28 Μαΐου 2010

Χοροθέατρο Δαγίπολη

Τη Τετάρτη παρακολούθησα την παράσταση "Shadow’s light" από το Χοροθεάτρο "Δαγίπολη".. Είχα ακούσει για την συγκεκριμένη ομάδα, μα έως και προχτές δεν τους είχα παρακολουθήσει. Μόλις μου δώθηκε λοιπόν η ευκαιρία έσπευσα και πραγματικά μαγεύτηκα!
Ξεχωριστή σύγχρονη ελληνική δημιουργία από την ομάδα "Δαγίπολη", με την οποία συνεργάζονται χορευτές με κινητικά προβλήματα.
Από εκείνες τις παραστάσεις που αισθάνεσαι την ουσία της Τέχνης να σε γεμίζει, βιώνεις την μαγεία του χοροθεάτρου.. Αυτή είναι η δύναμη της αληθινής τέχνης που σου μεταδίδει μηνύματα, συναισθήματα, μαθήματα ζωής, που κατακλύζει την ψυχή σου νοήματα.. Στο τέλος της παράστασης, θες να σηκωθείς και να αγκαλιάσεις τους χορευτές, να τους καταχειροκροτήσεις, για το δώρο που σου χάρισαν.. Ένα χοροθέατρο που έχει ως πυρήνα τρία άτομα με κινητικό πρόβλημα και που στέλνει μήνυμα ενάντια στις διακρίσεις! Χοροθέατρο της ψυχής..

Στην συγκεκριμένη παράσταση, παρακολουθούμε το φως που δημιουργούν οι σκιές και το οποίο είναι το πιο δύσκολα ανιχνεύσιμο, μα συχνά αυτό που ευκολότερα θαμπώνει. Στις σκιές η διαφορά εμφανίζεται διακριτικά αλλά συχνά εξαφανίζεται και επανέρχεται ανατρέποντας τους ρόλους και την ανθρωπομετρική κλίμακα των χορευτών. Το φως, φανερώνει μιαν ολοκληρωτική ανατροπή. Ακριβώς στο σημείο που η σκιά συναντά το φως της.

Την παράσταση συνοδεύουν με τη μουσική τους
, ο Κώστας Λειβαδάς (Πιάνο) και ο Πάρις Περυσινάκης (Λύρα).

Θα σας μαγνητίσει, θα σας καθηλώσει και θα σας κατασυγκινήσει..

Η συγκεκριμένη παράσταση του χοροθεάτρου Δαγίπολη ανεβαίνει, στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Χορού του Σωµατείου Ελλήνων Χορογράφων, στο θέατρο «ΠΚ» (Ρενέ Πυώ 2 και Κασοµούλη 30, Νέος Κόσµος, τηλ. 210-9011.677) τις μέρες & ώρες: Βραδ: 26, 28/5, 8 μ.μ., 27, 29/5, 10 μ.μ. Σπεύσατε!!

Όπου όμως ακούσετε να ανεβαίνει παράσταση
από το Χοροθεάτρο "Δαγίπολη", αξίζει να τους θαυμάσετε!

Χοροθέατρο Δαγίπολη στο facebook


ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ: ΤΑΧΤΣΟΓΛΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗ, ΒΙΒΗ ΡΩΜΑΝΑ, ΕΙΡΗΝΗ ΖΑΧΑΡΑ, ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ, ΕΛΕΝΑ ΖΑΧΟΥ, ΑΥΡΑ ΚΑΒΟΥΡΑ και ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ – ΔΑΓΙΠΟΛΗ
ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΙΒΑΔΑΣ (Πιάνο) – ΠΑΡΙΣ ΠEΡYΣΙΝΑΚΗΣ(Λύρα)
ΦΩΤΙΣΜΟΙ:
ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΖΟΥΡΝΤΟΣ
Related Posts with Thumbnails