30 Οκτωβρίου 2018

11 χρόνια Roadartist...in Athens!!!



30/10/2007 - 30/10/2018

Πριν από ακριβώς 11 χρόνια, έγραφα τις πρώτες λέξεις σε αυτή τη γωνιά του διαδικτύου. Αυτό έγινε η αφορμή για ένα ωραίο και μεγάλο ταξίδι με συντροφιά όλους εσάς! Ένα "ταξίδι" που περίμενα ότι θα διαρκούσε λίγες μέρες, ίσως κάποιες εβδομάδες. Έπεσα έξω. Η ανάγκη της έκφρασης και της επικοινωνίας μέσω της γραφής αποδείχτηκε τελικά αρκετά δυνατότερη. 

11 ολόκληρα χρόνια διαδικτυακής παρουσίας. Αν αφήσουμε να μιλήσουν οι αριθμοί, τότε εν συντομία έχουνε δημοσιευθεί περίπου 1.200 αναρτήσεις, εκ των οποίων 720 αφορούν πολιτιστικά δρώμενα (σχεδόν 150 για θέατρο / 250 για τη λογοτεχνία και το βιβλίο250 φωτογραφία 101 για εικαστικά και μουσεία / 68 για αρχαιολογικούς τόπους / 136 ιστορικά / 56 ζωγραφική / 50 γλυπτική κ.α.) αλλά βέβαια και 70 ταξιδιωτικές αναρτήσεις, συν αρκετές προσωπικές σκέψεις, κείμενα.

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, στην επέτειο του "Roadartist", σας δίνω κάποια δώρα.  Soundtracks με μουσικές που "έντυναν" τις αναρτήσεις της χρονιάς και βιβλία σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους. Εφέτος θα είναι η πρώτη επέτειος δίχως δωροθεσία. Θέλησα να μοιραστούμε σκέψεις. Ίσως το επόμενο διάστημα να τρέξουν ξεχωριστά διαγωνισμοί. 




Στην πορεία των 11 ετών, αυτή η δημιουργία υπήρξε σπουδαία εμπειρία και συνειδητοποίηση για μένα. Ως ενασχόληση απαιτεί χρόνο, κόπο, μεράκι, γνώση, πάθος για μοίρασμα. Δε μετάνιωσα ποτέ για το χρόνο που αφιέρωσα και αφιερώνω. Έχω πάρει πολλαπλάσια ουσία και εμπειρία. Το blog χάρισε επαφές, εμπλούτισε τη ζωή μου, έφερε κοντά ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα, άνοιξε πόρτες, πρόσθεσε χαρά, νόημα και στάθηκε αφορμή για ωραίες συναντήσεις, συζητήσεις και γνώση. Το να έχεις ένα blog για τόσα χρόνια και να μοιράζεσαι περιεχόμενο από μεράκι, έχει -νομίζω- αξία, ίσως μικρή αλλά έχει αξία. Μιλάω για ουσία διαφορετική, από εκείνη που κυριαρχεί στην εποχή που ζούμε.  Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η μέρα έχει μόνο 24 ώρες...



Το ότι υπερτερούν αναρτήσεις αφιερωμένες σε πολιτιστικά δρώμενα (προτάσεις θεατρικών παραστάσεων, βιβλίων κ.α.), δε σημαίνει ότι είμαι κριτικός -σε καμία περίπτωση δε διεκδικώ έναν τέτοιο ρόλο- απλά παρουσιάζω πράγματα που με κερδίζουν.  Επίσης καθώς στην πορεία των ετών, έχω βρεθεί και στην απέναντι πλευρά: Εσείς οι δημιουργοί - καλλιτέχνες, όταν προσεγγίζετε κάποιο και εκείνος ανταποκρίνεται, αφιερώνει χρόνο, σας γνωρίζει, σας παρακολουθεί, αναμεταδίδει, δίχως κανένα απολύτως "όφελος" από τη μεριά του -και αυτό συμβαίνει επί έτη πολλά- το ότι το κάνει αυτό, αφιερώνοντας χρόνο πολύτιμο δουλειάς, δεν είναι κάτι δεδομένο, ούτε αυτονόητο. Τουλάχιστον ας είστε αληθινοί. Διαφορετικά ακυρώνετε κάθε καλλιτεχνική σας έκφραση. 

Δώσε μου χρόνο και 
άσε με να ταξιδεύω, 
να μαθαίνω, να γνωρίζω
και να μοιράζομαι εντυπώσεις και κείμενα...


Ειλικρινά: ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους έχετε σταθεί κάποια στιγμή σε αυτό το blog από την πρώτη του εκείνη μέρα έως σήμερα. Με τιμά. Το ότι μόλις τώρα θα κάνω κλικ στην επιλογή της "δημοσίευσης" μιας ακόμη ανάρτησης, εσείς είστε ο πιο σημαντικός λόγος. 
Ευχαριστίες πολλές. 

18 σχόλια:

Νικολας είπε...

Ε, νομιζω οτι αυτο το blog εχει περασει σε αλλη διασταση οκ. Τοσα χρονια. Τοσα μοιρασματα.
Προσωπικά απορω που δεν εκμεταλλευτηκες καταστασεις. Ακομη επιμενεις να συνεχιζεις με το ιδιο στυλ. Ακομη πχ. στο blogpost. Υπαρχουν bloggers που υπαρχουν π.χ. ενα με δυο χρονια και την εχουν δει σαν να ειναι ... μη πω. :) Αλλα εχεις τη στοφα των παλιων μπλοκερς, οταν πρωτοξεκινησε αυτη η φαση. Εχειςκαι τωρα εκεινη την νοοτροπια. Που σπανιζει σημερα, γενικα.

Δε ξερω τι να σου ευχηθω.
Αυτο το blog εχει αποδειξει την αξια και προσφορα του...
Εμεις ευχαριστουμε.

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Καλημέρα.
Αμήχανα έρχομαι να σχολιάσω. Καμιά φορά τα ωραία λόγια που έχεις ανάγκη να πεις ακούγονται σαν κολακείες και υπερβολές.
Προσπαθώ να τα αποφύγω. Κι έτσι,αρχικά μόνο θυμάμαι, στα πρώτα χρόνια, τη χαρά της ανακάλυψης του μπλογκ. Αργότερα της αδιάλειπτης επαφής, επικοινωνίας με το δικό μας σχολικό. Θυμάμαι την αδιάπτωτη ποιότητα, την επιμονή σε ό,τι ανθρώπινο, στον πολιτισμό, στους χαμηλούς τόνους της ευγένειας, χωρίς όμως έκπτωση από την κρίση. Ακόμα και τη ζεστή ανθρώπινη παρουσία σου, εκεί, στο καφέ Μελίνα, όταν διαπίστωνα πως "κι όμως, υπάρχει!" :-)
Κι ύστερα, στην επιστροφή μου μετά από 2-3 χρόνια απουσίας από το χώρο, πάλι την ίδια χαρά της ανακάλυψης ότι συνεχίζεις με τα ίδια κριτήρια ποιότητας, αισθητικής, στόχων, ότι αυτή η νησίδα ποιότητας, πολιτισμού και ομορφιάς συνεχίζει να βρίσκεται εκεί, σταθερά, στο πέλαγος της νεοελληνικής ανακατωσούρας. Με την ίδια μαγική ισορροπία ανάμεσα στο προσωπικό και το δημόσιο.

Στο χώρο των μπλογκ ξέρω πολλές αξιόλογες παρουσίες, αλλά με τα χαρακτηριστικά τα δικά σου καμία. Σε χαίρομαι, σε καμαρώνω,σε θέλω να συνεχίσεις να υπάρχεις με τον ίδιο τρόπο για πάντα :-)

Προσπαθώ να αποφύγω τα λόγια, αλλά δεν τα καταφέρνω καλά. Και πάλι, τα νιώθω λίγα.
Μια αγκαλιά. Μάλλον έντεκα!

BLUEPRINTS είπε...

Κι ακόμη περισσότερα να έχει η παρουσία σου εδώ, πολλά άλλαξαν από τότε, οι περισσότεροι παλιοί πλέον προτιμούν αναρτήσεις σε άλλα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα, το θέμα είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις και να συνεχίσεις να το αγαπάς το ίδιο, καλά ταξίδια σου εύχομαι.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Ο Δάσκαλος με κάλυψε πλήρως!
Εγώ θα προσθέσω πως χάρη σε αυτό το ιστολόγιο σε γνώρισα και από κοντά και έχω τη χαρά να σε λογαριάζω για φίλη.
Ναι! Το πρόβλημα είναι πως δεν αρκούν οι 24 ώρες και πως προτεραιότητες φέρνουν σε τρίτη και τέταρτη μοίρα κάτι που αγαπώ. Όμως είμαι ακόμη εδώ και συνεχίζω να εισπράττω τα μεθεόρτια μια μεγάλης γιορτής που άνθιζε το bloging και μαι μοιραζόμασταν σκέψεις και στιγμές.
Συνέχισε road το δρόμο σου και εμείς ακολουθούμε!
Σε ευχαριστώ πολύ!

Maria Kat είπε...

Ενα απο τα πιο ομορφα blogs που ακολουθω! Μπορει να μην σχολιαζω η να μη συμμετεχω παντα αλλα πραγματικά εχεις προσφερει πολλά στον χώρο του blogging και στους αναγνώστες σου!!!!
Ευχομαι λοιπον να τα εκατοστήσεις!!!
Καλη συνεχεια και ακομα μεγαλύτερες διαδρομές
Μαρία

Giannis Pit. είπε...

Έντεκα χρόνια είναι μια ολάκερη ζωή ! και το ότι αυτό το εξαίρετο ιστολόγιο στέκει εδώ, δημιουργικό, σημαίνει πολλά.
Είμαι από τους διακριτικούς εκείνους που σε ακολουθώ αρκετά χρόνια ρίχνοντας πάντα ματιές.
Και το έχω αγαπήσει.
Να σου ευχηθώ τα καλύτερα. Χρόνια Πολλά στο πνευματικό σου παιδί με όλες μου τις ευχές.

thinks είπε...

“Suit the action to the word, the word to the action.”
--William Shakespeare, Hamlet.

Το ποιοι είμαστε θεμελιώνεται από τις πράξεις και τα λόγια μας και την επικοινωνία που συντηρούμε και που επιτυγχάνουμε. Και έτσι, αγαπητή μου Roadartist, μας δίνεις τόση χαρά και κατεύθυνση με την ύπαρξη του μπλογκ αυτού όσο δίνεις και στην κάθε δική σου μέρα.

Να ‘σαι καλά.

Memaria είπε...

Εύχομαι αυτό το "ταξίδι" να διαρκέσει για πολλά πολλά ακόμα χρόνια!
Είναι τόσο όμορφο!
Χρόνια πολλά λοιπόν και καλή συνέχεια!!

Ξανθή είπε...

Εύχομαι και σε άλλα πολλά χρόνια να έχεις την ίδια διάθεση και αγάπη για αυτή σου την ενασχόληση!!

ξωτικό είπε...

Αγαπημένο αρτιστάκι μου
Είσαι ένας φάρος με τα όλα του ;-)
Σταθερή και δυνατή στέκεις αγέρωχη και μοναχική μέσα στα κύματα και τους αέρηδες για να φωτίζεις δρόμους μέσα στην πνευματική νύχτα.
Κι ένας φάρος ακόμα και στο φώς της μέρας είναι σημείο για ν'αγναντέψεις ορίζοντες να ρομαντζάρεις να φιλοσοφήσεις και να θαυμάσεις . Είναι ένα μέρος που όλοι αγαπάμε !!!

Μεγάλο ευχαριστώ και τον θαυμασμό μου αφήνω (μέσα στη νύχτα ;-)
Χρόνια πολλά αγαπημένο φιλεναδάκι και να ξέρεις πως σε χρειαζόμαστε όσο δεν φαντάζεσαι!!!

Eugenia είπε...

Σου εύχομαι να εκατοστήσετε ... κι όλοι εμείς μαζί σας!
Φιλιά!
Ευγενία

claire είπε...

Καλοτάξιδη στον όμορφο σου κόσμο και σε ευχαριστώ θερμά που τον μοιράζεσαι μαζί μας.
Λιτή , περιεκτική, τρυφερή και ουσιαστική η ματιά σου .

claire είπε...

Καλοτάξιδη στον όμορφο σου κόσμο και σε ευχαριστώ θερμά που τον μοιράζεσαι μαζί μας.
Λιτή , περιεκτική, τρυφερή και ουσιαστική η ματιά σου .

Υπατία η Αλεξανδρινή είπε...

Έπρεπε να παρευρεθώ με τις απαραίτητες ευχές και τις αυτονόητες ευχαριστίες! Αποδεικνύεις ότι κάποιες αξίες μπορούν να παραμένουν αναλλοίωτες.

MYSTELIOS είπε...

Χρόνια Πολλααααά !!!
Εύχομαι από καρδιάς να συνεχίσεις να μας ταξιδεύεις πάντα τόσο όμορφα !!!
Σε ευχαριστούμε !!!

Άιναφετς είπε...

Χρόνια πολλά και ακόμα πιο πολλά θα ευχηθώ στο blog σου Μαίρη μου, με πολλές ακόμα εμπνεύσεις!
11 χρόνια... πω πω!
Και τι δεν μας έχεις δώσει όλα αυτά τα χρόνια και ας σε γνώρισα διαδικτυακά μόνο απ΄ τον ένατο χρόνο!

ΑΦιλάκια καρδιάς και καλή δυναμική συνέχεια!

Roadartist είπε...

Φίλοι μου,
δε ξέρω τι να σας απαντήσω. Ενα μεγάλο ευχαριστώ για τις ευχές σας - που δεν έχετε βαρεθεί να τις αφήνετε τόσα χρόνια - ΠΟΛΛΑ ευχαριστώ...
Ευχαριστώ για αυτό που είστε κ που είστε εδώ. Να είστε καλά.

Roadartist είπε...

@ Άιναφετς : Άιναφετς πόσο καιρό έχω να σε δω εδώ. Σε ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη και το σχόλιο σου! Αφιλάκια από καρδιάς!!! Ευχαριστώ πολύ!

Related Posts with Thumbnails