14 Μαρτίου 2008

Nuts - Εξ Αρχείων Τέχνης Κάρολου Κουν

Τη προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκα στο Νέο Ελληνικό Θέατρο Γ. Αρμένη στην παράσταση Nuts. Αν και το σενάριο του έργου είχε ενδιαφέρον, εντούτοις η παράσταση δεν με κέρδισε.

Βέβαια αυτό είναι καθαρά προσωπική απόψη. Σε κάθε περίπτωση, νομίζω πως αξίζει να γίνει αναφορά στη θεματολογία του έργου.

Ο Αμερικανός συγγραφέας Tom Topor στο τέλος της δεκαετίας του 1970 τάραξε τα νερά στη μέχρι τότε συγγραφή δικαστικού δράματος.
Καθώς μέχρι τότε, η έμφαση στα δικαστικά δράματα δινόταν στο δολοφόνο, στο έγκλημα και στο ποιος ήταν ο ένοχος. Δηλαδή σε δικαστικά έργα με αστυνομικό σασπένς.
Ο Topor ανατρέπει το τοπίο στο Αμερικανικό δικαστικό δράμα, επιχειρώντας έμφαση στην κοινωνική ανθρωπολογία και ρίχνοντας το βάρος στην ψυχολογία των μαρτύρων. Στα έργα του, αυτά που αποκαλύπτονται σε ένα δικαστήριο, δεν έχουν ενδιαφέρον τόσο από αστυνομικής άποψης, αλλά περισσότερο από κοινωνικής και ψυχιατρικής.
Αξίζει μια αναφορά στον θεατρικό συγγραφέα. Ο Topor γεννήθηκε το 1938 στην Αμερική, εργάστηκε επί σειρά ετών ως ρεπόρτερ δικαστικού και αστυνομικού ρεπορτάζ και απέκτησε πλούσια εμπειρία σε τέτοιου είδους υποθέσεις. Έγραψε έργα για το θέατρο και βιβλία μεταφέροντας την εμπειρία τόσων χρόνων στο δικαστικό ρεπορτάζ. Πολλά από τα έργα του τα σκηνοθέτησε ο ίδιος.

Το έργο «ΝUTS» γράφτηκε το 1979 με τη μορφή θεατρικού κειμένου και με αφορμή ένα πραγματικό περιστατικό. Πρωτοπαίχτηκε το 1981 στο Θέατρο Μπρόντγουεη στη Νέα Υόρκη, με μεγάλη επιτυχία. Το 1996 ένα θεατρικό σχήμα τολμά να ανεβάσει το έργο σε πραγματική δικαστική αίθουσα, παίρνοντας άδεια από το Δήμαρχο της πόλης. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως η αίθουσα το πρωί λειτουργούσε σαν δικαστήριο, ενώ το βράδυ μετατρεπόταν σε θεατρική σκηνή.
Η εφημερίδα New York Times είχε σχολίασει θετικά το εγχείρημα, σε σχετικό άρθρο με τίτλο: «Δικαστήριο το πρωί, θεατρικό σανίδι το βράδυ…».
Το 1987 το «ΝUTS» έγινε ταινία, σε σενάριο του ίδιου του Topor και σκηνοθεσία του Martin Ritt. Πρωταγωνιστούσαν η Barbara Streisand και ο Richard Dreyfuss.

Το έργο πραγματεύεται την αληθινή ιστορία μιας πόρνης, η οποία σκοτώνει έναν από τους πελάτες της. Η οικογένεια της, για να αποφύγει το κοινωνικό “στίγμα”, την κλείνει στο ψυχιατρείο. Η κοινωνία και το σύστημα σιωπούν. Η ίδια δίνει έναν άνισο αγώνα απέναντι σε όλους όσους την περιθωριοποίησαν, προσπαθώντας να αποδείξει ότι δεν είναι τρελή και να επανακτήσει το δικαίωμα να περάσει από δίκη για το έγκλημα.

Ο συγγραφέας έχει σκοπό να αποδείξει, αφενός οτι το δικαστικό σώμα είναι αδιάφορο και διαπλεκόμενο και, αφετέρου οτι όλοι οι αξιόπιστοι μάρτυρες είναι εν δυνάμει τρελοί.
Στο έργο θίγονται θέματα οικογενειακής βίας, καθώς και το πώς το περιβάλλον ενός παιδιού έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει θετικά ή αρνητικά το χαρακτήρα του, οδηγώντας το σε πράξεις εγκληματικές.

Αν και η συγκεκριμένη θεατρική μεταφορά του έργου έχει αποσπάσει καλές κριτικές, προσωπικά έφυγα από το θέατρο, έχοντας την αίσθηση ότι το συγκεκριμένο σενάριο θα μπορούσε να παρουσιαστεί καλύτερα. Η σκηνοθετική άποψη δεν με άγγιξε ιδιαίτερα.

Νομίζω οτι η παράσταση θα έπρεπε να μεταδώσει αρκετά μηνύματα. Αντίθετα, ακόμα και οι δυνατές στιγμές του έργου - καθαρά προσωπική άποψη - δεν μου δημιούργησαν κάποια ιδιαίτερη ένταση.
Από τους ηθοποιούς, ξεχώρισα την ερμηνεία του κ. Καρύδη και κάποιες στιγμές της κας Κοταμανίδου. Στα συν της παράστασης οι φωτισμοί, η αίθουσα και η μουσική του Δ. Τσακνή.

ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ (ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΞ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ)
Σπύρου Τρικούπη 34, Εξάρχεια, 210 8253489, Απόγ: Σάβ. 6 μ.μ. Βραδ: Τετ., Πέμ., Παρ., Σάβ. 9 μ.μ., Κυρ. 8 μ.μ. € 20, φοιτ.: € 15.
Κοινωνικό του Τομ Τοπόρ Σκηνοθ.: Π. Ζούλιας.
Παίζουν: Η. Μουκίου, Ντ. Καρύδης, Εύα Κοταμανίδου, Στ. Μερμήγκης, Θ. Αντωνιάδης, Μ. Πετούσης.

86 σχόλια:

Adrian Leverkühn είπε...

δυστυχώς είμαι μακριά για το θεατρικό. πάντως σίγουρα θα ψάξω την ταινία-κεντρισες τον ενδιαφέρον μου

ΩΣΗΕ είπε...

Road μου, μέχρι πότε;;;;

faraona είπε...

Μ αρεσει που ενω δεν σου αρεσε πολυ, το ποσταρεις.

Αυτη ειναι για μενα προσωπικα μια πολυ ενδαφερουσα πτυχη σου...
φιλια!

Μαρια είπε...

Πάντως την άλλη σου πρόταση (http://roadartist.blogspot.com/2008/02/m-gronholm.html) την ακολούθησα ... και ήταν πολύ πολύ καλή !

αθεόφοβος είπε...

Η ταινία πάντως ήταν καλή.

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

Ενδιαφέρον! Ελπίζω να βρω την ταινία μιας και το θέατρο δεν είναι εύκολη υπόθεση από δω...!

Καλημέρα :)

Roadartist είπε...

@ adrian: Καλημέρα σου! Δεν έχω δει την ταινία, αλλά ξέρω πως είχε προταθεί τότε για όσκαρ.. Αν και τελικά δεν το είχε πάρει :) Πρέπει να αξίζει λογικά!

Σπύρος είπε...

Ωραια η αναφορά σου πιστεύω θα βοηθήσει πολλους να έχουν μια άποψη πριν πάνε να την δούν αν θα πάνε φυσικα. Αλήθεια την ταινία την έχεις δεί ; Καλημέρα :) ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Roadartist είπε...

@ ωσηε: Καλημέρα ωσηέ!! Ως πότε τι? Ως πότε θα παίζεται? Λογικά μέχρι το Πάσχα.. :)

Roadartist είπε...

@ faraona: Καλημέρα Faraona μου. Χαίρομαι για αυτό που έγραψες. Εμένα δεν μου άρεσε, αλλά μπορεί κάποιος άλλος να εντοπίσει κάτι άλλο καλό στο έργο..
Να είσαι καλά, φιλιά!

Roadartist είπε...

@μαρια: Καλημέρα Μαρία, χαίρομαι που πήγες στη παράσταση αυτή του Θεάτρου Τέχνης και σου άρεσε! Για να είμαι ειλικρινής, κατά τη γνώμη μου, δεν νομίζω οτι συγκρίνονται..
Να σαι καλα!! Φιλιά!

Roadartist είπε...

@ αθεόφοβος: Α, ωραία!! Επειδή δεν την έχω δει.. Ευχαριστούμε :)

Roadartist είπε...

@ τo τέρας της «αμάθειας»: Να σαι καλά! Ναι την ταινία θα τη ψάξω και εγώ!! (Όλο avatar αλλάζεις εσύ?? χααχ) Καλημέρα!

Roadartist είπε...

@ LOCKHEART: Όπως έγραψα παραπάνω την ταινία δεν την έχω δει. Την έχει δει όμως ο αθεόφοβος και του άρεσε πολύ! Να λοιπόν μια πρόταση και για εσένα που μένεις εκτός αθηνών! Θα περάσω μέσα στη μέρα αργότερα, καλημέρα!

nikiplos είπε...

Να είσαι καλά roadartist, που μας ταξειδεύεις και στα θεατρικά σανίδια... Εγώ την τελευταία περίοδο, τρέχω για διάφορες ανοησίες και έτσι δεν έχω και τον τέλειο χρόνο, αλλά βαθιά μέσα μου γνωρίζω πως αυτό αποτελεί δικαιολογία...
Το σενάριο μου φαίνεται λίγο βαρύ από την περιγραφή...

Madame de la Luna είπε...

Η υπόθεση μου φάνηκε ενδιαφέρουσα αλλά την παράσταση δεν την έχω δει. Μου άρεσε όμως, η προσοχή κι ο σεβασμός με τον οποίο παρουσίασες κάτι που δεν σε κέρδισε. Μακάρι έτσι να έκαναν και διάφοροι κριτικοί που εύκολα αναθεματίζουν ή απογειώνουν πράγματα και καταστάσεις, ισοπεδώνοντας ή αποθεώνοντας τους δημιουργούς. Καλημέρα σου...

Dr_MAD είπε...

Το Λεωφορείο ο Πόθος στη Θεσσαλονίκη με ζούνη δε μου άρεσε επίσης. Απλά το καταθέτω για τους συμπολίτες. Εχει άφθονο γυμνό που δεν το σηκώνει το σενάριο

Καλημέρες και καλό ΣΚ ;-)

Alexis B είπε...

Μου κέντρισές την περιέργεια, θα τό βάλω στό πρόγραμμα να πάω να τό δώ
Καλημέρα

manetarius είπε...

Χμμμ...πως τα καταφέρνεις και παρουσιάζεις κάτι που δεν σ' αρέσει τόσο ωραία...τι να σου πω βρε παιδάκι μου, μπράβο.
Πάντως μ' έκανες να θέλω να τη δω την παράσταση!
Τρελλαίνομαι με την φοβερή ενημέρωση που παρέχεις, ακόμα και τις τιμές των εισητηρίων μας γράφεις...μπορείς να μου κάνεις μια κράτηση;:)))
Πολλά φιλιά και χαρούμενο (πάντα) πρωινό! :)))

Flora είπε...

Aγαπάς πολύ το θέατρο, μου φαίνεται... Καλά κάνεις και μας ενημερώνεις. Είναι πολύ ωραίο να μπαίνεις και να βλέπεις κριτικές παραστάσεων από μη κριτικούς. Από απλούς ανθρώπους, δηλαδή. Για μένα αυτές οι κριτικές είναι οι πιο ενδιαφέρουσες και οι πιο αληθινές. Πολλές φορές ο original κριτικός "με τη βούλα" καιτην επιστημοσύνη του δεν μπορεί να ξεπεράσει κάποια "πρέπει", κάποια στερεότυπα του καλλιτεχνικού χώρου και αναγκάζεται να κάνει τα πικρά γλυκά ή τα γλυκά να τα βγάζει ξενέρωτα...
Δεν είναι τυχαίο ότι οι ταινίες και οι παραστάσεις με τα πιο πολλά αστεράκια συνήθως δεν αρέσουν στους περισσότερους ανθρώπους...
(Καλά, μην υπερβάλλω κιόλας - εντάξει, υπάρχουν και σωστοί κριτικοί. Κι οι "κουλτουριάρηδες" έχουν τα δίκια τους)...
Να είσαι πάντα καλά.
Να πηγαίνεις θέατρο και να μας λες τη γνώμη σου. Για μας μετράει.
Φιλιά πρωινά, φωτεινά

Dee Dee είπε...

Δεν εχω καλες σχεσεις με το θεατρο, παντα λεω οτι φταιει η ελλειψη χρονου. Οταν καποτε ειχα ελευθερο χρονο ειχα παει σε 2-3 οπερες στο εξωτερικο που σπουδαζα. Τωρα που αρχισαν να με ενδιαφερουν κι αλλοι τομεις δεν εχω την πολυτελια χρονου που θα ηθελα. Δικαιολογιες ισως, μου αρεσει να μαθαινω μεσα απο εδω ομως :)

Καλημερα!!!

Μαριλένα είπε...

Eχω την αμυδρά εντύπωση πως το ξερω το έργο.
Αν, έχει γυριστεί σε ταινία βέβαια. Πάντως κατι μου θυμιζει.

Ο Καρύδης ποτέ δεν μου άρεσε.
Σε αντίθεση με την Κοταμανιδου, που ειναι καλή (ορισμενες φορές εξαιρετική).

καλησπερα :)))
φιλιά :)

Roadartist είπε...

@ nikiplos: Καλησπέρα :-) Νομίζω οτι η έλλειψη χρόνου αποτελεί δικαιολογία σίγουρα.. :) Απλά ο καθένας θέτει τις προτεραιότητες του, αναλόγως τι θέλει πιο πολύ να κάνει! Χρόνος όμως βρίσκεται.. Καλό είναι αν θες να δεις 2-3 θεατρικές παραστάσεις, να επιλέξεις κάποιες που θα σου δώσουν κατι και δεν θα σε απογοητεύσουν! Φιλιά :)

Roadartist είπε...

@ Madame de la Luna: Kαλησπέρα Κυρά του Φεγγαριού! Η αλήθεια είναι οτι αρκετοί κριτικοί όταν γράφουν για μια παράσταση, έχουν και άλλους λόγους για να την εκθειάσουν (παρόλο που ίσως να μην αξίζει) ή να την 'θάψουν'..
Εγώ πάντα σας γράφω τα συναισθήματα και το τι λαμβάνω απο τις παραστάσεις που τυχαίνει να παρακολουθήσω. Μια απλή άποψη πάντα με σεβασμό στους ηθοποιούς. Άλλωστε είμαι σίγουρη οτι μπορεί κάποιος να έχει δει τη συγκεκριμένη παράσταση και να του άρεσε πολύ.
Σπάνιες είναι οι θεατρικές παραστάσεις που δίνουν τις ίδιες εντυπώσεις σε όλους. Στα κριτήρια μας παίζουν ρόλο διάφορα πράγματα. Σε ευχαριστώ. Καλη συνεχεια στη μέρα σου :)

Roadartist είπε...

@MAD: Κάτι έχω ακούσει για αυτό που λες. Να σαι καλά mad!

Roadartist είπε...

@ Alexis B: Oκ Αλέξη, όπως θες!! Καλό σκ, καλησπερες.. :)

Roadartist είπε...

@ mane-tarious: Σε ευχαριστώ. Ναι είναι πολύ πιο ευχάριστο και εύκολο να γράφεις για κάτι που σε γέμισε συναισθήματα και σκέψεις.
Αλλά νομίζω πως για τη συγκεκριμένη παράσταση άξιζε μια ενημέρωση ακόμα και αν εμένα δεν με ενθουσίασε τόσο.
Έχω δει και άλλες παραστάσεις εφέτος, οι οποίες δεν μου άρεσαν καθόλου και δεν μπήκα καν στη διαδικασία να τις παρουσίασω στο blog. Ο λόγος οτι δεν θα μου έβγαινε ..λέξη! Τις βρήκα πραγματικά 'εγκληματικές'..

Για τη συγκεκριμένη αντίθετα, πιστεύω οτι αξίζει ως σενάριο για να το διαβάσει κάποιος, δεν ήταν σίγουρα μια χαμένη βραδιά...απλά περίμενα κάτι πολύ καλύτερο.. :)

Roadartist είπε...

@ Flora: Καλησπέρα Φλώρα, σίγουρα το αγαπάω πολύ το θέατρο! Πιστεύω οτι μια θεατρική παράσταση, ακόμα και μια μέτρια, έχει να σου δώσει πάντα πράγματα. Το θέατρο μπορεί να διαμορφώσει χαρακτήρες, ακόμα και να σου αλλάξει τη ρότα στη ζωή σου!
Δεν θα διαφωνήσω για τους κριτικούς, έχω την ίδια άποψη και εγώ. Τις περισσότερες φορές λείπει και η προσωπική τους πινελιά, σαν να γράφουν εντελώς κωδικοποιημένα.
Σε ευχαριστώ. Όποτε πηγαίνω σε κάτι που μου κεντρίζει το ενδιαφέρον θα σας το μεταφέρω. Τα φιλιά μου, καλησπερα :)

Roadartist είπε...

@ Dee Dee: Όπως έγραψα και παραπάνω, νομίζω οτι είναι θεμα οργάνωση χρόνου και προτεραιοτήτων. Αν σου αρέσει, θα βρεις το χρόνο να δεις κάποια παράσταση. Και πραγματικά αν κάποια είναι καλή, αξίζει να μη τη χάσεις. Αλλά πάντα λέω όποιος δεν έχει τη διάθεση να δει αρκετές, τουλάχιστον να δει τις καλύτερες :)
Φιλιά, καλή σου μέρα!! :)

Roadartist είπε...

@ Μαριλενα: Καλησπέρα Μαριλένα, έχει γυριστεί σε ταινία (εχω και την αφίσα της στο ποστ) και ίσως να την έχεις δεί! Προσωπικά δεν την έχω δει, αλλά λένε οτι αξίζει. Ο Καρύδης είναι θεατράνθρωπος :) είναι καλός ηθοποιός. Και η Κοταμανιδου..Αλλά περίμενα κάτι καλύτερο γενικότερα. Καλησπέρες :)

Ανώνυμος είπε...

Το σενάριο είναι σίγουρα πολυ ενδιαφέρον. Τώρα αν δεν κατάφερε να δημιουργήσει την προσδοκούμενη ένταση στις σκηνές που το απαιτούσαν, αυτό είναι σίγουρα ένα μικρό μειονέκτημα.
Ακούγεται καλό παντως.

roadartist είπε...

@ akon: Καλησπέρα Ακον! Είναι απόλυτα υποκειμενικό! Μη το βλέπεις έτσι.. Απλά η δική μου εντύπωση ήταν αυτή! :) Μπορεί σε σένα να άρεσε! Φιλία :)

Angel Vs Life είπε...

ti gnomi exeis gia autous pou den tous aresei katholou to theatro?

roadartist είπε...

@ Angel Vs Life: Τι γνώμη να έχω? Ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέγει τι του αρέσει, τι τον ελκύει και τι γεμίζει τον ίδιο! .. Αποδεκτό :)

Meropi είπε...

Δεν έχω δει το συγκεκριμένο θεατρικό έργο (έχω δει την ταινία), αλλά μου άρεσε ο τρόπος που ανέπτυξες το θέμα σου.
Να σαι καλά μικρή μου καλλιτέχνιδα

Βάσσια είπε...

Road, μάλλον αγαπάς πολύ το Θέατρο.
:-)
Φιλιά

Roadartist είπε...

@ Meropi: Να είσαι καλά Μερόπη σε ευχαριστώ. Εγω πάλι δεν εχω δει τη ταινία. :) Καλό απόγευμα!

Roadartist είπε...

@ Vassia: ..μου αρέσει σίγουρα! Πήγες στο τέχνης στη παράσταση που λέγαμε με τη φίλη σου?? Ακόμα όχι? Να πας & δεν θα χάσεις! Εγώ περιμένω πάντως να ακούσω τη Βάσσια να πηγαίνει θέατρο και να είναι μετά ενθουσιασμένη :) Να σαι καλά!

Side21 είπε...

Αρτίστα μου
Ζητώ τα φώτα σου ...
Για 3 μέρες στην Πόλη σου
την άλλη βδομάδα, το 1 βράδυ προγραμματισμένο για θέατρο...
Περιμένω την πρότασή σου ...

Artanis είπε...

Καλησπέρα Καλλιτέχνιδα...Μου κάνει εντύπωση η κριτική σου, είχα ακούσει αρκετά θετικά σχόλια για το έργο, και αν δεν κάνω λάθος είναι και πολυδιαφημισμένο... Τί να πει κανείς...Πάντως το κάστινγκ περιέχει πολλά γνωστά ονόματα...

Roadartist είπε...

@ Side21: Καταρχήν με έκανες και γέλασα που θες τα 'φώτα' μου..
Αλλά αν θες μια γνώμη μου, θα σου πρότεινα τη παρακάτω παράσταση:
http://roadartist.blogspot.com/2008/02/m-gronholm.html

Απο όσες είδα εφέτος, αυτή την ξεχώρισα. Και για το θέμα, και για την απόδοση του. Διάβασε το ποστ και αν νιώσεις οτι έχει κάτι να σου δώσει! Τότε μη το χάσεις :)
Καλό απόγευμα :)

Roadartist είπε...

@ Artanis: Καλησπέρα Αρτανις.. έτσι είναι.. Όπως όλες οι εκδοχές της τέχνης..είναι υποκειμενικές.. Δεν μπορούσα να γράψω ψέματα.. δεν με γέμισε η συγκεκριμένη παράσταση. Πήγα με τη καλύτερη διάθεση, αλλά δεν... Πάντως αρκετοί όπως γράφεις, την είδαν και τους άρεσε. Γούστα είναι αυτά :) :)

Roadartist είπε...

@ Artanis: Πάντως τα ίδια με μένα, ένιωσε και η παρέα μου.. Τι να πεις..

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

Μου έκανε κι εμένα (θετική)εντύπωση
που πόσταρες την παράσταση ενω δεν σου...πολύ-άρεσε
Ετσι πρέπει να γίνεται νομίζω!!!
Οσο για την ταινία δεν την εχω δει
Το σενάριο όμως μου φαίνεται ενδιαφέρον
Θα πάρω την ταινία σίγουρα κάποια στιγμή

Ευχαριστώ για την ειλικρινή ενημέρωσή σου

Καλησπέρα!!!

Roadartist είπε...

@ karaflokotsifas: Κοτσίφα μου :) και εγώ νομίζω οτι δεν ήταν λάθος να αναφέρω το πως ένιωσα ειλικρινά.
Ετσι πρεπει να γινεται οντως. Μου αρέσει που το εκτιμάς, φιλιά πολλά τσιουυυυυυυυυυ :)

πνευμα είπε...

Ομολογώ κέντρισες για μία ακόμη φορά το ενδιαφέρον μου.

Θα προσπαθήσω να δω την παράσταση γιατί προτιμώ το θέατρο απο κάθετι άλλο...

Καλησπέρα Roadartist

Βίκυ είπε...

Ματιές έντεχνες τέχνης...

Καλέσματα εμπνευσμένα, που άλλα μιλούν στις ανάγκες μας και άλλα απλά στα μάτια μικρές τολμούν στάσεις...

Να είσαι καλά σου εύχομαι, να γεύεσαι τις πιο φωτεινές εντάσεις, όπως ζητά η καρδιά σου!

Καλό ΠΣΚ!

cinderella είπε...

Είχα ακούσει για τη παράσταση εξαιτίας της μουσικής του Διονύση Τσακνή. Πάντως καλά έκανες και μας είπες τη προσωπική σου άποψη (άλλωστε αυτή γράφουμε στα μπλογκάκια μας) για να δούμε αν θα τη δούμε. Μάλλον όμως νομίζω οτι με επηρέασες και δεν θα τη δω!
Φιλιά πολλά και καλό Σουκού!!

P. Kapodistrias είπε...

Πάλι επι-μορφώθηκα! Σ' ευχαριστώ για την ωραία άποψη και την ισόρροπη αντιμετώπιση του έργου!
Καλό Σαββατοκύριακο!

greendim είπε...

Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση!

ILIAS είπε...

Καλημέρα αγαπητή Roadartist και καλό Σαββατοκύριακο!
Όμορφο το να βλέπει κάποιος τις υποτιθέστες νόρμες με διαφορετικό μάτι. Δεν μου κίνησε το ενδιαφέρον να το δώ αλλά θέλω να σου δώσω ένα μεγάλο μπράβο για το οτι μας ενημερώνεις καθ'ότι έχω σκοπό να δώ την "Μέθοδο Gronholm" όπωςδήποτε! Αυτό, όντως μου κίνησε πολύ το ενδιαφέρον! Άντε νά'χω πάει θέατρο 5 φορές όλες κι όλες. Δε θα ξεχάσω όμως ποτέ την "Κυρά της Λίμνης" που το είδα καμμιά 10ρια χρόνια πίσω, στο θεατράκι της οδού Κεφαλληνίας. Ένας από τους προτγωνιστές, ο κος. Βόγλης. Εξαιρετικός! δυστυχώς δε θυμάμαι τους υπόλοιπους...
Νά'σαι πάντα καλά, καλό Σαββατοκύριακο και πάλι :)

marianaonice είπε...

΄Οπως πάντα πολύ ωραία η ενημέρωσή σου. Η θεματολογία του έργου μου άρεσε. είναι και επίκαιρη θα έλεγα, όσον αφορά το δικαστικό σώμα..Χα,Χα!! Ό,τι ή όποιος ενοχλεί με τη βοήθεια του δικαστικού σώματος τον κλείνουμε στο ψυχιατρείο ή στη φυλακή (βλ. Τσέκου).
Καταπληκτική και η προηγούμενη ανάρτησή σου με τις γάτες! Οι αγαπημένες μου!!!... Αφού ως υπεύθυνο του ιστολογίου μου έβαλα το γάτο μου.
Α! Επιτέλους κατάφερα ν΄ ανταποκριθώ στην πρόσκλησή σου για παρουσίαση ενός βιβλίου! Πέρνα να δεις τη σχετική ανάρτησή μου.
Καλό ξημέρωμα ή μάλλον καλημέρα!

Βάσσια είπε...

Δεν έχουμε πάει ακόμη , εκείνη εργάζεται πολύ και δεν βρίσκειόρεξη, εγώ ήμουν άρρωστη.

Θα πάμε όμως το έχουμε υποσχεθεί στους εαυτούς μας. :-)

Γωγώ Πακτίτη είπε...

καλημέρα...:)
πάντα μας "παρασύρεις"
σε όμορφα θεατρικά μονοπάτια!

καλό σ/κ...:)

Φωτεινή S είπε...

Τυχεροί εσείς που μένετε στην Αθήνα! Μπορείτε να απολαύσετε ό,τι θέλετε περί τα καλλιτεχνικά,πολιτιστικά και λοιπά. Εμείς εδώ, στην επαρχία, κανένας περιοδεύων θίασος ή το καλοκαίρι το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ στο Ρέθυμνο.
Κατά τα άλλα Σας χαρίζω την Αθήνα!

Roadartist είπε...

@ πνευμα: Χαίρομαι πολύ όταν άνθρωποι "προτιμούν το θέατρο απο κάθετι άλλο..." Να είσαι καλά, οκ τότε να τη δεις..Θα χαρώ μετά να μας πεις τη δική σου άποψη!
Καλή σου μέρα!

Roadartist είπε...

@ Βίκυ: Kαλώς όρισες Βίκυ. Ευχαριστώ για τις ευχές και τα λόγια σου. Να είσαι πάντα καλά. Καλό σκ, καλημέρα!

Roadartist είπε...

@ cinderella: Όπως νομίζεις :)..
Νομίζω οτι έχει ακουστεί αρκετά η συγκεκριμένη παράσταση... Φιλιά και καλή επιτυχία στην εξεταστική σου :)

Roadartist είπε...

@ Π.Κ.: Να είσαι καλά, εγω σε ευχαριστώ, καλό σκ και καλημέρα!

Roadartist είπε...

@ greendim: Να είσαι καλά greendim καλό σαββατοκύριακο!

Roadartist είπε...

@ EKTORAS: Καλημέρα Έκτορα & σε ευχαριστώ. Την "Μέθοδο Gronholm" θα σου συνιστούσα να μη τη χάσεις, αν μη τι άλλο ειναι ένα σύγχρονο έργο, που νομίζω οτι θα σου "μιλήσει".. Θίγει θέματα που ειδικά τους νέους ανθρώπους τους αφορούν άμεσα! Καλο σκ :)

Roadartist είπε...

@ marianaonice: Καλημέρα Μαριάννα, βέβαια σε αφορά και πιο άμεσα, αφού εισαι και νομικός..Φαντάζομαι θα έχουν δει πολλά τα μάτια σου.. Η επιλογή σου να βάλεις υπεύθυνο του ιστολογίου σου το γάτο σου.. άψογη! Αν ζούσε ο δικός μου..θα τον έβαζα κ εγώ! :) Καλο σκ και καλη ξεκουραση :)

Roadartist είπε...

@ Vassia: Δεν πειράζει Βάσσια μου να πάτε όταν θα έχετε τη διάθεση και οι δυο. Φιλιά πολλά, καλο σκ!

Roadartist είπε...

@ Η σκέψη της καρδιάς: Χαίρομαι γι'αυτό :) Τη καλημέρα μου και καλό σκ !!

Roadartist είπε...

@ Φωτεινή: Αγαπητή Φωτεινή όσοι μένουμε στην Αθήνα είμαστε τυχεροί μόνο ως προς αυτό που ανέφερες. Οτι μπορούμε να επιλέξουμε και να απολαύσουμε οτι θέλουμε περί τα καλλιτεχνικά,πολιτιστικά.. Και όμως πόσοι το κάνουν αυτό? Ελάχιστοι! Τα περισσότερα θέατρα είναι άδεια..Γνωρίζεις νομίζω πως έχει η κατάσταση..
Πάντως αν ποτέ έφευγα απο την Αθήνα, θα μου έλειπαν αυτά κυρίως φιλιά καλο σκ :)

Γιώργος Χρηστινίδης είπε...

Δεν το διάβασα ούτε το είδα το έργο, αλλά μου κέντρισες το ενδιαφέρον να το αναζητήσω, γιατί μου φαίνεται άκρως ενδιαφέρον το θέμα του. Καλημέρα.

Roadartist είπε...

@ Γιώργος Χρηστινίδης: Kαλημέρα Γιώργο! Καλά θα κάνεις! Μπορεί εσύ να εντοπίσεις κάτι άλλο, να σου αρέσει περισσότερο.. Ισως να έχει να σου δώσει πράγματα..
Αυτή δεν ειναι η μαγεία του θεάτρου? Στον καθένα μπορεί μια άλλη κίνηση, μια ξεχωριστή στιγμή, ένας λόγος να μετρήσει και να διαρκέσει περισσότερο μέσα του. :) Καλό όμορφο σκ, καλημέρα!

Hfaistiwnas είπε...

Είχα δει τις διαφημίσεις αλλά εδώ ενημερώθηκα πλήρως. Πολύ μου άρεσε αυτό το "άλλη το πρωί, άλλη το βράδυ", αίθουσα εννοώ!! Μακριά και εγώ για να το δω, ποτέ δεν ξέρεις όμως!

red rose είπε...

Hello! Have a nice weekend!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

καλησπέρα

Ευχές για ένα σούπερ

Σαββατοκύριακο καλή μου

τσίίιοοοοουυυυυυυυυυυυυ

mystikaperasmata είπε...

Ενημερωτικο και ακρως ενδιαφερον το ποστ σου. Την καλησπερα και απο εμενα.
:)

Roadartist είπε...

@Hfaistiwnas: Καλησπέρα κεφάτε μου Ηφαιστίωνα! Ναι το άλλη το πρωί άλλη το βράδυ, το βρήκα και εγώ ενδιαφέρον :) Χαίρομαι που σου άρεσε η ενημέρωση :) Καλό σαββατόβραδο !!

Roadartist είπε...

@ Greek Music: Imagine σε ευχαριστώ πολύ! Thank you για το link!! Σε έψαχνα το πρωί.. Με το που σε είδα εδώ..δεν ξέρεις πόσο το χάρηκα! Καλό σκ :)

Roadartist είπε...

@ karaflokotsifas: Καλέ μου τρελέ κότσιφα..δεν ξέρεις πόσο με χαροποιεί οτι περνάς και αφήνεις τα φτερουργίσματα σου..έστω και για μια καλησπέρα! Είναι τόσο σημαντικό αυτό :) :) :) Και την δική καλησπέρα, ευχές για ένα τέλειο σκ :)

Roadartist είπε...

@ Δημήτρης: Σε ευχαριστώ πολύ Δημήτρη! Να είσαι καλά, χαίρομαι που το εκτίμησες, καλό σκ :)

Ιφιγένεια είπε...

Εγώ για μιά καλησπέρα πέρασα !!

Artanis είπε...

Καλησπέρα Καλλιτέχνιδα...

Roadartist είπε...

@ Ιφιγένεια:..και καλά έκανες.. Καλησπέρα και απο εμένα :)

Roadartist είπε...

@ Artanis: Artanis ήμουνα βολτούλα, κάπως καθυστερημένα..καλημέρα :)

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Ενθουσιασμένη!!!
Μπορεί να μη μπορώ να δω την παράσταση- εκτός κι αν κατέβω Αθήνα μέχρι το Πάσχα, αλλά μέσα απο το post σου ταξίδεψα και πήρα καλή γεύση.
Θα πάρω και την ταινία. Δεν την έχω δει.
Εδώ με το θέατρο, εκτός από το καλοκαίρι, ξεραϊλα... Πόσο μου λείπει...

antigonos είπε...

Δε σου άρεσε έ; Εγώ δεν πήγα κατα 'κει...Έχεις δει την ταινία; Νομίζω ότι αυτό προέχει για μένα, γιατί ok η Μουκίου, είναι Μουκίου, no matter what, νομίζω. Είναι όντως έτσι;

Roadartist είπε...

@ ΚΟΚΚΙΝΗ ΟΜΠΡΕΛΑ: Καλημέρα σου.. Υπάρχουν αρκετές καλές παραστάσεις αν κατέβεις να σου πω που αξίζει περισσότερο.. :) Καλή μου καλώς όρισες στη παρέα.. Δεν πειράζει εσείς εκεί έχετε άλλες ομορφιές.. που εμείς σας ζηλεύουμε πιο πολύ :) Θα χαρώ να τα λέμε συχνά..

Roadartist είπε...

@ antigonos: Καλημέρα Αντίγονε.. Είχα ακούσει θετικά σχόλια και απο θεατές..Την ταινία δεν την έχω δει, αλλά θα αξίζει..Το στορυ καλό ήταν..Αλλά όπως ακριβώς λες.. η Μουκίου, είναι Μουκίου..Δεν ήθελα να το σχολιάσω καν εδώ αυτό, αλλά μιας και το έθιξες..Ναι δεν μου άρεσε καθόλου η ερμηνεία της.. :(

DarkChild είπε...

mexri kai kai to diko moy endiaferon ketrises....

Roadartist είπε...

@ DarkChild: Δε το πιστεύω αυτό.. με τίποτα !! χαχα Καλημέρα! :)

DarkChild είπε...

eides kamia fora ti ginetai..ekei poy de to perimeneis..


btw anyone available for coffee?xaxaxa

Related Posts with Thumbnails