Κυριακή, 16 Μαΐου 2010

Athens Photo Inspiration 10

3ος ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Το Athens Photo Inspiration, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός για τη φωτογραφία στην Ελλάδα, πραγματοποιείται από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας για τρίτη συνεχή χρονιά, την Kυριακή 6 Ιουνίου, με την υποστήριξη του Nestea.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε έναν πρωτότυπο φωτογραφικό «μαραθώνιο» στο κέντρο της Αθήνας, να επικοινωνήσουν και να εκφραστούν ελεύθερα προσεγγίζοντας μέσα από τη δική τους ματιά, σε διάρκεια έξι ωρών, ένα συνδυασμό τεσσάρων θεμάτων, με έμπνευση από την καθημερινή ζωή της πόλης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή δεν είναι τόσο η τεχνική γνώση του φωτογραφικού μέσου, όσο η έμπνευση, η διάθεση για δημιουργία.

Παράλληλα, για πρώτη φορά φέτος, θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη το δωρεάν workshop «Inspiring Shooting Tips», για όλους όσους επιθυμούν να μυηθούν στα τεχνικά μυστικά και tips της ψηφιακής φωτογραφίας.

Το Athens Photo Inspiration 10 θα κορυφωθεί με την ανάδειξη των καλύτερων συμμετοχών. Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από ειδική τριμελή επιτροπή, αποτελούμενη από τους: Γιάννη Μπεχράκη – φωτογράφο, Τάκη Τζίμα – εκδότη περιοδικού Φωτογράφος και Περικλή Χούρσογλου – σκηνοθέτη, και στη συνέχεια θα τεθούν στην κρίση του κοινού.

Οι επισκέπτες του www.athensphotoinspiration.gr θα μπορούν, από τις 14 Ιουνίου έως και τις 23 Ιουνίου, μέσα από on-line ψηφοφορία, να αναδείξουν τις τρεις καλύτερες συμμετοχές, ενώ θα απονεμηθούν και δύο ειδικά βραβεία (ατομικής και ομαδικής συμμετοχής) από την επιτροπή. Οι καλύτερες φωτογραφίες, θα παρουσιαστούν σε ειδική έκθεση τον Νοέμβριο στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 10.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν δωρεάν τη συμμετοχή τους στο φωτογραφικό μαραθώνιο, έως το Σάββατο 5 Ιουνίου, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα στο site www.athensphotoinspiration.gr, ή απευθυνόμενοι στο Κέντρο Εγγραφών (Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, Τσάμη Καρατάσου 15, περιοχή Μακρυγιάννη, Τ: 210 9210545).

Το Athens Photo Inspiration 10, πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών δράσεων του Athens Photo Festival 10.
Related Posts with Thumbnails