5 Οκτωβρίου 2015

Πιέρ Πάολο Παζολίνι, Το μακρύ ταξίδι της άμμου



Το καλοκαίρι του 1959, ο Πιέρ Πάολο Παζολίνι ταξίδεψε στις ακτές της Ιταλίας οδηγώντας ένα Fiat Millecento. Ένα ταξιδιωτικό ρεπορτάζ, ένα υπέροχο καλοκαιρινό ταξιδιωτικό ημερολόγιο με τίτλο "Το μακρύ ταξίδι της άμμου", το οποίο δημοσιεύτηκε σε τρεις συνέχειες στο περιοδικό Successo.


Το διάβασα το καλοκαίρι στην αιώρα κάτω από τη μουριά
και ταξίδεψα μέσω αυτού ως τις Ιταλικές ακτές...



Τριάντα χρόνια μετά τον θάνατο του Παζολίνι, ο φωτογράφος Φιλίπ Σεκλιέ ανασυνθέτει, μέσα από ασπρόμαυρες φωτογραφίες, το ταξίδι του Παζολίνι.  Ο παρών τόμος παρουσιάζει για πρώτη φορά το "Μακρύ ταξίδι της άμμου" στην πλήρη μορφή του.  


Μαζί με τις επιστολές, τα χειρόγραφα και τις δακτυλογραφημένες σελίδες του Παζολίνι, συμπεριλαμβανομένων πολλών αδημοσίευτων αποσπασμάτων και από το αρχικό δακτυλογραφημένο κείμενο του Ιταλού δημιουργού. 


Ο αναγνώστης μέσα από τα χειρόγραφα, τις επιστολές και τις φωτογραφίες του Φιλίπ Σεκλιέ ξαναζεί τη μοναδική διαδρομή του Παζολίνι στην Ιταλία.


Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει αρχική τιμή 39 ευρώ,
το αγόρασα από το Παζάρι Βιβλίου της Πλατείας Κοτζιά μόλις 5 ευρώ.
Ένα από τα διαμαντάκια που έχω εντοπίσει στο συγκεκριμένο παζάρι... 
Να το έχετε στο νου σας στην επόμενη σας βόλτα σε αυτό. 




7 σχόλια:

Νικόλας Τσάρας είπε...

πραγματικά υπέροχο όπως και η παρουσίαση καλημέρα και χαμόγελο ...

Giannis Pit. είπε...

Καλησπέρα και Καλό Μήνα. Πραγματικός θησαυρός το βιβλίο και τυχερή είσαι που το ανακάλυψες. Πολύ καλή ιδέα. Καλή συνέχεια.

MYSTELIOS είπε...

Πραγματικά μια ωραία και πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση !!!
Καλημέρα Μαίρη μου !!!

Roadartist είπε...

@ Νικολας : Νικόλα μου πρόκειται για εξαιρετική έκδοση, όταν ξαναγίνει το Παζάρι Βιβλίου, αξίει να την αναζητήσεις... Μόλις 5ε. Από τα πιο ενδιαφέροντα βιβλία που διάβασα το φετινό καλοκαίρι.

Roadartist είπε...

@ Μαρία Ελενα: Καλό απόγευμα!

Roadartist είπε...

@ Giannis Pit: Γιάννη μου, κράτησε το στη μνήμη σου, όταν ξαναγίνει το παζάρι ίσως να το εντοπίσεις και εσύ. Ναι πολύ καλή προσφορά πραγματικά! Καλαίσθητη έκδοση, από το χαρτί, τις φωτογραφίες, γενικώς...

Roadartist είπε...

@ Art-traveller: ταξιδευτή της τέχνης, χαίρομαι που σου άρεσε! Φιλιά πολλά :)

Related Posts with Thumbnails