Τρίτη, 4 Μαΐου 2010

Athens Video Art Festival 2010


Ένα από τα φεστιβάλ που προσπαθώ να παρακολουθώ κάθε χρόνο.. είναι το Athens Video Art Festival.. Όπως είχαμε πει στο περσινό & στο προπέρσινο αντίστοιχο post, το Athens Video Art Festival, είναι ένας θεσμός που έχει αγαπηθεί όσο λίγοι..

Εφέτος θα πραγματοποιηθεί στις 7 – 9 Μαΐου στην «Τεχνόπολις» του Δ. Αθηναίων και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στο Γκάζι.


Mε την υποστήριξη περισσότερων από 7.200 καλλιτεχνών παγκοσμίως (με μία database έργων από όλες τις κατηγορίες, η οποία ξεπερνάει τα 11.500 από ολόκληρο το φάσμα της ψηφιακής δημιουργίας), κάνοντας την διοργάνωση μια από τις μεγαλύτερες, τόσο ως προς τις υποψηφιότητες, όσο και την επισκεψιμότητα.

Έργα από ολόκληρο το φάσμα της ψηφιακής δημιουργίας (Video Art, Animation, Digital Image, Web Art, Installation Art, Performance Art), αλλά και παρουσιάσεις των μεγαλύτερων Διεθνών Φεστιβάλ με αποκλειστικό υλικό και επίσημους προσκεκλημένους, Ακαδημαϊκά Αφιερώματα, καθώς και μια σειρά από μεγάλα νεανικά μουσικά συναυλιακά δρώμενα.

Highlight της φετινής διοργάνωσης – οι μεγαλύτερες στιγμές κορυφαίων δημιουργιών του Andy Warhol, του μεγαλύτερου ειδώλου της Pop κουλτούρας. Ο Andy Warhol διερεύνησε έντονα την κινούμενη εικόνα δημιουργώντας επικές ταινίες, προσωπικά πορτρέτα, προγράμματα για την τηλεόραση, μουσικά videos και μεταμόρφωσε τη σύγχρονη τέχνη, διαγράφοντας τις παραδοσιακές διακρίσεις ανάμεσα στις Καλές Τέχνες και την Pop κουλτούρα.

Με τη φετινή θεματική ενότητα «Feel Free To Feel Green» θα παρουσιαστούν σε ειδικά διαμορφωμένο κτήριο της «Τεχνόπολις», «περιβαλλοντικά - ευαίσθητα» έργα όλων των κατηγοριών (installations, video art, digital image κ.α.), που αφορούν στην ευρύτερη σχέση του σύγχρονου Ανθρώπου με τη Φύση.

Αφιερώματα στα μεγαλύτερα διεθνή Festival

Transmediale (Germany), REC (Spain), In-Edit (Spain), Orebro Video Art Festival (Sweden), Cologne Off (Germany).

Ακαδημαϊκές Συνεργασίες / Παρουσία Επισήμων

Goethe Institut (40 jahre videokunst), Instituto Cervantes (Videonautas: Panorama of Spanish Video Creation 2002-2008), Παρουσίαση: Electronic Arts Intermix, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ΤΕΙ Αθηνών.

Info:

Ώρες Λειτουργίας : 16:00 – 00:30

Είσοδος:
7 ευρώ


Πρόσβαση:
Τρόλεϊ: Νο 21 (από Ομόνοια),
Λεωφορεία ΟΑΣΑ: 035, 049, 811, 815, 838, 914, Β18, Γ18, 731, 031.
Μετρό: Σταθμός "Κεραμεικός"


Ιnfo: athensvideoartfestival.gr
Athens Video Art Festival 2008
Athens Video Art Festival 2009
Related Posts with Thumbnails