21 Μαΐου 2010

οι Thievery Corporation στο Θέατρο Βράχων


Thievery Corporation για μια ακόμη φορά επισκέπτονται την Αθήνα. Τα λόγια είναι περιττά για το συγκεκριμένο συγκρότημα. Δυνατοί, μελωδικοί, πολιτικοποιημένοι έρχονται για να ανοίξουν την αυλαία του φετινού συναυλιακού καλοκαιριού και να μας προσφέρουν μία από τις πιο ανεπανάληπτες μουσικές εμπειρίες. Τα ηχοτοπία των Rob Garza και Eric Hilton συνδυάζουν στοιχεία της jazz και της dub με ρυθμούς από τη βραζιλιάνικη και ινδική μουσική παράδοση, αγγίζοντας λαούς που προέρχονται απ’ όλες τις γωνιές της υφηλίου.

Oι Thievery Corporation, έδωσαν συνέντευξη στο Έθνος, ακολουθεί ένα απόσπασμα:

«Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στα παγκόσμια κλαμπ. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι μια απάτη. Προστατεύει τα κέρδη εκείνων που επενδύουν στη παρακμή μίας χώρας. Χωρίς δισταγμό σπρώχνει στην αθλιότητα λαούς».

Ο Rob Garza, δεν χρειάζεται ερώτηση (Έλληνα δημοσιογράφου) για να πει όσα σκέφτεται. Γνωρίζει για εκείνο που θα σε «βασανίσει» στο μέλλον.

- Βιάζεστε πολύ. Γιατί αμέσως σπρώξατε την κουβέντα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο;

- Αυτός ο οργανισμός είναι ένα φιάσκο. Πρακτική του είναι η αφαίμαξη οικονομιών φτωχών κρατών. Φαντάζει αδιανόητο, είναι κατάπτυστο. Σκέψου την εικόνα.
Δεν νομίζω πως θα ήθελες ποτέ ν’ αφήσεις την τύχη σου στις προθέσεις καλογυαλισμένων γιάπηδων που από τη Νέα Υόρκη (έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου) θ’ αποφασίζουν σε ποιο νοσοκομείο θα πας. Από πού θα πίνεις νερό. Πόσο ηλεκτρικό θα καταναλώνεις.

- Ζείτε στην Ουάσιγκτον, πώς τα γνωρίζετε όλα αυτά;


- Έχω Αργεντινούς φίλους. Και η Ελλάδα είναι ένας αγαπημένος μου προορισμός. Γνωρίζω πως η χώρα σας κατέφυγε στο ΔΝΤ. Ζω σ’ αυτόν τον κόσμο. Η εμπειρία χωρών που έζησαν στη σκιά των αντιδραστικών εντολών σαν αυτές που πρεσβεύει αυτός ο οργανισμός είναι θλιβερή.
----
H πολυαναμενόμενη συναυλία τους θα γίνει το Σάββατο 29 Μαϊου, στο Θέατρο Βράχων. Έρχονται για να μας ξεσηκώσουν μαζί με τους δεκατέσσερις μουσικούς τους, να μας ταξιδέψουν και να μοιραστούν μαζί μας την ατμόσφαιρα και το ρυθμό ενός πολυπολιτισμικού πάρτυ, ένός αφιέρωματος στις πιο σημαντικές στιγμές της πορείας τους.

Τη συναυλία θα ανοίξει το συγκρότημα των theburgerproject.

Info: Σάββατο, 29/5/2010, Θέατρο Βράχων στις 21:30.
Τιμή εισιτηρίων: 40 ευρώ προπώληση – 45 ευρώ
Προπώληση: Μetropolis, Ticket House (Πανεπιστημίου 42), Public Συντάγματος, ticketservices. gr και στο 210 7234567
Hλεκτρονική αγορά: www.i-ticket.gr και http://buy.tickethour.com.
Πληροφορίες: On Stage, 2107475080

**Έχει γίνει αναφορά και σε παλιότερη συναυλία των Τhievery Corporation**
Related Posts with Thumbnails