24 Μαρτίου 2014

Εκπομπή Σαββάτου 22/3/2014 @musicsociety.gr !



Καθώς κάποιοι δεν μπορέσατε να ακούσετε λόγω ώρας ή εργασιών, παρακάτω η εκπομπή του Σαββάτου όπου ήμουν προσκεκλημένη στο Music Society.Gr
Μιλήσαμε για το blog, το πως δημιουργήθηκε, την ιστορία του, την εργασία που απαιτείται στη συνέχεια, για τη θεματολογία του και για τον πολιτισμό. 
Ακούσαμε μουσικές μου επιλογές και προτάσεις θεατρικών παραστάσεων, βιβλίων και εικαστικών εκθέσεων. Ευχαριστώ ξανά τον παραγωγό Νίκο Μάρο και το σταθμό για την πρόσκληση. 
Καλή ακρόαση! 



* Ανάμεσα σε άλλα, στην εκπομπή ακούστηκαν προτάσεις για θέατρο, βιβλία και εικαστικά. Παρακάτω οι σχετικές δημοσιεύσεις των προτάσεων, μπορείτε να διαβάσετε παράλληλα καθώς θ' ακούτε την εκπομπή για καλύτερη ενημέρωση : 

Θέατρο : Ιλιάδα, Θέατρο Χώρα // Τίρζα, Θέατρο Ιλίσια // Ρωμαϊκό Λουτρό, Θέατρο Σημείο// Μένγκελε, στο Faust

Βιβλία : "Ιστορίες του Χαλ", Γιώργος Μητάς, Εκδόσεις Κίχλη // "Κάτι θα γίνει, θα δεις", Χρήστος Οικονόμου, Εκδόσεις Πόλις // "Ίσλα Μπόα", Χρήστος Αστερίου, Εκδόσεις Πόλις 

Εικαστικά : Γιάννης Τσαρούχης. Εικονογράφηση μιας αυτοβιογραφίας. Πρώτο Μέρος (1910-1940), στο Μουσείο Μπενάκη.

28 σχόλια:

Σεβάχ ο Θαλασσινός είπε...

Μαίρη μου, είναι τέλεια η συνέντευξη! Ήδη είμαι στο 10ο λεπτό και θα την ακούσω όλη!

Μπράβο!!

υγ: Πολύ ενδιαφέρων και ο τρόπος που αντιμετωπίζεις σαν έννοια τον πολιτισμό: ως αντίσταση και όχι ως πολυτέλεια. Συμφωνώ απόλυτα :)

Κατερινα Κ. είπε...

Πολυ ομορφη φωνη. Γεματη με τρυφεροτητα. Οπως και οι αναρτησεις σου, εχει παντα ενδιαφερον να ακουσεις και να μαθαινεις πραγματα για εναν ανθρωπο, που διαβαζεις χρονια!

Makis Del είπε...

Υπέροχη ήσουν! Σου πάει το ραδιόφωνο!

Άστρια είπε...

Στεναχωρέθηκα όταν τελείωσε:)

Είπες:"..ο πολιτισμός είναι ανάσα της ζωής και μία μορφή αντίστασης..." και θα μου επιτρέψεις να πω (γιατί ξέρω τη σεμνότητά σου) ότι αυτή η φράση ανταποκρίνεται τόσο πολύ και σ' αυτό το αγαπημένο ιστολόγιο.

Οι μουσικές επιλογές εξαιρετικές μία και μία (είχα και τ' ακουστικά και ταξίδεψα). Θυμήθηκα επ' ευκαιρία και την "Ιλιάδα" που ήθελα να δω και είχα ξεχάσει, ευτυχώς που έχει παραταθεί:)

Πολύ καλός και ο οικοδεσπότης της εκπομπής και η παρουσίασή του. Είναι προς τιμή του που ξεχώρισε και ανέδειξε το ιστολόγιο αυτό.

Κάτι που έλειπε μόνο από την περιγραφή του blog, κατά την άποψή μου, είναι οι εξαιρετικές φωτογραφίες που συνοδεύουν τις αναρτήσεις, η συμμετοχή του σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα (βέβαια κι αυτά είναι πολιτισμός με την ευρύτερη έννοια) αλλά και η ευαίσθητη γραφή σε κάποιες αναρτήσεις με λόγια καρδιάς:)

Και θα συμφωνήσω με αυτό που είπε ο Makis Del πιο πάνω: "Υπέροχη ήσουν! Σου πάει το ραδιόφωνο!"

Καλή συνέχεια!!!

quartier libre είπε...

@
χμμμ...
ώστε "η Μαίρη λέει να πάει απόψε σινεμά" ?

σου ταιριάζει το είδος !
του ταιριάζεις κι εσύ !

φιλί :)

Ανώνυμος είπε...

υπέροχη συνέντευξη,ελπίζω να υπάρξουν κι άλλες,eviv

ασωτος γιος είπε...

χαιρομαι που σε ακουω κιολας
ξερεις παντα σε παρακολουθω!

H.Constantinos είπε...

Μιά παρουσίαση γιά κάτι τόσο καθημερινό, τόσο γνώριμο, που το παρακολουθώ τόσα χρόνια! Πολύ μου άρεσε!!

Ναι, πραγματικά σου πάει το ραδιόφωνο!!
Γιά δες το γιά κάποιο web radio, Roadartist Artradio στην Radionomy -πχ- !! Ακροατές θα έχεις, και θα είναι πολλοί!

Keep walking!

ΒΑΡΘΑΚΟΥΡΗΣ είπε...

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ... ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΗΛΙΚΕΙΩΜΕΝΟ, ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ, ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΔΕ ΕΧΟΥΝ ΚΡΙΤΗΡΙΟ, ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ.

Roadartist είπε...

@Σεβάχ ο Θαλασσινός : Ελπίζω να σου άρεσε ως το τέλος. Αυτή είναι η θέση μου και η άποψη μου για τον πολιτισμό. Όσοι τον αντιμετωπίζουν ως πολυτέλεια, είναι γιατί θέλουν να τον κρατήσουν για ένα μόνο κομμάτι της κοινωνίας ή γιατί οι ίδιοι δεν ένιωσαν ποτέ την αξία του στη ζωή τους. Σε ευχαριστώ από καρδιάς.

Roadartist είπε...

@ Κατερινα Κ. : καταλαβαίνω τι λες, σε ευχαριστώ πολύ.

Roadartist είπε...

@ Makis Del : Ευχαριστώ πολύ. Και για την ακρόαση και για τα λόγια. :) <3

Roadartist είπε...

@ Άστρια : Πάρα πολύ καλός ο παραγωγός Ν.Μάρος, και τον ευχαριστώ για την πρόσκληση. Ο ίδιος δεν έχει blog, απλώς με διάβασε και θέλησε να τα πούμε από κοντά. Ήταν τόσο ευγενική η πρόσκληση σου, που δε μπόρεσα να την αρνηθώ. Τελικά έκανα καλά απ' όσο φάνηκε. Ευχαριστώ για όλα όσα γράφεις. Φιλιά πολλά.

Roadartist είπε...

@ quartier libre : "Η Μαίρη λέει να πάει απόψε σινεμά / θα πήγαινε αν μπορούσε κάθε βράδυ / σβήνουν τα φώτα κι η ταινία ξεκινά /
λίγο μετά το πιο βαθύ σκοτάδι."

:)))

Σε ευχαριστώ. <3

Roadartist είπε...

@ eviv : σε ευχαριστώ πολύ eviv!

Roadartist είπε...

@ ασωτος γιος : χαίρομαι που σου άρεσε, να είσαι καλά, καλημέρα άσωτε γιέ!!

Roadartist είπε...

@ H.Constantinos : χαίρομαι που σου άρεσε, είναι σίγουρα κάπως περίεργη η αίσθηση, ειδικά για έναν άνθρωπο εσωστρεφή σαν εμένα, τελικά όμως είχε ενδιαφέρον (και πλάκα). :) "Μικρές νίκες επί της εσωστρέφειας μου.".
Μου έχουν γίνει προτάσεις και στο παρελθόν για κάτι τέτοιο που λες από σταθμούς, μα δεν το προσπάθησα. Χαίρομαι που σου άρεσε! Ευχαριστώ Κωνσταντίνε!

Ξενικός είπε...

πολυσχιδής δραστηριότητα! Καλή συνέχεια και καλές εμπνεύσεις!
Ξενικός

Roadartist είπε...

@ ΒΑΡΘΑΚΟΥΡΗΣ : Αν άνοιγαν οι πόρτες του πολιτισμού θα έμπαιναν και νέοι άνθρωποι να συνεισφέρουν, μα αυτή η χώρα έχει γεροντοκρατία, o πολιτισμός στη χώρα μας πάσχει από δυσανεξία. Όταν υπάρχει αποκλεισμός είναι ανόητο να λένε ότι οι νέοι δεν γνωρίζουν... Εκτός και αν τους αφήσουμε να γεράσουν για να ακούσουμε μετά τη γνώμη τους.

Roadartist είπε...

@ Ξενικός : Ευχαριστώ!

H.Constantinos είπε...

[[[Αν άνοιγαν οι πόρτες του πολιτισμού θα έμπαιναν και νέοι άνθρωποι να συνεισφέρουν, μα αυτή η χώρα έχει γεροντοκρατία, o πολιτισμός στη χώρα μας πάσχει από δυσανεξία. Όταν υπάρχει αποκλεισμός είναι ανόητο να λένε ότι οι νέοι δεν γνωρίζουν... Εκτός και αν τους αφήσουμε να γεράσουν για να ακούσουμε μετά τη γνώμη τους.]]]

ΠΟΣΟ σωστό είναι αυτό...!
Και πόσο θλιβερό όμως, μιά καταθλιπτική πραγματικότητα, που πως να την δεις σαν δεδομένη, γίνεται...;

Roadartist είπε...

Κωνσταντίνε πολύ καταθλιπτική, όχι δε γίνεται να την αποδεχτείς, να τη θεωρήσεις ως δεδομένη. Δυστυχώς δίνεις καθημερινή μάχη για να μη το αποδεκτείς και σταματήσεις να ενδιαφέρεσαι...

eugeniak είπε...

Μαιρούλα συγχαρητήρια για την εκπομπή σας! Σκέψου το : "Σου πάει το ραδιόφωνο" ....!!!
Να σε χαιρόμαστε
Φιλιά και καλό ξημέρωμα
Ευγενία

Roadartist είπε...

@ eugeniak : Σε ευχαριστώ Ευγενία. :)

βιολιστης στη στεγη είπε...

Χαίρομαι πολύ για σένα!!! Μία συνέντευξη που προσφέρει ουσιαστική ενημέρωση παράλληλα με θαυμάσια μουσικά ακούσματα! Ούτε νάζια ούτε "τσιριμόνιες" απο παρουσιαστή και φιλοξενούμενη. Οι γνήσιοι εραστές της τέχνης αλλωστε δεν τα χρειάζονται. Το απόλαυσα!

Roadartist είπε...

@ βιολιστης στη στεγη : φίλη μου βιολίστρια στη στέγη :) εγώ χαίρομαι πραγματικά αν το απόλαυσες... Σε ευχαριστώ για την ακρόαση σου. Ήταν μια ευκαιρία να πω λίγα λόγια και με αυτό τον τρόπο, και ελπίζω την επόμενη φορά (αν το αποφασίσω) να πω περισσότερα για τον πολιτισμό και όλα όσα αγαπάμε.
Μου άρεσε που εστίασες στο "ούτε νάζια ούτε "τσιριμόνιες" απο παρουσιαστή και φιλοξενούμενη."
"Οι γνήσιοι εραστές της τέχνης αλλωστε δεν τα χρειάζονται" πόσο σε ευχαριστώ. Δηλώνω ναι γνήσια εραστής της τέχνης που ξεχωρίζω, σε ευχαριστωωωω, αν το φωνάξω θα το ακούσεις; :)

Ανώνυμος είπε...

Ωραία εκπομπή.
Αν και "διέγνωσα" ένα ελαφρύ τρακ, ο λόγος σου πατούσε γερά.
Εμείς οι ... γραφιάδες, συχνά στον προφορικό λόγο τα πάμε χάλια. Αλλά εσύ και στον προφορικό στέκεσαι πολύ ωραία.
Καλή άνοιξη "στη φύση και στα μυαλά μας" που λέει κι ο Αγγελάκας.

Roadartist είπε...

@ solomantzaros : σωστά "διέγνωσες" τρακ. Ειδικά στην αρχή, ευτυχώς αργότερα έφυγε. E, ναι δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο για έναν άνθρωπο που έχει συνηθίσει να εκφράζεται (και να "εκτίθεται") μέσω των γραπτών του, ευτυχώς όμως απ' ότι φαίνεται πήγε καλά, σε ευχαριστώ πολύ και για την ακρόαση και για τα λόγια.

Related Posts with Thumbnails