18 Φεβρουαρίου 2008

Βραβεία World Press Photo 2008

Πιστεύω πολύ στο ότι μια (καλή) φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις.. Ειδικότερα θαυμάζω τη δουλειά των φωτορεπόρτερ.. οι οποίοι συμβάλλουν, κάποιες φορές και με το κίνδυνο της ζωής τους, στην διαιώνιση της ιστορίας.
Αρκεί μόνο να σκεφτείτε ότι από όπου απουσιάζουν οι φωτορεπόρτερ, η ιστορία στερείται πάντα μια σημαντική καταγραφή της.
Τους φωτορεπόρτερ που απαθανατίζουν ιστορικές στιγμές και τις μοιράζονται με όλο το κόσμο, βράβευσε και εφέτος – όπως κάνει από το 1955 – το World Press Photo.
Η διάκριση αυτή είναι από τις σημαντικότερες για κάθε φωτογράφο. Τέχνες, περιβάλλον, αληθινές ιστορίες, πορτρέτα, καθημερινότητα, σπορ, φύση είναι κάποιες από τις κατηγορίες, για τις οποίες διαγωνίστηκαν 5.019 φωτογράφοι από 125 χώρες. Συγκεκριμένα στάλθηκαν στην κριτική επιτροπή πάνω από 80.000 φωτογραφίες. Τα βραβεία μοιράστηκαν 59 φωτογράφοι από 23 χώρες. Σας παραθέτω ορισμένες από τις βραβεύσιμες φωτογραφίες.
Η επιλογή ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη.
Αυτή είναι η καλύτερη φωτογραφία για το 2007. Ο Βρετανός φωτογράφος Tim Hetherington φωτογράφισε αυτόν τον εξαντλημένο Αμερικανό στρατιώτη απο το πόλεμο στο Αφγανιστάν.Ο Paul Nicklen απο τον Καναδά, φωτογράφισε για το National Geographic τη παραπάνω φωτογραφία και κέρδισε το 2ο βραβείο στις Εικόνες απο τη Φύση. Ενα narwhal στο Νουναβούτ, όπου το κυνήγι των θαλασσιών θηλαστικών.....αποτελεί καθημερινή συνήθεια.
Ο Δανός φωτογράφος Erik Refner κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία των Σπορ. Απαθανάτισε την εξάντληση του αθλητή λίγο πριν ολοκληρώσει το μαραθώνιο της Κοπεγχάγης.
Ο Αμερικανός John Moore βρέθηκε λίγα μέτρα μακριά απο το σημείο της δολοφονίας της Μπεναζίρ Μπούτο στο Πακιστάν και κέρδισε ένα βραβείο για μια εικόνα που στιγμάτισε πολιτικά το 2007.
Ο Justin Maxon, φωτογράφισε μια οικογενειακή στιγμή στον Κόκκινο Ποταμό του Βιετνάμ, ανάμεσα σε ένα γιο και μια μητέρα, η οποία όμως είναι άστεγη και πάσχει απο AIDS... O Νοτιοαφρικανός φωτογράφος Brent Stinton φωτογράφισε τη παραπάνω νεκρώσιμη ακολουθία, ενός γορίλα που ζούσε στο Εθνικό Πάρκο του Ανατολικού Κονγκό. Απαιτούνται αρκετά χέρια για τη μεταφορά του και κανείς δεν γνωρίζει που τον πηγαίνουν..
Αν κάποιος επιθυμεί να δεί όλες τις φωτογραφίες, ας κάνει κλικ στο:

140 σχόλια:

Adonios GK είπε...

πράγματι μοναδικές φωτογραφίες.
Γεμάτες συναισθήματα που μέσα από μια εναλλαγή δεν ξέρεις στο τέλος τι σου μένει... παρά μόνο το "μοναδικό"!

Καλό σου βράδυ Artist!

Zpi είπε...

Ειδα 2 από αυτές και στο Ε της Ελευθεροτυπίας. Πολύ όμορφες και δυνατές.
Νομίζω ότι μου άρεσε περισσότερο ο αθλητής μετά το μαραθώνιο

Ανώνυμος είπε...

Μαεστρία, συγχρονισμός, τεχνική. Η δύναμη και μαγεία των στιγμών!
Καλή σου εβδομάδα *

M είπε...

Δυνατές εικόνες...

(ΜΗΝ πατήσετε στο link του/της Agamagra Blackray, είναι spam και πιθανόν χειρότερα)

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

Πολύ όμορφες... ΟΛΕΣ!
Και η ιδέα σου να τις παρουσιάσεις εδώ... ΕΠΙΣΗΣ!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ! :)

Σπύρος είπε...

Εκπληκτικές φωτογραφίες ...Να εισαι καλα και για το LΙΝΚ θα το κοιτάξω. Δυσκολη η δουλειά του φωτογράφου ιδιαίτερα των "μάχημων"

iLiAs είπε...

...ας μας έβαζες και καμιά photo της θάλασσας :p :)

Καλή βδομάδα αρτίστα :)

ILIAS είπε...

Καλημέρα αγαπητή roadartist, η φωτογραφίες που με άγγιξαν πιο πολύ είναι αυτή του στρατιώτη και του μαραθωνοδρόμου. Αν και όλες εκπληκτικές, η έκφραση του στρατιώτη εκτός από την κούραση δείχνει και μια απόγνωση του στύλ τί κάνω εγώ τώρα εδώ πέρα, ενώ όταν πρωτοείδα αυτή του μαραθωνοδρόμου, έμεινα πραγματικά έκπληκτος από την υπερπροσπάθεια μέσα στη βροχή και την θέληση αυτού του ανθρώπου

Καλές εμπνεύσεις

Dr_MAD είπε...

Χμου
Οντως... αυτές οι φωτογραφίες είναι ολόκληρες ιστορίες από μόνες τους. Τρομεροί καλλιτέχνες και μαχητές οι σοβαροί φωτορεπόρτερ. Πάντα τους έβγαζα το καπέλο, ειδικά όταν πάλευαν για τη διάδοση της εικόνας και τη σωστή ενημέρωσή μας.

Ελπίζω να σας φέρω καμιά καλή κι εγώ από το Τσαντ φέτος χαχα ;-)
Καλή εβδομάδααα κούκλα

Γωγώ Πακτίτη είπε...

είναι καταπληκτικό να ξέρεις να βγάζεις φωτογραφίες που δείχνουν αληθινά αισθήματα...

αξιέπαινοι αυτοί που το καταφέρνουν..

καλημέρα και καλή βδομάδα!

Λακων είπε...

Γιατί όλες οι φωτογραφίες να είναι τραγικές;

Roadartist είπε...

Η roadartist μόλις γύρησε σπίτι μετά απο μια βόλτα στους .....χιονισμένους δρόμους της Αθήνας!! Να μια μέρα που οι ΑΘηναίοι δικαιολογούν την ύπαρξη των τζιπ τους..μόνο για μια όμως..χαχα πλάκα που έχουμε!!

m σε ευχαριστώ για την προειδοποίηση σχετικά με τo link απο τον agamarga blackray, ΜΗΝ ΤΟ πατήσει κανείς σας.. thanks! :)
Σας καλημερίζω όλους!!

Roadartist είπε...

@ adonios: Καλημέρα Αντώνιε, χαίρομαι ιδιαίτερα που τις χάζεψες και σου άρεσαν!! Συμφωνώ είναι γεμάτες συναισθήματα! Μερικές απο αυτές καθηλωτικές.. :)

Roadartist είπε...

@zpi: Καλή σου μέρα και καλώς όρισες. Οντως αυτή με τον αθλητή μετά το μαραθώνιο νομίζω οτι πραγματικά ξεχωρίζει..Η κούραση και ο 'αγώνας' έχει καταγραφτεί απόλυτα στο πρόσωπο του..

Roadartist είπε...

@ demon: Καλημέρα σου Demon!! Πολύ χαίρομαι που σου αρέσει η φωτογραφία και ένιωσες τη μαγεία των στιγμών!! Φιλιά καλή εβδομάδα και σε σένα :)

Roadartist είπε...

@ m: Καλημέρα σου m! Σε ευχαριστώ για τη προειδοποίηση για το link. Ναι όντως δυνατές..

Roadartist είπε...

@ «ΤΟ ΤΈΡΑΣ TΗΣ ΑΜΆΘΕΙΑΣ»: Καλημέρα σου! Ευχαριστώ :) καλή εβδομάδα να έχουμε!! Φιλιά!

Roadartist είπε...

@ LOCKHEART: Καλημέρα lockheart είναι σκληρός ο ανταγωνισμός σε αυτό το διαγωνισμό, χαίρομαι που σου άρεσαν οι φωτο. Αν κοιτάξεις στο link έχει όλες όσες βραβεύτηκαν..Οι περισσότερες ειναι εκπληκτικές! :) ΦΙΛΙΑ!

Roadartist είπε...

@ iLiAs : Αχ ilia μη με τσιτώνεις με φωτο απο θάλασσες τώρα, γιατί είμαι ικανή να σας βάζω κάθε μέρα και άλλη, για τον επόμενο μήνα!!!! Η επιλογή ήταν δύσκολη.. πάντως :) ΦΙΛΙΑ, καλή σου εβδομάδα! :)

Roadartist είπε...

@ EKTORAS: Καλημέρα Έκτορα και καλώς όρισες. Θα συμφωνήσω η φωτο με τον στρατιώτη σαν να σου "μιλάει", όντως δεν είναι μονο η κουραση που "φωνάζει", αλλά κυρίως η έκφραση της απόγνωσης του.. Και του αθλητή το ίδιο εκφραστική.. Σε ευχαριστώ :)

Roadartist είπε...

@ MAD: Καλημέρα mad, θα συμφωνήσω ειναι αξιοθαύμαστοι οι σοβαροί φωτορεπόρτερ. Θυμήσου πόσο πολύ έχουν καθορίσει την ιστορία κάποιες απο αυτές τις φωτο!
Όντως μερικοί για μια φωτο ρισκάρουν τη ζωή τους..Καλή εβδομάδα και σε σένα!

Roadartist είπε...

@ Η σκέψη της καρδιάς: Καλημέρα σου! Αξιέπαινοι και ταλαντούχοι! Αν μπορούσα θα σας έβαζα και άλλες, υπήρξαν αρκετές υπέροχες που πραγματικά "αιχμάλωσαν" τη στιγμή! Αλλά έπρεπε να επιλέξω μόνο κάποιες δυστυχώς.. :) ΦΙΛΙΑ!

Roadartist είπε...

@ Λακων: Αχ λακωνα καλημέρα! Ειναι ρητορική η ερώτηση σου έτσι? Προφανώς επειδή και η πλειόνητα των ειδήσεων δεν είναι θετική.. Είναι βέβαια και αναλόγως την κατηγορία και το θέμα της κάθε φωτογραφίας!

KitsosMitsos είπε...

Μπορούν να πούνε πολλά. Αυτή είναι η δύναμή τους.
Λευκή καλημέρα.

? είπε...

φοβερές φωτό!!! καλημέρα!

Μαριλένα είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με το "μια εικόνα, χίλιες λεξεις".
και θυμάμαι πολλές φωτογραφίες, που καμμια μαρτυρία δεν θα έφερνε τόσο κοντά μας το γεγονός, όσο η αποτύπωση της σε μια φωτογραφία. όπως για παράδειγμα, αυτή με το κορίτσι απο το Βιετναμ που καίγεται απο τη ναπάλμ.

καλη (και ζεστή) βδομάδα εύχομαι :)))

xx

Βάσσια είπε...

Road, :-)

Όλες εξαιρετικές!

Να σου πω ότι η μεταφορά του Gorilla μου άρεσε πάρα πολύ, μαζί με την πρώτη, του στρατιώτη.

Είναι πολύ δύσκολο να φωτογραφίζεις σσωτά και με συναίσθημα.

Μακάρι να είχαμε όλοι το ταλέντο.

Ανώνυμος είπε...

Φανταστικές!
Καλή βδομάδα!

Ανώνυμος είπε...

φοβερές φωτογραφίες...και όλες οι υπόλοιπες (από το link), καταπληκτικές κι αυτές...
καλή βδομάδα:)

jf είπε...

Σπουδαίος ο ρόλος του φωτογράφου και του διαδικτύου...
Σπουδαία και η δική σου συνεισφορά στην πληροφόρηση...

Καλή σου βδομάδα

Feidias είπε...

Καλημέρα σου roadartist!
Υπέροχες οι φωτό και μερικές πολύ δυνατές!
Αναρωτιέμαι πολλές φορές,πόσο εξάσκηση θέλει να μπορείς να έχεις τέλεια τεχνική κατάρτιση ώστε να μη σκέφτεσαι τα τεχνικά μέρη μιας φωτογραφίας και σα δεύτερη φύση του, ο φωτογράφος,απλά να πιάνει τη στιγμή!

Υγ.Για την ιστορία...η φωτό με το Narval δεν είναι θαλάσσιος ελέφαντας,αλλά είδος φάλαινας που λέγεται όπως είπα παραπάνω Narval κι είναι μάλλον ένα μυστήριο της εξέλιξης ο χαυλιόδοντας του.
Φιλιά και καλή εβδομάδα,ελπίζω χιονισμένη όσο πάει...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Όντως, τεράστια ή δύναμη της εικόνας!

Roadartist είπε...

@ KitsosMitsos: Οντως μπορουν να πουνε πολλα! Λευκή καλησπέρα κ απο εμενα!

Roadartist είπε...

@ Νίκος Κ.: Οι καλύτερες φωτό του 2007! Καλησπέρα σου :)

Roadartist είπε...

@ Μαριλενα: Καλησπέρα Μαριλένα, συμφωνώ απολύτως!! Πολλές φορές οι φωτο ειναι απείρως καλύτερες απο κάθε άλλη μαρτυρία! Οντως συγκλονιστική η φωτο με το κορίτσι απο το Βιετναμ.. Φιλιά.

Roadartist είπε...

@ Vassia: Καλησπέρα Βάσσια μου, η φωτο με το Γορίλα, μαγνήτισε και το δικό μου βλέμμα..Πολύ δύσκολο θα συμφωνήσω. Φιλιά πολλά. :)

Roadartist είπε...

@ N.Ago: χιονισμενες καλησπέρες ago, να εισαι καλα :)

Roadartist είπε...

@ Akon: Χαίρομαι ιδιαίτερα που σου άρεσαν, να είσαι καλά, καλησπέρα!!

Roadartist είπε...

@ JF: Σε ευχαριστώ ιδιαίτερα για τα λόγια σου. Σπουδαίο εργαλείο το διαδίκτυο όντως.. Καλησπέρα!

Roadartist είπε...

@ Feidias: Καλησπέρα Φειδία! Δεν πήγαμε στη δουλειά σήμερα??? :) Σε ευχαριστώ για τη διόρθωση, έχεις απόλυτο δίκιο. Το ξανακοίταξα στο site και η ονομασία είναι narwhal θα μπω σε λιγο στην αναρτηση, να τη διορθώσω. Να είσαι καλά καλή εβδομάδα και σε σένα.

Roadartist είπε...

@ Ασκαρδαμυκτί: Και ανυπολόγιστη η αξία της.. Καλή σου εβδομάδα!

Βαγγέλης Μπέκας είπε...

Αυτά βλέπω και λέω δεν την ξαναπιάνω τη φώτο,
εγκληματώ ασυστόλως...

H.Constantinos είπε...

Θα πάω να το δώ εκτενώς.
Τους ζηλεύω αυτούς τους ανθρώπους, πολύ...

faraona είπε...

Ποσο ευφυης πρεπει ναναι ,μαζι με ολα τα αλλα, ενας φωτογραφος!!!
Παντα αυτο κοιταω στις επαγγελματικες φωτογραφικες δουλειες.Γιατι πιστευω οτι για να πιασει την στιγμη και ταυτοχρονα ολες τις αλλες παραμετρους που κανουν μια φωτο να μιλαει με τη δικη της γλωσσα,,,πρεπει ναχει αυτο το αστραπιαιο της σκεψης.
Πολη ωραιες φωτο.Ολες.
Σε φιλω.

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

Ολες ειναι καλές...

Για μένα η πιο "καλή" ειναι της μητέρας με το άρρωστο παιδί...

Μακάρι να μην είχε τραβηχτεί ποτέ...

Καλή σου βδομάδα
όλο...λιακάδα

τσίου!!!

zentikes,dano είπε...

πραγματικα απιστευτες
μια εικονα μετραει οσο χιλιες λεξεις
αλλα νομιζω δεν φτανει μονο
η καταγραφη
καλησπερα

greendim είπε...

Εξαιρετικό ποστ! Να έχεις πάντα τέτοιες εμπνεύσεις!

ZouZouna είπε...

Σου έχω πρόσκληση. Μπορείς να περάσεις για κάτι άλλο. Φιλιά πολλά

demetrat είπε...

όλες είναι καταπληκτικές, αλλά για μένα η φωτογραφία της ματωμένης φάλαινας, δεν ξέρω γιατί ,
μου έμοιασε με την αγωνία στο προσωπο του αθλητή.
δ

Νατασα είπε...

το τέταρτο μάτι
_
αυτό το μάτι του φακού
της γης και τ'ουρανού
τα χρώματα μαζεύει
κοιτά απ'έξω σου
και βλέπει μέσα σου
χαμόγελα και δάκρυα
θάλασσες και βουνά
άλλα τα φέρνει ποιο κοντά
ζουμάρει απειλητικά
κι άλλα απλώς τα κυβερνά
για δευτερόλεπτα
κι όλα βγαίνουν αρνητικά
κι εσύ τα κάνεις
μαγικά
_[natasa. 07.01.08]

Artanis είπε...

Υπέροχες φωτογραφίες...Εγώ βέβαια λόγω σχέσης, στεναχωρήθηκα περισσότερο με το αρσενικό Νάρβαλ...Δεν ήξερα οτι τα κυνηγούν κι αυτά! Πως διάολο το έπιασαν;

Όσο για εδώ, όχι δεν έχουμε καθόλου χιόνι μέσα στην πόλη, είναι όλα στεγνά και καθαρά...Το βουνό βέβαια είναι χιονισμένο, λαμποκοπά...

nikiplos είπε...

Καλημέρα...

Δυνατές φωτό πράγματι... γιατί φυσικά είναι πολύ δυνατές είτε οι στιγμές είτε ο συμβολισμός τους... Φανταστείτε έναν αρχαίο φωτογράφο να αποθανάτιζε τον Ιησού στο σταυρό... ή να αποθανάτιζε κάποιος μια στιγμή από τη μάχη του Μαραθώνα... κι ο συμβολισμός δεν πάει πίσω... Ο Τσε νεκρός, φωτογραφήθηκε από το στρατό της Βολιβίας αλλά ο συμβολισμός της φωτογραφίας ήταν τεράστιος...

Από όλες αυτές αυτή του νεκρού γορίλλα μίλησε δυνατά... Στο μέλλον οπου οι γορίλλες θα εκλείψουν οριστικά, μάλλον θα τη δείχνουν σαν παράδειγμα για το τι έκανε ο άνθρωπος σε αυτό το είδος....

Roadartist είπε...

@ VITA MI BAROUAΚ: Αυτό ξαναπές το.... :)

Side21 είπε...

Ένα "ΘΑΥΜΑ" πράγματι η φωτογραφία.
Να αιχμαλωτίσεις τη στιγμή,
την πλοκή, το νόημα, το συναίσθημα.
Να αποδώσεις χωρίς λέξεις
περίπλοκα νοήματα,
να κραυγάσεις συνθήματα,
να κερδίσεις στοιχήματα,
να αφυμνήσεις, να καταχτήσεις,
να εξοργήσεις ψυχές,
να σπάσεις διλήμματα.
Αχ πόσο θαυμάζω και ζηλεύω ταυτόχρονα ...

Roadartist είπε...

@ H.Constantinos: Καλησπέρα Κωνσταντίνε! Εσένα που σου αρέσει η φωτογραφία, πιστεύω οτι θα το εκτιμήσεις δεόντως.. ΦΙΛΙΑ :)

Roadartist είπε...

@ Faraona: Καλησπέρα σου! Σε ένα φωτογράφο εκτός απο τη τεχνική γνώση, αυτό που αξίζει περισσότερο ειναι το 'ταλέντο'. Το κατά πόσο "το έχει".. Και πιστεύω οτι αυτό είναι κατά πολύ έμφυτο.. Δεν διδάσκεται σε καμία σχολή.. Και τα δικά σου φιλιά, καλό σου απόγευμα.

Roadartist είπε...

@ karaflokotsifas: Δυστυχώς τρελοκότσιφα υπάρχουν χιλιάδες αντίστοιχες δυσάρεστες εικόνες ανα το κόσμο..και καλό είναι να τις βλέπουμε, να προβληματιζόμαστε και όχι να γυρίζουμε αλλού το βλέμμα μας..ΦΙΛΙΑ τσιου :-)

Roadartist είπε...

@ zentikes: Καλησπέρα σου, σίγουρα η εικόνα πάντα έχει πολλά να μας πει. Συμφωνώ απόλυτα, φιλιά.

Roadartist είπε...

@ greendim: Σε ευχαριστώ πολύ! Οσο για τις ιδέες/εμπνεύσεις να είσαι σίγουρος οτι δεν εχουνε ποτέ τους τελειωμό!! Καλό σου απόγευμα :0

Roadartist είπε...

@ Αγριο ΚερασοΖouzouna: Να είσαι καλά, θα περάσω, σε ευχαριστώ πολύ.

Roadartist είπε...

@demetrat: Καλησπέρα. Πολύ σωστός και εύστοχος ο συσχετισμός σου. Δε έχεις άδικο πραγματικά....

Roadartist είπε...

@ Νατασα: Καλησπέρα σου, όμορφη η έμπνευση που παράθεσες να είσαι καλά. Μου άρεσε πολύ :)

Roadartist είπε...

@ Artanis: Καλησπέρα σου Αρτανις, τι λες να μην έβρισκαν τρόπο να το πιάσουν??? Σιγά που θα τους γλύτωνε.. το χειρότερο αρπακτικό ειναι ο άνθρωπος..δίχως σεβασμό προς κανένα άλλο ων στο πλανήτη. Λες και του ανείκουν τα πάντα .. Το ξέρεις εσύ καλύτερα αυτό σίγουρα.. Εδω εχει αρκετή παγωνιά, όπως έμαθες το έστρωσε.. Αν μάθεις κάτι απο την Αρλέτα, κάνε το κόπο να περάσεις να μου πεις. Φιλιά.

Side21 είπε...

ΔΙΟΡΘΩΣΗ : "Να αφυπνήσεις" εννοώ

Roadartist είπε...

@ nikiplos: Καταπληκτικές οι σκέψεις που μου άφησες!! Δεν το συζητώ..Με "πήρες" και με ταξίδεψες σε φοβερές σκέψεις! "Φανταστείτε έναν αρχαίο φωτογράφο να αποθανάτιζε τον Ιησού στο σταυρό".. Νομίζω οτι αν υπήρχε τότε η φωτογραφία, αυτό θα βοηθούσε και σε άλλες ερμηνείες.. :) Αν με καταλαβαίνεις.
Στην διαιώνιση της "αλήθειας" της στιγμής..Θα έμενε το αληθινό γεγονός στην ιστορία.. Anyway, ναι η φωτό του Τσε απο τις πιο ιστορικές..όντως..Είναι χαραγμένη στη μνήμη μου, τόσο πολύ, λες και την έχω τραβήξει εγώ (θα ήθελα..). Είναι μεγάλη η αξία της φωτογραφίας πραγματικά. Και δεν πρόκειται να χάσει ποτέ της την σημασία της.. Οτι κ αν γίνει.
Καλό απόγευμα.

Roadartist είπε...

@Side21: Τα έθεσες τόσο όμορφα όλα όντως .. όλα αυτά συντελούνε μέσω της φωτογραφίας, απλά και μόνο μετά απο το πάτημα ενός κουμπιού..μετά απο το κλικ .. εχεις απόλυτο δίκιο και πολύ μου αρέσει που τα νιώθεις έτσι όπως τα έγραψες. Προσυπογράφω. :)

Artanis είπε...

Εννοείται οτι θα "περάσω" για τα νεότερα, το έχουμε πει αυτό...

Roadartist είπε...

@ αρτανις: σε ευχαριστώ πολύ καλή μου, σε εσένα βασίζομαι για τη καλή ενημέρωση στο θέμα της Αρλέτας!! Φιλιά :)

Ανώνυμος είπε...

!!!!!!!!!

Roadartist είπε...

@Ηλιογράφος: Γλυκέ ηλιογράφε!!! Δεν υπάρχουν λόγια ε?? Ναι το πιστεύω για έναν λάτρη της φωτογραφίας, αυτός ο διαγωνισμός είναι ένα ..μεθύσι!! Μπες στο link του διαγωνισμού..και χάζεψε!! :)

Ανώνυμος είπε...

Χιονισμένες καλησπέρες και απο εμένα :)

Churchwarden είπε...

Mακράν καλύτερη η πρώτη φωτογραφία. Ίσως επειδή είναι μακράν βαθύτερο το αίσχος του πολέμου.

Flora είπε...

Λοιπόν,
έχω εντυπωσιαστεί...
Καταρχήν από τις φωτογραφίες που μας παρέθεσες αγαπητή roadartist.
Δεύτερον, από τα αναρίθμητα σχόλια και την ταχύτητα αύξησής τους! Τρίτον, από τα πρόσωπα που σχολιάζουν. Τέταρτον, πέμπτον... Τι να πρωτοπώ;
Το blog σου είναι υπέροχο!
(Κι ακόμα δεν το έχω εξερευνήσει καλά...)
Μιας και μιλάμε για το "μια εικόνα χίλιες λέξεις" δες το χιονισμένο Αιγάλεω αν θέλεις στο blog μου. (Δεν είναι και τίποτε σπουδαίο δηλαδή... Είμαι καινούργια ακόμη στο blogging και με τίποτα δεν μπορώ να φτάσω τη δική σου αρτιότητα επί του θέματος)...
Χιονισμένα, λευκά, αγνά, απαστράπτοντα κι ευτυχισμένα φιλιά!

Alexis B είπε...

Καλημέρα, Εκπληκτικές φωτογραφίες
Πολλές φορές τη δύναμη του φακού είναι τρομερή
Καλησπέρα

tuco είπε...

η φωτογραφική κάμερα, στα χέρια των ειδικών, γίνεται εργαλείο αφύπνισης...
Φοβερή και πάλι...
Σ' ευχαριστώ και για το link.
Φιλιά!!!!!!!!!!!

Μαργαρίτα είπε...

Τελικά φωτογραφία = αλήθεια !!!
Αποτυπώνει χωρις ίχνος μερολιψίας
την πραγματικότητα...!!!
Και δεν το συζητώ... οι μάχημοι
φωτογράφοι-αληθινοί ήρωες
υπηρέτες της μνήμης!!

Πολύ δυνατό το αφιέρωμά σου
Τα φιλιά μου***

fpboy είπε...

τέλειο ποστ....οι νικίτριες φωτογραφίες γίνονται λεκθεση που έρχεται και στην Ελλάδα. Συνήθως η έκθεση φιλοξενείται στην Αρμοδίου στο art tower. Έχω πάει 3-4 φορές και είναι πάντα σούπερ.

Roadartist είπε...

@ diianeira: Καλησπέρες μικρή γιατρίνα :)

Roadartist είπε...

@ Churchwarden: Oντως αυτή η φωτογραφία απεικονίζει όλη τη φρίκη του πολέμου, ακριβώς.

Roadartist είπε...

@ Flora: Καλώς όρισες, σε ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου. Εννοείται θα περνάω απο το blog σου και θα χαρώ ιδιαίτερα να τα λέμε. Να είσαι καλά, καλό βράδυ.

Roadartist είπε...

@ Alexis B: Καλησπερα κ απο εδω Αλέξη μου, συμφωνώ απολύτα.. καλό βράδυ :)

Roadartist είπε...

@ tuco: Ηello tuco, σε ευχαριστώ! ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ενα μέσο αφύπνισης! Καλό βράδυ!!

Roadartist είπε...

@ Μαργαρίτα: Καλησπερα Μαργαρίτα, χαίρομαι που πήρες αυτά τα μηνύματα! Ευχαριστώ, φιλιά πολλά.

Roadartist είπε...

@ fpboy: Καλησπερα ftboy θα ειναι καταπληκτικη η έκθεση σίγουρα... Χαίρομαι που σου άρεσε, καλό βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

η φωτογραφια ειναι η λατρεια μου...

καλυτερα μια φωτογραφια δρομου παρα ενας πικασο που λεει ο λογος...
κι οι συγκεκριμενες ειναι φοβερες...
που μπορω να βρω ολες τις φωτογραφιες???

Ανώνυμος είπε...

σπουδαια τεχνη!

οι καλλιτεχνικες φωτογραφιες ειναι ισαξιες με ζωγραφικους πινακες για μενα...καταφερνουν ορισμενοι φωτογραφοι να αποτυπωσουν ολο το νοημα η συναισθημα που θα ηθελε πολυ χρονο για να το ζωγραφισεις...

καλη εβδομαδα : ))

geokalp είπε...

πολύ δύσκολη η επιλογή

Roadartist είπε...

@ in the sky: Καλώς ορισες! Και εγώ λατρεύω τη φωτογραφία! Αν δεις εχω κάνει και άλλα σχετικά posts. Αν θες να δει ολες τις φωτογραφίες κάνε κλικ στο link που εχω στο τελος της αναρτησης. Καλο σου βραδυ.

Roadartist είπε...

@una mama και οχι μονο: Συμφωνώ mama!! Ειναι καταπληκτική τέχνη! Χαίρομαι που σου άρεσαν, να εχεις μια καλη εβδομάδα κ εσύ!

Roadartist είπε...

@ geokalp: Καλώς όρισες..Οντως αρκετά δύσκολη..Καλό σου βράδυ!

Sweet and bitter είπε...

Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες - κυρίως επειδή αποτυπώνουν καταστάσεις και συναισθήματα που δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια! Αλλά και επειδή μας ταξιδεύουν σε μέρη τόσο κοντινά - τόσο μακρινά!

Καλό βράδυ!

M-meggie είπε...

Η δύναμη της φωτογραφίας στο μεγαλείο της.
Συναρπαστικές όλες τους.
Δεν θα τις έβλεπα αν δεν έφτιαχνες αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστώ

Surrealist είπε...

Να σε συγχαρώ για την θεματολογία σου και τον τρόπο που τη διαχειρίζεσαι.

Τα υπόλοιπα, με πρόλαβαν οι προηγούμενοι φίλοι του τόπου σου!

Σ΄ευχαριστώ.
Να είσαι καλά, καλή συνέχεια!!

P. Kapodistrias είπε...

Πολύ καλό το ρεπορτάζ σου, αλλά και τα εικονιζόμενα.
Όντως έτσι πλέον καταγράφεται η Ιστορία. Μες από την φωτοκαταγραφή της καθημερινότητας. Η Ιστορία στηρίζεται σε φωτοστιγμές, κάποιες από τις οποίες νοηματοδοτούν την διαχρονία της Ανθρωπότητας.
Σ' ευχαριστώ και καλημερίζω!

Roadartist είπε...

@ Sweet and bitter: Καλή σου μέρα! Ναι έχεις δίκιο, μέσω των φωτο μπορείς να ταξιδέψεις στον χρόνο και σε άλλες χώρες..όσο μακρινές κ αν είναι..Μάλιστα μερικές εκ των οποίων, ίσως και να μη τις δεις ποτέ..μόνος σου.. Φιλιά.

Roadartist είπε...

@ ΝΟΤΑ: Εγώ σε ευχαριστώ για τη τελευταία σου πρόταση. Να καλά, καλό σου πρωινό..εύχομαι στα ζεστά, φιλιά :)

Roadartist είπε...

@ Surrealist: Σουρρεαλίστρια να είσαι καλά, σε ευχαριστώ ιδιαίτερα για τα λόγια σου. Θα χαρώ να τα λέμε. Φιλιά, καλή σου μέρα!

Roadartist είπε...

@Π.Κ.: Χαίρομαι ιδιαίτερα που σου άρεσε! Να είσαι καλα, όντως η Ιστορία στηρίζεται σε φωτοστιγμές, όπως το έγραψες.. Καλή σου μέρα!

NdN είπε...

Καλημέρα Roadartist,

Είδα και αρκετές ακόμα στο link που παράθεσες. Ολες είναι καταπληκτικές, αλλά πιστεύω πως η φωτογραφία του αθλητή στο μαραθώνιο είναι κάτι ξεχωριστό επειδή δεν καταλαβαίνεις αρχικά για ποιο λόγο τραβήχτηκε και που. Σου αφήνει τη φαντασία ελεύθερη!

Meropi είπε...

Roadartist μου γλυκειά,
κατ' αρχάς θέλω να σου πω να σβήσεις το σχόλιο του
Agamagra Blackray
χωρίς να το ανοίξεις, γιατί διασπείρει ιούς. Εσύ ως συγγραφέας του Μπλογκ μπορείς να το σβήσεις. Το συνάντησα σε ένα άλλο μπλογκ, πήγα να το ανοίξω και αμέσως σήμανε συναγερμός στον υπολογιστή μου ότι μπήκε ιός. ΣΒΗΣΕ το ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΙΣ.
Τώρα όσον αφορά τις φωτογραφίες τις είδα όλες από εκεί που μας παραπέμπεις. Μαγεύτηκα. Τελικά η φτώχεια και ο πόλεμος δίνουν τις πιο ενδιαφέρουσες φωτογραφίες.
την καλημέρα μου

Roadartist είπε...

@ NdN: Καλημέρα σου & καλώς όρισες. Ειναι πολυ δυσκολη να ξεχωρίσεις κάποια..Προσωπικά μου αρέσει πολύ και η πρώτη, αλλά και η τελευταια με το γορίλα. Επισης αν ειδες το link εχει 2 καταπληκτικες φωτογραφιες, στη κατηγορια σπορ. Η μια ειναι με εναν αθλητη σε μια πλαγια με χιονια, οπου κανει σκι και απο πισω του "τρέχει" άπειρο το χιόνι.. αλλα μια εξισου τελεια με ενα σερφερ στα κυματα. Η συγκεκριμενη με τον αθλητή στο μαραθώνιο σου μεταφέρει την ένταση του αγώνα..την εξάντληση και την αγωνία του..
Εχεις δικιο, η φωτογραφια εξιτάρει τη φαντασία σου, σε αφήνει να σκεφτεις τις παραμετρους μονος σου.

Roadartist είπε...

@ Meropi: Μερόπη μου καλημέρα! Σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση σχετικά με το σβήσιμο του comment δεν ειχα ιδεα!!! Το έσβησα κιόλας! Ξανά σε ευχαριστώ :)
Χαίρομαι που είδες τις φωτο και σου άρεσαν..Να εχεις μια ομορφη μερα!

mirela είπε...

Μια φωτό μια ιστορία.Ανέτρεξα στο link των προηγούμενων ετών και απο κάποιες συγκλονίστηκα.Τί να σχολιάσεις!Δουλειά που έχουν κάνει αυτοι οι άνθρωποι! Καλημέρα ..

manetarius είπε...

Σοκαριστικές φωτογραφίες, η καθεμιά με τον δικό της τρόπο!
Καλημερούδια, τρέχω να μπώ στο link να δω κι άλλες!

cinderella είπε...

Καλημέρα!! Εμένα με συγκλόνισε η φωτογραφία του Paul Nicklen για το Νational Geographic. Πραγματικά έχω μεινει σοκαρισμένη στη θέα της. Μια εικόνα, χιλιές λέξεις. Η συγκεκριμένη και χίλια συναισθήματα.

Ανώνυμος είπε...

η κάθε μια φωτογραφία,είτε είναι βραβευμένη είτε όχι αποτυπώνει κάτι..μια στιγμή ζωής όπως λέω εγώ..

προσωπικά λατρεύω να κοιτάζω τον περιβάλλοντα χώρο της φωτογραφίας..ΠΧ κοιτάω τον χώρο δίπλα απο τον άνθρωπο που απεικονίζεται..

καλημέρα

Ανώνυμος είπε...

μοναδικές φωτό, εξαιρετική επιλογή

Takiz είπε...

Παρακολουθώ το blog σου αρκετό καιρό και σου εκφράζω τον θαυμασμό μου για τις αναρτήσεις σου.

Η φωτογραφία είναι μία από της μεγάλες μου αγάπες.Απλά πιστεύω ότι δεν υπάρχει καλή και κακή φωτογραφία. Απλά υπάρχουν καλοί και κακοί κριτές.

Η μαγεία της φωτογραφίας είναι, ότι δεν γράφετε από λέξεις.

Respect για άλλη μία φορά για το θέμα που ανάρτησες.

ναυτίλος είπε...

Ο αθλητής πάντως (κατά τη γνώμη μου η καλύτερη φωτογραφία) μου θύμισε τον εαυτό μου ,όταν κάποτε επιχείρησα να διαβάσω το Finnegans wake του Τζόυς χρησιμοποιώντας καμμιά δεκαριά λεξικά και εξαντλημένος μετά από λίγες σελίδες εγκατέλειψα κάθε προσπάθεια...

Spitogata είπε...

Roadartist,
Eκπληκτικές!

Πως αλλιώς θα ήταν και βραβευμ΄νες θα μου πεις;

Υ.Γ από το σημείο εκτέλεσης της Μπούτο δεν υπήρχαν άλλες περισσότερο καθαρές για να βραβευτούν;

Φιλιά

Roadartist είπε...

@ mirela: Καλησπέρα mirela. Οντως καταπληκτικές δουλειές! Καλά έκανες και είδες κ των προηγούμενων ετών.. όλες είναι πραγματικά εκπληκτικές!

Roadartist είπε...

@ cinderella: Καλησπέρα σου! Οντως εκτος απο χιλιες λέξεις..και χίλια συναισθήματα..πολύ σωστά. Φιλιά.

Roadartist είπε...

@ diianeira: Πολύ όμορφη και ξεχωριστή η προσέγγιση σου diianeira. Χαίρομαι που σου άρεσαν, καλό σου απόγευμα.

Roadartist είπε...

@ evlahos: Ετσι ειναι Βαγγέλη, καλό απόγευμα.

Roadartist είπε...

@ Takiz: Σε ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου Τάκη. Να είσαι καλά.
Τα κρατάω και τα εκτιμώ.
Ο σεβασμός και η ανθρώπινη προσέγγιση είναι πάρα πολύ σημαντική. Να είσαι καλά.
Οσον αφορά για την αγάπη και τις παρατηρήσεις σου ως προς τη τέχνη της φωτογραφίας, δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Χαίρομαι που σου άρεσε η ανάρτηση. :)

Roadartist είπε...

@ ναυτίλος: Καλησπέρα.Οντως ο πνευματικός 'αγώνας'..μπορεί να συσχετιστεί με τον αγώνα του αθλητή στη φωτογραφία. Καλό σου απόγευμα.

Roadartist είπε...

@Spitogata: Καλησπέρα σου και καλώς όρισες! Απ'όσο γνωρίζω δεν υπήρχαν άλλες. Ο συγκεκριμένος φωτογράφος στάθηκε λίγο (αν μπορούμε να το πούμε) άτυχος.. ήταν η ειρωνεία της στιγμής, βρέθηκε στο σημείο της δολοφονικής ενέργειας, αλλά όμως λίγα μέτρα μακρυά ..

dyosmaraki είπε...

Υπέροχες στιγμές μοναδικές, στιγμές ανθρώπινες,στιγμές παρμένες από τη φύση.....
Ενα είναι σίγουρο! Πως δεν επαναλαμβάνονται...
Τέλειο το post. Θα μπω στο link!
Εύχομαι ένα υπέροχο απόγευμα!!

Roadartist είπε...

@dyosmaraki: Μαρια σε ευχαριστώ, να εισαι καλα, καλό σου απόγευμα.

Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...

Όμορφο ταξίδεμα! :)) Μπράβο σου και πάλι!
Την καλησπέρα μου! :))

Λου είπε...

μια εικονα χιλιες λεξεις.....σαν την ζωη....αποτυπωμα στο χαρτι....

Καλησπερα Αρτιστα....

roadartist είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Roadartist είπε...

@ ΑΝΕΜΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ: Να είσαι καλά, καλό απόγευμα κ σε σένα !

Roadartist είπε...

@ Λου: Ετσι, καλησπέρα κ σε σένα!

Mariel είπε...

Πολύ δυνατές φωτογραφίες, ειδικά αυτή με τον στρατιώτη, δίκαια πήρε το βραβείο

mmexer είπε...

Πραγματικά υπέροχες φωτογραφίες!!!! Εύγε και για το post!!

Roadartist είπε...

@ Mariel: Καλώς όρισες, χαίρομαι που σου άρεσαν! :)

Roadartist είπε...

@ mmexer: Να σαι καλά, καλό σου βράδυ!!

Desposini Savio είπε...

σκληρές, αλλά και πολύ αληθινές..
αυτό είναι η αξία τους

Μετεωρίτης είπε...

καλησπέρα!!

συγκλονιστικές οι φωτογραφίες.
Θα μπω να δω και τις άλλες.

Σε φιλώ γλυκά
(θα σου γράψω το γιατί εξαφανίστηκα, σύντομα!)

Dormammu είπε...

Κάπου είχα διαβάσει σε συνέντευξη μεγάλου φωτογράφου: Η καλή φωτογραφία είναι συνδυασμός 10% ταλέντου και 90% τύχης. Να είσαι εκεί την κατάλληλη στιγμή και να πατήσεις το κλείστρο...

Βασιλική Ν. είπε...

Τα βραβεία λοιπόν δεν απευθύνονται μόνο στο 'εικαστικό' επίπεδο, αλλά και στο νοηματικό, κι αυτό έχει μεγάλη σημασία. Ευχαριστούμε για όλη αυτήν την θαυμάσια παρουσίαση! Καλό βραδάκι!

Roadartist είπε...

@Desposini Savio: Καλημέρα σου και καλώς ορισες..Δυνατες πολύ ναι..

Roadartist είπε...

@ Μετεωρίτης: Καλημέρα Μετεωρίτη τι έγινε??? Εισαι καλα? Οκ θα περιμένω νέα σου.. φιλιά :))

Roadartist είπε...

@ Dormammu: Μάλλον θα είχε δίκιο. Παίζει ρόλο και η τύχη σίγουρα.. :)
καλή σου μέρα!!

Roadartist είπε...

@ Βασιλική Ν.: Καλημέρα Βασιλική! Εγώ σε ευχαριστώ για τα λόγια σου. Χαίρομαι που σου άρεσε. Ναι πέρα απο το εικαστικό, εδώ προέχει το νοηματικό.. :) Φιλιά γλυκά, καλή σου μέρα!!

Luthien είπε...

Είδα μερικές από αυτές τις φωτογραφίες στο περιοδικό "Ε" της περασμένης Κυριακής..
Πράγματι, αυτές οι φωτογραφίες είναι πολύ δυνατές και σε αγγίζουν..
"1 εικόνα=χίλιες λέξεις", συμφωνώ απόλυτα!!Και οι φωτογράφοι είναι πραγματικοί καλλιτέχνες, να μπορούν να αιχμαλωτίζουν συναισθήματα στο φακό...
Luthien

Roadartist είπε...

@ Luthien: Καλησπερα και καλως ορισες..Θα συμφωνησω. Ειναι οντως καλλιτεχνες..Καλό σου βράδυ!

kiki είπε...

Εντυπωσιακές ομολογουμένως!

roadartist είπε...

@ oneiromageiremata: ..πραγματικά ταλαντούχοι :)

Related Posts with Thumbnails