14 Απριλίου 2008

Photobiennale - Θεσσαλονίκη 2008

Στέλιος Φιλίππου - Ροή στο Χρόνο
Duane Michals - Portrait of Magritte in his Garden
Gilles Ehrmann - Αθήνα, 1962
Bance Eric- Κυκλαδικές περιπλανήσεις
Βαγγέλης Γεωργάς - Λεωφόρος Αλεξάνδρας, Αθήνα 2006
Φανή Σαρρή - Οδύσσεια, εδάφιο I, στροφή 1-5

Στα τελευταία posts, αρκετοί απο εσάς που κατοικείτε εκτός Αθηνών, παραπονεθήκατε για την έλλειψη πολιτιστικών γεγονότων στις περιοχές σας. Έτσι σήμερα θέλησα να μοιραστούμε μια ενδιαφέρουσα είδηση που διάβασα, μόνο που αυτή τη φορά δεν αφορά την Αθήνα, αλλά τη πόλη της Θεσσαλονίκης. Oι υπόλοιποι θα ταξιδέψουμε μέσω των φωτογραφιών της ανάρτησης, οι οποίες είναι κάποιες απο αυτές που θα παρουσιαστούν στις εκθέσεις.. και προσωπικά μου άρεσαν πολύ!

Η Φωτογραφική Συγκυρία μετονομάζεται σε Photobiennale, εισάγεται επισήμως στο χάρτη των διεθνών φεστιβάλ και η διοργάνωση, που γίνεται από φέτος διετής, μας καλεί σε ένα εντυπωσιακό ταξίδι ανά τις ηπείρους. Με σημείο αναφοράς το Μουσείο Φωτογραφίας της Θεσσαλονίκης, η Photobiennale απλώνεται σε 33 χώρους με 42 εκθέσεις στις οποίες συμμετέχουν 240 δημιουργοί από 17 χώρες.

Τρεις εκθέσεις του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης διασχίζουν τα σύνορα και συστήνουν την ελληνική φωτογραφία στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Πιο συγκεκριμένα, η σειρά «Η ζωή στην περιοχή της Καστοριάς κατά τη διάρκεια της πρώτης δεκαετίας του 20ού αιώνα» του Λεωνίδα Παπάζογλου σταθμεύει στη Σόφια, τα «Στιγμιότυπα» του Δημήτρη Σούλα παρουσιάζονται στο Μόναχο, ενώ το «Ημερολόγιο» του Στράτου Καλαφάτη εγκαινιάζεται στις 21 Μαΐου στη Βηρυτό. Οι χώροι τέχνης της Θεσσαλονίκης συντονίζονται κι αυτοί με τη γιορτή της φωτογραφίας και προτείνουν τις δικές τους εκθέσεις στο κοινό.

Πηγή άρθρου και φωτογραφιών: Κ. Ζαλίγκας, Ε. Τύπος

Εξαιρετικό δεν είναι?.. Ελπίζω οι bloggers απο τη Θεσσαλονίκη να παραβρεθούν στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκθέσεις και τους χώρους:

20ή ΔΙΕΘΝΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ/ PHOTOBIENNALE
Πότε: Από 12 Απριλίου έως τέλος Μαΐου.
Πού: Aποθήκη A’, Λιμάνι Θεσσαλονίκης, τηλ.: 2310-566716.
Μη χάσετε: Η Photobiennale προτείνει σε νέους φωτογράφους να παρακολουθήσουν το masterclass του Γερμανού Κλαούντιο Χιλς (15/4), τη διάλεξη του φωτορεπόρτερ Λευτέρη Πιταράκη με τίτλο «Φωτοδημοσιογραφία και ηθική» (18/4), το masterclass του φημισμένου Ντουέιν Μάικλς και τη συναυλία τoυ συνόλου σύγχρονης μουσικής Dissonart (19/4).

131 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Καληνύχτα roadartist!!!!!!!!!
Φιλιά!!

Yiota είπε...

maresoun oi fwtografies poy an kai aples entoutois lene polla kai h kathemia exei th diki ths istoria na pei.

filakia koykla

Chris Tselentis είπε...

Καλησπέρα.
Υπέροχο. (πραγματικά!)

amelie είπε...

υπεροχο μπραβο... και οχι μονο με αθηνα θεσνικη , αλλα οτιδηποτε αξιολογο σε ολη τη χωρα πρεπει να το λεμε... οχι εσυ μονο αλλα αυτοι που τα ξερουν...
φιλια

Ιφιγένεια είπε...

Λατρεύω την φωτογραφία !!! Μπράβο καλή μου !!

Καλή εβδομάδα !!

Σπύρος είπε...

Καλημέρα αλλο ένα ωραίο ποστάκι..

Οσο για πολιτιστικά ΕΚΤΟΣ Αθηνων:
Κορινθο που έζησα και θα ζήσω κατι ψιλο γινεται αραια και που ..

ΖΑΚΥΝΘΟ: η ΕΓΚΑΤΆΛΕΙΨΗ ΣΕ ΌΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΈΙΟ. Το χρήμα το πολύ απο τον τουρισμό τους έχει διαφθείρει όλους δεν ασχολούνται με τίποτα παρα μόνο πως να δειχτούν στον γειτονα (επαρχιώτικη νοοτροπία) και να πάρουν ακριβο σπιτι και αμαξι. Για πολιτιστικά ούτε λόγος. Τωρα τελευταία με τον Νεο δήμαρχο λένε για δημιουργία ΘΕΑΤΡΟΥ θα δούμε ..

Καλημέρα

Μαριλένα είπε...

Nαι καλλιτεχνιδα μου, όντως εξαιρετικό :)

Laplace είπε...

pragmatika eksairetiko,opws to eipes..

diavatis είπε...

αυτά είναι τα καλά μιας μεγααααααααααάλης πόλης... τέτοια events ας τα πούμε μπορείς να τα απολαύσεις, αρκετά συχνά θα έλεγα...

σε εμάς τα πράγματα είναι πιο δύσκολα θα έλεγα...

την καλημέρα μου και καλή εβδομάδα...

Artanis είπε...

Κλαψ, κλαψ, Καλλιτέχνιδα...Και η Θεσσαλονίκη μακριά μου πέφτει, την Πέμπτη π[ήγα, και δεν πρόλαβα ούτε να ψωνίσω για το εργαστήριο, με τις εξετάσεις γλωσσομάθειας του άντρα μου...Σκέψου οτι αυτή τη βδομάδα έχει στη Λάρισα μια εκδήλωση με θέμα της Μυκηναϊκές εγκαταστάσεις στη Θεσσαλία, και δεν θα πάω, που έχω και κόλλημα με το συγκεκριμένο ζήτημα...Εσύ έκανες το χρέος σου να μας πληροφορήσεις, αλλά εμείς δηλώνουμε αδυναμία....
Άντε, καλημέρα και καλή βδομάδα... (Πρέπει να ετοιμαστώ να πάω στη δουλειά...)

Ανώνυμος είπε...

πολύ καλή επιλογή.

reader είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση! Την καλημέρα μου!

skoinovatis είπε...

Πολύ ωραία ανάρτηση
Δυνατές οι φωτογραφίες!
Μπράβο και για τον Πικάσσο, έστω και καθυστερημένα...
Να 'χεις μια όμορφη εβδομάδα!

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas: Καλημέρα Καλέ μου Ηφαιστίωνα!!! Καλή εβδομάδα! Φιλια!

Roadartist είπε...

@ Yiota: Καλημέρα Γιώτα, και εγώ με το που τις είδα..'κόλλησα'.. Σε ορισμένες τα βλέμματα έχουνε να πούνε πολλά, όπως και στα χρώματα.
Φιλιά πολλά καλή εβδομάδα :)

Roadartist είπε...

@ μικρός πρίγκηπας: Χαίρομαι που σου άρεσαν Μικρέ Πρίγκιπα.. Καλή εβδομάδα να έχουμε :)

Roadartist είπε...

@ amelie: Ναι και αυτοί που μένουν στις περιοχές αυτές..εγώ τυχαία το είδα..Γνώριζα για το Μουσείο Φωτογραφίας και την παράδοση στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν ήξερα οτι καθιερώθηκε ως biennale, το βρίκα εκπληκτικό! Μακάρι κάθε ιδιοκτήτης blog να τόνιζε τα πολιστικά του τόπου του! Θα ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρον! Περιμένω να μπουν και παιδιά απο την Θεσσαλονίκη να μας πουν τη γνώμη τους..κάτι περισσότερο θα ξέρουν σίγουρα και θα έχουν ακούσει! Καλημέρα!

Roadartist είπε...

@ Ιφιγένεια: Χαίρομαι με τον ενθουσιασμό σου!! Να είσαι καλά Ιφιγένεια!!! Και εγώ λατρεύω τη φωτογραφία, μου αρέσει πολύ!

Roadartist είπε...

@ LOCKHEART: Καλημέρα lockheart! Δεν έχω ζήσει εκτός Αθηνών, αλλά σίγουρα μπορώ να φανταστώ.. Είναι κρίμα πραγματικά, γιατί οι άνθρωποι που ζουν εκτός Αθηνών τελικά διψούν για πολιτισμό.. Για να είμαι ειλικρινής δεν το ήξερα το πόσο πολύ ποθούν αυτή την ενημέρωση! Μονο που στα τελευταια posts υπηρχαν και bloggers απο την Θεσσαλονίκη που εξέφρασαν παράπονα. Πιστεύω οτι και η ΑΘήνα έχει να ζηλέψει πολιτιστικές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης! Οσο για τη Ζάκυνθο την έχω επισκεφτεί μόνο καλοκαίρι και δεν γνωρίζω πως θα είναι το χειμώνα.. Σε πιστεύω βέβαια, κρίμα..Ας ελπίσουμε οι νέες γενεές να αλλάξουν κάτι..

Roadartist είπε...

@ Μαριλενα: Καλημέρα Μαριλένα μου, έτσι πίστεψα οτι αξίζει να το αναδείξουμε και να μάθουμε όλοι για το γεγονός αυτό..και ας αφορά μια πόλη στην οποία δεν κατοικούμε!
Στη Θεσσαλονίκη έχω βρεθεί μόνο μια φορά..για 3 ημέρες..Μακάρι να βρεθώ όμως..θα μου άρεσε πολύ!!

Roadartist είπε...

@ laplace78: Ετσι δεν είναι? Μακάρι να είχαμε αντίστοιχο γεγονός και στην Αθήνα! (χα!!! Θα αρχίσω να γκρινιάζω και εγώ!!) χε χε πλάκα κάνω, καλή εβδομάδα!

Roadartist είπε...

@ diavatis: Ναι και η Θεσσ/κη μια μεγάλη πόλη είναι..δεν ειναι επαρχία, δίκιο έχεις.. :( Θα χαρώ να γράψεις στο μπλογκ σου κάτι που θα γίνεται στη περιοχή σου .. και ας μην ειναι βρε μεγάλο γεγονός.. :)

Roadartist είπε...

@ Artanis: :( Δίκιο έχεις artanis μου..Στο ξαναλέω (..γράφω) μακάρι να μπορούσα να γύρναγα κάθε περιοχή να έβρισκα ενδιαφέροντα πράγματα να τα συζητούσαμε.. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μόνο και στη σκέψη με τρελαίνει ως ιδέα..Θα ήταν φανταστικό αυτό για μένα, αλλά δε μπορώ..Κρίμα είναι να διψάς για πολιτιστικά και να μη στα προσφέρει ο τόπος σου.. Δεν θα σου πω οτι και εδώ, ενώ υπάρχουν λίγοι τα παρακολουθούν, γιατί έχω καταλάβει οτι αν ήσουν εσύ εδώ θα επιδίωκες να παραβρεθείς στα περισσότερα.. Μπράβο όμως που συμμετέχεις στα του τόπου σου..και συμβάλλεις και εσύ σε αυτά! Είναι και αυτό πολύ σημαντικό!
Καλή δουλίτσα να έχεις θα τα πούμε αργότερα!

Roadartist είπε...

@ evlahos: Καλώς τον και πάλι! Ελπίζω να ξεκουράστηκες..πολύ χάρηκα που είδα σχόλιο σου Βαγγέλη και που σου άρεσε το θέμα..Καλή σου μέρα :)

Roadartist είπε...

@ Μαργαρίτα: Ωπ!! Μαργαρίτα σε ευχαριστώ πολύ, τη καλημέρα μου :)

Roadartist είπε...

@ skoinovatis: Σε ευχαριστώ πολύ Σκοινοβάτη, πιστεύω οτι πρέπει να μιλάμε και για πολιστικά εκτός της περιοχής μας..αν μάλιστα είναι τόσο σημαντικά..Περιμένω να μπούν Θεσσαλονικείς να μου πουν την άποψη τους..Κάτι θα έχουνε ακούσει σίγουρα αυτοί.. Και μόλις άρχισε η διοργάνωση αυτή.. Καλή σου μέρα :)

Fegia είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Η Φωτογραφική Συγκυρία είναι, πράγματι, ένας επιτυχημένος θεσμός της Θεσσαλονίκης, στο χώρο της Φωτογραφίας. Με χαρά βλέπω να αναβαθμίζεται και ελπίζω αυτό να συνδυαστεί με ακόμη μεγαλύτερη ποιότητα στα έργα.
Φυσικά και θα παραβρεθώ και θα ενημερώσω,όσο μπορώ, με σχετικό υλικό.

ΥΓ. Είναι μια ευκαιρία και για μια εκδρομούλα των Αθηναίων στη Θεσσαλονίκη. (Εγώ ήρθα από την Αθήνα για 5 χρόνια σπουδών και ...ξέμεινα)
Φιλιά

Maria Mikro Analogo είπε...

Υπέροχη μου φαίνεται. Να υποθέσω πως δεν υπάρχει περίπτωση να την δούμε κι εμείς εδώ στην Αθήνα, ε;
Καλημέρα και καλή εβδομάδα! :)

Roadartist είπε...

@ Fegia: Καλημέρα fegia! Χαίρομαι που ως κάτοικος της Θεσσαλονίκης μπορείς να μας καταθέσεις την άποψη σου για την διοργάνωση! Θα χαρώ να δω σχετική ανάρτηση στο blog σου.. Εννοείται να πας..και να μας πεις..Το πιστεύω οτι πήγες για σπουδές στη Θεσσ/κη και τελικά έμεινες εκεί..Υπέροχη πόλη!! :)

Roadartist είπε...

@ Μαρία: Καλησπέρα Μαρία, απ'οτι διάβασα δεν θα έρθει Αθήνα..Να αρχίσω τη γκρίνια τώρα κ εγώ?? Χαχα λίγο θέλω, όχι οκ..εντάξει κάθε πόλη έχει τα δικά της καλά.. Και η Θεσσαλονίκη έχει αρκετές ομορφιές..

? είπε...

τελικά η τέχνη είναι παντού ;-) καλημέρα!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

Ωραίες photos κι ενδιαφέρον άρθρο!
Καλησπέρα...
:)

NdN είπε...

Πολύ καλό το ποστ και ενημερωτικό.

Κατά τη διαρκεια του Πάσχα που θα επιστρέψω στην πατρίδα απότο εξωτερικό θα περάσω να δω και την έκεθση φωτογραφίας στην Θεσσαλονίκη που ομολογουμένως δεν έχει και πολλά πολιτιστικά δρώμενα κατά τη διάρκεια του έτους.

Καλή σου μέρα Roadarist!

Βάσσια είπε...

!!! Η φωτογραφία "Λεωφόρος Αλεξάνδρας" μαγευτική.

Αλλά και η Θεσσαλονίκη γητεύτρα πόλη.

Καλή εβδομάδα Road
:-)

Αννα είπε...

Πραγματικά υπέροχες!!!
Ευχαριστουμε!!!

κοπρόγατα είπε...

φωτογραφία..πάθος και έκφραση, να μπορείς να πιάνεις τη στιγμή με ένα μόνο κλικ. Μακάρι να καναμε και εδώ (Αθήνα) photobiennale...

------ είπε...

Καλό μεσημερι καλό μου!!!!

Simela Meletlidou είπε...

rodartist η στοκχόλμη είναι πάντα εδώ και πάντα όμορφη!
αλλά κάνε κι εσύ μια προσπάθεια γιατί αυτή για να κατέβει αποκλείεται, μάλλον εσύ θ' ανέβεις να την δεις...

καλό απόγευμα και φιλάκια

(δεν ξέρω γιατί δεν μπορώ να συνδεθώ με τα στοιχεία μου από το simela.wordpress.com)

Roadartist είπε...

@ Νίκος Κ.: Στη θεσσαλονίκη πάντως Νίκο σίγουρα! Καλησπέρα ;)

Roadartist είπε...

@ Γιώτα Παπαδημακοπούλου: Και εγώ το βρίκα εξαιρετική είδηση..Αντε να γίνονται τέτοιες ενδιαφέρουσες κινήσεις..Καλησπέρα!

Roadartist είπε...

@ NdN: Δεν ξέρω..δεν μένω στη Θεσσαλονίκη..πάντως εφέτος ζήλεψα την Έκθεση του Πικάσσο που είχανε τη χαρά να δουν (ελπίζω να πήγανε όλοι) οι Θεσσαλονικείς!! Καλή μέρα και σε σένα ndn!!

Roadartist είπε...

@ Vassia: Πάμε κανένα 3μερο Θεσσαλονίκη βρε Βάσσια?? Να φάμε και τρίγωνα? Μμμμ..όντως πολύ ωραία πόλη..μια βόλτα στη θάλασσα και στο Λευκό το πύργο..πανέμορφη..
Χαίρομαι που σου άρεσε η φωτο αυτή, και εμένα αρκετά!

Roadartist είπε...

@ Anna: Να είσαι καλά Αννα, καλό απόγευμα :)

Roadartist είπε...

@ κοπρόγατα: Μακάρι ναι..θα ήταν πολύ φανταστικές οι εκδηλώσεις, γίνονται βέβαια κατά καιρούς καλές εκθέσεις, αλλά τέτοιου βεληνεκούς νομίζω πως όχι..Καλό απόγευμα!

Roadartist είπε...

@ Νανά Τσούμα: Καλό μεσημέρι και σε σένα Νανά!

Roadartist είπε...

@ Simela Meletlidou: Σιμέλα το ξέρω οτι είναι πάντα εκεί, και πάντα όμορφη!! Ήμουν στο τσακ πριν δυο χρόνια να έρθω..έμενε στο Goteborg μια φίλη μου..αλλά κάτι έτυχε και δεν μπόρεσα δυστυχώς! Που θα μου πάει όμως.. :)
Καλό απόγευμα και σε σένα!

fpboy είπε...

Τέλεια θα είναι!
Παίζει και να ανέβω κιόλας !
Μια φορά που το έχω κάνει είχα περάσει υπέροχα !

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

Kαι τι δεν θα έδινα για να μπορούσα να πάω στην Θεσσαλονίκη για να δω από κοντά την έκθεση και την πόλη βεβαίως βεβαίως χαχαχα

Καλησπέρα και καλή σου
βδομάδα καλή μου
κοτσυφοφιλώ σε

τσίου!!!

iLiAs είπε...

Καλή βδομάδα Αρτίστα :)

Dee Dee είπε...

Εβαλα την καρτουλα, πανε να δεις!

Οι φωτογραφιες μου αρεσουν πολυ, θα προσπαθησω να το κανονισω αν και ειναι ακριβως στην αλλη ακρη απο εκει που μενω :) Να 'σαι καλα που μας ενημερωνεις τι γινεται και στην πολη μας!

xxx

BUTTERFLY είπε...

Την καλησπερα μου!

fish eye είπε...

να και κατι που δεν το πηρα ειδηση..πολυ πολυ σ ευχαριστω..

φιλι

Σπύρος είπε...

To θεμα ειναι οι νέες γενιές εκει πρεπει να εστιάσουμε. Το κακό με τα κοσμοπολιτικα νησιά ειναι ότι τους έχει έρθει το χρήμα πολυ και γρηγορα μετα την ραγδαία αύξηση του τουρισμού απο το 85 και μετα με αποτέλσμα πολύ απο τα χωράφια να βρεθούν με ξενοδοχεια και πολυτελη αμάξια με αποτέλσμα να ξεχάσουν γρήγορα απο που ξεκίνησαν και το αποτέλεσμα να ειναι αυτο που βλέπουμε σήμερα.
Θυμάμαι στον ΑΝΤ1 κατι που ειχαν ρωτήσει εναν κρητικο κινηματογράφου γιατι το ΧΟΛΛΥΓΟΥΝΤ δεν επιλεγει την Ελλαδα για ταινίες. Η απάντηση ήταν ότι είχα έρθει κάποιες ταινίες σε Ελληνικά νησιά και τελικά του γδάρανε κανονικά και έτσι δηλωσα οτι μακρια απο την Ελλαδα. Το έχω πει και το εχω τονίσει πολλε ςφορες και στο blog (πρεπει καποια στιγμη να κανω αναρτηση περι επαρχιας) Σε 3 περιοχες που εχω ζήσει και μαλιστα σαν εργαζομενος και αφωμιομενος στην κοινωνια ειδα οτι η νοοτροπια του Ελληνα δυσκολα αλλαζει, το χρήμα τον διεφθείρει γρήγορα με τις ανάλογες συνέπειες.
Ευχομαι να συνηδειτοποιήσουν οι νέες γενιές οτι υπάρχουν και άλλα πραγμαυτα εκτος χρήματος , δοξα κλπ.. Διοτι πρεπει να αναπτυχθεί η επαρχία αλλιως θα καταντησουμε σε νησια και περιοχες γεροντων και ψωνισμένων.

Roadartist είπε...

@ fpboy : Τυχερέ! Θα είναι υπέροχο να πας! Μακάρι να μπορούσα να πήγαινα εως τη Θεσσαλονίκη,,, Αν πας θα περιμένουμε ..φωτογραφίες!

Roadartist είπε...

@ karaflokotsifas: Κότσιφα τρελέ και εγώ το ίδιο!! Θα ήταν ότι έπρεπε τώρα! Αλλά δεν παίζει!! Οπως και για σένα απο οτι κατάλαβα..θα μείνουμε εδώ λοιπόν.. Ελπίζω να καθαρίσει η ατμόσφαιρα γιατί απο εχτές ειναι πραγματικά αποπνικτικά :( Τσίουυυ!

Roadartist είπε...

@iLiAs: Ηλία ποιητή της παρέας σε ευχαριστώ πολύ, καλή εβδομάδα!

Roadartist είπε...

@ Dee Dee: Την είδα.. :) Εντάξει αν ειναι τόσοοοο μακρυάααα άστο τότε dee dee!! :) Πάντως σας ενημέρωσα..να μη λέτε!! :)

Roadartist είπε...

@ BUTTERFLY: Κ τη δική μου!

Roadartist είπε...

@ φεγγαραγκαλιες: Πάρα πολύ χαίρομαι που ενημερώθηκες ως Θεσσαλονικιά απο εδώ!! Πραγματικά πολύ! Να πας λοιπόν! Φιλάκια!

manetarius είπε...

Μμμμ...πολύ ωραία νέα. Άσε που είναι ευκαιρία για εκδρομή!
Καλό απόγευμα :)

Roadartist είπε...

@ LOCKHEART: Ναι βρε Σπύρο μου οι νέες γενέες πρέπει να επιζητήσουν αυτές τον πολιτισμό, αλλά πως θα το κάνουν, απο τη στιγμή που δεν τον έχουν βιώσει? Απο τη στιγμή που δεν τον έχουν διδακτεί?? Δεν είναι καθόλου αισιόδοξα τα πράγματα..
Οταν βλέπεις στην Αθήνα και είναι άδεια τα μουσεία, ή στη Θεσσαλονίκη να ζητά καθηγητής να απαγορευτεί η είσοδος στην έκθεση του Πικάσσο για τους μαθητες των σχολείων, καταλαβαίνεις οτι το πρόβλημα είναι αρκετά βαθύ. Δεν αλλάζει απο τη μια στιγμή στην άλλη. Μια καταπληκτική πρωτοβουλία έχει πάρει ο κ.Μυταράς, που έχει ιδρύσει στην πατρίδα του την Χαλκίδα, με δική του πρωτοβουλία, μια σχολή τέχνης και κέντρο πολιτισμού, για τους ντόπιους!
Σε αυτή την σχολή πηγαίνουν παιδιά, αλλά και ενήλικοι ντόπιοι, έχει καθηγητές καλών τεχνών και τους μαθαίνουν ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία.. οτι έχει σχέση με το πολιτισμό.
ΟΤΙ Θα έπρεπε να έκανε το σχολείο, αλλά φυσικά είναι ανύπαρκτο..
Η τοπική ζωή έχει αλλάξει χάρη σε αυτή τη θαυμάσια πρωτοβουλία του Μυταρά και της γυναίκας του.
Είναι άξια θαυμασμου! Φαντάσου σε κάθε επαρχιακή πόλη να υπήρχε ένα τέτοιο 'σχολείο'.
Η δουλειά που συντελείται εκεί είναι τόσο ουσιαστική που τα παιδιά συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς και μετέπειτα αρκετά απο αυτά επιλέγουν να φοιτήσουν στην Σχολή Καλών Τεχνών.
Χρειάζεται παιδεία λοιπόν.
Δυστυχώς η κατάσταση γενικά σε θέματα πολιτισμού στην Ελλάδα ειναι απογοητευτική. Το μόνο που κάνουν όλοι είναι να στηρίζονται στον αρχαίο πολιτισμό μας. Δεν γίνεται όμως αυτό να μας τροφοδοτεί αιωνίως.. Χρειάζεται να υπάρξει και τώρα κάτι..
Είναι πολλές οι αιτίες και σίγουρα η νοοτροπία του Έλληνα.
Δεν τον έχει μάθει κανείς να εκτιμά τη τέχνη. Το πόσο θα επωφεληθεί απο την επαφή του μαζί της..Κριμα.

Roadartist είπε...

@ mane-tarious: Θα ήταν πολύ ωραίο σίγουρα να μπορούσαμε να πάμε, άντε αν μπορείς..μη το αναβάλεις.. Εγω δεν.. :( Δεν πειράζει!

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Καλές φαίνονται οι εκθέσεις. Καλή κι η ανάρτηση που τις γνωστοποιεί ή τις θυμίζει.
Μια και το ιστολόγιο είναι..μεγάλου βεληνεκούς, θα ήταν ενδιαφέρον να περνάνε ( απ'τους σχολιάζοντες;)και δρώμενα σε άλλες πόλεις.
Καλό σας βράδυ.

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

"Oι υπόλοιποι θα ταξιδέψουμε μέσω των φωτογραφιών της ανάρτησης, οι οποίες είναι κάποιες απο αυτές που θα παρουσιαστούν στις εκθέσεις..."

Σ' ευχαριστώ!

"...και προσωπικά μου άρεσαν πολύ!"

Κι εμένα :)

ερμία είπε...

καλά έκαναν και την αναβάθμισαν τη συγκυρία σε μπιενάλε και κάθε δυό χρόνια πλέον,αλλά το μουσείο φωτογραφίας είναι εξαιρετικά μικρό για τα δεδομένα τέτοιων εκθέσεων,και δεν δείχνουν πρόθεση καμμιάς αλλαγής..ειδικά αν δεν καταφέρουν να συγκροτήσουν συλλογές με αξιώσεις-πέρα απο τη μπιενάλε εννοώ.μέχρι σήμερα αυτό που κάνουν προκειμένου να πληρώσουν την παραγωγή εκθέσεων,ζητούν απο τούς δημιουργούς σαν αντάλλαγμα κάποιο εργο..!
ας μη γκρινιάζω όμως-εύχομαι οι θεσσαλονικείς να την απολαύσουν και για μάς που δεν μπορούμε να πάμε..

Roadartist είπε...

@ Διονύσης Μάνεσης: Καλησπέρα Διονύση, η ιδέα σου είναι πραγματικά καλή. Με βρίσκεις σύμφωνη..αρκεί βέβαια να υπάρχουν τέτοια γεγονότα.. Θετική είμαι σίγουρα ως προς αυτό....Αλλά εδώ παραπονιούνται ότι η επαρχία διψάει..για πολιστικά και δεν υπάρχει ..σταγόνα!! Πάντως απο τη δική μου πλευρά, ευχαρίστως..

Roadartist είπε...

@τo τέρας της «αμάθειας»: Να είσαι καλά κέρας μου :) πολύ χαίρομαι που σου άρεσαν οι φωτό.. και εμένα με κέρδισαν.. Καλό βράδυ!

Roadartist είπε...

@ ερμία: Καλησπέρα Ερμία, δεν γνωρίζω σχετικά, δεν έχω παραβρεθεί στο Μουσείο αυτό δυστυχώς. Αν και υποψιαζόμουν ότι θα υπήρχαν ατέλειες στην κίνηση, όμως όπως λες και εσύ, ακόμα και έτσι είναι μια πολύ θετική και ενδιαφέρουσα κίνηση.. Εύχομαι οι Θεσσαλονικείς να παραβρεθούν στις εκθέσεις..
Εγώ δεν θα μπορέσω να ανέβω δυστυχώς, αν και θα ήταν όντως πολύ καλή ευκαιρία για μια βόλτα προς την όμορφη πόλη του βορρά..

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Γεια σου κρυωμενάκι... Σειρά μου να πω περαστικά; Ε, τι στο καλό, πάλι συντονισμός;

Ωραία η ανάρτησή σου και με συγκινεί το ενδιαφέρον σου να ευχαριστήσεις τους φίλους σου και να προτείνεις και για εκτός Αθηνών επιλογές.
Ελπίζω να πάω σύντομα Θεσ/νίκη, το έχω στο πρόγραμμα,οπότε θα το απολαύσω από κοντά.
Ευτυχώς, εδώ, από φωτογραφία έχουμε αρκετά καλές προτάσεις. Ενας φίλος πολύ ταλαντούχος, τελευταία μας έφερε εικόνες απο Θιβέτ και Ινδία με τη μοναδική δική του οπτική γωνία! Η μαγεία στη φωτογραφία είναι η αιχμαλωσία της στιγμής...
Να, σαι καλά, τις καληνύχτες μου, τσίουου :)

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιλογή!

Καλή εβδομάδα roadartist:)

Roadartist είπε...

@ ΚΟΚΚΙΝΗ ΟΜΠΡΕΛΑ: Oχι..μάλλον παρερμήνεψες κάποια απάντηση μου. Κρυωμένη όχι..Μόνο κάπως με επηρεάζει περίεργα ο καιρός αυτές τις μέρες..Τέλοσπαντων, μια χαρά δυνατή όμως!! Ομπρελίτσα είναι χαρά μου να ενημερώνομαι και εγώ για ότι υπάρχει εκτός Αθηνών, είναι κρίμα λόγω απόστασης να τα χάνουν.. Έτσι σκέφτηκα εχτές, διαβάζοντας τη συγκεκριμένη είδηση, να το αναφέρω στο blog, καθώς ξέρω οτι μπαίνουν Θεσσαλονικείς..Πράγματι μερικοί το είδαν και χάρηκα με αυτό.
Ασε με τα πολιτιστικά 'κολλάω' πολύ! Μένεις κοντά στη Θεσσ/κη δηλαδή, άρα αφορά και εσένα η έκθεση αυτή!! Σειρά σου τώρα για ενημέρωση! :)
Καταπληκτικός ο φίλος σου!! Να λοιπόν μια ωραία ιδέα.. Να φτιάξει μια έκθεση στο τόπο σας με τις φωτο του.. Καλά κάπως το τράβηξα πολύ ε?
Θιβέτ και Ινδία ε? Μπράβο του!!
Λατρεύω τη φωτογραφία πραγματικά!
Χαίρομαι που είσαι καλύτερα, καλή ξεκούραση και καλό βράδυ!

Roadartist είπε...

@akon: Καλη εβδομάδα και σε σένα Ακον, καλό βράδυ!

Side21 είπε...

Κεντρίζεις τη ζήλεια μας ...
και την αδυναμία μας στην επαρχία...
Περιμένουμε το καλοκαιράκι με τα πολιτιστικά τριήμερα και το Φεστιβάλ Καλομοίρη ...
Τι να κάνουμε ;
Καλή σου βδομάδα ...

Roadartist είπε...

@ Side21: Για καλό το έκανα.. Η Σάμος είναι υπέροχο μέρος.. Γνωρίζω άτομα που θα έφευγαν απο την Αθήνα για να ζήσουνε σε κάποιο νησί σαν το δικό σου.. Καταλαβαίνω πως νιώθετε, και ομολογώ πριν φτιάξω το blog, δεν το είχα αισθανθεί έτσι..Υπόσχομαι να προσπαθώ να σας μεταφέρω όσο μπορώ οτι παρακολουθώ..Το ελάχιστο βέβαια θα είναι..μου αρέσει να επικοινωνώ κ με όσους είστε μακρυά απο τη πρωτεύουσα! Ξέρεις έχω να μάθω πολλά απο εσάς! Λοιπόν καλό βραδάκι και όλα καλά! Δεν θέλω παράπονα φιλιά!

H.Constantinos είπε...

Εχω την εντύπωση ότι ο κόσμος εκτός Αθήνας, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, ενδιαφέρεται περισσότερο. Εδώ υπάρχει μιά αδιαφορία γενικά... Και δεν βγάζω τον εαυτό μου απ'έξω, δεν παρακολουθώ δυστυχώς αυτά που θα έπρεπε να παρακολουθώ, όπως και πολύς κόσμος...

roadartist είπε...

@ H.Constantinos: Και εγώ εκεί έχω καταλήξει Κωνσταντίνε! Κρίμα δεν είναι? Πολύ ανόητο.. :) Άντε ας κουνηθούμε όκ? Καλό βραδάκι!

Γιώργος Χρηστινίδης είπε...

Εντάξει εντάξει μη φωνάζετε θα πάω κι εγώ (θα πήγαινα ούτως ή άλλως, έχω πρόσκληση χα χα ζήλεια) και θα σας μεταφέρω τα νέα.

faraona είπε...

Δεν μπορω βεβαια να παω αλλα χαιρομαι γιατι η αναρτηση σου αφορα την πατριδα μου.


φιλια
καλο βραδυ

Kaveiros είπε...

Φωτογραφιες*καθρεφτιζομενα,υδατινα
συναισθηματα..

mystikaperasmata είπε...

Αρτιστα μου καλημερα. Στο στοιχειο αυτη η διοργανωση η κανω λαθος?
Εισαι πολυ καλη! Να' σαι καλα για τη γενναιοδωρια σου αυτη της ενημερωσης μας.
Φιλια!

Ανώνυμος είπε...

Ωραία είναι ότι βγαίνουμε από τον μίζερο μικρόκοσμό μας και βλέπουμε λίγο παραέξω...

Καλησπέρα

mystikaperasmata είπε...

υ.γ. στο στοιχειο σου ηθελα να γραψω αλλα ξεχασα το "σου"!

Takiz είπε...

Πραγματικά εύχομαι τέτοιες εκδηλώσεις να έπαιρναν μέρος σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο την Αθήνα.Αλλά δυστυχώς όταν η «τέχνη» γίνετε υποκινούμενη συμφερόντων, «φωτίζεται» μόνο η μάζα – χρήμα.

Ας κάνουμε την τέχνη πιο underground.

Μπράβο για άλλη μία φορά αγαπητή μου... :)))

Ανώνυμος είπε...

καλημερα...θα παω στην εκθεση ειναι σιγουρο αφου φετος γραφτηκα στην sony world foto....ωστε να στελνω φωτογραφιες που βγαζω συνεχεια....besitos... το ειχα δει στον in.gr για την εκδηλωση γιατι λογω λαρισας ανεβαινω συχνα επανω...

Roadartist είπε...

@ Γιώργος Χρηστινίδης: Άντε να μαζεύονται οι Θεσσαλονικείς!! :) Ωραία θα περιμένω σχετική ενημέρωση γιατί θα την χάσω την εκδήλωση αυτή :( :( Δεν θα γκρινιάξω Γιώργο όμως .. οκ :)
Καλημέρα!

Roadartist είπε...

@ Faraona : Μια Θεσσαλονικιά στη Κέρκυρα λοιπόν??! Ωραία..Ούτε εγώ θα μπορέσω να πάω Φαραονάκι, αλλά να μη το χάσουν όσοι θα ναι εκει!

Roadartist είπε...

@ Kaveiros: Φωτογραφία..το 'κλικ' της στιγμής εναρμονίζεται με το άπειρο στο χρόνο..

Roadartist είπε...

@ Δημήτρης: Στο στοιχείο μου απο την άποψη οτι μου αρέσει πάρα πολύ ναι σίγουρα :) Να εισαι καλά Δημήτρη, με ενδιαφέρει πολύ οτι έχει να κάνει με αυτά, και χαίρομαι αφάνταστα που τα μοιραζόμαστε! Μακάρι να έχω χρόνο κ εγώ και εσείς.. Φιλιά :)

Roadartist είπε...

@ Freedula: Ναι και αυτό γίνεται μέσω των τεχνών..Να είσαι καλά freedula μου..

Roadartist είπε...

@ Takiz: Τάκη???? Η συγκεκριμένη γίνεται στη Θεσσαλονίκη.. όμως!! Η Αθήνα δεν θα τη χαρεί.. :) Ναι μακάρι..Καλή σου μέρα!

Roadartist είπε...

@argentina:_hellas: Θα ήταν περίφημο να έκανες ανάρτηση με τις φωτο σου damian!! Τι λες? Καλημέρα!

marionettie είπε...

Δεν ξέρω γιατί, αλλά η προτελευταία φωτογραφία μ' αρέσει πολύ και με κάνει να πρασπαθώ να μαντέψω τι έγινε κλπ.

Fegia είπε...

Καλό μεσημέρι.
Έχω στα χέρια μου το έντυπο πρόγραμμα της Photo Biennale. Μέσα στα διάφορα ενδιαφέροντα αναφέρει ότι η έκθεση θα μεταφερθεί και σε άλλες 9 πόλεις της χώρας (Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη, Κοζάνη, Κομοτηνή, Πάτρα, Βόλο και ΑΘΗΝΑ. (όπως και στο εξωτερικό σε Κίεβο, Μόναχο, Βηρυτό και Σόφια).
Για την Αθήνα, που φαντάζομαι ενδιαφέρει τους περισσότερους (στατιστικά τουλάχιστον), μία έκθεση με θέμα "Η ποίηση της περιπλάνησης 1963-2006" λειτουργεί ήδη στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ (Κτήριο Πειραιώς) διάρκεια 31/3/08 έως 26/4/08.

Roadartist είπε...

@ marionettie: Καλησπέρα, συμφωνώ και εμένα μου άρεσε πολύ η συγκεκριμένη..

Roadartist είπε...

@Fegia: Καλησπέρα, σε ευχαριστούμε fegia, καταπληκτική είδηση!! Ποιο μέρος όμως της έκθεσης? Δεν νομίζω όλη .. καθώς στο Μουσείο Μπενάκη τουλάχιστον θα εκτίθεται τις ίδιες μέρες με αυτή της Θεσσαλονίκης! Σαν..μια μικρή περιοδεία ακούγεται πραγματικά καταπληκτικό.. Εννοείται θα το ψάξω για Μπενάκη και θα κοιτάξω να την επισκεφτώ!

Sophia Kollia είπε...

Kαλημέρα Καλλιτέχνιδα!

καλημέρα είπε...

Και βέβαια θα πάμε!
Και θα σου στείλουμε και επιτόπια ρεπορτάζ και εντυπώσεις και σχόλια κι άλλες πολλές φωτογραφίες!

Από την mane-tarious ήρθα στην αυλή σου,και θα ξανάρθω, είμαι σίγουρη.

Καλησπέρα από Θεσσαλονίκη!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

Μακάρι γιατί δεν μπορώ
να βγάλω τον μικρο εξω
και μου γκρινιάζει ο
κοτσυφάκος μου

καλησπέρα

τσίου!!!

Βάσσια είπε...

Road μου βάζεις ιδέες.....
Πέρισυ τέτοιο καιρό είχα ανέβει.
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΩ ΣΟΒΑΡΑ!!!
Φιλιά
:-)

Roadartist είπε...

@ sofia: Καλησπέρα Σοφάκι :)

Roadartist είπε...

@ ΚΑΛΗΜΕΡΑ: Καλησπέρα και καλώς όρισες..Είσαι ευπρόσδεκτη στη παρέα! Ωραία, ναι να πας, θα περιμένω τότε όλες τις σχετικές πληροφορίες, και πλήρες ρεπορτάζ απο εσένα :) Θα χαρώ πολύ να έρχεσαι στην αυλή μου :) καλό απόγευμα :)

Roadartist είπε...

@ karaflokotsifas: Κότσιφα μου σήμερα με το που βγήκα έξω το πρωί ένιωσα ανακούφιση..έχει καθαρίσει αρκετά η ατμόσφαιρα σε σχέση με εχτές..φύσηξε αεράκι.. Υπομονή και το σκ θα βγάλεις έξω το κοτσυφάκο σου!! Τσιουυυ :)

Roadartist είπε...

@ Vassia: Βάσσια έχω χρόνια να ανέβω θεσσαλονίκη.. Ειναι μοναδική, φυσάει άλλος αέρας εκεί!
Υπέροχα θα ήταν..δεν το συζητώ.. Αν μπορείς μη το σκέφτεσαι να πας..
Για εμένα είναι δύσκολο.. Πάντως έστω και για ενα σκ, αξίζει~!!

Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...

Roadartist ...... in Salonika! !!! :)) Όμορφη και αυτή η ανάρτησή σου, πάντα μία πρόταση καλή εσύ την έχεις! :)) Μιας και μένω μακρυά, και προφανώς αδυνατώ να δω την έκθεση, οι φωτογραφίες που ανάρτησες, είναι μια καλή γεύση, έτσι για να ξέρω τι χάνω! :))Καλό απόγευμα! :))

Γωγώ Πακτίτη είπε...

καλησπέρα...:)

οι αναρτήσεις σου,
πάντα χρήσιμες...:)

όμορφο ανοιξιάτικο βράδυ
να έχεις...:)

Ανώνυμος είπε...

Πόσο όμορφες είναι αυτές οι στιγμές που απεικονίζονται στις φωτογραφίες.Απλότητα και πόση γαλλήνη υπάρχει στα μάτια των ανθρώπων...Καλησπέρα road!

kiki είπε...

Πρέπει να είναι πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση...

eva είπε...

Όσο περισσότερο ενδιαφέρον δείχνει ο κόσμος για τέτοιου είδους εκδηλώσεις, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να τις παρακάμπτουν οι ιθύνοντες επί των πολιτιστικών δραστηριοποιήσεων. Δυστυχώς ούτε η τέχνη μπορεί να ξεφύγει από τους κανόνες της οικονομικής αγοράς. Η αδιαφορία φέρνει και αδράνεια, έτσι πάνε αυτά. Η ιδέα πάντως να ταξιδέψουν εικόνες της ανόθευτης, γνήσιας Ελλάδας σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή ήταν πολύ πετυχημένη. Φύσηξε Βαγδάτης στο σπίτι σου απόψε! Καληνύχτα :)

P. Kapodistrias είπε...

Αχ και να ήμουν σ' αυτή την εκδήλωση! Θα ήταν το ό,τι καλύτερο γι' αυτό τον καιρό, μια και η φωτογραφία είναι το αγαπημένο μου χόμπυ!!!
Καλά να περνάς!!!

Άστρια είπε...

Πάντα ποιοτικές και ενδιαφέρουσες οι επιλογές στα θέματά σου. Ένα παράθυρο από όπου μπαίνει ένα ελαφρύ αεράκι της τέχνης που με τις απαιτήσεις της ζωής μας δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε. Απλά μας αγγίζει.
Επ'ευκαιρία, άκουσα στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου σήμερα το πρωί πηγαίνοντας στο γραφείο για μία εκδήλωση (ή έκθεση; δεν κατάλαβα καλά λόγω αυτοκινήτου) αλλά συγκράτησα τον τίτλο "real art in public". Έχει κάποια σχέση με το "roadartist in Atens" ?
Καλό βράδυ

Άστρια είπε...

Είδα στην ανάρτησή μου ότι ξέφυγε ένα Atens αντί Αthens. Επειδή το λάθος ήταν στον τίτλο σου ήθελα να επανορθώσω.

ελληνες ενεργοι πολιτες είπε...

Πολυ καλο...
Μακαρι να εχει πολλους επισκεπτες.
Μαρινα
:)

roadartist είπε...

@ ΑΝΕΜΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ: :) Δε θα ήταν πολύ όμορφο να μπορούσα να είχα γνώση των πολιτιστικών δρώμενων και στη θεσσαλονίκη? Τουλάχιστον για εμένα θα ήταν πολύ όμορφο..
Να ήμουν κάποιες μέρες roadartist in athens και κάποιες άλλες in salonica!! :) χαχα σε ευχαριστώ πολύ Νικόλα μου για τα λόγια σου, να είσαι καλά. Και εγώ μακρυά αλλά δεν με χάλασε αυτή η μικρή γεύση καθόλου.. Αν και στο Μουσείο Μπενάκη κάτι παίζει..Θα το ψάξω..
Καλό βράδυ :)

Roadartist είπε...

@ Γωγώ Πακτίτη: Σε ευχαριστώ πολύ Γωγώ μου για τις ευχές και για τα λόγια σου. Ομορφη βραδιά και σε σένα!

Roadartist είπε...

@ Παναγιώτης Ράμμης: Ναι ιδιαίτερα στο πρόσωπο του άντρα απο το κυκλαδίτικο τοπίο..κάτι έχει το βλέμμα του που με κεντρίζει.. Αυτό που έγραψες .. ηρεμία! Λατρεύω τη τέχνη της φωτογραφίας..Καλό βράδυ!

Roadartist είπε...

@oneiromageiremata: Θα είναι σίγουρα..μακάρι οι Θεσσαλονικείς να τη χαρούνε.. :-)

ελληνες ενεργοι πολιτες είπε...

Και κατι ακομα για οσους αρεσει η Φωτογραφια.

Κατά την διάρκεια της Photo -Biennale με αφορμή την συμπλήρωση των δέκα ετών από την ίδρυση του Μουσείου Φωτογραφίας πραγματοποιούνται εκθέσεις του μουσείου σε εννέα πόλεις της Ελλάδας (Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη, Κοζάνη, Κομοτηνή, Πάτρα, Βόλο, Αθήνα) όπως και σε 4 στο εξωτερικό (Κίεβο, Μόναχο, Βηρυτό και Σόφια).

Αυτα
Μαρινα

Roadartist είπε...

@ evaggelia-p: Εχεις δίκιο Ευαγγελία, υπάρχει δύναμη στο κριτήριο και στο ενδιαφέρον που θα δείχνει ο κόσμος.. "Η αδιαφορία φέρνει και αδράνεια" πολύ σωστά! Παραπονιόμαστε επειδή δεν υπάρχουν εκδηλώσεις, αλλά όταν γίνονται αδιαφορούμε.. Μακάρι λοιπόν να τη τιμήσουν την συγκεκριμένη έκθεση, αλλά και τις υπόλοιπες.. Χρειάζεται και η στήριξη μας..με το έμπρακτο ενδιαφέρον μας.. Καλό βράδυ!

Roadartist είπε...

@ Π.Κ.: Ναι είμαι σίγουρη οτι θα σου άρεσε πολύ!!! Μα αφού το έχουμε ξαναπεί, είσαι ένας καλλιτέχνης! :) Καλό βράδυ π.κ.!!

Roadartist είπε...

@ Άστρια: Καλησπέρα, σε ευχαριστώ για τα λόγια σου. Να είσαι καλά. Χαίρομαι που σου άρεσουν οι αναρτήσεις..ναι οι υποχρεώσεις και το άγχος της καθημερινότητας μας κάνει να χάνουμε όμορφα δρώμενα της πόλης..Κρίμα δεν είναι όμως? Είναι δίπλα μας τα πιο πολλά και απλά μας περιμένουν.. Δοκίμασε να πας σε κάποια έκθεση ένα σκ, και θα δεις οτι θα νιώσεις αμέσως αυτό το αεράκι που λες πολύ όμως πιο φρέσκο..θα νιώσεις σαν τουρίστρια στη πόλη σου :) και θα αισθανθείς ευεργετημένη..Με λίγα πράγματα νιώθεις έτσι.. Οσο για το τίτλο που λες, δεν έχει κάποια σχέση. (Και δεν πειράζουν τα λάθη καθόλου). Θα χαρώ πολύ να περνάς.. Καλό βράδυ & σε σένα.

Roadartist είπε...

@ ελληνες ενεργοι πολιτες: Καλησπέρα Μαρίνα, μας την άφησε την όμορφη αυτή είδηση και ο fegia το απόγευμα.. Καλά έκανες και το άφησες και εσύ! Οτι σχετικό θα είναι χαρά μου να το αφήνει όποιος επιθυμεί.. Όντως ωραία κίνηση. Θα προσπαθήσω να πάω στο Μ. Μπενάκη. Αλήθεια που πήγε το όμορφο avatar σου με τη γη?? Καλό βράδυ!

ελληνες ενεργοι πολιτες είπε...

fegia συγνώμμη αλλα με τοσες πολλες απαντησεις δεν το προσεξα.
:(


Καλέ που ειναι το avataraki μου????
χαχαχχα.....παω να το ξαναβρω....καποια βλακειουλα θα εκανα παλι!!!

Καλο βραδακι να εχετε ολοι παιδακια μου.....φιλιαααααααα

Roadartist είπε...

@ ελληνες ενεργοι πολιτες: Μα γιατί ζητάς συγνώμη!!! Ήταν πολύ καλό και όμορφο αυτό που έκανες, θα χαρώ να συμβάλεις όσο μπορείς με όποια πληροφορία ακούς.. Ετσι γίνεται ουσιαστική η συζήτηση! Δεν τα ξέρουμε όλα.. :) Καλό βράδυ Μαρίνα, την επόμενη φορά με το avataraki σου..

Flora είπε...

Αν αφήσω λίγες μέρες να περάσουν και δεν μπω στο μπλογκ σου... χάνω την ενημέρωσή μου, βρε παιδάκι μου.
Μα, είσαι αστείρευτη, βρε κοπέλα μου!
Αστείρευτη, υπέροχη, τέλεια, καταπληκτική... καλά ντε μη βαράς... είπα κι εγώ κάτι...
Σοβαρά τώρα, ευχαριστώ πολύ για τα ωραία που μας παραθέτεις πάντα!

Roadartist είπε...

@ Flora: Φλώρα!!!!!!!! Με κάνεις και κατακοκκινίζω! Δεν είμαι όλα αυτά..,αλλά σε ευχαριστώ πολύ, η ευγένεια και η γλυκύτητα σου πραγματικά με φέρνει σε αμηχανία.
Χαίρομαι πολύ που σου αρέσουν τα θέματα..Να περνάς να σε "βλέπω" φιλάκια!

ILive2LoveMe είπε...

Πολύ καλό όντως. Εύχομαι όμως να το έκαναν και σε περισσότερες περιοχές εκτός πρωτεύουσας και συμπρωτεύουσας. Υπάρχουν κι άλλες μεγάλες πόλεις και μπορούν να βρουν χώρους. Κάποια πράγματα αξίζει πραγματικά να έχουν την ευκαιρία να τα δουν παραπάνω από εμάς τους ήδη "ευνοημένους". Πολύ όμορφο. Φιλιά , καλό απογευματάκι.

Roadartist είπε...

@ ILive2LoveMe: Μακάρι να έκαναν περισσότερες..δεν το συζητώ.. και εκτός αθήνας..Και να τις παρακολουθούμε ε?? Φιλάκια :)

Cookie είπε...

Μα επίτιδες το κάνεις!! Ναι ναι!! Για να τρώγομαι που δεν είμαι ακόμα Θεσσαλονίκη!!! :((((

Καλό σου απογευματάκι Roadartist μου καλή :)

Roadartist είπε...

@ Clockwork Plum: :))) Εχεις τα φιλιά μου κλοκ μου:)) Και ευχομαι να πας σύντομα στη πόλη που αγαπας τόσο πολύ..και δικαιολογημένα :)

Αστερόεσσα είπε...

Θα έπρεπε κάποιος να διοργανώσει και φωτογραφική έκθεση με θέμα την 'Καστοριά στην πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα'. Θα γινόταν και ενδιαφέρουσα πολιτιστική και κοινωνιολογική σύγκριση...

Καλή σου μέρα!

Roadartist είπε...

@ Aστερόεσσα: Καλησπερα, πραγματικά η Καστοριά είναι μια πόλη της Ελλάδας με μοναδική ομορφιά... Καλή η ιδέα σου, θα είχε όντως εξαιρετικό ενδιαφέρον..Καλή εβδομάδα!

Related Posts with Thumbnails