14 Ιουνίου 2012

Il Trovatore στο Ηρώδειο


Μόνο λίγες φωτογραφίες από τη σημερινή βραδιά στο Ηρώδειο, με το Τροβατόρε του Τζουζέππε Βέρντι από την Εθνική Λυρική Σκηνή.  

Είναι όμορφο να μην καταχωνιάζεις τέτοιες στιγμές, να τις μοιράζεσαι, να μπορείς αργότερα να τις θυμάσαι και να τις επαναφέρεις μπροστά σου. 

Σε τόσο δύσκολες εποχές, συνειδητοποιείς περισσότερο την αξία του πολιτισμού. 
Και χαίρεσαι ακόμη περισσότερο που εξακολουθούν να γίνονται πολύ όμορφα πράγματα στην πόλη σου. Τόση μαγεία να παλεύει κατά της τόσης σήψης.
Η ψυχή περιμένει κάθε καλοκαίρι αυτές τις βραδιές κάτω από την Ακρόπολη.

14 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα σας Καλλιτέχνιδα!

teleytaios είπε...

Εξαιρετικό!

Φαντάζομαι ότι θα ήταν απολύτως μαγευτικά, έτσι δεν είναι;

Την καλημέρα μου.

eirini είπε...

Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτές οι βραδιές και ξεφεύγει το μυαλό και το μάτι από όλα τα τραγικά που συμβαίνουν γύρω μας!
Δεν είχα την ευκαιρία ποτέ να παρακολουθήσω κάτι στο Ηρώδειο... πόσο πολύ θα ήθελα!!!
Καλημέρα Roadartist μου με πολλά φιλιά!!!

Roadartist είπε...

Μπορείτε να ακούσετε απόσπασμα από την όπερα, πατώντας δίπλα στο μηχανηματάκι!!! Καλημέρα!!!


@ Ηφαιστίωνα : Καλημέρα πέρα ως πέρα, καλημέραααααα!

Roadartist είπε...

@ teleytaios : είναι ένας μαγικός χώρος, τον έχω συνδυασμένο μέσα μου με παραστάσεις του καλοκαίριοθ... Κάθε χρόνο βλέπω παραστάσεις, ξεκουράζεται η ψυχή εκεί... Ήταν μαγευτικά!

Roadartist είπε...

@ eirini : Να το κάνεις είναι μια υπέροχη εμπειρία. Από τα ομορφότερα αρχαία θέατρα παγκοσμίως! Και τα εισιτήρια προσιτά. Αν κατέβεις Αθήνα μέσα στο καλοκαίρι κανόνισε να έχεις κλείσει εισιτήρια για να δεις κάποια παράσταση ή συναυλία. Έχει αρκετές ενδιαφέρουσες! Ακριβώς ευτυχώς που υπάρχουν τέτοιες βραδιές, τροφοδοτούν με δύναμη το μυαλό και ξεφεύγει από τα παράλογα.
Το μόνο που παράγει ελπίδα είναι ο πολιτισμός...

ξωτικό είπε...

Αααα δεν παίζω !!στις φωτό σου μοιάζει ακόμα ωραιότερη η εμπειρία !!!
Και μόνο το ασφυκτικά γεμάτο Ηρώδειο ειδικά τέτοιες μέρες γεμίζει την ψυχή μου ευφορία και αισιοδοξία !!!

Ανώνυμος είπε...

:O ... Έχω μείνει... άφωνη!!!!
Δεν έχω λόγια...!!! απλά τέλειες!!!!

Καλή σου μέρα!

Roadartist είπε...

@ ξωτικό : μα τι πιο όμορφο από το να βλέπεις ένα θέατρο κατάμεστο και το κοινό να παρακολουθεί ευλαβικά; Και μάλιστα ένα κοινό κάθε ηλικίας... Πανέμορφα ήταν, ανυπομονώ για την Tosca!!! Όσο για τις φωτογραφίες, σιγά τα γνωστά σου τώρα μμμμμμ, εσύ παιδί μου έχεις γίνει ειδική :))

nikiplos είπε...

επίκαιρο έργο... και τα δρώμενα συμμετείχε ένας φίλος... :)
αλλά δεν πήγα... έχασα... ελπίζω να μην μου θυμώσει...
δυστυχώς τούτη την περίοδο τρέχω (ευτυχώς)...

pAnOs είπε...

...χθες εγραψα ενα σχολιο αλλα μαλλον δεν το ελαβες....απλα αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι ηταν μια πολυ καλη παραγωγη ...με καλες φωνες και με τις σωστες αναλογιες στο δραματικο μερος της οπερας...οχι υπερβολες...μονο προσωπικα πιστευω οτι το Ηρωδειο δεν εχει τοσο καλη ακουστικη ειδικα για αυτο το ειδος μουσικης...δεν ειναι Επιδαυρος...παραολα αυτα με την σωστη αντιμετωπιση απο το κοινο ( οχι ομιλιες και κινητα την ωρα που εξελισεται ισως η καλυτερη αρια ) ...βγηκε πολυ ομορφο αποτελεσμα ακουστικα ( μαλλον πρεπει να ημουνα διαφορετικη μερα απο σενα εγω ειδα την πρεμιερα)...ανυπομονω επισης για την Τοσκα οπως και εσυ...ελπιζω να μπορεσω να ειμαι εκει...αν οχι στηριζομαι σε σενα για μια μεταφορα του τι ειδες και τι ακουσες ...ευχαριστω για το χρονο που θα διαθεσεις διαβαζοντας αυτο το σχολιο...

ΥΓ επειδη ειδα σε παλαιοτερη δημοσιευση σου κατι λαχαριστες ακογιαλιες και θαλασσες ...σε παρακαλω κανε και καμια βουτια και για μενα ...

Roadartist είπε...

@ ΝέΜεΣις : χαίρομαι που σου άρεσαν, σε ευχαριστώ πολύ, καλό σαββατοκύριακο!

Roadartist είπε...

@ nikiplos : δουλειά μέχρι και τόσο αργά βράδυ; Ελπίζω να τη χαίρεσαι και να σε γεμίζει. Σίγουρα για μια τέτοια περίοδο, θεωρείσαι αρκετά τυχερός, οπότε από αυτή την έννοια 'ευτυχώς'. Καλό Σάββατο!

Roadartist είπε...

@ pAnOs : Πάνο δεν έλαβα κανένα σχόλιο, ειλικρινά δε ξέρω γιατί, μάλλον χάθηκε. Σε ευχαριστώ πολύ για την επιμονή σου να γράψεις ξανά το σχόλιο. Θέλω κ εγώ να πάω στη Τόσκα, αλλά παρομοίως δε ξέρω από τώρα αν θα μπορέσω, θα εξαρτηθεί από τις καταστάσεις. Μπορεί να έχεις δίκιο για την ακουστική... Καλό σου Σαββ/κο!

Υγ αν βρεθώ σε θάλασσα ξανά θα κάνω και για σένα, τελικά αυτό το σκ, μας προέκυψαν αρκετά μποφόρ που δε βοηθούν ιδιαίτερα :)

Related Posts with Thumbnails