23 Ιουνίου 2009

Allen Ginsberg, 'Ουρλιαχτό, Κάντις και άλλα ποιήματα'..



Το βιβλίο ‘Ουρλιαχτό και άλλα ποιήματα’ πρωτοκυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 1956 στις εκδόσεις City Lights Books, δεν άργησε όμως να κατασχεθεί από τις τελωνειακές αρχές των ΗΠΑ και την αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο, για να αποτελέσει το αντικείμενο μιας μακράς δικαστικής αντιπαράθεσης, στην πορεία της οποίας δεκάδες ποιητές και καθηγητές κατέθεσαν υπέρ του Γκίνσμπεργκ, πείθοντας το δικαστήριο ότι το περιεχόμενο του βιβλίου δεν ήταν άσεμνο. Το Ουρλιαχτό έγινε αμέσως ένα από τα εμβληματικά κείμενα της μπήτ-γενιάς και της εποχής του.

Ο Άλλεν Γκίνσμπεργκ γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1926 στο Πάτερσον του Νιού Τζέρσυ, από τη Ναόμι Γκίνσμπεργκ, Ρωσίδα μετανάστρια και μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος ΗΠΑ, και τον Λιούις Γκίνσμπεργκ, λυρικό ποιητή και δημοδιδάσκαλο.

Ο ίδιος ο Άλλεν προσθέτει στα προσωπικά του στοιχεία τις εξής πληροφορίες: «Γυμνάσιο και λύκειο στο Πάτερσον ώς τα 17, Κολέγιο της Κολούμπια, εμπορικό ναυτικό, Τέξας και Ντένβερ, χειριστής φωτοτυπικού, Τάιμς Σκουαίρ, φίλοι πίσω από τα σίδερα, λαντζιέρης, βιβλιοκριτικές, Μέξικο Σίτυ, έρευνα αγοράς, Σατόρι στο Χάρλεμ, Γιουκατάν και Τσιάπας 1954, Δυτική Ακτή τρία χρόνια. Αργότερα ταξίδι στην Αρκτική θάλασσα, Ταγγέρη, Βενετία, Άμστερνταμ, Παρίσι, ανάγνωση σε Οξφόρδη Χάρβαρντ Κολούμπια Σικάγο, τα παράτησε, έγραψε το Καντίς το 1959, ηχογράφησε μια κασέτα για να λένε ότι άφησε κάτι πίσω του & χάθηκε στην Ανατολή πρόσκαιρα. Ο Κάρλ Σόλομον, στον οποίο απευθύνεται το Ουρλιαχτό, είναι ενορατικός ντανταϊστής από το Μπρόνξ και πεζοποιητής».
Ο Άλλεν Γκίνσμπεργκ πέθανε στις 5 Απριλίου 1997.

Το βιβλίο ‘Ουρλιαχτό, Κάντις και άλλα ποιήματα’ είναι μια δίγλωσση έκδοση, με επιλογή μερικών από των πιο χαρακτηριστικών ποιημάτων του Άλλεν Γκίνσμπεργκ στη γνωστή μετάφραση του Αρη Μπερλή, που πρωτοκυκλοφόρησε σε βιβλίο το 1978.

«Είδα τα καλύτερα μυαλά της γενιάς μου χαλασμένα
απ΄ την τρέλα, λιμασμένα, υστερικά γυμνά...»
Ο εναρκτήριος στίχος του Ουρλιαχτού του Άλεν Γκίνσμπεργκ στιγμάτισε τη σκέψη γενεών..
Ξεχωριστοί είναι όμως και άλλοι στίχοι από ποιήματα του, όπως τα Αμερική, Το δίδαγμα του ηλιοτρόπιου, Καντίς, Θάνατος στ’αυτί του Βαν Γκόγκ κ.α.

Παρόλο που έχουν περάσει περισσότερα από 50 χρόνια από την πρώτη έκδοση, τα ποιήματα του Allen Ginsberg, είναι ακόμα δραματικά επίκαιρα.

Διαβάζοντας την επιλογή των ποιημάτων από το βιβλίο, διαισθάνεσαι τον παλμό εκείνης της εποχής, αλλά στιγμιαία ενδόμυχα την παραλληλίζεις με την δική μας...
Έμμεσα ταξιδεύεις στους πόθους, στα όνειρα, στις αντιστάσεις, στα «θέλω», στους φόβους, στο θυμό, στις αγωνίες, στην διαφοροποίηση και στον αντισυμβατισμό της…

Ο Allen Ginsberg, φίλος του Jack Kerouac και των υπολοίπων αντιπροσώπων του λογοτεχνικού κινήματος των Beat (Beat Generation, Χαμένη Γενιά), εξέφρασε με τα ποιήματα του, την απόρριψη του αμερικανικού ονείρου, τα κακώς κείμενα της εποχής του, τον πόθο για φυγή, για ζωή χωρίς όρια και δεσμεύσεις…

Η Μπητ γενιά εναντιώθηκε στις κοινωνικές συμβάσεις της συντηρητικής κοινωνίας του ’50, στην οποία κυριαρχούσε η επιδίωξη περισσότερων υλικών αγαθών ως υπέρτατη αξία, ενώ κάθε διαφορετική, μη συμβατική συμπεριφορά καταδικαζόταν.

Αυτό που πρέπει να αναφερθεί είναι πως πέρα από την εξαιρετική μετάφραση των ποιημάτων, στο βιβλίο αξίζει να διαβαστούν και οι σημειώσεις του κ. Άρη Μπερλή.
Η περιγραφή της προσωπικής συνάντησης του με τον Allen Ginsberg, το επίμετρο, αλλά και μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του ποιητή στο “Paris Review” το 1965.

Το κίνημα των Μπητ, υπήρξε προάγγελος των Χίπις, της επιστροφής στον ρομαντισμό. Ύμνησε τον αντιδιανοουμενισμό, τον αυθορμητισμό, την πηγαία απνευστί αποτύπωση των σκέψεων & την αλήθεια των συναισθημάτων…

Ποίηση για λίγους; Μπορεί...
Σίγουρα όμως ποίηση που σε ταρακουνά, σε ωθεί σε σκέψη, που ξυπνάει από το λήθαργο τα συναισθήματα σου.

Δεν είμαστε η λέρα στο πετσί μας, δεν είμαστε η φοβερή άχαρη σκονισμένη σκοτεινή ατμομηχανή μας, είμαστε όλοι όμορφα χρυσά ηλιοτρόπια μέσα μας, ευλογημένοι από την ίδια τη σπορά μας με τα χρυσά και μαλλιαρά κατορθωμένα σώματά μας που γίνονται μαύρα τρελά ηλιοτρόπια το δειλινό, και τα κρυφοκοιτάμε κάτω από τη σκιά της τρελής ατμομηχανής της ακροποταμιάς του Σαν Φρανσίσκο του σκουπιδαριού του βραδιού της ρέμβης και της φαντασίας...
(Το δίδαγμα του ηλιοτρόπιου)

Ο Άρης Μπερλής έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, Βιρτζίνια Γουλφ, Έμιλι Μπροντέ, Τζόις, Γιάκομπσον, Κόνραντ, Πόε, Μπέκετ και Θέσινγκερ. Επίσης έχει δημοσιεύσει τα «5 (+2) Δοκίμια για τον Ελύτη» (Ύψιλον, 1992) και «Κριτικά Δοκίμια» (Ύψιλον, 2001).
Τον ευχαριστώ και δημόσια για την επικοινωνία μας, την ευγένεια και την προσφορά του. Είναι πραγματικά χαρά, ή καλύτερα ευλογία να γνωρίζεις ανθρώπους που να σου χαρίζουν απλόχερα «γνώση», το πολυτιμότερο αγαθό.

47 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Kalimera Roadartist.

To post auto einai san na exei ola sxoliastei apo mono tou..

..idiaiteri poihsh..Ennow oti den nomizw pws eukola mporoun oloi na katapiastoun mazi tis..

Allwste kati mou leei pws auto to post de to anebases gia tous pollous..
Giati thigei themata pou ligo i polu, isws se kapoious pligwnoun to 'egw' tous, krinei to tropo zwis, etsi kai alliws i beat genia den itan gia olous, alla gia merikous..de jerw an katalabaineis ti ennow..

Kala kaneis pou anaferese se tetoia biblia.. se ena loipon antisimbatiko thema.. :D
Euxaristoume~~~!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλημέρα , όποτε έρχομαι εδώ μορφώνομαι, σ' ευχαριστώ γι' αυτό.

jacki είπε...

Καλημέρα καλλιτέχνιδα..
Δεν είμαστε η λέρα στο πετσί μας..
Πραγματικά φαίνεται πολύ ιδιαίτερη ποίηση..

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : Ηφαιστίωνα μου, σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου και από εμένα καλημέρα! Να είσαι καλά, φιλιά!

Roadartist είπε...

@ arcobaleno : Καλημέρα arcobaleno.. Σίγουρα ιδιαίτερη ποίηση.. δεν θα διαφωνίσω με ότι αναφέρεις.. Όπως αναφέρει κ ο κος Μπερλής στο Εισαγωγικό του Σημείωμα.. με τον Ginsberg πρώτη φορά κάποιος βάζοντας τις φωνές, (..τα ουρλιαχτά..) κάνει ποίηση.. Και ίσως αγγίζει λίγους.. αλλά μου αρέσει ιδιαίτερα αυτό..

Roadartist είπε...

@ αχτίδα : Αχτίδα μου καλή.. εγώ σε ευχαριστώ πραγματικά για την τιμή, για την παρουσία και τα λόγια σου. Να είσαι πάντα καλά φίλη μου, καλημέρα!!!

Roadartist είπε...

@ jacki : Νομίζω πως είσαι από τους ανθρώπους που θα 'μιλούσε'.. όλη η φιλοσοφία των μπητ είναι ιδιαίτερη..και απευθύνεται στους νέους κυρίως.. (ή μάλλον στους νέους στη ψυχή..) με τις αντιδράσεις, τις αμφισβητήσεις.. όλα όσα βιώνουν.. ή θα πρέπει να βιώνουν.. Καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι ενδιαφέρον δεν τον γνώρισα...

χαίρομαι για την παρουσίαση... πάντα η ποίηση μπορεί να κρατήσει ζωντανές τις στιγμές μιας γενιάς και μίας εποχής...

Καλημέρα

Σταλαγματιά είπε...

ιδιαίτερη ποίηση και ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να την γνωρίσω.
Στίχοι ίσως για λίγους!
Μέρα καλή

jf είπε...

Χμμ! γι αυτό το ουρλιαχτό μου έγραφες λοιπόν...
Δεν το γνώριζα... τώρα το έμαθα :))
Πολύ καλημέρα

Roadartist είπε...

@ ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ : Ποίηση έμβλημα μιας ολόκληρης εποχής.. και για εμένα ήταν το πρώτο βιβλίο με ποιήματα του Ginsberg που διάβασα..να είσαι καλά, καλημέρα σου!

Roadartist είπε...

@ Αναστασία : σε ευχαριστώ χαίρομαι για αυτό που λες.. Συμφωνώ..καλημέρα!

Roadartist είπε...

@ JamanFou : Ναι γι'αυτό.. το Πάσχα το διάβασα..τώρα πρόλαβα να ανεβάσω κάτι σχετικό.. Θα ακολουθήσουν κ άλλα βιβλία, γιατί πλέον θα έχω χρόνο για διάβασμα.. :)) Να είσαι καλά jf μου, καλημέρα!!

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Τώρα το πήρα είδηση για τα σχόλια κι έπεσα πάνω στο μπήτνικ πόστ σου για το οποίο χαίρομαι ιδιαίτερα.
ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΓΥΡΙΣΕΣ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΡΙΑ ως προς τις υπόλοιπες ασχολίες σου.

ναυτίλος είπε...

Να πω κι εγώ ότι η έκδοση της Άγρας είναι εξαιρετική κι ότι ο Α. Μπερλής είναι από τους καλύτερους μεταφραστές μας. Να προσθέσω ότι έχει μεταφράσει πρόσφατα και τον εξαιρετικό "Τρίτο αστυφύλακα" (εκδ. Αλεξάνρεια) του ιδιόρυθμου Ιρλανδού Φλαν ο' Μπράιαν. Ένα βιβλίο πολύ δύσκολο να αποδοθεί σε άλλη γλώσσα

Roadartist είπε...

@ Κ.Υ.Π. WALKING : Άντε βρε κυπ "μαύρα μάτια" κάναμε να σε δούμε :)) Όλα πήγανε καλά, τώρα θα τα λέμε όπως κ πρίν, καλημέρα! :)

Roadartist είπε...

@ ναυτίλος : Πραγματικά έξοχος..ο κύριος Μπερλής.. Το blogging ανά περιόδους μου έχει δώσει όμορφες στιγμές, κ εκπλήξεις, μια από τις πιο ξεχωριστές ήταν η ευκαιρία της επικοινωνίας μου μαζί του. Πέρα από ένας εξαιρετικός μεταφραστής είναι και άνθρωπος ανοιχτός προς τους νέους. Πάρα πολύ σπάνιο στην εποχή μας..

Το βιβλίο που αναφέρεις ("Τρίτο αστυφύλακα") είναι το επόμενο που θα διαβάσω.. ήδη το έχω αρχίσει, θα υπάρξει σχετική ανάρτηση..

tovenito είπε...

δύσκολος μου φαίνεται, αλλά όπως πάντα γουστάρω τις εναλλακτικές προτάσεις σου!

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Καλησπέρα, καλησπέρα,

Κάποτε είχα θεωρήσει τους μπίτνικ υπερτιμημένους και περαστική μόδα.
Από τη "γενιά" αυτή μου άρεσε μεν η αντισυμβατικότητά τους και η "αντί" στάση τους, αλλά δεν εύρισκα ιδιαίτερη λογοτεχνικότητα στα έργα τους.
Αυτά τη δεκαετία του ογδόντα ( Η δική μου επαφή με τους αμερικάνους λογοτέχνες αυτής της γενιάς). Αφού μετά από 30 σχεδόν χρόνια "μιλάνε" και ακούγονται, μάλλον θα πρέπει να ξαναεξετάσω την άποψή μου, ε;

Τι κάνεις ρονταρτιστάκι; Φυσάει και στα πανιά σου το σημερινό αεράκι;

Nefelli είπε...

καλλιτεχνιδα μου.....
όπως καθε φορα, γοητευμενη απο τη γραφη σου......
εδω ειμαι καρδια μου, γυρω - τριγυρω....
φιλι γλυκο μεσημεριατικο

zentikes,dano είπε...

Πολλυ μεγαλος
Αρτιστα μου καλα εκανες και τον θυμηθηκες
να σαι καλα
καλησπερα

AlexMil είπε...

Οπως ακριβώς τα γράφεις φίλε μου.
Οποιος ασχολείται με τη ζωή, τη κοινωνία, τη ζωή, τα πάθη, τον αντικομφορμισμό, τη ποίηση και αμέτρητα άλλα θα πρέπει να διαβάζει συχνά Γκίνσμπεργκ.
Στα χέρια μου έχω μια ελληνική έκδοση με τίτλο "Πλουτώνια Ωδή και άλλα ποιήματα 1977 -1980" σας τη συνιστώ. Μερικοί τίτλοι:
To μπλουζ του χαφιέ
Πλουτώνια ωδή
Ο φοβερός σκελετός
Μη γεράσεις
Ποιοι νεκροί;
.........
Αν ενδιαφέρεστε διαβάστε επίσης
Γκρέκορυ Κόρσο της γενιάς των Beats και αυτός φίλος του Γκινσμπεργκ . Εχω τη συλλογή με το τίτλο "Βενζίνη" έκδοση Ελεύθερος τύπος που είναι αριστουργηματική.
Και μη ξεχναμε τον Τζακ Κερουακ
Διαβάστε τη συλλογή Mexico city blues, έκδοση Ελεύθερος τύπος, θα σας ενθουσιάσει.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

ζαφορα είπε...

Όμορφα λόγια για αυτό τον ποιητή
και για τόσους άλλους, που ξεχωρίζουν
με τον ποιητικό λόγω.
Ευχές για ένα όμορφο καλοκαίρι,
μέσα στις τόσες ομορφιές,
της πανέμορφης Πατρίδας μας .

Φιλί ζαφοροκεντημένο

Roadartist είπε...

@ tovene592 : Δύσκολος δεν είναι. Απλά διαφορετικός.. Καλό βράδυ :)

Roadartist είπε...

@ Διονύσης Μάνεσης : Καλησπέρα, καλησπέρα :) Το λογοτεχνικό κίνημα των μπητ, λειτούργησε ως ο προπομπός διαφόρων κοινωνικών κινημάτων.. ίσως και του Μάη του '68.. Λανθασμένα - κατά τη γνώμη μου - υποτιμήθηκε, και αυτό όντως φαίνεται από το πόσο "μιλάνε" οι στίχοι ακόμη και σήμερα.. Πολύ επίκαιροι, από τις πιο 'ζωντανές' μορφές λογοτεχνίας.. Φιλάκια!!

Roadartist είπε...

@ Nefelli : Νεφέλη (!!!) χαίρομαι πάρα πολύ που 'βλέπω' ξανά σχόλιο σου! Μας έλειψες πολύ!! Θα σε περιμένουμε, πάρε το χρόνο σου.. και από το φθινόπωρο πιστεύω πως θα είσαι κοντά μας και πάλι.. Να ηρεμήσεις.. ΥΓ Φαντάζομαι κάθε απόγευμα θα πηγαίνετε για ψάρεμα στο νησί ε;.. Σε φιλώ!

Roadartist είπε...

@ zentikes : Να είσαι καλά, πολύ καλό βράδυ zentikes!

Roadartist είπε...

@ AlexMil : Καλησπέρα, καλώς όρισες. Κοπέλα είμαι :)
Σε ευχαριστούμε πολύ για τα βιβλία που παρέθεσες και για τους συγγραφείς.. Συμφωνώ με όσα έγραψες. Καλό βράδυ.

Roadartist είπε...

@ ζαφορα : Να είσαι καλά Ζαφορά μου, να περάσεις όμορφα το καλοκαίρι, όπου κ με όσους αγαπάς!

logia είπε...

Εχω περάσει πολλές φορές από το υπέροχο μπλογκ σου χωρίς όμως να αφήσω κάποιο σχόλιο. Βρίσκω πάντα τις αναρτήσεις σου ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και ενημερωτικές. Συγχαρητήρια!
Αν θες κάνε μια βόλτα κι απ'το κονάκι μου μιας και κινούμαστε πάνω κάτω στον ίδιο χώρο
http://nellys-logia.blogspot.com
την καλησπέρα μου

Roadartist είπε...

@ logia : Καλησπέρα logia, χαίρομαι που αυτή τη φορά άφησες σχόλιο! :)
Φυσικά και θα περάσω από το blog σου και θα χαρώ να τα λέμε! Να είσαι καλά, σε ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου.

AlexMil είπε...

Συγγώμη, πως μπορώ να επανορθώσω,
ξέρεις συνήθως με ενδιαφέρουν τα ποστ καθεαυτά και όχι οι συγγραφείς τους, αλλά τέτοια απερισκεψία είναι αυγχώρητη. Γιαυτό οι παρακάτω στοίχοι από τον Ντύλαν Τομας, στο πνεύμα των ποιητών του ποστ.

Και ο θάνατος δεν θα χει εξουσία.
Γυμνοί οι νεκροί στον άνεμο και το γερτό φεγγάρι
με τον άνθρωπο θα σμίξουν.
Οταν γλυφτούν τα κόκκαλά τους
και τα γλυμμένα κόκκαλα χαθούν,
θα 'χουν αστέρια σε αγκώνα και ποδάρι.
Αν και τρελοί θα συνεφέρουν,
αν θαλασσόπνιχτοι θ' αναδυθούν,
αν και εραστές χαμένοι αυτοί, δεν θα χαθεί η αγάπη.
Κι ο θάνατος δεν θα 'χει εξουσία


ΝΤΥΛΑΝ ΤΟΜΑΣ
Κι ο θάνατος δεν θα 'χει εξουσία
Εκδόσεις: Ελεύθερος τύπος

Roadartist είπε...

@ AlexMil : Υπέροχο!! Άξιζε η επισήμανση μου :)))
Πάντως πραγματικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, άλλωστε το nickname συχνά μπερδεύει..Καλά κάνεις και εστιάζεις στα posts και όχι στους συγγραφείς τους, αυτό είναι το σωστό. Και πάλι σε ευχαριστώ, μου άρεσε π.πολύ..!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΙΔΕΑ.ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ Η ΠΟΙΗΣΗ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

panagiota είπε...

Mesa ston ligo xrono pou diatheto pia diavasa pali ta omorfa sou...
Filiaaaaaaaaaaaaa

Roadartist είπε...

@ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS : Φίλε σκρουτσάκο χαίρομαι που σου άρεσε, αξίζει να διαβάζουμε ποίηση, να έχεις μια υπέροχη μέρα!

Roadartist είπε...

@ panagiota : Μας έλειψες, να είσαι καλά Παναγιώτα, όλα να πάνε καλά στο νέο σου ξεκίνημα.. Θα μας φιλοξενήσεις στην Ολλανδία?? Ε?? :) Ευχαριστώ που περνάς, από εκεί στα μακρυά.. καλημέρα από την Αθήνα που έχει αρχίσει η ζέστη για τα καλά..!!

βιολιστης στη στεγη είπε...

Θα έλεγα πως ο λόγος του θα μπορούσε να είναι και ο λόγος κάποιου Ελληνα ποιητή του 21ου αιώνα... Η απόγνωση, ο θυμός, η παραίτηση, είναι συναισθήματα διαχρονικά και αναγνωρίσημα, σε όλες τις γλώσσες, σ' όλες τις ηπείρους, σ' όλες τις εποχές, σ' όλες τις γενιές...
Καλήμέρα αρτίστα μου! Χαίρομαι που άνοιξες τα σχόλια! :))

Artanis είπε...

Υπέροχη ανάρτηση...Καλημέρα απο ΝΖ...
(Η επιλογή τραγουδιού, άριστη!!!)

kiki είπε...

Χαιρετώ από το Ιόνιο!

Roadartist είπε...

@ βιολιστης στη στεγη : Συμφωνώ απόλυτα.. και συνυπογράφω!! Πρέπει να εκφράζει κάθε άνθρωπο που προβληματίζεται, που είναι συνειδητοποιημένος, που δεν σταματά να ονειρεύεται..
Και εγώ χαίρομαι που άνοιξα τα σχόλια..σε ευχαριστώ πολύ.. :)

Roadartist είπε...

@ Artanis : Χαίρομαι που σου άρεσε το post και η μουσική που το συνοδεύει.. Τη καλησπέρα μου στην Ν. Ζηλανδία :)))

Roadartist είπε...

@ kiki : Ωραία στο Ιόνιο.. αχ άντε κάνε καμιά βουτιά και για εμάς..

anepidoti είπε...

δεν έχω διαβάσει πολύ ποίηση, πέρα από κλασσικούς...σε αντίθεση με πεζογραφήματα, πρέπει να το κάνω κάποτε, νιώθω να μου αρέσει απ' όσα πληροφορήθηκα εδώ..
ευχαριστώ, αρτιστούλα!

Roadartist είπε...

@ anepidoti : Καλημέρα anepidoti και εγώ δεν έχω διαβάσει όσο θα έπρεπε.. Γενικώς στην μάθηση είμαι!!! Οπότε εδώ..μαζί ότι διαβάζουμε και μας 'άγγιξε' να το μοιραζόμαστε.. Μόνο καλό νομίζω πως μας κάνει αυτό... Σε φιλώ!!

Unknown είπε...

"για να αναπαράγει την σύνταξη κ το μέτρο της φτωχής ανθρώπινης πρόζας κ να σταθεί άφωνος κ ευφυής κ τρέμοντας από ντροπή, έχοντας αποβληθεί αλλά και εξομολογηθεί απο ψυχής
για να συμβεβληθεί με τον ρυθμό της σκέψης στο γυμνό κ ατελείωτο κεφάλι του"
Μετά απο την "Κραυγή" του ποιητή,περνάς πολύ φυσικά στον "Πάπα" Μπάροουζ κ το "Γυμνο Γεύμα"


Related Posts with Thumbnails