15 Μαΐου 2011

Athens Video Art Festival 2011



Το Athens Video Art Festival, υποστηρίζοντας τις βασικές αρχές του κι έχοντας ως κληρονομιά την 7χρονη ιστορία του, εκπροσωπεί τη χώρα μας διεθνώς παρουσιάζοντας χρόνο με το χρόνο την πληρέστερη δυνατή εικόνα από τα παγκόσμια καλλιτεχνικά δρώμενα με στόχο να εξοικειώσει το ελληνικό κοινό με τα νέα μέσα και να ενώσει τα σημεία στο διεθνή καλλιτεχνικό χάρτη.

Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα μέσω του ετήσιου καλέσματος συμμετοχής για τις επτά κατηγορίες του προγράμματος του (Video Art – Video Installations – Installation Art – Animation – Digital Image – Performance Art – Web Art), συνθέτοντας μία πλατφόρμα διαλόγου ανάμεσα σε όλες τις εκφάνσεις του ψηφιακού πολιτισμού.

Στο πλαίσιο του προγράμματος της φετινής διοργάνωσης παρουσιάζονται έργα από τις επτά επίσημες κατηγορίες, ενώ το κοινό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει έντεκα από τα πιο αξιόλογα φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών από έξι χώρες της Ευρώπης καθώς και να έρθει σε επαφή με ένα από τα πιο ρηξικέλευθα καλλιτεχνικά ρεύματα, το FLUXUS, μέσα από το αφιέρωμα με τίτλο «Fluxus is an attitude».

Το φετινό πρόγραμμα εμπλουτίζεται με την ειδική κατηγορία «Believe the hype». Οι αίθουσες της Τεχνόπολης φιλοξενούν έργα όλων των κατηγοριών και καλλιτεχνών που ξεχώρισαν από την προηγούμενη διοργάνωση έως σήμερα, σε επιμέλεια της ομάδας παραγωγής του φεστιβάλ.

Τέλος, με στόχο τη συνέχεια και την επικοινωνία ανάμεσα στα συστατικά στοιχεία της τέχνης, αλλά κι οδηγό τη φράση «Music is the healing force of the universe», το Athens Video Art Festival 2011 εντάσσει στο πρόγραμμά του ένα ξεχωριστό μουσικό line – up για να εγκαινιάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του ένα δεύτερο, inner stage.

Πότε:
Η 7η διοργάνωση του Athens Video Art Festival 2011, θα πραγματοποιηθεί στις 20 – 22 Μαΐου στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η περιοδεία του στην Ελληνική περιφέρεια. Πρόκειται για το μεγαλύτερο φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών και νέων μέσων της Ελλάδας, που εκπροσωπεί την χώρα μας διεθνώς, αφιερωμένο στον ψηφιακό πολιτισμό και τις νέες τεχνολογίες. Το φεστιβάλ απευθύνεται σε όλους τους λάτρεις των πλέον πρωτοποριακών μορφών καλλιτεχνικής έκφρασης.

Πρόγραμμα: www.athensvideoartfestival.gr  
Related Posts with Thumbnails