15 Σεπτεμβρίου 2012

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου σ' όλο το κέντρο


Καλλιτέχνες δρομου θα πλημμυρίσουν τον Σεπτέμβριο το κέντρο της Αθήνας, με happening και παραστάσεις.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Δρόμου της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί από την 20 έως 24 Σεπτεμβρίου. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλο το κέντρο: Το Καλλιμάρμαρο, τη πλατεία Συντάγματος, την Ερμού, την πλατεία Καπνικαρέας, την πλατεία Μοναστηρακίου, το Θησείο, τον κήπο Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. και τα Άλση που βρίσκονται στην Αποστόλου Παύλου, Κεραμικό είναι οι χώροι στους οποίους θα απλωθούν οι ομάδες ή μεμονωμένοι καλλιτέχνες του Φεστιβάλ.

Συμμετέχουν οι: Action & Play, dFault, Helix, Istfest Action Group, On the Spot, Sokak Sanatlari Atölyesі, Sol Para Τodos, Sold Out, Sweet Delay, WD, Αερηχώ, Βασιλική Καρακώστα, Γιάννης Αρβανίτης, Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα, Δραματική Σχολή Άκης Δαβής, Εθελοντές Καλλιτέχνες, Ενέδρα, Θεατρική Ομάδα Μπουφόνοι, Θέατρο του Μαρτίου, Κατερίνα Βαρδακαστάνη, Κέντρο Τέχνης Ευ Ζην – Δημήτρης Πανταζίδης, Κέντρο Τέχνης Παιδιού, Λίνα Καραμελίνα, Ομάδα Σαράβαλο, Ομάδα Τσόκαρα - Ανακλάσεις , Παραμυθοσέντουκο, Πολυθέαμα Κρόκο και Λίνο, Σπουδαστές Δραματικής Σχολής Δήμου Αγίας Βαρβάρας ''Ιάκωβος Καμπανέλλης'' , Σχολή Θεάτρου «δήλος», Τα παιχνίδια της Ελίζας, Ω2 - 4frontal Θέατρο Δρόμου, τσίρκο, όπερα, μουσικό θέατρο, παιδικό θέατρο, θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο, χορός, μουσική, juggling, happening, performance, εγκαταστάσεις, site- specific, γκράφιτι, break dance, hip- hop είναι μερικά μόνο από τα είδη θεάματος που θα αναλάβουν να αλλάξουν για λίγο τον ρου της καθημερινότητας στο κέντρο της Αθήνας.


Η τέχνη ειδικά όταν βγαίνει στο δημόσιο χώρο, αποκτά μια μοναδική δυναμική. 

Πληροφορίες: www.istfest.gr

16 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Καλό ΣΚ!!!

{Marianna} είπε...

Ωραία βόλτα, όλη η Αθήνα γεμάτη δημιουργικούς ανθρώπους :)

BLUEPRINTS είπε...

συμφωνώ με την ιδέα της τέχνης παντού, έτσι ευαισθητοποιούνται κι άνθρωποι που είτε δεν έχουν τη σχετική παιδεία και / ή πληροφόρηση είτε δεν έχουν το χρόνο/χρήμα για τέτοια θεάματα, ευχαριστούμε και πάλι για την δημοσίευση

Μηθυμναίος είπε...

Η τέχνη στους δρόμους, και ιδίως στο Κέντρο, μου φαίνεται κάτι παραπάνω από ενδιαφέρον.

Καλλιτέχνιδα, σ’ ευχαριστώ!

Διονύσης Μάνεσης είπε...

4η χρονιά και όλο και πιο πολύ νιώθεις πως το έχει ανάγκη η πόλη μας. Εδώ η τέχνη, ακριβώς επειδή διαδραματίζεται στους δρόμους, σε ανοιχτούς χώρους, είναι σχεδόν αντίσταση με πολύ ουσιαστικότερη έννοια απ' αυτή που ούτως ή άλλως έχει.
Ανάσες.

logia είπε...

σιγα - σιγα ολοι στον δρόμο!!!!

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : Επίσης φίλε μου :)

Roadartist είπε...

@ {Marianna} : Δημιουργικούς και θετικούς, κάτι παραπάνω από σπουδαίο σε αυτή την τόσο μίζερη εποχή! Καλό σαββατόβραδο!

Roadartist είπε...

@ BLUEPRINTS : και σε μια εποχή αρκετά δύσκολη, δίχως τη βοήθεια από το Υπουργείο, που όλο και δυσκολεύουν σε απίστευτα άσχημο σημείο τα πράγματα για τα πολιτιστικά δρώμενα, ξέρεις κάποιοι τα θεωρούν "πολυτέλεια"... Να είσαι καλά, παρακαλώ, καλό βράδυ!

Roadartist είπε...

@ BLUEPRINTS : και εγώ το ίδιο πιστεύω Μηθυμναίε, σε μια τόσο δύσκολη εποχή. Από γκρίνια χορτάσαμε..., κάποιοι δίνουν ψυχαγωγία απλόχερα, σίγουρα θετικό :)

Roadartist είπε...

@ Διονύσης Μάνεσης : Διονύση μου και εγώ ακριβώς έτσι το αισθάνομαι. Να χαρούν τα παιδιά και όσοι ακόμη νιώθουν παιδιά, η τέχνη είναι μια από τις μεγαλύτερες αντιστάσεις! Σε καιρούς που κάποιοι μάλιστα την θεωρούν "περιττή" "Πολυτέλεια", ποια (;) την "τροφή της ψυχής"... οκ οπότε καταλαβαίνεις γιατί φτάσαμε εδώ. Σε ευχαριστώ, καλό βράδυ!


4η χρονιά και όλο και πιο πολύ νιώθεις πως το έχει ανάγκη η πόλη μας. Εδώ η τέχνη, ακριβώς επειδή διαδραματίζεται στους δρόμους, σε ανοιχτούς χώρους, είναι σχεδόν αντίσταση με πολύ ουσιαστικότερη έννοια απ' αυτή που ούτως ή άλλως έχει.

Roadartist είπε...

@ logia : Διπλής ανάγνωσης το σχόλιο σου... :) Διάβασα για την αυριανή συναυλία της ΚΟΑ στον Εθνικό κήπο, ελπίζω να σας τα χαλάσει η βροχή... αύριο μάλλον προβλέπεται αρκετά φθινοπωρινή μέρα... Την καληνύχτα μου :)

Roadartist είπε...

Προς Μηθυμναίος :

κατά λάθος έγραψα στην προσφώνηση BLUEPRINTS, συγνώμη ίσως να φταίει η βιασύνη ίσως και ένα παραπάνω ποτηράκι κρασάκι... μεσημεριανό :) καλό μας βράδυ!

Roadartist είπε...

Καλό σαββατόβραδο σε όλους!

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια το site δουλευει σε εσας ? εμενα μου βγαζει τα περσινα . υπαρχει κατι για φετος ωστε να δουμε το προγραμμα ? ευχαριστω

Roadartist είπε...

@ ανώνυμε : Δεν γνωρίζω για ποιο λόγο δεν έχουνε ενημερώσει ακόμη το site τους.
Δες όμως το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ :
http://www.elculture.gr/uploads/362370-264-1(1).pdf

Related Posts with Thumbnails