20 Φεβρουαρίου 2008

Η Mέθοδος Gronholm

Την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκα στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, όπου παρακολούθησα την παράσταση “Η Mέθοδος Gronholm”, σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου.

Το έργο αναφέρεται στο σκληρό και απάνθρωπο τρόπο που εφαρμόζουν οι πολυεθνικές εταιρείες για τη πρόσληψη και την τελική επιλογή των υποψηφίων στελεχών τους. Η παράσταση ασχολείται με τη σκληρότητα στις εργασιακές σχέσεις, με την επιλογή προσωπικού.
Η υπόθεση του έργου είναι η ακόλουθη: oι τελευταίοι τέσσερις υποψήφιοι για μία θέση ανώτατου στελέχους σε μια σημαντική πολυεθνική εταιρεία συναντώνται και υποβάλλονται στις τελευταίες δοκιμασίες της διαδικασίας επιλογής, δοκιμασίες οι οποίες, ακροβατώντας στο παράλογο, δε φαίνεται να έχουν καμία σχέση με αυτή καθαυτή τη θέση εργασίας.

Οι πρωταγωνιστές παίζουν μεταξύ τους και το κοινό προσκαλείται να συμμετάσχει, προσπαθώντας να ανακαλύψει ποιο είναι το ψέμα και ποια η αλήθεια, εάν και όπου αυτό είναι δυνατόν. Όλες οι δοκιμασίες στις οποίες υποβάλλονται οι υποψήφιοι, όσο απίστευτο κι εάν φαίνεται, είναι εμπνευσμένες από πραγματικές τεχνικές επιλογής προσωπικού, καταγεγραμμένες σε σοβαρά έργα που έχουν εκπονήσει ειδικοί επί του θέματος.

Η ιδέα για το έργο αυτό γεννήθηκε στον συγγραφέα Χόρντι Γκαλθεράν από μια πραγματική ιστορία. Σε ένα δοχείο απορριμμάτων στη Βαρκελώνη βρέθηκε μια σειρά εγγράφων στα οποία ένας υπάλληλος του τμήματος προσωπικού από μια αλυσίδα σουπερμάρκετ είχε σημειώσει τις εντυπώσεις του για τους υποψηφίους που απευθύνονταν στη θέση του ταμία.
Τα σχόλια έβριθαν εκφράσεων σεξιστικών, ξενοφοβικών και ρατσιστικών, όπως “χοντρή”, “βλαμμένη, ούτε χειραψία δεν ξέρει να κάνει...”, “τσιριχτή φωνή, μοιάζει ηλίθιος...”, κλπ. Ο υπάλληλος, έχοντας εκείνη τη στιγμιαία «εξουσία», θεωρούσε ότι είχε το δικαίωμα να γράφει αυτές τις ανοησίες για άτομα που δε γνώριζε καθόλου, τη δύναμη να τους δώσει ή να τους αρνηθεί μια θέση εργασίας και τη δυνατότητα να είναι αδυσώπητος.
Οι υποψήφιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν μια καλή εικόνα για το άτομό τους, μια εικόνα “επαγγελματικώς ορθή”, προσπαθώντας να κάνουν αυτό που πιστεύουν ότι είναι το προσδοκώμενο, διατεθειμένοι ακόμη και να υποστούν κάποιες ταπεινώσεις προκειμένου να προσληφθούν στη δουλειά που είχαν ανάγκη.

Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερα σύγχρονο, πρωτότυπο και δυνατό! Απο τους ηθοποιούς ξεχωρίζει ιδιαίτερα ο Καραμίχος, του οποίου του αξίζουν συγχαρητήρια, καθώς συμμετείχε και στην μετάφραση του έργου. Το κείμενο είναι πολύ έξυπνο. Νομίζω πως οι περισσότεροι απ' όσους έχουν βιώσει αυτή την διαδικασία, σε κάποια σημεία του έργου θα ταυτιστούν με κάποιον από τους ήρωες. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, το έργο είναι άμεσα πολιτικό, εφόσον αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τομέα της αγοράς εργασίας.


Το έργο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν έχει σημασία ούτε ποιοι είμαστε, ούτε πώς είμαστε, αλλά ποιοι φαινόμαστε ότι είμαστε. Η πραγματική μας ταυτότητα δεν ενδιαφέρει κανέναν, ούτε καν εμάς τους ίδιους. Ασχολείται με αυτές τις μικρές, παράπλευρες επιπτώσεις του καπιταλισμού. «Η Μέθοδος Γκρόνχολμ» έχει αποσπάσει συνολικά περισσότερα από είκοσι βραβεία. Επίσης, έχει γυριστεί σε ταινία το 2003, με το τίτλο «El Metodo». Η ταινία απέσπασε δύο βραβεία Goya, το ένα εκ των οποίων ήταν αυτό του καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου.

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ - ΥΠΟΓΕΙΟ

Πεσμαζόγλου 5, κέντρο, 2103228706
Κοινωνικό του Χόρντι Γκαλθεράν Σκηνοθ.: Δ. Χρονόπουλος.
Παίζουν: Γ. Καραμίχος, Π. Λαγούτης, Χρ. Σαπουντζής, Β. Παπαδοπούλου. Μετάφρ.: Γ. Καραμίχος, Μ. Τσατσαρώνη. Σκην.-κοστ.: Γ. Γαβαλάς. Φωτ.: Λ. Παυλόπουλος.
Πηγές:
http://www.theatro-technis.gr/, www.kathimerini.gr

161 σχόλια:

bluesmartoula είπε...

Μ΄έφτιαξες τώρα.
Άντε να βρώ χρόνο να πάω να το δώ.
Τρέχω σαν τρελλή γιατί κάποτε κάποιος είδε σ΄εμένα κάτι που του άρεσε και με προσέλαβε.
20 χρόνια μετά - να΄ναι καλά οι άνθρωποι - μου δίνουν ακόμα ψωμάκι να μεγαλώσω τα παιδιά μου - δεν φτάνει, αλλά τουλάχιστον υπάρχει.
Αντιλαμβάνομαι την μεγάλη αγωνία των ανθρώπων που ψάχνουν για δουλειά. Έχουμε καταντήσει "υπερπτυχιούχοι" κι έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει άνθρωπος...
Και συμφωνώ απόλυτα με αυτό που έγραψες: το θέμα είναι απολύτως πολιτικό
Καληνύχτα μικρή καλλιτέχνιδα...
Σε φιλώ

Μαρια είπε...

Πολύ ωραία πρόταση !
Επίσης μου άρεσε και το προηγούμενο θέμα αλλά δεν μπορούσα να μπώ να σχολιάσω (ίσως αργούσε επειδή είχε πολλά σχόλια)
σ΄ευχαριστώ ... και καληνύχτα ... όνειρα γλυκά ...

marianaonice είπε...

Σ΄ ευχαριστούμε άλλη μια φορά για την υπέροχη καλλιτεχνική ενημέρωση που μας προσφέρεις. Έτσι είναι roadartist το θέμα της δουλειάς είναι πράγματι πολιτικό! Και ο αγώνας για την εξασφάλισή της πολλές φορές αδιέξοδος!...
Είδα και το προηγούμενο ποστ σου! Με πλήγωσαν οι φωτογραφίες και περισσότερο η δολοφονημένη φώκια!!...
Καλό ξημέρωμα φίλη μου.

H.Constantinos είπε...

Δεν είμαι φαν του θεάτρου, αλλά αυτό μάλλον θα ήθελα να το δώ, λόγω θέματος.
Μεγάλο θέμα... (Εχεις και ένα ταλέντο να ανοίγεις μεγάλες κουβέντες, γιά μεγάλα θέματα, ατελείωτα...)

Μαριλένα είπε...

Είναι συγκονιστικό ποιοι κρίνουν τη ζωή των ανθρώπων!
όσο πικρόχολα και ρατσιστικά σχόλια κάνουν, τόσο μεγαλύτερα κόμπλεξ και προβλήματα έχουν.
Ετσι, βγάζουν τη δυστυχία τους στο πρόσωπο αυτών που, όχι ακριβώς τους έχουν ανάγκη, αλλά ίσως βασίζονται πάνω τους.

ευχαριστουμε πολύ Roadartist (μοναδική περιγραφή, όπως πάντα άλλωστε).

σε φιλώ κι εύχομαι μια όμορφη μέρα να έχεις :)))

zentikes,dano είπε...

καλημερα
μου θυμισες μια Γαλλικη ταινια
νομιζω προβληθηκε στην ελλαδα με τον τιτλο ''το τσεκουρι''
που στα 45 απολυμενο στελεχος
οικογενειαρχης με υποχρεωσεις
φτανει να σκοτωνει τους ανταγωνιστες που ειναι νεωτεροι και με καλυτερο βιογραφικο
ειμαι ομοιοπαθης
ειναι τραγικο οντως αυτο που ζουμε
μπραβο σου
πολυ καλο το ποστ σου

Roadartist είπε...

@ bluesmartoulis: Καλή σου μέρα! Είναι πολύ ευχάριστο που σε προσέλαβε, εύχομαι τα καλύτερα για τη νέα σου δουλειά. Ειναι οντως μεγάλη η αγωνια που λες σε αρκετούς ανθρώπους, και δυστυχώς όχι μόνο στους νέους αλλά και σε μεγαλύτερους σε ηλικία.
Ναι έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει άνθρωπος. Αυτό ειναι το τελευταίο που μετράει.
Νομίζω οτι πρέπει να βρεις το χρονο να πας να το δεις, κάποιο βραδάκι. Πραγματικά αξίζει. Σε φιλώ και εγώ.

Roadartist είπε...

@ Μαρια: Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία μου, προσπάθησε να περάσεις απο το τέχνης..νομίζω οτι δεν θα το μετανιώσεις καθόλου. Καλή σου μέρα.

Roadartist είπε...

@ marianaonice: Μαριάννα μου να είσαι καλά. Οτι μπορώ κάνω :) Να σου πω την αλήθεια ειναι χαρά μου να μοιράζομαι τα συναισθήματα και κάποια πράγματα που είδα ή άκουσα και μου άρεσαν.. Εγώ ευχαριστώ για τη θετικότητα σας. Οντως το θέμα ειναι πολιτικό, και δυστυχώς οι πολιτικοί δεν κάνουν τίποτα ουσιαστικό γι'αυτό! Και οι καταστάσεις όλο κ δυσκολεύουν!!
Χρειάζεται γερό στομάχι σίγουρα. Τη καλημέρα μου να σαι καλά :)

Roadartist είπε...

@ H.Constantinos: Καλημέρα Κωνσταντίνε. Αξίζει πίστεψε με. Είναι απόλυτα σύγχρονο και θίγει θέματα φλέγοντα.
Οσο για το ταλέντο να ανοίγω συζητήσεις ατελείωτες..δεν θα το αρνηθώ :) :) :) αυτό το έχω σίγουρα! Μάλλον θα κουραστείτε να προβληματίζεστε.. χαχα Πολλά φιλιά!

Σπύρος είπε...

Καλημέρα το διάβασα και απο τον blogger http://kyklos-twn-eidwlwn.blogspot.com/

πραγματικά ολο ένα και περισσότεροι λένε τα καλύτερα για αυτη την παράσταση ευγε :)..κρίμα να μην είμαι Αθήνα...που θα παει όμως υπομονη ..

Roadartist είπε...

@ Μαριλενα: Καλημέρα Μαριλένα μου! Δεν θα μπορούσα φυσικά να διαφωνήσω. Εχω βρεθεί σε ανάλογη περίπτωση και πραγματικά εχω νιώσει την αδυναμία του απέναντι μου να κατανοήσει κάποιες μοναδικές αξίες για εμένα.
Και εγώ πιστεύω οτι πρόκειται για δυστυχισμένους ανθρώπους, με κατεστραμένη προσωπική ζωή, οι οποίοι βγάζουν το άχτι τους στον καθένα.. Αλλά επηρεάζουν πάρα πολύ τη ζωή των άλλων. Ενώ δεν θα έπρεπε να είχανε αυτό το δικαίωμα. Είναι άδικο το σύστημα και αδυσώπητα σκληρό. Σε ευχαριστώ ιδιαίτερα για τα λόγια σου.
Να είσαι καλά :)

Roadartist είπε...

@ zentikes: Το έχω δει το συγκεκριμένο φιλμ, και αυτό αρκετά ενδιαφέρον! Και με μηνύματα! Εχεις δικιο είναι όντως τραγικές οι καταστάσεις..δεν το συζητώ.. και δεν βλέπω να βελτιώνονται..Πρέπει να αλλάξει ολόκληρη η φιλοσοφία του συστήματος.. Τη καλημέρα μου!

Roadartist είπε...

@ LOCKHEART: Καλημέρα Σπύρο. Θα το δω το blog που λες. Ηταν οντως πολύ καλή η παράσταση. Βγήκα απο το θέατρο γεμάτη! Ξέρεις οτι αυτό δεν το νιώθεις εύκολα!! Νομίζω οτι πρέπει να βρεις χρονο να έρθεις στην Αθήνα να τη δεις. Ιδιαίτερα έναν νέο άνθρωπο θα τον αφορούσε άμεσα. Σε φιλώ, καλή σου μέρα!

geokalp είπε...

ευχαριστούμε για τη πρόταση
ήδη έφυγε σχετικό e-mail για να πάμε!
φαίνεται ενδιαφέρον και το καλύτερο για μένα είναι ότι είναι σύγχρονο έργο

Ανώνυμος είπε...

Θα έλεγα ότι αποτυπώνει την πραγματικότητα η οποία δεν περιορίζεται μόνο στην επιλογή μεγάλων στελεχών αλλά επεκτείνεται και πιο κάτω και πάει να γίνει τρόπος ζωής. Όσο για το τελικό συμπέρασμα, ποιος θα διαφωνήσει;

leila είπε...

το εχω σημειωσει το εργο αυτο για να το δω.. παιζει στον ιδιο χωρο που πριν ειχα δει το νορντοστ, και απο τοτε που το ειδα οτι θα παιζει αυτο το συγκεκριμενο θελω να παω.. εφοσον δινεις και καλες κριτικες το μονο που μενει ειναι να βγαλω εισητηρια..
το θεμα νομιζω οτι αγγιζει ολους τους ανθρωπους, μιας και που το δικαιωμα για εργασια δεν ειναι ατομικο μονο αλλα οπως λες και πολιτικο..
καλη σου μερα roadartist

geokalp είπε...

απίθανα!
έγινε ήδη κράτηση για 5...
ευχαριστούμε και πάλι

Roadartist είπε...

@ geokalp: Νομίζω οτι δεν θα το μετανιώσετε! ΠΟΛΥ χαίρομαι που θα πας, μαζί με τους φίλους σου! Για πότε κλείσατε εισητήρια? Θα περιμένω να περάσεις να μου αφήσεις μετά και τις δικές σου εντυπώσεις!! Να είσαι καλά :)

Roadartist είπε...

@ evlahos: Καλημέρα Βαγγέλη. Εχεις δίκιο..Τελικά αυτή η αντίληψη δεν μένει μόνο στον επαγγελματικό τομέα, αλλά επεκτείνεται γενικότερα. Πόσοι άνθρωποι ειναι αποκλεισμένοι κοινωνικά σήμερα επειδή δεν ακολουθούν το ρεύμα των πολλών, αλλά έχουν κάποια διαφορετικότητα? Η οποία όμως μπορεί να είναι απείρως πιο όμορφη και καλύτερη απο του γενικού συνόλου. ΑΛΛΑ οτι διαφορετικό το αποκλείουμε! Εχεις απόλυτο δίκιο!
Οσο για το τελικό συμπέρασμα του έργου θα συμφωνήσω οτι ειναι το απόλυτα αληθινό που ισχύει...

Τώρα θυμήθηκα οτι στο τέλος το συμπέρασμα για τον καλύτερο για τη θέση του διευθυντή στην πολυεθνική ήταν το εξής:
"Δεν πρέπει να είσαι καλός και να φαίνεσαι κακός. Αλλά να είσαι κακός και να φαίνεσαι καλός."

Εκπληκτικά έξυπνη και σύγχρονη παράσταση! Αν μπορέσεις να πας να τη δεις. Καλημέρα!

Roadartist είπε...

@ leila: Καλημέρα σου! Ηθελα πολύ να δω το nordost, αλλά δεν το πρόλαβα. Το κατέβασαν γρήγορα.. Αλλά και η συγκεκριμένη παράσταση αξίζει πολύ. Οντως το θέμα αγγίζει πολλούς ανθρώπους. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι σήμερα που αισθάνονται σε αξιέξοδο και καλούνται να παίξουν ένα παιχνίδι στημένο εξ'αρχής.. με τους όρους των εταιρειών. Να πας να το δεις και θα περιμένω να περάσεις να μου πεις τις δικές σου εντυπωσεις και το τι μηνύματα εσύ πήρες απο αυτή τη θεατρική παράσταση. Φιλιά.

dyosmaraki είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση, φαίνεται πολύ ενδιαφέρον το έργο.
Μάλιστα έχοντας εργαστεί στο ανταγωνιστικό περιβάλλον πολυεθνικής και έχοντας περάσει μέρος της επαγγελματικής μου εκπαίδευσης (ευτυχώς για πολύ λίγο) από τη διαδικασία επιλογής προσωπικού, νομίζω πως δεν πρέπει να χάσω αυτό το έργο με τίποτα.
Την καλημέρα μου!!!

3 parties a day είπε...

Σημασία έχει το φαίνεσθαι. Αντίρρηση κανείς;

Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...

Η ιστορία με συνεπήρε, δυστυχώς, μου φέρνει στο νου πολλά και αληθινά περιστατικά. Σκληρή ιστορία, δεν ξέρω κατά πόσο θα άντεχα να την δω και σε ταινία ή θεατρική παράσταση, αφού την ζούμε καθημερινά... ίσως, αν με κάποιον τρόπο αυτό το γδάρσιμο που αποκαλύπτει τις φοβισμένες, υπόδουλες ψυχές, γινότανε ίσως λύτρωση... Και μόνο πάντως η υπόθεση του έργου, όπως την μετέφερες, με συγκλόνισε...
Για άλλη μια φορά, σε ευχαριστώ για το κόπιασμά σου ετούτο... να φτιάχνεις γέφυρες. :))
Την καλημέρα μου!

iLiAs είπε...

..χμ..σίγουρα, κατάληξη που προβληματίζει και μας βάζει να κάνουμε την αυτοκριτική μας.

Καλή σου μέρα αρτίστα :)

faraona είπε...

Πρεπει ναναι καλο,ο Διαγορας ο Χρονοπουλος ειναι εμπειρος και καλος σκηνοθετης.
Τωρα αυτο που πραγματευεται το εργο ειναι ''ενα παγκοσμιο προβλημα''.
Το συστημα ομως ετσι οπως ειναι δομημενο φυσικα παιζει με αναλογους κανονες.Δεν θα μπορουσε να λειτουργει κι αλλιως.Πρεπει ν αλλαξει εντελως απ τη βαση του για να λειτουργησει με ανθρωπινους κανονες.Κι αυτο ειναι με τα σημερινα δεδομενα ουτοπια.
Κριμα που ειμαι Κερκυρα και δεν μπορω να το δω.

NdN είπε...

Καλησπέρα,

Την παράσταση δυστυχώς δεν θα μπορέσω να την δω διότι κατοικώ στο Λονδίνο. Θα μου επιτρέψεις ωστόσο να αναφερθώ στη διαδικασία επιλογής προσωπικού.

Πέρασα από όλα αυτά τα στάδια και μάλιστα σε αρκετές εταιρίες όταν πρωτοέψαχνα δουλειά. Οι περισσότερες μεγάλες εταιρίες έχουν 5 στάδια. Η αιτηση, τα online numerical and verbal tests, η τηλεφωνική συνέντευξη, to assessment centre το οποίο περιέχει πολλα επιμέρους στάδια και το οποίο μπορεί να κρατάει από 1-3 μέρες και η τελευταία συνέντευξη που λαμβάνε χώρα την τελευταία μέρα του assessment centre ή τις αμέσως επόμενες.

Δεν θα διαφωνήσω καθόλου ότι πρόκειται για μια μακριά και επίπονη διαδικασία με αβέβαιο αποτέλεσμα. Δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι θα υπάρχουν και ανίδεοι, αγενείς υπάλληλοι στο τμήμα HR που νομίζουν ότι έχουν εξουσία. Σκέψου όμως την παραγωγικότητα, τους μισθούς, την οργάνωση που έχουν αυτές οι εταιρίες. Δεν οφείλεται και στην επιλογή προσωπικού τους; Πως δηλαδή μία μεγάλη τράπεζα που χρειάζεται 20 άτομα για το τμήμα του investment banking να κανει την επιλογή όταν δέχεται 17,000 αιτήσεις (τα νούμερα είναι αληθινά);

Ειλικρινά, δεν υπερασπίζομαι το σύστημα (με το οποίο κακά τα ψέματα βρήκα δουλειά), απλά νομίζω πως λόγω ζήτησης η διαδικασία δεν μπορεί να απλουστευτεί. θα συμφωνήσω ότι αρχικά για να προσληφθείς δεν έχει σημασία ούτε ποιοι είμαστε, ούτε πώς είμαστε, αλλά ποιοι φαινόμαστε ότι είμαστε, αλλά αργότερα στην πορεία, αν πραγματικά δεν αξίζεις, θα "φύγεις νύχτα".

Συγγνώμη για το εκτενές σχόλιο, και λυπάμαι πολύ που δεν μπορώ να δω την παράσταση, την οποία για να προτείνεις είμαι σίγουρος ότι θα αξίζει!

Γωγώ Πακτίτη είπε...

χιλιοπαιγμένες παραστάσεις στο σανίδι της ζωής, που δυστυχώς δεν θα σταματήσουν ποτέ να παίζονται...

πολύ όμορφη πρόταση roadartist...

καλό μεσημέρι γλυκιά μου!

mrs Smith είπε...

Ενδιαφέρουσα η παράσταση που είδες και μας μεταφέρεις.
Ξέρεις, η καρέκλα της εξουσίας, είναι ένα υπέροχο εργαλείο ενδοσκόπησης.
Μόνο που συνήθως ανασύρονται άρρωστα ψυχικά κομμάτια που στρέφονται ενάντια σε όσους άλλους φλερτάρουν με την εν λόγω καρέκλα...
Τι να πείς... Είναι μακρύς ο δρόμος για την ενηλικίωση τόσο ο προσωπικός όσο και του ανθρωπίνου είδους :)

Roadartist είπε...

@ dyosmaraki: Καλησπέρα σου Μαρία. Καταλαβαίνω τι εννοείς. Πρέπει να είσαι πολύ σκληρός ως άνθρωπος για να επιβιώσεις σε ενα τοσο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Και το θέμα είναι σήμερα κατά πόσο μπορούμε να διαφοροποιηθούμε? Είναι ένα σύστημα που όπως έγραψες σε περιλαμβάνει στο παιχνίδι του, ίσως και άθελα σου..καλείσαι να το ακολουθήσεις.Εσύ που έχεις και προσωπική εμπειρία θα ξέρεις τις διαδικασίες καλύτερα. Τη καλησπέρα μου, καλό απόγευμα.

Roadartist είπε...

@ 3 parties a day: Nομίζω κανείς. Θα ήταν ψεύτης όποιος έλεγε το αντίθετο. Να σαι καλά.

Roadartist είπε...

@ΑΝΕΜΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ: Αυτό είναι το χειρότερο απο όλα. Το "γδάρσιμο που αποκαλύπτει τις φοβισμένες, υπόδουλες ψυχές"..Τι σκληρό για μια εργασία όμως να καταντάς σε αυτό το σημείο.. Χρειάζεται πολύ περισυλλογή και προσύλωση για να επιλέξεις και να χαράξεις σήμερα το δικό σου δρόμο.. Χαίρομαι και με τιμά που σε συγκλόνισε το κείμενο, απλά κατέγραψα όλα όσα ένιωσα κ πήρα απο το έργο.
Να είσαι καλά. Καλό σου απόγευμα.

Roadartist είπε...

@ iLiAs: Να είσαι καλά Ηλία μου καλό απόγευμα κ σε σενα.

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

Άλλη μια φορά που η τέχνη, αναλαμβάνει την ευθύνη να ριξει φως, σε μια απάνθρωπη κατά τα φαινόμενα διαδικασία.
Μια διαδικασία που εξαναγκάζει τον υποψήφιο, να αφήνει τον εαυτό του στο σπίτι και να βγαίνει έξω με ένα κοινωνικό προσωπείο (το κατάλληλο για την κάθε περίπτωση)
Ευχαριστώ για την ενημέρωση.
Δεν θα το χάσω!!!

Καλό σου απόγευμα!

Roadartist είπε...

@ Faraona: Καλησπέρα, ναι ο Διαγορας Χρονοπουλος είναι εξαιρετικός! Αυτοί οι άνθρωποι τιμάνε το θέατρο..γιατί υπάρχουν και άλλοι που εγκληματούν.. Τέλοσπαντων.. Οντως το εργασιακό ζήτημα έτσι όπως εξελίσσεται, εντάσσεται στο θέμα της παγκοσμιοποιήσης. Είναι σίγουρα "ενα παγκοσμιο πρόβλημα" δεν αφορά μόνο την Ελλαδα. Αλλωστε το έργο δεν είναι ξένου συγγραφέα. Και αυτό αν θες ειναι το ακόμη χειρότερο.. και δυσάρεστο.. Αλλωστε οι πολυεθνικές ακολουθούν τα ίδια συστήματα σε όλες τις χώρες που εδρεύουν.
Το θέμα βέβαια ειναι οτι στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν οι ίδιες υποδομές και η ίδια εξέλιξη που μπορεί να υπάρχει σε κάποια χώρα του εξωτερικού. Επίσης, στην Ελλάδα υπάρχει έντονη ανασφάλεια, ειδικά στους νέους. Το ασφαλιστικό ειναι μεγάλο ζήτημα.. και λύση κανείς δεν έχει να προτείνει τελικά. Θα συμφωνήσω οτι πρόκειται για ουτοπία.. Καλό απόγευμα.

Roadartist είπε...

@ NdN: Kαλησπέρα σου, καθόλου δεν κούρασες με το σχόλιο σου, αντίθετα ήταν αρκετά ουσιαστικό στην συζήτηση..και στο θέμα.
Θα συμφωνήσω οτι πρόκειται για μια πραγματικά πολύ ψυχοφθόρα διαδικασία. Επίσης δεν θα διαφωνήσω στο οτι ειναι προφανώς απαραίτητη, αν αναλογιστείς την τεράστια ζήτηση για εργασια και την αναλογούμενη πολύ μικρή προσφορά νέων θέσεων.
Όμως δυστυχώς είναι άδικη και ρατσιστική. Η επιλογή θα πρέπει να έχει άλλα κριτήρια και όχι τόσο επιφανειακά. ΔΕΝ θα έχει το δικαιώμα και δεν θα πρέπει να εστιάζει καμία εταιρεία σε προσωπικά στοιχεία του υποψηφίου.
Π.χ. αν ένας ειναι ομοφυλόφιλος αυτόματα αποκλείεται και του στερείς την δυνατότητα να εργαστεί και να συναγωνιστεί ισάξια με τους υπόλοιπους υποψηφίους.. Το όλο σύστημα 'βρωμάει' απο παντού..
Είναι φτιαγμένο για τους λίγους..
Και εξ'αρχής αν σκεφτείς οτι κάποιος έχει να ανταγωνιστεί (όπως έγραψες) άλλους 17,000 συνυποψηφίους για την ίδια θέση.. και μόνο αυτό αρκεί για να έχει ψυχολογική επίπτωση στον ίδιο.
Επίσης, μη ξεχνάς οτι η Ελλάδα δεν ειναι Λονδίνο..δυστυχώς! Η αγορά εδώ ειναι πιο μικρή, η κατάσταση ιδιαίτερα δύσκολη ειδικά μετά τους Ολυμπιακούς, η οικονομία έχει τα μαύρα της τα χάλια και οι καλές ευκαιρίες που μπορούν να σου παρουσιαστούν λίγες..
Πραγματικά πιστεύω οτι αν έβλεπες τη παράσταση, μετά θα είχες αρκετά ακόμη περισσότερα θέματα να μας επισημάνεις εδώ.
Σε ευχαριστώ, καλό απόγευμα.

Roadartist είπε...

@ Η σκέψη της καρδιάς: Καλησπερα ναι ισχύει και εδώ το κλισέ "η τέχνη αντιγράφει τη ζωή"..

Roadartist είπε...

@mrs Smith: Καλησπέρα..ναι ειναι μακρύς ο δρόμος..και μερικές φορές σε ορισμένα ζητήματα ίσως και ουτοπικός.. καλό απόγευμα..

Roadartist είπε...

@karaflokotsifas: Καλησπερα! Ακριβώς έτσι! Τον αναγκάζει να αφήνει το πραγματικό του εαυτό στο σπίτι και στη δουλειά του να ακολουθεί τους κανόνες έστω κ αν ειναι εκτός της προσωπικότητας κ του χαρακτήρα του. Ενας κόσμος γεμάτος αλληλομαχαιρώματα.. και δήθεν "φιλικές καταστάσεις".. Να μη το χάσεις με τίποτα, και να μου πεις μετά εδώ πως σου φάνηκε. Φιλια.

Eclipse είπε...

ακούγεται εξαιρετικό...

Ανώνυμος είπε...

ακούγεται ενδιαφέρον και η αλήθεια είναι πως θίγει ένα πολύ σημαντικό θέμα...
καλο απόγευμα

Dee Dee είπε...

Με το θεατρο δεν εχω ιδιαιτερες σχεσεις, ουτε εχω βρεθει ποτε στη θεση καποιου απο τους πρωταγωνιστες (βλ. ελευθερος επαγγελματιας), με κεντρισε ομως πολυ η ουσια του εργου. Αν ανηφορισει προς Θεσσαλονικη ισως το δω (δεν υποσχομαι γιατι εχω βγει ψευτρα πολλες φορες).

Εχω ερωτευτει αυτο το τραγουδι που παιζει αυτες τις μερες. Ποιο ειναι;; Μπορεις να μου το στειλεις στο μειλ μου ε; ε; ε; καταπληκτικη ροανταρτιστ;;;

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

"...δεν έχει σημασία ούτε ποιοι είμαστε, ούτε πώς είμαστε, αλλά ποιοι φαινόμαστε ότι είμαστε."
ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ :)

Roadartist είπε...

@ daisy: Καλησπέρα daisy,νομιζω οτι αξιζει..να πας να τη δεις φιλια :)

Roadartist είπε...

@ Akon: Ετσι ειναι, να εισαι καλα,καλό σου απόγευμα akon.

Roadartist είπε...

@ Dee Dee: Καλησπέρα σου! Είσαι πολύ τυχερή τότε..γι'αυτό βρε αυτή η χαρούμενη φατσούλα??? Ετσι εξηγείται..ναι, ναι :):) Κοίτα ποτέ να μη τα νιώσεις όλα αυτά, και ποτέ να μη βρεθείς στην ανάγκη του οποιοδήποτε σου εύχομαι!!!
Οσον αφορά το τραγούδι, για έλεγξε το email σου, ελπίζω να έλαβες αυτό που θες! Φιλιά!

Roadartist είπε...

@ «ΤΟ ΤΈΡΑΣ TΗΣ ΑΜΆΘΕΙΑΣ»: Καλή μου καλησπέρα..δυστυχώς δεν λες.. Ανταποδίδω.. φιλιά :)

Βάσσια είπε...

Καλησπέρα :-)

Να υποθέσω ότι υπάγεται στην κατηγορία "Θρίλερ" έτσι;

Πάντως στην Ελλάδα ακόμη είμαστε σε άλλο επίπεδο συνεντέυξεων, που δεν περνούν από τις εταιρείες αλλά από κομματικά γραφεία, κρεβάτια, dvd, κλπ.

Μου αρέσει πολύ ο Γ. Καραμίχος, και μάλλον ότι θα είναι πολύ καλός σε μία τέτοια παράσταση.

Artanis είπε...

Καλλιτέχνιδα καλησπέρα...Είχα δυο μέρες να δω νεότερα για την υγεία της; Αρλέρτας στον τοπικό τύπο, έτσι σήμερα, τηλεφώνησα σε μια εφημερίδα να μάθω αν υπάρχουν νέα της...Μου είπαν οτι τα πράγματα πάνε καλά, και οτι αύριο θα έχουν ρεπορτάζ...Το θέμα είναι οτι ίσως να έχω εγώ πρόβλημα να σου τα μεταφέρω, μιας και θα δώσουμε (επιτέλους) το λάπτοπ για φτιάξιμο...Κάπως όμως θα τα βολέψω...

Roadartist είπε...

@vassia: καλησπερα βασσια! Ναι μπορεις να το πεις..οτι η όλη ατμόσφαιρα εχει κατι απο θριλερ!
Ο Καραμίχος είναι πραγματικά εξαιρετικός! Οσον αφορά για το συγκεκριμένο ρόλο του πάει γάντι! Καθότι ταιριάζει με το όλο στυλ του, εχει μια σνομπ παρουσία :) και πειθει πάρα πολύ ως manager!

Καλά όσον αφορά την Ελλάδα όντως είμαστε τελικά πολύ 'μπροστά' και στη διαδικασία προσλήψεων..αστο καλύτερα.. Πρώτα περνάς απο θείο, κρεββάτι, dvd και μετά μονιμοποίηση..

Roadartist είπε...

@ Artanis: Καλησπέρα καλή μου! Ούτε το reuter τέτοια ενημέρωση!! Είσαι φοβερή! Σ'ευχαριστώ απο καρδιάς που με εχεις στο μυαλό σου και περνάς να μου αφήσεις νέα απο τη κατάσταση.. Δεν πειράζει αν δεν μπορέσεις να περάσεις..Μην αγχώνεσαι, πάντως χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί μου αφήνεις θετικά νεα. Ελπίζω να πανε ολα καλα. Οποτε μπορέσεις να περάσεις. Μην αγχωθείς :) Προέχει η 'υγεία' του laptop! kisses!!

? είπε...

φαίνεται καλό!

Artanis είπε...

Βασικά βιαζόμουνα τόσο πολύ να σου γράψω τα νεότερα που δεν διάβασα καν την ανάρτηση...Απλά είδα φως και μπήκα, που λένε...Πολύ ωραία η ανάλυση του θεατρικού, θα κοιτάξω μήπως βρω την κινηματογραφική μεταφορά...

Ατθάνα είπε...

ο καπιταλισμός...το τερατώδες αυτό βαμπίρ που μας πίνει το αίμα και του λέμε κι ευχαριστώ...
τον ζούμε τόσο μέσα στην καθημερινότητα μας, που δεν ξέρω αν θέλω να τον δω και σαν βασικό θέμα σε μια παράσταση...!
από την άλλη, το προτεινεις εσύ...κι αυτό πρέπει να το λάβω σοβαρά υπόψιν μου..
πάει...διχάστηκα

φιλάκια πολλά γλυκό μου, εύχομαι να είσαι καλά :))))

δεσποιναριον είπε...

Καλησπερα καλλιτεχνακι μου. Κατι τετοια διαβαζω σε σενα και με πιανει το παραπονο που ειμαι μακρυα. Φιλια πολλα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν λυπάμαι ή αν χαίρομαι που κάποια "δύσκολα" ή "βαριά" έργα προσελκύουν μικρό κοινό. Φαντάζεσαι να πήγαιναν όλοι να δουν Κουν;

panoptis είπε...

χθες πηγα στην τελευταία παράσταση του "αηδίασμα" στο boozecooperativa.
ακριβώς το αντίθετο.
ο άνθρωπος δεν είναι καν.
υπάρχει, ή δεν υπάρχει, δεν είναι λιγότερο ή περισσότερο από τον ίδιο το θεό(;)
καλλίτερα για μία τέτοια παράσταση να σου έγραφε κάποιος από τους συντελεστές, γιατί εγώ δεν εξηγώ καλά. ζω.
και το βάθος του "αηδιάσματος" δεν είναι αναλώσιμο.δεν είναι καν εμπορεύσιμο.
καλησπέρα και καλές θεάσεις στη πορεία.

Roadartist είπε...

@ Νίκος Κ.: :) είναι καλό. Φιλιά.

Roadartist είπε...

@Artanis: Kρίμα που δεν μπορείς να το δεις..Δεν πειράζει όμως..έχεις την ομορφιά των βουνών σου :) Σε φιλώ καλό σου απόγευμα!

Roadartist είπε...

@ karyatida: Καρυατιδάκιιιιιιιι τι κάνεις?? Έχεις πήξει στη δουλειά ε? Κάτι ξέρεις εσύ απο αυτά που ανέφερα στο κείμενο.. Τι να κάνουμε..Κοίτα δεν ειναι και τόσο ψυχοπλακωτικό όσο ακούγεται! Έχει και γέλιο σε αρκετά σημεία! Να πας και να μου πεις μετα πως σου φάνηκε! Θα σε βάλει σε σκέψεις και θα φύγεις γεμάτη :) Σε φιλώ γλυκό μου !!!!

Roadartist είπε...

@ δεσποιναριον: Καλησπέρα Δεσποινάκι, έλα τώρα..γύρησες απο τους ωκεανούς εσύ.. Σε φιλώ καλό σου βράδυ..(ή πρωί??? Εχουμε και μια διαφορά ώρας..anyway kisses!!)

Roadartist είπε...

@ demon: Kαταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά ευτυχώς το Τέχνης έχει το δικό του "κοινό".. :) Καλό βράδυ.

Roadartist είπε...

@panoptis: χαίρομαι που η παράσταση που είδες σε γέμισε με σκέψεις..πολύ θετικό αυτό!
Ευχαριστώ για την ευχή, εννοείται στην ανταποδίδω. Να σαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

καποιος ας πουμε γνωστος και ισως οχι τοσο ικανος στην δουλεια του αλλα στο παρασκηνιο, μπηκε σε μια μεγαλη εταιρεια υπευθυνος επιλογης προσωπικου...
μας ειχε εκμυστηρευτει πως επελεγε οποιους ειχαν καλη και περιποιημενη οδοντοστοιχια...

καλο βραδυ...πολλα φιλια!

Meropi είπε...

Roadartist μου καλή,
πολύ ενδιαφέρουσα μου ακούγεται η παράσταση, ίσως πάω να τη δώ.
Ξέρεις η κόρη μου στην Αγγλία κάνει μεταπτυχιακό στη διαχείριση ανθρωπίνων πόρων. Το αντικείμενο των σπουδών είναι δηλαδή ακριβώς πώς να διαλέγεις προσωπικό για μια επιχείρηση. Κάνουν και αρκετά στοιχεία ψυχολογίας....Τώρα αν θα τα καταφέρει να την διαλέξουν κι αυτή σε κάποια επιχείρηση....Ο Θεός να βάλει το χέρι του...

βασίλης είπε...

Ενδιαφέρουσα παράσταση... και το σαρκαδστικό μήνυμα της ανάγκης του "φαινεσθαι" αρκετά επίκαιρο. Καλό σου βραδυ

sealike2 είπε...

είναι ακριβώς έτσι ζούμε στην εποχή του ενός "κλικ".Παρασυρόμαστε στη δίνη των στροφών με αποτέλεσμα να χάνουμε επικοινωνία ακόμη και με τον εαυτό μας!!Καληνύχτα!!

M-meggie είπε...

Το "φαίνεσθαι" λοιπόν ο πρωταγωνιστής της παράστασης όπως και της ζωής που ζούμε.
Τι κρίμα!!

Ανώνυμος είπε...

έχεις πρόσκληση μικρό..καλησπέρα

If...ιγένεια είπε...

Έχουμε ξεχάσει τι θα πει άνθρωπος και ποια η πραγματική του αξία.. Ενδιαφέρουσα η πρόταση..

Αλεξάνδρα είπε...

Πολύ όμορφη η παρουσίαση σου.
Ακούγεται τρομακτικά ενδιαφέρον και τρομακτικά επίκαιρο.

Ανατριχιάζω στο συμπέρασμα...

Μόλις βρήκα το επόμενο θέατρο που θα πάω.

Καλό σου βράδυ

Sweet and bitter είπε...

Thanx για την πρόταση! Θα προστεθεί στα άλλα δύο που θέλω να δω (την "Κατσαρίδα" και το "Bug")!

Όσον αφορά τη θεματολογία του έργου, το βρίσκω πολύ ανησυχητικό όλο αυτό που γίνεται - και για τις δοκιμασίες στις οποίες υποβάλλονται οι υποψήφιοι και για τα άτομα που παίζουν το ρόλο του κριτή...

Καληνύχτα!

mmexer είπε...

Είχα την τύχη να είμαι στην πρεμιέρα (όχι δεν είμαι ο Παπούλιας χαχαχα).....
Και το θέμα που θίγει πάντα επίκαιρο!
Ανεπιφύλακτα προτείνω μαζί σου την παράσταση!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ κάπου είχα διαβάσει γι΄αυτά τα χαρτιά που βρέθηκαν στα σκουπίδια. Το έργο δεν γίνεται να το δω λόγω απόστασης. Το θέμα του πάντως είναι ένα ζήτημα το οποίο θα έπρεπε να τίθεται στα σχολεία στα πλαίσια του επαγγελματικού προσανατολισμού.

Roadartist είπε...

@ una mama και οχι μονο: Καλησπερα απο την οδοντοστοιχία??? Μάλιστα.. και τι συμπέρασμα έβγαζε από αυτό? Αν ήταν εργατικοί, τίμιοι, φιλόδοξοι, με προσόντα, με γνώση, καλλιέργεια, .......δεν προσθέτω κάτι παραπάνω.. Ο τύπος έχει άγρια μεσάνυχτα..νομίζω οτι δεν θα του αντάλλασα προσωπικά ούτε καλημέρα αν μου είχε εκμυστηρευτεί προσωπικά κάτι τέτοιο..Μετά σου λένε να σπουδάσεις.. και να βρεθεί ένας τέτοιος στο ..δρόμο σου.. Αίσχος..

Roadartist είπε...

@ Meropi: Καλησπερα Μερόπη, αν προλάβει να έρθει η κόρη σου απο την Αγγλία πριν τελειώσει η παράσταση, θα ήταν καλό να τη βλέπατε μαζί..Ειναι βασικό το μάθημα της ψυχολογίας σε μια τέτοια θέση, απο τα βασικότερα.. Εύχομαι η κόρη σου βέβαια να μη κοιτάει.....τις οδοντοστοιχίες των υποψηφίων..όπως ο γνωστός της mama. Καλό σου βράδυ :)

Roadartist είπε...

@ βασίλης: Να σαι καλα Βασιλη μου καλο βραδυ να εχεις :)

Roadartist είπε...

@sealike2: Γεια σου, η επικοινωνια εχει χαθει προ πολλού στις μερες μας.. Ειδικα στα εργασιακα ΔΕΝ υφίσταται..Να σαι καλά :)

Roadartist είπε...

@ΝΟΤΑ: Καλησπερα .. ναι.. εγω ποτε δεν το κανω αυτο..αλλά η ζωή καθορίζεται απο την εικονα..
Τα παντα καθορίζονται απο το φαινεσθαι.. Αν δεν το εχεις, εκμηδενίζεσαι αυτόματα.. Μονο κρίμα το λες αυτο?

Roadartist είπε...

@ diianeira: Σε ευχαριστώ μεγάλη:))
θα περάσω αύριο απο τα μέρη σου.. φιλάκια..

Roadartist είπε...

@ if.. ιγένεια: Γειά σου μικρή μου ναι το έχουμε ξεχάσει. Και η κοινωνία δεν ενδιαφέρεται καν. Αν ενδιαφερόταν..θα είχαμε καλύτερες ζωές όλοι. Αξίζει το έργο, στο προτείνω ανεπιφύλακτα. Φιλιά :)

Roadartist είπε...

@ Αλεξάνδρα: Να'σαι καλα Αλεξανδρα ειναι οντως τρομακτικο και αν το σκεφτεις σοβαρα..εφιαλτικο! Αν τελικα πας, θα χαρω πολυ να μου πεις πως περασες και τις εντυπωσεις σου, τα φιλια μου!

Roadartist είπε...

@ Sweet and bitter: Γεια σου sweety ειναι τρομακτικο οντως.. Να εισαι καλα..εγω σε ευχαριστω φιλια.

Roadartist είπε...

@ mmexer: Χαίρομαι ιδιαίτερα που δεν είσαι ο Παπούλιας χαχαχα :)) πλάκα κάνω.. Χαίρομαι όμως πραγματικα που την είδες και τη συστήνεις κ εσύ. Φιλιά.

Roadartist είπε...

@ solomantzaros : Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Ναι θα έπρεπε να διδάσκονται τέτοια θέματα στα σχολεία. Πλέον έχουνε αλλάξει οι εποχές .. Πολύ βασικό το μάθημα του επαγγελματικού προσανατολισμού εμεις ποτέ δεν το είχαμε διδακτεί. Κρίμα. Καλό σου βράδυ.

Tasos Zarkadis είπε...

"Το έργο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν έχει σημασία ούτε ποιοι είμαστε, ούτε πώς είμαστε, αλλά ποιοι φαινόμαστε ότι είμαστε. Η πραγματική μας ταυτότητα δεν ενδιαφέρει κανέναν, ούτε καν εμάς τους ίδιους [...]"

νομίζω ότι η κατάληξή σου αρκεί για να σκεφτώ σοβαρά τούτη την παράσταση... ειδικά σε μια εποχή όπου είσαι ότι καταφέρεις να πουλήσεις...
και αυτό το βιώνω έντονα καθημερινά!

Fatale είπε...

Ναι, πρέπει να το δω..
ο καθρέφτης της ζωής μας και το είδωλό του !!

φιλιά

manetarius είπε...

Το θέμα δεν είναι μόνο οτι ο υπάλληλος που έχει αναλάβει να αξιολογήσει τον κάθε υποψήφιο, αποκτά στιγμιαία εξουσία και στο παίζει ανώτερος, αλλά οτι αφού καταλήξει οτι του κάνεις και σε προσλάβει, συνεχίζει την κατάχριση εξουσίας και νομίζει οτι σου κάνει και χάρη!
Α ρε Τρότσκι, θα τρίζουν τα κοκαλάκια σου!
Καλημέρα μικρή artista! :)

Φαίδρα Φις είπε...

καλημέρα,
εξαιρετικά ενδιαφέρουσες οι απόψεις όλων,τουλάχιστον δεν μας αφήνουν αδιάφορους τέτοια θέματα,είναι κι αυτό κάτι...
θα αξιοποιήσω άμεσα την "πρότασή" σου...και θα σπεύσω να το δω...

σε χαιρετώ και να είσαι καλά

Roadartist είπε...

@ The Blue: Πολλοί αισθανόμαστε έτσι καθημερινά απο οτι φαίνεται..Λίγοι αντιστεκόμαστε προφανώς επειδή δεν έχουμε καμία δύναμη στο να αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση. Δεν υπάρχει χειρότερο απο την επιφάνεια που κυριαρχεί παντού! Στις δήθεν σχέσεις, στις καθημερινές επαφές, και φυσικά στο επαγγελματικό τομέα. Εχουν πολύ σκληρύνει οι καταστάσεις. Αν και δεν το λέω συχνά, ακριβώς επειδή είσαι και εσύ νέος, στη προτείνω ανεπιφύλακτα. Καλή σου μέρα..

Dee Dee είπε...

Εχεις πασα για παιχνιδακι στο DeeDee2

Roadartist είπε...

@Fatale: ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ!!! Επανήλθες?? Πολύ χάρηκα γι'αυτό! Καλή αρχή ξανά λοιπόν! Ε, ναι αυτό δεν ισχύει? Μονο οτι φαίνεσαι..οχι οτι πραγματικά είσαι και αξίζεις. Οπως έγραψε παραπάνω ο blue αξία έχει το πως θα πουλήσεις τον εαυτό σου, οτι "φαίνεται" είσαι. Φιλιά.

Roadartist είπε...

@ mane-tarious: Καλημέρα! Ελα ντε όντως συνεχίζει και μετά την κατάχριση εξουσίας και νομίζει οτι σου κάνει χάρη! Και το χειρότερο αρκετοί έχουνε αποκτήσει αυτή τη θέση λόγω ρουσφετιών, γνωριμιών, συγγένειας, και έχουνε έλλειψη των βασικών προσόντων.. Μα γι'αυτό και αντιδρούνε έτσι! Όλα αυτή η κατάχρηση εξουσίας, δείχνει κομπλεξισμό και φόβο μήπως χαθεί η δύναμη τους τόσο ξαφνικά, όπως και αποκτήθηκε! Τα φιλιά μου :)

Roadartist είπε...

@ Φαίδρα φις: Καλή σου μέρα και εσύ να είσαι καλά. Αν πας τελικά καλά να περάσεις, και μετά γράψε μας τις εντυπώσεις σου!

Roadartist είπε...

@ Dee Dee: Σε ευχαριστώ για τη πρόσκληση θα περάσω να τη παραλάβω :) Το τραγούδι που ζήτησες το έλαβες? ΦΙΛΙΑ :)

mirela είπε...

Καλημέρα πρέπει να είναι ενδιαφέρουσα η παράσταση απ΄όσο μας περιέγραψες και το θέμα καίει πολύ κόσμο.Κρίμα που για μας είναι δύσκολο να τη δούμε.Όσο για την Αρλέτα που βλέπω ότι ενημερώνεσαι απο artanis θέλω να σου πω και γω ότι αν και είναι ακόμη στην εντατική πάει αρκετά καλά.

Dee Dee είπε...

Το πηρα! Το πηρα !

ευχαριστω το ακουω ηδη!!!
Αυτο ηθελα!!!

geokalp είπε...

περιττό να σου πω ότι είμαστε σίγουρα 7 αύριο βράδυ και μπορεί να γίνουμε και 9
απίστευτο, άρεσε τρελά η πρόταση

Roadartist είπε...

@ mirela: Καλημέρα σου..Απ'οτι φαίνεται δεν καίει απλά.. τσουρουφλάει!! :( Κρίμα όντως που είστε μακρυά. Αλλά είπαμε εσείς εκεί έχετε άλλες χαρές και άλλη ποιότητα ζωής :)
Εχετε και τις Σποράδες απέναντι σας..δεν ειναι λιγο αυτό :)
Ναι η artanis με ενημερώνει και την ευχαριστώ ξανά γι'αυτό. Να είσαι καλά κ εσύ που μου άφησες θετικά νέα. :) Ευχαριστώ. Φιλιά.

Roadartist είπε...

@ Dee Dee: Xαίρομαι που σου άρεσει και το έλαβες! Οτι άλλο τραγουδάκι θελήσεις, μη διστάσεις.. Φιλιά και ευχαριστώ ξανά για τη πρόσκληση!!

Roadartist είπε...

@ geokalp: Φίλε μου τι να πω.. αν έστειλα 9 άτομα στο Θέατρο Τέχνης αυτό μόνο ΧΑΡΑΑΑΑΑΑΑ μπορεί να μου δώσει!! :) :) Οκ εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα σας αρέσει .. Αν πάτε αύριο βράδυ..αυτό σημαίνει οτι μεθαύριο θα περιμένω να περάσεις να αφήσεις τις εντυπώσεις σου! Ή αύριο μετά τη παράσταση!
Φιλιά πολλά :)

Artanis είπε...

Σ' το στέλνω όπως το διάβασα στην εφημερίδα σήμερα: Η Αρλέτα ξύπνησε χθες το πρωί, κινεί τα μέλη της και έχει άμεση επαφή με το περιβάλλον. Θα μεταφερθεί από την Εντατική στην παθολογική Κλινική, και σε καμιά 10αριά μέρες θα πάρει εξιτήριο...Θα χρειαστεί να κάνει κάποιες φυσικοθεραπείες, αλλά κατά τα άλλα, είναι μια χαρά...Και ξέρεις, πριν να αρρωστήσει, σχεδιάζε μια μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο (το Σεπτέμβρη), για τα 40χρονα της καριέρρας της...Ε, δε φαντάζομαι να μην γίνει...Τέλος καλό, όλα καλά...

Roadartist είπε...

@ artanis: αυτα ειναι τελεια νεα!! Σίγουρα τότε μέχρι το Σεπτεμβρη θα εχει γίνει καλά & θα τη δουμε :)) Επιτέλους καλές ευχάριστες ειδήσεις..... να σαι καλά αρτανις, σε ευχαριστώ για το κόπο κ για την ενημέρωση :) Ευχομαι να παρει εξιτήριο γρήγορα, να αναρρώσει!

Artanis είπε...

Από την ΜΕΘ του Νοσοκομείου είπανε ακριβώς τα εξής:
"Η Αρλέτα τα έχει 400"...Αυτό νομίζω τα λέει όλα...

Roadartist είπε...

μπράβο αρτανις!!!!!!!! :) :) :) Είσαι αγγελιοφόρος καλών νέων! :)
Να σαι καλα, εχει υπεροχη μερα σημερα να πας βολτα στη θαλασσα !!

Artanis είπε...

Μπα, έχω δουλειά...Το πρωί δεν πήγα εργαστήριο (είχα το ένα μικρό με γαστρεντερίτιδα), σε λίγο πρέπει να φύγω να πάω να δω έναν καινούριο χώρο για τα ζώα του Σταθμού, και μετά να αλλάξω το τροφοδοτικό για τον Η/Υ του εργαστηρίου, επειδή ο άνδρας μου το πήρε με 24 φίσσες αντί για 20...Α, και να κάνω την απογευματινή βάρδια στο Σταθμό...Επίσης πρέπει να πάω ΚΑΙ στο εργαστήριο...Έχω ένα δαχτυλίδι στο "μούσκιο" από χθες...

aerostatik είπε...

Eίδα πολυκοσμία και μπήκα. Πως τους προλαβαίνεις όλους αυτούς τους επισκέπτες ?

Roadartist είπε...

@artanis: :) :) :) καλη συνέχεια σε όλες τις δουλειές σου, ειναι ομορφο να ειναι γεματες οι μερες! ΦΙΛΙΑ :)

------ είπε...

Πολύ καλό ειναι και το NUTS στην αίθουσα Εξ`Αρχείων Καρόλου Κουν...
Καλό απόγεμα

Roadartist είπε...

@ Νανά Τσούμα : Καλησπερα Νανα σε ευχαριστω για τη προταση! Θα το κοιτάξω!!

Artanis είπε...

Δεν έχεις άδικο, αν και οι τόσες ασχολίες μπορέι και να είναι εξαντλητικές, ειδικά αν έχεις όλο το βράδυ, ένα αρρωστούλικο μικρό στο κρεββάτι σου...Αν όμως ο χώρος για τα ζωντανά είναι καλός και το δαχτυλίδι βγει ωραίο, θα τα ξεχάσω όλα!

Roadartist είπε...

artanis ευχομαι ολοψυχα περαστικα στο μικρο. Ειναι ομορφο να ειναι γεμάτος ο χρόνος με πράγματα που αγαπάς. Η χειρότερη κούραση προέρχεται συνήθως απο τη συνεχής ξεκούραση! Οταν κατι σε γεμίζει βρίσκεις χρόνο και τα προλαβαίνεις όλα! Φιλιά, καλή συνέχεια!

Artanis είπε...

Φιλιά κι από μένα...Πάω να ετοιμαστώ, επειδή πρέπει να φύγω σε λίγο...Τα λέμε...

neraidoskoni είπε...

Πολύ καλή πρόταση, δεν είχα ακούσει τίποτα γι' αυτό το θεατρικό.
Το ότι δεν έχει σημασία στη σημερινή εποχή ποιοι είμαστε αλλά το τι δείχνουμε είναι δυστυχώς εξακριβωμένο στην καθημερινότητα του καθενός!
Καλό απόγευμα να έχεις...

KitsosMitsos είπε...

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα. Άσε που με απασχολεί αρκετά τελευταία, όπως φαίνεται σε πρόσφατη ανάρτηση.
Μερικές φορές πώς δένουν τα πράγματα...

Βάσσια είπε...

Μήπως να δώσω άλλη μία ευκαιρία στο θέατρο;
Βρε Road, όλο τέτοια γράφεις και προβληματίζομαι.
:-) :-)

Roadartist είπε...

@neraidoskoni: Καλησπερα σου, δεν εχουν καιρό που ξεκίνησαν οι παραστάσεις, ίσως γι'αυτό δεν εχεις ακούσει. Να πας οπωσδήποτε. Ναι απο τη καθημερινότητα όλων μας καλό σου απόγευμα.

Roadartist είπε...

@ KitsosMitsos : Eχεις απολυτο δικιο, ταιριάζει απολυτα με το θεμα αυτης της αναρτησης σου, την οποια τη θυμαμαι..Δεν ειναι τυχαίο, φαινεται απασχολεί παρα πολλούς απο εμάς.. Για να του αφιέρωση και το Θεατρο Τέχνης παράσταση με σχετική θεματολογία.. Δυστυχώς μάστιγα έχει γίνει! Να πας και θα περιμενω τις σκεψεις που θα σου δημιουργηθούν. Φιλιά.

Roadartist είπε...

@ Vassia: Καλησπέρα Βάσσια μου! Ναι να τη δώσεις! Πίστεψε με αξίζει! Υπάρχουν θεατρικές παραστάσεις που πραγματικά πας και μετά σιχτιρίζεις την ώρα και τη στιγμή και λες.."ποτέ ξανά" το εχω νιώσει..Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες, φτιαγμένες έξυπνα, απο ταλαντούχους ανθρώπους που στο τέλος δίνεις το χειροκρότημα σου και το νιώθεις. Θέλει έρευνα το θέατρο! Να ψάξεις καλά πριν πας κάπου. Για να μη μετανιώσεις και τα λεφτά κ το χρόνο που διέθεσες. Νομίζω οτι ειδικά το θέατρο τέχνης του Καρόλου Κουν, αξίζει χιλιάδες ευκαιρίες..Γιατί στις ανταποδίδει να σαι καλά Βάσσια, θα χαρώ ιδιαίτερα να ακούσω και τις δικές σου εντυπώσεις.. :) Σε φιλώ.

Ra Ma είπε...

Είδες ο υπεύθυνος? Ένας μικρός δικτατορίσκος! Τρομερή η ιστορία του με τα πεταμένα χαρτιά.

Μήπως γράφεις στη LIFO?

Φιλιά :)

Roadartist είπε...

@ Radio Marconi: Μαρκονι καλησπερα, δες λιγο το email σου. Φιλια.

Adonios GK είπε...

Πολύ καλή η υπόθεση. Θα πρέπει να έχει αρκετό ενδιαφέρον το όλο στόρι!

Σου έχω και μια πρόσκληση. Αν έχεις το χρόνο και θέλεις θα χαρώ να συμμετάσχεις ;)

Αλήθεια ποιο είναι το μυστικό για τόσα πολλά μηνύματα; :)

ο δυσλεξικός δάσκαλος είπε...

Πολύ ωραία κι αυτή σου η παρουσίαση! Για να 'μαι ειλικρινής, μου κέντρισε την περιέργεια... Ίσως να πάω. Μη φρικάρεις , αλλά έχω περίπου ένα χρόνο να δω παράσταση για μεγάλους. Τα τελευταία χρόνια , λόγω επαγγέλματος , παρακολουθώ πιο συχνά παιδικό θέατρο! Όσον αφορά το συμπέρασμα , θα συμφωνήσω ότι το φαίνεσθαι παίζει μεγάλο ρόλο , ειδικά στην αρχή. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι πολύ συχνά "τα φαινόμενα απατούν"!

Roadartist είπε...

@ Adonios: Καλησπέρα Αντώνιε! Αν έχεις τη διάθεση, αξίζει να τη παρακολουθήσεις, νομίζω οτι θα σου αρέσει. Οσο για τη πρόσκληση σου στο παιχνίδι, σε ευχαριστώ πολύ. Ναι θα ανταποκριθώ - εύχομαι - άμεσα. Την είδα, σου έχω απαντήσει ήδη με σχόλιο νομίζω.
Στην τελευταία σου ερώτηση περί μηνυμάτων, τι ακριβώς εννοείς?

Roadartist είπε...

@ δυσλεκτικός δάσκαλος: Καλησπέρα δάσκαλε :) Σε ευχαριστώ πολύ.
Δεν θα 'φρικάρω' καθόλου. Αντίθετα πιστεύω οτι και αρκετές παιδικές παραστάσεις απευθύνονται άνετα και σε μεγάλους. Και σε ορισμένες περιπτώσεις, πίστεψε με, ειναι πολύ πιο αξιόλογες απο αρκετές παραστάσεις για "μεγάλους"..
Εχω καιρό να δω παιδικό θέατρο..ωραία ιδέα!! Ναι θα ήταν εξίσου διδακτικό..και θα ένιωθα ξανά παιδί! :) Αν έχεις καμία καλή πρόταση..πες μου! Δεν σου κάνω πλάκα, πολύ σοβαρά μιλάω.. :)
Οσον αφορά τη συγκεκριμένη παράσταση, χαίρομαι που το κείμενο σου κέντρισε τη περιέργεια να θες να τη δεις. Νομίζω οτι αξίζει. Σκιαγραφεί όλη την υπάρχουσα κατάσταση στο σκληρό περιβάλλον των πολυεθνικών..κάτι που εσένα βέβαια άμεσα δεν σε αφορά, αλλά ως όψη της κοινωνίας έχει να σου δώσει αρκετά μηνύματα.
Καλό απόγευμα.

Sotona Dos είπε...

πρόσκληση κυρία μου...

το ξερεις αλλα το
εκανα λιγο χυμα (απλα)

χαχαχαχ

Roadartist είπε...

@ stereotype: Καλησπέρα σου! Αυτή ειναι η 3η πρόσκληση για το ίδιο παιχνίδι! Ενώ εκκρεμούν άλλα δύο που περιμένουν.. :) Ευχαριστω, αν και λίγο με μπέρδεψες.. Καλό βράδυ.

sombraluz είπε...

Δεν είναι σαν να το είδα, είναι που δεν μπορώ να το δω! Η απόσταση μετράει, να πάρει η ευχή. Αν ζηλεύω κάτι από την Αθήνα αυτό είναι τα πολλά θέατρα.Ωστόσο σ'ευχαριστώ. Τουλάχιστον ενημερωνόμαστε!

ξανθίππη είπε...

έχεις προσκλησούλα, κοριτσάκι..!

Sotona Dos είπε...

4η και ανεβαινει..

etalon είπε...

Επιτέλους το ειδα και συμφωνω. Εξαιρετική παράσταση. Ξενυχτησα να τη συζητάμε μετα.
Κι η αιτία είσαι εσυ που πήγα.
Σ ευχαριστω!

Roadartist είπε...

@ sobraluz: Καλημέρα σου!! Η αλήθεια είναι οτι άν κάποτε έφευγα απο την Αθήνα, ένα απο τα πρώτα πράγματα που θα μου έλειπε 'φρικτά' θα ήταν τα θέατρα της!! Αλλά και πάλι..ξέρεις μπορείς να έρθεις κάποιο σκ, δεν ειναι τόσο δύσκολο, για να δεις κάποιες παραστάσεις :) αρκεί να υπάρχει η θέληση!

Roadartist είπε...

@ Ξανθίππη: Σε ευχαριστώ πολύ Ξανθίππη μου, θα την τιμήσω άμεσα, μετά απο κάτι άλλα παιχνίδια που εκρεμμούν :) Σε φιλώ, καλημέρα! :)

Roadartist είπε...

@stereotype:...τις μετράς?? :) :) Καλημέρααααααααααα :)

Roadartist είπε...

@ etalon: Καλημέρα! Μου έδωσες απίστευτη χαρά. α) που πήγες όπως λες εξαιτίας μου, β) που σου άρεσε και σου έδωσε τροφή για συζήτηση μετά ... μέχρι αργά... Τι να πω? Εγώ σε ευχαριστώ! Πολύ! :)
Τα γλυκά φιλιά μου!

μια κουκουρουκου πριγκιπισσα είπε...

με έπεισες, θα πάω να το δώ το Σαββατοκύριακο

φιλια

Roadartist είπε...

@ sailormoon: Πολλοί θα πάτε τελικά!! :) Θα περιμένω να μου πεις τις εντυπώσεις σου, όπως έκανε ο etalon! Θα χαρώ πολύ μετά να συζητήσουμε το πως σας φάνηκε :) Καλησπέρα!

Μαριλένα είπε...

Μπορώ να σου αφήσω μια καλησπέρα, μια πρόσκληση για ένα ωραιο παιχνίδι κι ένα φιλί;
:))))

Sophie's eyes είπε...

πρέπει να είναι τέλειο... θα φροντίσω να το επισκευτώ... φιλιά καλο σαββατοκύριακο!

Roadartist είπε...

@ Μαριλενα: Είσαι γλυκύτατη, να μη ρωτάς, να αφήνεις τέτοια φιλιά κ τόση θετικότητα! Την έχω ανάγκη σίγουρα!!! :) Ευχαριστώ πολύ για τη πρόσκληση..θα τη τιμήσω άμεσα!
Φιλιά πολλά, πολλές καλησπέρες!

Roadartist είπε...

@ Sophie's eyes: Καλησπέρα Σοφία, αν πας, άφησε μετά την γνώμη σου, φιλιά. :)

Angel Vs Life είπε...

simasia exei oti eimaste ypalliloi...

Ανώνυμος είπε...

ανάμεσα στις συμπληγάδες του ψυχικού και του οικονομικού κόστους πορεύεται η ψυχούλα του σύγχρονου ανθρώπου......

Roadartist είπε...

@ angel vs life: είναι αργά και δεν θέλω να αναλύσουμε τις επιπτώσεις του να είσαι 'υπάλληλος' άσε! ΦΙΛΙΑ :)

Roadartist είπε...

@ Ηλιογράφος: Ακριβώς έτσι ηλιογράφε μου, καλό σου βράδυ. :)

Luthien είπε...

Δυστυχώς δεν πήγα η ίδια:((, αλλά πήγαν οι γονείς μου την προηγούμενη εβδομάδα και γύρισαν σπίτι ενθουσιασμένοι!!
Όπως είπαν οι ίδιοι
"Φανταστικές ερμηνείες, αναπάντεχο τέλος που μας εξέπληξε!!", επίσης τους άρεσε η έξυπνη πλοκή και ο χώρος της παράστασης..
Luthien

geokalp είπε...

όλα καλά!
το είδαμε και άρεσε σε όλους!
ανέβασα και σχετικό post!
φιλιά και ευχαριστούμε

Roadartist είπε...

@ Luthien: αχ κρίμα που δεν πήγες πραγματικά κρίμα! Προσπάθησε να βρεις το χρόνο όμως.. Φιλιά :)

Roadartist είπε...

@ geokalp: Χαίρομαι ιδιαίτερα που άρεσε σε σένα και στη παρέα σου! Είδα και το σχετικό ποστ σου, πραγματικά πολύ ωραία διατύπωσες τις σκέψεις και τα μηνύματα που πήρες απο τη παρασταση. Μπράβο!

Ανώνυμος είπε...

Κοψαμε τα σχολια .?.....(φοβασαι να ακουσεις μια κριτικη?) Αρε δημοκρατια που εχεις φτιαξει στο μυαλο σου.. Big Brother γενια..ερχεται.....

Roadartist είπε...

Προκειμένου να μπω σε μια αντιπαράθεση με έναν άγνωστο και χωρίς profile σχολιαστή, θα προτιμήσω να κρατήσω κάποιο επίπεδο στο blog μου.
Όταν χάνεται ο σεβασμός σε όλα
και με την κάλυψη της ανωνυμίας ο καθένας λέει οτι θέλει, δεν νομίζω οτι αυτός έχει καμία "θέση" στο blog μου. Δεν πρόκειται να κάνω το blog μου βήμα ενός ανήθικου. Θα σε παρακαλούσα να συνεχίσεις τη μίζερη ζωή σου και να ασχοληθείς με κάτι καλύτερο σήμερα.
Μπορεί μια αντιπαράθεση να φέρει επισκέπτες αλλά το ζητούμενο είναι να γίνεται εποικοδομητικός διάλογος και όχι να παίζουμε θέατρο "σκιών"

Βάσσια είπε...

Road μου, επειδή έχασα επεισόδια, όπως κατάλαβα, γράφω εδώ να σου πω ότι συμφωνούμε σε πολλά.
:-)
Επειδή μου έρχονται στο μυαλό διάφορα θέματα προς ανάρτηση, κράτω στα υπόψιν και την πρόστασή σου.

Επίσης, είπαμε με τη κολλητή μου να πάμε να δούμε το θεατρικό που προτείνεις εδώ. Της άρεσε η ιδέα του θεατρικού.

Και φυσικά, δεν έχεις ανάγκη εμένα να σου πω ότι καλύτερα να σε ζηλεύουνε παρά να σε λυπούνται, εε;

:-)

Agobooks είπε...

Το σχόλιο αυτό είναι για τα…ελαττώματά σου!
Δεν είπες, όμως, ότι είσαι και αρτίστα!
Καλημέρα και καλή Κυριακή( όσο έμεινε, τέλος πάντων).

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Γιατι τοσο πανικος στα σχολια? Φαντασου να ακουσεις κριτικη και απο κανα φιλο..αρε τι εχει να ακουσει αυτς....

KitsosMitsos είπε...

Καλησπέρα. Μην πτοείσαι από την ανανδρία του καθενός "ανώνυμου". Έχει γίνει πολύ της μόδας τελευταία.
Τα φιλιά μου.

leila είπε...

το ειδα!! και μου αρεσε και σημερα εφτιαξα ποστακι για αυτο.. περνα να διαβασεις..

οσο για τους ανωνυμους.. τα εχουμε πει αυτα.. μην πτοεισαι..

φιλακια

leila

Roadartist είπε...

@ leila: Τέλεια!! Μου αρέσει που πήγες και σου άρεσε! :) Θα περάσω να δω τη κριτική σου, σε ευχαριστώ πολύ :)

Karmacoma είπε...

Β Το περασμένο Σάββατο πήγα κι εγώ στο θέατρο και παρακολούθησα την παράσταση...ήταν η πρώτη φορά που πήγα στο συγκεκριμένο θάτρο. Για τι να πρωτομιλήσω; για το υπέροχο-ζεστό περιβάλλον των κερκίδων που πλαισίωνε όμορφα τη θεατρική σκηνή; για το πανέξυπνο και ψυχολογικό σενάριο; για τους ανερχόμενους και τόσο ταλαντούχους ηθοποιούς;(ξεχώρισε κ Καραμίχος, αλλά αδυναμία μου αποτελεί ο Πέτρος Λαγούτης (:)Το έργο πράγματι εισήγαγε και τον θεατή στο θέμα...απίστευτη πολυπλοκότητα και ειρωνεία...παράσταση άξια συγχαρητηρίων και...βραβείων!...

Karmacoma είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Roadartist είπε...

@ ********: Συμφωνώ και για εμένα ήταν απο τις καλύτερες φετινές παραστάσεις. Πολύ καλή. Καλημέρα!

Related Posts with Thumbnails