14 Σεπτεμβρίου 2008

Φλωρεντία / Firenze

Στον καθένα από εμάς μια άλλη, διαφορετική πόλη, θα «μιλήσει» μέσα του.
Για εμένα η Φλωρεντία είναι ακριβώς αυτή! Μια υπέροχη, μαγευτική, ονειρεμένη πόλη...

Η Φλωρεντία είναι γεμάτη θησαυρούς τέχνης, κυρίως της αναγεννησιακής. Αυτό όμως που με μάγεψε σε αυτή τη πόλη, δεν ήταν τόσο τα μουσεία της, η κουλτούρα, η αρχιτεκτονική.., ήταν κυρίως όλα όσα δεν φαίνονται στις φώτο που ακολουθούν..
Ήταν η μαγευτική της ατμόσφαιρα..
Οι άνθρωποι, η άνεση της.. η καθημερινότητα της..

Θα ήθελα πολύ να μπορούσα να πήγαινα σε αυτή τη πόλη όσες περισσότερες φορές γινόταν….κάθε μήνα!! Θα ήθελα πολύ να ζούσα εκεί… Αν κέρδιζα..ένα λαχείο.., θα έφευγα...αμέσως.... :)
Αρκετά με τα όνειρα όμως....Ας ‘μιλήσουν’ τώρα οι φωτο..
Επιβιβαστείτε στο τουριστικό λεωφορειάκι.. αρχίζει ξενάγηση!!
Η Φλωρεντία είναι η πόλη της Αναγέννησης.
Η πόλη του Δαβίδ του Μιχαήλ Αγγέλου και της Γέννησης της Αφροδίτης του Μποτιτσέλι. Σε αυτή τη πόλη γεννήθηκε η λογοτεχνία της Ιταλίας με τη μεγάλη επιρροή του Δάντη, του ξακουστού ποιητή της.

Στέκομαι στη Πιάτσα ντέλα Σινιορία, στη μέση του ιστορικού κέντρου της πόλης..
Νιώθω σαν να είμαι στο κέντρο του κόσμου..
Σε αυτή τη μοναδική πλατεία, γεμάτη τουρίστες, καλλιτέχνες του δρόμου, υπάρχει μια ξεχωριστή δημόσια ανοικτή, υπαίθρια έκθεση με πολλά αγάλματα. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση από τη κίνηση και τη ζωή στη πλατεία..



Στην arringheria, το χώρο όπου αγόρευαν οι ρήτορες, ξεχωρίζει το λιοντάρι, σύμβολο της Φλωρεντίας. Το γλυπτό όμως που με μάγεψε περισσότερο απ'όλα ήταν η "αρπαγή των Σαββίνων" .. Σε αυτό το έργο ο Τζιαμπολόνια κατάφερε να ενσωματώσει τρεις διαφορετικές «κινούμενες» μορφές σε ένα ενιαίο σύνολο. Από το ίδιο κομμάτι μαρμάρου, αποδίδοντας έτσι με μοναδικό τρόπο την κίνηση των μορφών. Οι επιλογές για γκαλερί και μουσεία είναι ατελείωτες...
Κορυφαία όλων η uffizi, η σημαντικότερη πινακοθήκη αναγεννησιακής τέχνης στον κόσμο, με μια πραγματικά μοναδική συλλογή με αριστουργήματα των Μποτιτσέλι, Τζιότο, Μιχαήλ Άγγελο, Ραφαήλ, Λεονάρντο ντα Βιντσι, Τιτσιάνο, Καραβάτζιο, Ρέμπραντ κ.α. Μια έκθεση με σχεδόν 1700 έργα...
Από αυτά ξεχωρίζουν η Γέννηση της Αφροδίτης του Μποτιτσέλι, η Αγία Οικογένεια του Μ. Αγγελου, η Άνοιξη του Μποτιτσέλι , η η Αφροδίτη του Ουρμπίνο του Τιτσιάνο και ο Ευαγγελισμός του Leonardo da Vinci . Για κάθε λάτρη της αναγεννησιακής τέχνης, η επίσκεψη αυτή επιβάλλεται..
Το κτίριο σχεδιάστηκε από τον Τζόρτζιο Βαζάρι, ο οποίος έγραψε και το πρώτο κείμενο για την ιστορία της τέχνης.
Ο καθεδρικός ναός του Ντούομο της Φλωρεντίας, αποτελεί ένα σύμβολο της πόλης και ένα θαύμα της μηχανικής. Ο μεγαλοπρεπής τρούλος του καθηλώνει τα βλέμματα.
Σάντα Κρότσε. Γοτθικού ρυθμού ναός, όπου υπάρχουν οι τάφοι του Μιχαήλ Αγγέλου, του Μακιαβέλι, του Ροσίνι και του Γαλιλαίου.
Αυτή η υπέροχη γέφυρα κατασκευάστηκε το 1354 από τον Ταντέο Γκάντι. Κατά το μήκος της στεγάζονται κοσμηματοπωλεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και οι Ναζί δεν ανατίναξαν τη συγκεκριμένη γέφυρα (όπως συνήθιζαν για να εμποδίζουν την προέλευση των συμμαχικών δυνάμεων), επειδή ήταν πολύ όμορφη και αντί για αυτή βομβάρδισαν τα κτίρια στις δυο άκρες της.

Πλακόστρωτοι δρόμοι, ανακηρυγμένη από την unesco ως ‘πόλη μουσείο’, κάθε βράδυ και με ένα άλλο πολιτιστικό γεγονός, κάθε μέρα και με μια άλλη συναυλία...
Καλή αγορά με μαγαζιά για ότι θες, περιτριγυρισμένη από το πράσινο της μαγευτικής Τοσκάνης, ν’αγκαλιάζει όλη τη πόλη και το ποταμό Αrno, να τη χωρίζει στα δύο..
Δεξιά - αριστερά του ποταμού, πάρκα και παζάρια, υπαίθριες εκθέσεις τέχνης, όμορφοι χώροι για τρέξιμο, κωπηλασία, κάθε Ιταλός με το ποδήλατο του, και όλα αυτά μέσα στο κέντρο της ιστορικής πόλης.
Ανεπιφύλακτα μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης.
Εύχομαι να επισκεφτώ ξανά την Φλωρεντία και γενικά τη Τοσκάνη..
Θα ήθελα πολύ να πάω ξανά....& να ξαναπάω...& να ξαναπάω..
Όσες περισσότερες φορές γίνεται..
Έγραψα πόσο θέλω να ξαναπάω??? :-)

----

Θα το ξέχναγα.. Σας χρωστώ ιταλικό παγωτάκι σήμερα..
Δροσιστείτε λίγο.. :ΡΡ
Υ.Γ. Η σημερινή ανάρτηση ήταν έτοιμη για να αναρτηθεί νωρίτερα.., προσωπικοί λόγοι το ανέβαλαν...Την αφιερώνω σε ένα φίλο που δε πρόλαβε να αναρτήσει τις δικές του φωτό..Να είστε καλά!

163 σχόλια:

Χριστίνα (lbt) είπε...

Ναι,σε καταλαβαίνω απόλυτα! Μπόρεις να είσαι ερωτευμένη με μια πόλη, να κλείνεις τα μάτια σου και να βρίσκεσαι εκεί!
Σου ευχομαι να πας και να ξαναπας και να ξαναπας!
Ευχαριστούμε για το ιταλικό παγωτάκι,σλουρπ! :))

tovenito είπε...

ξέρεις ότι στα ιταλικά φιρέντσε σημαίνει η πόλη των λουλουδιών; και είναι πραγμάτικά απίστευτη πόλη. όπως και όλη η περιφέρεια της τοσκάνης. πόσο θα ήθελα να ζω σε αυτή τη φύση. όντως λα βίτα ε μπέλα!
μπουονασέρα

Hfaistiwnas είπε...

Το καλύτερο ταξίδι που έκανα!!!
Ωραίες φωτογραφίες και αφήγηση! Εύχομαι γρήγορα το επόμενο ταξίδι σου!
Προς το παρόν μόνο από το νετ τα αξιοθέατα και οι θησαυροί..
thanks για το παγωτό!!!

Φωτεινή S είπε...

Είναι πανέμορφη η άτιμη!

Coco είπε...

Aχ γιατί βάζεις φωτιές νυχτιάτικα; Θα φορτώσω το ποδήλατο στο καράβι θα βγω απέναντι κι άστους να ψάχνουν!

VAD είπε...

Την ίδια εικόνα και τις ίδιες εντυπώσεις μου μετέφεραν φίλοι που επισκέφτηκαν την πόλη,σ'ευχαριστώ για την ωραία ξενάγηση!
Πολύ καλημέρα......

Σπύρος είπε...

Πραγματικά οι φώτος μιλάνε απο μόνες τους :) φιλια εκπληκτικές για άλλη μια φορά :)

Dream_Rider είπε...

Δεν μπορώ να σου μεταδόσω ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ συμφωνώ μαζί σου!!! Η πόλη είναι απλά υπέροχη..

Eclipse είπε...

να ξαναπάς λοιπόν και σύντομα!
Η Νταίζη είμαι, επανήλθα!

Sophia Kollia είπε...

Θα πάω, που θα πάει!!
Μακάρι πάντα να κάνεις όμορφα ταξίδια!
καλή Κυριακή

Άστρια είπε...

Mαγευτική υπέροχη πόλη με σχόλια γραμμένα από μία μαγεμένη από αυτή roadartist!!
Να είσαι καλά, μου έφτιαξες ωραία την ημέρα :))

kiki είπε...

Πόλη μουσείο στην κυριολεξία!

Νατασα είπε...

Τι ώρα έβγαλες τις Φώτο και δεν έχει κόσμο ;
Τυχερή, εγώ πολεμαγα ανάμεσα σε χιλιάδες κόσμο
Αλλά είπαμε, του χρόνου θα ξανά πάμε, σωστά ;
Όσο για τα παγωτά της Ιταλίας , mama mia!!!!!!!!


Bojorno!

Μαριλένα είπε...

όντως μαγευτική φαινεται..
(αν και προτιμώ τη Βενετία, καθως φαινεται το νερό μιλα στην ψυχή μου καλυτερα)

σε φιλώ και καλη Κυριακή εύχομαι καλλιτέχνιδα μου :))

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Ναί είναι μια πανέμορφη πόλη ,Ανταγωνίζεται σε ομορφιά και Ιστορικό πολιτισμικόκαλλιτεχνικό πλούτο
την Βενετία.
Οι φωτογραφίες υπέροχες. ΄Εψαχνα κάπου εκεί στα δρομάκια να βρώ κρυμμένες αναμνήσεις μου.
Είσαι αδιόρθωτη, δεν σε αντέχω.
Την αγάπη μου όμως σου στέλνω
Λυγερή του ΠΗΓΑΙΜΟΥ
http://ligery.pblogs.gr
http://lygeri.pblogs.gr

Roadartist είπε...

Καλημέρα σε όλους!!!

@ little beautiful things : αυτό ακριβώς έχω πάθει..την ερωτεύτηκα χαχα, νομίζω ότι όλο το χρόνο θα κλείνω τα μάτια, όπως λες, και θα ταξιδεύω πάλι στους δρόμους της..
Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου.. καλό το παγωγάκι ε??? :))

Roadartist είπε...

@ tovene592; Kαλημέρα tovene.. και καλή Κυριακή! Δεν το ήξερα..!! Η πόλη των λουλουδιών, λοιπόν, το μόνο που της λείπει νομίζω είναι η θάλασσα..και εμείς!! :) Το πρώτο αν μένεις εκεί διορθώνεται με διακοπές στην Ελλάδα.. το δεύτερο είναι στο χέρι μας..
Λές κάποια στιγμή να τα φέρει έτσι η ζωή και να μένουμε μόνμα σε κάποιο σπίτι στη Τοσκάνης, μέσα στα καταπράσινα τοπία και να πίνουμε κάθε μέρα τα τοπικά κρασιά??? αχ..όνειρο!! ναι ..λα βιτα ε μπελα.. φιλάκια..

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas: Καλημέρα Ηφαιστίωνα χαίρομαι που σου άρεσε! Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, μακάρι βρε..Ναι προς το παρόνο μόνο μέσω νετ..Το παγωτό ειδικά σήμερα..είναι ότι πρέπει :) (ΤΙ ΖΕΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ...)

Roadartist είπε...

@ Φωτεινή S : ..και τα λεφτά να δεις πόσο άτιμα είναι.. αχ!!! Τώρα πλέον υπομονή μέχρι το επόμενο ταξίδι..όταν..εκτός (είπαμε) κ αν κερδίσω λαχείο.. :)

Roadartist είπε...

@ Κοκό : θα έρθω μαζί σου!!!!! :))

Roadartist είπε...

@ VaD : Χαίρομαι πολύ για αυτό! Να είσαι καλά vad, πολύ καλή μέρα και σε σένα!

Roadartist είπε...

@ LOCKHEART : σε ευχαριστώ lock, να είσαι καλά, καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Roadartist είπε...

@ Dream_Rider: Χαίρομαι πολύ που συμφωνείς!!! :) Καλώς όρισες και πάλι, θα περάσω να μάθω νέα..είχες ψιλοχαθεί.. :)

Roadartist είπε...

@ batgirl : η daisy ως batgirl? Καθόλου άσχημο.. καλώς επέστρεψες και πάλι, χαίρομαι :))) Σε ευχαριστώ για τις ευχές, μακάρι! Καλημέρα!

Roadartist είπε...

@ sofia : σε ευχαριστώ πολύ Σοφία μου, μακάρι να μπορούμε όλοι να κάνουμε πράξη τα όνειρα μας και τα ταξίδια που θέλουμε.. Εύχομαι να πας σύντομα και να σε κατακτήσει όπως κ εμένα.. Πολλά φιλιά, καλή Κυριακή! :)

Roadartist είπε...

@ Άστρια : Ετσι οπως το έγραψες μια 'μαγεμένη roadartist' που αρκετές φορές κλείνει τα μάτια και φαντάζεται οτι βρίσκεται και πάλι εκεί..Όταν τα ξανανοίγει προσγείωνεται όμως..στο κέντρο της ΑΘήνας.....Its ok.. Σε ευχαριστώ εγώ, είναι όμορφο οι άνθρωποι να χαίρομαι με τη χαρά σου..και δε το κάνουν πολλοι, καλή Κυριακή.. :)

Roadartist είπε...

@ kiki : ακριβώς!! :)

Roadartist είπε...

@ Νατασα : Μακάρι να είμαστε καλά να ξαναπάμε Νατάσα.. Μακάρι και θα σε βρώ τότε εκεί στη πλατεία..και θα σε κεράσω παγωτάκι.. :))
Οι φωτό αυτές που μπήκανε στο blog είναι τραβηγμένες διάφορες ώρες της μέρας, μόνο που η μέρα ήταν "Δευτέρα", πράγμα που σημαίνει οτι ήταν κλειστά τα μουσεία, ... :))) γι'αυτό και η χαραλότητα με τους artists εξω απο το uffizi.. !!

Bojorno!!!!

Roadartist είπε...

@ Μαριλενα : Καλημέρα Μαριλένα και καλή Κυριακή! Αρκετοί θα προτιμούσαν την Βενετία..προσωπικά όχι!!! Αυτό που συμβαίνει με τις πόλεις και το πως σε 'αγγίζουν' ειναι πραγματικά πολύ ελκυστικό.. Στον καθένα από εμάς μια άλλη θα τον ξετρελάνει..και αυτό σε μένα φαίνεται εκπληκτικό..με συναρπάζει οτι ο καθένας μας έχει άλλα γούστα, άλλα θέλω, και κάτι μπορεί εμένα να με μαγέψει, εσένα έτσι κ έτσι.. Καλά οκ Κυριακάτικες πολυλογίες..σταματώ!!
Καλή εβδομάδα, καλη Κυριακή!!

Roadartist είπε...

@ λυγερη : Καλημέρα Λυγερή, κάπου εκεί είναι οι αναμνήσεις σου, δεν είναι κρυμμένες, είναι μπροστά σου, αρκεί να αφήσεις τη καρδιά στους ήχους, στον αέρα και αυτές θα ακολουθήσουν..Να θυμάσαι οτι η μέρα που θα ξαναβρεθείς εκεί, τόσο στη Φλωρεντία, όσο και στη Βενετία είναι πάρα πολύ κοντά.. Να το βάλεις αυτό το μυαλό σου και να το πιστέψεις..Οταν κατι ειναι να γίνει, όλες οι δυσκολίες παραμερίζονται..ακόμα και αυτές που τώρα σου φαίνονται ανυπέρβλητες.. Σε φιλώ κ τη δική μου αγάπη..:)

Cookie είπε...

Ειναι παρα πολυ ομορφα ολα, αλλα κολλησα με τη γεφυρα για καποιο λογο... Πολυ μου αρεσε αυτη...

Αν ξαναπας, με παιρνεις μαζι σου;; Με παιρνεις;; :))))

ΥΓ. Για την εκθεση βιβλιου - οπως σου ειπα και την προηγουμενη φορα, κανε μια βουτ- εεεε... παρε ενα βιβλιο και για μενα ;))))

Πολλα πολλα πολλα φιλακια Ροαντ, να εισαι καλα καλη μου :)

genna είπε...

Υπέροχο!

Να 'σαι καλά να ταξιδεύεις και να μας φέρνεις τέτοιες πόλεις...

Καλή Κυριακή!

Σταλαγματιά είπε...

Αχχχχχχχχχ
Δες τι μου έκανες πάλι!!
Όσες φορές κι αν δω φωτογραφίες από την αγαπημένη μου
Φλωρεντία νιώθω πάντα την ίδια γλυκιά νοσταλγία.
Υπέροχες!!
Νομίζω πως σεργιανώ πάλι στα σοκάκια της και ψωνίζω
Πάλι από τα υπέροχα μαγαζιά της.
όσα αναφέρεις για την Φλωρεντία είναι ακριβώς όσα νιώθει ο καθένας που την επισκέπτεται.
Καλά τι να πω για τα παγωτά,
Όσα δεν έχω φάει ποτέ στην ζωή μου τα έφαγα εκεί από τις
Εκπληκτικές τζελατερίες.

nikiplos είπε...

Καλημέρα...

Την πρωτογνώρισα πολλά χρόνια πριν... τότε που είχα φθάσει το πολύ μέχρι το Περιστέρι... Επιδότησα τον εαυτό μου και είχα πάει interrail... Είχα στηθεί 4 ώρες ουρά και δεν είχα φάει για μια μέρα για να δω την Ουφίτσι... Και όταν την είδα, κατάλαβα ότι άξιζε να μην φάω τίποτε για ένα χρόνο... Ο λοφος για τον Δαβίδ, και η διαδρομή, είναι το κάτι άλλο...
Έπαθα πολιτισμικό σοκ, κι από τότε φυσικά είναι η αγαπημένη μου...

Για μένα όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να περάσουν υποχρεωτικά από την Τοσκάνη και τη Φλωρεντία... έστω κι ένα βάπτισμα του πυρός, δεν μπορεί κάτι θα έδιωχνε από την κακογουστιά μας...

Βέβαια τις γέφυρες που ξαναέχτισαν δεν τις έκαναν από τσιμέντο... Γιατί για αυτούς η αισθητική μετράει... είναι σημαντική... το βλέπεις στα πρόσωπά τους, στις σχέσεις τους στην ατμόσφαιρα της πόλης τους όπως το είπες πολύ σωστά....


Εμείς εδώ ας βαυκαλιζόμαστε με παραμύθια, κακόγουστα. Τέσσερις ημέρες κάθησα στην Αθηνα τον Αύγουστο και πρόλαβα ένα παλιό μεσοαστικό ψευτοαρχοντικό σπίτι που γκρεμιζόταν στους Αμπελόκηπους... Ο Εργολάβος θα χτίσει λέει όσο ψηλά μπορεί (που θα μπορέσει γιατί έχει τον "τρόπο" του)... Άλλο ένα "στολίδι-κόσμημα" στη γειτονιά μου...

Τι τα θες? ευτυχώς υπάρχει πάντα η Φιρέντσε... (τι μια φορά το μήνα? αν θα μπορούσα θα έμενα μόνιμα εκεί...)

Kaveiros είπε...

Πιστεψε με, σε νιωθω στον απολυτο βαθμο!

3 parties a day είπε...

Καλύτερα να την επισκέπτεσαι όποτε μπορείς, παρά να πας να μείνεις μονίμως. Οι πόλεις των ονείρων μας μας φαίνονται εντελώς διαφορετικές όταν γινόμαστε μόνιμοι κάτοικοί τους...

Alex A. είπε...

Αν και τακτικός επισκέπτης της Ιταλίας, τόσο για δουλειά όσο και για αναψυχή, δεν έχω πάει ποτέ Φλωρεντία... Τώρα την έχω σίγουρα υπόψη. Καλώς σε βρήκα!

Leviathan είπε...

aaa 8elo kai ego!!!fainetai ekpliktiki!!!!foveres oi foto!!kalo mesimeri!!

geokalp είπε...

υπουργέ μου, έχεις πάρει σβάρνα όλο το γαμήλιό μου!
να 'σαι καλα για τις ωραίες θύμησες!!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Ακριβώς όπως τα περιγράφεις!!

Πανεμορφη και αρχοντική πόλη με πλούσια μνημεία

Πωπωπωωω....... τι μου θύμισες και πάλι....Εδώ είχα μείνει...

Aκόμη πιο όμορφη όμως (από φυσικές ομορφιές), είναι η Βόρειος Ιταλία σύνορα με Ελβετία (Κόμο)

Να είσαι ΠΑΝΤΑ καλά και να ταξιδεύεις....
Να μας αποτυπώνεις τις εντυπώσεις σου, να χαιρόμαστε κι' εμείς μαζί σου.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

(υ.γ. Ας πούμε πως εκεί πάνω, ένα λαμπερό αστέρι χαμογελάει με τις ομορφιές της Φλωρεντίας...
Αχ, κρίμα... πόσα αλήθεια θα είχαμε να μάθουμε για άλλο άκρο της γης)

. είπε...

Δεν έχω πάει δυστυχώς και είναι ένα από κείνα τα όνειρα που ποιός ξέρει αν ποτέ εκπληρωθούν.
Ας είναι όμως! Είσαι εσύ εδώ και ταξίδεψες το νου μου!

Roadartist είπε...

@ Clockwork Plum: Καλησπέρα Δαμασκηνάκι μου, εννοείται ότι θα σε πάρω και εσένα μαζί μου!!!! Με μία μόνο προϋπόθεση..Θα έχεις και τον Κούκι μαζί!!!! :) φιλιά πολλά διαβαστερό παιδί!!

Roadartist είπε...

@ genna : Σε ευχαριστώ, μου άφησες την καλύτερη ευχή.. εύχομαι και εσύ το ίδιο..και όλοι μας! Καλό εβδομάδα!

Roadartist είπε...

@ Anastasia : δεν ειναι καθολου τυχαιο λοιπόν που όλοι μας έχουμε (ή τουλάχιστον οι περισσότεροι) την είδα ανάμνηση από αυτήν... Χαίρομαι που σου θυμίζω όμορφες στιγμές.. να τις ξαναζήσεις εύχομαι σύντομα! Και τι δε θα έδινα να ήμουν τώρα εκεί..και να βόλταρα δίπλα στο ποταμό, με ένα παγωτάκι από κάποια τζελατορία!! Απίθανα παγωτά πραγματικά, και πριν πάω να φανταστείς οτι έλεγα πως δε πρόκειται να φαω (σε φίλους..) που να με έβλεπες!! Τελεια οντως..και πολυ ελαφρια !!

Roadartist είπε...

@ nikiplos : Φιλε μου nikiple θα μπορούσε άνετα αυτό ακριβώς το σχόλιο να ήταν δικό μου...σε μια αντίστοιχη ανάρτηση για τη πόλη αυτή..Ταυτίζομαι απόλυτα απο τη πρωτη φραση σου μεχρι και τη τελευταια.. Ναι "είχα φθάσει το πολύ μέχρι το Περιστέρι".. "Είχα στηθεί 4 ώρες ουρά και δεν είχα φάει για μια μέρα για να δω την Ουφίτσι... Και όταν την είδα, κατάλαβα ότι άξιζε να μην φάω τίποτε για ένα χρόνο...", "Έπαθα πολιτισμικό σοκ" και τέλος "αν θα μπορούσα θα έμενα μόνιμα εκεί..." Ακριβώς τα ίδια νιώθω....... :-)

Roadartist είπε...

@ Kaveiros : Πίστεψε με..χαίρομαι πολύ για αυτό :))) Καλή εβδομάδα!


@ 3 parties a day : αν όμως πάω για μόνιμα..και αλλάξει όλη μου η ζωή?? Αυτό δε το ξέρεις.. μπορεί πραγματικά να αλλάξει τα πάντα στην καθημερίνοτητα μου..

Roadartist είπε...

@ Alex A. : Να πας..και να μας πεις εντυπώσεις.. Καλώς όρισες :)

Roadartist είπε...

@ Leviathan : ..και εγώ θέλω να ξαναπάω, να το ξαναπώ?? :) Καλησπερα!


@ geokalp: χαχα αυτός ο mad, οχι και υπουργος!! :)) Να ξαναπάτε.. να ξαναζήσετε το γαμήλιο σας.. τέλειο ακούγεται αυτό! :)

Roadartist είπε...

@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ : Αχ γλαρένια μόνο που μπήκα σε link για επίσκεψη στην Φλωρεντία ξαναέφυγα!! Μου πήρες τα μυαλά!!
Ετσι ακριβώς..
Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, και εσύ κ όλοι να είμαστε καλά, να ξεφεύγουμε, να ζούμε..
Επίσης, μου άρεσε που έγραψες οτι το "να χαιρόμαστε κι' εμείς μαζί σου", σπάνιο στις μέρες μας αυτό! Σε ευχαριστώ :)

ΥΓ Πόσο πολύ θα ήθελα αυτό να γίνεται...να έχει συνέχεια η επαφή..και να είναι σε ένα τόπο καλύτερο από αυτό που ζούμε εμείς, κάποια στιγμή..θα το μάθουμε νομίζω..να είσαι ΚΑΛΑ..

Roadartist είπε...

@ Ανασαιμιά : Ακουσε με (ή μάλλον διάβασε με) .. αυτό το ταξίδι που θες .. θα γίνει!!!!!!! Ακους??? Είναι απλό τελικά..αρκεί να το θες πολύ.. Και η Ιταλία..ειναι γμτ.. τόσο δίπλα, τόσο κοντά μας.. Πάντως σου υπόσχομαι αν κερδίσω το λαχείο (που πρέπει να θυμηθώ να παρω πρωτα....) δε θα σε ξεχάσω!!

Ιάκωβος είπε...

foberes fwto! poly tha thela na paw mia mera, akoma mono kai gia ta agalmata!!
ax...

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχα. Αν τα καταφέρω θα είμαι κι εγώ εκεί του χρόνου. Ζήλεψα. Σε φιλώ

Ανώνυμος είπε...

ονειρο! πολυ τεχνη μαζεμενη κι αυτο ειναι υπεροχο...
φιλια : ))

faraona είπε...

ΕΕΕΕΕΕ!!!τωρα τι να πω...τι να πει κανεις για την πολη των πολεων.
Τι να πει κανεις για μια πολη που οταν τη κατοικησεις νοιωθεις οτι ανεβαινει το υαλο σου στα ουρανια.
Η Φλωρεντια ειναι κοσμημα δεν ειναι πολη.

Πολυ πολυ ομορφη η αναρτηση σου Αρτιστα μου.Κι εγω αν ειχα πολλα χρηματα εκει θα εμενα.
τα φιλια μου

KitsosMitsos είπε...

Μια πόλη ζωντανό μουσείο...

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Να ξαναπάς, να ξαναπάς, να ξαναπάς, να ξαναπάς. ( Αυτό είναι ΜΙΑ ευχή!)
Υπέροχη.
Όπως, αλήθεια, πάρα πάρα πολλές πόλεις της Ευρώπης..

Και τα συναισθήματα για μας, τα γνήσια τέκνα της απαιδευσιάς και της νεοελληνικής κακογουστιάς, μονίμως ανάμικτα: Απ'τη μια ανάταση γι'αυτό που βλέπεις, που βιώνεις εκεί, αίσθηση γαλήνης, απαλότητας, ανθρωπιάς, απ'την άλλη πίκρα που ούτε ζούμε σε κάτι ανάλογο, ούτε και είναι πολύ πιθανό να βελτιωθεί θεαματικά..

Ας ακονίζουμε, τουλάχιστον, μέσα από τις φωτογραφίες και τις αφηγήσεις σου μάτια, αισθήσεις και σκέψη. Κάτι καλό βγαίνει!

Φιλάκια, καλλιτεχνάκι.

leondokardos είπε...

Αρτίστα μου, πως φαίνεται τι αίμα ρέει στις φέβες σου !!
Ακόμα μια υπέροχη ξενάγηση-περιγραφή, διανθησμένη με καλλιτεχνικές φωτογραφίες.
Πολύ όμορφη ανάρτηαη.

Cookie είπε...

Μα εννοειται πως θα παρω και τον Κουκη, αλλα θα τον εχεις εσυ να σε ποναει εσενα το χερι μετα!! :) Τραβαει σαν μουλαρι ;)

Ειπαμε, ποτε δε θα τον ξαναποχωριστω τον Κουκακο μου, ουτε στιγμη!!

Πολλα φιλακια, καλο βραδυ! :)

Eulie Aeglie είπε...

Τι ωραίο ταξίδι! Να ξαναπάς και να ξαναπάς. Σου το εύχομαι. Και νομίζω θα πεταχτώ κι εγώ από κει για λίγο φθινόπωρο. Καλή εβδομάδα, roadartist.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία ξενάγηση στη Φλωρεντία!

αθεόφοβος είπε...

Την πρώτη φορά που την είδα έχοντας φύγει από την Βενετία για να ειμαι ειλικρινής μου φάνηκε λίγο φανταχτερή σε σχέση με την κομψότητα της Βενετίας.
Την δέυτερη φορά όμως έχοντας γυρίσει όλη την Τοσκάνη την είδα με διαφορετικό μάτι και μου φάνηκε ιδαίτερα γοητευτική.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

xxxxxx Για να είμαι ειλικρινής αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση, αν έχεις γάτα ξέρεις τι σημαίνει. Μετά βγήκε στην επιφάνεια ο καλός μου εαυτός απόλαυσε την ξενάγηση και εύχεται ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΣ όσες φορές θέλεις.

Roadartist είπε...

@ Ιάκωβος : Αξίζει σίγουρα να την επισκεφτείς..Οσον αφορά από τέχνη, και ειδικά τα αγάλματα που λες.. δε πρόκειται να σε απογοητεύσει.. Καλημέρα!

Roadartist είπε...

@ Freedula: Οπότε αν του χρόνου θα έχω ακόμη αυτό το blog, τότε με βλέπω να ζηλεύω εγώ :))) Δε πειράζει θέλω πολύ να πας και να με ταξιδέψεις μετά εσύ.. Είναι μια μοναδική πόλη.. καλημέρα :)

Roadartist είπε...

@ una mama και οχι μονο: Πολύ δε λες τίποτα!! Ονειρο ναι.. φιλια!!

Roadartist είπε...

@ faraona: Ετσι ακριβώς είναι Φαραόνα..είναι ένα κόσμημα.. που οι κάτοικοι της στάθηκαν αρκετά έξυπνοι για να το διατηρήσουν πανέμορφο..και να το προστατεύσουν.. Και πως μετά από αυτή τη πόλη να επιστρέψεις εδώ.. Θα ήθελα πάρα πολύ να ξαναπάω.. και να μείνω εκεί μόνιμα..... (οκ όλο αυτό σας λέω..αλλά με ξετρέλανε..) Πολύ καλημέρα φαραονάκι μου, σε φιλώ..

Roadartist είπε...

@ KitsosMitsos : Ζωντανό μουσείο και έτσι θα διατηρηθεί.. αυτό είναι το πιο τέλειο.. Δεν πρόκειται να γκρεμιστούν τα κτίρια του ιστορικού κέντρου.. όχι σαν εμάς.. καλημέρες..

Roadartist είπε...

@ Διονύσης Μάνεσης: Μακάρι φίλε μου να ξαναπάω.. μακάρι.. Δε φαντάζεσαι πόσο πολύ με αλλάζει αυτή η πόλη.. Και ναι έχεις δίκιο πως μετά επιστρέφεις, και εκεί όταν είσαι η σύγκριση και οι σκέψεις του τι βλέπεις, του πως ζουν εκεί οι άνθρωποι, τι τους παρέχει η πόλη αυτή (όπως και άλλες όμως της Ιταλίας) και ένα "γιατί" .. υποτίθεται μάλιστα οτι ως πολιτισμός ο ελληνικός δεν έχει τίποτα να ζηλέψει.. από εμάς εμπνεύστηκαν όλες αυτές τις εξαίσιες πόλεις.. Μόνο που εμείς οι νεοέλληνες σταθήκαμε πολύ μικροί μπροστά στον πολιτισμό και το πλούτο που κληρονομήσαμε.. αυτή είναι η διαφορά..

Και ναι, πίκρα αισθάνεσαι γιατί το πιθανό είναι να μην αλλάξει η ποιότητα ζωής της Αθήνας, αντί προς τα μπρος, άλλο και οπισθοδρομούμε.. Και αυτό έχει αντίκτυπο σε κάθε επίπεδο της σκέψης, της αισθητικής, της ζωής μας, της υγείας μας.. Σε όλο μας το είναι..

Ας είναι..Καλημέρα Διονύση :)

Roadartist είπε...

@ leondokardos : Λεοντόκαρδε χαίρομαι που σου άρεσε!! Σε ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου, μακάρι να είμασταν τώρα εκεί ε?? Αχ.. καλημέρα!..

Roadartist είπε...

@ Clockwork Plum : Μα εννοείται οτι θα κρατάω εγώ τον Κούκι σου..θα τον λατρέψω σίγουρα!! Ελπίζω να μην κουράζεται από τις βόλτες όμως...Γιατί το ξεποδάριασμα είναι το μόνο βέβαιο.. :) Ούτε στιγμή να μην τον αποχωριστείς δαμασκηνάκι ξανά.. ούτε στιγμή..γαβ!!.. φιλάκια..

Roadartist είπε...

@ Aeglie : Αχ Αίγλη μου.. "θα πεταχτώ κι εγώ από κει για λίγο φθινόπωρο"..αυτή η πόλη θα πρέπει να είναι ΥΠΕΡΟΧΗ το φθινόπωρο!!! Πες μου πως αν πας θα κανεις μια εξαιρεση και θα αναρτησεις φωτο και σκεψεις σου!! Σε παρακαλω θελω να ξαναβρεθω εστω και νοερα για λιγο εκει.. Σε ευχαριστω για τις ευχες σου..ειναι αληθινες και το εκτιμω.. Μακαρι Αίγλη να μπορεσω..μακάρι :)) Κ εσύ εύχομαι να πας και να περάσεις τέλεια..

Roadartist είπε...

@ Akon : χαίρομαι που σου άρεσε άκον!! Καλημέρα!!

Roadartist είπε...

@ αθεόφοβος : Εμένα ήταν η πρώτη φορά που την επισκέφτηκα..και εγώ ενώ είχα αμέσως πριν δει την Βενετία..
Είναι απίστευτο το πόσο πολύ "κόλλησα" στην ατμόσφαιρα αυτής της πόλης, στην ιδιοσυγκρασία, στα πάντα! Αν και η βενετία μου άρεσε πολύ, με το που πατήσαμε Φλωρεντία ένιωσα ότι περιγράφω στο post.. Ηταν οπως λεμε έρωτας με τη πρώτη ματια! Αλλά γούστα είναι αυτά..
Ασχετο, πάντως συγκρίνοντας τη ζωή σε Φλωρεντία και Βενετία, νομίζω οτι απλά δεν συγκρίνονται καν μεταξύ τους.. Η Βενετία είναι μια πολύ όμορφη πόλη, αλλά η διαβίωση έχει δυσκολίες.. η Φλωρεντία έχει ασύγκριτα καλύτερη ποίοτητα διαβίωσης..Καλήμερα!

Roadartist είπε...

@ Κ.Υ.Π WALKING : Λατρεύω τις γάτες, είχα γάτα πλέον όχι όμως.. μας 'έφυγε'.. Οπότε γνωρίζω τις αντιδράσεις τους.. χε χε ..
Μου αρέσει που έβγαλες τον καλό εαυτό σου, έτσι να χαιρόμαστε και λίγο με τις χαρές.. πολύ γκρίνια ρε γμτ τελευταία..πάρα πολύ..Χρειάζονται και τα όνειρα, οι ταξιδιάρικες διαθέσεις..να ξεφεύγουμε από τη καθημερινότητα αυτής της πόλης..
Σε ευχαριστώ για την ευχή σου!! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ........Φιλιά!

b|a|s|n\i/a είπε...

αχ! ταξίδια. εικόνες. ήχοι. παραστάσεις. μουσικές. καλημέρες :)

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Έχουν περάσει 21 χρόνια και όμως οι εικόνες που έχουν αποτυπωθεί στο μυαλό μου είναι ολοζώντανες και μέτρο σύγκρισης για οποιαδήποτε άλλη πόλη. Υπέροχος τόπος , υπέροχα προσεγμένος. Οπως λέει και ο Nikiplos όλοι θα έπρεπε να περάσουμε από αυτήν την πόλη. Ίσως και να σωθούμε.Καλημέρα καλή μου. Καλη εβδομάδα.

the boy with the arab strap είπε...

ποσο θα ηθελα να κανω ενα ταξιδι στην τοσκανη , να την γυρησω ολη χωρια και πολεις .

Ra Ma είπε...

Σου εύχομαι να κερδίσεις το λαχείο!
Καλή εβδομάδα και ...τυχερή!!!

Fegia είπε...

Καλη εβδομάδα γλυκειά μου.
Για τη Φλωρεντία μπορείς να γράφεις μήνες και να μην εξαντλείται το θέμα σου...

Μια προσθήκη - αν μου επιτρέπεις - ότι ο τρούλος του Καθεδρικού Ναού (Santa Maria del Fiore) είναι έργο του μεγάλου αρχιτέκτονα Μπρουνελέσκι, που μετά από πάρα πολλές προσπάθεις κατάφερε να τον στηρίξη, επιτυγχάνοντας ένα μνημείο που θεωρείται ένα από τα θαύματα στην ιστορία της παγκόσμιας Αρχιτεκτονικής.

Κάτι ακόμα, η γέφυρα "Πόντε Βέκιο" που μέχρι και οι Ναζί την σεβάστηκαν, παλαιότερα (επί των ...ημερών μου) ήταν ένα ολοζώντανο στέκι νεαρών από όλο τον κόσμο (¨φρικιά" τα αποκαλούσαν τότε!) που με την πολύχρωμη εμφάνισή τους και τις μουσικές παρεμβάσεις τους στο δρόμο έφτιαχναν ένα μοναδικό κέφι και ατμόσφαιρα...

Και κάτι τελευταίο (βλέποντας τη βιτρίνα με τα γλυκά...θυμήθηκα ότι στη Φλωρεντία εχω φάει την πιο γευστική φράουλα με σαντιγύ....
Την θυμάμαι ακόμη, μετά από 30 χρόνια.

Πολλά φιλάκια

cinderella είπε...

Αχ Αρτιστάκι μου τι μου έκανες!! Η Φλωρεντία είναι από τις λατρεμένες μου πόλεις, έχω παει δύο φορές και έχω σκοπό να ξαναπάω σίγουρα!! :)))

Y. K. είπε...

πολυχρωμο στεκι παραμενει ακομα το ποντε βεκκιο. και δεν υπαρχει πιο ομορφο πραγμα να καθεσαι και να κοιτας , απλα να κοιτας τα νερα του Αρνου τη νυχτα και ακριβως διπλα να σιγοτραγουδουν νεα παιδια με κιθαρες. ηχοι εναρμονισμενοι με τη ροη του νερου!

υπεροχη φλωρεντια. οσες φορες δεν ειναι αρκετες. ειχα διαβασει καπου πως βρισκεται στην ακρη καθε απωτατου ονειρου..και ναι, αυτο ειναι και για εμενα!

:) πολυ ομορφο οδοιπορικο.πολυ!
τς καλημερες μου

βιολιστης στη στεγη είπε...

Ομορφη πόλη, πραγματικά. Να υποθέσω ότι πήγες και Σιένα; Αν ναί, περιμένω ανάρτηση.
Σε φιλώ.

H.Constantinos είπε...

Πολύ μου αρέσουν αυτά τα φωτορεπορτάζ με τη ματιά του επισκέπτη, ειδικά αν ο επισκέπτης ξέρει να βλέπει και όχι μόνο να κοιτάζει!

Unknown είπε...

Ερωτεύσιμη πόλη. Είχα βρεθεί εκεί για μία μόλις μέρα , αλλά έδωσα υπόσχεση στον εαυτό μου πως θα ξαναπάω. Πόλη-μουσείο! Κάθε γωνιά και μια εικόνα.
Το ιταλικό παγωτό είναι...magnifico!
Αχ!Τι μου κάνεις...και θέλω να (ξανα) φύγω!

Καλημέρα!

ζαφορα είπε...

Ταξιδεύω μαζί σου.
Μου αρέσει ο τρόπος
που τα περιγράφεις
μαζί με τα φωτογραφικά θέματα.
Μοναδική ομορφιά πόλης.
Ευχή … να ξαναπάς.

Ένα όμορφο απόγευμα για εσένα.

Roadartist είπε...

@ b|a|s|n\i/a : όλα αυτά μαζί! :) σε ευχαριστώ για το πέρασμα, καλησπερες ;)

Roadartist είπε...

@ epikuros: 21 χρόνια??? Ποο.. τι ομορφιά που έχουν τα ταξίδια ε, Βαγγέλη? Οσα χρονια κ αν περάσουν μένουν εκεί στη μνήμη, δε χάνονται, σου υπενθυμίζουν την ευτυχία, τη χαρά, που βρίσκεται στη ξεγνοιασιά και στην ανακάλυψη της ομορφιάς! Υπέροχος τόπος ναι..τη καλησπερα μου φίλε μου :)

Roadartist είπε...

@ κρασι και νερο στα ονειρα μας: και εγώ!! Πάρα, πάρα πολύ! Εύχομαι να μπορέσουμε ;)

Roadartist είπε...

@ Radio Marconi : Ουάου!! Μακάρι! Πότε κληρώνει?? Να παω να παρω ένα.. (βασική προυποθεση..) καλησπερα μαρκονι, σε ευχαριστώ!!

Roadartist είπε...

@ Fegia : Φέγια 30 χρόνια μακριά απο τη Φλωρεντία είναι πολλά, ο επόμενος προορισμός να είναι αυτή... :)
Δεν ξεχνιεται αυτη η πολη, δεν συγκρινεται..δεν αλλαζει καθε στιγμη που θα πας, θα εχει και μια αλλη καινουργια αναμνηση να σου δωσει..Και αυτη θα συγκρινεται ανετα με αυτες της νεοτητας..δε θα χαθει τιποτα απο αυτο που εζησες και τωρα νοσταλγεις!
Ασε τα γλυκά που είναι ακόμη εκεί, αυτά τα υπέροχα παγωτά..μιαμι.. :)
Πολύ καλά κάνεις καλέ μου φίλε, και συμπληρώνεις όσα θες για την ανάρτηση.. Ο σκοπός των σχολίων ειναι για να κάνουμε διάλογο, να γράφει ο καθένας οτι γουστάρει..αν έκλεινα ποτέ τα σχόλια, το blοg θα εχανε την επαφη μαζί ΣΑΣ, που για εμενα ειναι απο τα βασικοτερα συν που αυτό μου προσφέρει..
Σε ευχαριστώ που περνάς, ακόμη υπάρχουν τα παιδιά που αναφέρεις..παρόλες τις διαφορετικές εποχές..Μακάρι να υπήρχε η ελευθερία του τότε..αλλά κ σήμερα κάποιοι αντιστέκονται!
Τα φιλιά μου έχεις!!

Roadartist είπε...

@ cinderella: χαίρομαι που τα ξαναθυμήθηκες cindy, ευχομαι να ξαναβρεθείς σύντομα εκεί!!! Φιλιά!!

Roadartist είπε...

@ alicia : Οντως δεν υπαρχει ομορφότερο πράγμα από αυτό που περιέγραψες.."βρισκεται στην ακρη καθε απωτατου ονειρου" αχχχ μη μου γράφετε τέτοια..είναι αδικία να μη ζω εκεί :)))) Σε ευχαριστώ!

Roadartist είπε...

@ βιολιστης στη στεγη : φτου μου.. δεν πηγα :)) Το ξερω εχασα...αλλά κόλλησα στη Φλωρεντία..και η πλάκα είναι οτι δεν τη χόρτασα κιόλας! Καλά να είμαστε να ξαναπάμε..και τότε θα δώ όλη τη Τοσκάνη!!! :)

Roadartist είπε...

@ H.Constantinos : Πολύ σε ευχαριστώ!! Αυτό που λες, το εχω σκεφτεί αρκετές φορές..πόσα διαφορετικά πράγματα κάποιος εντοπίζει σε κάποια πόλη, ή σε κάποια πράγματα..και άλλος ίσως τίποτα.. Παίζει σίγουρα ρόλο και το πως κοιτάς κάτι.. Καλησπέρα!

Roadartist είπε...

@ SAMAEL : Ναι είναι πολύ ερωτεύσιμη πόλη.. Να ξαναπάς samael, στο εύχομαι! Όντως κάθε γωνιά και ένας υπέροχος πίνακας..
Μια τάση φυγής...την εχουμε όλοι τελικά.. :)

Roadartist είπε...

@ ζαφορα : Είναι χαρά και τιμή να ταξιδεύεις μαζί μου. Σε ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου.., αλλά και για την ευχή.. Μακάρι !!! Καλό μεσημεράκι..

Angel Vs Life είπε...

teleia i florentia, exei idi mpei sto programma :o)

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Aποκλείεται σου λέω, αποκλείεται.
Είναι ένας κύκλος που 'εκλεισε οριστικά για μένα. Το έχω δεχτεί πλέον σαν "την προηγούμενη
Ζωή μου". Για τους περισσότερους και για μένα δεν είναι ακατόρθωτο ένα επταήμερο ταξίδι.
Εγώ όμως δεν το αντέχω αυτό το μνημόσυνο, το θεωρώ προδοσία....
Η φλωρεντία και η Βενετία είναι ομορφιά ,δικαίωμα όλου του κόσμου.
Αξίζει να την χαρούν όσοι μπορούν.
Με την αγάπη μου
Λυγερή του ΠΗΓΑΙΜΟΥ

Adamantia είπε...

Mπραβο για την υπομονη και τη θεληση ν'ανεβασεις τις φωτογραφιες και να μοιραστεις μαζι μας τις αναμνησεις σου.Καθε ταξιδι ειναι κι ενα κομματι του εαυτου μας και σου ευχομαι να κανεις πολλα!! Φιλια

Ανώνυμος είπε...

Σε καταλαβαίνω απολύτως.Την ίδια "πλάκα" έπαθα με το Παρίσι. Σου εύχομαι να μπορεις να πηγαινεις πολύ συχνά η ακόμα και να ζήσεις εκεί.

christina είπε...

Σε ευχαριστώ τόσο για αυτές τις φώτο...δε φαντάζεσαι τι μνήμες ξύπνησες...είχα πάει στη Φλορεντία έναν Σεπτέμβρη...τον καιρό που οι μηχανε΄ς ήταν με φιλμ...και κάηκαν όλες οι φώτο...ήταν σα να κοιτ΄'αζω τα τοπία που έβγαλα....αχ αυτή η γέφυρα με τα κοσμηματοπωλεία...

leondokardos είπε...

Κούκλα μου γιατί μου ανάβεις φωτιές.Στην Ίταλία πάω και για μια μέρα, έτσι για ενα καφέ.Κι εσυ μου μιλάς για Φλωρεντία ;
Να είμαστε λέει εκεί ;
Πάμε, φύγαμε...

"ζαχαρούλα.." είπε...

τελικά έχω δίκιο που θέλω πάααααααρα πολύ να βρεθώ σε αυτήν την πόλη!!!

καλή εβδομάδα!! φιλιά πολλά από την βροχερή Πάτρα!!

Nefelli είπε...

Σου γράγω από ένα ιντερνετ καφέ στη γειτονιά μου.
Η CONN - Χ είναι "απαίσια" και με έχει ταλαιπωρήσει απίστευτα.
Μπήκα πολύ βιαστικά για να σου πω ότι μου λείπεις πολύ και μόλις αποκατασταθεί η βλάβη, θα ρθω να απολαύσω την ανάρτηση περί Φλωρεντίας.
Φιλί γλυκό νοσταλγικό

Κούκος είπε...

Πωπω!
Τι παρουσίαση είναι αυτή Καλλιτέχνιδα; Σαν να ήμουν και εγώ εκεί!

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Αρτίστα μου δεν έχω πάει Φλωρεντία , σ ευχαριστώ που έστω νοερά με τις υπέροχες φωτό σου με ταξίδεψες!!!! Είμαι σίγουρη ότι θα γοητευόμουν απο τα έργα τέχνης και τις ομορφιές της!!
Ίσως στο μέλλον, μ ένα ταξίδι μου, καταφέρω να την θαυμάσω!!

Roadartist είπε...

@ Angel Vs Life: ..εσύ θα μας πεις πως πέρασες στο Βερολίνο??? Να πας Φλωρεντία, ελπίζω να αισθανθείς ότι εγώ :)

Roadartist είπε...

@ λυγερη: Ο κύκλος δεν κλείνει ποτέ Λυγερή, είναι ατέρμονος.. :) όπως και οι εκπλήξεις στη ζωή..
Δε θα γράψω κάτι παραπάνω πάνω σε αυτό, απλά θα σε παρακαλέσω να μη αδικείς τον εαυτό σου, δεν μπορώ να δεκτώ τις λέξεις "προδωσία",
"μνημόσυνο". Η ζωή είναι ΕΔΩ και σε περιμένει να τη ζήσεις..Στο προφίλ σου κλείνεις γράφοντας:
"Ας αναγνωρίσουμε στον εαυτό μας το δικαίωμα στο όραμα και την ελπίδα"..
ΣΕ ΑΥΤΑ, στο ΟΡΑΜΑ και στην ΕΛΠΙΔΑ δε χωρούν αυτές οι λέξεις.. Η ζωή δεν σταματά, ξεπερνάμε τις μυριάδες δυσκολίες, αγωνιζόμαστε (όπως κάνεις καθημερινά), και ελπίζουμε οτι τα καλυτερα ειναι μπροστά μας.. Μόνο τότε θα έρθουν.
Σε φιλώ. Καλό βράδυ :)

Roadartist είπε...

@ Adamantia : Αδαμαντία την έφτιαξα με πολύ χαρά :)) Θέληση σίγουρα για να μοιραστώ μαζί σας τις στιγμές μου.. Εύχομαι να μεταδίδω λίγη χαρά.. μέσα από τέτοιες αναρτήσεις.. Σίγουρα τα ταξίδια είναι αναπόσπαστα κομμάτια μας, ίσως τα ΠΙΟ δυνατά στη ζωή μας..γιατί δινόμαστε στις στιγμές 1000%..και γι'αυτό τα θυμόμαστε μετά και από ολόκληρα χρόνια.. Ασε που είναι και η παρηγοριά μας για το 'χειμώνα'..που έρχεται :)
Μακάρι όλοι να ταξιδεύουμε! Φιλιά!

Roadartist είπε...

@ despinak :..δεν εχω πάει ακόμα Παρίσι..οπότε καταλαβαίνεις ότι δεν μπορώ να συγκρίνω.. Σε ευχαριστώ, για την ευχή σου, ποτέ δεν ξέρεις πως τα φερνει η ζωή.. Μακάρι :))

Roadartist είπε...

@ christina: Χριστίνα..πόσο χαρά μου έδωσε το σχόλιο σου..δεν υπάρχει καλύτερο από το να 'ξυπνάς' τις όμορφες και ευχάριστες αναμνήσεις κάποιου άλλου, μέσω των δικών σου.. Νομίζω οτι τον Σεπτεμβρη θα πρεπει να ειναι ονειρεμενη αυτη τη πολη, αχ θελω να παωωωωωωωωωωωωωωωωωωω..

ΥΓ κριμα που καηκαν οι φωτο, κριμα..Φανταζομαι την τσαντιλα σου, ΤΑΞΙΔΕΨΕ λοιπον μεσω των δικων μου φωτο..Η γεφυρα αυτη ειναι απλα ΟΝΕΙΡΟ..Στεκομουν στην ακρη και τη κοίταζα...τι ομορφιά.. γιατί εδώ να μη ζούσε σε τέτοιες πόλεις?? ..

Roadartist είπε...

@ leondokardos:.......πας και για μια μερα? και για ενα καφε? και το γραφεις ετσι???.. Αυτό ένας λεοντόκαρδος δε θα το εκανε.. :) Είσαι πολύ τυχερός δε χρειάζεται νομίζω να στο πω..!!

Roadartist είπε...

@ "ζαχαρούλα.." : τυχερούλα ζαχαρούλα..που είσαι τώρα στην βροχερή Πάτρα.. Τη λατρεύω τη πόλη σου!! Ναι να πας..θα περάσεις τέλεια.. :)

Roadartist είπε...

@ Nefelli : Νεφέλη μου πόσο πολύ μου έλειψες..

Μα τι κάνει η CONN-Χ πάλι??? ,

Και πέρσι πάλι προβλήματα σου είχε δημιουργήσει!! Πότε θα φερθούν στους πελάτες τους ρε γμτ όπως πρέπει? Τι εταιρίες είναι αυτές??
Σκεφτόμουν να αλλάξω εταιρεία διαδικτύου, αλλά τελικά λέω να μη το επιχειρήσω καν, με τόσα που ακούω..

Σε σκεφτόμουν αυτές τις μέρες, σε ευχαριστώ που πέρασες να μου αφήσεις τις σκέψεις σου, και εμας μας έλειψες πολύ, ελπίζω να αποκατασταθεί γρήγορα η βλάβη.. και ναι θα περιμένω να μου γράψεις..Φιλάκια :)

ερμία είπε...

στη Τοσκάνη και ειδικότερα στη Φλωρεντία βρέθηκα στις αρχές τού καλοκαιριού.τώρα, toscan n' est plus :-)
ακόμα και ο σιδηροδρομικός σταθμός είναι γεμάτος φρεσκο..
πολύ όμορφη ανάρτηση :-)

Roadartist είπε...

@ Κούκος : πολύ χαίρομαι για αυτό καλέ μου φίλε!!! :))) Πραγματικά αν σας 'μεταφέρω' εκεί μέσω των σκέψεων, των συναισθημάτων μου και των φωτογραφιών που τράβηξα..πολύ μου αρέσει !!!

Roadartist είπε...

@ αθηνα : Καλησπέρα Αθηνά, εύχομαι να πας Φλωρεντία και να την αγαπήσεις όσο εγώ.. :) Βάλτο στα σχέδια σου..και που ξέρεις μπορεί να συναντηθούμε εκεί... :) Να είσαι καλά, σε ευχαριστώ, θα σε γοητεύσει σιγουρα..

Roadartist είπε...

@ ερμία : Ερμία!!! Όταν λες αρχή του καλοκαιριού?? Εγώ ήμουν εκεί αρχές Ιουλίου!!! Πήγαμε εκεί την ίδια περίοδο??.. :) Είναι φανταστική πόλη..ενα όνειρο..
Θέλω να ξαναπάω, θα ήθελα να ζούσα εκεί, με λίγα λόγια...ξετρελάθηκα....
Σε ευχαριστώ πολύ, φιλάκια :)

Ανώνυμος είπε...

Αχ, μπράβο, βρε κορίτσι! Ωραία βόλτα!! Νομίζω ότι η Φλωρεντία είναι τόσο "εσύ", σου ταιριάζει απόλυτα (κι ας μην σε ξέρω από κοντά!)... Να ξαναπάς πολλές φορές, σου εύχομαι :))

leondokardos είπε...

Αν και έχω γεννηθεί στην Αθήνα, η καταγωγή μου είναι απο τη Κεφαλονιά.
Θα ξέρεις λοιπόν οτι οι κεφαλονίτες είμαστε λίγο... κουνημένοι στα μυαλά. Οπότε γιατί να μη πάω έστω για μια μέρα ;

Takiz είπε...

κάνω μια ευχή για εσένα .... να ξαναπάς....

ILive2LoveMe είπε...

Σου εύχομαι να ξαναπάς και να ξαναπάς όσες φορές η καρδιά σου θέλει! Έχω νιώσει ερωτευμενή κι εγώ με πόλη λολ. Για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να εξηγήσω η Ιταλία γενικότερα με μαγεύει. Ενώ υπάρχουν κι άλλες όμορφες χώρες. Αλλά εγώ εκεί....
Φιλιά καλό βράδυ.

ILive2LoveMe είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
πνευμα είπε...

Πανέμορφη πόλη!
Υπέροχη ανάρτηση.

Καλως σε ξαναβρίσκω Roadartist.

kostaslogh είπε...

Δέν έχεις άδικο,και το παγωτό ότι έπρεπε,
με το στόμα ανοιχτό τόση ώρα στέγνωσε η
γλώσσα μας!
Άμα.....κερδίσεις το λαχείο να έρθω να σε δώ; μπας και βρώ καμιά κάμαρα εκεί κοντά
να ξεχαστώ δια παντός;

fpboy είπε...

H πιο όμορφη πόλη που έχω πάει ποτέ...

Alexis B είπε...

Πραγματικά υπέροχη πόλη.
Θελω πολύ να την επισκευθώ.
Οι φωτό υπέροχες και το βιντεακι εκπληκτικό.
Ευχομαι στόν εαυτό μου να την επισκευθώ και σε εσένα να χαθείς στα δρομάκια του Toledo και στους διαδρόμους του prado
Καλό ξημέρωμα

CsLaKoNaS είπε...

Τέλεια, απλά τέλεια...

Λοιπόν το αποφάσισα! Θα τελικά σε συνέδριο τον ερχόμενο Μάιο στη Ρώμη...

Είναι ρε παιδί μου η Ιταλία άλλο πράγμα...Αν και προσωπικά προτιμώ Βιέννη και Σαλτσμπουργκ...

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Να ξαναπάς,να ξαναπάς..
Καταπληκτικές φωτογραφίες,ευχαριστούμε για το νοερό"ταξίδι"!

ναυτίλος είπε...

Πραγματι υπέροχη πόλη .Η ανάρτησή σου μου θύμισε το όμορφο δεκαήμερο που πέρασα εκεί πριν από 9 χρόνια . Όταν πριν 2 χρόνια πήγα πάλι Ιταλία ,στην Περούτζα και πεταχτήκαμε με τα παιδιά μας μονοήμερα στην Φλωρεντία , ο δεκάχρονος γιος μου βλέποντας μπροστά του τον καθεδρικό ναό είπε πως είναι σαν "εικονική πραγματικότητα" κι αν πάει κοντύτερα θα διαπιστώσει ότι είναι άυλο...

Maria Tzirita είπε...

Μαγική πόλη πράγματι Ροντούλα και με τις φωτογραφίες σου βρεθήκαμε κι εμείς εκεί... Πάντα τέτοια εύχομαι, φιλάκια πολλά και καλημέρες!

Madame de la Luna είπε...

Μας ταξίδεψες μέσα απ' τις φωτογραφίες σου. Ελπίζω να είσαι καλά... Τα φιλιά μου έχεις!

Λακων είπε...

Για 26 ταξιδεύεις πολύ φίλτατη Raodartist!
Πανέμορφη η Φλωρεντία όπως και να έχει.

Roadartist είπε...

@ Δενδρογαλή : Οντως μου κολλησε απολυτα αυτη η πολη. Σε ευχαριστω πολυ δεντρογαλη μου, χαιρομαι που ταξιδεψες εστω κ ετσι..φιλακια!

Roadartist είπε...

@ leondokardos : μακάρι όλοι να μπορούνε να κάνανε το ίδιο, ή έστω να είχανε την ίδια 'φιλοσοφία' με σένα, καλησπέρες :)

Roadartist είπε...

@ Takiz : μακάρι τάκη, σε ευχαριστώ ;)

Roadartist είπε...

@ ILive2LoveMe: Η Ιταλία είναι όντως μια υπέροχη πόλη!! Πρώτη φορά βγηκα εκτός Ελλάδας και για μένα η επαφή με μια χώρα τόσο προσεγμένη..ήταν πραγματικά ενα σοκ..τις καλησπερες μου :)

Roadartist είπε...

@ πνευμα : Καλώς ήρθες πνεύμα! Σε ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σου άρεσε :) Να είσαι καλά!

Roadartist είπε...

@ kostaslogh :..αν κερδίσω το λαχείο να δω ποιον θα πρωτοπάρω μαζί μου..Μου φαίνεται οτι πολλοί μαζευτήκαμε που θέλουμε να την κάνουμε..καλησπερες!

Roadartist είπε...

@ fpboy :..και εγώ!!!!!!

Roadartist είπε...

@ Alexis B : Αλέξη μου εύχομαι να την επισκεφτείς πολύ σύντομα :) Και εγώ να επισκεφτώ την Ισπανία, μακάρι!! Είναι και αυτό ένα άλλο όνειρο..Χαίρομαι που σου άρεσαν οι φωτο...και το βίντεο!!! :-)
Να είσαι καλά για τις ευχές, θα σου στειλω email να κανονίσουμε να τα πούμε!

Roadartist είπε...

@ CsLaKoNaS : Εσύ τώρα ζεις στην Αμερική clakona..και ονειρεύεσαι την Ρώμη..Ναι η Ρώμη είναι μια υπέροχη πόλη, αλλά η Φλωρεντία μου άρεσε ασύγκριτα περισσότερο. Αλλά είπαμε εφαγα κολλημα .. :) Θα περάσεις τέλεια, να πας.. Θα ακολουθησει και ποστ για ρωμη, να παρεις μια ιδεα, μολις βρω χρονο να το φτιαξω φιλιααααα να περνας τελεια!

Roadartist είπε...

@ νικος : Εγώ σε ευχαριστώ για τα λόγια σου και τη θετικότητα!! Και σε ευχαριστώ, σε ευχαριστώ ;))) Μακάρι .. :)

Roadartist είπε...

@ ναυτίλος: Απίστευτο το σχόλιο του γιού σου!! Ηταν ονειρο ζωής.. να κανω το γυρο της Ιταλιας (αν και δεν γυρισαμε βεβαια τα παντα..), αλλα ειδικα στην Φλωρεντια το ειχα ονειρο απο μικρο παιδι.. Τωρα βεβαια δε μπορω να πω οτι "ξεδίψασα".. ανυπομονώ να ξαναβρεθώ εκεί..και γενικώς σε όλη τη Τοσκάνη.. Μακάρι, σε ευχαριστώ.

Roadartist είπε...

@ Maria Tzirita : Χαίρομαι που βρέθηκες εκεί μέσω των φωτο μου, αν το κατάφερα αυτό..χαίρομαι πολύ!
Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία, καλό μεσημέρι!

Roadartist είπε...

@ Madame de la Luna : Κυρά του Φεγγαριού, χαίρομαι ιδιαιτερα για αυτό .. Όσο για το δεύτερο που λες έμμεσα, το προσπαθώ! Φιλάκια! ;)

Roadartist είπε...

@ Λακων : Δεν 'έπιασα' το σχόλιο σου Λάκων, αν θες μου εξηγείς! Να είσαι καλά, όπως κ αν έχει..

mareld είπε...

Γλυκιά μου!

Συναρπαστική η ομορφιά αλλά και η ξενάγηση!

Εδώ ξεχνιέσαι!
Ταξίδεψα μαζί σου!

Έχω πάει μια φορά αλλά δεν πρόλαβα να την απολαύσω..

Έχεις το χάρισμα να μας κάνεις κοινωνούς της κρυφής ανάσας των πραγμάτων..

Σε ευχαριστώ!
Πολλά φιλιά!

ΥΓ
Είσαι πλάσμα αυθόρμητο, πολύ καλλιεργημένο, με φινέτσα και τακτ..
Μου αρέσει ο τρόπος που ρωτάς και ενδιαφέρεσαι..

Μου δίνεις χαρά!

Καλό σου απόγευμα!

Ανώνυμος είπε...

Περάσαμε από Φλωρεντία τον Ιούνιο για 3 μέρες. Βέβαια 3 μέρες δεν προλαβαίνεις να δεις σχεδόν τίποτε. Είναι πράγματι μία από τις πιο όμορφες πόλεις που επισκέφτηκα. Η συσσωρευμένη τέχνη σε αφήνει άφωνο. Η αρχιτεκτονική είναι καταπληκτική κι όχι μόνο στο κέντρο της πόλης.

Το μόνο που μου ξίνησε ήταν οι άπειροι τουρίστες (μαζί κι εγώ) που κατέστρεφαν λιγάκι το τοπίο. Μου αρέσει να φαντάζομαι το μέρος πως ήταν, πως ζούσε ο κόσμος τότε. Anyway, πολύ όμορφα πέρασα στην απέναντι όχθη όπου βγαίνουν οι ντόπιοι, που ήταν πολύ χαλαροί και φιλικοί. Και έβλεπες τουρίστες μόνο σποραδικά όταν χάνονταν αναζητώντας την πλατεία του Μιχαήλ Άγγελου (πάνω στο λόφο).

Την έχουμε βάλει τώρα την Φλωρεντία στην ατζέντα για μια επίσκεψη τον χειμώνα...

Καλές οι φωτογραφίες σου.

Είδωλο είπε...

Δε χωραγα μεσα στο Σακ Βουαγιαζ σου να ερθω κι εγω?

ΑΝΑΣΑ είπε...

Αυτή δέν είναι ΄πόλη
Μουσείο είναι !

Roadartist είπε...

@ mareld : Mareld και εγω πρώτη φορά πήγα..και φυσικά δεν έφτασε..
Ακριβώς εδώ μαζί σας ξεχνιέμαι και ξεκουράζομαι..Όσο καιρό διαρκέσει αυτό, θα με έχετε κοντά σας :)
Χαίρομαι που σου άρεσε..

Το ελάχιστο που μπορώ να πω..είναι ένα βαθύ και αληθινό "ευχαριστώ" για τα λόγια σου, γιατί με τιμούν!! Να είσαι πάντα καλά!!Καλό βραδάκι!

Roadartist είπε...

@ Fmotis : Πολλοί λένε οτι 3 μέρες αρκούν..αλλά κ εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου ότι ειναι οντως λίγες..
Για να είμαι ειλικρινής, ενιωθα τόσο όμορφα εκεί, που δε με πείραξε προσωπικά η πολυκοσμία των τουριστών, αλλά δε θα διαφωνήσω οτι όντως μπορεί να ενοχλήσει..
Και φαντάζομαι ότι οι ντόπιοι θα έχουνε κουραστεί όντως αρκετά από το τόσο τουρισμό.
Πάντως στη Φλωρεντία γνωρίσαμε μια κοπέλα που σπούδασε στο εκεί Πανεπιστήμιο Ιστορία της Τέχνης και μετά επέλεξε να μείνει μόνιμα στη Φλωρεντία και δεν επέστρεψε στην Ελλάδα.. Πλέον έρχεται εδώ μονο καλοκαίρι για διακοπές. Από ότι μας έλεγε δεν το έχει μετανιώσει στιγμή.
Μακάρι να μπορούσα να πάω και εγώ ξανά τόσο άμεσα, αλλά δεν προβλέπεται με τίποτα.... (εκτός κ αν υπάρξει το...θαύμα του λαχείου!)
Να σαι καλά ;))

Roadartist είπε...

@ x-oyranoy :.. στο σακ βουαγιαζ δύσκολο.. στο πορτ-μπαγκαζ κάτι θα γινόταν ;)))

Roadartist είπε...

@ ΑΝΑΣΑ : όντως έτσι είναι......
Και "τι" μουσείο..... :ΡΡ

Artanis είπε...

Ωραίες φωτό, αλλά έχω μια απορία: στην 18η, είδα μια Ιρλανδική σημαία, κρεμασμένη στο μπαλκόνι, ή είναι αποχρωματισμός;
Έχω και ίντερνετ, επιτέλους,οπότε θα τα λέμε συχνότερα...
Καλό βράδυ να έχεις...

Roadartist είπε...

@ Artanis : Που είσαι βρε ψυχή!!! Λοιπον εχεις παντα ενα τροπο να με κανεις να χαμογελαω (με τη καλη εννοια) οχι δεν ειναι αποχρωματισμος.. ουτε εχεις αχρωματοψια..οπότε όλα καλα, χαχααχ καλα ειδες, που είναι το πρόβλημα?? Η συγκεκριμενη φωτο ειναι τραβηγμενη διπλα απο το καθρεδρικο ναο..στις καφετεριες και μαγαζια για φαγητο. φιλάκια αρτανις, χαιρομαι που επεστρεψες!!

M-meggie είπε...

Ω γλυκιά μου roadartist, ήταν σαν να ξαναπήγα.
Υπέροχη πόλη, υπέροχη εποχή για μένα. Ηρεμία!!!

Καταπληκτική η αφιέρωσή σου.
Καλό σου βράδυ

Roadartist είπε...

@ ΝΟΤΑ : ΠΟΛΥ χαίρομαι που χάρηκες..μέσω εσάς..το ξαναζώ κ εγώ.. φιλάκια, σε ευχαριστώ πολύ!!!

Ανώνυμος είπε...

Λίγες ώρες μόνο βρέθηκα στη Φλωρεντία αλλά την αγάπησα! Και θα ξαναπάω για περισσότερες ημέρες σίγουρα! Την καληνύχτα μου!

Roadartist είπε...

@ Penny : Μακάρι να έχουμε την τύχη........να ξαναπάμε!! Εύχομαι να πας, να σε κερδίσει..και να τη χαρείς.. Θα γεμίσω τότε διπλή χαρά βλέποντας τις δικές σου φωτό.. Καλημέρα!!

musicgarden είπε...

Εννοείται ότι έφαγα παγωτό!χαχα!
Ααααχχχχχ...Ponte vecchio...

Roadartist είπε...

@ musicgarden : ..από τα καλύτερα ever......τρέλα!!

Related Posts with Thumbnails