26 Ιουνίου 2014

το πρώτο θεατρικό μου έργο στο ραδιόφωνο...


Η σημερινή ανάρτηση αφορά ένα δικό μου έργο. :) 
Το έγραψα, το έστειλα σε ένα Διαγωνισμό Θεατρικών έργων που είχε προκηρύξει το ΡΙΚ, όπου τελικά προκρίθηκε για να μεταδοθεί από το Πρώτο Πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου. 

Αν αγαπάτε το θέατρο, και αν σας ενδιαφέρει η ραδιοφωνική μεταφορά ενός θεατρικού έργου, τότε μπορείτε να συντονιστείτε τη Δευτέρα 30 Ιουνίου στις 19.15μέσω του ίντερνετ (- εκτός και αν μένετε στην Κύπρο, οπότε μπορείτε να ακούσετε από το ραδιόφωνο -) στο Πρώτο Πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, όπου θα μεταδοθεί το έργο. 

Για να σας προϊδεάσω ως προς το θέμα. Έγραψα αυτό το θεατρικό το 2012, θέλοντας αρχικά να εκφράσω την αγωνία της γενιάς μου. Της γενιάς των τριάντα στην Ελλάδα της κρίσης. Ευελπιστώντας να μιλήσω για θέματα που με απασχολούν, αν γινόταν να προτείνω λύσεις, διεξόδους μέσω αυτού. Νομίζω πως το τέλος του έργου είναι φωτεινό. Αυτό ήθελα. Ελπίζω να το κατάφερα. 

Κάποια λίγα στοιχεία για το έργο.

Τίτλος έργου : Ατάκτως ερριμμένα.

Περίληψη έργου : 
Μια παρέα νέων έρχεται σε σύγκρουση με αλήθειες που οι περισσότεροι αποφεύγουν να αντιμετωπίσουν.  Καθένας και μια διαφορετική προσωπικότητα, που ψάχνει εναγωνίως τα βαθύτερα ‘θέλω’ της για να φωτίσει τα αδιέξοδα της. Αναζητώντας την ολοκλήρωση μέσα από τη δημιουργία και τον έρωτα, σε ένα διαρκή αγώνα με τα επαγγελματικά και κοινωνικά αδιέξοδα, με τη μοναξιά και την ασφυξία της μεγάλης αφιλόξενης πόλης. Σανίδες σωτηρίας, η φιλία και τα όνειρα τους. Θα σωθούν; 

Τη Δευτέρα 30 Ιουνίου στις 19.15, όσοι ενδιαφέρεστε και αγαπάτε το θέατρο, μπορείτε να συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, για να το ακούσετε. Μαζί με εσάς θ' ακούσω και εγώ τις λέξεις μου, μέσα από τους ηθοποιούς. Περισσότερα μετά από τη μετάδοση. Αγάπη σε όλους.  

54 σχόλια:

kostas είπε...

Congrats!! !!

kleio είπε...

Super! Μπράβο!

Loustrakos είπε...

Εννοείται ότι θα συντονιστώ!!!

Καλοτάξιδο και να το δούμε και σύντομα στο σανίδι!!!!!!!!

Άστρια είπε...

Και βεβαίως θα συντονιστούμε!!!
:)

Το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον γιατί γράφεται από έναν άνθρωπο ταιριαστό ηλικιακά με τους ήρωές του, αλλά κυρίως γιατί αυτόν τον άνθρωπο τον γνωρίζουμε τόσο καλά για τις ποιοτικές επιλογές του, την ειλικρίνειά του, τις τόσες ανησυχίες και αγωνίες που έχουν εκφραστεί από καρδιάς μέσα από αυτό το blog και έγινε δικός μας άνθρωπος.


Από το 2012 και καμία δημοσίευση για την επιτυχία στο διαγωνισμό μέχρι σήμερα, από σεμνότητα, τόσο σπάνιο σήμερα. Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν φίλη μου roadartist για την επιτυχία στο διαγωνισμό και ολόψυχες ευχές για καλή επιτυχία στο ραδιόφωνο αλλά και μετά στη σκηνή!!!:)

Ξενικός είπε...

δημιουργικό! Μπράβο!
Φαντάζομαι πως θα ακολουθήσουν κι άλλες εκκολάψεις...
Ξενικός

mahler76 είπε...

Υπέροχο νέο. Αν όλα πάνε καλά βεβαίως και θα συντονιστώ. Αν με τα ζόρια που τραβάει το ιντερνέτ μου δεν ξέρω πόσο θα καταφέρω να ακούσω. Καλή επιτυχία εύχομαι από καρδιάς.

kovo voltes... είπε...

Συντονισμένοι όλοι, μια παλλόμενη ψυχή...;)
*μπράβο σου είπα? Ξανάαααα ;)

Βίκυ Δερμάνη είπε...

μπράβο! μπράβο! μπράβο!

και θα συντονιστώ!

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Υπέροχα νέα και ευχές για συνέχεια σε αυτή σου την δραστηριότητα.
Να ελπίζω σε κάποιο αρχείο, που θα έχουμε την δυνατότητα να ανατρέξουμε, όσοι εξ υμών δεν μπορούμε να είμαστε πιστοί στο ραντεβού της Δευτέρας;
Πάντα τέτοια Road!!!

το φονικο κουνελι είπε...

Συγχαρητήρια. Είμαι πολύ περίεργος, καθώς δεν έχει τύχει να ακούσω θεατρικό ως τώρα μέσω ραδιοφώνου. Εννοείται θα συντονιστώ!

VAD είπε...

Με δεδομενη την ποιότητα που για πολλά χρόνια απολαμβανουμε στο μπλογκ σου,ειμαι βεβαιος οτι θα το δουμε και στη σκηνή!

Roadartist είπε...

@ kostas : σε ευχαριστώ :)

Roadartist είπε...

@ kleio : ευχαριστώ. :)

Roadartist είπε...

@ Loustrakos : ευχαριστώ πολύ από καρδιάς, ήταν ένα απρόσμενα ευχάριστο νέο... Περιμένω και εγώ να το ακούσω... :)

Thalassenia είπε...

Συγχαρητήρια!!!!

Θα είμαστε εκεί :)

BUTTERFLY είπε...

Yπεροχα νεα!! Συγχαρητηρια! αξιζεις καθε διακριση! Αν μπορεις μετα να αναμεταδοσεις μαγνητοσκοπημενη την εκπομπη θα ειναι τελεια! Πρωινη ωρα! Φιλια!

BLUEPRINTS είπε...

εξαιρετικά, μπράβο και θα είμαστε συντονισμένοι εννοείται, άντε κι εδώ με το καλό...

thinks είπε...

Είναι πραγματικά ένα υπέροχο συναίσθημα όταν επιλέγονται τα έργα ενός ανθρώπου για δημοσίευση, εκτέλεση, μετάδοση... όταν ακούει κανείς τα λόγια που έγραψε να λέγονται από τους χαρακτήρες που έπλασε --από ηθοποιούς. Η επιλογή από άλλους του να γίνει αυτό είναι η επιβεβαίωση ότι πράγματι υπάρχει κοινή, και κοινωνική αξία στο έργο. Πόσο πραγματικά όμορφο που αισθάνεσαι το συναίσθημα αυτό τώρα και πόσο υπερήφανοι είμαστε όλοι όσοι σε ξέρουμε, έστω και ιντερνετικά. Μπράβο σου! Με το καλό, και να είναι μόνο η αρχή!

Roadartist είπε...

@ Άστρια : Ευχαριστώ και από εδώ, είδα και το μπάνερ που έβαλες στο μπλογκ σου, σχολίασα και εκεί, σε ευχαριστώ κ από εδώ. Για όλα. Να δούμε πως θα γίνει και η μεταφορά, πάντα ένα θεατρικό είναι και στο τι τύχη θα έχει. Η χαρά σίγουρα όμως είναι μεγάλη. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.

Roadartist είπε...

@ Ξενικός : εαυτού, Θεού, συγκυριών, χρόνου και τύχης κλπ... ή εν ολίγοις "θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος". Σ΄ευχαριστώ. :)

Roadartist είπε...


@ kovo voltes... : Ευχαριστώ πολύ βολτίτσα, είναι περίεργη μεταφορά ενός θεατρικού στο ραδιόφωνο, ίσως όχι για όλους, μα η χαρά μου είναι μεγάλη, όπως και να βγει. Θα περιμένω εντυπώσεις σου. :)

Roadartist είπε...

@ Βίκυ Δερμάνη : Σε ευχαριστώ. :) Ελπίζω να σου δώσει πράγματα... αν το ακούσεις στείλε μου εντυπώσεις στο email μου. :)

Roadartist είπε...

@ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ : Βαγγέλη θα προσπαθήσω να το ηχογραφήσω, αν και με ενημέρωσαν από το ΡΙΚ ότι μετά από τη μετάδοση, θα υπάρχει ηχογραφημένο στο αρχείο τους. Θα δούμε. Όπως και να έχει, δεν υπάρχει λόγος να αγχωθείς, σε ευχαριστώ πολύ!!

Roadartist είπε...

@ το φονικο κουνελι : Είναι περίεργη αίσθηση το ράδιο στο ραδιόφωνο. Έχει κάτι από τα παλιά, πρέπει να αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη να ταξιδέψει, να πλάσεις τους χαρακτήρες καθώς θα τους ακούσεις και να τους φανταστείς να κινούνται μπροστά σου. Είναι μαγικό. Αλλά πάντα εκτός από το κείμενο, παίζουν ρόλο οι ηθοποιοί στο αν θα μπορέσουν να χειριστούν καλά το κείμενο σου. Αν το ακούσεις θα περιμένω εντυπώσεις. Σε ευχαριστώ.

Roadartist είπε...

@ VAD : Να είσαι καλά Βασίλη. Ευχαριστώ για όλα. :)

Roadartist είπε...

@ Thalassenia : Ευχαριστώ πολύ καλή μου φίλη. Κλείσε τα φώτα και βάλε ράδιο! Ελπίζω να σε πάρει μαζί του. :)

Roadartist είπε...

@ BLUEPRINTS : σε ευχαριστώ πολύ. Όποιος μπορέσει να το ακούσει, θα ήθελα να μου στείλει με ένα εμαιλ εντυπώσεις. :)

Roadartist είπε...

@ thinks : Είναι αυτά που μόλις περιέγραψες. Έτσι ακριβώς. Περιμένω να νιώσω αυτό που γράφεις. Θα είναι κάτι πολύ περίεργο, για να δούμε. Ευχαριστώ για τα λόγια και το σχόλιο σου, πραγματικά Δημήτρη με τιμούν.

quartier libre είπε...

@
πόσο πολύ χαίρομαι !

:)

Roadartist είπε...

@ quartier libre : ειδικά για σένα, πολύ Αγάπη μόνο. :) <3

Margo είπε...

H Άστρια έθιξε τη σεμνότητα που διέπει την δημιουργό και θα συμφωνήσω απόλυτα!!!!!
Χαίρομαι πολύ που ήρθε η ώρα να το ακούσουμε και εύχομαι και εγώ με τη σειρά μου να έρθει και η ώρα να το δούμε. Αν συμβεί στην Αθήνα θα κάνω τα αδύνατα δυνατά να το δω ζωντανά :-)
Αν ζητήσεις την γνώμη μου για το έργο, τελείως αντικειμενικά, θα είναι θετική και βάλε. Ξέρουμε τη δημιουργό τι πλάσμα ;-))
Ανυπομονώ!!!
Φιλιά πολλά πολλά :-)

Hfaistiwnas είπε...

Συγχαρητήρια! Μπράβο και εύχομαι να πάνε όλα καλά! Ελπίζω να μπορέσω! :)Αλλιώς με κάποιον τρόπο κράτα την εκπομπή και βάλτην εδώ!!

Roadartist είπε...

Ευχαριστώ όλους σας που διαβάσατε εν μέσω καύσωνα ;) την ανάρτηση, μοιραστήκατε αυτή την "επιτυχία" και τη χαρά μου, σχολιάσατε εδώ.
Είναι κάτι που σίγουρα δε σου τυχαίνει κάθε μέρα, πόσο μάλλον στη σημερινή εποχή.

Roadartist είπε...

@ Margo : Άλλοι το λένε σεμνότητα, άλλοι εσωστρέφεια, άλλοι παραξενιά, όπως και να έχει είναι δείγμα του χαρακτήρα μου. Τι νόημα όμως θα είχε και πιο πριν, αφού δεν είχε φτάσει η έγκριση της μετάδοσης; Γέλασα πολύ με την "αντικειμενική" σου άποψη χαχα, σε ευχαριστώ από καρδιάς.
Ελπίζω να σε βοηθήσει η σύνδεση ;)
Φιλιά πολλά!

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Λύσεις θα βρεθούν. Σε ευχαριστώ φίλε Ηφ. :)

Μ είπε...

Συγχαρητήρια καλή μου!!!! Αν είμαι σπίτι, θα το ακούσω!!!! Την αγάπη μου κι ευχές για ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!!!

Roadartist είπε...

@ Μαργαρίτα : σε ευχαριστώ πολύ Μαργαρίτα! Αλήθεια το blog "θέατρο στο ραδιόφωνο" ανήκει σε σένα, το σκεφτόμουν εχτές. Συγχαρητήρια στους συντελεστές του. Παλιά έβρισκα πολλά αγαπημένα έργα εκεί. Καλό σκ επίσης, φιλιά.

Μαρία Έλενα είπε...

Μπράβο σου
Θα το ακούσω σίγουρα.
Φιλάκια ...

Σεβάχ ο Θαλασσινός είπε...

Ωω, μπράβο Μαίρη!!

Θα κάνω ό,τι μπορώ για να το ακούσω.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ χαίρομαι που βλέπω το αστέρι σου να ανατέλλει από την Κύπρο, εύχομαι να ανέβει ψηλά στο θεατρικό και λογοτεχνικό στερέωμα!

Roadartist είπε...

@ Μαρία Έλενα : Ευχαριστώ πολύ από καρδιάς! :)



@ Σεβάχ ο Θαλασσινός : Ευχαριστώ. Ακόμη και αν θα είσαι πιεσμένος όμως αύριο, θα βρεθεί τρόπος, να μην πιεστείς. Και πάλι σε ευχαριστώ.

Roadartist είπε...

@ ηλιογράφος : Ποιο αστέρι καλέ; Μην γράφετε τέτοια... είναι ένα πρώτο αποτύπωμα ψυχής, ένα έργο που αξιώθηκε να βρει δίοδο επικοινωνίας με το κοινό και είμαι ευγνώμων για αυτό. Όπως και για εσάς. :)

city art είπε...

μπραβο για τη δημιουργια, που το εγραψες αρχικα,
μπραβο για τη διακριση για τη μεταδοση του απο ενα καναλι εθνικο
μπραβο για το θαρρος
και οπως λεμε στο θεατρο ΣΚΑΤΑΑΑ :)

Roadartist είπε...

@ city art : ευχαριστώωωω πολύυυ!!

quartier libre είπε...

@
τι θα γίνει, παιδούδι ;
λέω,
θα ανοίξουμε απόψε καμιά μικρή σαμπάνια ;
έστω, μπύρες !
έστω, μιά βότκα ;
με πορτοκάλι ;


εύχομαι
να είναι η ζωή σου ευαίσθητη
και γερή !

και τυχερή !

Roadartist είπε...

@quartier libre: χρωστάω κέρασμα λοιπόν, άλλο που δε θέλω δηλαδή :)

Σ' ευχαριστώ πολύ, πολύ!

Coco είπε...

Καϊπιρίνιες! Συγχαρητήρια!!

Roadartist είπε...

@ Coco : Ευχαριστώ πολύ φίλη! :)

eugeniak είπε...

Συντονίστηκα και το παρακολούθησα Αρτιστάκι !
Θερμά συγχαρητήρια και πολλά ευχαριστώ !
Είχα νοσταλγήσει το θέατρο στο ραδιόφωνο.....
Θα το ξαναπώ, σύντομα θεατρικό σου και στο σανίδι !!!!
Φιλιά
Ευγενία

magda είπε...

Πόσα συγχαρητήρια να σου δώσω αγαπητή μου φίλη, που είσαι ένας πολιτισμός από μόνη σου!!!
Πόσο λυπάμαι που δεν μπόρεσα να το ακούσω...
Ευελπιστώ ότι θα μας βοηθήσεις με κάποιο τρόπο να το δούμε στο Ίντερνετ.
Σου εύχομαι ολόψυχα να πας μπροστά, γιατί το αξίζεις!

Roadartist είπε...

@ eugeniak : Ευγενία σε ευχαριστώ! Απάντησα και στο εμαιλ που έστειλες. Καλό σκ!

Roadartist είπε...

@ magda : Θα αναρτηθεί άμεσα Μάγδα και στο blog, με link όπου θα μπορέσεις να το ακούσεις. Ευχαριστώ πολύ, πολύ, φιλιά. :)

nikiplos είπε...

Αγαπητή Καλλιτέχνιδα καλησπέρα...
Είχα διαβάσει έγκαιρα την ανάρτησή σου αυτή και δεν ξέρεις πόση μεγάλη χαρά μου είχε δώσει...
Συγχαρητήρια κατ' αρχήν και σιδεροκέφαλη από τα βάθη της καρδιάς μου...

Σε ευχαριστώ και για το σχόλιό σου...

Το θέμα όπως το περιέγραψες είναι κάτι που καίει σήμερα στην Ελλάδα όλες τις ηλικίες, αλλά νομίζω πως η ηλικιακή ομάδα που γράφεις έχει τον πρώτιστο λόγο, αφού φαίνεται ως η πρώτη γενιά που είναι αποκλεισμένη σχεδόν από όλα... Εντούτοις οι φίλοι φαίνονται και στα δύσκολα, αλλά πως να δοκιμαστείς, όταν οι περισσότερες φιλίες "σφυρηλατήθηκαν" σε μια ευμάρεια και ευτυχία?

Ας είναι πολύ θα ήθελα να το ακούσω ή να το δω στο σανίδι...

Σε φιλώ για την ώρα...

Roadartist είπε...

@ nikiplos : Καλέ μου φίλε nikiple μου, νόμιζα ότι είχες κάτι... Εύχομαι να είσαι καλά. Όσο για τα λόγια, να είσαι καλά, ευχαριστώ.
Γράφω τώρα μια ανάρτηση, θα προσπαθήσω να την ανεβάσω αύριο.
Θερμές ευχαριστίες που πέρασες από εδώ, και σε διαβάζω ξανά,
μη χαθείς,
σε φιλώ, καλή Κυριακή. :)

Related Posts with Thumbnails