9 Μαρτίου 2015

Τετάρτη 04:45, του Αλέξη Αλεξίου


«Ο κόσμος γύρισε ανάποδα κι εγώ θα γυρίσω ανάποδα μαζί του»

Παρακολουθήσαμε πριν από λίγες μέρες σε μια πρώτη προβολή τη νέα ταινία του Αλέξη Αλεξίου "Τετάρτη 04:45". Κακώς τα τελευταία χρόνια έχουμε μια αρνητική προδιάθεση για τον ελληνικό κινηματογράφο. Κατά την ταπεινή μου άποψη η συγκεκριμένη ταινία ανεβάζει ψηλά τον πήχη για τον ελληνικό κινηματογράφο. Τα ατού της : α) η φωτογραφία της, β) το καστ της, με τον εξαιρετικό Στέλιο Μάινα στον πρωταγωνιστικό ρόλο, και τους Μαρία Ναυπλιώτου, Δημήτρη Τζουμάκη και Αδάμ Μπουσδούκο, γ) ένα υπέροχο soundtrack, βγαλμένο σαν από μια άλλη εποχή, το οποίο λειτουργεί σαν ένα ειρωνικό σχόλιο στην καταιγιστική της δράση, δ) η όψη μιας σκοτεινής, μυστηριακής Αθήνας. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Αλέξη Αλεξίου, ένας ταλαντούχος σκηνοθέτης!

Ένα ατμοσφαιρικό film noir, με έξυπνο μαύρο χιούμορ. 
Αν αγαπάτε τα αγωνιώδη θρίλερ, τότε να μη τη χάσετε!


Το φιλμ μας μεταφέρει στην Αθήνα του 2010: «Ο Στέλιος Δημητρακόπουλος έχει 32 ώρες πριν χάσει τα πάντα. Από το τζαζ μπαρ που με πολύ κόπο διατηρεί σε λειτουργία εδώ και χρόνια, μέχρι την ίδια του την οικογένεια. Ο Ρουμάνος γκάνγκστερ που του έχει δανείσει χρήματα, απαιτεί να εξοφληθεί το χρέος τώρα. Ο μεσολαβητής και πρώην φίλος του Στέλιου, τον υποχρεώνει σε διάφορα παράνομα θελήματα. Η σύζυγος σκέφτεται σοβαρά να τον εγκαταλείψει και ένας ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες, σηκώνει επιτέλους το ανάστημα του. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, ο χρόνος τρέχει, και το έλατο στο σπίτι του Στέλιου πρέπει να στολιστεί». 

Η νέα ταινία του Αλέξη Αλεξίου, «Τετάρτη 04:45», κυκλοφορεί στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας στις 12 Μαρτίου, σε διανομή της Feelgood Entertainment.

Δείτε το τρέιλερ εδώ: 

10 σχόλια:

Νικόλας Τσάρας είπε...

εννοείται θα εμπιστευτώ και θα τιμήσω την πρόταση !!!! ευχαριστούμε πολύ

ασωτος γιος είπε...

εγω με τις ελληνικες δε το χω αλλα εμπιστευομαι την αισθητικη σου
θα παω

kovo voltes... είπε...

Εγώ επιμένω να θεωρώ ότι το ελληνικό σινεμά κάνει εξαίσια βήματα και μάλιστα με ορισμένες ταινίες να δημιουργούνται κυριολεκτικά μέσα απο χίλια μύρια κύματα. Αξίζει να τον στηρίζουμε. ;)

Roadartist είπε...

@ Νικόλας Τσάρας : Νομίζω ότι δε θα σε απογοητεύσει. Καλή εβδομάδα!

Roadartist είπε...

@ ασωτος υιος: Κακά τα ψέματα έχω το ίδιο προαίσθημα, και είναι λάθος ρε γαμώτο. Πάντως ναι, δε θα έγραφα ποτέ εδώ για το οτιδήποτε (ταινία, θέατρο, βιβλίο, έκθεση) αν δε μου άρεσε. Είναι κάτι που ακολουθώ από την πρώτη στιγμή, μου έχει κοστίσει σε κάποιες περιπτώσεις, μα δε θα είχε αλλιώς νόημα η συνέχεια των μοιρασμάτων.

Roadartist είπε...

@ kovo voltes... : Έχεις δίκιο. Ειδικά τα τελευταία χρόνια δημιουργούνται πολύ αξιόλογες και εμπνευσμένες ταινίες, αξίζουν την υποστήριξη μας.

Ανώνυμος είπε...

Μου έφερε στο νου ένα υπέροχο βιβλίο του Κωνσταντίνου Τζαμιώτη, "η πόλη και η σιωπή".

Η λίστα εμπλουτίζεται :)

Roadartist είπε...

@ ηλιογράφος : Πρέπει να το διαβάσω αυτό το βιβλίο... :)

Margo είπε...

Πολύ ενδιαφέρον και συμφωνώ πολύ με την βολτίτσα μας για τη στήριξη!!!
Μου αρέσει πολύ και το cast των ηθοποιών όπως και το σενάριο!!!

Καλημέρα Road :-)

Roadartist είπε...

@ Margo : Καλή ταινία, για τους οπαδούς των θρίλερ ;)

Related Posts with Thumbnails