12 Σεπτεμβρίου 2008

37ο Φεστιβάλ Βιβλίου


"Ένα βιβλίο πρέπει να είναι το τσεκούρι που σπάει την παγωμένη θάλασσα μέσα μας.." (Φ. Κάφκα)

Στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στον πιο αγαπημένο πεζόδρομο της πόλης, θα πραγματοποιηθεί το 37ο Φεστιβάλ Βιβλίου από τις 12 ως τις 28 Σεπτεμβρίου. Θα συμμετάσχουν 300, περίπου, εκδότες σε 228 περίπτερα, με σχεδόν 50.000 τίτλους, ενώ θα πραγματοποιηθούν αρκετές εκδηλώσεις, όπως ομιλίες Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, αναγνώσεις βιβλίων και δύο μαραθώνιοι ευρωπαϊκής ποίησης στο λόφο του Φιλοπάππου.

Το φετινό Φεστιβάλ Βιβλίου είναι αφιερωμένο στον διαπολιτισμικό διάλογο, με τη συμμετοχή πρεσβειών χωρών της Ευρώπης.

Το φετινό σύνθημα είναι: «Οι καλές ιστορίες κάνουν τον κόσμο καλύτερο»..και όντως τα καλά βιβλία μπορούν να αλλάξουν τη ψυχοσύνθεση μας.. και εντέλει τον κόσμο!

Τι πιο όμορφο από ένα φθινοπωρινό περίπατο στη σκιά της Ακρόπολης και παράλληλα να σου δίνετε η δυνατότητα να ενημερωθείς για νέους τίτλους και να χαζέψεις παλαιότερους. Δυστυχώς υπάρχει ακόμη το ενδεχόμενο να μεταφερθούν οι εκθέσεις βιβλίου από τη Δ. Αρεοπαγίτου, σύμφωνα με αίτημα του ΚΑΣ (όπως λέγαμε και το Μάιο). Μένει να δούμε αν θα γίνει πράξη. Εύχομαι όχι, να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται εκεί οι εκθέσεις βιβλίων..

Ώρες λειτουργίας: κάθε μέρα από 18:00 μέχρι 22:30, Παρασκευές και Σάββατα έως τις 23:00, Τις Κυριακές 10:00 π.μ. μέχρι 22:30.


Έκθεση Φωτογραφίας: "Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Σύγχρονο Κόσμο"


Στη παραπάνω φωτό, ένα νεογέννητο παιδί είναι σκεπασμένο με ένα σακί από αλεύρι αντί για κουβέρτα, μέσα σε μια πτέρυγα ενός κρατικού νοσοκομείου στη Μανίλα.

Αν ο δρόμος...σας βγάλει στο Γκάζι, μη παραλείψετε να περάσετε από την ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας "Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Σύγχρονο Κόσμο", η οποία πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη, από τις 11 έως και τις 13 Σεπτεμβρίου!

Όσοι πάνε, θα αντικρύσουν μια αλήθεια,...που όσο μακρινή κι αν φαίνεται, στην πραγματικότητα υπάρχει πάντα δίπλα μας..Οι φωτογραφίες δεν πρόκειται να προκαλέσουν με την ωμή βία (π.χ. κομμένα πόδια.., χέρια..κλπ), αλλά αντίθετα, όπως η παραπάνω, με ιδιαίτερο τρόπο να προκαλέσουν συναισθήματα και σκέψεις..

Στόχος....η ενημέρωση της νεολαίας σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ενθάρρυνσή της για την προάσπιση τους.


Είσοδος Ελεύθερη

Τεχνόπολις (Γκάζι), αίθουσα Κωνστ. Καβάφης
Ώρες: 10.00- 22.00
Site: http://www.youthforhumanrights.org/

90 σχόλια:

Laplace είπε...

kathe xrono paw!gamw tous peripatous,MUST kathe xrono gia mena!!

Hfaistiwnas είπε...

Θυμάμαι που λέγαμε για τη μεταφορά ναι..
Να πάτε και για μένα! Δύσκολο να κατέβω!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

....Υπό τη σκιά της Ακρόπολης....
ΜΟΥ ΑΕΡΕΣΕΙ....
Καλό σου ξημέρωμα!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλι΄λες

Μπουρμπουλήθρα είπε...

Eίναι από τους θεσμους που αξίζουν στην Αθήνα!

Φωτεινή S είπε...

Eμείς, από δω μακριά, σαν δύσκολο μού φαίνεται. Πολύ θα το ήθελα, αλλά.... Τράβηξε καμιά φωτογραφία και κάνε ανάρτηση σχετική.
Φιλιά!

Coco είπε...

Απαραιτήτως...αλλά είναι πολύ επικίνδυνο για μένα να πλησιάζω χώρους πώλησης βιβλίων! :)

VAD είπε...

-Το βιβλίο ανοίγει τα μάτια του κόσμου,γι αυτό και το φοβούνται όσοι αγαπούν το σκοτάδι...
-Το θέμα της δεύτερης έκθεσης τόχω μπροστά στα πόδια μου καθημερινά...
-Πρέπει να πάρω το αεροπλάνο της επιστροφής για να δω και τις δυο εκθέσεις,και δυστυχώς δε γίνεται...

ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑΑ
ό
Το βιβλίο ανοίγει την πόρτα της γνώσης και ακονίζει την αντίληψη .Έτσι που οι σκιές των σκοταδιών του νου διαλύονται σαν νύχτα που ο ήλιος ρίχνει τις πρώτες αχτίδες του .
Άπλα σας ζηλεύω !!

. είπε...

Μια καλημέρα από τη Θεσσαλονίκη καλλιτέχνιδα μου!

Εδώ απολαμβάνουμε την έκθεση του βιβλίου κάθε Μάη,στη παραλία μας "υπό τη σκια του Λευκού Πύργου" κατά την Γλαρένια μας. :)

Ra Ma είπε...

Και έλεγα που θα γίνει ε΄φετος η έκθεση και ήμουν έτοιμος να ψάξω!!!
Και βέβαια θα είμαστε εκεί ...οικογενειακώς!!!!
Καλημέρα!!!!

Takiz είπε...

Θα είμαι κάπου εκεί...ελπίζω να σε δω....

Dee Dee είπε...

Αρτιστακι μου χαιρομαι που σε ξαναβρησκω :)

Στην εκθεση βιβλιου μου αρεσε πολυ να πηγαινω. Πηγαιναμε νωρις το απογευμα με τον Δ, περπατουσαμε οοοολα τα κιοσκια και οταν τελειωναμε πηγαιναμε και μια βολτα με το καραβακι στην παραλια για ενα ποτο :) Πολυ επαναλληψη ομως. Οι περισσοτεροι παγκοι ηατν σχεδον ιδιοι με εξαιρεση καποιους που ειχαν πιο συγκεκριμενο τομεα κι εβλεπες και κανενα διαφορετικο βιβλιο. Στους υπολοιπους διαλεγουν να εκθετουν τα κλασσικα (Ντοστογιεφσκι) και οτι ειναι νεο μπεστ σελλερ. Ελπιζω να μην ειναι ετσι και φετος, να απλωθουν βιβλια νεα και ενδιαφεροντα που θα ειναι ετοιμα να σε παρουν απο το χερι να σε ταξιδεψουν :)

Εκθεση φωτογραφιας δεν εχω δει ποτε, καποτε πρεπει να γινει η αρχη ομως :):)

Πολλα φιλακια κοριτσαρα μου!

leondokardos είπε...

Πάντα μας ενημερώνεις για τόσο ενδιαφέροντα πράγματα.
Μπορώ να τριγυρίζω μέσα σε βιβλιοπωλείο με τις ώρες, διαβάζοντας τίτλους, περιλήψεις, ψάχνοντας για κάτι που θα μου κινήσει το ενδιαφέρον.
Εδω και κάποια χρόνια το βιβλίο έχει γίνει ο καθημερινός μου σύντροφος.
'Οσο για τις φωτογραφίες, ναι, αξίζει το κόπο να διαπιστώσουμε τι γίνεται στο σημερινό άγριο κόσμο μας.
Καλημέρα Αρτίστα μου.

Roadartist είπε...

laplace78 : Καλημερα laplace, και εγώ δε τη χάνω ποτέ..Οντως ειναι απο τις πιο ομορφες περιοχες της Αθήνας.. Θα προσπαθήσω να περάσω κ από την έκθεση φωτογραφίας..

Roadartist είπε...

@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ : ..και εμένα μου αρέσει ιδιαίτερα αυτή η γωνιά της Αθήνας.. δες εδώ:

http://roadartist.blogspot.com/2007/11/blog-post_11.html

:) Μια πολύ καλή καινούργια όμορφη μέρα σου εύχομαι γλαρένια..πολλά φιλιά κ αγκαλιές.. ;)

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas: Θα πάμε και για σένα Ηφαιστίωνα! :) Και εγώ θυμάμαι που το συζητούσαμε κ μαζί ειδικά αυτό το θέμα, καλημέρα :)

Roadartist είπε...

@ Μπουρμπουλήθρα: Ακριβώς..ελπίζω να μην αλλάξει η θέση των εκθέσεων γιατί σίγουρα θα μειωθεί και η προσέλευση του κόσμου.. Προσωπικά πάντως αν μεταφερθεί π.χ.στο μαρούσι (κάτι είχε ακουστεί για το ΟΑΚΑ πέρσι), δεν νομίζω να πηγαίνω.. Καλημέρα ;)

Roadartist είπε...

@ Φωτεινή S : Εσείς όμως ξυπνάτε...και είστε στην Κρήτη.. τόσο απλά!! ..και όμορφα!! Θα πάμε και για εσάς..οκ..φιλιά πολλά!

Roadartist είπε...

@ κοκο: γιατί θα τα αρπάξεις όλα και θα τρέχεις??? Και ποιος να σε προλάβει μετά?? :)) Πως πανε οι ποδηλαταδες στην αθηνα? σε ζηλεύω.. :)

Roadartist είπε...

@ VaD: Συμφωνώ απόλυτα και με τις τρεις προτάσεις σου.. Αν βρω χρόνο και περάσω από την εκθεση φωτογραφίας..θα προσπαθήσω να τραβήξω φωτο..(αν επιτρεπεται) και θα τις βαλω στο μπλογκ.. όπως και αν ειναι θα προσπαθω σου υποσχομαι να σου μεταφερω το κλιμα της πολης που αφησες.. για να νιωθεις κοντα μας.. πολλα φιλια vad..

Ανώνυμος είπε...

βιβλιοφάγοι της Αθήνας, ξεκινάτε. πνευματική τροφή, γιατί από την άλλη....

roadartist είπε...

@ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ:Στην Αθήνα αξίζει κυρίως το ιστορικό κέντρο της.. αν είχαμε διατηρήσει και την αρχιτεκτονική..θα ήταν κούκλα.. Ενα καλό βιβλίο μπορεί να σπάσει το πάγο μέσα μας..όπως αναφερεται κ στο ποστ...μη ζηλεύεις..!! οκ? Φιλακια :)

Roadartist είπε...

@ Ανασαιμιά : τέλειο ακούγεται!! Εχει και μια έκθεση στον Λευκό Πύργο (ή θα ξεκινήσει άμεσα) από ότι έχω ακούσει..αν πάμε στείλτε μας ανταπόκριση!!! Θα πάτε?? Θα μου άρεσε πολύ να ερχόμουν στη Θεσσαλονίκη, πολύ όμορφη πόλη.. :)

Roadartist είπε...

@ Radio Marconi : Ευτυχώς θα γίνει στην Δ.Αρεοπαγίτου..ξεκινά σήμερα marconi..Εννοείται να πάρεις και τα marconakia μαζι ε!! :) πολλά φιλιά καλημέρα!

Roadartist είπε...

@ Takiz : τότε μπορεί να σε δώ..

Roadartist είπε...

@ Dee Dee : dee dee μου καλως ορισες!! Πως περασες? Θα ερθω απο το μπλογκακι σου να μαθω νεα.. Σε σκεφτομουν, πολυ χαρηκα που ειδα το σχολιο σου. :)
Ναι ειναι υπεροχη βολτα..δε ξερω ομως για τη θεσσαλονικη, εχω οντως ακουσει κ απο αλλους παραπονα για τα βιβλια, παραλληλες εκδηλωσεις κλπ.. Αυτή η "βολτα με το καραβακι στην παραλια για ενα ποτο" με τελείωσε.. Αυτά δε τα έχουμε εμείς οκ.. Ας μη τα θέλουμε όμως και όλα δικά μας..
Η θεσσαλονίκη έχει μέχρι και μουσείο φωτογραφίας!! Κάτι που εμείς στην Αθήνα υστερούμε.. Θα πρέπει όντως να πας σε κάποια έκθεση, θα σου αρέσει!! Εχετε και τη μπιεναλε φωτογραφίας.. Α, Dee dee εφέτος θα πας!!
:)
Πολλά φιλιά, καλώς ήρθες :)

Roadartist είπε...

Η Roadartist είπε...
@ leondokardos : Καλημέρα leondokarde, και εγω το ιδιο..ειναι η αγαπημενη μου βολτα αυτη..(ειχα παλιοτερα γραψει και ενα ποστ για το ποσο αγαπω αυτες τις βολτες στα βιβλιοπωλεια..) εχτες ξέκλεψα χρόνο και πέρασα απο κεντρικα βιβλιοπωλεια της πολης.. Στην εκθεση φωτογραφίας δε ξερω αν θα προλαβω, αλλά ελπίζω να μπορέσω να περάσω..
Τη καλημερα μου..:) και πολλα φιλακια..

Roadartist είπε...

@ evlahos : "χορτάστε διαβάζοντας" κολλάει και στη λιτότητα.. ε?? :) Καλημέρα Βαγγέλη :)

Kaveiros είπε...

Θα ειμαι εκει!:)

Ανώνυμος είπε...

καλημερα αρτιστακι .. συμφωνω ενα καλο βιβλιο διαλυει πολλες φορες μονοπατια σκεψεων..σαν ενα καλο κοκκινο γλυκο κρασι.. ειτε ειναι παλιο ειτε..νεας σοδειας.. ελπιζω κ γω να μη μεταφερθει.. καλη σου μερα!

Υ.Γ.λογο "κλειστων σχολιων" σ ενα αλλο θεμα θα πω μονο πως.. οτι ερχεται στη ζωη απλα εχει τη διαδρομη του ειτε συντομη ειτε μακροχρονη.. οι αναμνησεις ομως ειναι που την κανουν μαρκοχρονη..


ωκεανος..

Ανώνυμος είπε...

Έχω ξαναπεράσει από το φεστιβάλ βιβλίου που γίνετε εκεί, αλλά ως περαστικός και όχι για να δω κάποιο βιβλίο...Σίγουρα θα περάσω μια βόλτα και τώρα..

Μαριλένα είπε...

αυτή η έκθεση του βιβλίου,
αγαπημενη καθε χρονο :)))

σε αντίθεση με όλες τις υπολοιπες, που τώρα πλέον δεν..

φιλιά πολλά καλλιτέχνιδα μου :))

faraona είπε...

Αρτιστα μου οτ ερχομαι εδω γεμιζει το μυαλο μου με «θελω».

Αχχχ!

φιλι

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Η έκθεση φωτογραφίας παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, βιβλία προτιμώ να προμηθεύομαι από κάποια σημεία στο κέντρο, όπου υπάρχει και η δυνατότητα για καφέ και κουβέντα, η έκθεση μ΄αρέσει σαν γενικό πλάνο, να βλέπω διαφορετικό κόσμο να στέκεται στους πάγκους.

? είπε...

καλησπέρα..

BUTTERFLY είπε...

Η Διονυσιου Αρεοπαγιτου ειναι μια απο τις ελαχιστες διαδρομες που αξιζει να περπατησεις στο κεντρο. Και με την εκθεση βιβλιου αποκτα αλλο χρωμα.
Πολυ καλη φαινεται και η αλλη εκθεση για τα δικαιωματα των ανθρωπων.
Παντα φροντιζεις για την ψυχαγωγια μας- οχι διασκεδαση, αλλα ψυχαγωγια. Ευχαριστουμε!

Roadartist είπε...

@ Kaveiros : κάπου θα σε 'πετύχω' τότε.. :)

Roadartist είπε...

@ breathlessemotions : Καλησπερα ωκεανέ, ναι όλα αυτά τα κάνει ένα καλό βιβλίο. Είναι σαν κάποιος να σου απλώνει το χέρι, και αν εσύ του το δώσεις, να σε πιάνει και να σε βγάζει από την όποια φάση που βρίσκεσαι, και να σε οδηγεί σε κόσμους άλλους, δικούς του.. Αναλόγως που..εσύ το αποφασίζεις.. θες να "πας" στο Παρίσι, στην Ισπανία, στη Ρωσία, στη Κούβα, όπου θες..μπορείς..απλά αφήνεις τη φαντασία, επιλέγεις τη κατάλληλη ιστορία και πηγαίνεις.. Και μάλιστα σε όποια ιστορική περίοδο εσύ θες! Δεν υπάρχουν φράγματα και περιορισμοί.. Αλλάζεις κόσμο και κατάσταση..
Όσο για το 2ο σκελος του σχολίου σου, όλα σε αυτή τη ζωή είναι ένας δρόμος που ομως δεν εχει στην ουσια τελος. Ισως η πορεια του καθενος μας να ειναι ατερμονη. Μια μερα θα το δουμε :(( θελουμε ή όχι..Απο την άλλη, ότι είμαστε είναι η μνήμη μας..και αυτό έχει τη δική του ξεχωριστή αξία. Κανείς όταν μας αγγίζει την καρδιά ουσιαστικά δεν χάνεται. Μένει για πάντα μέσα μας.. αρκεί να το καταφέρει.. Απο εκεί και έπειτα τέλος δεν υφίσταται.
Καλησπερα, φιλιά..

fpboy είπε...

Άντε να δούμε που θα πρωτοπάμε....
Earthdance σίγουρα για αρχή....
Mέχρι και φεστιβάλ για παιδιά έχει στο Γουδί....

Roadartist είπε...

@ Akon : ναι Άκον και ως βόλτα μόνο σίγουρα αξίζει!! Καλησπέρες :))

Roadartist είπε...

@ Μαριλενα : κατανοητό..γούστα είναι αυτά.. Αλλά η έκθεση all time.. classic!! :) καλό σκ Μαριλένα μου και στο Ραφαηλάκι φυσικά :)

Roadartist είπε...

@ faraona: καλό είναι αυτό Φαραόνα, να "θέλουμε" :)) φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ Κ.Υ.Π WALKING : Ναι σε αυτές τις εκθέσεις, το θετικό είναι η αφορμή για χάζι, περατζάδα, βόλτα, χάζεμα στον ιερό βράχο, στους περαστικούς..μετά συνδιάζεις και ένα καφέ εκεί κοντά..Και αν προκείψει να βρεις κάποιο καλό βιβλίο, σίγουρα είναι οτι καλύτερο για να συμπληρωθεί η ομορφιά της βραδιάς.. :)

Roadartist είπε...

@ Νίκος Κ.: Γειά σου Νίκο μου, ευχαριστώ για τη καλησπέρα σου..

Roadartist είπε...

@ BUTTERFLY : Οντως.. αξίζει για περπάτημα.. οσο καμία άλλη περιοχή στο κέντρο..Δεν υπάρχει καλύτερος χώρος για την έκθεση βιβλίου και για μένα.
Ναι, και η έκθεση φωτογραφίας πρέπει να αξίζει..
Σε ευχαριστώ πολύ πεταλουδίτσα, κ εγώ σας ευχαριστώ για τη θετικότητα και τη παρέα σας..

Roadartist είπε...

@ fpboy : "να δούμε που θα πρωτοπάμε".. ακριβώς αυτό fpboy.. Και σκέψου οτι και οι δυο αυτές επιλογές..εκτός από πολύ καλές, είναι και ...δωρεάν!! :) Διάθεση λοιπόν να έχεις..και χρόνο.. φιλιά!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

-Αν θυμάμαι λέει.. Δε λησμονιέται....
Το θέμα αυτής της ανάρτησης σηματοδότησε την e-γνωριμία μας.
Είμαι τυχερή που σε γνώρισα.


- "Θα είμαι εκεί ελπίζω να σε δω" είπε ο ένας, "θα είμαστε εκεί" είπε ο marconi, θα είμαι εκeί, λέω κι΄εγώ....
Και με ολα αυτά θυμήθηκα τώρα τη γιαγιούλα μου, που λείποντας από το Κυκλαδίτικο νησάκι της από τα 17 της, ρωτούσε με λαχτάρα τους διερχόμενους στη βόλτα μας… ¨"Καλέ, μήπως είσαι από τη Μήλο;»

Λες να βγούμε παγανια στην έκθεση και να ρωτάμε…»Καλέ μήπως είσαι blogger; Είσαι ο... Είσαι η….;»
:-))))

Φιλιά και πολλές Γλαρένιες αγκαλιές

Roadartist είπε...

@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ : χαχα υπέροχο! Γλαρένια πραγματικά όλο αυτό που συντελείται εδώ είναι τόσο όμορφο, που μερικές φορές με ξαφνιάζει.. Σας χρωστώ πολλά ευχαριστώ..για τη θετικότητα σας, την συντροφιά, το "μοίρασμα", την 'ανοικτή' καρδιά σας, τα σχόλια σας..Με τιμούν..

iLiAs είπε...

..τέλειες οι εκθέσεις βιβλίων και γενικα το ψάξιμο σε βιβλιοπωλεία..το χαιρομαι αφάνταστα!

Καλο σαββατοκύριακο Αρτίστα!

Ιάκωβος είπε...

mono pou eida to onoma toy kafka mou ftiakse to kefi!
dystyxws den tha mporesw na paw, den tha mai ekeiiiiii (snif).
xairetismata apo helsinki kai kala na perasete!!

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Nα πάμε όλοι παιδιά. Και τα μεγάλα παιδιά. Προσωπικά κάθε φορά που επισκέπτομαι μια έκθεση βιβλίου νοιώθω σαν να σναντιέμαι με παλιούς γνωστούς
και να συστήνομαι σε καινούριους φίλους. Είναι ένα αλοιώτικο συναίσθημα η σχέση μας με το βιβλίο ,ας μην το θάβουμε μέσα μας.
Λυγερή του ΠΗΓΑΙΜΟΥ

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Διακοπή για διαφημίσεις.
Βιβλία, ενημέρωση ,γνώση, μιά και το έφερε η κουβέντα, προτείνω το
http://smyrnaios.blogspot.com
Πολύ καλό ενημερωτικό blog, διδάσκει στο πανεπιστήμιο της Τουλούζ εδώ και τέσσερα χρόνια σχετικά με τα μμε και είναι μόλις 31 ετών, το παράξενο για τα ελληνικά δεδομένα θα ήταν να είχε γίνει ευρύτερα γνωστός.

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Ε, εντάξει, μας πρόλαβες!!
( Αξια! ) Τώρα; Τι θα γίνει το μπλογκ μας χωρίς έκθεση βιβλίου;! :-((

Κι είναι όπως τα λέγαμε και το Μάη: Είναι η όλη βόλτα, η ατμόσφαιρα όπως διαμορφώνεται εκεί, κάτω από την Ακρόπολη, εκείνη η "μετά βιβλίου ηρεμία" που απλώνεται στο χώρο και που κάνει την επίσκεψη τόσο απολαυστική..

Μια που, ομολογώ, ως έκθεση βιβλίου και μόνο πολύ απέχει από το να είναι, έστω, ικανοποιητική, συγκρίνοντάς τη με άλλες, ακόμα και μ' αυτή της Θεσσαλονίκης που τελευταία αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς.

Η δε απειλή πως θα είναι η τελευταία σε εκείνο το χώρο είναι αρκετή για να σε κάνει να σπεύσεις..

Στην έκθεση φωτογραφίας για τα δικαιώματα πήγα. Μικρή, περιποιημένη, οι φωτογραφίες εύγλωττες. Και το Γκάζι κι αυτό, με τη δική του χάρη, άριστο πλαίσιο.

Γίνεται κανείς να τις επισκεφτεί και τις δύο περπατώντας τη διαδρομή που όταν η Μελίνα την πρωτοπρότεινε φάνταζε μακρινό όνειρο.
Καλό βράδυ!

astria είπε...

Μα πριν από λίγο έλεγα στον σύζυγό μου ότι δεν ήξερα τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης και θα το έψαχνα.
Πολύ ενδιαφέρουσα θα είναι και η άλλη έκθεση και η φωτογραφία που έβαλες είναι ίσως αντιπροσωπευτική του θέματος.
Φιλάκια:))

Coco είπε...

Μη ζηλεύεις γιατί με τις συνθήκες έχω να κάνω ποδήλατο 5 μέρες και έχω πιαστεί!
Έχω γράψει κάτι για σπαστό στο σχόλιό σου του τελευταίου μου ποστ!

Maria Tzirita είπε...

Θα είμαι κι εγώ στην έκθεση βιβλίου Ροντούλα μου, στις 8 το βράδυ στο περίπτερο του Ψυχογιού. Μακάρι να έρθεις μια βόλτα να γνωριστούμε κι από κοντά! Φιλιά πολλά!

Roadartist είπε...

@ iLiAs : Καλημέρα ηλία..χαίρομαι τους ανθρώπους που τους αρέσει όλη αυτή η φάση..:)) καλό σκ, να περάσεις τέλεια..:)

Roadartist είπε...

@ Ιάκωβος : Φιλανδία? Θα περάσω να δω ανταποκρίσεις στο blog σου..κ εσύ να περνάς καλά!

Roadartist είπε...

@ λυγερη : Να είσαι καλά Λυγερή μου..Αξίζει κ ως βόλτα, να ξεφύγεις...πήγα εχτές το βράδυ είχε ένα φεγγάρι..μια βραδιά..ήταν υπέροχα..Εκανα και τις μικρές μου αγορές.. Αλλά το κακό είναι πως πάντα φεύγεις με την αίσθηση πως θές να πάρεις κ άλλα βιβλία.. Καλημέρα..

Roadartist είπε...

@ Κ.Υ.Π WALKING : "Διακοπή για διαφημίσεις." Μου άρεσε αυτό, θα περάσω να δω το blog, να είσαι καλά που μας το πρότινες..
Όπως επίσης το παράξενο για τα ελληνικά δεδομένα θα ήταν να αξιοποιούνται οι σωστοί άνθρωποι στις σωστές ανάλογες θέσεις.. Δυστυχώς συνήθως το αντίθετο συμβαίνει..

Roadartist είπε...

@ Διονύσης Μάνεσης : Καλημέρα Διονύση!! Όντως είναι πολύ απολαυστική η βόλτα εκεί.., όπως σου εγραψα εχτες πηγα κ ήταν καταπληκτικά..Ελπίζω να μην είναι αυτή η τελευταία έκθεση βιβλίου, θα είναι κρίμα..

Τώρα που ξαναδιαβάζω τις εντυπώσεις σου για την έκθεση φωτογραφίας βλέπω οτι προφανώς κάτι έχει να δώσει, αξίζει δηλαδή.. Αν μπορέσω θα προσπαθήσω να περάσω..Το καλό είναι πως ειναι ανοικτη ολη μερα μεχρι αργα το βραδυ..Θα δω γιατι ειναι περιεργη μερα η σημερινη..φιλάκια :))

Roadartist είπε...

@ astria : Στα περισσότερα sites δεν αναφέρονται οι ώρες, όσο περίεργο κ αν σου φανεί αυτό..
Αυτό μου έκανε εντύπωση όταν έφτιαχνα το post..γιατί είναι το πιο χρήσιμο ως πληροφορία..
Τις ώρες τις βρήκα μόνο στο site του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου..
Φιλιά πολλά, καλό σκ :)

Roadartist είπε...

@ Κοκό : σε ευχαριστώ, αλλά ρε γμτ δε το περίμενα τόσο ακριβό.. Δεν μπορώ να διαθέσω τόσα χρηματα..Στη περίπτωση μου αυτό θα ήταν ιδανικό ποδήλατο..Οκ εντάξει βλέπουμε..Αντε καλημέρα, αμέσα οπωσδήποτε ποδήλατο ... για ξέπιασμα... :))))

Roadartist είπε...

@ Maria Tzirita : Μαρία μου πήγα, ήμουν εχτές στη έκθεση. Δύσκολο να μπορέσω να περάσω πάλι απόψε.. Αν δω κ προλάβω, ίσως να περάσω..σε ευχαριστώ πολύ όμως!!

cinderella είπε...

Λατρεύω την έκθεση βιβλίου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Κάθε χρόνο εκεί...πιστή στο ραντεβού...πιστή στο ταξίδι...πίστή φίλη του βιβλίου! :)

nikiplos είπε...

Καλησπέρα... Ελπίζω η μεταφορά να μην γίνει και να βρεθεί τρόπος να διατηρηθεί εκεί η έκθεση, γιατί λίγα είναι τα αισθητικά όμορφα μέρη που μπορεί κανείς να διοργανώσει μια έκθεση βιβλίου στην πρωτεύουσα και αυτή να είναι ένα πραγματικό φεστιβάλ... (πχ μετά την έκθεση να περπατήσει στα στενά του θησείου, να δει ουρανό, να πιεί ένα ποτήρι κρασί...)

όπως το ΚΑΣ έχει βρει τρόπο και για το Ηρώδειο και την Επίδαυρο, νομίζω πως θα μπορούσε κάτι να κάνει και για εκεί...

Ευχαριστώ και για τη φωτογραφία της Ακρόπολης!!:)))) με έφτιαξε!!!

Roadartist είπε...

@ cinderella : ...έτσι και εγώ! Εχτες το βραδάκι πήγα και ήταν εκπληκτική βόλτα.. Έκανα και τις σχετικές αγορές μου :) καλησπερες!

P. Kapodistrias είπε...

Ωραίο αυτό με το τσεκούρι, ο λόγος του Κάφκα!

Καλή Κυριακή!

Roadartist είπε...

@ nikiplos : Καλησπέρα νικιπλε μου..Και εγώ εύχομαι να μη την μεταφέρουν θα είναι μεγάλη 'βλακεία'.. δεν νομίζω πουθενά αλλού να είναι τόσο πετυχημένη..
Εχτες το βραδάκι πήγα στην έκθεση, είχε μια εκπληκτική βραδιά, πραγματικά ήταν σαν αύγουστος.. είχε και το φεγγάρι, η Ακρόπολη λουσμένη στο φως..να λαμπυρίζει.. το Ηρώδειο εκθαμπωτικό.. πραγματικά ένα όνειρο!
Η φωτό είναι δική μου..εχτές είχα φωτογραφική μηχανή μαζί μου, αλλά δε τράβηξα τίποτα..δεν είχα τόσο διάθεση..
Οι υπεύθυνοι ας αναλογιστούνε έστω και λίγο τις πράξεις τους..μερικές φορές μου δίνουνε τη εντύπωση πως οτι όμορφο σε αυτή τη πόλη υπάρχει και λειτουργεί καλά, θέλουνε να το καταστρέψουν..
Τα νεοκλασσικά επί της Δ. Αρεοπαγίτου (που θέλανε τη κατεδάφιση τους) είναι από τα πιο όμορφα κτίρια της ΑΘήνας..εχτές τα καμάρωνα..Σε αντίθεση με το νέο Μουσείο της Ακρόπολης που είναι σαν ufo .. Νομίζω οτι τέτοιες συζητήσεις θα τις κάνουμε και φέτος εδω..γιατί με απασχολούν αρκετά..Πολλά φιλιά :)

Roadartist είπε...

@ Π.Κ. : χαίρομαι που σου άρεσε.. και πόσο αληθινό όμως ε.. Καλή Κυριακή :)

marianaonice είπε...

Ευκαιρία λοιπόν για μια εποικοδομητική βόλτα στην όμορφη Δ.Αρεοπαγίτου!!

Αχ αυτό το σκεπασμένο με το τσουβάλι μωρό... τι θλίψη...:((

Καλό Σ/Κ roadartist!!!

Σταλαγματιά είπε...

Πρέπει να είναι υπέροχος θεσμός κάτω από το φως την
Ακρόπολης,
Θα ήθελα να μπορούσα να έρθω!!!

Alexis B είπε...

Την περίμενα πώς και τί την έκθεση, δεν έχω χάσει καμιά από τότε που ήρθε πιό κοντά μου, στην Δ. Αεροπαγήτου.
Οσο για την έκθεση στό γκάζι, μιάς και θα είμαι εκεί κοντά θα πάω μιά βολτα
Καλό Σ/Κ

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

Καλησπερα artist
Οτι καλύτερο οι εκθέσεις βιβλίου,
γιατί πέρα απο αγαπημένη συνήθεια,
τώρα με την εκστρατεία που κανουμε
θα μπορεσω να βρω κάτι κάλο για
την περίπτωση

καλό απόγευμα
και καλό Σαββατοκύριακο

πολλά κοτσυφοφιλιά

τσίου!!!!!

red rose είπε...

roadartist μου καλώς ξαναβρεθήκαμε μετά τις διακοπές! Να 'σαι καλά να μας ενημερώνεις!

Leviathan είπε...

fetos stin kavala de pire to mati na egine ek8esi vivliou...krima...kalo weekend!!!

leondokardos είπε...

Αρτίστα μου άκουσα κάτι αρκετά δυσάρεστο εαν αληθεύει.
Υπάρχουν 3-4 σύλλογοι που εκπροσωπούν εκδότες και βιβλιοπώλες που μαλώνουν μετάξύ τους για αυτές τις εκθάσεις βιβλίων που γίνονται και σε άλλα μέρη της χώρας.
Οι απόψεις για το χρόνο, το τόπο, τη μέθοδο πώλησης και όλα τα σχετικα΄, διαφέρουν.
Εαν αυτό είναι αλήθεια φοβάμαι οτι κάτι τέτοια θα χαλάσουν ατές τις τόσο όμορφες εκθέσεις.
Θα δούμε αλλά κάτι τέτοιες συνδικαλιστικές διαφορές είναι πάντα άσχημες.

ILive2LoveMe είπε...

Βρέθηκα στη Διονυσίου Αεροπαγίτου τον Ιούνιο, είχαν το ίδιο φεστιβάλ βιβλίου νομίζω. Τώρα που είπες πως ξαναγίνεται θα ξαναπάω με μεγάλη μου χαρά, μιας και είμαι δηλωμένη 'βιβλιοφάγος'. Μαγικός κόσμος γνώσης , πληροφοριών , τροφής μυαλού και φαντασίας. Γι αυτό και τα λατρεύω.
Θα προσπαθήσω να βρεθώ και στο Γκάζι μιας και οι βραδινές βολτίτσες εκεί είναι ευχάριστες έτσι κι αλλιώς , τι καλύτερο αν έχουν να μας προσφέρουν και κάτι!
Πολλά φιλιά γλυκιά μου, καλό βράδυ.

Ερατώ είπε...

"Πιστεύω ότι θα'πρεπε κανείς να διαβάζει μόνο βιβλία που τον τρυπούν και τον δαγκώνουν.Όταν το βιβλίο που διαβάζουμε δεν μας ξυπνάει χτυπώντας μας μια γροθιά στο κρανίο γιατί να το διαβάσουμε;...Ένα βιβλίο πρέπει να είναι το τσεκούρι που σπάζει την παγωμένη θάλασσα μέσα μας".
ΦΡΑΝΤΣ ΚΑΦΚΑ
Μ εαφορμή την αναφορά σου στο παραπάνω κείμενο , στην αρχή της ανάρτησής σου.
Πραγματικά ωραία το γράφει ο Κάφκα. Τα βιβλία που δρουν καταλυτικά πάνω μας είναι αυτά που χρειαζόμαστε.

Σπύρος είπε...

Ευχομαι να τα καταφέρω να έρθω :) μακάρι...:)!!! φιλια road :)!!..

Roadartist είπε...

@ marianaonice : ναι η φωτογραφια αυτη ειναι συγκλονιστικη.. να εισαι καλα Μαριανα, να πας θα περασεις ομορφα..

Roadartist είπε...

@ Anastasia : Ειναι υπεροχη και ως βολτα μονο..και αυτες τις μερες εχει καταπληκτικη φεγγαραδα :) Αλλα και η θεσσαλονικη ειναι τελεια βρε!! :)

Roadartist είπε...

@ Alexis B : περιμενω εντυπωσεις απο την εκθεση φωτογρ, αν πηγες, και αφου μενεις κοντα στη περιοχη σιγουρα να πας μια βολτα στο φεστιβαλ βιβλιου, φιλια!


@ κοτσιφας: Με ενα σμπαρο δυο τριγόνια!! (για να μιλησω κ στη γλωσσα σου) :) ε? 2 σε 1 λοιπον! Ωραια κοτσιφι, εγω δυστυχως μονο ενα βιβλιο μπορεσα να παρω, τα οικονομικα μου εχουν πιασει πατο,λεμε!!! Αντε θα δουμε καμια ασπρη μερα? φιλια, τσιου!

Roadartist είπε...

@ Greek Music : καλώς την!!! Σε ευχαριστώ πολύ imagine μου.. να εισαι καλα, καλως ορισες..


@ Leviathan : γιατί έτσι? καλή κυριακή, φιλιά!

Roadartist είπε...

@ leondokardos : Καλημέρα λεοντόκαρδε, τη παρασκευή αργά το βράδυ..όταν είχε τελειώσει η έκθεση (και έκλειναν τα περίπτερα) έτυχε να 'πέσω' πάνω σε μια τετοια συνομιλία στη Δ.Αρεοπαγίτου με δυο εκδότες που διαφωνούσαν για τις τιμές των βιβλιων στην εκθεση. Και εγώ το φοβάμαι αυτό που λες, και η εντύπωση που μου έδωσαν αυτοί οι δυο, δεν ηταν η καλυτερη..να τσακώνονται πάνω στο πεζόδρομο, μπροστά στον δρόμο..Το σκέφτηκα λίγο εκείνη τη στιγμή, για τη κατάντια μας, αλλά προχώρησα και δεν έδωσα άλλη προσοχή..

Roadartist είπε...

@ ILive2LoveMe: Καλημερα καλη μου φίλη..ναι να πας, ειναι μια καταπληκτικη βολτα, σε εναν απο τους πιο ομορφους πεζοδρομους της πολης (δεν εχουμε κ πολλους ..) και μαλλον ισως ειναι η τελευταια φορα που θα γινει η εκθεση εκει.. Ευχομαι οχι..Καλη Κυριακη!!

Roadartist είπε...

@ Ερατώ : Εκανες πολυ καλα που εγραψες το αποσπασμα αυτο που το Καφκα και σε ευχαριστω πολυ για το κόπο σου..
Ναι το λεει πολυ ομορφα, ετσι ειναι..Σοφά λόγια..
Καλημερα, καλη κυριακη :)

Roadartist είπε...

@ LOCKHEART : οτι θες το μπορείς λενε!! Καλημερα, καλη κυριακη :)

Unknown είπε...

Moυ φαίνεται πως δεν θα πάω φέτος.Είχα πάει μες στο καλοκαίρι που κάνανε και δεν νομίζω να βρω νέες εκδόσεις τουλάχιστον στα περίπτερα που μ εαφορούν.
Για περίπατο ωστόσο καλά είναι :)

Την έκθεση φωτογραφίας την έχασα @#$%&^&. Κρίμα!

Roadartist είπε...

@ SAMAEL : Δεν βρίσκεις σίγουρα τα πάντα..δεν γίνεται..Αλλά σίγουρα θα βρεις ενδιαφέροντα βιβλία.. Πάντως ως βόλτα..δε το συζητώ αξίζει σίγουρα.. Δεν την αλλάζω! Καλησπερα!

Related Posts with Thumbnails