19 Μαΐου 2011

11ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ


Το ετήσιο ραντεβού με την τζαζ μουσική δίνει και φέτος το αθηναϊκό κοινό στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων για το 11ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ, που διοργανώνει, από τις 24 έως τις 29 Μαΐου 2011, με ελεύθερη είσοδο.

Μουσικά σχήματα από δώδεκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ουγγαρία, Σλοβακία, Πορτογαλία, Δανία, Ισπανία, Αυστρία, Ολλανδία, Ελλάδα, Τσεχία, Σουηδία, Λουξεμβούργο και Βέλγιο-κατά σειρά εμφάνισης-), αλλά και σπουδαίοι Έλληνες καλλιτέχνες συμμετέχουν στο σημαντικό αυτό πολιτιστικό θεσμό της πόλης.

Εφέτος, για πρώτη φορά, το Φεστιβάλ φιλοξενεί ένα μικρό αφιέρωμα στους ήχους της Balkan Jazz με καλεσμένους τους Fanfara Tirana από την Αλβανία, καθώς και το Τρίο Μάρθας Μαυροειδή, τον Παντελή Στόικο & Trio Balcano και το GoJam Group από τη χώρα μας, ενώ δεν λείπει από το πρόγραμμα η μοναδική Big Band του Δήμου Αθηναίων, η οποία στην έναρξη του προγράμματος θα εμφανιστεί με την Ελληνοδανέζα συνθέτρια και ερμηνεύτρια Veronica Mortensen.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί και η έκθεση τζαζ φωτογραφίας των Χρήστου Κοψαχείλη και Λευτέρη Αρβανίτη.

Συγκεκριμένα το Φεστιβάλ, που αποτελεί προϊόν της καλλιτεχνικής συνεργασίας της Ενωμένης Ευρώπης κι έχει εξελιχθεί σε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό για τα μουσικά δρώμενα της Αθήνας, θα φιλοξενήσει τα πλέον αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα στο είδος, με διεθνή καριέρα και καταξίωση, ερμηνεύοντας ένα μεγάλο φάσμα ακουσμάτων.

Την χώρα μας θα εκπροσωπήσει το Τρίο Νίκου Αναδολή, που επελέγη από την τριμελή επιτροπή, η οποία συστάθηκε για το λόγο αυτό από τους: Γιώργο Κοντραφούρη (λέκτορα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, καταξιωμένο jazzman), Γιώργο Χαρωνίτη (συνεκδότη του περιοδικού Jazz & Τζαζ) και Γιώργο Χατζηνάσιο (γνωστό μουσικοσυνθέτη).

Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ θα δοθούν από τρεις συναυλίες την ημέρα και η διάρκεια τους θα ολοκληρώνεται έως τα μεσάνυκτα. Όπως κάθε χρόνο, την αυλαία θα ανοίξει η Big Band του Δήμου Αθηναίων με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα, ενώ εφέτος θα κλείσει και τη διοργάνωση. 

Είσοδος ελεύθερη
24.05.2011 έως 29.05.2011
Τεχνόπολις 
Πειραιώς 100, 11854 Αθήνα (Γκάζι) , Τηλ: +302103460981
Related Posts with Thumbnails