχαριστώ κοσμικέ άξονα, καλό σου βράδυ.

Roadartist είπε...

@ αντωνης: Νομίζω οτι θα συμφωνήσω μαζί σου Αντώνη, καλό βράδυ.

Roadartist είπε...

@ fpboy: respect.. :))

Roadartist είπε...

@ Utopia: Καλά να περάσεις όπου κ αν πας, ελπίζω να είναι για καλό το οτι θα λείψεις.. :) Καλά να περάσεις ή αν είναι για δουλειά όλα να σου πάνε καλά. Εδώ θα είμαστε και όταν θα επιστρέψεις :) Φιλιά.

iLiAs είπε...

Καλή βδομαδα, αποτυπωμένη σε φωτογραφικό χαρτί με χαρούμενες στιγμές!

Roadartist είπε...

@ iLiAs : Επίσης! και εσύ οτι αγαπάς..

Άκης είπε...

Όντως ξεφεύγεις με τις φωτογραφίες.Ένα τόσο μικρό κομμάτι χαρτί μπορεί να κρύβει 1002 αναμνήσεις..Δέν νομίζω να υπάρχει καλύτερο πράγμα απο τις αναμνήσεις.

Dr_MAD είπε...

Προτιμώ τη φωτογραφία ακόμα κι από το video. Εχει και κάτι από φαντασία μέσα. Διατηρεί τους μύθους. Χτίζει ιστορίες, πλέκει ένα μυστήριο, περνάει μηνύματα. Λατρεύ τη φωτογραφία (μπορεί όχι τόσο ο monsier Bresson), αλλά πάντα τη μηχανή την έχω στην τσέπη μου ;-)

Καλή βδομάδα αρτίστα μου

Σπύρος είπε...

Καλημέρα και καλή βδομάδα :) . .

Η φωτογραφία ειναι η μαγία της ζωης σε στιγμές εικόνων :) πολύ ωραίο θέμα :)

Καλημερα

ΩΣΗΕ είπε...

Κι εγώ είμι πάντα με την κάμερα επ' ώμου, έτοιμος να απαθανατίσω στιγμές. Φυσικά, καμία σχέση οι φωτό μου με τέχνη...

Συνέχισε τα όμορφα ποστ σου. Μας χρειάζονται!

Καλή βδομάδα

Ανώνυμος είπε...

Kαταπληκτική δουλειά. Η φωτογραφία είναι μαγεία!!

Roadartist είπε...

@ Άκης: Συμφωνώ απόλυτα Άκη! Καλή μέρα και καλή εβδομάδα!

Roadartist είπε...

@ MAD: Καλημέρα, εννοείται και εγώ προτιμώ απο το βίντεο. Τις περισσότερες φορές και εγώ την έχω μαζί μου τη φωτογραφική. Καλή εβδομάδα.

Roadartist είπε...

@ LOCKHEART: Καλημέρα και καλή εβδομάδα και σε σενα lockheart. Ευχαριστώ, συμφωνώ οτι η φωτογραφία είναι μοναδική μορφή τέχνης!! :)

Roadartist είπε...

@ ΩΣΗΕ: Καλημέρα συγγραφέα της παρέας :) εσύ είσαι ειδικός σε άλλο τομέα.. :) Ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου! :)

Roadartist είπε...

@ evlahos: Καλημέρα! Συμφωνώ ο Bresson υπήρξε αξεπέραστος για εμένα! Η φωτογραφία όντως είναι μαγεία! Καλή εβδομάδα!

Takiz είπε...

Ασχολούμαι αρκετά με την φωτογραφία.
Είναι το αγαπημένο μου χόμπι.

Η φωτογραφία είναι αγάπη για την στιγμή.

Kαι για κάποιους που δεν έχουν έρθει τόσο κοντά σε αυτήν την τέχνη, έχω να τους πω:

“Τι χρειάζεται ένας καλός φωτογράφος;
Ένα μάτι κι ένα δάχτυλο”


Την γλυκιά μου καλημέρα

Μετεωρίτης είπε...

Καλημέρα και καλή βδομάδα!!

Την λατρεύω την φωτογραφία... όταν πρωτοπήρα internet έπεσα με τα μούτρα και "κατέβαζα", ειδικά, ασπρόμαυρες...

Το αφιέρωμα είναι χορταστικό και πανέμορφο!
Πάντα τέτοια!!

Αλεξάνδρα είπε...

Συμφωνώ με τον Takiz απόλυτα.

Αγαπημένο μου χόμπι η φωτογραφία!

Δώρο οι φωτογραφίες που έκανες ποστάκι.

Να΄σαι καλά
roadartist

Καλή εβδομάδα

melian είπε...

Καλημερα Roadartist και καλη χρονια!
Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες του Bresson.Προσωπικά δεν ασχολούμαι με τη φωτογραφία, αλλά μπορώ να θαυμάζω πάντα τις όμορφες δουλειες άλλων κι έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στην ασπρόμαυρη.
Να φανταστεις, πριν τη ψηφιακή, συνηθιζα να παίρνω μαζί μου στα ταξιδια και ένα ασπρόμαυρο φιλμ παρά τις δυσκολίες στην εκτύπωση

Eclipse είπε...

πάντα ήθελα να ασχοληθώ με τη φωτογραφία αλλά ποτέ δεν βρήκα χρόνο...

roadartist είπε...

@ Takiz: Καλησπέρα σου! Πολύ ωραίο χόμπι, να το διατηρήσεις! :)
Η φράση που έγραψες το ξέρεις οτι είναι του Bresson?!! Ο ίδιος την είχε πει σε κάποια ερώτηση που του είχανε κάνει.. Όπως και την παρακάτω:
«Φωτογραφία είναι ένα στιγμιαίο σχέδιο, χωρίς να σκέφτεσαι τη μηχανή»

roadartist είπε...

@ Μετεωρίτης : Σε ευχαριστώ πολύ μετεωριτάκο! Ναι το ίντερνετ ειναι φοβερά διδακτικό και ανοίγει πύλες όσων αφορά και την φωτογραφία! :) Ευχαριστώ πολύ, φιλιά :)

roadartist είπε...

@ Αλεξάνδρα: Να είσαι καλά Αλεξάνδρα και εσύ καλή εβδομάδα να έχεις, σε ευχαριστώ, χαίρομαι που σου άρεσαν!

roadartist είπε...

@ elmelissa: Καλησπέρα elmelissa, καλώς ορισες και καλή χρονιά! Ακόμα και όταν δεν ασχολείσαι με τη φωτογραφία μπορείς να καταλάβεις οτι αυτές οι φωτογραφίες είναι πραγματικά ξεχωριστές :) Σε ευχαριστώ καλό σου απόγευμα!

roadartist είπε...

@ daisy: Και εγώ το ίδιο daisy. Μόνο ερασιτεχνικά και απο το τι έχω "πάρει" μέσα απο φωτογραφίες φοβερών καλλιτεχνών, εκθέσεις κλπ Αλλά όλα είναι μπροστά μας και αν το θέλουμε θα βρεθεί ο χρόνος και για αυτό! Φιλιά πολλά :))

Ανώνυμος είπε...

Η φωτογραφία είναι πραγματικά κάτι συναρπαστικό. Πιστεύω πως είναι μια μορφή τέχνης και έκφρασης.

kat. είπε...

όντως πολύ καλό!!!!

φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Dear roadartist,

ta videakia pou exeis anartisei einai the BEST!! Latreuo tin photografeia nomizo oti einai apo tis texnes pou me ekfrazoun!! Alla o sugkekrimenos photografos einai apo tous kaliterous opote se sugxairo gia tin epilogi sou!!
Se filo glika-road
Nefeli!!

Μετεωρίτης είπε...

Πήρα σε έναν πολύ καλό μου φίλο λεύκωμα με φωτό (Νιούτον όμως) που είναισ ούπερ δώρο, ε;!
Φιλιά πολλά!
(περιμένω να σχολάσω και να φύγω τρέχοντας...)

roadartist είπε...

@ Akon: Καλησπέρα σου! Το ίδιο πιστεύω και εγώ. Τρόπος επικοινωνίας και έκφρασης! :_)

roadartist είπε...

@ kat. : Να είσαι καλά Κατ. Καλη εβδομάδα!

roadartist είπε...

@ Nefeli: Σε ευχαριστώ Νεφέλη, χαίρομαι που σου αρέσει ο Bresson. Kαλό σου απόγευμα!

roadartist είπε...

@ Μετεωρίτης: Καλησπέρα Μετεωρίτη, φύγε όσο πιο γρήγορα μπορείς!!!! Σου εύχομαι να περάσεις ένα πολύ όμορφο απόγευμα! Φωτογραφίες του Χέλμουτ Νιούτον νομίζω οτι είναι οτι πρέπει ειδικά για άντρα φίλο! Θα το καταχάρηκε φαντάζομαι! χαχα όντως σούπερ δώρο! :) Φιλιά!

Ra Ma είπε...

Με μαγεύουν οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες και η τέχνη της.
Θα συμφωνήσω με feidia, ότι η μαγική στιγμή είναι στο σκοτεινό θάλαμο, όταν κουνάς λίγο το λεκανάκι με τα χημικά και αρχίζει σιγά-σιγά να διαγράφεται η φωτογραφία.
Η δύσκολη στιγμή για μένα, όταν εμφανίζεις το φιλμάκι. Το έβαλα τις σωστές αναλογίες στα χημικά και αν θα το κάψω, με τυραννάνε μέχρι να δω το αποτέλεσμα.
Από τότε που αγόρασα ψηφιακή δεν έχω εμφανίσει φωτογραφία!

Είμαι λίγο διχασμένος με τη ψηφιακή, γιατί η φωτογραφία είναι η αποτύπωση του φωτός μόνο που αλλάζει το μέσο (και οι ευκολίες αμέτρητες!). Θυμάμαι παλιά ατέλειωτες συζητήσεις σε φωτογραφικά στέκια και εκθέσεις για το αν η ψηφιακή φωτο είναι τέχνη!

Ο φωτισμός και το θέμα (που αιχμαλωτίζονται με το κλικ) είναι καθοριστικά γιατί στην εκτύπωση μέχρις ένα σημείο μπορείς να επέμβεις.

Με νοστάλγησες.

artist είπε...

Πολύ ωραίες φωτο! Good job ;)

roadartist είπε...

@ Radio Marconi: Είμαι της γενιάς της ψηφιακής φωτογραφίας..και δεν πρόλαβα όλα αυτά τα πραγματικά μαγικά που περιγράφεις..Μια μέρα όμως θα τα δω.., έχω φτάσει πολλές φορές λίγο πριν την εγγραφή μου σε αντίστοιχη σχολή, σεμινάριο κλπ αλλά έχω αρκετά φορτωμένο πρόγραμμα τα τελευταία δύο χρόνια και όλο αναβάλλεται. Το έχω όμως στο πρόγραμμα να μάθω όλα τα σχετικά μυστικά! :) Οι ευκολίες με τη ψηφιακή όντως είναι πολλές, απο τη μια αυτό είναι θετικό. Αλλά και η απλοποίηση πολλές φορές συντελεί στο να χάνεται και κάτι απο τη μαγεία της.. Χαίρομαι που σε νοστάλγησα :))

roadartist είπε...

@ artist: Να είσαι καλά, καλό σου απόγευμα :)

zero είπε...

Ναι, καλος ειναι.
Πολυ καλος.

Ατθάνα είπε...

εκπληκτικός...

ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ;

έχουμε καιρό να τα πούμε...όχι δεν έκανα διακοπές...αστάθμητοι και ανεπιθύμητοι παράγοντες πάρκαραν στην καθημερινή μου ροή και γιαυτό αναγκάστηκα να απέχω από τα blogs...και δεν έχει μπει το νερό στο αυλάκι...ακόμα!

φιλιά γλυκιά μου, μου έλειψεεες! :)))

roadartist είπε...

@ karyatida: Που είσαι εσύ??? Καρυατιδάκι τι έχεις?!! Ότι δυσκολία και αν υπάρχει, επαγγελματική ή προσωπική, εύχομαι να ειναι περαστική και να επιστρέψεις σύντομα στη παρέα! Τα τρελά σχολιάκια σου έλειψαν απο το blog :) Άντε .... ελπίζω να επιστρέψεις ASAP!!! :)

Agobooks είπε...

Τεράστιος!

Sotona Dos είπε...

Σου αφιερωνω νανους!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΈΡΕΣ

roadartist είπε...

@ N.Ago: Hello ago, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε, να έχεις μια πάρα πολύ όμορφη εβδομάδα :)

roadartist είπε...

@ stereotype: να σαι καλα, καλη εβδομαδα.

roadartist είπε...

@ diianeira: Καλησπέρα και σε σένα μικρή γιατρίνα μας :)

Antoine είπε...

Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τη φωτογραφία και ομολογώ πως δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μου. Προτιμώ, όπως άλλωστε θα έχεις προσέξει, τη διά χειρός απεικόνιση της ζωής. Θα γνωρίζεις ότι οι απόψεις διίστανται σχετικά με το αν πράγματι η φωτογραφία είναι τέχνη.

Ποια είναι η γνώμη σου;

roadartist είπε...

@ Αntoine: Φίλε μου αν διαβάσεις τα παραπάνω σχόλια μου θα καταλάβεις. Την θεωρώ μοναδική και ξεχωριστή μορφή τέχνης. Μαγική :) Να είσαι καλά.

nyctolouloudo είπε...

ο φωτογράφος της στιγμής...
πήγα στην τελευταία έκθεση που έγινε στο Martin-Gropius-Bau στο Βερολίνο.

Καπετάνισσα είπε...

Εκείνο που μαγεύει και συναρπάζει είναι πως ο καλλιτέχνης φωτογράφος δεν κοιτάζει απλώς.
Δεν μεταφέρει και επαναδομεί μόνο την εξωτερική και σχετική εικόνα του χρόνου.
Βλέπει εντός. Διαπερνά το "υλικό" του.
Ξανατοποθετεί τη ψυχή των πραγμάτων και των ανθρώπων.
Του χρόνου και της κίνησης.
Φυσά πνοή στην εσωτερική τους υπόσταση.

Συχνά υπόσχομαι στον εαυτό μου πως θ' ασχοληθώ περισσότερο με τη φωτογραφία που πράγματι αγαπώ.
Μου το εύχομαι!

Καλή Χρονιά στην αγκάλη της Τέχνης.
Τη σίγουρη...

marianaonice είπε...

Καλή χρονιά roadartist. Νάμαι και εγώ μετά από δυο βδομάδες εκτοπισμού στο εξοχικό μου χωρίς σύγχρονο p.c. και χωρίς γρήγορο internet. Δεν ασχολούμαι με τη φωτογραφία αλλά ασχολείται πολύ ο άνδρας μου. Στην αρχή με εκνεύριζε γιατί όπου και να είμαστε έμενα μόνη μου γιατί αυτός έτρεχε ν΄ αποθανατίσει στιγμές και τοπία.Τώρα όμως που βλέπω μέσα από τις φωτογραφίες του τη ζωή μας να ξετυλίγεται μ΄ αρέσει πάρα πολύ.

dodo είπε...

Εξαιρετικός δημιουργός.

roadartist είπε...

@ nyctolouloudo: Καλησπέρα, θέλω πολύ να πάω βερολίνο! Πάρα πολύ!! Καλό βράδυ :)

roadartist είπε...

@ Καπετάνισσα: Γλυκιά καπετάνισσα τα έγραψες Ο-Λ-Α με ένα σχόλιο, σε ευχαριστώ για αυτή τη κατάθεση, μου άρεσε πάρα πολύ! Όταν επιθυμούμε κάτι τόσο, σίγουρα έρχεται η στιγμή που το κάνουμε! Δεν θα μας ξεφύγει :) Καλή χρονιά και σε σένα "στην αγκάλη της Τέχνης". Φιλιά.

roadartist είπε...

@ marianaonice: Δύο εβδομάδες ξεκούρασης μακρυά απο όλα, ακούγεται αρκετά αναζωογονητικό! Μου αρέσει που σε κέρδισε με το καιρό η φωτογραφία :) Καλό βράδυ και καλή προσαρμογή&πάλι στη πόλη!

roadartist είπε...

@ dodos: Καλώς ορισες, καλη χρονιά. Συμφωνώ απολύτως.

KitsosMitsos είπε...

Πόσα μπορείς να πεις με κάτι τόσο απλό...

roadartist είπε...

@ KitsosMitsos: Καλημέρα kitsomitsο νομίζω ότι πάντα αυτός ο τρόπος είναι ο καλύτερος.. :)

maria λεμονατη! είπε...

o αγαπημενος σου φωτογραφος με ταξιδεψε στο χορο και το χρονο
:)

Agobooks είπε...

Καλή βδομάδα και σε σένα, αρτίστα μου!

Ανώνυμος είπε...

roadartist,

mas kakomatheneis me tis oraies photo kai tha zitame sunexeia meta tetoies anartiseis!!
Tsarli Tsaplin

roadartist είπε...

@ maria λεμονατη!: Καλημέρα μαρία λεμονάτη.. Αυτός ειναι ο σκοπός της φωτογραφίας να σε ταξιδεύει στο χώρο και στο χρόνο :)

roadartist είπε...

@ N.Ago: Καλή εβδομάδα φίλε μου με καλές και όμορφες στιγμές :)

roadartist είπε...

Tsarli Tsaplin καλώς όρισες!! Να τις ζητάτε, για να τις έχετε :)) Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια, τη καλημέρα μου :)

Ανώνυμος είπε...

Υπόσχομαι να σε διαβάσω το βράδυ με ηρεμία ...έχασα ποστ.

Φιλάκια

Roadartist είπε...

@ Trelofantasmeni: Είσαι πολύ γλυκιά :) Θα περιμένω οπωσδήποτε σχόλια σου :) ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Angel Vs Life είπε...

otan xekiniseis ta mathimata fotografias, mila :o) kali xronia!!

Αορατος είπε...

Καμια φορα λενε πως μια εικονα αξιζει χιλιες λεξεις,αυτος ο ανθρωπος λοιπον ειναι ανεκτιμητης αξιας.. :))

Roadartist είπε...

@ Angel Vs Life: Οk angel θα το έχω υπόψη μου :) Καλή χρονιά!

Roadartist είπε...

@ noesis: και εγώ αυτό ακριβώς πιστεύω. Να είσαι καλά :)

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό ποστ για έναν πραγματικό καλλιτέχνη. Και οι φωτογραφίες του δημιουργίες.Φιλιά

GhostHunter είπε...

Εγώ που είμαι καρα-άσχετος φωτογράφος, αισθάνομαι άσχημα...

Κλαψ λυγμ...

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

...Η φωτογραφία (όταν εμπνέεται απο σένα) είναι μια συνέχεια της μουσικής ερεθίζοντας την οπτική -αντί ακουστική- μας αίσθηση...
Για μένα η δημιουργία φωτογραφίας είναι ψυχική ολοκλήρωση..Και προσωπικά προσθέτω ή συνδυάζω στοιχεία που ενδεχομένως λείπουν απο το τοπίο, οπότε εκεί είναι το "μαγικό" της ψηφιακής μαγκιάς (Αντώνη)..
Οσο για το παρελθόν είναι κλεισμένο σε άλμπουμ στη ντουλάπα που δεν τα βλέπει κανείς ποτέ πάνω απο 5-6 φορές...

Natalia είπε...

μεγάλη τέχνη η φωτογραφία
και η ασπρόμαυρη, έχει κάτι το μαγικό μέσα της

ο Bresson κορυφαίος στο είδος του

καλό βράδυ roadartist

Dory είπε...

well done Roadartist :)
O Bresson είναι και δικός μου αγαπημένος.

Roadartist είπε...

@ vasilis67: Καλησπέρα Βασίλη μου, σε ευχαριστώ πολύ. Ο bresson φοβερός.. Φιλιά!!

Roadartist είπε...

@ GhostHunter: Εχω νιώσει και εγώ έτσι αρκετές φορές... δεν είσαι σίγουρα ο μόνος! Καλό βράδυ! :)

Roadartist είπε...

@ "Γελαστό απόγευμα": Καλησπέρα σου, τελικά ο καθένας μας έχει τη δική του οπτική στη φωτογραφία και αυτό είναι πραγματικά όμορφο! Καλό σου βράδυ :))

Roadartist είπε...

@ Natalia: Συμφωνώ απόλυτα Ναταλία, καλό βράδυ και σε σένα!!

Roadartist είπε...

@ Dory : καλως ορισες dory, χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτό. :)

ceralex είπε...

Η ασπρομαυρη φωτογραφία είναι κομμάτι της ζωής μου και ο Bresson o μεγαλύτερος δάσκαλος!
Μα δεν είναι συγκινητικά τα στιγμιότυπά του?

Το θέμα με την ψηφιακή με απασχολεί καιρό.
Συνήθως καταλήγω με δυο μηχανές...

Να σαι καλά αγαπητή!

roadartist είπε...

@ ceralex: Καλώς την!! ΘΕΟΣ ο bresson, τον θαυμάζω χρόνια! Είναι όντως συγκινητικά..και κάποια στιγμή θα παραθέσω και άλλα :) Φιλιά πολλά!

Διαπορος είπε...

Τυχαία, περιπλανώμενη βρέθηκα στο blog, και χάρηκα πολύ που είχες τις φωτογραφίες του Bresson, |δεν τις είχα δεί ποτέ όλες...τον έμαθα πρόσφατα απο την δασκάλα που μας τον επαινούσε πάρα πολύ, και οχι άδικα, στα μαθήματα ασπρόμαυρης φωτογραφίας που άρχισα να πηγαίνω...Ήταν μεγάλος τεχνίτης της φωτογραφίας, και οι φωτογραφίες που έχει βγάλει, πέρα απο το συναίσθημα που βγάζουν, αν τις παρατηρήσεις προσεχτικά, σου δίνουν και πολλά μαθήματα...
Πάντως, όσο για τις συζητήσεις πιο πάνω... θα έλεγα μην ξεφορτωθείτε τις αναλογικές σας μηχανές, είναι κάτι το διαφορετικό που ίσως στο μέλλον να σας λείψει με τις ψηφιακές...Εγώ φωτογραφίζω εδώ, με μία ZENIT του 83! και τα αποτελέσματα είναι μια χαρά, δεν παίζει ρόλο το πόσο παλιά είναι, αλλά σε τι κατάσταση βρίσκεται... Επίσης για το κόστος που αναφέρθηκε παραπάνω, όντως, μπορεί να είναι μεγαλύτερο, αλλά τυπώνοντας ένα κοντακτ (όλες τις φωτογραφίες σε μικρούλες), έχεις τη δυναότητα να επιλέξεις ποιες θέλεις να τυπώσεις. Στην ουσία, αγγίζει τη δυνατότητα της ψηφιακής,που σβήνεις όποιες δεν σ'αρέσουν...και η εκτύπωση στο σκοτεινό θάλαμο όπως είπαν και πιο πάνω, πράγματι είναι μαγευτικό...Μπορεί να παίρνει πιο πολλές ώρες, αλλά αν έχεις χρόνο μπορείς να κάνεις φανταστικά πράγματα!μπορείς ακόμα να κάνεις το δικό σου photoshop, όλα με τα χέρια!...Εντάξει ίσως να γίνομαι λίγο υπερβολική προσπαθόντας να πείσω για τα πλεονεκτήματα της αναλογικής, εγώ δεν λέω να μην έχουμε ψηφιακές, δεν είμαι κατά,ας έχουμε και τα δύο, το καθένα έχει τη μαγεία του!... Ωραία τα βιντεάκια με τις φωτογραφίες!καλό βράδυ
Φωτεινή

roadartist είπε...

@ Διαπορος: Καλησπέρα Φωτεινή, καλώς όρισες. Πραγματικά χάρηκα ιδιαίτερα για το σχόλιο σου. Ακούγεται "μεθυστική" η περιγραφή σου για τα μαθηματα φωτογραφίας. Πέρασα απο το blog σου και είδα οτι εχεις σχετικές αναρτήσεις, θα τις κοιτάξω! Δεν έχεις καθόλου άδικο όσον αφορά την αναλογική φωτογραφία.. μμμ.. Πρέπει να κάνω οπωσδήποτε μαθήματα τελικά :)) !! Καλό βράδυ!

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλη αφιερωση στον Δασκαλο , συγχαρητηρια !!

http://photo-in.pblogs.gr/

roadartist είπε...

@ Δημητρης : Σε ευχαριστώ πολύ Δημήτρη. Καλώς όρισες! Θα μπω το blog, καλή Κυριακή!

Related Posts with Thumbnails