Το καλοκαίρι είναι εδώ. Ήδη αυτές τις μέρες διανύουμε τον πρώτο καύσωνα...
Τι καλύτερο από μια ημερήσια ή διήμερη εξόρμηση σε κάποιο από τα κοντινά νησιά στην Αθήνα.
Είμαστε τυχεροί να ζούμε σε μια πανέμορφη χώρα που εμφυσά συνεχώς ζωή...
Καθώς σαλπάραμε προς την Αίγινα, ένα κοπάδι γλάρων ταξίδευε παράλληλα μαζί μας.
Το ίδιο και στο ταξίδι της επιστροφής προς τον Πειραιά, όπου είχαμε συνοδοιπόρους εκτός από τους ελεύθερους, ταξιδιάρικους γλάρους και ένα εκθαμβωτικό ηλιοβασίλεμα.
Η Αίγινα δε φημίζεται για τις παραλίες της, όσο άλλα νησιά,
μα σε αποζημιώνει με τις όμορφες διαδρομές της...
Από την πόλη ακολουθήστε την παραθαλάσσια διαδρομή (προς τις παραλίες Μαραθώνα, Πέρδικα, Αιγινίτισσα κλπ) και απολαύστε τις βόλτες...
Θα κάνετε και τις βουτιές οπωσδήποτε...
Must στάση στο Ναό της Αφαίας
Ο καλύτερα διατηρημένος αρχαϊκός ναός σήμερα στην Ελλάδα.
Για το Ναό της Αφαίας όμως, μιλήσαμε στην προηγούμενη ανάρτηση,
.
Αν θες βέβαια μπορείς να κάνεις μια στάση και στο Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου.
Πρόκειται για ένα μεγαθήριο... το λες μαρμάρινο παλάτι...
Ένα κεράκι, μια ευχή μπορείς να την αφήσεις.
Ο Άγιος Νεκτάριος είναι συνυφασμένος με το νησί.
Η ιστορία της Αίγινας είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον Καποδίστρια. Τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας και ένα από τους πιο άξιους πολιτικούς που υπήρξαν σε αυτό τον τόπο.
Η παρουσία του είναι έκδηλη παντού στο νησί. Έχει αφήσει μεγάλη παρακαταθήκη.
Ευχάριστη έκπληξη ήταν η παραπάνω ζωγραφιά του Καποδίστρια που αντίκρισα σε τοίχο της πόλης, καθώς τριγύριζα στο λιμάνι.
Οι βόλτες στο λιμάνι και στα σοκάκια της Αίγινας, αξίζουν πιο πολύ στο νησί.
Αίγινα, Ιούνιος 2016
Βράδυ στα σοκάκια της.
"Συλλογίζομαι την Αίγινα – το σπίτι, τον ήλιο, τη μπλάβη θάλασσα – και λέω τί τέρας πρέπει να ’ναι ο άνθρωπος, τι άπληστο θεριό η ψυχή, για ν’ αφήνει τέτοια ανεχτίμητα αγαθά και να περιπλανιέται μακριά, μέσα στη βροχή και στην ομίχλη"
Νίκος Καζαντζάκης (Λονδίνο, 2 Ιουλίου 1939).
Φως και θάλασσα. Το καλύτερο γιατρικό.
Να έχουμε ένα όμορφο καλοκαίρι!
8 σχόλια:
Όμορφο Σαββατοκύριακο :-) Και πανέμορφη η Αίγινα, που επειδή είναι τόσο κοντά έχει χάσει στην γενική σκέψη των Αθηναίων την ιδιαιτερότητά της. Ενδιαφέρουσα η σκέψη του Καζαντζάκη και αναρωτιέται κανείς γιατί άραγε, τελικά, η ανθρωπότητα μετά από τον Μεσαίωνα εξελικτικά αναπτύχθηκε στην βροχή και στην ομίχλη και άφησε «πίσω» τον ήλιο και την θάλασσα για διακοπές μόνο…
Οι ομορφιές της Ελλάδας δεν έχουν ταίρι< Μαίρη μου, και η σκέψη του Καζαντζάκη καθώς και το «γιατί άραγε» του «thinks» εύλογα!
Πάντα να επισκέπτεσαι και να καλοπερνάς σε κάθε μέρος της πατρίδας μας!
Πολύ όμορφη η Αίγινα και προσιτή, υπό τον όρο ότι δεν θα χρησιμοποιήσεις αυτοκίνητο, γιατί οι ελεεινοί έχουν το κόστος πανύψηλο. Σαν νησί είναι πανέμορφο και το αγαπώ πολύ. Η Παρουσίασή σου είναι εξαιρετική και μας έδωσε ανάσες. Καλό βράδυ.Σε εσάς τα νέα παιδιά, πεδίο δόξης λαμπρό για εξορμήσεις Σ/Κ. Εμείς απλά θα χαρούμε απ τη χαρά σας.
@ thinks : Καλημέρα Δημήτρη, σωστή η σκέψη. Φαίνεται σαν να απορεί κ ο Καζαντζάκης κάπως, δε ξέρω αν θα μπορούσε να μας απαντούσε τότε κ ο ίδιος σε αυτό. Ίσως γιατί η ανθρωπότητα έχει πάρει λοξό δρόμο :P δεν ξέρω πως εξηγείται κ αλλιώς... Πολλούς χαιρετισμούς!
@ Μηθυμναίος : Μακάρι να μπορούσα να τη γυρίσω όλη από άκρη σε άκρη. Δεν είναι μόνο η φυσική ομορφιά, είναι και η μυθολογία, η ιστορία, το καθετί πίσω από κάθε τόπο. Μακάρι να την αγαπούσαμε όσο της αξίζει. Σε ευχαριστώ Μηθυμναίε.
@ Giannis Pit : Εμείς πήγαμε με μηχανή. 5e μόνο το κόστος του εισιτηρίου. Πάντως γενικώς "χτυπάνε" στα νησιά τις τιμές... Ας χαρούμε τα νέα παιδιά, πριν φύγουν κ τα νιάτα, ποιος κατάλαβε πως πέρασαν τα τελευταία χρόνια (κ με όλα όσα ζούμε). Καλημέρες πολλές :)
Μια πιθανή εξήγηση ίσως είναι ότι η φιλοσοφία είναι «ερωτήσεις» και ο ορθολογισμός «απαντήσεις». Και μετά από τις ερωτήσεις χρειάζονται και οι απαντήσεις. Οι μεν γεννιούνται σε θερμά κλίματα με όμορφα τοπία και οι δε γεννιούνται όταν το κλίμα και το τοπίο δεν επεμβαίνουν στην σκέψη και την εκτέλεση...
:-)
@ thinks: Δε ξέρω κατά πόσο ισχύει στην πράξη η σκέψη. Άλλωστε η φιλοσοφία δε γεννιέται μόνο στο φως. Γεννιέται και στο σκοτάδι. Επίσης στο φως έχουν δοθεί πολλές απαντήσεις, εκεί γεννήθηκαν και οι επιστήμες, π.χ. ιατρική, αστρονομία, κλπ. Το θέμα είναι τι ερωτήσεις θέτονται πλέον, τι κυνηγά ο σύγχρονος άνθρωπος. Στο λιτό και το απέριττο κρύβεται η ευτυχία. Δε μας φτάνει πλέον η θάλασσα, το φως, οι χάρες της φύσης, η ελευθερία που μεταδίδεται στο Αιγαίο, θέλουμε ένα καλύτερο αμάξι, ένα μεγαλύτερο σπίτι, και όλο περισσότερα, γίναμε άπληστοι, χάσαμε το δρόμο και φοβάμαι ότι δε θα τον βρούμε ξανά εύκολα. Οι ανισότητες όλο και κερδίζουν έδαφος.
Δημοσίευση σχολίου