6 Μαΐου 2013

πέρασμα



 Το Πάσχα για μένα σημαίνει πέρασμα για λίγες μέρες από την πόλη στη φύση.  


 Παρατήρηση της φύσης και των υπέροχων πλασμάτων της...

να τα παρατηρώ, να τα φωτογραφίζω...


να μαθαίνω από την ακόπιαστη (συν-) εργασία τους...


Συνειδητοποιώντας πόσο μου λείπουν τα χρώματα, τ' αρώματα της άνοιξης.


Σημαίνει ξύπνημα παιδικών αναμνήσεων...


Βιβλία που θα διαβαστούν στην ηρεμία...


...Κλεφτές ματιές στα έθιμα των ημερών,


όσο γίνεται πιο ήρεμα, απλά, λιτά.
Σας αφήνω ευχές για υγεία, αγάπη, δύναμη ψυχής, ότι καλύτερο σε όλους!

35 σχόλια:

treno fantasma είπε...

Χρονια πολλα!!
Σε ευχαριστουμε για τις υπεροχες φωτογραφιες που μοιραζεσαι μαζι μας. Εισαι οαση!

Κλειω είπε...

Φυση βιβλια ηρεμια, θαλασσα
εθιμα φιλοι
τι καλυτερο;
Η ομορφια βρισκεται την απλοτητα ναι!

ΒΑΡΘΑΚΟΥΡΗΣ είπε...

ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΜΙΖΕΡΙΑΣΕΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΡΙΓΥΡΩ!
ΣΥΝΕΧΙΣΕ,
ΚΟΝΤΡΑ!!!

VAD είπε...

Μακάρι ετσι νά'ναι πάντα η ζωή σου,ολάνθιστη,ήρεμη,χαλαρή:)
Χρόνια Πολλά!

Roadartist είπε...

@ treno fantasma : Η ομορφιά, είτε στην πόλη, είτε στη φύση, πρέπει να μοιράζεται! Επίσης!

Roadartist είπε...

@ Κλειω : Ναι σε ποιον να πεις π.χ. ότι αντί να ανοίξω την τηλεόραση, επιλέγω να διαβάζω βιβλία. Μακάρι να έκανα έστω έναν άνθρωπο να δει διαφορετικά κάποια πράγματα.

Roadartist είπε...

@ ΒΑΡΘΑΚΟΥΡΗΣ : Αυτό ξαναπες το. Ίσως ο κόσμος έχει χάσει ακόμη και την δύναμη να χαίρεται ή να εκτιμά την ομορφιά στη φύση. Η θλίψη πουλάει, μα δεν έχουμε αυτή ανάγκη. Γέλασα με το σχόλιο σου, καλημέρα!!

Roadartist είπε...

@ VAD : Ποιανού η ζωή σήμερα είναι πάντα ήρεμη, χαλαρή και ολάνθιστη; Άσε που ζω και στο κέντρο της Αθήνας, άρα σε ένα περιβάλλον κόντρα σε όλα όσα έγραψες. Χαχαχαχα, όμως όποτε βρίσκω τέτοιες στιγμές, ελπίζω να μπορώ να τις εκτιμώ και να τις ρουφάω. :) Σε ευχαριστώ Βασίλη μου!

Υπατία η Αλεξανδρινή είπε...

Χρόνια πολλά και καλά!
Θα συμφωνήσω με την Κλειώ: η ομορφιά βρίσκεται στην απλότητα!
Και θα τη βρούμε στη φύση, όπως την αποτυπώνεις στις φωτογραφίες σου, τα δε βιβλία θα μας οδηγήσουν και στην ομορφιά που κρύβεται μέσα μας.
Το μοίρασμα αυτής της ομορφιάς είναι γενναιοδωρία ψυχής και ισχυρή αντίσταση στην ατομική μιζέρια -για να μην πω στη μιζέρια της ατομικότητας!
Να 'σαι πάντα καλά!

Μηθυμναίος είπε...

Χρόνια Πολλά!!! Καλλιτέχνιδα!

Εύχομαι να είσαι καλά ώστε τέτοιες στιγμές να της ζήσεις και του χρόνου και πάντοτε!

H.Constantinos είπε...

Στο απλό και στο λιτό είναι η ομορφιά, τα άλλα είναι γιά τους άλλους!

Χρόνια πολλά!

theatre είπε...

Eklektes epiloges vivliwn pantws! Ta diabases?

Roadartist είπε...

@ Υπατία η Αλεξανδρινή : Τα τελευταία χρόνια, αυτά της οικονομικής κρίσης του φόβου που βιώνουμε, μόλις έρχεται η άνοιξη και έπειτα το καλοκαίρι, νιώθω την απίστευτη ομορφιά της φύσης, που δεν καταλαβαίνει από μνημόνια, που έρχεται κάθε φορά να μας εκπλήσσει με την ομορφιά της. Να μας υπενθυμίσει πως η ζωή είναι όμορφη. Χαίρομαι που το βλέπεις ως μοίρασμα και αντίσταση, έτσι ακριβώς βιώνω αυτά τα ποστ. Χρόνια πολλά!

Roadartist είπε...

@ Μηθυμναίος : μακάρι... στο και του χρόνου και πάντοτε. Ευχαριστώ Μηθυμναίε, χρόνια πολλά!

Roadartist είπε...

@ H.Constantinos : Συμφωνώ Κωνσταντίνε, στο απλό, λιτό, στην αναζήτηση της ομορφιάς και στην εκτίμηση της... Στη φύση, στη θάλασσα. Χρόνια πολλά!

Roadartist είπε...

@ theatre : Το "Στο Φάρο" της Βιρτζίνια Γουλφ το διάβασα σε δυο μέρες. Υπέροχο βιβλίο, είναι φοβερή η Γουλφ, με συνεπήρε! Έπειτα ξεκίνησα το "Ποιος φοβάται τη Β.Γουλφ" του Γ.Χειμωνά, το έχω διαβάσει έως τη μέση. Ίσως σήμερα το βράδυ να μπορέσω να το ολοκληρώσω. Και μετά θα ακολουθήσει το "Τα σχόλια του Τρίτου" του Μάνου Χατζιδάκι.

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!
Σε κλίμα παντελώς άσχετο με την ανάρτησή σου, ήθελα να μοιραστώ την εξής σκέψη: όταν διαβάζεις τα βιβλία με τον δικό σου, γρήγορο, ρυθμό, μου φαίνεται ότι τα χρησιμοποιείς λίγο πρόχειρα: δεν τους δίνεις χρόνο να "ξεδιπλωθούν" στο μυαλό σου και να το αγκαλιάσουν ολόκληρο...Όταν τελειώνεις το ένα περνάς κατευθείαν στο επόμενο, σαν να αλλάζεις... πουκάμισα. Χμ, ο καθένας βέβαια είναι διαφορετικό είδος αναγνώστη, αλλά θα με ενδιέφερε να μάθω πώς το βλέπεις εσύ το θέμα. Χαιρετώ. Άλκηστη.

Roadartist είπε...

@ ...Άλκηστη : Καλησπέρα σου, επίσης χρόνια πολλά! Σε ευχαριστώ και αντεύχομαι. Η ερώτηση σου ενδιαφέρουσα. Να εξηγήσω πότε το ζω "παθιασμένα". :)
Αν τελειώσω ένα βιβλίο και μετά θα πιάσω ένα άλλο, τότε πρόκειται για κάποιο που ανυπομονώ να ξεκινήσω. Αν ένα βιβλίο δεν με κεντρίζει, μπορεί να μείνει καιρό στη βιβλιοθήκη αδιάβαστο (υπάρχουν πολλά τέτοια) περιμένοντας να έρθει η σειρά του. [Τα βλέπω καθημερινά κ είναι σαν να παραπονιούνται]. Τα συγκεκριμένα βιβλία που είδες στη φωτογραφία της ανάρτησης ανυπομονούσα να τα διαβάσω καιρό. [Καλώς ή κακώς η λίστα δεν έχει τέλος]. Μόλις μπόρεσαν να βρεθούν στα χέρια μου, ξεκίνησα με πάθος την ανάγνωση. Τι να πει κανείς για τη Βιρτζίνια Γουλφ, τι για το Χατζιδάκι. Κ πως να τα αφήσεις να σε περιμένουν; Πως να μην ανυπομονείς για να τα "ρουφήξεις";!
Μόλις διαβάσω λοιπόν αυτά που επιλέγω, μετά περνάει ένα διάστημα δίχως διάβασμα και κατασταλάζουν μέσα μου. Αντιγράφω αγαπημένες φράσεις / αποσπάσματα σε ένα αρχείο word. Και έπειτα πάμε σε άλλα. ;) Καληνύχτα.

Coco είπε...

αυτά τα βοτσαλάκια με τρελαίνουν

Roadartist είπε...

@ Coco : και εμένα! Ζωγραφισμένα από τη μητέρα μου ;) Λατρεύω ότι έχει να κάνει με θάλασσα, βότσαλα, άμμο, ξυλάκια μαζεμένα από τη θάλασσα :)

kovo voltes... είπε...

Ομορφιές ατελείωτες...Πάντοτε τέτοιες να σε περιτριγυρίζουν φωτογραφάκι μου

koulpa είπε...

ax roadartistaki μου.. ωραία τα βλέπω μέσα από τα μάτια σου.. καιρό έχω να περάσω.. ήμουν κι εγώ στο χωριό.. αλλά κάπως να ήταν ήδη αυγουστος.. ούτε παπαρούνες ουτε χαμομήλια ούτε αυτά τα κόκκινα πως τα λένε.. ούτε αυτό το φούντωμα των προηγούμενων χρόνων.. παράξενο.. :) :)
καλησπέρα και χρόνια πολλά καθυστεριμένα.. :) :)

Roadartist είπε...

@ kovo voltes... : Μακάρι να ήταν όλη η ζωή μας μια όμορφη βόλτα. Κάποιες φορές είναι στο χέρι μας, να χαιρόμαστε τα απλά. :)

Roadartist είπε...

@ koulpa : μα πως; Χωρίς παπαρούνες και χαμομήλια; Αυτές οι φωτογραφίες είναι εντός Αττικής... και υπήρχαν κ από τα δυο. Όπως όμως υψηλές θερμοκρασίες ανήμερα του Πάσχα, σαν 15αύγουστος. Καθόλου δε με χάλασαν, μόνο που δεν έκανα μπάνιο στη θάλασσα γαμώτο. :) Φιλιάαααα!

Υγ καθόλου καθυστερημένα, εχτές ανέβασα το ποστ. Χρόνια πολλά!

Thalassenia είπε...

Ξέρω πόσο σε ανακουφίζει αυτή η επίσκεψη στην εξοχή γι αυτό εύχομαι να πηγαίνεις συχνά πυκνά.
Αλήθεια γίνεσαι άλλος άνθρωπος!!!

Roadartist είπε...

@ Thalassenia : Όσο αγαπώ την πόλη το χειμώνα, τόσο λατρεύω (υπεραγαπώ) τη φύση την άνοιξη κ το καλοκαίρι. Θα ήθελα να ζούσα εκεί. Οι κόρες αν δε κάνω λάθος μένουν Αθήνα; Το σκέφτονται για μετοίκηση κάποια στιγμή; Σίγουρα ΆΛΛΟΣ άνθρωπος... πιο χαλαρά, διαφορετικά.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα, ξανά.
Ευχαριστώ για την κατατοπιστική απάντηση. Ξέρω πώς είναι να έχεις πολλά βιβλία που περιμένουν διάβασμα. Αν σκεφτείς,δε, πόσα από τα όμορφα βιβλία που υπάρχουν δε θα προλάβεις να διαβάσεις τελικά, αγχώνεσαι. Προτιμώ λοιπόν να εστιάζω στην ποιότητα της διαδικασίας της ανάγνωσης, παρα στις λίστες με τα βιβλία που περιμένουν. :-)
Ένας φίλος μου λέει πως περιμένει ένα βιβλίο να τον "διαλέξει", πριν το ξεκινήσει - κι έτσι, μπορεί να έχει στα ράφια του βιβλία να περιμένουν καιρό. Πολύ καιρό, όμως! Τον ζηλεύω, μερικές φορές. Καλά "ταξίδια",λοιπόν! :-)
'Αλκηστη.

Roadartist είπε...

@ Άλκηστη : Αυτό που συζητάμε λέγεται ίσως ωρίμανση στο τρόπο ανάγνωσης, ή ίσως να πρόκειται για "αναγνωστικές φάσεις". Μπορεί να διαβάσεις αρκετά βιβλία σε μια περίοδο και μετά να "ηρεμήσεις" για το επόμενο χρονικό διάστημα. Αναλόγως την περίοδο κλπ.
Σίγουρα τα βιβλία που θέλουμε να διαβάσουμε δεν τελειώνουν ποτέ (μάλλον καλώς!). Εγώ σε ευχαριστώ για την όμορφη αφορμή κουβέντας.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από την Φύση; Θυμάμαι πως στο δικό μου μυαλό έχω συνδυάσει Ελληνικό πάσχα με τις διακοπές στο χωριό! Ελπίζω να τα καταφέρω να έρθω του χρόνου. Φιλιά από Μελβούρνη


ΥΓ Νομίζω ότι το θέμα των βιβλίων και της ανάγνωσης σηκώνει ανάρτηση!! :)

Roadartist είπε...

@ agrimio : τίποτα ομορφότερο και έχουμε πανέμορφη φύση (ακόμη) στην Ελλάδα. Το θέμα βιβλίων κ ανάγνωση σηκώνει ανάρτηση (-σεις!!) και πολύ, πολύ κουβέντα. Πόσο μάλλον στο "σήμερα" :)

Ανώνυμος είπε...

σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να έχεις χρόνια καλά,δημιουργικά κ πολλά. ελπίζω οι μπαταρίες σου να γέμισαν λιγάκι με την απομάκρυνση από το κλεινόν άστυ,πολλά φιλιά eviv

Roadartist είπε...

@ eviv : σε ευχαριστώ για το αληθινό και καλοπροαίρετο σχόλιο eviv. Σε δύσκολες εποχές είναι χαρά να δέχεσαι σχόλια με 'αληθινές' ευχές. Χρόνια πολλά.

BUTTERFLY είπε...

Χριστος Ανεστη!Χρονια καλα!Υπεροχες αποδρασεις!

Roadartist είπε...

@ BUTTERFLY : Υγεία, αγάπη, δημιουργία σε όλο τον κόσμο!

Hfaistiwnas είπε...

Και αν έχεις και θάλασσα, είναι απίστευτα!
Χρόνια πολλά!

Related Posts with Thumbnails