7 Φεβρουαρίου 2014

Οργάνωση Γη - "Κέντρο της Γης"



Η σημερινή δημοσίευση είναι αφιερωμένη στην "Οργάνωση Γη", μια νεοσύστατη ελληνική μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση που δημιουργήθηκε για να δώσει απαντήσεις σε σύγχρονους κοινωνικούς και περιβαντολογικούς προβληματισμούς.

Βρίσκεται σε μια υπέροχη έκταση στον Δήμο Ίλιου επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας 67, εντός του Κτήματος Βασιλίσσης, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης".


Σκοπός της είναι η ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω στα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζει το περιβάλλον. Μέσα από την καθημερινή δράση και πρακτική, να συνεισφέρει στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και τελικά στην καλύτερη διαβίωση και ανάπτυξη της κοινωνίας. Πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας και όμως νιώθεις σαν να έχεις διακτινιστεί κάπου εκτός Αττικής. 


Χάνεσαι σε αυτή την υπέροχη έκταση... Ακολουθούν φωτογραφίες...
Παρατηρήστε προσεκτικά. 























Όσοι αγαπάτε τη φύση, αξίζει σίγουρα να πάτε μια βόλτα με τους φίλους ή με τα παιδιά σας. Υπέροχες εγκαταστάσεις, όπου διοργανώνονται ενδιαφέροντα ψυχαγωγικά, βιωματικά και εκπαιδευτικά προγράμματα.  

Λειτουργεί από Τρίτη έως Παρασκευή από τις 9.00π.μ - 5.00μμ και τα Σαββατοκύριακα από τις 10.00 π.μ - 5.00π.μ.

Όπως επισημαίνουν και οι υπεύθυνοι : «Το Κέντρο της Γης έχει σκοπό τη διεύρυνση των οριζόντων των επισκεπτών του». Νομίζω πως το καταφέρνουν...


Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Το "Κέντρο της Γης" προσφέρει δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια για ανέργους, ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης “Εισαγωγή στη Γεωργία”. Ίσως από τα πιο ενδιαφέροντα και ολοκληρωμένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή και μάλιστα εντελώς δωρεάν. Όσοι ενδιαφέρεστε, σπεύσατε να δηλώσετε συμμετοχή. 
Περισσότερες πληροφορίες - See more at: organizationearth.org

* Δες και αυτό το video :

26 σχόλια:

kovo voltes... είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια και εξαίσιος χώρος...;) Ιδιαίτερα τα σεμινάρια για ανέργους και η εκπαίδευση βρίσκονται στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων πολλών στις μέρες μας. Α ρε φωτογραφάκι που τα ξετρυπώνεις...;)

To love life for what it is είπε...

Καλημέρα!
Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες και τα γνωμικά στις ταμπέλες του κτήματος... Δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει τέτοια οργάνωση (και το πάρκο "Αντώνης Τρίτσης" πρόσφατα το έμαθα). Μόλις βρήκα, λοιπόν, άλλον ένα προορισμό για να επισκέπτομαι, όταν έρχομαι στην Αθήνα και σε ευχαριστώ!
Θα το κοινοποιήσω, να το μάθουν κι άλλοι. Να είσαι καλά και να συνεχίζεις να μας πηγαίνεις τόσο ωραίες βόλτες! :-)

Hfaistiwnas είπε...

Πανέμορφα είναι! :)
Μες τη φύση..

Memaria είπε...

Πάρα πολύ καλή προσπάθεια και την παρουσίασες με τον καλύτερο τρόπο!
Καλό Σαββατοκύριακο!

thinks είπε...

Πάρα πολύ έμπνευση και ζωή μπορεί να βρει κανείς στις φωτογραφίες των επιγραμμάτων. Πάρα πολύ καλή ιδέα -και ίσως ο κεντρικός σκοπός της προσπάθειας αυτής, είναι να σπείρει τα νοήματα των επιγραφών... Να δούμε τι θα μπορέσουμε να θερίσουμε, σαν κοινωνία. Πολλοί ίσως να πουν ότι υπάρχουν σήμερα σημαντικότερα προβλήματα από την οικολογία, θα το πούνε όμως μόνο επειδή δεν στάθηκαν να δούν πως οι λύσεις στο κάθε τι ξεκινάν από την νοοτροπία που επιτρέπει την κατανόηση των σκέψεων που βρίσκονται τυπωμένες πάνω στις πινακίδες αυτές...

Ξενικός είπε...

μη κερδοσκοπική μη κυβερνητική οργάνωση σε δημόσιο χώρο;...
Ξενικός

H.Constantinos είπε...

Ωραία είναι να συμβαίνουν πράγματα, και ειδικά αυτού του είδους!! -και ακόμα ειδικότερα μέσα στη μιζέρια και στο χάλι που ζούμε...

Roadartist είπε...

Καλημέρα και καλό σκ σε όλους!!


@ kovo voltes... : Είναι όντως πολύ ενδιαφέρουσα. Ειδικά για τους κατοίκους εκείνης της περιοχής... αλλά και για όσους δεν είναι τόσο κοντά. Αξίζει... Κάθε Κυριακή οργανώνουν συλλογική κουζίνα, με υπέροχες γεύσεις και αρκετά οικονομικές... Αν δεν ξετρυπώνουμε τα όμορφα, τότε τι; :) Και πόσα ακόμη έχουμε να ανακαλύψουμε...

Roadartist είπε...

@ To love life for what it is : Να σου πω την αλήθεια, στο Πάρκο Τρίτση ακόμη δεν το έχω γυρίσει. Σε αυτή την οργάνωση πάντως είχα πάει αρκετές φορές εξαιτίας αρκετών οικολογικών εκδηλώσεων κλπ. Είναι μια υπέροχη έκταση, ενώ το Πάρκο Τρίτση τόσο αφημένο... Έχουνε μπλεκτεί πολλοί Δήμοι εκεί και τα πράγματα στο Πάρκο έχουν γίνει κάπως... Κατά την άνοιξη σκέφτομαι να το επισκεφτώ όμως...

Χαρά μου οι βόλτες, οπότε γιατί να μην τις μοιραζόμαστε κ από εδώ, ειδικά στη φύση. Έχω κουραστεί από την τόση μιζέρια...

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : όντως. Πριν πάω δεν το πίστευα, έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Δες και στο βίντεο, για να καταλάβεις πόσο κοντά είναι στο κέντρο της πόλης.

Roadartist είπε...

@ me (maria) : Σε ευχαριστώ. Άξιζε νομίζω... Ξέρεις πόσους μήνες το σκεφτόμουν, επιτέλους στρώθηκα για να το μοιραστούμε. :)

Roadartist είπε...

@ thinks : Όντως υπάρχει αυτό ακριβώς που γράφεις Δημήτρη. Μου είχε κάνει εντύπωση η θετικότητα, αυτή η αύρα που λες δημιουργίας. Αυτές είναι μόνο λίγες από τις ταμπέλες που υπάρχουν παντού διάσπαρτες στην έκταση, έχω φωτογραφίσει πολλές, αλλά στα πλαίσια του ποστ μοιράστηκα όσες πιο πολλές γινόταν. Και μέσα στην κατάθλιψη να φτάσεις εκεί, διαβάζοντας όλα αυτά τα αποφθέγματα σε πλημμυρίζει μια αισιοδοξία. Γιατί είναι απλώς αληθινά. Και σε βάζουν ξανά σε σκέψεις.

Καθόλου εκτός εποχής, αυτή η κρίση έχει τις ρίζες της κυρίως στην περιβαντολογική κρίση... Ακόμη όμως δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Αυτά τα έχουνε πει ακόμη πριν το '90 πολλοί σκεπτόμενοι άνθρωποι. Υπάρχει τεράστια βιβλιογραφία για τις συνέπειες της ασυλλόγιστης καταστροφής του πλανήτη, του σπιτιού μας. Εσύ το ξέρεις καλύτερα από εμένα. Μακάρι να αλλάζαμε νοοτροπία - πρώτα εμείς οι ίδιοι.

Roadartist είπε...

@ Ξενικός : Πολύ καλή ερώτηση, ρώτησα και εγώ όταν είχα πάει. Μου απάντησαν ότι αυτή η έκταση δεν εντάσσεται στο πάρκο τρίτση, ανήκει σε ιδιώτη. Όπως και τα κτήματα τριγύρω της (αμπέλια, ελιές, κα.) ανήκουν σε ιδιώτες. Ίσως έτσι εξηγείται και γιατί δεν είναι εγκαταλελειμένα, σε μια βόλτα έξω από αυτή την έκταση βλέπεις την πλήρη εγκατάλειψη. Θα πάω κατά την άνοιξη στο Πάρκο Τρίτση, βέβαια τότε θα είναι και πριν τις επικείμενες δημοτικές εκλογές οπότε φαντάζομαι ίσως να έχουν κάπως σουλουπώσει την κατάσταση του.

MYSTELIOS είπε...

Πραματικά ένας υπέροχος χώρος, σε ευχαριστούμε πολύ για την ωραία παρουσίαση, καλό Σαββατοκύρικακο και καλή συνέχεια !!!

Roadartist είπε...

@ H.Constantinos : ναι. Αυτά τα (εντελώς) δωρεάν σεμινάρια προς ανέργους γίνονται με επιχορηγία του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος και απ' ότι γνωρίζω είναι τα μόνα όπου εκτός από θεωρητική υπάρχει και πρακτική εφαρμογή στις εκτάσεις τους.

ξωτικό είπε...

Με τόση...σοφία που είναι σπαρμένος αυτός το τόπος σίγουρα κάτι καλό θα φυτρώσει !!
Τι όμορφα τα νούφαρα και τα άλογα...
άντε να δούμε εμείς οι...λογικοί πότε θα αποφασίσουμε να επενδύσουμε στην "ομορφιά "

Μια βόλτα εκεί την άνοιξη
μμμμμ τι ωραίο όνειρο ;-)

Giannis Pit. είπε...

Έχω την τύχη, σαν ποδηλάτης, περνώντας συχνά από το Πάρκο Τρίτση να χαίρομαι από κοντά την έξοχη αυτή προσπάθεια, που πολύ σωστά και σημαντικά αναδεικνύεις καθώς είναι σημαντικό να συζητιούνται τέτοιες πρωτοβουλίες.

Roadartist είπε...

@ ART-TRAVELLER : να είσαι καλά, καλό σκ σε όλους. :)

Roadartist είπε...

@ ξωτικό : ναι κατά την άνοιξη σκέφτομαι να το συνδιάσω με ένα πικνικ :) Η φύση έχει τόση σοφία διάσπαρτη σε όσους είναι έτοιμοι να την δεχτούν / ερμηνεύσουν. :)

Roadartist είπε...

@ Giannis Pit : Είναι ιδανικός τόπος για ποδηλασία, μπράβο σου που τον χαίρεσαι. Χαίρομαι όσους ψάχνουν και την ελάχιστη πλέον φωτεινή αχτίδα αυτής της πόλης και τη χαίρονται. Μόνο έτσι αξίζει να συνεχίζουμε.

Μ είπε...

Εξαιρετική προσπάθεια!!!!
Ευχαριστούμε για την παρουσίαση!!!!
Ευχές για μια όμορφη Κυριακή!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ όμορφα!

Roadartist είπε...

@ Μαργαρίτα : να είσαι καλά Μαργαρίτα, σε ευχαριστώ, καλή μας εβδομάδα.

Roadartist είπε...

@ ηλιογράφος : Ναι. Καλή εβδομάδα!

Ανώνυμος είπε...

Το πάρκο "Αντώνης Τρίτσης" βρίσκεται στην παλιά μου γειτονιά. Χαίρομαι να διαβάζω και ν'ακούω για τέτοιες όμορφες πρωτοβουλίες και ομάδες. Η οικολογία είναι τρόπος ζωής :)

Χαιρετισμούς από τη μακρινή Αυστραλία

Roadartist είπε...

@ agrimio : Μακάρι να γίνει τρόπος ζωής, αλλά δε το βλέπω. Σε ευχαριστώ που πέρασες, το συγκεκριμένο κομμάτι του Πάρκου (στην Οργάνωση Γη) είναι όμορφο. Να περνάς όμορφα εκεί στα μακρινά. :)

Related Posts with Thumbnails