21 Ιουλίου 2009

..από το μουσείο..


Η Αθήνα αρχίζει σιγά-σιγά να αδειάζει.. Οι περισσότεροι bloggers ήδη έχουν φύγει διακοπές ή ετοιμάζονται να φύγουν..
Εν' όψει του δεύτερου καύσωνα του καλοκαιριού.., περιμένουμε και εμείς να περάσουν οι μέρες.., να την κάνουμε από την Αθήνα...


Για βουνό, για θάλασσα, σε ίσκιους, με βιβλιαράκια, με μουσικές, για εμπνεύσεις, για επαφές με ανθρώπους όλο αλήθεια - μόνο αλήθεια - και θετικότητα, με "θέλω", δίχως "δήθεν"..

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα τις τελευταίες μέρες στην πόλη...
...η ομορφιά βέβαια εξακολουθεί να υπάρχει..
Σε αυτό το post, ας "μιλήσουν" οι φωτο...

Στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης έχω πάει ήδη δυο φορές..και θα ξαναπάω.. Τα εκθέματα, όλων των αιθουσών, είναι τέτοιας απερίγραπτης ομορφιάς που πραγματικά σου "κόβουν" την ανάσα.... Όποιος δεν έχει πάει ακόμη, να το βάλει οπωσδήποτε στο πρόγραμμα του.. Σημειώστε μόνο πως πλέον δεν επιτρέπονται οι φωτογραφίες.., δυστυχώς απαγορεύτηκαν.

Συγκλονιστικό το ότι μπορείς να δεις από τόσο κοντά τις Καρυάτιδες.. Χαίρομαι που δεν βρίσκονται εκτεθειμένες σε αυτό το καύσωνα, σε αυτό το νέφος, στο υπερβολικό καυσαέριο, στο σκοτάδι των αποθηκών, μέσα σε κούτες, στην υγρασία.., αλλά έχουνε πλέον το "σπίτι" τους..Όπως και όλα τα υπόλοιπα εκθέματα, που το καθένα έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορική αξία..
Η άμεση οπτική επαφή με τον Παρθενώνα, ο συνδυασμός του αρχαίου και του σύγχρονου σίγουρα κλέβει τις εντυπώσεις.. Όσο και αν προσπαθούσα, υπήρχαν στιγμές που αντί να κοιτώ τα εκθέματα, χάζευα την Ακρόπολη.. και τον γαλανό ουρανό της...

Το να βλέπεις μπροστά σου την ζωφόρο και ακριβώς απέναντι σου το αρχαίο μνημείο...αυτή η άμεση επαφή.., όλη αυτή η σύνδεση είναι κάτι το μοναδικό..
Ακολουθούν κάποιες φωτο από την Ακρόπολη και τον ουρανό της.. μέσα από το Μουσείο..

Ο αττικός ουρανός και η Ακρόπολη..

..και η Αθήνα μεταμορφώνεται σε Θεά..

Τα σύννεφα "παίζουν" τα δικά τους μοναδικά παιχνίδια..

..που μαγνητίζουν το βλέμμα..

...δε ξέρεις πραγματικά που να πρωτοκοιτάξεις..
..αλλά παντού πρωταγωνιστής (μέσα..και έξω από το Μουσείο) είναι το θεϊκό αττικό φως..

98 σχόλια:

b|a|s|n\i/a είπε...

γιατί δεν επιτρέπονται οι φωτογραφίες ξαφνικά; ε μα! ούτε χωρίς φλας;
δεν έχω πάει ακόμα. εννοείται πως ναι. μα γιατί όχι φωτογραφίες;;;
απίστευτες οι δικές σου!
φιλιά πολλά!!

Σταλαγματιά είπε...

Θέλω πάρα πολύ να επισκεφτώ το μουσείο και την υπέροχη πρωτεύουσα μας που μου έλειψε μια και έχω 4 χρόνια να πάω,
ελπίζω να καταφέρω σύντομα και να έρθω.

Καλό ξημέρωμα '
φιλιά

Adamantia είπε...

Tα φλας των φωτογραφικών μηχανών έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν ζημιά σε βάθος χρόνου και στα μαρμάρινα αγάλματα και στους πίνακες ζωγραφικής γι΄αυτό δεν επιτρέπονται οι φωτογραφίες σε κανένα σχεδόν μουσείο πλέον.
Εξ΄άλλου οι πολύ καλές εκδόσεις με φωτογραφίες απ΄τα εκθέματα που πουλιούνται στο κατάστημα κάθε μουσείου βοηθούν οικονομικά στη συντήρηση τους.
Φιλιά!

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Τα αγάλματα έχουν τη δική τους ζωή,ένα κομμάτι της το ανακάλυψε ο Σεφέρης στον ηδονικό Ελπήνορα.
Δεν ήξερα ότι επηρεάζονται αρνητικά με τα φλάς.
Αυτό συμβαίνει μάλλον επειδή είναι αιώνια, αντίθετα δηλαδή με κάθε τι εφήμερο που συνηθίζει να τρέφεται με τη...λάμψη.

Unknown είπε...

Καλημέρα

Το Θεϊκό Αττικό Φως
έστω και με το νέφος είναι
μοναδικό
Αυτό εγώ το ξέρω καλά
το ζω καθημερινά στις μετακινήσεις
μου

Τώρα χωρίς φωτο στο μουσείο
δεν γίνεται
Θα κοιτάξω να πάρω άδεια από
το Υπουργείο Πολιτισμού για
φωτογράφιση
για την Παγκόσμια προβολή
του Μουσείου μας

Καλό πρωινό
Πολύ όμορφες οι Φωτο σου
Πρώτες

Φιλιά από την Αττική Γη

Hfaistiwnas είπε...

Και εγώ θέλω να πάω!!!
@basnia, μάλλον έμπαινε πολύ φλας.. και λένε από το να τους τα χαλάσουν, καλύτερα όχι φωτό.. άλλωστε σε πιο μουσείο βγάζουν;;;
Πανέμορφες φωτό.. και οι τελευταίες του ουρανού.. επίσης όμορφες!!

Giannis Kafatos είπε...

ετοιμάζομαι για διακοπές, και για μουσείο μέσα στην αθηναϊκή "ερημιά" του δεκαπενταύγουστου, θα προσπαθήσω να "κλέψω" φωτό πάντως...
πολύ ωραίο ποστ!
καλές διακοπές και σε σένα!

Roadartist είπε...

@ b|a|s|n\i/a : Καλημέρα! Δεν επιτρέπονται καθόλου.. Ούτε βιντεοσκοπήσεις, ούτε φωτογραφήσεις (ακόμη και ΧΩΡΙΣ φλας).. και αυτό γιατί γινόταν πανικός, κανείς δεν υπάκουε τις οδηγίες και όλοι φωτογράφιζαν συνέχεια τα εκθέματα.. με ..φλας!! Οπότε..και απογορεύτηκε εντελώς.. Θα έπρεπε να υπήρχε καλύτερη ενημέρωση..και να μπορούσες να φωτογραφίσεις χωρίς φλας, όπως σε όλα τα μουσεία του κόσμου.. Σε ευχαριστώ βασνια μου, φιλάκια!!!

Roadartist είπε...

@ anastasia: Nα έρθεις.. αλλά όχι σε μέρες Καύσωνα.. Δεν αντέχεται!!! Ουφφφφφφφφφφ... καλημερούδια Αναστασία μου, και να πας οπωσδήποτε στο μουσείο!! Φιλιά πολλά!

Roadartist είπε...

@ Adamantia : Ναι εννοείται οτι τα φλας πρέπει να απαγορεύονται.. Αλλά εδώ απαγόρευσαν εντελώς τις φωτογραφίσεις, ακόμη και χωρίς τα φλας.. Έγραψα στον βασνια σχετικά..Θα έπρεπε νομίζω να υπήρχε καλύτερη ενημέρωση και να μπορούσες να φωτογραφίσεις, όπως γίνεται και σε άλλα μουσεία...
Καλημέρα, φιλιά!

Roadartist είπε...

@ Κ.Υ.Π. WALKING : Καλά τι σχόλιο ήταν αυτό βρε ΚΥΠ???? Πραγματικά εντάξει.. απίστευτος...

ΥΓ μα πως και που να ξέρεις για τα φλας, που δεν έχεις πατήσει ποτέ σου σε μουσείο, ε?? Καλημέρες, φιλιά :))

Roadartist είπε...

@ Sailor : Άδεια από το Υπουργείο Πολιτισμού????... Θα μπεις σε τέτοια φασαρία?? .. Πάντως όπως και αν έχει, κρίμα.. Αλλά από την άλλη κατανοώ τους λόγους.. Ενας φύλακας μας έλεγε πως γινόταν πραγματικά ένας πανικός.. και δε μπορούσαν να συνετίσουν τον κόσμο..Δυστυχώς ειδικά τους Έλληνες και ειδικά στις Καρυάτιδες.. μα τόσο ανεγκέφαλοι είμαστε??

Roadartist είπε...

@ ηφαιστίωνα: Στα περισσότερα μουσεία του Κόσμου επιτρέπεται χωρίς Φλας.. Και σε εμάς στο Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο επίσης επιτρέπονται οι φωτογραφίες δίχως φλάς.. Πιστεύω με τις κατάλληλες διευθετήσεις και στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης σιγά-σιγά να επιτρεπούν ξανά..με καλύτερες οδηγίες προς το κοινό..
Να παςςςςςςς :) Καλημερούδια!!

Roadartist είπε...

@ Giannis Kafatos : Καλημέρα Γιάννη, καλές διακοπές να περάσεις πολύ πολύ όμορφα.. Εγώ φεύγω αρχές αυγούστου.. και το περιμένω πως κ πως... Ευχαριστώ πολύ, φιλιά!!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

Καλά έκαναν κι απαγόρευσαν τις φωτογραφίες γιατί είναι τόσο βόδια μερικοί που ούτε τα φλας δεν μπορούν να σβήσουν.
Γι' αυτό στον Λούβρο και τα λοιπά μουσεία είναι όλα αλλοιωμένα. :/

Roadartist είπε...

@ Γιώτα Παπαδημακοπούλου : Tο ξέρω πως δεν έχεις άδικο.. Όντως.. χρειάζεται διαρκής φύλαξη και όχι μόνο για τους Έλληνες.. Συγκεκριμένα είδα μια κοπέλα τουρίστρια να αγγίζει ένα άγαλμα (να το πιάνει με το χέρι της!!) και επιτόπου να πέφτουν πάνω τις δυο φύλακες..και να φωνάζουν.. (Εδώ πρέπει να αναφέρουμε οτι οι φύλακες κάνανε αρκετά καλά τη δουλειά τους πάντως..) Θέλει πάρα πολύ προσοχή..

olivetreegirl είπε...

Δεν έχω πάει ακόμα, αλλά θα πάω οπωσδήποτε! Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σου!

jf είπε...

Είναι αλήθεια πως μια επίσκεψη μόνο στο μουσείο δεν αρκεί...
Είναι επίσης αλήθεια πως όχι μόνο οι έλληνες μα και ξένοι έκαναν όχι μόνο χρήση μα και κατάχρηση του φλας.
Σε χαιρετώ από τας εξοχάς :-)

anepidoti είπε...

μου έφτιαξες την διάθεση!
στις 21 αυγούστου θα πάω και 22 επίδαυρο για ίθαν χωκ...είμαι σίγουρη πως θα ταξιδέψω στην άλλη αθήνα!
καλές διακοπές αρτιστούλα...σε λίγες ώρες ξαναφεύγω...φέτος διακοπές μετά μετακομίσεων και ένα σωρό υποχρεώσεων..
φιλιά!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ακόμα δεν έχω καταφέρει να πάω, θέλω όμως πολύ!
Καλές διακοπές, να περάσεις πολύ όμορφα!!
Φιλιά!

mahler76 είπε...

πολύ όμορφες φωτογραφίες. Φυσικά δεν θα συζητήσω την απαράμιλλη καλλιτεχνική και ιστορική αξία των εκθεμάτων όμως γενικά το Μουσείο μου δημιούργησε τις ακριβώς αντίθετες εντυπώσεις.

librarian είπε...

Αδειάζει ποτέ η Αθήνα;;; Αλλά θα ήθελα να τη δω λιγότερο άδεια τώρα που θα έρθω. Ανυπομονώ να επισκεφτώ το μουσείο, νομίζω ότι στο έχω ξαναπεί!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Το περιμεναμε τόσα χρόνια και θεωρω πως προστέθηκε ένα ακόμη διαμαντάκι ..."στης γης το δαχτυλίδι", ανεξάρτητα από τα ό,ποια και ό,σα ακούστηκαν.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Unknown είπε...

Είμαστε ανεγλέφαλοι, αυτό είναι
και οι αλήθεια
Πάντως σίγουρα θα πάω
με η χωρίς φλας

Είναι το Μουσείο μας
Η Ελλάδα μας
Ο Πολιτισμός μας

Πάντως είναι τιμή μου
να φωτογραφίζω την ομορφιά μα και
την ασχήμια αυτής της πατρίδας
την ιστορία της και τον πολιτισμό της......

Καλό βράδυ

Roadartist είπε...

@ olivetreegirl : Να πας.. απίστευτη 'κληρονομιά'.. σε ευχαριστώ πολύ!! Καλό βράδυ!

Roadartist είπε...

@ JamanFou : Όντως μόνο μια φορά δεν αρκεί. Καταρχήν δεν ξέρεις τι να πρωτοθαυμάσεις. Άσε που κάθε έκθεμα έχει τη δική του ξεχωριστή αξία.. Σκεφτόμουν να κάνω ένα ποστ με αναφορές ανα αίθουσα για κάθε έκθεμα που με 'κέρδισε' περισσότερο (με εντελώς προσωπικά κριτήρια..) αλλά το άφησα προς το παρόν.. για διάφορους λόγους.. Αν νιώσω πως αξίζει ίσως μετά τις διακοπές να το φτιάξω.. Φιλάκια πολλά.. Χαίρομαι που είσαι στην εξοχή.. να περνάς όμορφα!!

Roadartist είπε...

@ anepidoti : Αχ πολυήμερες διακοπές!!! :) Θα ήθελα να πήγαινα και εγώ σε αυτή την παράσταση στην Επίδαυρο, αλλά τότε θα πρέπει να είμαι Αθήνα.. Φεύγεις νωρίτερα..επιστρέφεις αργότερα.. :) Να περάσεις όμορφα φίλη μου, να χαρείς, να κάνεις όλα όσα έχεις σχεδιάσει και όλα να πάνε πανέμορφα! Να είσαι καλά!

Roadartist είπε...

@ ΕΛΕΝΑ : Εεεε τώρα άνοιξε!! Θα πας! Και θα σου αρέσει πολύ! :) Σε ευχαριστώ.. αργώ να φύγω, έχω αρκετές μέρες ακόμη.. σε ευχαριστώ πολύ, επίσης καλό καλοκαίρι!

Roadartist είπε...

@ mahler76 : Το είδες από κοντά εννοείς, το επισκέφτηκες και δε σου άρεσε? Γιατί και εγώ αρχικά έτσι ήμουν, μένω και στην περιοχή και το βλέπω τόσα χρόνια σε καθημερινή βάση (παλιότερα δούλευα και αρκετά κοντά του) και καιρό είχα τις ίδιες με σένα επιφυλάξεις.. Όμως πλέον έχω αλλάξει στάση. γιατί έχει κάποια πλεονεκτήματα.. και μου άρεσε επίσης εσωτερικά πολύ..

Roadartist είπε...

@ librarian : Φυσικά και αδειάζει!!! Ειδικά τα σκ.. όλοι οι δρόμοι είναι άδειοι..και γεμίζουν οι περιφερειακοί.. ε, και τα νησιά.. :)) Στους περισσότερους αρέσει η Αθήνα άδεια, εμένα με μελαγχολεί όμως (άστο περίεργη..!!!) Ναι θυμάμαι, θα περιμένω εντυπώσεις σου, φιλιά.

Roadartist είπε...

@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ : Συμφωνώ απολύτως μαζί σου.. Όπως είχα γράψει και σε μια σχετική ανάρτηση της jamanfou, καλό είναι να νιώθουμε και υπερήφανοι..κάποιες στιγμές.. γιατί πολύ γκρίνια γενικώς έ? Σε φιλώ!!

Roadartist είπε...

@ Sailor: Να πας και δε θα το μετανιώσεις.. Αν δε προλάβεις τώρα, μπορείς και μετά τις διακοπές σου.. Αξίζει και για περισσότερες από μια επισκέψεις.. Καληνύχτα καπετάνιε!

Artanis είπε...

Υπέροχες φωτό Καλλιτέχνιδα...Θα μου πάρει χρόνια να έρθω στο μουσείο..., και σε ζηλεύωωωωωωωωωωω...

nikiplos είπε...

Πραγματικά σε ευχαριστώ για τις όμορφες φωτογραφίες...

Εννοείται είναι η πρωτη μου προτεραιότητα, άμα την επίσκεψή μου στην Πατρίδα!

φιλιά καλλιτέχνιδα

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

road καλημέρα καλλιτέχνιδά μου.
Ευτυχώς που πρόλαβες και έτσι έφθασε και στα μάτια μας η χάρη του μουσείου αλλά και του Αττικού ουρανού.
Ετσι είανι, αμα έχεις έμπνευση...

eirini είπε...

Πάρα πολύ ωραία ανάρτηση! Οι φωτογραφίες σου πραγματικά μοναδικές... μπράβο Roadartist μου!!!!
Πάρα πολύ θέλω να πάω στο μουσείο! Το έχω βάλει στο πρόγραμμα να είναι ένα από τα πράγματα που θα κάνω με το που θα επισκεφτώ την όμορφη πόλη σας!
Καλημέρα και πολλά φιλιά!!!

fvasileiou είπε...

Τέλειο το μουσείο.

Το μόνο άσχημο είναι ότι με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η πολυκατοικία του Βαντζέλις θα συνεχίζει να μολύνει τα βλέμματά μας και το αρχιτεκτονικό τοπίο.

iLiAs είπε...

..προλαβες να βγαλεις τις τελευταιες δηλαδη :(

Καλο απογευμα Αρτιστα!! :)

Roadartist είπε...

@ Artanis : Ναι αλλά που είσαι τώρα!!!! :)) Μην ανησυχείς artanis μου, καλά να είμαστε και θα σου μεταφέρω όλα τα όμορφα της πόλης.. και από Σεπτέμβρη να είμαστε καλά πάλι θα ξεκινήσουμε με ότι όμορφο υπάρχει στη πόλη.. (άνθρωποι, καταστάσεις..) φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ nikiplos : Να είσαι καλά nikiple μου.. πότε σκέφτεσαι να μας έρθεις και για μόνιμα??? :)

Roadartist είπε...

@ epikuros : Καλησπέρα Επίκουρε, σε ευχαριστώ πολύ. Βάλε στο πρόγραμμα να έρθεις να το δεις και εσύ.. Καλή επιτυχία στην εκδήλωση να γεμίσει με το φως της ψυχής σου!

Roadartist είπε...

@ eirini : Ειρήνη μου σε ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σου άρεσαν! Ναι να έρθεις και να το δεις το μουσείο, να είναι από τα πρώτα πράγματα που θα επισκεφτείς.. Καλό βραδάκι, σε φιλώ!

Roadartist είπε...

@ fvasileiou : Καλησπέρα Φώτη. Από τη πρώτη στιγμή ήμουν κατά στην κατεδάφιση των κτιρίων και εξακολουθώ.. Δεν κόβουν την θέα προς την Ακρόπολη και αν αφήσουν τους ιδιοκτήτες να κάνουν μια εξωτερική διακόσμηση δε θα είναι καθόλου αντιαισθητική η όψη τους..Τους είχε απαγορευτεί κάθε διαμόρφωση των πίσω όψεων.. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ήταν πάντως αρκετά καλά σχετικά με τη διαμόρφωση των πίσω όψεων, αν δεν τα έχεις δει ρίξε μια ματιά.. Καλό απόγευμα!

Roadartist είπε...

@ iLiAs : Δε θέλω σκυθρωπά μούτρα! :) Ναι.. αλλά κάτσε να δούμε μήπως αλλάξει κάτι..και ξαναδοθεί άδεια, μετά ίσως από αντίστοιχες καλύτερες οδηγίες προς το κοινό..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Ζηλεύωωωωωω! Όταν άκουσα για το μουσείο ήθελα να είχα πάει..θα πάω κάποτε!

kiki είπε...

Όταν πήγα, επιτρεπόταν η φωτογράφιση μόνο στον 3ο χωρίς φλας. Έτσι δεν μπόρεσα να φωτογραφίσω τις Καρυάτιδες. Πάντως, είναι μοναδική η αισθηση να είσαι δίπλα τους σε απόσταση αναπνοής. Πανέμορφες!

Aspa είπε...

Πανέμορφες οι φωτογραφίες! Ανυπομονώ να παώ κι εγώ :)

ILIAS είπε...

Όντως αδειάζει, σε 10 μέρες φεύγω και 'γω, ήταν να πάω Κρήτη, αλλά το ακύρωσα, you know...
Οπότε θα την κάνω στο χωριό του πατέρα μου, 980μ υψόμετρο ηρεμία, δέντρα, δροσιά το βράδυ, 2 βιβλία, το ένα ο "Ντέμιαν" του Έσσε το άλλο παίζει ακόμα, μουσική και βόλτες στην πλατεία, αναρρίχηση σε καμμια πλαγιά, άντε να έρθει η ώρα... Τέλειες οι φωτό σου Road μου, πραγματικά, μπράβο πρόλαβες :)

ΥΓ. Τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο τον έχω δει στην tv. Όταν τον πρωτοείδα, έπαθα πλάκα! απίστευτος ο άνθρωπος... Έυγε για τις ερωτήσεις σου, συγχαρητήρια και στο πολυτάλαντο παιδί για τις τόσο συγκροτημένες απαντήσεις. Χίλια μπράβο.

Την καλημέρα μου

Roadartist είπε...

@ Αχτίδα : Γιατί να μη πας Αχτίδα μου?? Όταν έρθει η Ειρήνη να έρθεις και εσύ.. Δεν είναι δύσκολο καθόλου!! Βάλτο στο πρόγραμμα.. τόσους και τόσους φίλους έχεις εσύ καλοδεκτεί στο σπιτικό σου..ξέρεις τι θα γίνει όταν κατέβεις Αθήνα;;; Βάλτο στο πρόγραμμα φίλη μου και θα τα δούμε όλα..και θα δεις τι όμορφα που θα είναι~! ! Φιλιά!

Roadartist είπε...

@ kiki: Κική μου πουθενά πλέον!! Μόνο λαθραία.. :) Από ότι παρατήρησα τη τελευταία φορά που πήγα ο έλεγχος από τους φύλακες ήταν πραγματικά ..πολύ καλός.. Και έτσι πρέπει.. Ευχαριστώ!

Roadartist είπε...

@ Aspa : Σε ευχαριστώ πολύ! Να πάτε σίγουρα οικογενειακώς.. Σημείωσε πως το εστιατόριο με τη καλύτερα θέα προς την Ακρόπολη έχει τις πιο φθηνές τιμές στην Αθήνα.. Το πιο ακριβό πιάτο (πολύ καλό πιάτο όμως..) αν θυμάμαι καλά..κοστίζει 9ε.. Και η καφετέρια το πιο φθηνό καφέ!! Με λίγα λόγια να πάτε !! :)

Roadartist είπε...

@ EKTORAS : Καταλαβαίνω απόλυτα.. Πολύ όμορφο ακούγεται το βουνό να πας και να περάσεις υπέροχα.. έτσι όπως τα σχεδιάζεις πάντως είναι ναι μια χαρά.. Βουνό, ηρεμία, μουσικές, βιβλία, αναρρίχηση τέλεια.. Αν μπορέσεις να πάρεις και τη σκυλίτσα θα είναι όλα σούπερ.. :) Σε φιλώ και σε ευχαριστώ πολύ για όλα!

Panos Konstantinidis είπε...

Ωραίες οι φωτογραφίες :) Πάντως προσωπικώς δε θα πήγαινα ποτέ. Το τί αρχαίο καταστρέψανε για να το κτίσουνε είναι άλλο πράμα. Υπάρχουνε βιντεάκια που δείχνουνε πραγματικές εκθεμελιώσεις δαπέδων, τοίχων κλπ αρχαίων απομειναρίων.

Ανώνυμος είπε...

Οι φωτογραφίες σου είναι εκπληκτικά όμορφες! Απεικονίζουν με το καλύτερο τρόπο την ομορφιά της Αθήνας! Όσο για το μουσείο ήταν αυτό που έλειπε… έχει γίνει απίστευτη δουλειά!

Ευχές για ένα πολύ όμορφο απογευματάκι!

leondokardos είπε...

Το πρώτο που θέλω να σου πω είναι οτι οι φωτιγραφίες σου ειναι ο,τι καλύτερο έχω δει.Αυτός ο ουρανός είναι καταπληκτικός. Στο Μουσείο δεν έχω πάει ακόμα, θα πάω μετά τις 20 Αυγούστου.Και ασφαλώς δε θα φτάσει μόνο μια φορά.
Καλό ΣΚ.

Side21 είπε...

Την τελευταία φορά
που ήρθα Αθήνα δυστυχώς
δεν υπήρχε διαθεσιμότητα σε εισητήρια.
Ελπίζω την επόμενη να μπορέσω να
επισκεφτώ το Μουσείο Ακρόπολης ...
Όσο για το αεράκι του τραγουδιού ...
εδώ έχουμε μπόλικο μελτέμι 8 μποφώρ !!!
σε συνδυασμό με ζέστη & παγωμένη θάλασσα ...
Που θα πάει ο Σεπτέμβρης είναι κοντά !!!
Καλά να τα περνάς ...

Roadartist είπε...

@ Panos Konstantinidis : Πάνο καλημέρα.. Δε γίνεται διαφορετικά. Και το μετρό όταν δημιουργήθηκε, το ίδιο πράγμα.. και τις ίδιες δυσκολίες.. Μα όλη η Αθήνα είναι γεμάτη αρχαία. Για να μη καταστραφούν θα πρέπει οι κάτοικοι της είτε να μη χτίζουν τίποτε, είτε να πάνε να μείνουν αλλού :) Τουλάχιστον το έργο έχει σκοπό την ανάδειξη αρχαιοτήτων μοναδικών που βρίσκονταν σε αποθήκες και δεν μπορούσε κανείς να τις θαυμάσει, αλλά και αυτές να συντηρηθούν σωστά.. Αξίζει να πας.
Φιλάκια πολλά, καλό σκ!

Roadartist είπε...

@ korallenia : Ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σου άρεσαν.. αυτό όντως είναι το πρώτο..mega-μουσείο που διαθέτει η Αθήνα.. Επιτέλους! Καλό σου σκ :)

Roadartist είπε...

@ leondokardos : Ευχαριστώ πολύ Λεοντόκαρδε μου.. είχα το καλύτερο "μοντέλο" όμως.. :)))))
Σε φιλώ!!!!

Roadartist είπε...

@ Side21 : Αυτές τις φωτο τις τραβούσα ενώ δίπλα μου ήταν η Ασημίνα! Μαζί πήγαμε.. και με τον άντρα της και την αδελφή της. Αν την ρωτήσεις θα σου πει..αν και είπα να σου στείλει πολλούς χαιρετισμούς! Καλημέρα!

Panos Konstantinidis είπε...

Καλλιτέχνιδα δε διαφωνώ σε αυτά που λες. Απλώς μου φαίνεται οξύμωρο να καταστρέφουμε αρχαιότητες για να αναδείξουμε άλλες αρχαιότητες. Είναι σαν τον οικολόγο που κόβει το δένδρο του κήπου του επειδή του κόβει τη θέα του δάσους. Θα μπορούσε το μουσείο να γίνει αλλού, δεν ήτανε ανάγκη να γίνει ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη.

Υγ. Για το μετρό που λες είχε προταθεί κάποτε και η λύση του μονοσιδηρόδρομου (monorail) ο οποίος είναι υπερυψωμένος. Λύση που και ήθελε λιγότερα χρήματα για να υλοποιηθεί και δε θα πείραζε τίποτα από τα υπάρχοντα αρχαία. Αλλά ως συνήθως υπερψηφίστηκε η πιο ακριβή λύση, για να φάνε μάλλον πιο πολλά στις μίζες.

Roadartist είπε...

@ panos : Πάνo δεν είμαι μηχανικός και πραγματικά δεν είχα ιδέα για τις εναλλακτικές λύσεις.. για τη κατασκευή του μετρό..

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

Το έχω ήδη προγραμματίσει για την Πέμπτη 30/7 (4-6)...

:)

Olga είπε...

roadartist,έκλεψα λίγο χρόνο στην
δουλειά, και όπως έγραψα και στον Ηλιογράφο, αισθάνομαι σαν να γύρισα στα παλιά μου τα λημέρια!!
Οι φωτό σου΄, μου γέμισαν την ψυχή με ένα γλυκό συναίσθημα,και κατάλαβα πόσο μου λείψατε όλοι!!
Απο το φθινόπωρο, ελπίζω να γυρίσουμε..ανανεωμένοι....
Φιλιά!

Άστρια είπε...

roadartist μου, χαίρομαι που επιστρέφω και βλέπω αυτή την ανάρτηση. Στο μουσείο δεν έχω πάει ακόμα αλλά είναι στα πρώτα σχέδια.

Θα ήθελα όμως να σταθώ στις πανέμορφες φωτογραφίες σου με τα σύννεφα!! Καμιά φορά αρκεί να στρέψουμε το βλέμμα λίγο προς τα πάνω για να δούμε την ομορφιά τ'ουρανού και του φωτός που δίνεται με τόσα υπέροχα χρώματα. Κι αυτό ισχύει και μεταφορικά.

Πολλά πολλά φιλάκια:))

Ανώνυμος είπε...

Οι Αγγλοι το χαρακτηρισαν οτι η αισθητική του ειναι σαν "κτίριο parking".
Ο γιος μου που το επισκέφθηκε μου ειπε.
Μα φυσικό ειναι ,οταν εμεις παίζαμε θέτρο και χτίζαμε Ακροπόλεις αυτοι ράβαν προβιές.

Ο γιος μου ειναι 11 χρονων,απο μικρο και απο τρελό........

καλημέρα
Η εγγραφή σου ειναι ποιητική.

Panos Konstantinidis είπε...

> Οι Αγγλοι το χαρακτηρισαν οτι η αισθητική του ειναι σαν "κτίριο parking".

Δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα αυτό που είπανε οι Βρετανοί. Χώροι στάθμευσης στο εξωτερικό

http://www.csed.state.ak.us/Photos/Pacillo_Parking_10-20-08%20(11W).jpg
http://www.e-architect.co.uk/copenhagen/jpgs/airport_parking_91_il02.jpg
http://www.lauraruggeri.com/images/UC-Austin-parking.jpg
http://www.vkgroup.be/html/images/projoff/webfloralis.jpg

Roadartist είπε...

@ τo τέρας της «αμάθειας» : Όταν εμείς φεύγουμε από Αθήνα, οι της επαρχίας ερχόσαστε εδώ, ε?? :) Πολύ καλά έκανες, χαίρομαι που θα πας, είναι πολύ καλό να πάμε όλοι για να διαμορφώσουμε άποψη.. Θα περιμένω και τη δική σου.. φιλάκια!!

Roadartist είπε...

@ Olga : Και εμένα μου έλειψες Όλγα και εσύ και ο Κωνσταντίνος (είναι καλά..???).. Όσο και αν σου φανεί περίεργο είχες τη σκέψη μου στο σκ, όπου βρέθηκα εκτός Αθηνών! Είναι ιδιαίτερη αυτή η επικοινωνία σε καταλαβαίνω. Καλά να περάσεις και να τα ξαναπούμε.. εύχομαι κ εγώ ανανεωμένοι, μετά τις διακοπές.. Πολλά φιλιά, σε ευχαριστώ!

Roadartist είπε...

@ Άστρια : Καλώς επέστρεψες! Άστρια μου η Αθήνα είναι υπέροχη .. και τελικά ναι ένα βλέμμα προς το ουρανό μπορεί να μας ανυψώσει! Σε φιλώ, χαίρομαι που είσαι καλά, όλα στην ζωή κρίνονται από το πως "κοιτάς".. σε φιλώ!

Roadartist είπε...

@ Thalassokrator : Οι Άγγλοι έχουνε αρκετούς λόγους για να είναι πικρόχολοι. Άλλωστε το συνηθίζουν.., δε θα σταθούμε φυσικά στην άποψη ενός δημοσιογράφου.. Χαίρομαι που πήγες τον γιο σου στο Μουσείο.. Είναι ένα απόκτημα για τη πόλη.. Ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου, καλώς όρισες!

Roadartist είπε...

@ Panos Konstantinidis : Οκ, έχω δει parkings :)) Το απόγευμα επέστρεψα, από ένα διήμερο εκτός των Αθηνών, κάναμε μια στάση σπίτι για να αφήσουμε πράγματα, και μετά κατευθείαν για μια βόλτα στη περιοχή της Ακρόπολης.. (μένω κοντά).. Δεν υπάρχει πιστεύω ομορφότερο θέαμα από το να περπατάς στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και να χαζεύεις τον φωτισμένο Παρθενώνα και αντίκρυ του το φωταγωγημένο Νέο Μουσείο.. Στην πάνω αίθουσα ακτινοβολεί η Ζωφόρος του Παρθενώνα.. περπατάς και την βλέπεις στο Μουσείο.. που προσωπικά όπως διάβασες κ στο ποστ με έχει κερδίσει.. Οι New York Times στην δική τους κριτική για το μουσείο έγραψαν ότι 'αναμιγνύει γλυπτική, αρχιτεκτονική και αρχαίο τοπίο σε μια μοναδική αφήγηση'. Έχοντας πάει ήδη δυο φορές, αισθάνθηκα έτσι, συμφωνώ με αυτή την τοποθέτηση..

P. Kapodistrias είπε...

Πρέπει οπωσδήποτε!!!... Πρέπει να...

Καλησπέρα!

Roadartist είπε...

@ Π.Κ. : σίγουρα πολύ σύντομα θα μας λες τις δικές σου εντυπώσεις.. ο καθένας διαμορφώνει τη δική του άποψη..Υπάρχει κάτι ομορφότερο από αυτό?? Θα τη περιμένω! Καλησπέρα σου!

habilis είπε...

Tα σύννεφα σου τέλεια!

Μαριλένα είπε...

καλό καλοκαίρι ευχομαι καλλιτέχνιδα μου να περασεις
να χαμογελάσεις
να ξεκουραστεις
όπως ακριβώς το ονειρευεσαι να είναι.

πολύ πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σου.
πολύ όμορφες :))

σε φιλώ!

Roadartist είπε...

@ habilis : Ευχαριστώ!! :)

Roadartist είπε...

@ Μαριλενα : Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ! Το έχω πολύ ανάγκη!!
Καλώς επιστρέψατε.. σειρά μας :)
Φιλιά πολλά!

Aristodimos είπε...

Ειμαι ακομα εκτος Αθηνων μα γυρίζοντας σιγουρα θα παω ....

Λυπάμαι ομως που δεν επιτρέπονται οι φωτγραφίες...

ΚΡΙΜΑ

Αρης

marianaonice είπε...

Απίστευτες φωτογραφίες!
Σ' ευχαριστούμε!

H.Constantinos είπε...

Πάνω που επέστρεψα εγώ, άρχισε να αδειάζει η μπλογκόσφαιρα;;

Ωραίες οι φωτό!

Roadartist είπε...

@ Aristodimos : Ακόμα ε?? :) Να περνάς καλά και να πας σίγουρα.. Ναι πλέον φωτο γιοκ.. :) Θα δούμε..

Roadartist είπε...

@ marianaonice : Γειά σου efili μου καλή! Σε ευχαριστώ.. :) με την επιστροφή μου να δεις πόσες θα σας δείχνω..

Roadartist είπε...

@ H.Constantinos : Καλημέρα!!! Ήσουν διακοπές και δεν είπες τίποτα??? Και μας άφησες να ανησυχούμε?? Ούτε μια ανακοινωσούλα?? Ντροπή σου.... :) Ε, να φύγουμε και εμείς τώρα..

Panos Konstantinidis είπε...

> Δεν υπάρχει πιστεύω ομορφότερο θέαμα από το να περπατάς στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και να χαζεύεις τον φωτισμένο Παρθενώνα

Καλά αυτό όντως είναι το καλύτερο :)

Roadartist είπε...

@ Panos Konstantinidis :..τολμώ να πω ότι είναι..σαν μυστηριακή ομορφιά..

Mariela είπε...

Προσπάθησα κι εγω να πάω κα΄ποια στιγμή στην αρχή και δεν έιχε εισητήριο!!!
Νομίζω πως τώρα είναι η καλύτερη εποχή!

Αυτό με τις φωτό είναι εξαιρετικά δυσάρεστο...

Νηφάλια Μέθη είπε...

με την ευχη να μοιραζεις παντα φως
καλη μου φιλη..!

ομορφο βραδακι :)

Roadartist είπε...

@ Mariela : Τώρα θα βρεις εισητήρια σίγουρα.. άνετα.. Να πας, καλό καλοκαίρι, πολλά φιλάκια Μαριέλα μου :)

Roadartist είπε...

@ Νηφάλια Μέθη : Πανέμορφη ευχή φίλη μου.. σε ευχαριστώ πολύ για το πέρασμα και την καλή σου σκέψη.. Φιλιά!!

Artanis είπε...

Καλά να περάσεις στις διακοπές σου...
(Δεν πρόλαβα το νεότερο ποστ για να σου ευχηθώ, συγγνώμη...)
Φιλιά πολλά, καλά να περνάς...

Ανώνυμος είπε...

Καταχράζοντας τον χώρο εδώ, μιας κι έχεις κλείσει τα σχόλια, σου φέρνω βραβείο για την ποιότητα και το ήθος που έχεις σε ότι κάνεις. Το βραβείο βέβαια είναι οι φίλοι σου, αλλά και η εκδήλωση της εκτίμησης, έστω κι έτσι δεν είναι κακό, σωστά;

Σε φιλώ

Roadartist είπε...

@ Artanis : Artanis μου, κάτι απρόοπτο με ανάγκασε να κλείσω τα σχόλια της ανάρτησης από την 2η μέρα ..αφότου την έβαλα.. οπότε λογικό να μη πρόλαβες.. Χίλια ευχαριστώ για τις ευχές και τα καλά σου λόγια..
Σας σκεφτόμουν όλες αυτές τις μέρες.
Και είδα και ένα ταξιδιωτικό για την Νέα Ζηλανδία και θαύμασα ότι εσείς εκεί ζείτε θα περάσω με τη πρώτη ευκαιρία να στα γράψω..
Σε φιλώ, ξανά σε ευχαριστώ πολύ.
Σε λίγες μέρες θα τα λέμε όπως και πριν ξανά..

Roadartist είπε...

@ Freedula : Eφίλη μου σε ευχαριστώ πολύ. Τιμή είναι ο σεβασμός και η αγάπη.. Το εκτιμώ το βραβείο σου, όπως κ την σκέψη και την εκτίμηση σου.. Συγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση, αλλά δεν είχα καθόλου πρόσβαση στο ίντερνετ τις τελευταίες 3 εβδομάδες.. Σε ευχαριστώ πολύ, θα περάσω και από το blog σου να στα γράψω. Σε φιλώ κ εγώ. Εύχομαι να είσαι καλά.

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Πριν ένα μήνα επισκεφθηκα το νέο μουσείο που καθώς περνάς την είσοδο, ήδη έχεις περάσει σ άλλη εποχή σταματώντας το χρόνο.. Στάθηκα μαγεμένη στις Καρυάτιδες, και με περισυλλογή για αρκετή ώρα σιωπής, στην Καρυάτιδα που λείπει..
Τόσο έντονα συναισθήματα..

Roadartist είπε...

@ Αναΐς : Καλώς την.. έτσι ακριβώς αισθάνθηκα και εγώ.. Θα μεταφέρω όσο μπορώ, όσα πράγματα συναντώ και με μαγεύουν..

GEORGE PANAS είπε...

Καλησπερα εγω θα παω σημερα στο μουσειο...

Roadartist είπε...

@ GEORGE PANAS : Καλησπέρα.. ελπίζω να σου άρεσε τότε η επίσκεψη :)

Related Posts with Thumbnails