1 Μαρτίου 2008

η κάλπη έδειξε..

Η πρώτη ψηφοφορία για το blog έληξε εχτές 29/02/2008.
Στο ερώτημα «Ποιο θεωρείτε το σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός για το 2008?» οι απαντήσεις σας ήταν:
Νέο Μουσείο Ακρόπολης: 106 ψήφους – ποσοστό 43%
Αφή Ολυμπιακής Φλόγας: 44 ψήφους – ποσοστό 17%
40 κορυφαίοι γλύπτες του 20ου αιώνα: 40 ψήφους - ποσοστό 16%
Φεστιβάλ Αθηνών: 30 ψήφους – ποσοστό 12%
MTV Greece: 26 ψήφους – ποσοστό 10%

Ακολουθεί μια μικρή παρουσίαση αυτών των πολιτιστικών γεγονότων για τη χώρα μας για το 2008, με τη σειρά που τα αναδείξατε εσείς σύμφωνα με τη ψήφο σας.

Ίδρυση Νέου Μουσείου της Ακρόπολης.
Σχετική ανάρτηση για το Νέο Μουσείο Ακρόπολης είχε δημοσιευθεί στο blog σε προηγούμενο post: Ανάρτηση Νέου Μουσείου Ακρόπολης .
Όσοι δεν το είχατε δει τότε, αξίζει να παρακολουθήσετε ένα βίντεο με μια εικονική περιήγηση στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.. όπου περιγράφετε το πως θα είναι οι χώροι, που θα είναι τα κάθε λογής εκθέματα.. κλπ
Ήδη το κοινό μπορεί να γνωρίσει από κοντά τουλάχιστον τον ισόγειο χώρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, καθώς εκεί παρουσιάζεται η πρώτη του περιοδική έκθεση «Το μουσείο και η ανασκαφή» έως και τις 31 Μαρτίου 2008.
Μέσα στο 2008, όπως όλα δείχνουν, ακόμα και αν το μουσείο δεν τεθεί σε πλήρη λειτουργία, θα εγκαινιαστεί μεγάλο μέρος της μόνιμης έκθεσής του. Ακόμα, το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης θα φιλοξενήσει το Μάρτιο τη σημαντική Διάσκεψη της Ουνέσκο, με θέμα την «Επιστροφή των πολιτιστικών αγαθών στις χώρες προέλευσής τους».
Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του πρόεδρου του Οργανισμού Ανέγερσης του Μουσείου της Ακρόπολης κ. Δημήτρη Παντερμαλή, μπορείτε να διαβάσετε Εδώ Συνέντευξη lifo.

Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας.
Στις 25 Μαρτίου 2008 η αρχαία Ολυμπία θα βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας στην τελετή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Αγώνες του Πεκίνου. Βέβαια ο πραγματικός αγώνας δρόμου ακόμα συνεχίζεται για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου της αρχαίας Ολυμπίας και κυρίως του Κρονίου λόφου που υπέστη σοβαρές ζημιές από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού. Η ολυμπιακή φλόγα, μετά τη διαδρομή της στην Ελλάδα και τις πέντε ηπείρους (θα περάσει και από το Εβερεστ), θα καταλήξει στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου στις 8 Αυγούστου 2008 στην τελετή έναρξης των Αγώνων.

Έκθεση «Οι 40 κορυφαίοι γλύπτες του 20ού αιώνα».
Ένα «Δάσος γλυπτών» από τη συλλογή του Spierer μνημειακών διαστάσεων 2 χ 2,50 μ. των σημαντικότερων εκπροσώπων της πλαστικής τέχνης του 20ού αιώνα φτάνουν στην Ελλάδα. Ανάμεσα τους βρίσκεται το πορτρέτο του συλλέκτη, φιλοτεχνημένο από τον Andy Warhol. Η έκθεση, σε επιμέλεια Τάκη Μαυρωτά, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έργα των Αλμπέρτο Τζιακομέτι, Χένρι Μουρ, Λουίζ Μπουρζουά, Χούλιο Γκονζάλες, Αντονι Κάρο, Μαρξ Ερνστ, των δικών μας Ιωάννη Αβραμίδη και Τάκι. Στη συλλογή αυτή εκπροσωπούνται όλες σχεδόν οι τάσεις και τα ρεύματα της μοντέρνας και σύγχρονης γλυπτικής.
Πολυχώρος Αθηναΐς (Καστοριάς 34 – 36 τηλ. : 210 3480000)
Διάρκεια έκθεσης μέχρι 14 / 4 / 2008. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ ΕΔΩ

Φεστιβάλ Αθηνών
Ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί ο φετινός προγραμματισμός του Φεστιβάλ Αθηνών. Το πρόγραμμα του 2008 θα παρουσιαστεί σε Συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη 4 Μαρτίου. Η Συνέντευξη θα μεταδοθεί "ζωντανά" μέσω της ιστοσελίδας του Φεστιβάλ, η οποία και θα ενημερωθεί την ίδια μέρα με το νέο πρόγραμμα. Για περισσότερες πληροφορίες κλικ: ΕΔΩ

MTV Greece
Το MTV «μιλάει» και ελληνικά και ετοιμάζεται να βγει στον «αέρα» την άνοιξη του 2008. Η Ελλάδα είναι η 36η χώρα που υποδέχεται το μουσικό κανάλι, το οποίο από την 1η Αυγούστου του 1981 που βγήκε για πρώτη φορά στον «αέρα» έφτασε σήμερα να μεταδίδεται σε 506.700.000 σπίτια από 160 κανάλια σε 32 γλώσσες! Το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος του ελληνικού MTV θα προέρχεται από το εξωτερικό, ενώ οι ελληνικές παραγωγές θα αγγίζουν περίπου το 30%.

127 σχόλια:

ILIAS είπε...

Καλό μήνα Roadartist! Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά. Πολύ ενδιαφέροντα τα γεγονότα που έθεσες στο δημοψήφισμα και πολύ χάρηκα για την πρωτιά του μουσείου της Ακρόπολης.
Τόσα χρόνια το ακούμε, καιρός να τελειώνει αυτή η τόσο σημαντική υπόθεση. Από τα υπόλοιπα ξεχωρίζω την εικαστική έκθεση και το φεστιβάλ Αθηνών. Όσο για την αφή της Ολυμπιακής φλόγας ουδόλως με απασχολεί και γάνηκε και στην ψηφοφορία. Ίσως πολλοί νόμιζαν οτι θα πάρει πολλούς ψήφους, αλλά όλοι ξέρουμε οτι οι "Olympic Games" έχουν καταντήσει μια εμποροπανήγυρις από ντοπαρισμένα άλογα για να τα κονομάνε οι πολυεθνικές δυστυχώς...
To MTV καλώς νά'θει, ελπίζω μόνο να μην το βλέπουν μόνο όσοι έχουν Nοva

Και πάλι καλό μήνα

Σοφία είπε...

Εκτός από το μουσείο της Ακρόπολης, για τα υπόλοιπα δεν ήξερα τίποτα. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!

Artanis είπε...

Γειά σου Καλλιτέχνιδα...Τί κάνεις ξύπνια, τόσο αργά; Εγώ πάντως, αν και ψήφισα για το Μουσείο, προχθές πήγα και δήλωσα συμμετοχή στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία, που θα περάσει από την πόλη...Όχι για να κρατήσω τη δάδα, αλίμονο δεν έχω τέτοιες βλέψεις, αλλά για συνοδός, ελπίζω για αθλητές που διακρίθηκαν στην Παραολυμπιάδα, έχουμε πολλούς αξιόλογους στην περιοχή...Είχα δουλέψει και στις δυο διοργανώσεις το 2004, και πέρασα 100.000 φορές καλύτερα στους Παραολυμπιακούς...Άλλη ποιότητα ανθρώπων..., άγγελοι επί γης...

? είπε...

συμφωνώ με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας! καλό βράδυ

Νατασα είπε...

"η κάλπη έδειξε"
να και μια κάλπη που διχνει όμορφα πράγματα.
Καλό Μήνα
Καλή Νύχτα

Kaveiros είπε...

Ολα ενδιαφεροντα!Καλο μηνα!

Sweet and bitter είπε...

Καλό μήνα!
Ακόμη ένα ενδιαφέρον ποστ! :)

Unknown είπε...

Κάλημέρα

Καλό όμορφο και
ηλιόλουστο μήνα

Συμφωνώ με το μουσείο
Εγώ πήγα πριν καιρό και
φωτογράφισα και μέσα είναι
κατά την άποψή μου πολύ καλό

Καλό πρωινό

Ιάκωβος είπε...

Καλό σου μήνα. Παρακολουθούσα την ψηφοφορία κτλ. Ωραίο θέμα. Αν και δεν μπορώ να διαλέξω μεταξύ αυτών.. Ποια η διαφορά μεταξύ πολιτιστικός και πολιτισμικός, ξέρεις; :)
Ιάκωβος

Dr_MAD είπε...

Πολύ όμορφη ανάρτηση! Χαίρομαι που βγήκε το Νέο Μουσείο πρώτο και με διαφορά. Θα διαφωνήσω με το MTV. Εϊδαμε τι έγινε, όπου προβλήθηκε. Εχουμε να δούμε πολλά στραβά κι από εκεί οσονούπω...

Καλό μήνα αρτίστα μου ;-)

νατασσΆκι είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες, κι εγώ δεν ήξερα για την έκθεση στην Αθηναΐδα!
:)

Καλημέρα, Καλό μήνα, και καλό ΣΚ!
:)))

Γωγώ Πακτίτη είπε...

όπως πάντα η ενημέρωσή σου σοφή...

καλό μήνα κοριτσάκι μου!

Σπύρος είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα :) . . .

Πολύ ωραίο πόστο πραγματικά η κάλπη έδειξε :) ....πολιτιστικους και ιστορικους θυσαυρους

skoinovatis είπε...

Συμφωνώ κι εγώ με τ' αποτελέσματα.
Χρειαζόταν η Αθήνα ένα τέτοιο μουσείο.
Ας ελπίσουμε σύντομα σε μια επιστροφή των μαρμαρων του Παρθενώνα!
Η Διάσκεψη της Ουνέσκο είναι κοντά.
Καλή άνοιξη Roadartist!

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα το πιο σημαντικό ήταν το Νέο Μουσείο Ακρόπολης...Γι' αυτό και κερδισε άλλωστε...


Καλό μήνα:)

Roadartist είπε...

@ ektoras: Καλό μήνα και σε σένα Έκτορα. Ναι όντως καιρός να το δούμε να ανοίγει επιτέλους.. Η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας βγήκε 2η.. δεν τα πήγε και άσχημα :) Συμφωνώ περί του εμπορίου, αλλά δεν παύει να είναι όντως ένα γεγονός σημαντικό, σκέψου τη προβολή μόνο παγκοσμίως...Το θέμα ειναι οτι ακόμα δεν έχει διαμορφωθεί ο χώρος.. Θα δούμε.. Καλό σκ :)

Roadartist είπε...

@σοφία: Να είσαι καλά Σοφία να έχεις ένα όμορφο σκ :)

Roadartist είπε...

@ artanis: Αρτάνις έχω και εγώ ασχολίες βρε τι νομίζεις? Μόνο εσύ είσαι συνέχεια στο τρέξιμο? χχαχα πολύ καλά έκανες και δήλωσες συμμετοχή και ειδικά στη Παραολυμπιάδα. Είχα παρακολουθήσει αρκετούς αγώνες τους το 2004, αυτοί οι άνθρωποι είναι πραγματικά αξιέπαινοι. Και αξίζουν το χειροκρότημα μας. Ωραία τότε θα περιμένουμε οπωσδήποτε σχετικά σου posts. Συμφωνώ για τη ποιότητα των ανθρώπων αυτών, όπως τα λές..

Roadartist είπε...

@ νικος κ: Καλή σου μέρα Νίκο :)

Roadartist είπε...

@ Νατασα: χαχα χιουμοριστικός ο τίτλος..αλλά δεν έχεις και άδικο, ίσως τέτοιες ψηφοφορίες να είναι και αγχολυτικές.. :)

Roadartist είπε...

@ Kaveiros: Να εισαι καλα καλό μήνα να έχουμε !

Roadartist είπε...

@Sweet and bitter : Εχεις τα φιλιά μου, καλό σου μήνα, όμορφο σκ!!

Roadartist είπε...

@ Sailor: Καλημέρα Καπετάνιε μου, θέλω και εγώ πολύ να το επισκεφτώ. Ανυπομονώ να ανοίξει..τόσα χρόνια απο αναβολή σε αναβολή.. Για να δούμε! Καλό σκ & καλό σου μήνα!

Roadartist είπε...

@ ιάκωβος: Καλημέρα Ιάκωβε! Απορίες του ξημερώματος..Μια πρόχειρη απάντηση που θα μπορούσα δίχως πολύ σκέψη να σκεφτώ.. πολιτισμικό: ότι σχετίζεται με το πολιτισμό / πολιτιστικό: οτι προαγει το πολιτισμό..
Ειναι πρωί ακόμα όμως .. καλό σου μήνα, μπήκε η άνοιξη :) !!

Roadartist είπε...

@ MAD: Καλημέρα mad, νομίζω ήταν αναμενόμενο το αποτέλεσμα.. Οσο για το mtv μενει να το δούμε! Καλή μέρα!

Roadartist είπε...

@ νατασσάκι: Να είσαι καλά Νατασσάκι μου, χρόνο και διάθεση να έχουμε..για να τα δούμε όλα .. Καλό σου μήνα :)

Roadartist είπε...

@ Η σκέψη της καρδιάς: Φιλιά πολλά να είσαι καλά, καλό σου μήνα :)

Roadartist είπε...

@ LOCKHEART: Καλημέρα lockheart και καλό μήνα! Λογική η πρωτιά του μουσείου..Νομίζω οτι τελικά όλοι ανυπομονούμε να το επισκεφτούμε! Φιλιά.

Roadartist είπε...

@ skoinovatis: Δύσκολη η επιστροφή των μαρμάρων..κάποιες φωνές ακούγονται αλλά..Ναι η Διάσκεψη της Ουνέσκο τουλάχιστον θα θέσει κάποια θέματα.. :) Καλή άνοιξη και σε σένα, όμορφο σκ!

Roadartist είπε...

@ Akon: Συμφωνώ άκον! Μια φορά κέρδισε το καλύτερο χαχα Φιλιά καλό σου μήνα, καλή Άνοιξη!

Βάσσια είπε...

Καλημέρα :-)

έπρεπε, κατ' εμέ να είναι το Μουσείο, γιατί αποτελεί ένα βήμα, πραγματικό, για την διατήρηση των μνημείων αλλά και για την "καλή πρόθεση" (που εύχομαι να έχει διάρκεια) της προβολής αυτού του θησαυρού πολιτιστικά και τουριστικά, γιατί όχι, κατακλύζει την Ελλάδα- ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ.

Μαριλένα είπε...

Eγώ δεν ψήφισα και είμαι άσχετη του ποστ.
αλλά,
περασα ν' αφήσω Καλό Μήνα, φιλι και καλημέρα :)))

Roadartist είπε...

@Vassia: Καλημέρα Βάσσια μου! Συμφωνώ είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε σε ένα τόπο με τέτοια ιστορία. Πρέπει πρώτον να διαβάσουμε όλοι μας, να την μάθουμε, να ενδιαφερθούμε για τον πολιτισμό μας, ειναι το καλύτερο αγαθό αυτής της χώρας..Το Μουσείο έπρεπε να είχε ιδρυθεί εδώ και χρόνια..Κάλλιο αργά παρά ποτέ.. :) Καλό μήνα!

Roadartist είπε...

@ Μαριλενα : Δεν πειράζει! Σε ευχαριστώ για τη καλημέρα σου Μαριλένα μου, έχεις κ εσύ τη δική σου, καλό μήνα!!

saveenvironment είπε...

μεγαλυτερη πολιτιστικη καταστροφη η κατασκευη του μουσειου Ακροπολης
Ειναι μεγαλυτερο "αντιπολιτιστικο γεγονος"
globalculturalheritage.blogspot.com

cinderella είπε...

Καλημέρες!! Νομίζω οτι τα δύο πρώτα, το Μουσείο της Ακρόπολης και η αφή της Ολυμπιακής φλόγας δικαίως βρέθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις!!
Πάντως ευχαριστούμε για την ενημέρωση! Άξιζε πραγματικά το κόπο για να ενημερωθούμε λιγάκι παραπάνω!!

iLiAs είπε...

..καλό μήνα αρτίστα :)
..δημιουργικός, χαρούμενος, "ανεβασμένος"! :)

Despoina Chatzipavlidou είπε...

τι θα γίνει τελικά με το κτίριο μπροστά από το μουσείο Ακρόπολης ; θα το γκρεμίσουν ; ή θα ξεαραχνιάσουν το μυαλό τους για να βρούν τρόπο να το εντάξουν ;

Roadartist είπε...

@ saveenvironment: Σεβαστή η άποψη σου και καλά κάνεις και τη καταθέτεις τόσο εδώ όσο και στο blog σου. Καλή συνέχεια.

Roadartist είπε...

@ cinderella: Να είσαι καλά cinderella, προσωπικά ανυπομονώ περισσότερο για το πρώτο..Φιλιά καλό σου μήνα.

Roadartist είπε...

@ iLiAs: Καλό μήνα και σε σένα Ηλία μου, ανεβασμένοι πάντα :)

Roadartist είπε...

@ desapoin3ison4: το θέμα έχει παγώσει μετά απο όλα όσα έγιναν με τον Ζαχόπουλο. Αλλά μάλλον δεν θα έχει θετική κατάληξη..
Παρακαλουθώ και το http://areopagitou17.blogspot.com/ κάτι καινούργιο δεν έχει δημοσιευθεί..Θα δούμε..

Δηιάνειρα είπε...

καλό μήνα αρτιστάκι μου..καλύτερα σήμερα; :)

Roadartist είπε...

@ Δηιάνειρα: Αρκετά Δηιάνειρα μου σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον! Σήμερα ξημέρωσε μια μέρα ηλιόλουστη .. :) Καλό μήνα να έχουμε, καλή άνοιξη :)

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

Με αυτό το ποστ "αθώωσες" την κάλπη... ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ :)

faraona είπε...

Ετσι ειχα φανταστει το αποτελεσμα,καπως.Σιγουρα παντως πρωτο το μουσειο.
Ευχαριστουμε για ολα roadartist!

manetarius είπε...

Έχεις σκεφτεί να αρχίσεις να πληρώνεσαι για τις φοβερές πληροφορίες που μας δίνεις; Δεν ξέρω για τους άλλους, αλλά εγώ δεν παίρνω πια Αθηνόραμα!!!
Πολλά φιλιά, καλή πρωτο..μηνιά :)))

Roadartist είπε...

@ «ΤΟ ΤΈΡΑΣ TΗΣ ΑΜΆΘΕΙΑΣ»: Να είσαι καλά, τα φιλιά μου :)

Roadartist είπε...

@ Faraona: Εγώ σε ευχαριστώ για τη δεκτικότητα σου :) Καλό μήνα faraona και καλή άνοιξη! :)

Roadartist είπε...

@ mane-tarious: Μετά απο αυτό το σχόλιο πως να μη μου πάει καλά ο μήνας?? Δεν γίνεται!! Σε ευχαριστώ, φιλιά, καλή ηλιόλουστη άνοιξη!! :)

panoptis είπε...

έχεις πρόσκληση...

dyosmaraki είπε...

Καλό μήνα Roadartist!
Εύχομαι ο Μάρτιος να είναι ένας μήνας φωτεινός και χαρούμενος!
Χρησιμότατες οι πληροφορίες σου. Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης δεν θα μπορούσε παρά να μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας. Περιμένω με αγωνία την ημέρα που θα είναι επισκέψιμο με όλες τις συλλογές στη θέση τους.
Καλό Σαββατόβραδο να έχεις

giant13 είπε...

Καλό σου μήνα Καλλιτέχνιδα.

Νομίζω πως η κάλπη σωστά έδειξε την αξιολόγηση.
Το μόνο που με λυπεί είναι ο υδροκεφαλισμός της πόλης αυτής.
Τελικά Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα.

roadartist είπε...

@ dyosmaraki: Καλησπέρα και σε σένα dyosmaraki. Καλό Σαββατόβραδο να έχεις & εσύ, και ένα πολύ καλό μήνα :)

Roadartist είπε...

Γίγαντα καλησπέρα. Έχεις ένα δίκιο στο προβληματισμό που θέτεις.
Απο τη μια βέβαια ειναι φυσικό, να συμβαίνουν τα πιο σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα στην Αθήνα απο τη στιγμή που ειναι και πρωτεύουσα..
Απο την άλλη, λάθος δικό μου που δεν συμπεριέλαβα στη δημοσκόπηση και την σημαντικότατη έκθεση για το Πικάσσο που λαμβάνει χώρα στη Θεσσαλονίκη. Παράλειψη μου, προφανώς ο μόνος λόγος η απροσεξία μου. Καλό μήνα.

Μετεωρίτης είπε...

...για αυτό σε λένε ROADARTIST!!

μπράβο
για την ενημέρωση κοριτσάρα μου!
Δεν είχα ιδέα!!

και περιττό να σου πω πως χάθηκα από το μπλογκο-παρεάκι
γιατί ο γάμος είανι μεγάλο μανίκι
(νούμερο 56...)

αχχχχ!

η φίλη σου
η .. γαμοκαμμένη!

Artanis είπε...

Κι εγώ αναρωτιόμουνα για τα δυο διατηρητέα μπροστά από το Μουσείο...Και πού να δεις τί στραβά παραλίγο να γίνουν εδώ, με αρχαία, Θολωτούς τάφους, περιφερειακούς και ξενοδοχεία λουξ, στην κόψη των κυμμάτων (και μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους)...Ευτυχώς, μετά το (γνωστό)σκάνδαλο, και με τις σωτήριες παρεμβάσεις αρχαιολόγων και του Πανεπιστημίου, πάνε να ισιώσουν...Εκτός κι αν μας τη βγει από το πλάι κανένα υπουργείο Αφ-πολιτισμού..

Roadartist είπε...

@ Μετεωρίτης: Καλό μήνα Μετεωρίτη εννοείται οτι θα νοιαστείς για το γάμο, θα σου τρώει όλο το χρόνο, καταλαβαίνω απόλυτα! Και σε ευχαριστώ που βρήκες χρόνο να περάσεις παρόλο που είσαι πιεσμένη. Όποτε μπορείς να περνάς έλειψες απο το μπλογκοπαρέα!! :) Φιλιά, και καλά ξεμπερδέματα!

Roadartist είπε...

Artanis όντως έχεις δίκιο παντού συμβαίνουν αυτά, σε όλη την Ελλάδα. Και πόσο ακόμα που δεν έχουμε καν ιδέα....και ποτέ δεν θα τα μάθουμε. Τι να πεις? "Κρίμα"?? Είναι λίγο οτι κ αν πεις..

nellinezi είπε...

Καλό μήνα!!
Πολύ ενδιαφέρον το ποστ σου! :)

Ναπoλέων είπε...

1.3.08
Καλησπέρα
Καλές Απόκριες
Καλό Μήνα
Καλή Σαρακοστή
Καλό Πάσχα
Καλή Ψήφο
Καλές Διακοπές
Καλό Χειμώνα
Έ!... και ...Καλά Χριστούουουγεννα!
Ν.
------------
Y.Γ.
Μην την παραπιστεύεις πάντως την κάλπη.
Μην ξεχνάς πως από 'κεί έχει βγεί και το "κάλπικος"...

sombraluz είπε...

Όλα καλά, road. Και τα μεγάλα γεγονότα είναι χρειαζούμενα και οι ψηφοφορίες κάτι έχουν να πουν με τον τρόπο τους. Να μου επιτρέψεις όμως να πιστεύω ότι πολιτισμός δεν είναι-μόνο και κυρίως- τα μεγάλα, τα συμβολικά, τα "κουλτουριάρικα" ή τα life style πράγματα. Εντός μας, τι γίνεται;

marianaonice είπε...

Όπως πάντα τέλεια ενημέρωση, ειδικά για μένα που είμαι εντελώς απληροφόρητη! Αχ που καιρός για μουσεία φίλη μου, όμως πάντα ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα βγάλω τ΄ απωθημένα μου, στη σύνταξη ίσως!!.
Καλό μήνα καλλιτέχνιδα μας, και μία γλυκειά και μυρωδάτη άνοιξη στους κήπους και στην ψυχή μας!!!

Skouliki είπε...

καλο μηναααααα

Madame de la Luna είπε...

Όταν σου λέω πως μαθαίνουμε απο σένα, γιατί δεν με πιστεύεις;;; Καλό μήνα κι ελπίζω η άνοιξη, να σου φέρει πολλές αφορμές για χαμόγελα :)

------ είπε...

Αν η ψηφοφορία αφορούσε:
"το σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός από το Μάρτιο του 2004 και μετά"
θα μπορούσες να βάλεις και την επιλογή:
"Η τοποθέτηση του Χρήστου Ζαχόπουλου ως Γ.Γ.Πολιτισμού"
Θα ξεπέρναγε και το Μουσείο!!!!
Μπουαχαχαχαχα!!!
καλό μήνα
Μμμμμμμμμμμμμάκια πολιτιστικά

Constantinos είπε...

Πολύ όμορφο το νέο μουσείο. Μακάρι να το δούμε στολισμένο και με τα Μάρμαρα του Παρθενώνα...

Καλό μήνα!

Meropi είπε...

Καλημέρα Roadartist μου καλή,
και βέβαια η έναρξη λειτουργίας του Μουσείου Ακρόπολης μακράν το σημαντικότερο γεγονός του 2008. Το όνειρο της Μελίνας....
Για να δούμε τώρα θα επαναλαμβάνουν το επιχείρημα τους οι Άγγλοι ότι δεν έχουμε σύγχρονο μουσείο για να προστατεύουμε τα γλυπτά του Παρθενώνα;

mamma είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα!
Ωραίο το ποστ, τα περισσότερα δεν τα γνώριζα

Roadartist είπε...

@ nellinezi: Καλημέρα! Σε ευχαριστώ πολύ, καλό μήνα να έχουμε. Να είσαι καλά.

Roadartist είπε...

@ Ναπολέων: Kαλημέρα Ναπολέων, να είσαι καλά για τις ευχές σου, όλες μαζί μαζεμένες.. :) Να'σαι καλά!

Roadartist είπε...

@ sobraluz: Καλημέρα sobraluz. Μα νομίζω οτι το "μέσα" μας καθορίζεται πάντα απο το προσωπικό ενδιαφέρον του καθένα μας.
Πάντως αφού το θέτεις, προσωπικά πάντα πίστευα οτι μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, η γνωριμία με το παρελθόν σου, η γνώση της πολιτιστικής κληρονομιάς, μια καλή θεατρική παράσταση, ακόμα και ένα τραγούδι είναι ικανά να αλλάξουν όλο το "είναι" ενός ανθρώπου. Όλα αυτά ειναι κάπως αλληλένδετα, αρκεί να βλέπεις και ακούς..να αφήνεις τη καρδιά σου να λάβει τα μηνύματα. Πάντα το πίστευα οτι μία καλή θεατρική παράσταση έχει τη δύναμη να αλλάξει τη ψυχοσύνθεση ενός ανθρώπου, ακόμα κ τη στάση του απέναντι σε κατάστασεις και σχέσεις. Καλό μήνα.

Roadartist είπε...

@ marianaonice: Αχ Μαριάννα καλημέρα! Γιατί το λές αυτό? Πρέπει να επιλέγεις θεάματα και να τα ζεις τωρα!! Για ποια σύνταξη μιλάς? Όποιος περιμένει το καιρό που θα πάρει τη σύνταξη για να χαρεί ή να παρακολουθήσει οτι διψά η ψυχή του...έχει χάσει το παιχνίδι.. :) Δεν μας ανείκει τίποτα άλλο, εκτός απο το τώρα. Θα πας λοιπον, στο Μουσείο. Θα πας στο θέατρο, θα βρεις χρόνο. Τη διάθεση την έχεις, που ειναι το βασικότερο. Όσο για το ψάξιμο αφήστε το σε μένα! Προς το παρόν έχω το χρόνο για αυτό :) Σε φιλώ, καλό μήνα, όμορφη άνοιξη!

Roadartist είπε...

@skouliki: Καλό μήνααααα, καλή άνοιξηηηηη :)

Roadartist είπε...

@ Madame de la Luna : Να είσαι καλά για τα λόγια σου madame :) Όπως και για την όμορφη ευχή σου, τα χαμόγελα ειναι τα πιο σημαντικά στη ζωή μας. Και σε σένα το ίδιο, καλό μήνα :)

Roadartist είπε...

@ Νανά Τσούμα: Νανά μου έχεις τόσο δίκιο!! Και σκέψου οτι η ψήφος του Ζαχόπουλου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση για την κατεδάφιση των 2 νεοκλασσικών επι τη Δ. Αρεοπαγίτου! Και πόσα ακόμα που δεν τα ξέρουμε!! Φιλάκια καλό μήνα :)

Roadartist είπε...

@ Constantinos: Αυτό θα ήταν σίγουρο το ιδανικό Κωνσταντίνε. Δύσκολο αλλά .. μακάρι! Φιλιά!

Roadartist είπε...

@ Meropi: Καλημέρα Μερόπη. Το επιχείρημα τους αυτό πλέον είναι αβάσιμο. Μακάρι οι πολιτικοί μας να διαχειριστούνε το ζήτημα της επιστροφής των μαρμάρων τόσο θερμά και αληθινά όπως η Μελίνα. Καλό μήνα να έχουμε φιλιά.

Roadartist είπε...

@ mamma: Σε ευχαριστώ mama, εχεις τα φιλιά μου, καλή άνοιξη, καλό μήνα!

Μαργαρίτα είπε...

Πράγματι "η κάλπη έδειξε.."
Υπέροχο το ποστ φίλη μου!!
Πολύ το χάρηκα..

Καλή άνοιξη***

kalynama είπε...

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε σένα roadartist... που μας ενημερώνεις για όλα τα καλλιτεχνικά και όχι μόνο...

Να είσαι πάντα καλά. Καλό σου μήνα :-))

Από Μηχανής Θεός είπε...

Καλό μήνα Roadartist!!!

Ξέρεις είναι πολύ σημαντικό να ασχολείται κάποιος με σοβαρότητα με τα ζητήματα πολιτισμού. Να τα παρουσιάζει, να τα μοιράζεται και να τα θέτει στην ατζέντα.
Κάνεις εξαιρετική δουλειά!

Καλησπέρες

H.Constantinos είπε...

Μάλλον αναμενόμενο ήταν το αποτέλεσμα, έ;

Meropi είπε...

Roadartist μου καλή
πέρασα να σου ευχηθώ Καλή Αποκριά και να σε προσκαλέσω στο ιστολόγιο μου για να μάθεις πώς λέμε την Αποκριά στην Κύπρο.

Roadartist είπε...

@ Μαργαρίτα: Να είσαι καλά Μαργαρίτα μου, και εγώ χαίρομαι τις δικές σου δημιουργίες! Kαλό μήνα να έχουμε.

Roadartist είπε...

@ kalynama: Κalynama σε ευχαριστώ.
Εύχομαι να είσαι και εσύ καλά, δυνατή και πάντα χαρούμενη με οτι θετικό σου φέρνει η ζωή! :) Καλό μήνα!!

Roadartist είπε...

@Από Μηχανής Θεός: Με τιμάς με τα λόγια σου Θεέ :) Σε ευχαριστώ απο καρδιάς. Καλό μήνα να έχουμε, με τη διάθεση πάντα να ψάχνουμε, να γευόμαστε και να μοιραζόμαστε :) Καλό μήνα, καλή άνοιξη!

Roadartist είπε...

@H.Constantinos: ε, ναι ήταν :)

Roadartist είπε...

@ Meropi: Σε ευχαριστώ Μερόπη θα περάσω, ακούγεται πολύ ενδιαφερούσα η ανάρτηση σου. Και ξέρεις σήμερα πέρασα όλη τη μέρα σε διάφορα μέρη της Αθήνας ανάμεσα σε μασκαρεμένους.. :) Καλή αποκριά και σε σένα!

Aντώνης είπε...

Πολιτιστικά γεγονότα να έχουμε κι οι κάλπες ας δείχνουν ό,τι θέλουν. Και θα έχουμε γεγονότα μόνο αν εξασφαλίσοουμε τον πολιτισμό και δη τον πολιτισμό της καθημερινότητας που ειδικά σε αυτήν την πατρίδα πλέον δεινοπαθεί. Από όλους μας.

Δηιάνειρα είπε...

καλησπέρα

jf είπε...

Εύγε για την πολιτιστική μας ενημέρωση...

Την καλησπέρα μου

βασίλης είπε...

Το νεο Μουσείο της Ακρόπολης, συμφωνώ κι εγω με την ψηφοφορία. Το χρειαζόμασταν όχι μόνο σαν ατού για να ξαναφέρουμε τα μάρμαρα, αλλά και ουσισαστικά για να προστατεύσουμε τον πολιτιστικό μας πλούτο. Καλή εβδομάδα και καλό ανοιξιάτικο μηνα

Utopia είπε...

Καλό μήνα γλυκειά δρομοκαλλιτέχνιδα!Με μάσκες και...λουλούδια!Να΄σαι πάντα καλά;)

amelie είπε...

η ψηφος ειναι μυστικη, οποτε δεν θα σου πω τι ψηφισα.... βεβαια πιο ενδιαφερουσα μου φαινεται η παρουσιαση σου παρα το αποτελεσμα... εχουμε τωρα μια σφαιρικη αποψη περι των θεματων!
γεια και χαρα

ο δυσλεξικός δάσκαλος είπε...

Πειράζει να ψηφίσω τώρα; Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Ψηφίζω το Μουσείο της Ακρόπολης κι ελπίζω να έρθει πρώτο!!! :) (τι αγωνία...) Βέβαια , και η έκθεση με τους 40 κορυφαίους γλύπτες ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα και θα τη βάλω στα "υπ' όψιν"! Η μουσικούλα πού πήγε;;;;

Ανασα του Βορρα είπε...

Το νέο μουσείο της Ακρόπολης είναι ένα έργο ξεχωριστό.
Για τη φλόγα εντάξει...τα κλασικά!
Για τα υπόλοιπα...ευχαριστώ που ενημέρωσες δεν τα ήξερα.
Καλό μήνα (αν και 2 σήμερα)
Τα φιλιά μου!

Λακων είπε...

Νομίζω πως το νέο μουσείο της Ακρόπολης είναι το πλέον σημαντικό.
Το θεωρώ θετικό το ελληνικό MTV αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν το θεωρώ πολιτιστικό γεγονός σε καμία περίπτωση.
Καλό μήνα και απο εμένα!

Alexis B είπε...

Μαι καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα, να έχεις.
Ευτυχώς έχω ακόμα καιρό για την έκθεση γλυπτικής, ουφ!!!!!!
Καλημέρα

κυκλάμινο είπε...

Θερμά συγχαρητήρια! Πολύ καλή δουλειά κάνεις στο μπλογκ! Μπράβο και πάλι μπράβο!

mmexer είπε...

αν το MTV ήταν έστω και προτελευταίο θα ανησυχούσα πραγματικά.....

Αλλά και τώρα επί του αποτελέσματος... είμαστε λίγο λαός που λέει ψέματα στα γκάλοπ οπότε και το αντίστροφο αποτέλεσμα δεν εκπλήσσει..>
Ενδιαφέρουσες πληροφορίες!
Την καλημέρα μου!

Eclipse είπε...

ναι ΜΤΒ ρουλς :)

Roadartist είπε...

@ Aντώνης: Ακριβώς έτσι Αντώνη, τη καλησπέρα μου.

Roadartist είπε...

@ Δηιάνειρa: Kαλησπέρα..με λίγες ώρες διαφορά βέβαια.. :)

Roadartist είπε...

@ JF : Να είσαι καλά, τη καλησπέρα μου!

Roadartist είπε...

@ βασίλης: και εγω το ιδιο πιστεύω βασίλη, τη καλησπέρα μου και καλο μηνα.

Roadartist είπε...

@ Utopia: Τη καλησπερα μου Ουτοπια να εισαι καλα κ εσυ, καλα να περασεις!!

Roadartist είπε...

@amelie: Καλησπέρα σου amelie, να μη μας πεις οχι βεβαια :) Να εισαι καλα, πηγα στο rex το σαββατο στην Αρβανιτάκη που τοσο σου αρεσει, όμορφα ήτανε. Καλή εβδομάδα.

Roadartist είπε...

@ ο δυσλεξικός δάσκαλος : Καλησπέρα Δάσκαλε, η μουσική εδώ ειναι, αλλά μάλλον πρέπει μόλις βρω χρόνο να αλλάξω την υπηρεσία.. Η συγκεκριμένη παίζει όποτε θέλει αυτή.. :)

Roadartist είπε...

@Ανασα του Βορρα : Να είσαι καλά και απο εμενα ευχες για ενα καλο μηνα :)

Roadartist είπε...

@Λακων : Καλησπέρα σου! Σίγουρα το μουσείο ειναι το πιο σημαντικό και για εμένα. Οσο για το mtv νομιζω οτι σε αρκετά νέα παιδιά θα αποτελεί σημαντικό γεγονός, γι'αυτό και το έβαλα.. Φιλιά.

Roadartist είπε...

@ Alexis B: Καλή εβδομάδα, καλό μήνα, καλή άνοιξη και σε σένα Αλέξη!! :)

Roadartist είπε...

@ Κατερίνα: Να είσαι καλά Κατερίνα, ευχές για ένα όμορφο μήνα!

Roadartist είπε...

@ mmexer: thanks, να εισαι καλα, δεν θα διαφωνησω στη παρατηρηση σου για το τι λαος ειμαστε παντως :) :) :) Καλή εβδομάδα!

Roadartist είπε...

@daisy : Ήμουν σίγουρη οτι εσύ θα ξετρελαινόσουν με την είδηση για το mtv! :) Tη καλησπέρα μου daisy!

Ra Ma είπε...

Τα γκάλοπ είναι επίσης και μια αφορμή να μάθουμε δυο πράγματα παραπάνω.
Αυτό που με ανησυχεί είναι η αφή της φλόγας που είναι κοντά και μάλλον (τουλάχιστον πριν λίγο καιρό) δεν έχουν κάνει τίποτα. Προβλέπω να στήνουν το προηγούμενο βράδυ κανένα χολιγουντιανό σκηνικό!

Άσχετο αλλά μέτρησα 12 τελίτσες ανάμεσα στο Roadartist και in, σημειολογικά παίζει κάτι? (έχω κάτι απορίες όταν χαζεύω!!!!)

Καλό μήνα!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

Κι εγώ το μουσείο ψήφισα
Νομίζω ότι ειναι σημαντικότερο των άλλων.
Ετσι για να έχουμε ανοιχτή ψηφοφορία χε-χε.
Καλή μας βδομάδα.

Roadartist είπε...

@ Radio Marconi: Καλησπέρα μαρκονι σήμερα είχε μια δημοσίευση το in.gr όπου ανέφερε οτι ο Λιάπης επισκέφτηκε την Ολυμπία και οτι όλα είναι έτοιμα για την αφή της Φλόγας...Ας τους πιστέψουμε.. :)
Όσον αφορά την παρατήρηση σου για τις 12 τελίτσες .. πολύ τη χάρηκα γιατί και εγώ συχνά κολλάω σε τέτοιες λεπτομέρειες, λοιπόν δεν σημαίνει τίποτα, αλλά και εγώ για κάποιο λόγο όταν τις πατούσα ήθελα να είναι 12. Έτσι χωρίς λόγο! :) χαχαχα είναι να μη μπλέξεις με μένα, άστο! Kαλό απόγευμα!

Roadartist είπε...

@ karaflokotsifas: Ωραίος... :) Τρελέ κότσιφα καλή εβδομάδα να έχουμε και καλό μήνα!

Agobooks είπε...

Καλό μήνα και καλή βδομάδα!

Roadartist είπε...

@ ago: Καλό μήνα να έχουμε και καλή εβδομάδα!

Μουσικό Σχολείο Βέροιας είπε...

Καλά όλα αυτά αλλά μάλλον γεγονότα μόνο για Αθηναίους:) Σου έχω μια πρόσκληση στο blog μου...

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

Δεν είπαμε καλό μήνα?
Καλό μήνα
και καλή μας βδομάδα βεβαίως βεβαίως
χε-χε
Και ξανά-ματα-καλημέρααααααααα

τσίιοοοοοουυυυυυυυυυυ

roadartist είπε...

@ FREERIDER: Καλημέρα! Ευχαριστώ για τη πρόσκληση, θα περάσω και απο το blog σου, ελπίζω μέσα στη μέρα, γιατί σήμερα θα είμαι όλη μέρα εκτός... :)

Roadartist είπε...

@ karaflokotsifas: Πρωινός.. βλέπω!! Τρελέ κότσιφα καλό μήνα, καλή μέρα και..ξανά-ματα-καλημέρααααααααα Τσίου :)

konstantinos είπε...

Μου επιτρέπεις αγαπητή μου να σχολιάσω εν συντομία;

Το μουσείο αν και κατηγορήθηκε από πολλούς πρέπει να είναι ενδιαφέρον! Μακάρι μόνο να λάμβαναν υπόψη τις 2(?) διατηρητέες πολυκατοικίες της Αεροπαγίτου τις οποίες από ό,τι διαβάζω επί Ζαχ^%$πουλου είχαν αποφασίσει να τις γκρεμίσουν γιατί δεν ταίριαζαν με την αισθητική του!! Δηλαδή το να ταιριάξει το μουσείο με τον περιβάλλοντα χώρο δεν υπήρχε σαν επιλογή;!...

Σχετικά με την αφή, καθότι είμαι ενάντια στους ολυμπιακούς αγώνες, θα ζητήσω απλώς να έχετε έτοιμα μπουκαλάκια με νερό ώστε σε περίπτωση που φυσήξει και πιάσει φωτιά το...γρασίδι να τη σβήσετε, μιας και το σύστημα πυροπροστασίας ενδέχεται να μη λειτουργεί...Μην κάψουμε και την υπόλοιπη Πελοπόννησο!

respect στην έκθεση γλυπτικής!

Φεστιβάλ Αθηνών: έχουμε κάθε χρόνο αν δεν κάνω λάθος, οπότε χαλλλαρά!

MTV greece: με επιφύλαξη αυτό που θα γράψω, αλλά όχι άλλη ΕΜΠΟΡΙΚΗ μουσική!

Roadartist είπε...

@konstantinos: Δεκτές οι παρατηρήσεις και αρκετά σωστές! :) Να είσαι καλά Κωνσταντίνε!!!!! Τη καλημέρα μου :)

Related Posts with Thumbnails