17 Μαΐου 2013

36η Γιορτή Βιβλίου στο Πεδίο του Άρεως

από 24 Μαΐου έως 9 Ιουνίου
στο Πεδίο του Άρεως

Στο Πεδίο του Άρεως θα πραγματοποιηθεί η 36η Γιορτή Βιβλίου που διοργανώνει, από 24 Μαΐου έως 9 Ιουνίου, ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίων Αθηνών με τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. 



Στόχος της Γιορτής Βιβλίου είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες και για το λόγο αυτό θα συνεχιστεί για τρίτη χρονιά η προσπάθεια ενίσχυσης των βιβλιοθηκών της χώρας μας, με τη μεγάλη κοινωνική καμπάνια: «ΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΣ, ΧΑΡΙΣΕ ΜΕ!», σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής, που προσκαλεί το κοινό να προσφέρει βιβλία που δεν χρειάζεται για να διατεθούν σε βιβλιοθήκες. 


Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2011 (στην 34η Γιορτή Βιβλίου) και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη. Ακόμα και μετά τη λήξη της έκθεσης συνέχισαν να φέρνουν βιβλία στα γραφεία του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλίων Αθήνας. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι συγκεντρώθηκαν 3.000 βιβλία, τα οποία στάλθηκαν στις βιβλιοθήκες της Λέρου και των Λειψών. 

Ο αριθμός των βιβλίων που συγκεντρώθηκαν το 2012 (στην 35η Γιορτή Βιβλίου), ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς δόθηκαν περίπου 15.000 βιβλία σε βιβλιοθήκες όλης της Ελλάδας. 


Ήδη 110 εκδότες έχουν δηλώσει συμμετοχή για να γεμίσουν με χιλιάδες τίτλους βιβλίων για μεγάλους και μικρούς τις βόλτες μας στο πάρκο από τις 24/5 έως τις 9/6, ενώ δεν θα λείψουν οι παράλληλες εκδηλώσεις με αφιερώματα στον Κωνσταντίνο Καβάφη (στο πλαίσιο της επετείου των 150 χρόνων από τη γέννησή του) και στον Γιώργο Σεφέρη (50 χρόνια από την απονομή του Νόμπελ Λογοτεχνίας), εκθέσεις πολιτικής γελοιογραφίας και φωτορεπορτάζ.

10 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Τέλεια! Μπράβο! Ελπίζω να έχουν ρίξει και τις τιμές..
Καλημέρα!

Xenoudis - Ξενούδης είπε...

... και φυσικά θα πάμε!
Ξενούδης

serenata είπε...

Ααα και το είχα ξεχάσει!!!
Να είσαι καλά που μου το θύμισες!
Για μας που διαβάζουμε, για τους εκδοτικούς οίκους που δεν πάνε καλά...
Ευχαριστώ πολύ:))

librarian είπε...

Εεε καλλιτέχνιδα θα πας καμιά βόλτα και θα δώσεις μια εικόνα και σε εμάς που δεν μπορούμε να πάμε. Πάντως γενικά πολύ μου αρέσει που η έκθεση βιβλίου γύρισε στο μέρος που θυμάμαι από μικρό παιδί. Ελπίζω κάποια χρονιά να μπορέσω να το επισκεφτώ κι εγώ!

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : Οι εκθέσεις βιβλίων δεν φημίζονται για τις καλές τιμές τους, εντούτοις και εγώ το ελπίζω...

Roadartist είπε...

@ Xenoudis - Ξενούδης : τότε καλές μας βόλτες :))

Roadartist είπε...

@ serenata : κάθε χρόνο ανεβάζω στο μπλογκ όλες τις εκθέσεις βιβλίων, όπως επίσης και τα πιο ενδιαφέροντα μπαζάρ βιβλίων! Ακριβώς το αγαπάμε όλοι όσοι διαβάζουμε, αλλά σίγουρα το έχουν ανάγκη οι εκδοτικοί οίκοι. Να είσαι καλά, φιλιά :)

Roadartist είπε...

@ librarian : Εεεε ναι librarian μου, θα πάω, ίσως με το ποδήλατο για να χαρώ και τη βόλτα μέσα στο πάρκο. Κ εμένα ξυπνάει παιδικές αναμνήσεις, καθιερωμένες βόλτες εκεί για την έκθεση βιβλίου.
Όμως ίσως ανήκω στη μειοψηφία που αγάπησα περισσότερο τις εκθέσεις βιβλίων στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου (αν και υπήρχαν πολλές αντιρρήσεις για την είσοδο στο Μουσείο Ακρόπολης από περίοικους) εντούτοις νομίζω ότι τις περπάτησα / χάρηκα εκεί περισσότερο από αλλού.

Άστρια είπε...

:) όπως πάντα περίμενα την έγκαιρη ενημέρωσή σου!!

φιλιά πολλά!

Roadartist είπε...

@ Άστρια : Άστρια μου πραγματικά τέτοιου είδους δρώμενα δε μπορώ να μην αναρτηθούν, για να ενημερωθούν όσοι περισσότερο γίνεται. Σκέφτομαι άλλα να τα βάζω μόνο στο Facebook, ότι αφορά όμως βιβλία κ εκθέσεις, δε μπορώ να "χαλάσω" την παράδοση,
θα μπαίνουνε εδώ για τους 'φίλους' μου, όσο θα υπάρχει το blog. :)

Related Posts with Thumbnails