1 Φεβρουαρίου 2009

Buster Keaton

Σαν σήμερα, την 1η Φεβρουαρίου του 1966 πέθανε ο Buster Keaton , ηθοποιός και σκηνοθέτης του βωβού κινηματογράφου. Γιος περιπλανόμενων ηθοποιών, από την παιδική του ηλικία συμμετείχε στα κωμικά νούμερα του οικογενειακού θιάσου, έχοντας υποστεί συχνά την κακομεταχείριση του πατέρα του για να προκαλεί το γέλιο των θεατών. 

Θεωρούμενος ως το αντίπαλο δέος του Charlie Chaplin, ο Buster Keaton ποτέ δεν γνώρισε εκδηλώσεις λατρείας, ή την προσοχή των media, ούτε προβλήθηκε, όπως αντίστοιχα ο Chaplin.  Ίσως να μην είναι καν γνωστός σε ένα μέρος των κινηματογραφόφιλων. Το βέβαιο είναι, πως αποτελεί την πρώτη περίπτωση ηθοποιού που αποθεώθηκε από τον κινηματογραφικό σύστημα και έπειτα βρέθηκε στο κενό, όταν αυτό τον εγκατέλειψε.

Ο Keaton υπήρξε ένας από τους πρώτους που είδε τη μαγεία της μεγάλης οθόνης να γεννιέται, κατάφερε να τη ζήσει, αλλά όμως χάθηκε μέσα σε αυτή.

Αυτό το ποστ είναι ένας μικρός φόρος τιμής σε μια από τις πιο ταλαντούχες, αλλά και καταραμένες μορφές του σινεμά της αθωότητας..

Στα παρακάτω βίντεο μπορείτε να θαυμάσετε την κωμική του ιδιοφυΐα. 


Απλά υπέροχος...


Αξίζουν την επίσκεψη σας.. :
Επίσημο Site.. Buster_Keaton
Ζωή, Έργο του
cinenews

86 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Ήταν και πιο extreme απ'ότι βλέπω(πρέπει να είχε ένα σωρό μελανιές), ο Τσάπλιν ήταν πιο πολύ του "έρωτα"..
έτσι μου φάνηκε..
Δεν τον γνώριζα να σου την αλήθεια..
Καλό βράδυ!!!

b|a|s|n\i/a είπε...

τρομερή φιγούρα! μελαγχολικά αισιόδοξο πρόσωπο. ή αισιόδοξα μελαγχολικό. και ο βουβός κινηματογράφος πάντα μου βγάζει κάτι το μελαγχολικό.
καλό βράδυ και καλό μήναααααααααααα!! :)
και πορτοκαλάδα ήπια και αλμυρά αλατίνη ;)

. είπε...

'Oντας μιας κάποιας ηλικίας,ανήκω σε κείνη τη γενιά που έχουν απολαύσει τις ταινίες του και το ταλέντο του.
Εμένα μου άρεσε περισσότερο από το Τσάπλιν, τον οποίον φυσικά δεν υποτιμώ καθόλου, απλά αυτή η αντίφαση του μελαγχολικού ήρωα που προκαλούσε τόσο γέλιο μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις μου διέγειρε το ενδιαφέρον.
'Εκανες πάρα πολύ καλά, που έκανες αναφορά σε έναν πολύ σπουδαίο αλλά ξεχασμένο καλλιτέχνη.

Καλό σου βράδυ!

Dorothy είπε...

Τον Buster Keaton τον "γνώρισα" στο μάθημα της "Ιστορίας Kινηματογράφου" και ομολογώ ότι μου άρεσε περισσότερο από τον Chaplin. Κάπου είχα διαβάσει μια περιγραφή για τα "νούμερα" που έκανε με τους γονείς του, τον πετούσαν κάτω από τη σκηνή και διάφορα τέτοια :( Καλό σου βράδυ!

kostaslogh είπε...

Συμφωνώ ,απλά υπέροχος!
..και ριψοκίνδυνος ,δεν ντουμπλαρίστηκε
ποτέ απ όσο ξέρω,ένας υπέροχος αγέλαστος τρελός !
Ωραία τον ξεκίνησες το μήνα ,
ακόμα καλύτερο σου εύχομαι τον υπόλοιπο!

ILive2LoveMe είπε...

Έχει τύχει παλαιότερα να δω ταινίες του ή καλύτερα σκηνές από αυτές , σε κάποια προγράμματα της τηλεόρασης. Πάντα το πρόσωπο του μου έβγαζε μια χμμ μελαγχολική ευτυχία. Κάτι αντιφατικό... δεν ξέρω πως. Δυο πλευρές. Πάντα μου έκαναν εντύπωση οι άνθρωποι αυτοί. Η έκφραση χωρίς το λόγο, αποτυπωμένη τόσο καλά σε γκριμάτσες , κινήσεις , μια γλώσσα του σώματος και όχι μόνο. Πολύ όμορφη ανάρτηση.
Φιλιά και καλό μήνα!

Artanis είπε...

ΠΟλύ ωραίος, τον απολάμβάνω πάντα, όποτε έχω την ευκαιρία να τον δώ, όπως στο ποστ σου...Μου είχε λείψει...Φιλιά πολλά...

lakis είπε...

Ο Κίτον ήταν φοβερός. Έχω μερικά dvd με ταινιούλες του. Στις σκηνές καταδίωξης δεν ξέρω αν γελάω περισσότερο μ' αυτόν ή τον Τσάπλιν, τον οποίο επίσης εκτιμώ. Μέρα καλή

Adamantia είπε...

Κι εγω στο μαθημα Ιστοριας Κινηματογραφου εμαθα για τον Κιτον.Απο πολλους θεωρειται και ειναι πρωτοπορος και αν οχι καλυτερος ισαξιος σιγουρα του Τσαπλιν. Μπραβο που τον θυμηθηκες!
Καλο μηνα!

Ένδειξη ζωής είπε...

Συζητώντας στην θεατρική μας ομάδα με την σκηνοθέτιδά μας σχετικά με την παντομίμα ως μορφή τέχνης γνώρισα τον Keaton. Είχε πει το εξής: "Μερικοί θεωρούν την παντομίμα τέχνη που έχει εκλείψει. Αυτό δεν συνέβει ποτέ και ούτε πρόκειται.Γιατί η παντομίμα είναι μέσα στη φύση μας."

Ευχαριστούμε για τις καταπληκτικές σου αναρτήσεις!

xxx
ΥΓ. Με το θέατρο ασχολούμαι ερασιτεχνικά εδώ και μερικά χρόνια, αλλά έχω την τύχη να δουλεύω με επαγγελματία και καταξιωμένη στο χώρο σκηνοθέτιδα.

jf είπε...

Όντως 'αδικημένος' απ' τις συγκυρίες [;] who knows!
Με τα vide-ακια σου τον θυμήθηκα... νάσαι καλά και καλό μήνα!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ήξερα αυτή τη λεπτομέρεια που αναφέρεις για την κακομεταχείριση από τον πατέρα του, ώστε να προκαλεί γέλιο... Εξηγεί εν μέρει και την αιώνια θλίψη που είχε το πρόσωπό του. Δεν γελούσε ποτέ στις ταινίες του. Άλλες εποχές, δύσκολες. (Μου θύμισε λίγο τα τραγικά παιδιά χρόνια της Εντίθ Πιαφ η αναφορά σου αυτή..)

Φιλιά, καλό μήνα!

Sophia Kollia είπε...

Καλό μήνα!
Ωραίος τύπος! Έβλεπα παλιά βωβό κινημ.Στην ΕΡΤ, είσαι μικρή δεν θα θυμάσαι, έβαζε το μεσημέρι της Κυριακής, Χοντρό Λιγνό, και ταινίες, και από όλα. Πολύ πλάκα!
καλημέρα

Μαρία Δριμή είπε...

Μια υπέροχη φιγούρα με μια γλυκιά μελαγχολία στη μορφή, σαν πορσελάνινη κούκλα...

leondokardos είπε...

Μα είσαι απίθανη. Ξεθάβεις θέματα,φέρνεις μνήμες, τιμάς τους μεγάλους της τέχνης,φόρος τιμής σ΄αυτούς απο έναν άνθρωπο που γνωρίζει τι θα πει ΤΕΧΝΗ.
Τι άλλο να προσθλεσω ;;

eirini είπε...

Δεν τον ήξερα! Τουλάχιστον... τον έμαθα από αυτή την ανάρτηση!
Ευχαριστούμε roadartist!
Καλημέρα και καλό μήνα!!!!
Φιλιά πολλά!!!

Μαριλένα είπε...

εξαιρετικός, για μενα!
ενω ο Τσάπλιν, δεν μου αρέσει διόλου (χωρις οπωσδήποτε να αρνουμαι πως υπηρξε μεγάλο ταλέντο κλπ) ο ΜΠάστερ Κήτον, ήταν Εξαιρετικός!

καλη Κυριακή
σε φιλώ :))

ΣΟΦΙΑ ΣΤΡΕΖΟΥ είπε...

Όσο έχουμε ανάγκη τα είδωλα
κατοικούν στην κορυφή
αχρείαστα μετά κατεδαφίζονται
άχαρα - άχρωμα - άτιτλα
απ΄όλους εκείνους
που στη θέση τους
χτίζουν καινούργια
μη μπορώντας να κατανοήσουν
πως όλοι οι άνθρωποι
στις κορυφές ταξιδεύουν
για να υψωθούν.

Καλό μεσημέρι, να περνάς καλά και να μας ταξιδεύεις όπως εσύ ξέρεις.

spy είπε...

GIA SOY ROAD!!
MESA STIS 100 KALYTERES TAINIES
TOY PAGOSMIOY KHNIMATOGRAFOY
EINAI K H TAINIA TOY KITON "O STRATHGOS"
MIA SKHNH SE AYTO TO ERGO EINAI -> O BUSTER KOITAEI PROS TIN FAKO ENO PISO TOY PEFTI KATA PANO TOY H MPROSTINI MERIA ENOS MEGALOY KSILINOY SPITIOY XORIS NA TO ANTILYFTHEI! ALLA OS "DIA MAGIAS" THN GLITONEI GIATI TOSPITI PEFTEI K TON VRISKEI TO KENO TOY PARATHIROY!!
AYTH H SKHNH GYRISTHKE MONO MIA FORA!!
THN IDEA GIA AYTO O IDIOS TIN EIXE K THN EPEKSE PARA TIS ANTIRHSEIS TON PARAGOGON!!
OSI APOSTASH EIXE TO PARTHIRO APOTO EDAFOS ,TOSI METRISE GIA NA STEKETE APO TO SPITI!
OTAN PAIXTHKE TOTE STIS AITHOYSES,OLOI OI THEATES TROMAKSAN TOSO POLY POY EFEVGAN!!
AKSIZEI NA THN DEIS ROAD!!
O BUSTER KEATON HTAN O MONOS KOMIKOS POY POTE DEN GELAGE STIS TENIES TOY! SE ADITHESEI ME TON SARLO 'H ME TON HAROLD LOYD ,TOYS XONDRO K LIGNO K ALLOYS!!
O THLIMENOS KOMIKOS!!

Δήμητρα είπε...

Aπίστευτος ο Κιτον...Απίστευτοι εκείνοι οι ηθοποιοί της σειράς του που κατάφερναν να μεταδώσουν συναίσθημα χωρίς λέξεις...Χωρίς ουτέ ένα χαμόγελο...Καλημέρα Καλλιτέχνιδα!

koulpa είπε...

εγώ πάντα προτιμούσα το κήτον απο τον τσάπλιν.. μου είχαν κόλλήσει και το παρατσούκλι μπαστερ παλιά.. λόγω ποκερ φέις.. καταπληκτικός..:):)
την καλησπέρα μου:):)

ο δυσλεξικός δάσκαλος είπε...

Πολύ καλός!!! Ο βουβός κινηματογράφος μου βγάζει μια αθωότητα και μια γλυκειά μελαγχολία. Δεν ξέρω γιατί...
Καλό μήνα!

quartier libre είπε...

@ αληθινά ΥΠΕΡΟΧΟΣ !

tovenito είπε...

δεν τον γνώριζα. και γενικά βουβό κινηματογράφο έχω δει πολύ λίγο. όταν ήμουν πιο μικρός και κυρίως τσάπλιν. το βλέμμα του έρχεται σε αντίθεση με την κωμικότητα των ρόλων του..

Ανώνυμος είπε...

μου θύμισες τα χρόνια στο πανεπιστήμιο που η καθηγήτρια μας έβαζε να δούμε ταινίες του και να τις σχολιάσουμε βάσει θεωρίας κινηματογράφου. θυμάμαι ιδιαίτερα τον Στρατηγό, ίσως επειδή είχε πέσει στην εξέταση :) καλό απόγευμα!

marianaonice είπε...

Kαλό μήνα roadartist μου!!
:)))

Δημιουργία είπε...

Eχω δει ταινιες του,ειναι καταπληκτικος παρ'οτι το προσωπο του εχει κατι το μελαγχολικο.

Χριστίνα (lbt) είπε...

ειχα ακούσει το όνομά, ήξερα και τη φάτσα του άλλα τίποτα παραπάνω! Διαφορετική φιγούρα εντελώς απ' τον τσάπλιν. Τα βιντεάκια μου κίνησαν το ενδιαφέρον να ψάξω και να δω καμιά ταινία του.
Να έχεις έναν υπέροχο μήνα φιλενάδα!!! :)

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Aρτιστάκι καλησπέρα, άργησα να περάσω από τον όμορφο καλλιτεχνικό χώρο σου, αλλά σήμερα , τα απόλαυσα τα θέματά σου , όλα μαζί, και το ευχαριστήθηκα !!
Να σαι καλά, θαυμάζω το κουράγιο σου και την αστείρευτη διάθεσή σου για συνεχείς αναρτήσεις , άκρως ενδιαφέρουσες !!
πολλά φιλιά

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : Έχεις απόλυτο δίκιο, ναι φαντάζομαι ότι σίγουρα θα είχε μελανιές :))))) Καλή Εβδομάδα Ηφαιστίωνα :) Πολλά φιλιά!

Roadartist είπε...

@ b|a|s|n\i/a : Ακριβώς όπως τον περιγράφεις.. Μελαγχολικά αισιόδοξος.. Ξέρεις λένε πως οι κωμικοί ηθοποιοί συνήθως είναι αρκετά μελαγχολικοί στις προσωπικές τους ζωές..
Την ήπιες??? Έτσι μπράβο!! Και αλμυρά αλατίνη???? :)))) Καλό μήνα!!!!

Roadartist είπε...

@ Ανασαιμιά : Εμένα πάλι μου αρέσουν και οι δύο πολύ, αλλά ίσως περισσότερο ο Τσάπλιν.. και ίσως αυτό να φάνηκε και στο αφιέρωμα που του είχα κάνει παλιότερα στο blog (αν πατήσεις στον charlie chaplin θα το δεις), αλλά σίγουρα ο keaton είναι αρκετά υποτιμημένος.. Δεν κέρδισε..όσα άξιζε. Σε ευχαριστώ πολύ Άννα, φιλάκια πολλά.

Roadartist είπε...

@ τα παπούτσια της Dorothy : Από τα ομορφότερα μαθήματα! Χαίρομαι που το διαβάζω αυτό!! Εμένα πάλι μου αρέσει ίσως πιο πολύ ο Chaplin.. ίσως το έχω συνδυάσει για άλλους λόγους.. Ναι πολύ άσχημο αυτό που λες..όντως.. :(( Καλή Εβδομάδα!

Roadartist είπε...

@ kostaslogh : Για αυτό ακριβώς που αναφέρεις, τον θαυμάζω πολύ.. Σε ευχαριστώ, επίσης καλό μήνα! Και έχω κάτι καλό στο μυαλό μου για όσους είστε στη θεσσαλονίκη, με τη πρώτη ευκαιρία άμεσα μόλις βρω χρόνο θα ανέβει!! Φιλάκια!!

Roadartist είπε...

@ ILive2LoveMe : Εμένα μελαγχολία μου βγάζει και ο Chaplin πάντως.. παρόλο που ήταν κωμικός.. και σου μετέδιδε το γέλιο, και η δική του ματιά μου μετέδιδε αρκετή μελαγχολία... Βέβαια ο Keaton σπάνια χαμογελούσε..
Ο βουβός κινηματογράφος με ξετρελαίνει, θεωρώ αυτούς τους ανθρώπους απίστευτα ταλέντα, ιδιοφυέστατους.. Έχουνε τη τέχνη μέσα τους.. Σε ευχαριστώ, φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ Artanis : Συμφωνώ και εμένα το ίδιο.. Σήμερα με τη τόση πρόοδο της τεχνολογίας και των εφέ κλπ, σπάνια βλέπεις τέτοια ταλέντα.. Φιλάκια..

Roadartist είπε...

@ Λακης Φουρουκλας : Συμμερίζομαι τα ίδια συναισθήματα.. Ίσως γενικώς να κλίνω περισσότερο προς τον Τσάπλιν. Έχει όμως φοβερές σκηνές γυρίσει k ο keaton..

Roadartist είπε...

@ Adamantia : Μαζευτήκαμε αρκετοί κινηματογραφόφιλοι και πολύ μου αρέσει αυτό!! Τέλεια :) Προσωπικά έχω ιδιαίτερη αδυναμία στον Τσάπλιν, δε μπορώ όμως να μπω στη διαδικασία να τους συγκρίνω με τίποτα..!! Καλό μήνα!

Roadartist είπε...

@ Ένδειξη ζωής : Χαίρομαι πάρα πολύ που έχετε αρκετοί από εδώ τέτοια ενδιαφέροντα!! Πραγματικά πολύ! Θα συμφωνείς πως η τέχνη μπορεί να λειτουργήσει καθοριστικά κ θετικά στην καθημερινότητα μας.. ως "ανάσα" την αισθάνομαι!! Δίνει αξία σε στιγμές!!
Σε ευχαριστώ.. Απόλυτο δίκιο είχε η δασκάλα σας :)) Να μας κάνεις σχετικές αναρτήσεις.. Πολλά φιλιά, καλή σου εβδομάδα~!

Roadartist είπε...

@ JamanFou : Αδικημένος όπως και τόσοι άλλοι καθημερινώς :) Σε ευχαριστώ επίσης να είσαι καλά jf μου, και καλό μήνα!

Roadartist είπε...

@ Δενδρογαλή : Σίγουρα θα έπαιξε αυτό ρόλο στη θλίψη του.. δεν ξέρω αν ήταν πιο δύσκολες αυτές οι εποχές.. Κάθε εποχή έχει τις δυσκολίες της. Όμως αυτά που "γυρίσαν" στις ταινίες τους, τόσο ο Beaton όσο ο Chaplin, φαίνονται ακόμα και σήμερα ασύλληπτα..

Roadartist είπε...

@ sofia : δεν θυμάμαι πολλά.. Από την Ερτ μου έχουνε μείνει λίγα πράγματα.. Πιο πολύ ο chaplin και ο 'χοντρός+λιγνός' :))))) (και το μικρό σπίτι στο λιβάδι) χαχααχα Πολύ καλά όλα αυτά πολύ!! Μια όμορφη αθωότητα.. χαμένη!
Καλό μήνα!

Roadartist είπε...

@ Maria Jose : Ακριβώς έτσι.. Μελαγχολία που έδινε στους άλλους χαμόγελο...

Roadartist είπε...

@ leondokardos : Μόνο ένα ευχαριστώ για τα λόγια σου και για το ότι εκτιμάς. Σε ευχαριστώ πολύ.

Roadartist είπε...

@ eirini : Ειρήνη πολύ χαίρομαι για αυτό!! :)) Επίσης καλό μήνα και να είσαι καλά, φιλάκια πολλά πολλά!!

Roadartist είπε...

@ Μαριλένα : Εγώ πάλι αγαπώ Τσάπλιν :) ...πολύ περισσότερο από τον keaton.. Αλλά γούστα είναι αυτά.. και ίσως παίζει ρόλο πως έχουμε ο καθένας γνωρίσει τις ταινίες.. πως τις έχουμε συνδυάσει..Επίσης καλή Κυριακή!

Roadartist είπε...

@ ΣΟΦΙΑ ΣΤΡΕΖΟΥ : Δυστυχώς .. αυτή είναι η μοίρα των περισσότερων δυστυχώς.. Πολύ θλιβερό και θέλει αρκετή δύναμη όλο αυτό..
Σε ευχαριστώ πολύ Σοφία για τα λόγια σου, και εσύ να είσαι δυνατή για να δημιουργείς.. καλή εβδομάδα..

Roadartist είπε...

@ spy : Γεια σου spy, σωστά όσα έγραψες. Η ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ σκηνή που αναφέρεις, φαίνεται και στα δύο βιντέακια που έχω ποστάρει.. Πιο λεπτομερειακά νομίζω ότι φαίνεται στο δεύτερο βίντεο..

Roadartist είπε...

@ Δήμητρα : Απίστευτοι πραγματικά. Αισθάνομαι ένα δέος κοιτάζοντας τους.. Καλή εβδομάδα Δήμητρα!

Roadartist είπε...

@ koulpa : Καταπληκτικός όντως.. Καλησπέρα Κoulpa και καλή εβδομάδα από αύριο..ααααα και καλό μήνα!! :)

Roadartist είπε...

@ ο δυσλεξικός δάσκαλος : Και εμένα το ίδιο μου βγάζει, προφανώς γιατί αυτό εμφυσεί και μεταδίδει..επίσης καλό μήνα.

Roadartist είπε...

@ quartier libre : !!!!!!! ειδικά στην εποχή μας..που έχουμε δει τόσες και τόσες ταινίες το ότι εξακολουθεί να "μαγεύει" σημαίνει πολλά..

Roadartist είπε...

@ tovene592 : Και ο chaplin ήταν όμως μελαγχολικός..και ο chaplin είχε δύσκολα παιδικά χρόνια..
Απλά ο chaplin χαμογελούσε συνέχεια, ο keaton ποτέ..

Roadartist είπε...

@ unclescrooge : Και σε σένα;;; Τι θα γίνει σήμερα;; :))) Πάντως καμία διάθεση δεν είχα να θυμίσω'μάθημα' πραγματικά :) Καλό μήνα σκρουτσάκο!

Roadartist είπε...

@ marianaonice : Επίσης e-φίλη μου Μαριάννα, καλό μήνα φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ Δημιουργία : Αρκετή μελαγχολία και όμως μετέδιδε το χαμόγελο :) Πολύ μπροστά από την εποχή του..

Roadartist είπε...

@ little beautiful things : Ναι τελείως διαφορετικός από τον Τσάπλιν και ..ο ανταγωνιστής του.. Να είσαι καλά, και εσύ να έχεις ένα πολύ καλό μήνα! Σε ευχαριστώ πολλά φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ αθηνα : Είμαστε εδώ και σε περιμένουμε Αθηνά μου.. Ευχαριστώ πολύ για τα θερμά σου λόγια.. Αν κάτι με γεμίζει δημιουργία και πιστεύω πως έχει αξία και νόημα, τότε το κάνω με μεράκι και δεν με κουράζει.. τότε είμαι ανεξάντλητη από θέματα, αλήθεια έρχονται χωρίς πολύ σκέψη από μόνα τους.. Χαίρομαι που σου άρεσε η βολτίτσα από εδώ. Φιλάκια!

Άστρια είπε...

Άξιζε τον κόπο μία αφιέρωση σε μία μορφή που ξεχωρίζει στην ιστορία του πρώτου κινηματογράφου.

Βέβαια το γέλιο στις ταινίες αυτές προκαλείται από την γκάφα και όχι από τον έξυπνο διάλογο και την απρόσμενη πλοκή, (άλλωστε αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει στον βωβό κινηματογράφο), κι εμένα είναι η δεύτερη μορφή που μου αρέσει και με την οποία γελάω πιο πολύ. Κακώς βέβαια, αλλά όταν κάποιος υφίσταται τα πάνδεινα, δεν μπορώ πάντα να γελάω. Είναι λίγο σαν τους κλόουν. Και δεν το λέω υποτιμητικά, καθόλου, είναι θέμα προτίμησης.
Όμως να σκεφτεί κανείς με τι μέσα γύριζαν τότε ταινίες! Πραγματικά αξιέπαινοι, πολυτάλαντοι, ακούραστοι. Και δεν νομίζω να υπήρχαν και κασκαντέρ.

Πολλά φιλάκια:))
Καλό Μήνα!

Side21 είπε...

Πραγματικά ...
μελαγχολικά αισιόδοξος.
Πηγαίο ταλέντο στην εποχή του βωβού
όταν το σώμα μετέφραζε το συναίσθημα.
Καλό σου μήνα ...

VAD είπε...

Δεν ήταν το αντίπαλο δέος του Σαρλό,ήταν καλύτερος!Απλώς δεν ειχε τη δημοσιότητα του Τσάρλι Τσαπλιν

onlysand είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
onlysand είπε...

Χαμινάκι, ακούραστο και φιλο-περίεργο!

διάλεξες έναν αγαπημένο Καλλιτέχνη με όλη τη σημασία της λέξης

η προσωποποίηση του Κωμικού ηθοποιού - μακριά από 'μπαλαφάρες' εντυπωσιασμού, μ' αυτή την αξιολάτρευτη μελαγχολία της ανθρωπιάς

πολύ τον αγαπώ - σ' ευχαριστώ :)

Ανώνυμος είπε...

Road... με καθυστέρηση μιας εβδομάδας περίπου, είδα σήμερα τον Μπέντζαμιν Μπάτον .................
.....................................................................................................................................................................................................................................................
τι να πω;... συγκλονιστική...

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι είναι αξιαγάπητος... ούτε εγώ τον γνωρίζω ... όχι και πως συγκρατώ ονόματα ηθοποιών ποτέ...

Καλό ξημέρωμα

wert01gf είπε...

Τι καταπληκτικά αγέλαστος καλλιτέχνης! Είναι όντως υπέροχες οι δουλειές του. Τον θαυμάζω.

Artanis είπε...

Kalo mhna Kallitexnida...Filakia...

Σταλαγματιά είπε...

Ο βουβός κινηματογράφος,
Πόσο δύσκολο ήταν και για τους ηθοποιούς αλλά και όσους κατέβαλαν προσπάθειες για να βγει το αποτέλεσμα που έβλεπαν τότε.
Πόσο δύσκολο μα κατάφερναν να περάσουν όλα όσα ήθελαν έστω και χωρίς λόγια.


Καλό μήνα roadartist

Roadartist είπε...

@ Άστρια : Καλημέρα άστρια μου, εξαιρετικοί, πολυτάλαντοι, με αληθινό μεράκι..πολύ μπροστά από την εποχή τους.. Απίστευτη ευφυΐα..
Καλό μήνα, καλή εβδομάδα..

Roadartist είπε...

@ Side21 : ..έτσι ακριβώς.. Καλό μήνα και σε σένα side.. πολλά φιλιά σου στέλνω..



@ VaD : Δε θα συμφωνήσω! .. Αλλά γούστα είναι αυτά! Καλημέρα και καλό μήνα!

Roadartist είπε...

@ onlysand : Όπως το έγραψες "με όλη τη σημασία της λέξης".. Χαίρομαι που τον αγαπάς.. μου αρέσει να μοιραζόμαστε αγάπες. Καλημέρα Νανά!

Roadartist είπε...

@ Δενδρογαλή : Οκ Δενδρογαλή το σχόλιο σου μου μετέφερε όλα όσα αισθάνθηκα και εγώ.. Χαίρομαι απίστευτα που σου άρεσε!!!!!!!

Roadartist είπε...

@ Odiporos : ..δε πειράζει τον έμαθες τώρα.. Ο βουβός κινηματογράφος απλά με μαγεύει! .. Καλημέρα και καλό μήνα :))))

Roadartist είπε...

@ wert01gf : έτσι ακριβώς.. Απίστευτος..


@ Artanis : Επίσης Αρτανις μου.. καλό μήνα!



@ Anastasia : πρέπει να είσαι φοβερό ταλέντο για να παρασέρνεις το κοινό μόνο από τις εκφράσεις και τις κινήσεις σου.. Μεγαλοφυείς τους θαυμάζω.. Καλημέρα!

tuco είπε...

χαχαχα, απίθανος.
...και με τι στωικότητα αντιμετώπιζε τις καταστάσεις...
να 'σαι καλά Αρτιστάκι που μου τον θύμησες.
Φιλιά...

mahler76 είπε...

Πραγματικά εξαιρετικός ηθοποιός. και αυτή η μόνιμη μελαγχολία στο βλέμμα πραγματικά σε στοιχειώνει.

theachilles είπε...

Προσωπικά προτιμώ τον Buster από τον Charlie (αν και αυτές οι συγκρίσεις είναι μάλλον ανώφελες). Τον θεωρώ καλύτερο σκηνοθέτη, ενώ το μελαγχολικό του πρόσωπο είναι ικανό να αλλάζει το ύφος της ταινίας παραμένοντας πάντοτε ανέκφραστο. Εργατικός και αφελής (οι βασικές του διαφορές από τον Σαρλό),έδωσε αξέχαστες ταινίες. Να ξεχωρίσω τον Στρατηγό και το Sherlock Jr (ο Woody δεν το παραδέχεται, αλλά το τελευταίο δεν μπορεί παρά να αποτέλεσε τη βασική επιρροή για το Πορφυρό Ρόδο).

Ανώνυμος είπε...

Road mou teleios...pisteuo oti o enas einai kaluteros apo ton allo!!
Kai oi duo upirksan duo talenda monadika!!
Baci
Arco

Μαργαρίτα είπε...

:) Καλό μήνα φίλη μου *********

iLiAs είπε...

..καλο μηνα Αρτιστα..με πολυ γελιο :)

Kaveiros είπε...

Απίθανα , γόνιμα μελαγχολικός..

Roadartist είπε...

@ tuco : απίθανος tuco..όντως.. Καλό μήνα :)



@ mahler76 : σε στοιχειώνει.. ωραία το λες.. καλό μήνα..


@ theachilles : Σίγουρα οι συγκρίσεις σε τέτοια 'ιερά τέρατα' είναι ανώφελες.. Αγαπημένοι και οι δύο.. καλώς όρισες..


@ arcobaleno : Ακριβώς έτσι arco..καλό μήνα :)


@ Μαργαρίτα : Ευχαριστώ, επίσης Μαργαρίτα..


@ iLiAs : Καλό μήνα Ηλία.. ;)


@ Kaveiros : γόνιμος σίγουρα.. φιλάκια!

Ανώνυμος είπε...

τώρα είδα την ανάρτηση αυτή...εξαιρετική αρτιστάκι μου! ο Κίτον ήταν για μένα μεγαλύτερος σε καλλιτεχνική αξία από τον Τσάπλιν (όχι που δεν ήταν και αυτός εξαιρετικός)!!!
πολλά φιλιά!

Roadartist είπε...

@ monaxikoasteri : Χαίρομαι που σου αρέσει ο keaton monaxiko asteri!! Και αυτό το ποστ έγινε αφορμή να ξαναθυμηθείς κάποιες σκηνές από τα έργα του.. Καλημέρα!

AP είπε...

Εξαιρετικό άρθρο

Belbo είπε...

Από πολλούς θεωρείται σημαντικότερος από τον Chaplin, εξαιρετικό που τον θυμίθηκες, φιλικά,

Related Posts with Thumbnails