11 Ιανουαρίου 2012

αδιανόητο

wanted
wake up
ζωή
εξέλιξη
σπάστε την


"Αν δεν παλέψουμε για το αδύνατο, 
μια μέρα θα έρθουμε αντιμέτωποι με το αδιανόητο"

(Murray Bookchin)

34 σχόλια:

treno fantasma είπε...

Aphogo photo reportaz. Kathe mia photo kai me ena minima.
H prwti omws... ola ta lefta...

kovo voltes... είπε...

Μπροστά στο αδιανόητο δεν είμαστε κάθε μέρα μ'αυτά που ακούμε?? Εδώ και πολύ καιρό...Την πάλη δεν βλέπω βέβαια. Και τελικά ίσως αργήσει πολύ να έρθει, διότι η ΖΩΗ έχει παραγκωνιστεί μπροστά στην ΕΠΙΒΙΩΣΗ...

Roadartist είπε...

@ treno fantasma : H πρώτη φωτογραφία είναι από την Πλάκα. Συμφωνώ ο καλλιτέχνης μέσα από την ειρωνεία του λέει αρκετά σωστά πράγματα.

Roadartist είπε...

@ kovo voltes... : Κάθε μέρα. Ούτε εγώ βλέπω πάλη. Κ αυτή η φράση, φοβάμαι πως θα αποδειχτεί προφητική αν δεν αλλάξει άμεσα κάτι. Συμφωνώ με κάθε λέξη στο σχόλιο σου. Καληνύχτα.

karagiozaki είπε...

O κόσμος είναι φοβισμένος και νιώθει ανασφάλεια. Όταν δεν ξέρεις αν θα μπορείς αύριο να ταϊσεις τα παιδιά σου, δεν ονειρεύεσαι καν ζωή. Ονειρεύεσαι επιβίωση. Έστω αυτό. Και είναι κρίμα, μα τόσο αληθινό.

Ανώνυμος είπε...

Keep picture our lives... Καλώς σε βρήκα

Νέστορας είπε...

καλά τα έχει πει ο bookchin, μα πόσοι τον άκουσαν; πολύ σωστό το σχόλιο για το αδιανόητο από την kovo voltes...

thinks είπε...

To graffiti χθες εξέφραζε το περιθώριο. Σήμερα εκφράζει την κοινωνία. Αύριο θα υπάρχουν τοίχοι;

Flora είπε...

Ναι.
Πρέπει σίγουρα να κυνηγάμε το θαύμα
κι αυτό θα έρθει να μας βρει,
τη στιγμή ίσως που κουρασμένοι
θα παίρνουμε ανάσες...
Πάντως θα έρθει, μωρέ road...
Εγώ το ελπίζω, το πιστεύω.

Θα σηκωθούμε ψηλότερα.

Αυτή η ελπίδα
θα μας κάνει να ξανασηκωνόμαστε
κάθε φορά
που ξαποσταίνουμε
κουρασμένοι
και λέμε να την πέσουμε για τα καλά...

Hfaistiwnas είπε...

Φράσεις και λέξεις με νόημα..
Καλημέρα!

teleytaios είπε...

Καλημέρα RoadArtist. Ωραία ανάρτηση, γεμάτη από τη λαϊκή σκέψη, η οποία είναι πάντα σοφή!

Ερατώ είπε...

Λαϊκή σοφία, ναι! :)
Τουλάχιστον να ξέρουν ότι ξέρουμε!

eleni είπε...

Road,τα μηνύματα περνούν ακόμη κι από τους τοίχους-ποιος τα ακούει;
Επανάπαυση κι εφησυχασμός επικρατεί-πότε θα γίνει το ξέσπασμα;
Φιλιά!

Roadartist είπε...

@ karagiozaki : Δυστυχώς κόβεται το παρόν και το μέλλον. Είναι απίστευτα και εγκληματικά όσα γίνονται. Δεν υπάρχει πλέον δημοκρατία. Ο φόβος έχει γεμίσει τις καρδιές. Ναι είναι πολύ άδικο.

Roadartist είπε...

@ StorymanSays : Καλώς όρισες στο blog μου. Κάπως, κάτι τέτοιο προσπαθώ να κάνω...

Roadartist είπε...

@ Νέστορας : Η ιστορία κάνει κύκλους, ίσως είχε δίκιο ο Ηράκλειτος όταν το έλεγε στην διδασκαλία του. Όλα είναι κύκλος, όλα επαναλαμβάνονται, τίποτα δεν μένει σταθερό και αμετακίνητο. Τα πάντα είναι ρευστά. Κανείς δεν τον άκουσε και τώρα όμως είμαστε μπροστά στο αδιανόητο και μένουμε παθητικά αμέτοχοι. Κρίμα.

Roadartist είπε...

@ thinks : Μου άρεσε πολύ το σχόλιο σου Δημήτρη, με εκφράζει. Φοβάμαι πως σε λίγο καιρό η Ελλάδα (η Αθήνα) δε θα θυμίζει σε τίποτα, αυτό το τόπο έτσι όπως τον γνώρισα και τον αγάπησα.

Roadartist είπε...

@ Flora : Έχουμε φτάσει σε αυτή τη στιγμή Φλώρα. Είμαστε εκεί. Έχουμε κουραστεί να πάρουμε και ανάσες. Πάρα πάρα πολλοί άνθρωποι. Κάποιοι προσπαθούσαν και πριν την ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ, τώρα δυο χρόνια μετά, με όλα αυτά τα ανώφελα εγκληματικά μέτρα οι περισσότεροι είναι πολύ κουρασμένοι και ένα βήμα πριν το χάσιμο της ελπίδας.
Υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν χρήματα για να ταΐσουν τα παιδιά τους και παρ' όλα αυτά τους ζητάνε να πληρώσουν φόρους γιατί δεν μπόρεσαν να "βγουν" τα μέτρα. Τους στέλνεις στον αγύριστο και παραπέρα; Αν δεν γίνει κάτι ΤΩΡΑ, μη σου πω έπρεπε να είχε γίνει ΧΤΕΣ, τότε έρχονται μέρες εφιαλτικές. Αλλά όταν οι πολιτικοί, δεν υπερασπίζονται τη χώρα και τους αδύναμους, παρά μόνο το κεφάλι τους, τι μπορείς να περιμένεις;

Αν ελπίζουμε να έρθει από μόνη της, δε θα έρθει.

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : οι τοίχοι μιλάνε! Κραυγές.. κανείς δεν ακούει! Καλησπέρα Ηφαιστίωνα!

Roadartist είπε...

@ teleytaios : Αν άκουγαν οι πολιτικοί τον κόσμο, θα γίνονταν σοφότεροι. Αλλά είναι κάτι που ούτε το θέλουν, ούτε μπορούν να το κάνουν.

Roadartist είπε...

@ Ερατώ : Φαντάσου που έχουμε φτάσει, ούτε καν αντιδράμε στο αδιανόητο.

Roadartist είπε...

@ eleni : Μάλλον είμαστε στο τέλος του τέλους. Κάπου στο παραπέντε. Οι πολιτικοί δηλώνουν "εμπιστοσύνη" σε έναν τεχνοκράτη τραπεζίτη, 2 άνθρωποι κάθε μέρα αυτοκτονούν, οι Έλληνες μένουν αποσβολωμένοι. Το ξέσπασμα θα έρθει κατόπιν εορτής. Εκτός και αν έρθει κάποια (ιστορική) έκπληξη, κάτι δηλαδή μακρυά από εμάς, που θα μας επηρεάσει. Γιατί από εμάς τίποτα δεν βλέπω να έρχεται :(

Thalassenia είπε...

Φοβάμαι τη στιγμή που όλα αυτά θα γίνουν γραφικά και θα τα σχολιάζουμε καθήμενοι, χωρίς ενεργή παρουσία.
Μέχρι τώρα αυτό γίνεται.
Ως πότε;;;

Με σεβασμό στις απόψεις σου και φιλιά θαλασσένια.

Roadartist είπε...

@ Thalassenia : Αυτό ακριβώς ζούμε, αυτό κάνουμε τόσο καιρό. Ίσως αυτό κάνουμε και τώρα. Εγώ φοβάμαι τη στιγμή που θα πάψουμε να τα σχολιάζουμε, γιατί θα τα έχουμε συνηθίσει και θα έχουμε αποδεχτεί αυτή τη πρωτοφανή κατάσταση, τις εγκληματικές πολιτικές αποφάσεις, θα έχουμε αποδεκτεί εντελώς την ήττα. Μήπως αυτό δεν συμβαίνει ήδη; Δεν βλέπω αλλαγή. Λυπάμαι.

Αγγελικη Ν είπε...

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία... Αδιανόητο?

Natalia είπε...

και όμως συμβαίνουν...

και ήδη ήρθαμε μπροστά στο αδιανόητο... και συνεχίζουμε προσπερνώντας το...

παρακμή?

ειρήνη είπε...

Παρότι η κατάσταση είναι ήδη εκτός ελέγχου και όντας άπραγοι είναι σαν να την ενισχύουμε, νομίζω ότι εικόνες που δείχνουν τη βία για εξέλιξη (evolution)δεν είναι ακριβώς ότι χρειαζόμαστε.Νομίζω ότι θέλουμε λιγότερους ανεγκέφαλους να εξασκούν τυφλή βία και περισσότερους σκεπτόμενους(και όχι υποχρεωτικά μορφωμένους-πχ οι πολιτικοι μια χαρά παρα-μορφωμένοι είναι) να ασκούν πιέσεις με ένα κάρο άλλους τρόπους. Αλλά και πάλι...θα μπορούσε και να είμαι λάθος...μπορεί να είναι η ώρα για αποκτήνωση, αλλά σίγουρα εγώ δεν είμαι έτοιμη για αυτό. Κατά τα άλλα, αυτός που ψάχνει πρωθυπουργό είναι σουπερ παλαβιάρης, ελπίζω να μην του δώσουν κανένα για να μάθει!...

Roadartist είπε...

@ Αγγελικη Ν : Λογικά έτσι είναι! Καλημέρα Αγγελική μου, πολλά πολλά φιλιά!

Roadartist είπε...

@ Natalia : Παρακμή σε κάθε επίπεδο και αυτό είναι το δύσκολο. Ίσως όμως και αδυναμία. Δεν βρίσκουμε τρόπο αντίδρασης, να αλλάξουμε το σκηνικό.

Roadartist είπε...

@ ειρήνη : Καλημέρα Ειρήνη. Σίγουρα και εγώ απεύχομαι τη βία σε μια κοινωνία. Μόνο που σήμερα ζούμε το εξής παράλογο. Όλα όσα γίνονται, όλη αυτή η πολιτική, οδηγεί συστηματικά και μεθοδικά στη βία. Η "εξέλιξη" αυτό δείχνει. Ξεκινά κάποιος με όλες τις καλές προθέσεις, μα η ίδια η κοινωνία, η πολιτική, το σύστημα ασκεί πάνω του τέτοια ύπουλη και δυνατή βία, που τον σπρώχνει μεθοδικά στη βία. Οι ψυχολόγοι το λένε. Όλη αυτή η κατάσταση, όλη αυτή η υπερενοχοποίηση του πολίτη, τα σκληρά μέτρα, η σκληρή, βίαιη αλλαγή του βιοτικού επιπέδου, οδηγούν σε δυο αντιδράσεις. Είτε στην κατάθλιψη, είτε στη βία. Αυτή τη βία το άτομο μπορεί να την ασκήσει είτε προς τον εαυτό του (αυτοκτονία), είτε προς τους άλλους.
Αν δεν αλλάξει η πολιτική Ειρήνη, τότε σίγουρα θα έχουμε ακραίες κοινωνικές εκρήξεις - είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει -και το χειρότερο είναι ότι η ίδια η πολιτεία θα έχει προκαλέσει αυτές τις καταστάσεις. Ούτε εγώ είμαι έτοιμη για "αποκτήνωση". Από την άλλη, ιστορικά όλες οι μεγάλες κοινωνικές αλλαγές έτσι ανατρέπονται. Λες να έχουμε την ωριμότητα να βρούμε εμείς άλλο τρόπο αντίδρασης; Μπορείς να αποδεχτείς να σε πατάνε, εσένα, τους γονείς σου, την οικογένεια σου, όλους όσους αγαπάς και να το συνεχίζεις τη ζωή σου αδιάφορη; Δεν γίνεται αυτό εκ των πραγμάτων. Εκτός κ αν αρχίσουμε όλοι τα ψυχοφάρμακα, ή τα ναρκωτικά (μάλιστα αποποινικοποιήθηκε και η χρήση τους).
Φυσικά και θα ήθελα πρωθυπουργό, άσχετο αν όλοι οι πολιτικοί είναι ανίκανοι όχι απλά να κυβερνήσουν, αλλά να παραδεκτούν τα λάθη τους. Να ζητήσουν μια συγνώμη. Να απαιτήσουν οι ίδιοι την ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ τιμωρία όλων όσων έκλεψαν τα δημόσια ταμία, να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία.
Αυτή τη φράση σου "αυτός που ψάχνει πρωθυπουργό είναι σουπερ παλαβιάρης, ελπίζω να μην του δώσουν κανένα για να μάθει!..." Δηλαδή προτιμάς την ακυβερνησία; Ή καλύτερα να μας κυβερνάει κάποιος τραπεζίτης, καλύτερα κάποιος Γερμανός; Από τα βιβλία της Ιστορίας γνωρίζουμε πως όλα αυτά συμβαίνουν μόνο σε καιρούς πολέμου, όπου έπειτα ακολουθεί η απώλεια γης, εθνικής κυριαρχίας...
Προσωπικά έχω ακόμη ελπίδες ότι υπάρχουν άνθρωποι έντιμοι, έξυπνοι, που θα μπορούσαν να κυβερνήσουν, αλλά όμως φοβάμαι πως δε θα τους αφήσουν. Τόσο βρώμικο είναι το πολιτικό σύστημα.

theatre είπε...

Emena perissotero mou arese

to teleio

Nikola i sarka zei!

Eytyxws akomi artistaki mas.

magda είπε...

Μην απελπίζεσαι αγαπημένη μου πρέσβειρα του πολιτισμού!
Όλα με την ώρα τους θα γίνουν.
Όλα θα αλλάξουν.
Εγώ αισιοδοξώ, τόσους επιφανείς και έντιμους ανθρώπους έχει η Ελλάδα μας και εδώ και στο εξωτερικό.
Πρέπει να αλλάξουν τα πάντα, εκ βάθρων.
Και τα νέα μας παιδιά, είναι εξαιρετικά αξιόλογα.Κάποιος τρόπος θα βρεθεί. Ο από μηχανής Θεός...
Φιλάκια πολλά

Roadartist είπε...

@ theatre : Από ένα τοίχο στο Κουκάκι!

Roadartist είπε...

@ magda : Πως με είπες;; "αγαπημένη μου πρέσβειρα του πολιτισμού" ... Χαμόγελα :):)
Η αλήθεια είναι μου άρεσε η αισιοδοξία σου, αν και όλα φαντάζουν αρκετά περίπλοκα, έχουμε πόλεμο, που θα εξαπλωθεί σε πολλές χώρες. Φαίνεται καθαρά αυτό πλέον. Η φτώχεια δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί, αλλά η αισιοδοξία σου μου έφτιαξε το κέφι. Ευχαριστώ, μακάρι να έχεις δίκιο, φιλάκια πολλά!

Related Posts with Thumbnails