5 Φεβρουαρίου 2008

Ταξίδια με τη θεία μου


Τη προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκα στο Θέατρο του Ήλιου στη Πλάκα, στη θεατρική παράσταση «Ταξίδια με τη θεία μου».

Το έργο ουσιαστικά αποτελεί τη μεταφορά για το θέατρο του μυθιστορήματος του Γκράχαμ Γκρην 'Ταξίδια με τη Θεία μου' από τον Giles Havergal. Πρόκειται για ένα έργο άπαιχτο στην Ελλάδα, αλλά πολυβραβευμένο σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Σαν Φραντζίσκο.
Η ιστορία έχει ενδιαφέρον. Ο ήρωας, είναι ένας πολύ ήσυχος και μοναχικός συνταξιούχος τραπεζικός, ο οποίος έχει περάσει όλη του τη ζωή ρουτινιάρικα και νωχελικά. Συναντά στη κηδεία της μητέρας του, τη «τρελάρα» θεία του, μια εξηνταπεντάρα, η οποία είναι εντελώς διαφορετική από αυτόν…
Ο συνταξιούχος τραπεζικός, που μέχρι εκεί τη στιγμή το μοναδικό ενδιαφέρον του ήταν να φροντίζει τα λουλούδια του, ξαφνικά λόγω της θείας του, αρχίζει να ταξιδεύει σε περίεργους προορισμούς (Παρίσι, Κωνσταντινούπολη, Παραγουάη), αλλά και να συμμετέχει ακόμη και άθελα του στις παρανομίες της τρελής θείας!

Το μεγάλο ατού της παράστασης είναι ότι οι τέσσερις άντρες ηθοποιοί υποδύονται είκοσι τέσσερις ρόλους (συν ένα .. σκύλου)!! Πολύ καλό το σκηνοθετικό εύρημα να αποδοθούν όλοι οι ρόλοι από όλους τους ηθοποιούς, το οποίο είναι φαντάζομαι πάρα πολύ δύσκολο και προϋποθέτει αυτοσυγκέντρωση για να μη γίνει κάποιο λάθος. Κύριο προσόν της παράστασης το υποκριτικό ταλέντο των ηθοποιών.
Ωραία ήταν η μουσική και τα παιγνίδια με τον φωτισμό.
Τα σκηνικά τα βρήκα κάπως φτωχά και τα κουστούμια λιτά.
Το τέλος της παράστασης ήταν τρυφερό.
Προσωπικά με συγκίνησαν πολύ.

Δυσάρεστο ήταν ότι δεν είχε πολλούς θεατές. Ενώ αυτοί οι ηθοποιοί αξίζουν πραγματικά να ακούσουν πολλά χειροκροτήματα.
Κυρίως συγχαρητήρια στον κύριο Μπάμπη Χατζηδάκη.

Τα παρακάτω λόγια είναι από τη παράσταση. Μου άρεσαν γιατί εστιάζουν στο οτι πρέπει να επιλέγουμε να ζούμε τη κάθε στιγμή με ότι μάς γεμίζει αληθινά συναισθήματα:

- Θέλω να φύγω σκέφτηκα πως ήρθε η στιγμή να ησυχάσω..
- Αφού σε όλη σου τη ζωή αυτό έκανες!
- Να παντρευτώ εννοώ θεία..
- Υποφέρεις από μοναξιά αυτό είναι όλο, όμως τα πράγματα θα φτιάξουν..
- Σκέφτομαι πως μια κοπέλα με αγαπάει, νομίζω ότι θα μπορούσα να την κάνω ευτυχισμένη.
- Ναι και σε έναν χρόνο τι θα έχετε να πείτε; Εκείνη θα κεντάει κι εσύ θα διαβάζεις βιβλία στον καναπέ; Και ξέρεις τι θα σκέφτεσαι όταν δεν θα μπορείς να κοιμηθείς τα βράδια; Θα σκέφτεσαι πως κάθε μέρα πλησιάζεις πιο κοντά στο θάνατό σου που βρίσκεται εκεί απέναντι στον τοίχο της κρεβατοκάμαράς σου...

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ
Φρυνίχου 10, Πλάκα, 2103231591
Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα του Γκράχαμ Γκριν Σκηνοθ.: Μπ. Χατζηδάκης. Παίζουν: Μπ. Χατζηδάκης, Δ. Κουτρουβιδέας, Δ. Σταμούλης, Δ. Μοσχονάς. Μετάφρ.: Τ. Τύρος. Κοστ.: 'Α. Μαχαιρινάκη. Φωτ.: Κ. Μαραγκουδάκη. Διάρκεια 120'

106 σχόλια:

Aντώνης είπε...

Το χω σταμπάρει κι εγώ... καλό ακούγεται!θενκς για την ανταπόκριση :)

Κούκος είπε...

Καλημέρα καλλιτέχνιδα! Πολύ καλή η παρουσίαση που κάνεις. Το δε απόσπασμα που παραθέτεις ολοζώντανο. Στα "υπ΄οψιν" η παράσταση.

Μαριλένα είπε...

τι μου θύμησες..
πολλά χρόνια πριν, είχα διαβάσει το βιβλίο.
καλημέρα ;
:)

Roadartist είπε...

@αντωνης: Να είσαι καλά Αντώνη! Νομίζω οτι αξίζουν τη προσοχή μας οι συγκεκριμένοι ηθοποιοί..Καλή σου μέρα!

Roadartist είπε...

@κουκος: Χαίρομαι που σου άρεσε το απόσπασμα. Άλλο βέβαια εκείνη τη στιγμή και άλλο τώρα, όμως είχε νόημα. Φιλιά καλημέρα!

Roadartist είπε...

@μαριλένα: καλημέρα Μαριλένα. Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο.. :) χαίρομαι όμως που σε ταξίδεψα πίσω στο χρόνο! Φιλιά πολλά!

Takiz είπε...

Καλά βρε παιδί, εσύ τι κανείς στην ζωή σου και τα προλαβαίνεις όλα ??

Άπλα ζηλεύω(καλοπροαίρετα)
Την καλημέρα μου

:))

Tnx για άλλη μία φορά για την πρόταση.

Roadartist είπε...

@takiz: Καλημέρα Τάκη!! ΤΙ κάνω? Απλά "επιλογές"... Αντί να κάθομαι με τις ώρες στη τηλεόραση, ή σε κάποια καφετέρια (πάω και για καφέ οκ) προτιμώ να διαθέσω το χρόνο και τα χρήματα μου σε κάτι που γουστάρω και μπορεί να μου προσφέρει κάτι.. Η συγκεκριμένη παράσταση με ταξίδεψε.. και ίσως επειδή είχα τα "μάτια" να με ταξιδέψει. Δεν ξέρω αν όλοι οι θεατές (ελάχιστοι ήταν) θα ένιωσαν ότι και εγώ.. :( Φιλιά Τάκη μου καλή σου μέρα!!!!

Ανώνυμος είπε...

το θεατρικό ακολουθεί πιστά το βιβλίο, μα δεν ειναι αυτο το σημαντικό εδω. Η 'χορογραφία' της παράστασης είναι που κάνει μοναδικό το έργο και το έργο είναι το ίδιο δύσκολο υποκριτικά όσο και σκηνοθετικά. Δεν ξέρω πόσο ο Χατζηδάκης μιμήθηκε τις ξένες παραστάσεις στην ελληνική τους έκδοση βέβαια αλλά όσο και να ισχύει αυτό του αξίζουν συγχαρητήρια.

Roadartist είπε...

@ ficciones: Καλημέρα ficciones χαίρομαι που αφήνει τη γνώμη του εδώ και κάποιος άλλος που έχει ήδη δει τη παράσταση. Θα συμφωνήσω μαζί σου, σωστά.

Μαρια Νικολαου είπε...

Λατρεύω το θέατρο και σιγουρα θα ειναι υπεροχη παρασταση.
Να σαι καλα χρειαζονται τετοιες πληροφοριες
Καλημερα και φιλια

mirca είπε...

Την καλημέρα μου!!!
Το έργο πρέπει να είναι πολύ όμορφο.. αν και δυστυχώς εγώ δεν προλαβαίνω με τίποτα να το δω..

ο διάλογος που παραθέτεις μου έδωσε μικρές εικόνες!!

Σε ευχαριστώ πολύ που πέρασες από το μπλοκάκι μου!!
Φιλιά πολλά!

Μαργαρίτα είπε...

Καλή σου μέρα :)
Ευχαριστούμε για την
προτροπή...
(και τα προηγούμενα πόστ
πολύ δυνατά γεμάτα αλήθειες)
Τελικά το σημαντικό στη
ζωή είναι να ξέρεις να
τη ΖΕΙΣ!!!
Πολλά φιλιά*

Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...

Να συνεχίσεις να πηγαίνεις σε παραστάσεις! Είναι μοναδική μορφή επικοινωνίας το θέατρο! Όσο για τον διάλογο, τι να πω! Φαντάζομαι πως το έργο στην εξέλιξή του, τον "ακυρώνει".... :))
Την καλημέρα μου! :))

Love and Poison είπε...

Γαμάτο ακούγεται, θέλουμε και μεις εδώ πάνω!!! Ακούτεεεεεε??? :(((

Roadartist είπε...

@ Μαρία Νικολάου: Να είσαι καλά και εσύ Μαρία. Σε ευχαριστώ καλό σου απόγευμα.

Roadartist είπε...

@ mirca: Χαίρομαι που σου έδωσε 'εικόνες'.. καταπληκτικό! Θα ξαναπεράσω, θα τα λέμε. Φιλιά!

Roadartist είπε...

@Μαργαρίτα : Καλημέρα Μαργαρίτα! Αυτό ξαναπές το!! Το σημαντικό στη ζωή ειναι όντως το να ξέρεις να τη ζεις!!! Πολύ γύρω έχουν όλες τις δυνατότητες, αλλά δεν το κάνουν! Φιλιά και απο εμένα!

Roadartist είπε...

@ ΑΝΕΜΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ: Καλημέρα! Θα συνεχίσω οπωσδήποτε! Μάλλον θα βαρεθήτε να διαβάζετε για παραστάσεις! Ειδικά εφέτος υπάρχουν αρκετές που δεν θέλω να χάσω!! Ο διάλογος χρειαζόταν εκείνη τη στιγμή ακριβώς για να ταρακουνήσει λίγο η θεία τον 'συνταξιούχο' ανηψιό της! Φιλιά πολλά!

Roadartist είπε...

@ Love and Poison: Λαβ ακόμα και καλό να είναι όμως..και σε εμάς εδώ κάτω.. άδειο ήταν το θέατρο!!
Οπότε τι να πεις.. άλλοι το επιζητούν .. και άλλοι το έχουνε δίπλα απο τη πόρτα τους, αλλά δεν ξεκουνάνε......... Φιλιά!

Γωγώ Πακτίτη είπε...

καλησπέρα κι από δω!

μου αρέσει το θέατρο,
και είναι ωραίο που υπάρχουν άνθρωποι σαν και σένα να μας λένε τις καλές παραστάσεις!

Eulie Aeglie είπε...

Καλημέρα, roadartist. Σήμερα είχα την ευκαιρία να διαβάσω πολλά εδώ. Χαίρομαι που πέρασες από μένα κι άφησες το επισκεπτήριό σου και μου έδωσες την ευκαιρία να σε γνωρίσω. Ο κήπος σου είναι πλήρης αγάπης για τον άνθρωπο και την τέχνη. Ας πηγαίνουμε εκεί που δεν πηγαίνουν οι πολλοί. Έχει ωραία μυστικά κρυμμένα, που μας περιμένουν να τ' ανακαλύψουμε.

δεσποιναριον είπε...

Αχ να ειδες. Κατι τετοια γραφεις και μουρχεται να παρω το πρωτο αεροπλανο.

antifash είπε...

Μ' αρεσει ο Μπαμπης ο Χατζιδακης...Εχει χαρακτήρα, μου θυμιζει τον Σον Μπιν που λατρευω...Όμως τί κρίμα να βρίσκομαι μακρια και να μην μπορω να ερθω να παρακολουθησω την παρασταση! Ελπίζω τουλάχιστον να κάνουν καμια περιοδεια, ωστε να τους πετύχω, επειδή το να κατεβω Αθηνα για να δω θεατρο, το βλέπω απίθανο.

Μετεωρίτης είπε...

...Σου έλειψα;!!

Δεν μπορείς να φανταστείς ΠΟΣΗ δουλειά είχα... έπηξα!!
Κάπως λάσκαρα και ήρθα επίσκεψη στη... θεία, χα, χα!

Ωραίο ακούγεται.
Αν και.. θα σου πω κάτι! Αν πεις σε ηθοποιό "καλή η προσπάθεια" θα στεναχωρηθεί!!
"Καλή προσπάθεια" (στη γλώσσα τους) σημαίνει ότι η παράσταση.. έμεινε στην προσπάθεια!!

Δεν σου κρύβω ότι η ατάκα αυτή ειπώθηκε στην παράσταση του Γιάννη και άλλαξαν δέκα χρώματα οι ηθοποιοί!

Σε φιλώ γλυκά
(μου έλειψες!!)

Ανώνυμος είπε...

...........η διάχυτη μελαγχολία σε συνδυασμό με το μυστήριο είναι παρούσα σε κάθε σελίδα γραμμένη δια χειρός Γκράχαμ Γκρήν.
Το συγκεκριμένο έργο δεν το έχω διαβάσει αλλά ακούγεται πολύ ενδιαφέρον, ρίξε μια ματιά αν θέλεις στο "Υπουργείο του φόβου", πιστεύω από τα καλύτερά του.

Θα σε παρακαλούσα θερμά, εάν στο έργο ο σκύλος τρώει λουκάνικα και κάθε λογής κρεατοσαβούρες, να με φέρεις σε επαφή με την θεατρική ομάδα προκειμένου να παίξω το ρόλο του!

ΩΣΗΕ είπε...

ως πότε παίζει; γιατί ανεβαίνω πάνω τέλος του μηνός και θέλω καθοδήγηση. Πολύ όμορφο το απόσπασμα, το σκέφτομαι ήδη με φωνή και μορφασμούς.... Αλήθεια, αναρωτιέμαι μαζί με τον τάκηζ, πως τα προλαβαίνεις; Γιατί εγώ τελευταία δεν προλαβαίνω τίποτα πια...

NY ANNA είπε...

Σαν να βλέπω τον εαυτό μου ένα πράμα, αλλά πολλλλλλλλλαααααά χρόνια αργότερα. Εγώ, η τρελόγκα, και η ανιψιά μου. Μόνο που απεύχομαι 2 βασικά στοιχεία: να είναι έτσι νωχελική η ανιψιά μου (πράγμα που αποκλείεται με το χαρακτήρα που έχει - ευτυχώς!) και να είμαι κι εγώ τόοοοοοοσο κυνική. ΚΑλώς σε βρήκα. Καλησπέρες...

Roadartist είπε...

@ Η σκέψη της καρδιάς: Καλησπέρα σου! Εχεις πολύ όμορφο nick! Καλώς ορισες! Και εμένα μου αρέσει πολύ το θέατρο! Όποτε βλέπω κάτι και μου αρέσει θα σας το παρουσιάζω! Φιλιά πολλά :)

Roadartist είπε...

@ Aeglie: Καλώς όρισες! Και εγώ το ίδιο αισθάνθηκα στο δικό σου χώρο. Σε ευχαριστώ για τα λόγια σου..Είναι τιμή μου να περνάνε άνθρωποι με σεβασμό και με αγάπη για τη τέχνη και ότι συνεπάγεται αυτό. Χαίρομαι, εύχομαι
να μείνεις στη παρέα. Τα ωραία συνήθως δεν 'φωνάζουν' και χρειάζεται να τα ψάξεις για να τα βρεις. Φιλιά πολλά.

Roadartist είπε...

@ δεσποιναριον: Ελα τώρα!!!! Εσύ εκεί έχεις ΑΠΕΙΡΕΣ επιλογές.. Δεσποινάκι τι να πουμε και εμείς?

Roadartist είπε...

@antifash: Καλησπέρα σου! Ο Μπάμπης Χατζιδάκης είναι καταπληκτικός!.. Εύχομαι να δεις σύντομα κάποια άλλη αξιόλογη παράσταση.. όλο και κάτι θα παίζεται στη περιοχή σου.. :))

Roadartist είπε...

@ Μετεωρίτης: Καλησπέρα Μετεωρίτη! Τι λες τωρα??? Με έστειλες!! Δεν ήθελα να φανεί έτσι η διατύπωση, με έβαλες σε σκέψεις τόσο πολύ που θα αλλάξω την ανάρτηση μετά απο την απάντηση στο σχολιο σου!Θα βγάλω τη συγκεκριμένη φράση γιατί σίγουρα μπορεί να παρερμηνευτεί!!
Ε, ναι έλειψες..θα στο λέμε όμως συνέχεια?..άντε συντονίσου :)

Roadartist είπε...

@ Ηλιογράφος: Χχαχαχ είσαι εκπληκτικός!! Γέλασα πολύ! Οκ κάτι θα γίνει για εσένα ειδικά!! :)) Δεν εχω διαβάσει το βιβλίο που λες και θα το ψάξω! Ομως δεν ξερω ποτε θα βρω το χρονο για να το διαβασω. Πάντως ως πρόταση ήδη καταγράφτηκε!! Φιλιά ηλιογράφε!!

KitsosMitsos είπε...

Τέσσερα άτομα, εικοσιτέσσερις ρόλους...
Αν μη τι άλλο ενδιαφέρον!
Την καλησπέρα μου.

Roadartist είπε...

@ ΩΣΗΕ: Νομίζω οτι θα παίζεται ως το τέλος της σεζόν! Μα τι λετε βρε παιδιά? Πως προλαβαίνω τι??
Το να παω στο θέατρο? Και εχτές πήγα! :)
Στις 9,30 ξεκίνησε η παράσταση..στις 23,30 τελείωσε..
Αντί να μείνω σπίτι και να δω τηλεόραση, κάτι που κάνει το 80% των ελλήνων, πήγα στο θέατρο. Δεν μου φαίνεται δύσκολο να το καταφέρει κάποιος αυτό.. Σου λέω καλέ μου Ωσηέ θέμα επιλογών είναι!
Απλά ψάχνομαι πάνω στο θέμα και τρελαίνομαι για θέματα πολιτισμού! Νιώθω σαν να μου ξεκουράζεται εκεί μαζί με τη ψυχή .. και το σώμα!! Που γίνεται όντως! Απλά :))

Roadartist είπε...

@ NY ANNA: Καλώς όρισες! Ναι όντως η θεία ήταν πολύ κυνική! Αλλά και καλόψυχη, τρελάρα και ενδιαφέρουσα!
Μια χαρά τύπος δηλαδή!!! :)) Φιλιά καλό βράδυ!

Roadartist είπε...

@ KitsosMitsos: Και εκτός απο αυτό, αρκετές φορές παίζουν όλοι τους ίδιους ρόλους! Δηλαδή τον ανηψιό τον έκαναν π.χ. ανα τρείς! Προσωπικά το βρήκα ενδιαφέρον.
Καλό βράδυ!

giant13 είπε...

Ομορφα που σου άρεσε η παράσταση.
Γιά μένα πάντως η Αθήνα πέφτει κάπως μακρυα.
Ισως όμως ανέβει και στην Θεσσαλονίκη

Side21 είπε...

Αρτίστα μου ...
Παίζεις με τον πόνο μας ...
Κι απάνω που έλεγα πως καθόλου δε μας λείπει η μεγαλούπολη εδώ στη νησιωτική παραμεθόριο.
Φυσικά κι εσεις ζηλεύετε άλλα που έχουμε εμεις εδώ και σας λείπουν.
Τέλος πάντων, με έπεισες, στο επόμενο ταξίδι μου στην πρωτεύουσα θα περάσω οπωσδήποτε μια βόλτα απ' την Πλάκα !!!

Poet1 είπε...

Ακουγεται καλο ! Θα παω συντομα... Ελπιζω... Γιατι ειναι λεει καλη οντως.Μου το ειπαν κατι γνωστοι μου.Χαιρομαι που βλεπώ ιδιοκτητη blog να μιλαει και να γραφει ετσι με ενθουσιασμο και χαρα για το θεατρο.Τη καλημερα μου.

Dream_Rider είπε...

Έχω ΠΟΛΥ καιρό (δυστυχώς) να πάω θέατρο. Ωραίο ακούγεται, ουσώδες αν μη τί άλλο. Θα το προσπαθήσω.

Feidias είπε...

Ε ναι...αλλά θα κοιτούν μαζί τον απέναντι τοίχο της κρεβατοκάμαρας,η μοναξιά είναι χειρότερος θάνατος για τους ανθρώπους,σ' όσους δεν έχουν ταλέντο σ' αυτήν τουλάχιστον...τους περρισότερους από εμάς δηλαδή!
Έχω πάρα πολύ καιρό να πάω θέατρο πάντως,τον τελευταίο ηθοποιό που είχα δει και θαυμάσει πραγματικά ήταν ο Λεμπεσσόπουλος,τον είχε εγκωμιάσει κι ο μακαρίτης ο Χορν,αν θυμάμαι καλά.
Την καλημέρα μου αγαπητή roadartist,έρχεσαι στη γειτονιά μας και παρακολουθείς τα καλλιτεχνικά δρώμενα κι εμείς καθόμαστε μέσα,σπίτι δουλειά δουλειά σπίτι,ουφφφ...πρέπει να ξεκολήσω λίγο.
Βροχερές καλημέρες και πάλι!

Roadartist είπε...

@ giant13: Καλημέρα Γίγαντα, όλο και κάποια καλή θα παίζεται και εκεί.. :) Επιλογές νομίζω οτι έχει και η συμπρωτεύουσα! Φιλιά!

Roadartist είπε...

@ Side21: Έλα τώρα!! Το έχω ξαναγράψει!! Οσοι μένουνε Αθήνα ΔΕΝ παρακολουθούν τα πολιτιστικά δρώμενα..γιατί προφανώς βαριούνται να ξεκουνήσουν απο το σπίτι τους ή δεν τους ενδιαφέρουν! Οσοι μένουν επαρχία και πόσο μάλλον σε νησί (τυχερεεε..) μπορούν να κάνουν επιλογές και στην πρώτη τους επίσκεψη να δουν οτι θέλουν! Νομίζω οτι υπερτερείτε, είστε πιο τυχεροί!! :)

Roadartist είπε...

@ Donald: Καλημέρα Ντοναλτ, αφού στο είπανε ΚΑΙ οι γνωστοί σου χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί δεν θα άντεχα τη γκρίνια μετά!! Το θέατρο είναι υποκειμενικό! Προσωπικά μου άρεσε..και γέλασα! :) ΦΙΛΑΚΙΑ~

Roadartist είπε...

@ Dream_Rider: Υπάρχουν πολύ καλές παραστάσεις εφέτος! Μπορεί να πας σε θέατρα όπου θα πληρώσεις το εισητήριο και θα σε βάλουν να καθήσεις σε σκαμπό στις σκάλες (!!)
υπάρχουν άλλα που είναι sold out και θα πρέπει να περιμένεις..και υπάρχουν και παραστάσεις (όπως αυτή του ποστ) που είναι αξιόλογη αλλά δυστυχώς .. δεν έχει κόσμο.. Διάλεξε.. πάντως έχεις πληθώρα επιλογών!

Roadartist είπε...

@ Feidias : Καλημέρα Φειδία, δε θα διαφωνήσω! Παίζει ρόλο όμως και πάντα με "ποιον" είσαι μαζί. Η συγκεκριμένη όντως θα παραήταν βαρετή! Δηλαδή αυτό που του είπε η θεία κόλλαγε μια χαρά στην κοπέλα..
και στον ίδιο :)) Εντάξει μεγάλο θέμα ας μη το ανοίξουμε εδώ..
Μένεις στη Πλάκα??????? Και είσαι όλο σπίτι-δουλειά, δουλειά-σπίτι?
Φίλε μου ξεκούνααααα :) χαχααχα μετά τη δουλειά να βγαίνεις οκ?!
Φιλάκια πολλά, βροχερές καλημέρες!

Σπύρος είπε...

Καλημέρα ROADARTIST , ωραια θεατρική πρόταση πολλοι ρόλοι για τους ηθοποιούς πρέπει να ειναι ενδιαφέρον ..Κρίμα για την μικρή προσέλευση του κόσμου. Το ποστάκι σου ευχομαι να βοηθήσει..:) Καλημέρες

faraona είπε...

Mου αρεσε που η θεια του τον κανοναρχει κανονικοτατα.Κι αυτος της λεει οτι μια κοπελα τον αγαπαει.Μαλλον μου φαινεται δεν θα τολμουσε να πει ποτε στη θειτσουλα οτι αγαπαει αυτος μια κοπελα!Πολυ ωραια η παρουσιαση του αποσπασματος παντος.Καλημερες και φιλια!

Roadartist είπε...

@LOCKHEART : Καλημέρα Σπύρο μου. Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει, το σίγουρο όμως είναι οτι θα ακουστεί κάπως περισσότερο.. κάθε ποστ για θέατρο νομίζω είναι καλό.. Φιλιά πολλά στο νησί και σε σένα :-)

Roadartist είπε...

@Faraona: Καλημέρα! Ξέρεις πόσοι τέτοιοι υπάρχουν?..
Δεν ξέρω αν την αγαπούσε, μάλλον όχι! :) Ξέρεις πόσες σχέσεις υπάρχουν που ουσιαστικά είναι δυο ξένοι που ζουν στο ίδιο σπίτι? Απλά συνυπάρχουν.. Φιλιά :))))

Ανώνυμος είπε...

καλη σου μερα καλλιτεχνιδα..εχεις προσκληση σε παιχνιδι..

βασίλης είπε...

Καλή παράσταση φαίνεται. Και την έδωσες πολύ ομορφα στο απόσπασμα. Καλό μεσημέρι.

Ανώνυμος είπε...

την καλησπέρα μου :)

ναυτίλος είπε...

Πολύ κατατοπιστική όσον αφορά την παράσταση .Αν και αποφεύγω τις θεατρικές διασκευές λογοτεχνικών κειμένων ,θα πάω να τη δω.Το Σάββατο πήγα να δω την Δεσποινίδα Τζούλια στο Απλό .Μην πας ,ήταν ένα χάλι!Απλά δολοφόνησαν τον Στρίνμπεργκ.Είχα πολύ καιρό να δω μια τόσο κακή παράσταση.

Roadartist είπε...

@ ocean: σε ευχαριστώ πολύ ωκεανέ μου θα περάσω λίγο αργότερα και θα τη δω :) Φιλιά.

Roadartist είπε...

@ βασίλης : Καλησπέρα Βασίλη μου σε ευχαριστώ πολύ! Πέρασα ένα βράδυ που μου γέλασα, συγκινήθηκα γενικά δεν το μετάνιωσα! Φιλιά :)

Roadartist είπε...

@ diianeira: Καλησπέρα μικρή γιατρίνα :)

Roadartist είπε...

@ναυτίλος: Σε ευχαριστώ ναυτίλε. Και εγώ αποφεύγω τις θεατρικές διασκευές λογοτεχνικών κειμένων και θα έλεγα οτι είμαι αρκετά επιφυλακτική. Ελπίζω να σου αρέσει.
Θα περιμένω αν πας να μου πεις τη δική σου άποψη, αν σου άρεσε. Ελπίζω να μη τα ακούσω.. :))
Οσον αφορά το έργο που λες, έχω ακούσει και απο άλλους αρνητικά σχόλια..Κρίμα :Ι

antifash είπε...

Συμφωνούμε σ' αυτό, μακάρι μόνον να έρχονταν σε τουρ και οι αξιοπρεπείς παραστάσεις και όχι μόνο οι επιθεωρήσεις. Τα λέμε...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα, καλλιτέχνιδα του δρόμου, που καθόλου τυχαία δεν επέλεξες αυτό το nick.Αυτό θα πει, γυρίζω και μυρίζω!!!Γυρίζω και δημιουργώ, ανακαλύπτω, ανακαλύπτομαι...
Μ'έστειλε η φράση της θείας:
"Θα σκέφτεσαι πως κάθε μέρα πλησιάζεις πιο κοντά στο θάνατό σου που βρίσκεται εκεί απέναντι στον τοίχο της κρεβατοκάμαράς σου..."
Άντε...βρε ξεκουνηθείτε όλοι εκεί στην Αθήνα, βγείτε έξω... σηκωθείτε λέμε...
θα βρείτε τόιχο!!!
;-)
Φιλί γλυκό

nikiplos είπε...

καλησπέρα... Ενδιαφέρουσα η περίπτωση του... Αν και έχω σε προτεραιότητα τη Θείο Βάνια...
Όπως και νά χει μπράβο roadartist που δίνεις info για παραστάσεις... Σε ευχαριστούμε για αυτό...

Dr_MAD είπε...

Graham Greene. Και γ@μώ τις πένες... Σόρρυ για την έκφραση, αλλά ως αμερικανάκι λατρεύω τη γραφή του (απόσπασμα προγενέστερου μυθιστορήματός του έπεσε στις εισαγωγικές εξετάσεις μου για το πανεπιστήμιο -the power and the glory). Να μη θυμηθώ και το απίστευτο Orient Express που πνευματικά του ανήκει. Δυστυχώς το ΣΚ που θα είμαι κάτω έχω καταλήξει σε άλλη παράσταση. ΄Καλησπέρες αρτίστα μου ;-)

Εξύμνoς είπε...

ωραιο ακουγεται...
το θεατρο ομως δεν ειναι ΑΚΟΜΑ στις εμπειριες που κυνηγαω.

Να κανω μια παρατηρηση: Ωραια κοματακια εχεις βαλει στο κατω μερος του blog!!

Καλο σου βραδυ

Axis Mundi είπε...

Ουφ, άλλο ένα λοιπόν για την λίστα "παραστάσεις που πρέπει να δω".
Πολύ καλή η περιγραφή σου ως συνήθως!
Καλησπέρες καλλιτέχνιδα μου.

Ατθάνα είπε...

χμμμ...ενδιαφέρον ;)

νομίζω ότι κάπου το είχα δει...κάποια εκπομπή το διαφήμιζε...

όχι, δεν τα έπινα, τον έπινα στη δουλειά...έμπλεξα!

μου έχεις λειψει κι εσύ και τα άλλα μπλογκοφιλαράκια...
φιλούνια γλυκό μου :)))

Ανασα του Βορρα είπε...

Πολύ ωραία το παρουσίασες και αν ήμουν Αθήνα θα...έτρεχα.
Δυστυχώς όμως εδώ στο Βορρά δεν είναι και τόσο καλά τα πράγματα με τα θέατρα γενικώς.
Που και που το κρατικό μόνο μας δίνει ωραίες παραστάσεις.

Roadartist είπε...

@ antifash: Δεν έχεις άδικο.. Δυστυχώς είναι και λίγο σαν αρπακτές.. :(

Roadartist είπε...

@ Nefelli: χαχα Νεφέλη μου σε ευχαριστώ, ξέρεις πόσο δίκιο έχεις!
Εμείς οι 'αθηναίοι' τα έχουμε όλα δίπλα μας..και δεν ξεκουνάμε! Ακριβώς έτσι! Φιλιά πολλά φιλενάδα να προσέχεις, θα τα πούμε και αναλυτικότερα :)

Roadartist είπε...

@ nikiplos: Εγώ σε ευχαριστώ για την θετικότητα σου! Ναι ο Τσέχοφ είναι μεγάλη αξία..να πας να τον δείς.. Μετά σε παρακαλώ να μου πεις αν σου άρεσε..θα το περιμένω!
Και εγώ έχω διάφορες άλλες παραστάσεις που θέλω να δω..δεν ξέρω αν θα μπορέσω! Θα δούμε! :) Φιλιά πολλά καλό βράδυ!

Roadartist είπε...

@ MAD: Hello mad american boy!! Χαίρομαι που σου αρέσει ο Graham ! :) Μα είναι φυσικό, υπάρχουν τόσες πολλές παραστάσεις που είναι πραγματικά δύσκολο να επιλέξεις ποια θα δεις!
Δεν αναγκάζεται κανείς να τη δει :))) Νομίζω οτι ακόμα και αν δεν πάτε, έχει αξία ακόμη και να ενημερωθεί κάποιος και να μάθει για ένα έργο..για την υπόθεση.. Φιλιά.

Roadartist είπε...

@ Eximnos: Ευχαριστώ eximno! Οκ δεν πειράζει, θα βρεις άλλες εμπειρίες εδώ που θα σου αρέσει να τις αποκαλύψεις :) Φιλιά!

Roadartist είπε...

@ Axis Mundi: Καλησπέρα Κοσμικέ μου άξονα. Νομίζω οτι υπάρχουν πραγματικά πολλές παραστάσεις που αξίζουν εφέτος.. Εγώ ήδη σκέφτομαι την επόμενη πάντως που θέλω να δω!! Φιλιά πολλά, καλό σου βράδυ!

Roadartist είπε...

@ karyatida: Αχ αυτές οι δουλειές!! Προβλέπεις να ξεμπλέκεις σύντομα ή θα έχει διάρκεια το ζόρι που λες?? Εύχομαι να πάνε όλα καλά :) Φιλιά πολλά καρυατιδάκι come back soon :)

Roadartist είπε...

@ Ανασα του Βορρα: Σε ευχαριστώ πολύ. Εσείς έχετε άλλες ομορφιές όμως.. έτσι? Ελπίζω να διορθωθεί κάποια στιγμή αυτό.. :) Τα φιλιά μου καλή σου νύχτα!

Nefelli είπε...

Καλησπέρα φιλαράκι....
ένα γειά,σκαστή, ήρθα να σου αφήσω....
Φιλί

Roadartist είπε...

@ Nefelli: Σε ευχαριστώ Νεφέλη :) πολλά φιλιά και απο εμένα, καλό σου βράδυ :))

Ανώνυμος είπε...

Πάλι μεγάλα λόγια, κι υπερβολές,
πάλι μεγάλα λόγια, μου ξαναλές,
όποιος χωριζ' δε μ' όλους,
δε μονίζεται,
πάει μια δεξιά, μι' αριστερά,
πότε δεν πάει μπροστά...
Το λατρεύω αυτό το τραγούδι, από τις Αντανακλάσεις...

faraona είπε...

Αν ξερω λεει?Αν ξερω?Παρα--ξερω.Εχω παραστει ως μαρτυρας σε διαζυγια φιλεναδων μου τουλαχιστον 3ο φορες.Σε δραματα με τα παρελκομενα μιας τετοιας ζωης που περιγραφεις,αστα να πανε ποσες.Και το τι βλεπουν τα ματακια μου εδω στην επαρχια που ειμαι πια κι ειναι πιο ''στενο το περιβαλλον''δεν σου λεω τιποτα.Ολα ανθρωπινα ομως και τα καλα και τα κακα.

Roadartist είπε...

@ Artanis: Καλησπέρα! Σε ευχαριστώ που άφησες εδώ τους αγαπημένους στίχους σου! Πολύ όμορφο :) καλό βράδυ να έχεις!

Roadartist είπε...

@ Faraona: μαρτυρας σε διαζυγια φίλων?..δυσάρεστο αυτό όντως.. Για την επαρχία όντως έχω ακούσει και εγώ διάφορα.. Τι να πεις.. Μακρυά απο εμάς?.. Όλα μέσα στη ζωή είναι, ακριβώς όπως το έγραψες..

Ανώνυμος είπε...

Μα είναι απλώς η μετάφραση του τραγουδιού που παίζει μόλις μπαίνω στη σελίδα σου! Αλλά να 'σαι καλά που μας ενημερώνεις για τα τρέχοντα, επειδή εμείς που μένουμε εκτός Αθηνών δεν έχουμε ευκαιρία να ψυχαγωγηθούμε με σοβαρές προτάσεις διασκέδασης!

roadartist είπε...

@Artanis: ωχ ελα βρε δεν το καταλαβα! Μα και εσυ εκανες μετάφραση του τραγουδιού??? :)) Λεω και εγω..ήθελα να σε ρωτήσω ποιο συγκροτημα ειναι οι 'αντανακλασεις'.. Πες reflections να βγάλω άκρη! χαχα σε ευχαριστώ διπλά τότε πραγματικά! Να είσαι καλά και εσύ! :)

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη, ίσως να ήμουν λίγο απότομη με το προηγούμενο σχόλιο: Το τραγούδι "Πάλι μεγάλα λόγια" του Χατζηδάκι, απο το Άλμπουμ "Αντανακλασεις" (κατά το Reflections που κυκλοφόρησε με αυτόν τον τίτλο στην Αμερική), το έχει τραγουδήσει στην Ελληνική έκδοση, η θεϊκή φωνή της Α. Καγιαλόγλου.

celsius33 είπε...

road artist, είδα σε προηγούμενο σου ποστ για γκραφιτάδες. Γνωρίζεις κάποια τέτοια ομάδα? Υπάρχει ένας τοίχος που θα ήταν πολύ ωραίο να το "αναλάβει" μια τέτοια ομάδα. Ο τοίχος στην οδό μικράς ασίας μεταξύ των παιδιατρικών νοσοκομείων κυριακού και αγίας σοφίας. Αν τον έχεις προσέξει, περιμένει κάποιον να το ζωγραφίσει για τα παιδιά !!

Roadartist είπε...

@Artanis: Πως θα μπω στο blog σου? Γιατί δεν βγαινει link απο το nick σου εδω.. αν θες άφησε μου το..
Δεν χρειάζεται να ζητήσεις συγνώμη,
σε εμένα κυρίως οφείλεται η αναστάτωση και κυρίως σε ένα φρικτό πονοκέφαλο που έχω εδώ και μισή ώρα.. :Ι
{δεν τον έχω τον συγκεκριμένο δίσκο}
ΥΓ όπως και αν έχει ευχαριστώ για τους στίχους..

Roadartist είπε...

@ celsius33: Καλώς όρισες! Είναι καταπληκτικό αυτό που λες!! Δε μπορώ όμως να σε κατατοπίσω... δυστυχώς απλά θαυμάζω δουλειές αρκετών παιδιών, αλλά δεν έχω πρόσβαση για να αναθέσω ή να προτείνω κάποια..
Δεν κάνεις κάποια έρευνα στο ίντερνετ? Ίσως βρεις sites τους να τους αφήσεις μήνυμα..
Όμορφη πολύ η κίνηση σου πάντως :)

Ανώνυμος είπε...

Τα μπλογκ μου ειναι πολυ καινούρια, δεν ξερω για ποιο λόγο δεν μπορείς να μπεις...Με τιμά που μου ζητας τις διευθύνσεις, μπροστα σ' εμενα, εσύ εισαι ήδη "γερόλυκος" που λένε...
www.Artanis71.blogspot.com/
www.Patroclus-des.blogspot.com/

To δεύτερο ειναι αποκλειστικά αφιερωμένο στον γνωστο Ομηρικό Ηρωα...Μη ρωτας γιατι, είναι μια φάση που περναω τα τελευταία 4 χρόνια...

Roadartist είπε...

@ Artanis: Artanis δεν ξέρω ούτε εγώ γιατί δεν μπορώ να μπω.. :)
Ο 3ος μήνας μου είναι στο blogging, θεωρούμαι ήδη παλιά?? Όπως και να έχει μου αρέσει να γνωρίζω blogs απο ανθρώπους με κοινά γούστα.
Να είσαι καλά θα περάσω με τη πρώτη ευκαιρία. Καλό βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη να μην αισθανομαι άσχημα, κάνοντας συγκρίσεις...Καλό βραδυ σου λοιπόν, κλείνω, είμαι κομμάτια...

Roadartist είπε...

@ Artanis: οχι βέβαια :) bye!

Feidias είπε...

Κουκάκι μένω αλλά είμαι δέκα λεπτά με τα πόδια και την έχω φάει όχι με το κουτάλι τη Πλάκα,αλλά με καζάνια ολόκληρα πια...διατηρεί την ομορφιά της όμως και μ αρέσει πολύ τον χειμώνα,πάρα πολύ!
Φιλάκια κι από μένα

Roadartist είπε...

@Feidias: Τότε μένουμε πολύ κοντά!
Και εγώ αγαπάω πολύ τη περιοχή αυτή..και δεν τη βαριέμαι με τίποτα! Φιλιά :)

Σοφία είπε...

Πολύ ενδιαφέρον. Θα το αναφέρω σε όσους θεατρόφιλους ξέρω που μένουν στην Αθήνα για να πάνε!

Roadartist είπε...

@ Σοφία: Καλημέρα Σοφία, ελπίζω να τους αρέσει..Καλά θα κάνεις..γιατί το θέατρο δεν είχε πολλούς θεατές. Χρειάζεται να διαδωθεί.. :) Μπορείς να δεις και κριτικές στο αθηνόραμα αν θες. Εχω το link στην κεντρική ανάρτηση. Φιλιά πολλά.

Penthesila είπε...

καλησπερα, ειστε τυχεροι στην αθηνα εχετε την δυνατοτητα να παρακολουθειτε παραστασεις, τουλαχιστον ταξιδεψα με την περιγραφη σου, να σαι καλα...

Roadartist είπε...

@ Penthesila: Καλησπέρα σου, σε ευχαριστώ πολύ. Ξέρεις είμαστε όντως τυχεροί, αλλά δεν γεμίζουν τα θέατρα..Δεν ειναι κρίμα? Το συγκεκριμένο πάντως ήταν άδειο...
Να είσαι κ να περνάς καλά, φιλιά.

Penthesila είπε...

..και μεις απο μακρια να θελουμε να παμε αλλα να μην μπορουμε γιατι μια παρασταση θα διαρκεσει τρεις μερες με το πηγαινε ελα...

Roadartist είπε...

@ Ρenthesila: Δίκιο έχεις.. Αν σε ενδιαφέρουν στο blog θα αναφέρω συχνά παραστάσεις..τις οποίες τυχαίνει να παρακολουθώ, και μέσω του blog θα είναι ένας τρόπος, ίσως μια ευκαιρία να τις γεύεσαι οσο βεβαια γινεται αυτο, αλλα το ταξίδι τουλάχιστον θα το πέρνεις.. :) Και κάποια μηνύματα.

Penthesila είπε...

τουλαχιστον ετσι θα μπορω να τρωω σπορακια!
αχαχαχαχα που τα θυμηθηκα!
σ' ευχαριστω..

Roadartist είπε...

@ Ρenthesila: :) Σποράκια στο θέατρο λίγο δύσκολο! Οι παραστάσεις αυτές ειναι καθηλωτικές και δεν έχεις μυαλό για μασούλημα!! Αλλά μεσω των blogs θα μπορείς να εχεις και σποράκια παράλληλα ενώ θα διαβάζεις την ανάρτηση..σίγουρα! Φιλιά πολλά! Καλό βράδυ θα σε περιμένω να τα λέμε! :)

Penthesila είπε...

Για εδω ελεγα και γω!Αλλωστε στο θεατρο προτιμω το σαμαλι....μ'εχει πιασει μια ανυποτη βλακεια για χουμορ μη με παρεξηγεις συνηθως ειμαι πιο σοβαρη! φιλια..

Roadartist είπε...

@ Penthesila: Να είσαι καλά! Δε σε παρεξηγώ καθόλου!!

Nathalie είπε...

To βιβλίο του Γκράχαμ Γκρην δε σ'αφήνει να το αφήσεις.. Έχει ένα τρόπο γραφής αυτός ο άνθρωπος.. Θα κοιτάξω να πάω και στην παράσταση.

Roadartist είπε...

@ Nathalie: Καλημέρα σου! Θα συμφωνήσω μαζί σου..και η παράσταση πιστεύω οτι άξιζε!

Related Posts with Thumbnails