1 Ιουλίου 2011

συν +

Και όμως παρόλα τα χημικά, σήμερα το Σύνταγμα
είχε πάρα πολύ κόσμο.. Είναι ένα Συν αυτό...




















 ...μετά τα χτεσινά, σήμερα όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στο Σύνταγμα..Στις φωτο μερικά στιγμιότυπα από σήμερα. Ο κόσμος αρκετός, με πάθος και μεγαλύτερη ενότητα. Σκέφτηκα ότι στη λαική συνέλευση επικρατούσε ακριβώς το αντίθετο από ότι εχτές στη βουλή. Ο κόσμος γεμάτος προβληματισμό και ιδέες. Στην τελευταία φωτό ένας πιτσιρικάς που έκανε πατίνι μπροστά από τη Βουλή. Σκέφτηκα την αντίθεση με εχτές, όπου εκεί ακριβώς υπήρχε μίσος και βία.  Θέλει αγώνα για να υπάρξει δημοκρατία, αλληλεγγύη και ενότητα με τον συν-άνθρωπο... Ίσως αυτές οι αξίες, σήμερα να είναι οι πλέον δύσκολες.

50 σχόλια:

kostas είπε...

"Θέλει αγώνα για να υπάρξει δημοκρατία, αλληλεγγύη και ενότητα με τον συν-άνθρωπο... "

Τι ειπες τωρα. Οι πιο δυσκολες, προς εξαφανιση. Ομορφη εικονα ο πιτσιρικας!

treno fantasma είπε...

..Kathe eikona kai minima. Autes tis meres ti allo na skefteis ektos apo to sintagma, thetiko pou o kosmos de fovithike-xanapige. Rezilikia gia ti kivernisi kai tous ypourgous! Ntropi tou Papoutsi! Posi dil. akoma via? Poli diskola monopatia...kalinixta!

ΣΠ.Ρ, είπε...

ΤΡΕΜΩ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΞΑΝΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ!

ξωτικό είπε...

Δεν είχα καμμία αμφιβολία .....

Τώρα αρχίζουν όλα ,
και η ενότητα θέλει πολύ αγώνα βαθειά μέσα μας


(Oι φωτο δεν ανοίγουν όλες ,το πιτσιρίκι που τα έφαγε μ'αρέσει...)

καλό ξημέρωμα !!

thinks είπε...

Πρέπει να έρθουν πολλοί περισσότεροι και να μείνουν μέρες και μέρες και τις ν΄θχτες, και να έρχονατι περισσότεροι. Χρειάζεται οργάνωση... Κι άλλες φωτογραφίεςσ, στιγμιοτυπα, roadartist, θάθελα να βλέπω κι άλλες πολλές...

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα! Πες τα βρε Καλλιτέχνιδα, αν δεν ήταν το ίντερνετ δεν θα μαθαίναμε και εμείς τίποτα.. τα κρύβουν καλά ότι ωραίο γίνεται και αφήνουν να βγει προς τα έξω η κακή πλευρά..
Καλημέρα και καλή συνέχεια!!

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Καλό μήνα.
Με ειρηνική συνύπαρξη..
ενότητα.. και κουράγιο.. στην παραφροσύνη των παραλόγων..

nefeli είπε...

Καλό μήνα, αισιόδοξο, αγωνιστικό, χωρίς χημικά, λέμε τώρα.
:)

Roadartist είπε...

@ kostas : Αξίζει όμως όσο τίποτα άλλο μια κοινωνία πιο ανθρώπινη! Μακάρι να στραφούμε ακριβώς προς αυτό!

Roadartist είπε...

@ treno fantasma : Καλημέρα, υπάρχουν δυστυχώς στα ματ άνθρωποι γεμάτοι θυμό και βία. Πρέπει να καταλάβουν όμως πως ο εχθρός τους δεν είναι ο κόσμος..

Roadartist είπε...

@ ΣΠ.Ρ : Πρέπει όλη η κοινωνία να μάθει τι ακριβώς ψηφίσανε.. Ζει το μεγαλύτερο κομμάτι της μέσα σε άγνοια!

Roadartist είπε...

@ ξωτικό : Σήμερα τις βλέπεις τις φωτογραφίες; Ελπίζω να μην έχουνε το ίδιο πρόβλημα όλοι.. Η τελευταία ελπίδα μας είναι η ένωση όλων μεταξύ μας..Καλημέρα ξωτικ!!

Roadartist είπε...

@ thinks : Έχω τραβήξει και άλλες, ανέβασα μόνο μερικές.. Κάθε γωνία και με μήνυμα είναι.. Το θέμα είναι να εισακουστεί ο κόσμος, γιατί έχουμε μπει σε πολύ δύσκολα σταυροδρόμια..

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : Εχτές γιατί δεν είχε καθόλου βία; Εχτές δεν υπήρξαν συγκρούσεις, αλλά πολύ ειρήνη και αλληλεγγύρη στον κόσμο.. Αν και βρίζανε, κατηγορούσανε τα ΜΑΤ, που ήταν πίσω από τα κάγκελα της βουλής κανένας δεν στράφηκε με βία κατά τους.. Ακόμη και μετά τα χτεσινά, κάτι λέει αυτό...

Roadartist είπε...

@ Γιαγιά Αντιγόνη : Όλοι ενωμένοι μόνο έτσι..γιατί ο κίνδυνος είναι πια μεγάλος..

Roadartist είπε...

@ nefeli : όπως έγραψα και στον ηφαιστίωνα, εχτές δηλαδή γιατί δεν είχαμε βία; Την βία την προκαλούνε.. Χωρίς χημικά, γιατί εχτές όλο φτερνίσματα..και μάτια να καίνε..

Stranger είπε...

Πραγματικά συγκινήθηκα χθες με την προσέλευση του κόσμου, μετά από 48 ώρες κόλασης.

Το μεγαλύτερο κέρδος μας, είναι ότι επέστρεψε η ανθρωπιά.

Η Εξουσία τώρα τρέμει. Έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά νομίζω ότι μια πρώτη νίκη την πετύχαμε. Αλλάξανε συνειδήσεις!

:)

leondokardos είπε...

Θαυμάσιες οι φωτό σου.
Η Πλατεία δε πρέπει να σταματήσει, κάθε μέρα να γεμίζει.Όλη αυτή η προσπάθεια να μη πάει χαμένη, η μάχη να συνεχιστεί. Δυστυχώς θα έχουμε ακόμα πιο σκληρά μέτρα.

kovo voltes... είπε...

Αυτά τα πιο δύσκολα που χάθηκαν και πρέπει να ξαναβρούμε είναι τα πιο ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ. Γι'αυτό η πλατεία συνεχίζει να αναπνέει. Κανένα χημικό δεν μπορεί να στερήσει το οξυγόνο...
*εξαιρετικές φωτό...

BLUEPRINTS είπε...

χαίρομαι κι εγώ που επανήλθε το σωστό κλίμα (λες και δεν ξέρουμε πότε θα δυναμητιστεί κάθε φορά, προτείνω την επόμενη που είναι σίγουρα "στημένο" το παιχνίδι να τους αφήσουμε μόνους να τα σπάνε-καίνε-χημειοθεραπεύονται και να πάμε σε άλλη πλατεία για σπάσιμο), το φινάλε σου είναι το ζητούμενο

H.Constantinos είπε...

Χάλια μαύρα...
Ευτυχώς πάντως υπάρχει επιμονή, και επίσης ευτυχώς νομίζω θα συνεχίσει να υπάρχει!

Ανώνυμος είπε...

Κανεις καλα που επιμενεις. Τα blogs μπορουν να παιξουν σημαντικο ρολο, αν ο κοσμος ενημερωνοταν απο το διαδικτυο στην ευρυτητα του, θα ειχε καλυτερη αντιληψη και ενημερωση. Να ψαξουμε τροπους εναλλακτικης ενημερωσης, να γυρισουμε τη πλατη στη τηλεοραση, οσο ειναι πουλημενοι και συνεργατες της εξουσιας, το φωτορεπορταζ σου εξαιρετικο!
Μη ξεχασουμε ποτε οτι συνεβει ποτε!


Κ.

teleytaios είπε...

Μακάρι η δυναμική αυτού του κινήματος να συνεχίσει να αυξάνει μέχρι είτε να καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι το πράγμα δεν πάει άλλο είτε να πάρουν δρόμο και να πάνε στα σπίτια τους.

Καλή δύναμη σε όλους. Μακάρι να ζούσα στην Αθήνα για να είμαι εκεί. Συμπαραστέκομαι όπως μπορώ και η σκέψη μου είναι μαζί σας.

Roadartist είπε...

@ Stranger : Κάθε φορά φτάνω με δισταγμό και κάθε φορά φεύγω λίγο πιο αισιόδοξη. Είναι η ενότητα βασικά που υπάρχει.. Κατάλλα, ο δρόμος είναι μακρύς και σίγουρα πολύ δύσκολος. Ελπίζω να μην είναι μάταιες οι ελπίδες μας.. Όπως και αν έχει, τουλάχιστον υπάρχει αγωνιστικότητα που είναι κάτι βασικό.

Roadartist είπε...

@ leondokardos : Τότε πηγαίντε όλοι, πάρτε και τους φίλους σας, ανεβάστε φωτογραφίες σε facebook, twitter και blogs, παρακινήστε τον κόσμο, συμμετέχετε σε όλο αυτό, γνωστοποιήστε τι ακριβώς συμβαίνει σε όλους ακόμη αδιαφορούν..

Roadartist είπε...

@ kovo voltes... : Δυστυχώς σήμερα λείπει η ανθρωπιά και η χαρά για τη ζωή, τα πιο βασικά όπως αναφέρεις. Μακάρι όλα να αλλάξουν κάπως.. μακάρι να μην επαληθευτούν φόβοι.. Σ'ευχαριστώ!

Roadartist είπε...

@ BLUEPRINTS : όλα φαίνονται τόσο αναμενόμενα, που τελικώς πια καταντά κοροιδία. Λες να αλλάξουμε πλατεία; Βρε και εκεί θα φτάσουν εκείνοι, εδώ προχτές πήγανε μέχρι τη Πλάκα και τρομοκρατούσαν τον κόσμο!

Roadartist είπε...

@ H.Constantinos : το θέμα είναι να συνεχίσουμε όλοι, όπως έγραψα και στον λεοντόκαρδο, διαφορετικά θα ξεφουσκώσει ή θα ατονήσει. Ας αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πως ο καθένας μπορεί κάτι, κάπως να αλλάξει, όπως μπορεί!

Roadartist είπε...

@ ανώνυμε: να είσαι καλά. Καλό σκ!

Roadartist είπε...

@ teleytaios : δεν πειράζει και από μακρυά είναι σαν να είσαι δίπλα μας. Για όσα γίνονται δεν βλέπω εύκολη διέξοδο. Καλό μας σκ!

iLiAs είπε...

..καλο μηνα Αρτιστα, χαρουμενο-ειρηνικο! :)

Εκείνος είπε...

Μακάρι να βλέπαμε τέτοιες "καθαρές" φωτογραφίες συχνότερα. Επέτρεψέ μου μέσα στη μαυρίλα, να διακρίνω μεγάλη αισιοδοξία στην ανάρτησή σου.

Καλό μήνα να έχουμε.

nameliart είπε...

Ο στόχος τους να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να τον στείλουν παθητικό τηλεθεατή στον καναπέ, δεν πρέπει να πετύχει!!!
Πολύ καλή η ανάρτησή σου!

Καλό μήνα – και αγωνιστικό, έστω και στο κατακαλόκαιρο! Αυτοί εν τω μεταξύ δεν χάνουν χρόνο…

ar είπε...

Αnte na perimeneis meta anaptixi, otan de mporoune na empneusoun oyte empistosini. Xeiristi politiki!

habilis είπε...

Ο πιτσιρικάς με το πατίνι είναι η ελπίδα μας !!!

angelos είπε...

Σίγουρα παιδιά ο κόσμος ξύπνησε; Γιατί τον τελευταίο καιρό λαμβάνω από γνωστούς κάτι ε-μέιλ για 50%+1 λευκά στις εκλογές και ότι όλοι οι βουλευτές θα πάνε σπίτι τους κτλ κτλ.
Μήπως τελικά ο Έλληνας μασάει κουτόχορτο, μήπως είναι ακόμη έρμαιο των "δήθεν", μήπως το προσωπικό συμφέρον υπερνικά κάθε συλλογικότητα και δύσκολα θ' αλλάξει αυτό;

Εδώ και 2 χρόνια ζω στο εξωτερικό. Απλές ερωτήσεις θέτω, συγχωρήστε με για τυχόν άγνοια.

logia είπε...

και γω θα σταθώ στην πρόταση που στάθηκε και ο Κώστας και το Ξωτικό
θέλει αγώνα η δημοκρατία
(και εσωτερικό) και αλληλεγγύη και ενότητα μεταξύ των ανθρώπων
αυτη είναι η αλήθεια κατά τη γνώμη μου
το "μέσα μας" και το "μαζί" είναι, νομίζω, αυτά που στερουμαστε και αυτά που μας οδηγουν σε κρίση...

Roadartist είπε...

@ iLiAs : Επίσης Ηλία μου, καλό μήνα να έχουμε :) :)

Roadartist είπε...

@ Εκείνος : και όμως το μόνο μέρος που μπορώ να αισθανθώ μια κάποια αισιοδοξία για όσα γίνονται είναι η πλατεία συντάγματος, για αυτό και την καταδιαλύσανε τις προάλλες. Δε θέλουν ο κόσμος να ανασάνει, και όμως παρόλα όσα έγιναν επί 48 ώρες, με αυτή την κόλαση, οι άνθρωποι ήταν δυναμικοί και εξέλαβα αισιοδοξία..

Roadartist είπε...

@ nameliart : Έχεις απόλυτο δίκιο! Αυτό ακριβώς θέλουν, φαίνεται πια ξεκάθαρα. Ο "καναπές" βολεύει πολύ, να μη σταματήσει, ακριβώς. Καλό μήνα και καλή δύναμη όλοι να έχουμε.......... σε ευχαριστώ!

Roadartist είπε...

@ ar : Ακριβώς. Καλό μήνα...

Roadartist είπε...

@ habilis : Για αυτόν πρέπει παλέψουμε όλοι. Για κάθε παιδί, γιατί να μην αρέσει στον κόσμο να βλέπει μόνο ελπίδα και χαρά. Γιατί να καταρρακώνουν ανθρώπινες ζωές. Είναι σκληρό. Μου χάρισε ένα χαμόγελο καθώς τον έβλεπα να κάνει πατίνι εκεί.. ανέμελος..

Roadartist είπε...

@ angelos : Καλημέρα Άγγελε. Δε μπορώ να απαντήσω, δε το γνωρίζω. Κανείς δε μπορεί να ξέρει ακόμη. Έχω μια κρυφή ελπίδα. Προσωπικά όμως νομίζω πως ο κόσμος στην Ελλάδα χωρίζεται σε δυο κατηγορίες: σε εκείνους που έχουνε καταλάβει και συνειδητοποίησει τι ακριβώς γίνεται και σε εκείνους που δεν έχουνε ακόμη καταλάβει τίποτα και είναι αδιάφοροι. Δε ξέρω τι θα υπερισχύσει τελικά.
Πάντως αν στις επόμενες εκλογές (που εύχομαι να μην αργήσουν..) ξαναψηφίσουν τα ίδια κόμματα, δε ξέρω αν θα έχει νόημα να συνεχίσω (προσωπικά) να ελπίζω και να αγωνίζομαι για αλλαγή.. ειλικρινά αυτό το σκέφτομαι. Ώς τότε η ελπίδα θα υπάρχει.. αλλά δίχως όμως βεβαιότητα.. Σε ευχαριστώ για το πέρασμα σου..

Roadartist είπε...

@ logia : Νέλλυ ακριβώς αυτό. Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά τείνει να εξαφανιστεί. Η δημοκρατία για να υπάρξει θέλει πρώτα εσωτερική και μετά κοινωνική ωριμότητα . Το μεγάλο στοίχημα είναι ακριβώς αυτό. Και το πλέον δύσκολο...

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Πανέμορφα ( αν κανείς μπορεί να χρησιμοποιεί αυτό το επίθετο) τα φωτογραφικά σου στιγμιότυπα, μεταφέρουν ανάγλυφο το κλίμα. Κι αν χαμογελάς πικρά με κάποια συνθήματα, η τελευταία φωτογραφία +το σχολιασμό που κάνεις, στοχεύει κατευθείαν στη συγκίνηση και στο πείσμα για τη ζωή και την ελπίδα που οφείλουμε να έχουμε, για να καταφέρουμε να είμαστε θετικοί.

Όσο οξύμωρο κι αν είναι, πέρασα να πω καλό καλοκαίρι. Και οργίζομαι που μας έχουν καταντήσει να ακούγεται οξύμωρη η πιο απλή ευχή, να ακούγεται σαν ύβρις ή σα στάση αδιαφορίας η ανάγκη να είναι καλή η εποχή για μας.

Μείνε σταθερή απέναντι στο χάλι. Το κάνεις περίφημα μέχρι τώρα, όσο κόστος και θυσίες κι αν έχει για σένα αυτό. Βοηθάς πολύ το άγιο "μαζί".

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΗΘΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΕΜΑΤΟ ΧΡΩΜΑΤΑ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΑΛΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΩ ΚΑΛΑ ΟΛΟΥΣ-ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΜΟΥ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!!

ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Roadartist είπε...

@ Διονύσης Μάνεσης : καθόλου εύκολο και νομίζω πως ήδη φαίνεται κάπως από τη θεματολογία του blog, και εσύ μπορείς καλά να το καταλάβεις.. Καλά να περάσεις φίλε μου Διονύση :) καλή ξεκούραση σε σένα και στους αγαπημένους σου, καλή αντάμωση να έχουμε, και με ένα καλύτερο χειμώνα αυτή τη φορά. Μεγάλες αντοχές χρειάζονται για αυτό το χάλι.. Σε ευχαριστώ πολύ!

Roadartist είπε...

@ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS : Να περάσεις υπέοχα, καλά αποτελέσματα και καλή ξεκούραση! Καλή αντάμωση!

nikiplos είπε...

Αυτοί οι άνθρωποι στην πλατεία, οι αγανακτισμένοι κατασκηνωτές, η αλλυλεγγύη, είναι τα μόνα πράγματα τούτες τις μέρες που με φωτίζουν.

όλα τα άλλα με μαυρίζουν...

να είσαι καλά που συντηρείς τα στιγμιότυπα.

Roadartist είπε...

@ nikiplos : να ένας άνθρωπος που σκέφτεται όπως εγώ.. είναι όμορφο αυτό.. καλή σου μέρα νικιπλέ μου, φιλιά :)

Related Posts with Thumbnails