13 Φεβρουαρίου 2015

19ο Παζάρι Βιβλίου στην Πλατεία Κοτζιά


19o ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ 
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ

15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΩΣ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Με κεντρικό σύνθημα «Δικαίωμα στην ανάγνωση!», ανοίγει, την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015, το 19ο Παζάρι Βιβλίου για να υποδεχθεί τους βιβλιόφιλους της πόλης. Εύστοχο το σύνθημα, καθώς πρόκειται για ένα παζάρι με εξαιρετικά καλές τιμές βιβλίων, προσιτές σε όλο τον κόσμο. Ένα παζάρι που επισκέπτομαι κάθε χρόνο, ψάχνοντας ανάμεσα στους πάγκους για κάποιους καλά κρυμμένους θησαυρούς του. 

Είναι κάτι σαν "παράδοση" πάντα να αναφέρομαι στο blog για αυτό το παζάρι, ως μια ενημέρωση. Το φετινό Παζάρι πραγματοποιείται στην Πλατεία Κοτζιά τού Δήμου Αθηναίων, από τις 15 Φεβρουαρίου έως και τις 6 Μαρτίου 2015.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου: Στο φετινό 19ο Παζάρι του Βιβλίου, οι τιμές θα πέσουν έως και 70% και θα έχουν σημείο εκκίνησης το μισό ευρώ (0,50). Είναι, αν θέλετε, η λαϊκή πολιτική του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου και του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών, για να βρεθεί το βιβλίο σε κάθε αθηναϊκό - και γιατί όχι; - σε κάθε ελληνικό ράφι βιβλιοθήκης. Στο ξεφύλλισμα των βιβλίων, αναδύεται το κοινό τους άρωμα που είναι η ειρηνική συνύπαρξη του επιφανειακά διαφορετικού και ασύμπτωτου: ο ξεχασμένος τίτλος συναντά τον καινούργιο, ο σπάνιος τον ευπώλητο, ο πανεπιστημιακός τον εκλαϊκευτικό.


Στο 19ο ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ 2015 θα βρείτε βιβλία των εκδόσεων: ANIMA/ANUBIS/ BRAINFOOD/ EDUCARTOON/ LIBRERIA ESPANOLA/LIBRO/ Α/ΣΥΝΕΧΕΙΑ/ ΑΓΓΕΛΑΚΗ/ ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ/ ΑΙΟΛΟΣ/ ΑΚΜΗ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ/ ΑΛΜΑ/ ΑΛΦΕΙΟΣ/ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ/ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ/ ΑΝΕΛΙΞΗ/ ΑΝΕΜΟΣ/ ΑΞΙΩΤΕΛΗ/ ΑΠΟΠΕΙΡΑ/ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ/ ΑΡΝΑΟΥΤΗ/ ΑΡΣΕΝΙΔΗ/ ΑΡΧΕΤΥΠΟ/ ΑΤΛΑΝΤΙΣ/ ΑΦΟΙ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΥ/ ΒΑΒΕΛ/ ΒΑΣΔΕΚΗ/ ΒΕΡΕΤΤΑ/ ΒΗΤΑ ΙΑΤΡΙΚΕΣ/ ΒΙΒΛΙΟΓΝΩΣΙΑ/ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ/ ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΙΑ/ ΓΡΑΜΜΑΤΑ/ ΔΑΜΙΑΝΟΣ Θ./ ΔΑΜΙΑΝΟΥ Γ./ ΔΑΡΔΑΝΟΣ X./ ΔΑΡΕΜΑ/ ΔΕΔΕΜΑΔΗ/ ΔΙΑΥΛΟΣ/ ΔΙΟΝ/ ΔΙΠΤΥΧΟ/ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ/ ΔΩΔΩΝΗ/ ΔΩΡΙΚΟΣ/ ΕΙΡΗΝΗ/ ΕΚΑΤΗ/ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ/ ΕΚΡΕΜΜΕΣ/ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΙΣ/ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ/ ΕΝΑΛΙΟΣ/ ΕΝΝΟΙΑ/ ΕΝΤΟΣ/ ΕΞΑΝΤΑΣ/ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ/ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ/ ΕΥΡΑΣΙΑ/ ΕΥΡΩΕΚΔΟΤΙΚΗ/ ΖΑΧΑΡΑΚΗ/ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Ι. Σ./ ΖΗΤΡΟΣ/ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ/ ΗΡΙΔΑΝΟΣ/ ΘΕΜΕΛΙΟ/ ΘΥΜΑΡΙ / ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ/ ΙΚΑΡΟΣ/ ΙΡΙΔΑ/ ΙΣΟΡΡΟΠΟΝ/ ΙΩΛΚΟΣ/ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ/ ΚΑΛΟΚΑΘΗ/ ΚΑΠΑ/ ΚΑΡΑΚΩΤΣΟΓΛΟΥ / ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΑ / ΚΑΣΤΑΛΙΑ / ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ/ ΚΕΝΤΙΚΕΛΕΝΗ/ ΚΟΑΝ/ ΚΟΝΤΥΛΙ/ ΚΟΡΟΝΤΖΗ/ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ / ΛΥΧΝΑΡΙ/ ΜΑΚΡΗ/ ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ/ ΜΑΡΑΘΙΑ/ ΜΕΔΟΥΣΑ – ΣΕΛΑΣ/ ΜΕΛΙΣΣΑ/ ΜΕΛΩΔΙΑ/ ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ/ ΜΕΡΜΗΓΚΑ/ ΜΙΝΩΑΣ/ ΜΟΤΙΒΟ / ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΗ/ ΜΠΙΛΙΕΤΟ / ΜΠΙΜΠΗ / ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ/ ΝΕΔΑ/ ΝΕΣΤΟΡΑΣ/ ΝΕΦΕΛΗ/ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ / ΝΗΣΟΣ/ ΝΙΚΑΣ/ ΝΙΚΗ/ ΝΙΚΟΛΕΤΑΚΗ/ ΝΟΒΟΛΙ/ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗ/ ΟΔΟΣ ΠΑΝΟΣ/ ΟΔΥΣΣΕΑΣ/ ΟΛΚΟΣ / ΟΞΥ/ ΠΑΠΑΔΗΜΑ Π.Δ./ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ/ ΠΑΠΑΖΗΣΗ / ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ/ ΠΑΡΑΚΗΝΙΟ/ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ/ ΠΕΛΑΣΓΟΣ/ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ/ ΠΙΡΟΓΑ/ ΠΛΕΘΡΟΝ/ ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΘΗΝΩΝ "ΤΟ ΘΕΙΟΝ ΦΩΣ"/ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ/ ΠΟΤΑΜΟΣ/ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ/ ΠΥΡΑΜΙΔΑ/ ΡΩΣΣΗ/ ΣΙΔΕΡΗΣ Ι./ ΣΙΔΕΡΗ ΜΙΧ./ ΣΜΙΛΗ/ ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΚΗ/ ΣΟΚΟΛΗ / ΣΤΑΧΥ/ ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ/ ΣΥΝΑΨΕΙΣ/ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ/ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ/ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ/ ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ/ ΤΖΙΑΜΠΙΡΗΣ Δ./ ΤΣΑΜΗ/ ΥΨΙΛΟΝ/ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ/ ΦΙΛΙΠΠΟΤΗ Α./ ΦΙΛΙΠΠΟΤΗ ΣΤΡ./ ΦΛΟΥΔΑ/ ΦΥΤΡΑΚΗ/ ΧΑΤΖΗΛΑΚΟΣ / ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗ/ ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ/ ΨΥΧΑΛΟΥ. ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ (Σ.ΕΚ.Β.)- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (Σ.Ε.Β.Α.)



Έως τις 6 Μαρτίου, αφορμή για περπάτημα στο κέντρο, χάζεμα και αγορά βιβλίων... 

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία! όταν επιστρέφω στο σπίτι από τη βόλτα κρατώντας ένα βιβλίο, νοιώθω σα να έχω στην τσέπη το τηλέφωνο μιας γυναίκας που δεν γνώρισα ακόμη.
Πολύ ωραία αίσθηση.

το φονικο κουνελι είπε...

Για άλλη μια χρονιά, θα είμαστε εκεί. ;)

Ps - Γεια σου Road Artist!

Roadartist είπε...

@ ηλιογράφος : Πονηρούλι :)

Roadartist είπε...

@ το φονικο κουνελι : Γεια σου φίλε μου :) ναι εννοείται ότι θα περάσουμε παραπάνω από μια φορά!

thinks είπε...

Μπορεί να περάσουμε κι εμείς να πάρω και φωτογραφίες! Το θυμάμαι από κάθε χρόνο που το δημοσιεύεις :-)

Roadartist είπε...

@ thinks : Είστε Αθήνα; Δημήτρη πριν πας διάβασε αυτή την ανάρτηση, είναι του 2008, αλλά εξηγώ τι ακριβώς είναι αυτό το παζάρι. Μην περιμένεις καινούργιους τίτλους, θα βρεις μόνο παλιούς, δηλαδή βιβλία που πάνε προς πολτοποίηση. Για αυτό και οι χαμηλές τιμές. Και συνήθως έναν χαμό από κόσμο. Προτίμησε καθημερινή καλύτερα. Επίσης θέλει πολύ καλό ψάξιμο για να εντοπίσεις κάποιο καλό βιβλίο, αν δεν είσαι διατεθειμένος για τα παραπάνω, τότε πήγαινε σε ένα βιβλιοπωλείο :)

http://roadartist.blogspot.gr/2008/02/blog-post.html

thinks είπε...

Εδώ ήμαστε, μέχρι τις 22 πρωί!

Δεν την είχα διαβάσει την συγκεκριμένη αλλά είχα την εντύπωση ότι είχες γράψει άλλες που είχα διαβάσει ανά τα χρόνια ;

Πρώτιστα θα πήγαινα για την ατμόσφαιρα... τα βιβλία, εκείνους που τους ενδιαφέρουν... για την εικόνα της έκθεσής των... να τα πιάσει κανείς και να τα κρατήσει λίγο στ χέρι ίσως με λίγο ξεφύλλισμα... ίσως να βρεθεί κάποιο που περίμενε ειδικά εσένα να το βρεις...

Θα πήγαινα για τον ίδιο λόγο που πάντα έμπαινα στο Foyles, Charring Cross Road στο Λονδίνο... για την έντονη μυρωδιά του βιβλίου και των παλιών ξύλων του πατώματος και των ραφιών... Μόνο που στην πλατεία Κοντζιά θα ήταν η ίδια αίσθηση κι' ας έπαιρνε ο Αθηναϊκός αέρας τις μυρωδιές...

Roadartist είπε...

@ thinks : Κάθε χρόνο κάνω αναφορά πριν ξεκινήσει το παζάρι, απλώς παλιότερα έγραφα και περισσότερα σχετικά. Μην περιμένεις πολλές γραφικότητες :)
Έγραψες για "έντονη μυρωδιά του βιβλίου και των παλιών ξύλων του πατώματος και των ραφιών" και με ταξίδεψες. :) Υπέροχα... ένα από τα ωραιότερα βιβλία που έχω διαβάσει είναι το "84, Charing Cross Road", αναζήτησε το αν δε το έχεις διαβάσει.

thinks είπε...

Charring Cross Road είναι (ήτανε;) ο δρομος με τα βιβλιοπωλεία κοντά στην διασταύρωση με την Shaftesbury Avenue. Εκεί ήταν και το μυθικό Foyles... Το 84 Charring Cross Road ήταν υπέροχη ταινία με τον Άντονυ Χόπκινς και την Ανν Μπάνκροφτ... Πρέπει να παραδεχτώ, κοκκινίζοντας ελαφρώς από την ντροπή μου, ότι πολλά καλλά βιβλία τα έχω γνωρίσει μόνο από αξιόλογες κινηματογραφικες ταινίες :-)

Roadartist είπε...

@ thinks : Ε σιγά δε χρειάζεται να κοκκινίζεις, όταν καν ελαφρώς. :) Την ταινία δεν την έχω δει, και μάλλον πρέπει να την αναζητήσω, το βιβλίο είναι πολύ καλό, μετά από το παζάρι (όπου το συγκεκριμένο δεν πρόκειται να το βρεις εκεί) μπες σε κάποιο κεντρικό βιβλιοπωλείο, ζήτησε το και ξεφύλλισε το : http://www.biblionet.gr/book/74047/Hanff,_Helene/84,_Charing_Cross_Road

ΥΓ Σήμερα το πρόγραμμα έχει σινεμά, ξέρεις πόσο καιρό έχω να πάω; Πάρα πολύ... μπορεί και χρόνο... Συνειδητοποίησα ότι αφιερώνω περισσότερο χρόνο στο θέατρο, σε βιβλία ή εκθέσεις, και ελάχιστο σε ταινίες, που παλαιότερα παρακολουθούσα πιο φανατικά... καιρός για επανόρθωση :)

Xenoudis - Ξενούδης είπε...

Φαντάζομαι πως δεν υπάρχουν ακριβείς στατιστικές, αλλά απλώς σαν εντύπωση: ποτέ στην Ελλάδα δεν ήταν περισσότερα τα βιβλία προς διάθεση και ποτέ δεν ήταν ευρύτερο το αναγνωστικό κοινό - σε πείσμα της τηλεόρασης και του διαδικτύου...
Ξενούδης

Roadartist είπε...

@ Xenoudis - Ξενούδης : Για να το θέσω λίγο διαφορετικά, νομίζω ότι στην Ελλάδα τουλάχιστον στις μέρες μας, εκδίδονται περισσότερα βιβλία από όσους είναι όντως αναγνώστες.

Μαρία Έλενα είπε...

Θα πάμε και φέτος
Φιλάκια ...

Roadartist είπε...

@ Μαρία Έλενα : κ εγώ θα περάσω... Καλή εβδομάδα.

greendim είπε...

Θα τα πούμε εκεί!...

Roadartist είπε...

@ greendim : Εγώ πέρασα χτες αν και είχε αρκετό κρύο.. Θα ξαναπάω με περισσότερο χρόνο και ηρεμία για ψάξιμο.

Related Posts with Thumbnails