28 Ιουνίου 2010

Γιώργος Βαρσαμάκης, ένας ταλαντούχος συνθέτης..


Το μεσημέρι της Κυριακής (27/06) συναντηθήκαμε με τον Γιώργο Βαρσαμάκη σε ένα καφέ της Πλάκας. Ο Γιώργος Βαρσαμάκης, ένας από τους πιο ταλαντούχους νέους συνθέτες, μιλάει για την έως τώρα μουσική του πορεία, τις απόψεις του, αλλά και για την παράσταση που δίνει την 1η Ιουλίου στο Φεστιβάλ Πέτρας με την ορχήστρα του.
Μια απολαυστική συνέντευξη! Καλή σας ανάγνωση! :)

Roadartist: Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική;

Γιώργος Βαρσαμάκης: Στα επτά ξεκίνησα, θέλοντας να μάθω πιάνο. Ο πατέρας μου έχει πάθος με τη μουσική, παίζει ερασιτεχνικά κιθάρα και μπουζούκι.. Από μικρός είχα κυρίως λαϊκά ακούσματα, μα για κάποιο λόγο είχα μια ιδιαίτερη αγάπη για το πιάνο. Τελείωσα το Εθνικό Ωδείο, πήρα δίπλωμα, έκανα τα ανώτερα θεωρητικά, αρμονία, αντίστιξη και φούγκα.

R: Αρκετοί υποστηρίζουν ότι στην εποχή μας δεν παράγεται τίποτα το αξιόλογο πολιτισμικά. Κατά την γνώμη μου, η δική σου δουλειά είναι μια από εκείνες που μας αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο! Εσύ τι λες; Παράγεται πολιτισμός σήμερα;

ΓΒ: Ναι παράγεται πολιτισμός σήμερα, αλλά όχι μαζικά και όχι τόσο μέσα από θεσμούς. Παράγεται μεμονωμένα από τον καθένα. Κυρίως από προσωπικές επιλογές, δηλαδή κάποιος επιλέγει να κάνει κάποια πράγματα και αν τον δουν, αν τον βρουν, θα εμφανιστεί.

R: Μπορείς να αναφέρεις κάποια παραδείγματα από το μουσικό χώρο;

ΓΒ: Τώρα τελευταία η Μόνικα, η οποία για μένα παράγει πραγματικά όμορφη μουσική. Ο Ντάντος έβγαλε κάποια ωραία κομμάτια. Υπάρχουν γενικώς πολύ σημαντικές προσπάθειες, που η καθεμία βέβαια έχει το δικό της κοινό. Ο Παυλίδης είναι μια πολύ σοβαρή προσπάθεια του εναλλακτικού τραγουδιού. Προσωπικά έχω ενθαρρυνθεί τελευταία με πράγματα που βλέπω να παράγονται.

R: Σημαντικό ρόλο παίζουν τα ΜΜΕ, τα οποία κυρίως προωθούν ακούσματα με κριτήρια αμιγώς εμπορικά..

ΓΒ: Αυτά πάντα παίζουν το ρόλο! Υπάρχουν πολύ σημαντικά πράγματα μα δεν ακούγονται! Έχω γνωρίσει ανθρώπους που δεν έχουνε ακουστεί ποτέ και είναι πολύ αξιόλογοι. Απλά για κάποιο λόγο δεν τους πέφτει η προβολή που τους αναλογεί. Αυτό συνέβαινε πάντα, απλά τώρα ίσως να είναι πιο έντονο. Αλλά όμως εγώ το βλέπω θετικά αυτό και δεν με κάνει να πιστεύω πως δεν παράγεται κάτι, επειδή δεν το βλέπω.. Συνήθως λένε πως «αν κάτι δε το πει στην τηλεόραση, δεν υπάρχει»! Πιστεύω πως αυτή η λογική δεν ισχύει. Ίσως δεν είναι στους στόχους να παραχθεί περισσότερος πολιτισμός, παρά μόνο χρήμα. Μα και από εμάς εξαρτάται, αν θα δούμε γύρω μας τον πολιτισμό.. Δεν είναι σωστό κάποιος όλη μέρα να βλέπει τηλεόραση και μετά να υποστηρίζει ότι δεν παράγεται πολιτισμός. Αν θα ψάξεις, θα βρεις αξιόλογα πράγματα. Θυμάμαι και πιο μικρός, με ότι «μέσα» υπήρχαν τότε, έψαχνα και έβρισκα αξιόλογους δημιουργούς..
photo by roadartist

R: Σε ένα email σου την προηγούμενη εβδομάδα, μου έγραψες την παρακάτω φράση: «Είναι μια εποχή που μας έχει στήσει λιγάκι στον τοίχο, μα δεν πρέπει να μας φύγει η δημιουργική μας διάθεση». Ο άνθρωπος σήμερα έχει τη διάθεση και το χρόνο να αφεθεί στη δημιουργία και στην τέχνη;

ΓΒ: Έχει λιγότερη διάθεση και λιγότερο χρόνο, αλλά πιστεύω όμως έχει! Το θέμα είναι να το έχεις μέσα σου! Αν το έχεις μέσα σου, τότε θα σου βγει. Ένα λεπτό έχεις; Τότε ένα λεπτό θα κάνεις τέχνη, δε ξέρω τι θα είναι αυτό, ο καθένας μας δημιουργεί με το δικό του τρόπο. Σαφώς αυτή η εποχή που διανύουμε σε καταβάλλει, σαφώς και σε στριμώχνει στο τοίχο, αλλά νομίζω πως αν το έχεις, θα το βγάλεις..

R: Την προηγούμενη εβδομάδα, την ίδια ώρα που παιζόταν ο αγώνας ποδοσφαίρου ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αργεντινή, σχεδόν 4.000 άνθρωποι είχαν κατακλύσει τον κήπο του Μεγάρου Μουσικής όπου παρακολούθησαν σε γιγαντο-οθόνες την απευθείας μετάδοση της συναυλίας της Φιλαρμονικής της Βιέννης υπό τον Ρικάρντο Μούτι. Αυτό ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, μια ένδειξη ότι υπάρχει ένα κοινό που ενδιαφέρεται και διψά για τέτοιου είδους μουσική. Η ορχηστρική μουσική στην Ελλάδα έχει αποδέκτες;

ΓΒ: Έχει αποδέκτες, απλά σχετίζεται με αυτό σε ό,τι λέγαμε πριν. Όπως έχω δει από τις δουλειές μου, γιατί έχω ξεκινήσει από το 2004 και έχω κάνει τρεις δίσκους, υπάρχει ανταπόκριση. Ούτε εγώ το περίμενα. Έγινε όμως εφόσον ο Μελωδία περισσότερο, αλλά και το Τρίτο και το Δεύτερο Πρόγραμμα, για κάποιο λόγο ανέδειξαν κάπως τη δουλειά μου και ειδικά τώρα με το τελευταίο δίσκο μου, τα «Μυστικά Παραμύθια». Στο βαθμό βέβαια που αναλογεί να έχει ανταπόκριση αυτού του είδους η μουσική. Δε θεωρώ πως θα έχει όσο π.χ. ένα τραγούδι του Ρουβά. Αλλά όμως έχει.

R: Η μουσική που συνθέτεις έχει μια ξεχωριστή δυναμική και ευαισθησία. Επίσης και οι τίτλοι των τριών δίσκων σου, όσο και οι τίτλοι των κομματιών, παραπέμπουν στο όνειρο, στην διαφυγή και στην ελπίδα. “Born, reborn”, «3 πτήσεις με αερόστατο», «Μυστικά παραμύθια». Είναι έτσι; Πόσο ανάγκη έχουμε στη σημερινή εποχή για ελπίδα και για όνειρο;

ΓΒ: Παρόλο που μπορεί να ακούγονται μελαγχολικά και νοσταλγικά τα κομμάτια - μου έχουνε πει διάφορα - παρόλα αυτά είναι όντως συνυφασμένα με την αισιοδοξία, το όνειρο και την ελπίδα. Διαφορετικά δε θα έμπαινα καν στην διαδικασία. Ναι, αυτό ακριβώς αντιπροσωπεύουν τα έργα μου για μένα. Μια κρυφή αισιοδοξία..
Συνήθως λένε πως «αν κάτι δε το πει στην τηλεόραση, δεν υπάρχει»!
Πιστεύω πως αυτή η λογική δεν ισχύει. Ίσως δεν είναι στους στόχους να παραχθεί περισσότερος πολιτισμός, παρά μόνο χρήμα. Μα και από εμάς εξαρτάται, αν θα δούμε γύρω μας τον πολιτισμό..



R: Τι σου δίνει την έμπνευση για να συνθέσεις;

ΓΒ: Η καθημερινότητα, τα συναισθήματα, οι εικόνες..

R: Έχεις γράψει μουσική και για θεατρικές παραστάσεις..

ΓΒ: Ναι για θεατρικές παραστάσεις, για μια ταινία μικρού μήκους, για παιδικά..

R: Είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα να είσαι σήμερα Έλληνας;

ΓΒ: Δε το έχω δει ποτέ έτσι. Εγώ γενικότερα εστιάζω στην προσωπικότητα ενός ανθρώπου και έπειτα από πού κατάγεται.. Σίγουρα λόγω της κρίσης, δεν είναι εύκολα τα πράγματα, αλλά εντάξει δεν νομίζω ότι θα πρέπει όλο αυτό να μας «ρίξει» κάπως. Εγώ βλέπω πως είναι δύσκολο να είσαι Έλληνας, έτσι όπως εμείς οι ίδιοι έχουμε φέρει τα πράγματα. Για κανένα άλλο λόγο. Δηλαδή είναι απλά μια εποχή που αισθανόμαστε δύσκολα. Μα και στο εξωτερικό δεν είναι καλύτερα τα πράγματα και εκεί δύσκολα είναι. Απλά εκεί μπορεί να έχεις και μερικές επιλογές, ευκαιρίες παραπάνω. Επίσης, η παιδεία είναι αναπτυγμένη περισσότερο. Εδώ μπορεί να δυσκολευόμαστε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ντρεπόμαστε, δεν είναι αυτό σωστό.

R: Αγαπημένοι καλλιτέχνες;

ΓΒ: Λόγω σπουδών, από επτά χρονών που ξεκίνησα το πιάνο, έπαιζα κυρίως συνθέτες ρομαντικής και κλασικής περιόδου. Όμως πιο αγαπημένοι είναι ο Μπετόβεν και ο Μπαχ. Μετέπειτα μπήκε ο μινιμαλισμός, το οποίο σαν ρεύμα για μένα είναι από τα πιο αξιόλογα. Αγαπημένοι ο Cage, o Philipp Glass, ο Mertens, τον οποίο θεωρώ μια ιδιοφυΐα. Έπειτα από Ελλάδα ο Σκαλκώτας, η Καραΐνδρου, ο Κηπουργός. Ο Χατζιδάκις και ο Θεοδωράκης ως επιρροές είναι αυτονόητοι και δεν τους αναφέρεις καθόλου..

R: Καθώς αυτή η συνέντευξη πρόκειται να δημοσιευθεί σε blog, θα ήθελα να μου πεις την άποψη σου για την επικοινωνία μέσω του διαδικτύου και ιδιαίτερα για τα blogs, τα οποία πλέον είναι αρκετά ισχυρά.

ΓΒ: Θετική! Πιστεύω πως ο καθένας, από το κάθε blog που επιλέγει να διαβάσει, θα πάρει κάτι.. Είναι στο χέρι μας οι επιλογές και η χρήση του διαδικτύου. Μέσα από αυτό, έχω γνωρίσει αξιόλογους ανθρώπους. Το αρνητικό είναι όταν σου ξεφεύγει η διαχείριση.

R: Σε λίγες μέρες, την 1η Ιουλίου, θα παρουσιάσεις με την ορχήστρα σου στο Φεστιβάλ Πέτρας μια παράσταση. Θες να μας μιλήσεις για αυτή;

ΓΒ: Αυτή η παράσταση θα έχει όνομα «Μυστικά Παραμύθια» και θα είναι χωρισμένη σε δυο μέρη. Παράλληλα θα υπάρχει προβολή εικόνας και βίντεο κάποιων θεμάτων. Η οπτικοποίηση έχει γίνει από μια συνεργάτιδα μου την αρχιτέκτονα Γρηγορία Μπαλμπούζη. Η ορχήστρα μου θα είναι οι γνωστοί μουσικοί με τους οποίους συνεργάζομαι. Θα είμαστε εννέα άτομα, ένα κουαρτέτο εγχόρδων, δύο πνευστά, κρουστά, ο Γιώργος Τοσικιάν στην κιθάρα και εγώ στο πιάνο. Θα είναι μια συναυλία μόνο με μουσική…

R: Θα είναι σίγουρα ξεχωριστή βραδιά! Σε ευχαριστώ πολύ και εύχομαι κάθε επιτυχία.

ΓΒ: Και εγώ σε ευχαριστώ πολύ, και εύχομαι κάθε επιτυχία και καλό κουράγιο στις δικές σου προσπάθειες.

Στο video που ακολουθεί, αποσπάσματα από προηγούμενη παράσταση του Γιώργου Βαρσαμάκη και της ορχήστρας του στο Θέατρο Πέτρας.. Κλείστε τη μουσική από δίπλα, για να απολαύσετε στιγμές από την παράσταση...



Αξίζουν την επίσκεψη σας:
Γιώργος Βαρσαμάκης myspace
"Μυστικά Παραμύθια"

"BORN REBORN"

"10 πτήσεις με αερόστατο"

80 σχόλια:

quartier libre είπε...

@
τέλεια !
τέλεια !
τέλεια !

χτυπάω τα χέρια !
καλώς το !

:)

quartier libre είπε...

@
léz arts?!
ευρηματικό, road ART ist !

kariatida62 είπε...

Δεν τον ήξερα, δεν είμαι και του χώρου...
Οι συνθέσεις του φοβερές! Eμένα Ροουντ που δεν ξέρω μουσική, μ'αρέσει ενα κομμάτι μόνο όταν καταφέρει η μελωδία του να μου δημιουργήσει εικόνες!
Ε! οι εικόνες του born-reborn μου ζωγράφισαν κύκλους, πολλούς κύκλους,ζωής!
Υπέροχος ο συνθέτης, που μας γνώρισες...

Όταν έλεγα εγώ ότι είσαι του "τύπου" κάτι ήξερα, κάτι ψυχανεμίστηκα...αλλά εσύ μας θόλωνες τα νερά! :)

treno fantasma είπε...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ...

Σε ευχαριστώ πολύ που μου σύστησες έναν ΤΟΣΟ ταλαντούχο ΝΕΟ συνθέτη..

Ντρέπομαι που δεν τον ήξερα..

..μα για αυτό έχουμε εσένα εδώ τόσο καιρό....

Μαγεύτηκα από τη μουσική του.. μαγεύτηκα από το βιντεάκι με τα αποσπάσματα.. Θα είμαι σίγουρα εκεί τη Τετάρτη...

Να έχεις ένα πολύ καλό βράδυ..

Ευχαριστούμε για τα τόσο αξιόλογα πράγματα που μας προτείνεις..


Υ.Γ. Κάτι ήξερα που έκανα υπομονή τόσο καιρό να ανοίξεις τα σχόλια.. :) Αν είναι στις "αραιές" πλέον αναρτήσεις, να μας δίνεις τέτοια "τροφή" ..χαλάλι!

KitsosMitsos είπε...

Πολύ καλή ενημέρωση. Για να μαθαίνουμε και μεις :-)

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Σε συγχαίρω για την προσπάθειά σου και την πρωτοβουλία σου. Θετικότατο να ανοίγει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ο δρόμος στους νέους δημιουργούς. Χαίρομαι που κάποια Blogs, ακολουθούν το δρόμο μερικών άλλων που προγήθηκαν και αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να παρουσιάσουν σημαντικούς νέους ή μεγαλύτερους δημιουργούς, που κανείς δεν μιλάει γι αυτούς, υποκαθιστώντας έτσι τα Μ.Μ.Ε. στην ποιοτική εκδοχή τους. Χαίρομαι να ακούω για δημιουργούς που έχουν να πουν, χαίρομαι να γεύομαι το έργο τους και ασφαλώς χαίρομαι για τους ανθρώπους σαν και σένα που δίνουν χώρο και βήμα στα ιστολόγιά τους σε άξιους δημιουργούς που αγνοούνται από το ευρύ κοινό. Ο πολιτισμός πρέπει να έχει διαρκή ροή, αλλιώς μιλάμε για καθήλωση. Η Ελλάδα δεν πρέπει να σταματάει στον Θεοδωράκη, στον Χατζιδάκι, στον Σαββόπουλο κ.ά. Εντάξει. Και αυτοί αποτελούν προίκα του σύγχρονου πολιτισμού μας αλλά οι πόρτες της Τέχνης και του πολιτισμού πρέπει να είναι πάντα ανοιχτές για να μπαίνουν οι επόμενοι. Και οι μεγάλοι "εν ζωή" δημιουργοί, ας απαρνηθούν επιτέλους την αυταρέσκειά τους και την απληστία τους για δημοσιότητα και ας ρίξουν μια ματιά και στους νεώτερους κι ας τους βοηθήσουν στον αγώνα τους. Και μή ξεχνάμε την Ποίηση και την καλή Λογοτεχνία.
Θα αναζητήσω τη δουλειά (δίσκους) του Γιώργου Βαρσαμάκη.
Να 'σαι καλά.
Υ.Γ.
Να σου θυμίσω καλή μου φίλη και μια βασική αρχή της επικοινωνίας:
Για να επιβιώσει οποιαδήποτε επικοινωνία, πρέπει να είναι αμφίδρομη...

Βαρθακούρης είπε...

Μια πολύ όμορφη παρουσίαση, ενός ταλαντούχου συνθέτη! Τον παρακολούθησα το χειμώνα στην Άγκυρα.. Εξαιρετικός και αυτός και η ορχήστρα του!
Ωραία συνέντευξη!

Artanis είπε...

φανταστικά κομμάτια, μπραβο του...
Πού ζει ο συνθέτης; Αναρωτιέμαι αν ζει και δημιουργεί στην Ελλάδα...

Murtw είπε...

"Εγώ γενικότερα εστιάζω στην προσωπικότητα ενός ανθρώπου και έπειτα από πού κατάγεται.."

Είναι πολύ καλό να "ακούγονται" τέτοιες απόψεις..Ένα άψογο post, κάνεις εκπληκτική δουλειά Road!

Flora είπε...

Βρε Road...

Έπαθα!
Ο τυπάκος είναι εκπληκτικός!
ΠΟΣΟ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που μας τον γνώρισες!!!!

Πρώτα ο Θεός, θα πάω την Πέμπτη να τον ακούσω ζωντανά!!!

Α... ρε road...
δροσιά στις ψυχούλες μας είσαι...

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα! Είναι ωραίο να βλέπεις καλλιτέχνες να βρίσκουν ακόμη έμπνευση στο σήμερα! (εντάξει είμαι λίγο υπερβολικός, αλλά κοντεύει να γίνει ανυπόφορο το σήμερα)!!!
Καλημέρα!!

ELvA είπε...

Καλημερα Road μας!

Πραγματι και η συνεντευξη του Βαρσαμακη οπως και η μουσικη του ειναι πολυ ενδιαφερουσες και ευτυχως που εχουμε μια καλη φιλη που προβαλλει τετοιες προσπαθειες, ειδικα για οσους ειναι μακρια και δεν εχουν την ευκαιρια να μαθουν πως ειναι τα μουσικα πραγματα, τωρα, στην Ελλαδα.

Πολλα φιλια!

Mr. Hubert είπε...

Από τα λίγα τραγούδια που έχω ακούσει είναι καταπληκτικός!Καλημέρα!

tomac είπε...

Kαλημερα!!!
Ειμαι κι εγω ενας απ'αυτους που δεν τον γνωριζαν αν και αξιολογος απ'οτι φαινεται...
Ξαναγραφω...
Επικοινωνουμε...
Μ'αρεσει...
Πολυ!!!
Αληθεια...
Ευχαριστω!!!
Καλημερα
Φιλι!!!

Τσουχτρα είπε...

Έτσι ! Να δίνεται χώρος,χρόνος και ευκαιρίες σε νέους μουσικούς. Έχουμε πήξει στα μαμούθ !
Ωραία συνέντευξη !


Τις καλημέρες μου και καλή εβδομάδα !

Roadartist είπε...

@ quartier libre : Να είσαι καλά φίλη μου quartier libre, σε ευχαριστώ πολύ. Την καλημέρα μου και καλή εβδομάδα να έχεις.

ΥΓ χαίρομαι που σου άρεσε το graffiti..Θα το κρατήσω, αν δε το βαρεθώ και το αλλάξω.. :)

Roadartist είπε...

@ kariatida62 : Και εγώ πιστεύω πως οι συνθέσεις του πραγματικά αγγίζουν την ψυχή! Να τον γνωρίσεις.. πάτα στο youtube να ακούσεις και άλλα κομμάτια του, είναι από τους λίγους που αξίζει.. Αυτή την εικόνα δίνει και σε μένα το born-reborn..Καλημέρα Καρυάτιδα!

Roadartist είπε...

@ treno fantasma : Μακάρι να βοηθήσει και ο καιρός, να μη βρέξει και να γίνει κανονικά η συναυλία τους.
Να πας να τον δεις στο θέατρο Πέτρας, θα σε ταξιδέψει! Και το εισιτήριο είναι αρκετά φθηνό.. Μόνο 15Ε!

Roadartist είπε...

@ KitsosMitsos : Να είσαι καλά kitsemitse! Όλοι στην προσπάθεια να μάθουμε, να γνωρίσουμε, να διευρύνουμε τους ορίζοντες μας, όσο γίνεται καλοπροαίρετα.. Τα φιλιά μου!

Roadartist είπε...

@ ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ : Φαίδωνα καλημέρα. Μακάρι να είχα το χρόνο για να το κάνω πιο συχνά αυτό..
Μα οι κύριοι λόγοι που δεν έχουνε ανέβει περισσότερες συνεντεύξεις είναι δυο..
Πρώτον, το αυστηρό κριτήριο. Θέλω όσους σας γνωρίζω (σε όλα τα posts, μα κυρίως μέσω συνεντεύξεων) στο blog, να είναι άτομα που πραγματικά αξίζουν και το χρόνο και την προβολή.. Δε θα ανέβαζα ποτέ κάτι με άλλα κριτήρια, για άλλου είδους λόγους, τα ξέρεις.
Δεύτερον, τέτοια posts απαιτούν περισσότερο χρόνο και δουλειά. Και δε μπορώ να τα διαθέσω αυτά πάντα..
Ήδη πέρασα ένα αρκετά πιεσμένο χρονικά διάστημα, μα μόλις βρήκα την ευκαιρία έκανα αυτή τη συνέντευξη, την οποία προσωπικά χάρηκα και απόλαυσα πάρα πολύ.. Το να γνωρίζεις εκ του σύνεγγυς και να συνομιλείς με τόσο αξιόλογους δημιουργούς είναι ένα δώρο και μια ανταμοιβή από μόνο του..
Κερδίζω από αυτό και πιστεύω πως αξίζει το χρόνο, την έρευνα και το κόπο..

Ως προς υστερόγραφο σου, καταλαβαίνω, είχα και δυο μήνες κλειστά τα σχόλια και πέρναγα έτσι κ αλλιώς από ελάχιστα blogs.
Τώρα φεύγω εκτός Αθηνών και δε θα έχω τακτική σύνδεση στο διαδίκτυο.
Με χαρά να τα λέμε περισσότερο.. είναι κάτι που το θέλω και εγώ.. την καλημέρα μου!

Σταυρούλα είπε...

Μπράβο! Δημιουργοί σαν κι αυτόν αξίζει να ακούγονται κια να τους γνωρίζει ευρύτερα ο κόσμος.

Το πρώτο του κομμάτι που άκουσα ήταν το "Διαδρομή στα σύννεφα" -που με απογείωσε-τυχαία στο youtube και έκτοτε τον παρακολουθώ! :)

Roadartist είπε...

@ Βαρθακούρης : Ελπίζω να μας δοθεί η ευκαιρία να τον απολαύσουμε μαζί με την ορχήστρα του και τον χειμώνα. Εσύ ως μουσικός θα τον ξέρεις.. Καλό μεσημέρι!

Roadartist είπε...

@ Artanis : Καλησπέρα Artanis. Στην Ελλάδα ζει και δημιουργεί.. Και προσπαθεί συνέχεια για το καλύτερο.. Την καλησπέρα μου και πολλά φιλιά!

Roadartist είπε...

@ Murtw : Να είσαι καλά, καλή εβδομάδα να έχουμε!

Roadartist είπε...

@ Flora : Είναι όντως εκπληκτικός! Και όντως "τυπάκος" όπως τον χαρακτήρισες :) Να πας να παρακολουθήσεις το πρόγραμμα του στο Θέατρο Πέτρας, θα περιμένω εντυπώσεις.. Φιλιά!

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : Πραγματικά! Μου αρέσει που εστίασες σε αυτό το σημείο.. Για αυτό τον ρώτησα.. Είδες που και μέσα από τις δυσκολίες της καθημερινότητας προκαλείται η έμπνευση; Την καλημέρα μου πολλά φιλιά!

Roadartist είπε...

@ Elva : Ευχαριστώ πολύ Elva. Χαίρομαι που διάβασες και βρήκες ενδιαφέρουσα τη συνέντευξη. Ψάξε να ακούσεις τα κομμάτια του, είναι μουσική που ταξιδεύει τη ψυχή.. Υπάρχουν αξιόλογοι νέοι Έλληνες δημιουργοί..μα είναι ουσιαστικά αβοήθητοι.. λες και (όπως αναφέρει κ ο ίδιος) σκοπός των θεσμών δεν είναι να βοηθούν νέοι και να παραχθεί πολιτισμός, παρά χρήμα..Καλό μεσημέρι!

Roadartist είπε...

@ Ανώνυμος Φ : Καλώς όρισες! Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου, χαίρομαι που σου άρεσε..

Roadartist είπε...

@ tomac : Χαίρομαι που κάποιοι χαίρονται με την εδώ επικοινωνία μας.. :) Θέλω ανθρώπους θετικούς, και σε ευχαριστώ!
ΥΓ φαντάζεσαι να ποδηλατείς και να ακούς στο walkman αυτή τη μουσική;;; Μαγεία. :)

Roadartist είπε...

@ Τσουχτρα : Όσο μπορώ και όσο περνάει από το χέρι μου.. και από τη μικρή μου θέση..θα το προσπαθώ αυτό..
Έχουμε πήξει γενικώς δε λες τίποτα! Καλή εβδομάδα και καλό σου μεσημέρι!

Roadartist είπε...

@ renata : Και εμένα αυτό το κομμάτι με ταξιδεύει απίστευτα και είναι από τα πρώτα που μπορώ να πω πως ξεχώρισα. Το είχα αναρτήσει και πριν κάτι μήνες στο blog.. Πολύ όμορφη και η οπτικοποίηση του συγκεκριμένου clip με σκηνές από το "κόκκινο μπαλόνι".. Σε ευχαριστώ!

Hfaistiwnas είπε...

:)

jokar είπε...

Πολύ καλός ο Βαρσαμάκης! Τον είχα πρωτακούσει με το "Civilization" (http://www.youtube.com/watch?v=7WfdPMrMshA ) και από τότε δεν ξεκολλάω...

Καλή σου εβδομάδα Roadartist!

Ανώνυμος είπε...

Kalispera road moy.
Prwto sxolio edw meta apo toso kairo.. Kai genikws gia emena apoxi apo ta blogs..
Arxika exw na sou pw pws mou aresei para polu to graffiti panw sto blog, kai o titlos..
Einai antiproswpeutika tis thematologias tou blog sou nomizw. Tha simfwnisw me ti quartier libre, polu eurimatiko :D

O Varsamakis grafei polu wraia mousiki, den ton exw dei pote live, ma akouw sixna ti mousiki tou me galineuei.

Kali epitixia na exei,
kai na ton mathoun perissoteroi giati ontws axizei.

Kalo mesimeri,
filia!

BUTTERFLY είπε...

Καταρχην χαρηκα παρα πολυ που ξανανοιξες τα σχολια! Και μπηκες και δυναμικα με εξαιρετικη συνεντευξη! Δεν τον γνωριζα, πολυ καλος ακουγεται! Μπραβο που μας συστηνεις με εναλλακτικα ακουσματα, απο αυτα που δυσκολα ανακαλυπτει κανεις!

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : Ηφαιστίωνα την καλησπέρα μου και πολλά φιλιά :)


@ jokar : πολύ καλό κομμάτι! Και τη δική μου καλησπέρα jokar!

Roadartist είπε...

@ arcobaleno : Καλησπέρα Arcobaleno μου, να κανονίσουμε για να τον δούμε σε live. Καλό μεσημέρι, σε ευχαριστώ πολύ, φιλιά!!!!!!

Roadartist είπε...

@ BUTTERFLY : Χαίρομαι που χάρηκες που άνοιξαν τα σχόλια :) Σε ευχαριστώ για τα λόγια σου. Αμέσως μετά από ένα πιεσμένο διάστημα, χάρηκα που ασχολήθηκα με κάτι δημιουργικό.. Ελπίζω να άξιζε το post και η όλη συζήτηση να είχε ενδιαφέρον για κάποιους από εσάς. Όπως και αν έχει, προσπαθούμε για το καλύτερο :) Σε φιλώ!

Βάσσια είπε...

Δεν τον γνωρίζω.. αλλά θα τον μάθω!

Μεγιές....... πολύ όμορφη η φωτογραφία.

Καλή εβδομάδα Road μου.
Φιλιά
:-)

Σοφία είπε...

Έτσι! Να βλέπουμε αξιόλογα νέα πρόσωπα!
Καλησπέρα φιλενάδα!

ΣΟΦΙΑ ΣΤΡΕΖΟΥ είπε...

Καλή μου Roadartist καλησπέρα. Θέλω να σ' ευχαριστήσω που μου έστειλες τούτη την όμορφη συνέντευξη.
Θα μου επιτρέψεις να έχω άποψη λόγω της δημοσιογραφικής μου ιδιότητας, χωρίς να θέλω να φανεί πως χαιδεύω την γραφή σου, λέγοντας απλά αυτό που εισέπραξα διαβάζοντάς την.
Είχα καιρό να διαβάσω μία συνέντευξη που να αναδεικνύει τον καλλιτέχνη και το έργο του. Την διάθεση δηλαδή του δημιουργού να επικοινωνήσει ειλικρινά με το κοινό του, με Λόγο και άποψη για τα τεκταινόμενα στο χώρο της μουσικής παραγωγής, της αληθινής μουσικής παραγωγής.
Βέβαια ἐπαιξες κι εσύ τον καθοριστικό ρόλο εκείνου που θέτει εκείνες μόνο τις ερωτήσεις με γνώση, θέλοντας να διεισδύσεις στην πραγματική ενσυναίσθηση του καλλιτέχνη και να του αποσπάσει τις απαντήσεις, που αφορούν την δουλειά του και τον τρόπο προσέγγισης με το κοινό που αρέσκεται στη θέαση μιας ειλικρινής κοινωνίας με την τέχνη. Γιατί θεωρώ πως είμαστε Κοινωνοί μιας Τέχνης Υψηλής που κρατά αποστάσεις από την υποκουλτούρα που το σύστημα επιζητά να ακολουθούμε.
Μπράβο και στους δύο. Ήδη κοινοποίησα στο Facebook το Rain visitor το οποίο σύντομα θα ντύσω με λέξεις και θα σου το στείλω κοριτσάκι μου.
Σ' ευχαριστώ που πάντα με θυμάσαι...κρατώντας με την σειρά μου κι εγώ μια θέση για σένα στις αξιολογήσεις των σημαντικών ανθρώπων γύρω μου.
Νἀσαι πάντα καλά.

D.Angel είπε...

Υπέροχες αλλαγές
Συγχαρητήρια!
Τον καλλιτέχνη δεν τον γνωρίζω
Επίθετο σε -άκης, από πού είναι;
Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα

Μ είπε...

Δεν τον ήξερα καλή μου, σ' ευχαριστώ πολύ που μου τον γνώρισες! Αξίζει να μαθαίνουμε για νέους αξιόλογους καλλιτέχνες!
Εξαιρετική η συνέντευξη!
Καλή εβδομάδα με υγεία γλυκιά μου!!!!

logia είπε...

Α μπράβο Αρτιστάκι

ένας πολύ ταλαντούχος συνθέτης!
καλά έκανες και τον παρουσίασες!!!!
πολύ ωραία δουλειά!

Margo είπε...

Άλλο ένα μπράβο και από μένα!
Από εσένα τον γνώρισα και εδώ μας έδωσες την ευκαιρία να τον μάθουμε ακόμη καλύτερα. Θα παρακολουθήσω τη δουλειά του με ενδιαφέρει πολύ!

Φιλί:)

φτερό στον άνεμο... είπε...

like, like, like :)))

Μπράβο μεγάλο και ευχαριστώ ακόμα μεγαλύτερο για όλο τον κόπο σου, άξιζε όμως νομίζω πολύ!
Να σαι καλά Αρτιστάκι

Μικρές ανάσες είπε...

Προς όλους τους φίλους bloggers:

Σας παρακαλώ κάνετε αναδημοσίευση το link που σας στέλνω, δεν επιτρέπετε να αφήσουμε να περάσει έτσι μια τόσο διδακτορική κίνηση

http://smallbreaths.blogspot.com/2010/06/blog-post_29.html

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Μπράβο θαλασσόλυκε, πραγματικά ενδιαφέρον συνολικά το πόστ.
Πολύ καλές οι συνθέσεις σε μιά εποχή που όλο και περισσότερο τα ακούσματα μου προσανατολίζονται στο εξωτερικό.

Όταν ωριμάσουν οι συνθήκες και φυσικά το κοινό θα σε προτιμήσω σίγουρα

MenieK είπε...

υπέροχη μουσική

Πορτιάτης είπε...

Καλημέρα Roadartist!
Αργοπόρησα και δεν πρόλαβα να σου ευχηθώ, στην προηγούμενη ανάρτηση, για τα θυρανοίξια των σχολίων σου...
Δεν μας έλλειψες το προηγούμενο διάστημα (με τόσες όμορφες αναρτήσεις πώς θα'ταν δυνατό;) αλλά τα σχόλια κάνουν το όλο ζήτημα του blogging αμεσότερο...
Σου εύχομαι λοιπόν τα καλύτερα και περισσή υγεία και δύναμη και σε προτρέπω να συνεχίσεις να μας καλομαθαίνεις με τις εξαιρετικές σου αναρτήσεις!

Ειρήσθω εν παρόδω (και για να μην αδικήσουμε το post) σε ευχαριστώ που μας σύστησες τον πραγματικά ταλαντούχο και αξιόλογο Γ.Βαρσαμάκη, που πολλοί δεν γνωρίζαμε ως τώρα αλλά μετά την ωραία σου συνέντευξη θα προσέχουμε στο μέλλον!

Υ.Γ. Ωραίες οι αλλαγές σου! Με καλοκαιρινή διάθεση! :))

Roadartist είπε...

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ανάγνωση και την συμμετοχή σας.

Μία μόνο διευκρίνηση, βρίσκομαι εκτός Αθηνών και η πρόσβαση στο διαδίκτυο δεν είναι εφικτή.
Για την ακρίβεια τώρα μπήκα από δανεικό pc και για πολύ λίγο..
Μόνο να δω τα σχόλια σας, και να σας απαντήσω. Δε ξέρω πότε θα έχω και πάλι πρόσβαση.. Ίσως για τις επόμενες μέρες και να μην το επιδιώξω.Σε κάθε περίπτωση θα τα δω αλλά μάλλον κάπως καθυστερημένα..
Να είστε καλά!

Roadartist είπε...

@ Βάσσια : Αξίζει. Χαίρομαι που σου άρεσαν οι αλλαγές Βάσσια, σε ευχαριστώ πολύ!

Roadartist είπε...

@ Σοφια : Καιρός δεν είναι; Όσο μπορώ και περνά από το χέρι μου θα το προσπαθώ φιλενάδα. Φιλάκια πολλά!



@ ΣΟΦΙΑ ΣΤΡΕΖΟΥ : Σοφία καλησπέρα. Σε ευχαρίστησα και προσωπικά για τα λόγια σου. Δεν ξέρω αν τα αξίζω, σε κάθε περίπτωση αυτό που μπορώ να πω είναι πως πάντα προσπαθώ για το καλύτερο.. Και κάθε φορά περισσότερο.. Και για όσο θα υπάρχω αυτό θα ακολουθήσω ως αρχή.. Τα είπαμε και πιο προσωπικά και σε ευχαριστώ για αυτό. Καλό μεσημέρι.

Roadartist είπε...

@ D.Angel : Χαίρομαι που σου άρεσαν οι αλλαγές, ευχαριστώ! :) Τώρα για την καταγωγή του να είμαι ειλικρινής δεν το γνωρίζω, δε μου δημιουργήθηκε η απορία.. :) Μα αν ψάξεις ίσως και να το βρεις site του. Καλό μεσημέρι!




@ Μαργαρίτα : Να είσαι καλά Μαργαρίτα μου, σε ευχαριστώ, καλό μεσημέρι. Υγεία για όλους το πιο σημαντικό.

Roadartist είπε...

@ logia : Να είσαι καλά logia, σε ευχαριστώ πολύ. Καλό μεσημέρι και καλή σου δύναμη :)




@ Margo : Είναι θετικό αν κάτι το γνωρίζετε από εδώ.. Να είσαι καλά margo και να περνάς όμορφα, φιλιά!

Roadartist είπε...

@ φτερό στον άνεμο... : να είσαι καλά! Και εγώ νομίζω πως άξιζε.. διαφορετικά δε θα έμπαινα καν σε αυτή την διαδικασία.. Σε ευχαριστώ!

Roadartist είπε...

@ Μικρές ανάσες : Φίλη μου όπως ανέφερα πιο πάνω είμαι εκτός Αθηνών, έχω μπει μόνο για λίγο, και η σύνδεση σε λίγο λήγει. Υπομονή για λίγες μέρες όταν θα μπορέσω να αλλάξω το ποστ αυτό! Κράτα με ενήμερη αν θα μπορείς..

Roadartist είπε...

@ Κ.Υ.Π. WALKING : Καλησπέρα κυπ, ο θαλασσόλυκος εδώ χααχαχ σε ευχαριστεί :) Πότε θα πας διακοπές; Θα πας; Καλά να περάσεις.. Εγώ για λίγο αυτές τις μέρες είναι εκτός Αθηνών, να αλλάξω παραστάσεις. Φιλάκια :)

Roadartist είπε...

@ MenieK : όντως.. καλώς ήρθες..

Roadartist είπε...

@ Πορτιατης : Πορτιάτη ευχαριστώ πολύ για τα λόγια εκτίμησης.. Όσο μπορώ, ότι μπορώ από το μικρό μου πόστο, για όσο θα μπορώ ακόμη. Σίγουρα έτσι υπάρχει επικοινωνία και είναι πιο άμεσα..
ΥΓ χαίρομαι που σου άρεσαν οι αλλαγές, επιλογές.. ευχαριστώ!

Κλείνει η σύνδεση, στέλνω πολλά φιλιά σε όλους τους φίλους!

leondokardos είπε...

Πώρτη φορά τον άκουσα. Έχει κάτι το πολύ ιδιαίτερο η σύνθεσή του και η μείξη των οργάνων που παίζουν.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Απο 18 Αυγούστου θα βρίσκομαι στη Σύρο θαλασσόλυκε.
Καλή ξεκούραση.

Άστρια είπε...

Μπράβο roadartist μου!
πολύ καλή η συνέντευξη με ουσιαστικές ποιοτικές ερωτήσεις που βοήθησαν έναν αξιόλογο νέο άνθρωπο να πει κάποια επίσης ουσιαστικά πράγματα για τον εαυτό του και τη δουλειά του.
Δεν έτυχε να ακούσω έργα του και σ' ευχαριστούμε για την γνωριμία του έργου του. Του εύχομαι καλή επιτυχία και πάντα να τον ακολουθεί αυτή η ποιότητα που τον διακρίνει.

Σε φιλώ, να περνάς καλά, να κάνεις μπανάκια και να ξεκουραστείιιιις:))
(εγώ σου γράφω από ξένο υπολογιστή)

υγ. πολύ μου άρεσε η φωτογραφία της επικεφαλίδας του blog σου, αντιπροσωπευτική:)

και κάτι ακόμα, πάντα σε θαυμάζω:))

Dimitris A. είπε...

Ο Γιώργος είναι πολύ ταλαντούχος δημιουργός,
κι όπως λέτε τυπάκι στην παρέα.
Είναι επίσης πολύ καλός καθηγητής.

Στη μουσική του ακούς μια μεγαλοπρέπεια,
ωστόσο όταν τον βλέπεις να δουλεύει στο στούντιο,
σου φαίνεται τόσο εύκολος,
και είναι πάντα ανοιχτός στις ιδέες των άλλων.

Χαίρομαι που τον ανακαλύπτει σιγά-σιγά κι άλλος κόσμος.
Οι θησαυροί, άλλωστε, είναι για τους πολλούς!


Πολύ ενδιαφέρουσα η συνέντευξη, φίλη μου Roadartist,
και συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία.

Τρελός του Χωριού είπε...

πολύ αξιόλογος δημιουργός.
Καί όπως όλοι οι δημιουργοί,
έτσι και αυτός
δεν αντέχει να βλέπει τα έργα του ,
τα παιδιά του ,
να πρέπει να περάσουν από την κρίση
ανθρώπων ουσιαστικά ασχετων με την Τεχνη,
βλέπουν την πνευματική δημιουργία σαν προιόν
και τους νιάζει αν θα πουλήσει ή όχι για να στο προωθήσουν .

Coco είπε...

obrigada....ευχαριστούμε!

καλές διακοπές!!

(κι ελπίζω άμα γυρίσεις
νά΄χει στρώσει ...κι η δική μου σύνδεση! :)

Νηφάλια Μέθη είπε...

να σου χαριζεται παντα το μερακι να ανακαλυπτεις το φως φιλαρακι
και η χαρα να το μοιραζεσαι...

καλα να περνας!

και ευχαριστω για το ανοιγμα των σχολιων :)

jf είπε...

Πολύ μ'αρέσει η roadartist στους δρόμους της τέχνης, του πολιτισμού, της ζωής...

Ένα καλό Σ/Κ σου εύχομαι

Leviathan είπε...

euxomai poli poli kali epitixia!!!! kalimera kai kali kiriaki!! :)

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.ΩΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΒΡΩ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.

Roadartist είπε...

Καλησπέρα eΦίλοι μου..
Ξανά στην Αθήνα.. Έλειψα τις προηγούμενες ημέρες, δεν είχα πρόσβαση στο διαδίκτυο..
Τώρα εδώ, μη ξέροντας για πόσο, για όσο..
Καλησπέρες πολλές σε όλους!


@ leondokardos : Και εγώ αυτό πιστεύω.. Την καλησπέρα μου Lionheart και καλή εβδομάδα!

Roadartist είπε...

@ Κ.Υ.Π. WALKING : Τέλεια ΚΥΠ! Θα περιμένω ανταποκρίσεις, Email με τις κρεπάλες σου! Στη Σύρο τους φίλους σου τους καρχαρίες δύσκολα θα τους πετύχεις.. του χρόνου Αυστραλία! Λολ :) Εδώ και πάλι, μέχρι να ξαναφύγω.. Φιλιά!

Roadartist είπε...

@ Άστρια : Άστρια τώρα μπήκα στο διαδίκτυο.. Νομίζω πως αξίζει να ψάξεις τη μουσική του.
Έκανα μπάνια τις προηγ. μέρες, μόνο που μου φάνηκε λίγος ο χρόνος..Τη θάλασσα δεν την χορταίνω ποτέ.. :) Καλή εβδομάδα!

Roadartist είπε...

@ Dimitris A. : Να είσαι καλά Δημήτρη, δεν έκανα τίποτε άλλο από το να συζητήσω μαζί του και να μεταφέρω εδώ κάποια σημεία της συνομιλίας μας.. Αξίζει να ακουστεί, αυτό του είπα.. σίγουρα οι "θησαυροί είναι για τους πολλούς".. Αρκεί να είμαστε ανοικτοί σε ακούσματα! Καλή σου εβδομάδα!

Roadartist είπε...

@ Τρελός του Χωριού : δε μπορώ παρά να συμφωνήσω.. Καλή εβδομάδα Λογικέ τρελέ.. :-)

Roadartist είπε...

@ Coco : Τι έγινε;;; Έστρωσε η σύνδεση;;; Πως κυλάει η ζωή εκεί στην Βραζιλία;; Φιλιά :)))

Roadartist είπε...

@ Νηφάλια Μέθη : Μια από τις καλύτερες ευχές είναι αυτή Φίλη μου Νηφάλια Μέθη και ειλικρινά σε ευχαριστώ πολύ που "το" είδες έτσι! Η αλήθεια είναι πως αν τελειώσει αυτό το μεράκι, θα πάψει να υπάρχει το Blog. Φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ JamanFou : ..πολύ μου αρέσει που σου άρεσε.. :)) και σε ευχαριστώ! Καλή μας εβδομάδα jamanfou :D

Roadartist είπε...

@ Leviathan : Καλή εβδομάδα να έχουμε! Να είσαι καλά!

Roadartist είπε...

@ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS : Καλό καλοκαίρι και σε σένα.. Εύχομαι να ξεκουραστείς και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου με όμορφες εικόνες!! Και εσύ να είσαι καλά, υγεία πάνω από όλα! Φιλιά~

Related Posts with Thumbnails