31 Μαΐου 2012

Casus Belli


Casus Belli.  Μια ταινία μικρού μήκους για την κρίση, η οποία έχει προβληθεί και βραβευθεί σε πολλά εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου.


Άνθρωποι διαφορετικών φύλων, ηλικιών, τάξεων και εθνικοτήτων περιμένουν σε εφτά διαφορετικές ουρές δημιουργώντας μια τεράστια ανθρώπινη σειρά. Όμως στο τέλος της ανθρώπινης αλυσίδας, η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά.

Σκηνοθεσία : Γιώργος Ζώης 
Παίζουν 146 ηθοποιοί, 
ανάμεσά τους οι: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Τζένη Θεωνά, Ιρις Πόνκενα, Ηλίας Γκόγιαννος, Λάμπρος Φιλίππου, Γιώργος Μπινιάρης. 


Official site: http://casusbellifilm.com/

24 σχόλια:

fpboy είπε...

απίστευτο ! το έψαχνα πολύ καιρό.
Το είχα πρωτοδει πριν τον Κυνόδοντα στο Αστυ και είχα πάθει ζημιά !

Mariela είπε...

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!

Anna είπε...

Πραγματικά αυτή η ταινία με συγκλόνισε. Βλέπεις όλη την ελληνική κοινωνία από τον πλουσιότερο έως τον φτωχώτερο, νέους-ηλικειωμένους καταναλωτές, όλοι μαζί σε μια συνεχή ουρά, περιμένουν κάτι που θα τους χτυπήσει χωρίς να το περιμένουν...
Αλλά έπρεπε να το είχαν προβλέψει, να το είχαν δει να έρχεται.
Δε αφορά μόνο εμάς... μα κάθε καταναλωτική κοινωνία...
Προφητική, συνοπτική, εικαστική λιτή, τόσα μηνύματα σε μόλις έντεκα λεπτά. Σχεδόν δεν το πιστεύεις ότι γυρίστηκε στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια στον δημιουργό και σε όλους όσους έπαιξαν!

treno fantasma είπε...

‎"Όταν γυρίζαμε τη σκηνή με την ουρά των αστέγων που περίμεναν συσσίτιο, ένας πατέρας, Ελληνας, περίμενε στην ίδια ουρά με την κόρη του. Οταν αντιλήφθηκε ότι κάναμε γύρισμα, η απογοήτευση στο πρόσωπό του με σόκαρε. Βλέποντας αυτή τη σκηνή αντιλήφθηκα ότι η μυθοπλασία έχει γίνει πραγματικότητα."

Γιώργος Ζώης(σενάριο-σκηνοθεσία)

*no comment.......

Ερατώ είπε...

Πολύ καλό...
Στις σκηνές με το "ντόμινο" ανατρίχιασα...

Κόμμον Άλεξ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
kostas είπε...

Από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους και σίγουρα θα μιλήσει σε όλους. Την είχα δει στο σινεμά και με είχε καθηλώσει. Καλημέρα φίλη roadartist.!!

ΒΑΡΘΑΚΟΥΡΗΣ είπε...

ΠΟΣΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΜΕΛΙΑ, ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΥΣΙΔΑ, ΟΤΙ ΑΝ ΕΝΑΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ, ΟΣΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ Κ ΠΟΛΛΟΙ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΤΑΡΑΚΟΥΝΑ, ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ.

Dee Dee είπε...

Πολυ ενδιαφερον!!! Αν και δεν καταλαβα το τελος πολυ καλα. Θα το σκεφτω περισσοτερο :)

καλημεραααα

theatre είπε...

Kalimera!!
Nai thimizei tin koinwnia mas.
Anarwtiemai omws kai ti na kanoun oi anthrwpoi? Na mh sinexisoun ti zwi tous?

De stamataei i zwi...

Den einai oti ethelotufleis, einai oti de mporeis na sinexiseis diaforetika. As eimaste dunatoi.
Kali tainia!

Ανώνυμος είπε...

Κalimera
etsi dimiourgountai oi koinwnikes exergeseis.
An den exeis na fas tote ti tha kaneis? Den einai adiko, den einai tromera odiniro? Kai pws na min antidraseis, otan oi plousioi den forologountai kai oi mesaioi pleon ginontai ftwxoi? Tragiko pote tha xipnisoume? Pote tha brethei kapoios politikos na noiastei gia tous adinamous? Oloi autoi tha dwsoun dinami sti xwra, to perithwrio mono kako kanei se olous!

An exakolouthisoun na adiaforoun apla erxetai to 'Ntomino'.

Se filw
arco

Roadartist είπε...

@ fpboy : πολύ χαίρομαι με τον ενθουσιασμό σου, τα καλά πρέπει να κυκλοφορούν! Είναι όντως πολύ καλή!


@ Mariela : Καλησπέρα!!!! :)


@ Anna : ολόσωστες παρατηρήσεις!



@ treno fantasma : Όντως τι να σχολιάσεις. :((

Roadartist είπε...

@ Ερατώ : Όλοι σε αυτή τη σκηνή το ίδιο νομίζω αισθανθήκαμε. Γιατί μας αφορά άμεσα.


@ Alex Milas : Γεια σου, επισκέφτηκα το link, δεν το είχα δει αλλού, μα λογικό να έχει ανέβει και ν'ανεβαίνει συνέχεια σε αρκετά blogs, έτσι πρέπει, αξίζει να διαδοθεί αρκετά, καλή αρχή κ καλή συνέχεια στο blog που έχεις φτιάξει! ;)


@ kostas : Ανταποδίδω τους χαιρετισμούς, να'σαι καλά Κώστα!



@ ΒΑΡΘΑΚΟΥΡΗΣ : σκοπός να αφυπνιστούμε!


@ Dee Dee : κάτι θα θέλει να μας πει αυτή η έρημος...... Καλό μας μεσημέριιιιιιιιι :)



@ theatre : δεν πρέπει να σταματά, μα συνεχίζει για πολλούς αρκετά δύσκολα. Χρειάζεται βοήθεια ο κόσμος...

Roadartist είπε...

@ arcobaleno : ακριβώς... arcο προσυπογράφω τις σκέψεις σου, έτσι διαλύονται οι κοινωνίες, έτσι δημιουργούνται αντιθέσεις που οδηγούν σε εξεγέρσεις, και σπρώχνουν τον κόσμο σε ακραίες καταστάσεις... λογικό κ αναμενόμενο. Να αλλάξει κάτι σύντομα, όσο προλαβαίνουμε! Σε φιλώ :)

ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΕΝΙΔΗΣ είπε...

Χαίρομαι πολύ που οι επισκέπτες και φίλοι του ιστολογίου σου ενθουσιάστηκαν με την ταινία. Τον ίδιο ενθουσιασμό είχα και εγώ στον ΧΑΡΤΟΠΟΛΤΟ:
http://xartopoltos.blogspot.com/2011/04/blog-post_12.html

Καλησπέρα,Roadartist.

Roadartist είπε...

@ ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΕΝΙΔΗΣ : Πολύ όμορφες σκέψεις, μπράβο σου!

Αξίζει όλοι να διαβάσετε την ανάρτηση του Ι.Ξενίδη, με αφορμή το φιλμ της ανάρτησης, κλικ εδώ:


http://xartopoltos.blogspot.com/2011/04/blog-post_12.html

Tradescadia είπε...

Νά'σαι καλά που μοιράζεσαι τα σημαντικά μαζί μας!

BUTTERFLY είπε...

Κοιτα να δεις...Πως η αδιαφορια ενος και η απογνωση ενος αλλου οδηγουν τελικα στο χαος! Τοσο απλα...στην απλοτητα παντα κρυβεται η ολη ουσια...
Ομως στο τελος στην ταινια ερχεται η λυτρωση...στη ζωη πολλες φορες δεν...δυστυχως!

Θωμάς είπε...

Συγκλονιστικό! Μπράβο στον σκηνοθέτη και σεναριογράφο.
Να είσαι καλά, Roadartist.

kovo voltes... είπε...

Εξαιρετική μικρομηκάδικη δουλειά, διόλου τυχαία βραβευμένη τόσες φορές. Ήμουν στη βράβευση του στο φεστιβάλ Δράμας και ήταν απο τις πολύ ωραίες στιγμές που νιώθεις, ότι αυτός ο τόπος βγάζει συνεχώς λουλούδια...;)

teleytaios είπε...

RoadArtist πάντα με κάτι εξαιρετικό είναι η κάθε σου ανάρτηση. Ούτε τούτη τη φορά δεν ξέφυγες από τον κανόνα! Η ταινία είναι πράγματι πολύ καλή και απεικονίζει μέσα σε λίγες εικόνες την πραγματικότητα στη χώρα. Και το μήνυμά της ότι πρέπει τα πράγματα να ανατραπούν στοχεύει μέσα στην καρδιά όλων μας.

Την καλημέρα μου και καλό μήνα.

Roadartist είπε...

@ Tradescadia : όλοι να είμαστε καλά για να μπορούμε να χαιρόμαστε τα αλληλομοιράσματα και τα συναισθήματα, ευχαριστώ.



@ BUTTERFLY : "Πως η αδιαφορια ενος και η απογνωση ενος αλλου οδηγουν τελικα στο χαος!" Αυτό που ζούμε όλοι μας... σήμερα! Και συνεχίζουμε να εθελοτυφλούμε, θα έρθει κ ότι αποφεύγουμε :( , φιλιά.


@ Θωμάς : να είσαι καλά Θωμά, καλό σας τριήμερο.



@ kovo voltes... : Νομίζω είχες κάνει τότε σχετική ανάρτηση για το φεστιβάλ, τι όμορφα, θα ήθελα πολύ να παραβρεθώ κάποια στιγμή... Αυτό ακριβώς που έγραψες στο τέλος μας δίνει τις ανάσες που χρειαζόμαστε, να έχεις ένα όμορφο 3μερο στο 'νησί' σου!



@ teleytaios : Ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου και όλους σας για την παρέα που εδώ κάνουμε τόσα χρόνια. Είναι όμορφα να μοιραζόμαστε, όσο για την ανάρτηση, Κώστα προσυπογράφω ότι έγραψες στο τέλος του σχολίου.

Ανώνυμος είπε...

Κι εγω θελω να σκεφτω λιγο το τελος dee dee,συμφωνω και με ολους σας,μια εξαιρετικη δουλεια με συγκλονιστικο μυνημα.Αναρωτιεμαι ομως,με αφορμη η εξ αιτιας του film,αν ειναι τοσο κακο να περναει καποιος καλα -στα πλαισια που του λεν οτι εχει-,τοσο κακο που να πρεπει να τιμωρηθει τοσο σκληρα.
Γιατι νοιωθω σαν να αποδεχομαστε οτι φταιξαμε και σωστα τιμωρουμαστε.Πιστευω οτι οταν κατι δεν παει καλα,φταινε ολοι οσοι συμετεχουν σαυτο το "κατι".Εδω ομως βλεπω (δεν ενοω την ταινια)την τιμωρια να ειναι αντιστροφως αναλογη του φταιξιματος.Ηταν κακο να θελησω εναν ανανα,να παω σε μια εκθεση,ενα παρτυ...?Ξερω την παγκαλια ερωτηση που ακολουθει,τυπου κ.λ.π,και τι?θα πρεπει γιαυτο να μην εχω ουτε ψωμι τωρα? τη στιγμη που εκεινοι που εβαλαν-οχι το δακτυλο αλλα κολυμπησαν κανονικα στο μελι και βαλαν και σε κιουπια, δεν εχουν υποστει καμμια συνεπεια,εμεις θα συνεχισουμε να αυτομαστιγωνομαστε? Πιστευω πραγματικα οτι κανεις σας δεν θα υποστηριζε κατι τετοιο ομως τα λεω σε μια προσπαθεια να μεταφερω το κεντρο βαρους εκει που νομιζω πως πρεπει να βρησκεται.Εναι ζητημα δικαοσυνης και γραφοντας το αυτο, διαισθανομαι οτι αυτο πραγματευται το τελος της ταινιας deedee,μονο που αυτο γιναται σε ενα κρανιου τοπο, κατι πρεπει να κανουμε γιαυτο ε?
Α,παιδια γιατι γραφετε με λατινικα στοιχεια? Κι εγω ειμαι ανορθογραφη και δυσλεκτικη αλλα δεν πειραζει και τοσο η μηπως πειραζει και πρεπει ναρχισω να χτυπαω το κεφαλι μου στον τοιχο?
γεια σας παιδες,τα λεμε...

Roadartist είπε...

Ανώνυμε, όπως θέλει να γράφει ο καθένας, ειδικά με τα ορθογραφικά λάθη κλπ δεν χρειάζεται κανένας να χτυπήσει το κεφάλι του :))) υπάρχουν χιλιάδες άλλα πράγματα πιο επείγοντα για να το κάνει ΧΑ οκ κάνω πλάκα :)

Ως προς την αδικία έχεις δίκιο, το ίδιο ακριβώς αισθάνομαι. Φυσικά και να μη νιώθεις τύψεις, φυσικά και να χαίρεσαι τη ζωή και κάθε στιγμή όμορφη...που σου χαρίζεται, φυσικά και έχεις δίκιο. Οι κύριοι υπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί... Πάντα η πολιτική καθορίζει τις ζωές μιας πολιτείας... Σίγουρα κάποιοι πολίτες έχουν μεγάλες ευθύνες, όχι όμως όλοι και ούτε ισάξια με τους κυβερνώντες. Καλή δύναμη σε όλους μας.

Related Posts with Thumbnails