6 Απριλίου 2018

Καλή Ανάσταση!








Πέρσι τέτοια μέρα, είχα γράψει για τους Ιούδες. Εφέτος η διάθεση είναι εντελώς διαφορετική, εφέτος θα σας μιλήσω μονάχα για την ευγνωμοσύνη. 

Ευγνωμοσύνη που μετά το χειμώνα έρχεται η Άνοιξη. Ευγνωμοσύνη που μετά από μια βαθιά νύχτα έρχεται το ξημέρωμα. Ευγνωμοσύνη για οτιδήποτε το αληθινό, για όσους μπορούν να συναισθανθούν το ίδιο νόημα με εμένα στη φύση, στη ζωή, στα συναισθήματα, στα ενδιαφέροντα, γενικά στα πράγματα.

Κλείνω τον υπολογιστή, φτάνω στη θάλασσα. Πέρσι τέτοιες μέρες την είχα στερηθεί. Στέκομαι στην άκρη και ανοίγω το σημειωματάριο μου. Ο ήχος της θάλασσας! Αυτός ο ήχος της θάλασσας, σαν το χτύπο της καρδιάς. Απόλυτος συγχρονισμός μαζί της. Καρδιά και θάλασσα: ένα. Αποσύνδεση από τα social media. Όσο τα χρησιμοποιώ, τόσο θεωρώ εξίσου σημαντική την αποσύνδεση σε κάποιες μέρες και σε προσωπικές στιγμές. Χρόνος για τους ανθρώπους μου, για την επανένωση με τους ήχους της φύσης στην εξοχή, για διάβασμα, για τη θάλασσα. Να συντονίζεσαι με την αναπνοή σου και με τον παλμό της ψυχής. Μόνο αν αδειάσεις, μπορείς να ξαναγεμίσεις. Βγάζεις από μέσα σου τα περιττά, για να κάνεις χώρο για τα πιο σημαντικά και για τα θαύματα που κατακλύζουν τη φύση. Ευγνωμοσύνη στην κάθε μια στιγμή γιατί αναγνωρίζεις την σημασία της, τη βαθιά της αξία. 

Εύχομαι καλή Ανάσταση σε όλους! Να είστε καλά, κοντά σε όσους αγαπάτε. 

11 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Σιωπηλά, αν και γεμάτα ήχους, μαθήματα ζωής μας δίνει η φύση, βλέπεις; Το δε Πάσχα, μέσα στην άνοιξη, με όλους τους συμβολισμούς του, μια πολύ κατάλληλη συγκυρία για αναστάσιμα συναισθήματα.Να είσαι καλά, roadartist, μαζί με όλους και όλα όσα αγαπάς.

ΥΓ. Μ'αρέσουν τα κοντά μολυβάκια (Το δε δικό σου λόγω χρώματος,είναι και ιδιαιτέρως φωτογενές!) :-)

Roadartist είπε...

Διονύση μου, πραγματικά η φύση έχει μόνο να μας διδάξει.
Μου λείπει πολύ η ηρεμία και οι ήχοι της φύσης. Νομίζω ότι θα έπρεπε κάθε μέρα να αφιερώναμε χρόνο στη σιωπή και στο να αφουγκραζόμαστε εμάς και το περιβάλλον μας. Δυστυχώς έτσι όπως τρέχουμε δε το κάνουμε, ενώ είναι απαραίτητο.

Τα κοντά μολυβάκια είναι βολικά στο να τα μεταφέρεις παντού μαζί σου. :)))
Καλή Ανάσταση, να περάσετε όμορφα, φιλιά.

MYSTELIOS είπε...

Καλή Ανάσταση !!!

Roadartist είπε...

Art traveller: Καλή Ανάσταση φίλε μου :))

Ρουμπάκης Γιάννης είπε...

Καλή Ανάσταση από την Αθήνα.

Roadartist είπε...

Γιάννη μου, χρόνια πολλά! Καλή Ανάσταση! Είδα τις υπέροχες φωτογραφίες που ανέβασες από τη Μονή Καισαριανής!

thinks είπε...

Καλή Ανάσταση με πολύ αγάπη!

Roadartist είπε...

Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη, καλή ανάσταση!!

Giannis Pit. είπε...

Καλή Ανάσταση να ευχηθώ ολόψυχα.

Roadartist είπε...

Καλή ανάσταση Γιάννη!!!

Ανώνυμος είπε...

σε ποιο μέρος είναι αυτή η όμορφη παραλία;

Related Posts with Thumbnails