26 Απριλίου 2013

podcast της εκπομπής Booktalks, του Σαββάτου 20/4


Το podcast της εκπομπής Booktalks @Amagiradio του Σαββάτου 20/4 του εξαιρετικού  Librofiloόπου ήμασταν καλεσμένες με την υπέροχη συνιστολόγο Renata είναι online. 

Μια ποικιλόμορφη συζήτηση για τα blogs, το internet, τα social media, τα βιβλία, τη βιβλιοφιλία, την τηλεόραση, τις δανειστικές βιβλιοθήκες, τον πολιτισμό. 

Ευχαριστώ πολύ τον Librofilo για τη ζεστή φιλοξενία. Έρχεται σαββατοκύριακο (συν διακοπές του Πάσχα), ίσως βρείτε ένα 2ωρο για να το ακούσετε. Καλή ακρόαση. ;)

Υ.Γ. Ακούγοντας την εκπομπή, συνειδητοποιώ πόσα πράγματα ακόμα θα ήθελα να πω για την εποχή, για τα blogs, για την "ανωνυμία", για όσα έχω αποκομίσει από αυτό το ταξίδι στο διαδίκτυο όλα αυτά τα χρόνια, για συγγραφείς και άλλες αναγνωστικές αγάπες. 

Αν μιλούσα για πόσους ανθρώπους γνώρισα, για όλα όσα αγαπώ και θέλω να μοιράζομαι από εδώ, για όλη την αλληλεπίδραση, σίγουρα και άλλες δυο ώρες θα ήταν λίγες. ;) Ίσως δοθεί ευκαιρία κάποια στιγμή κάπως διαφορετικά για περισσότερη συζήτηση. 

16 σχόλια:

theatre είπε...

"τα blogs, το internet, τα social media, τα βιβλία, τη βιβλιοφιλία, την τηλεόραση, τις δανειστικές βιβλιοθήκες, τον πολιτισμό."

Οκ, εσυ αφορμη για δεκα αναρτησεις θα πηρες. :)) Θα το ακουσω μεσα στο σκ!

Ρουμπάκης Γιάννης είπε...

Σας παρακολούθησα "ζωντανά". Ενδιαφέρουσα εκπομπή,διακριτική η παρουσία σας, είχαν πλάκα και τα σχόλια που γράφανε οι ακροατές της εκπομπής στο φατσοβιβλίο.

kostas είπε...

Prepei na eipothikan polla kai off air! :) Thanks pou tin postares, ithela na tin akousw, mia euxaristi ekplixi! Wraies apotheis.

Βαρθακουρης είπε...

Ωραια η ιδεα του libr. να σε καλεσει. Ενδιαφερουσα συζητηση.

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτό το post, δεν σχολιάζουμε, μόνο ακούμε!

Σε φιλώ, με αγάπη,
arco :D

Ερατώ είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτησή σας!
Πολύ καλή και η εκπομπή της ΕΡΤ που προτείνεις σε κάποιο σημείο.
Να που υπάρχουν γύρω μας ακόμη πράγματα που μπορούν να μας κάνουν να μην απογοητευόμαστε...

H.Constantinos είπε...

Θα το ακούσω.

Roadartist είπε...

Τα παρακάτω σχόλια αφορούν ουσιαστικά τη συγκεκριμένη ανάρτηση (μεταφέρονται εδώ γιατί η προηγούμενη πρόκειται να διαγραφεί) :


Κατερίνα Τοράκη :

Ήταν πολύ καλή η συζήτηση, χάρηκα και για την αναφορά στη χρήση των βιβλιοθηκών και για την αναφορά σε βιβλία και συγγραφείς που κι εγώ ξεχωρίζω. Ο Ταμπούκι και οι Κεραίες της εποχής μας σταθερή αναφορά!!!




Αλέξης :
Mου άρεσε πολύ η κουβέντα, μπράβο. Έχουμε ανάγκη τέτοιες φωνές.

Roadartist είπε...

@ theatre : η συγκεκριμένη ανάρτηση θα μείνει στο blog, αφού το αφορά, οπότε μπορείς να την ακούσεις όποτε θες.

@ arcobaleno : Ε, είναι μόνο για ακρόαση. Όποιος όμως θέλει να σχολιάσει κάτι από ότι άκουσε, να το κάνει. :)


@ kostas +
@ Βαρθακούρης :

να είστε καλά! Ευχαριστώ.

Roadartist είπε...

@ Ρουμπάκης Γιάννης : Το ξέρω ότι παρακολούθησες και ζωντανά. Κάποιες στιγμές όσο μπορούσα, διάβαζα τα σχόλια που άφηνες εκείνη την ώρα. Όντως είχανε πλάκα τα σχόλια, πολύ interactive επικοινωνία. :) Σε ευχαριστώ για το σχόλιο και εδώ.

Roadartist είπε...

@ Ερατώ : Νομίζω ίσως από τις καλύτερες εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση. Πάντα προσπαθώ να την παρακολουθώ, ακόμη και αν αφορά συγγραφείς που δεν έχω διαβάσει - έχει κάτι να σου προσφέρει πάντα.
Όποιος επιθυμεί μπορεί να δει και online προηγούμενες εκπομπές, εδώ :

http://www.livemovies.gr/shows/oi-keraies-ths-epoxhs-mas

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη πράγματα, διαφορετικά δε θα είμασταν ακόμη εδώ. Σε ευχαριστώ.

Roadartist είπε...

@ H.Constantinos : Όπως έγραψα και παραπάνω η συγκεκριμένη ανάρτηση θα παραμείνει εδώ, αφού αφορά και το blog. Μπορείς να την ακούσεις, όποτε θες. Κάποιοι έστειλαν emails με τις σκέψεις που έκαναν. Είναι ωραία η αλληλεπίδραση που έχουμε. Καλό βράδυ. :)

lemon είπε...

Όλα αυτά που ήθελες να πεις, γράψτα εδώ, εδώ είμαστε :)
Πώς να χωρέσουν σε δύο ώρες (που δεν ήταν δύο ώρες γιατί ήσασταν τρεις άνθρωποι ΚΑΙ τραγούδια) οι σκέψεις και τα ενδιαφέροντα μιας ζωής; Εξάλλου ο χρόνος που σου δίνει το ίντερνετ είναι πιο "πολύς" από μια από κοντά επικοινωνιά. Ακόμα και 24 ώρες να μιλούσατε, νομίζω ότι δεν θα προλαβαίνατε τα πείτε για ολα τα υπέροχα που έχετε μέσα στο μυαλό σας. Γιαυτό, εδώ είμαστε :)

Roadartist είπε...

@ lemon : συμφωνώ απόλυτα, νομίζω πως οι περισσότεροι κάπως έτσι θα με περιμένατε, κακά τα ψέματα 6 χρόνια (προς τα 7) blogging είναι πάρα πολλά, για να μη με έχει κάποιος ψυχολογήσει ή κάπως μάθει.
Έχεις δίκιο τι να πρωτοπείς, εδώ λοιπόν να γράφω, να μοιραζόμαστε (γραπτώς) σε ευχαριστώ :)

Άστρια είπε...

Ήταν μία πολύ ωραία συζήτηση με ενδιαφέροντα θέματα γύρω από βιβλία και το blogging και όχι μόνο.
Θα ήταν άδικο όμως να μην πω (αν και γνωρίζοντας τη σεμνότητα της roadartist) για την εξαιρετική παρουσία της. H roadartist που άκουσα ήταν η roadartist αυτού του blog, όπως δηλαδή την γνωρίζουμε, με συνέπεια στις ποιοτικές της επιλογές και με ευαίσθητη ματιά σε μία μεγάλη γκάμα θεμάτων. Δεν λέω περισσότερα για να μη ληφθούν ως φιλοφρόνηση:)

Και όπως είπες, βέβαια έχει ρομαντισμό η ανωνυμία των bloggers:))

Καλή συνέχεια!

Roadartist είπε...

@ Άστρια : δύσκολο να βρω κάτι για να απαντήσω σε αυτό το σχόλιο. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.

Related Posts with Thumbnails