20 Δεκεμβρίου 2011

...Ντίαρ Σάντα Κλάους...


...ένα αλλιώτικο γράμμα στον άγιο βασίλη...


«Ας υποθέσουμε πως δεν έχουμε φτάσει στο μαύρο αδιέξοδο, στην άβυσσο του νού…», όπως έγραψε άλλοτε ο Καρυωτάκης. Ας υποθέσουμε πως όλα είναι ιδανικά και δίκαια. Ας υποθέσουμε πως υπάρχει Άγιος Βασίλης, πως ακούει και παρατηρεί τις ζωές των ανθρώπων… Βλέπει ποια ήταν τα «κακά» και ποια τα «καλά» παιδιά στη γη και αναλόγως θα τους φέρει ή όχι δώρα. Σκέφτομαι πόσα παιδιά θα μείνουν δίχως δώρο και γεμίζω θλίψη. Και ο Άγιος Βασίλης αν υπήρχε θα ήταν πολύ στεναχωρημένος. Γιατί κάτι πολύ στραβό έχει συμβεί.


Εδώ η κατάσταση έχει ξεφύγει, όπως λέμε στην παρέα μου. Πλέον οι άνθρωποι αδυνατούν να ανταλλάξουνε όχι δώρα, μα με δυσκολία ανταλλάσσουν και ευχές. Η ανεργία έχει εισβάλλει σε κάθε οικογένεια. Άνθρωποι μεταναστεύουν. Προτιμούν να μη ζήσουν ως μετανάστες στον ίδιο τον τόπο τους, μα σαν μετανάστες σε ένα ξένο τόπο. Όσοι μένουν πίσω παλεύουν με «θεούς και δαίμονες». Αναρωτιέμαι λοιπόν ποιο θα είναι το αύριο αυτής της χώρας. Ποιοι θα μείνουν εδώ για να γιορτάσουν τα επόμενα Χριστούγεννα και τις επόμενες Πρωτοχρονιές. Μάλλον θα έρθεις να τους αφήσεις δώρα και δε θα βρεις κανένα. Μόνο έρημα σπίτια, εκτός και αν τους τα έχουνε κατασχέσει. Λογικά σε λίγα χρόνια θα βρεις Βόρειους Ευρωπαίους να μένουν στα δικά μας σπίτια, ενώ θα τα έχουνε αγοράσει κοψοχρονιά, και τους Έλληνες θα τους βρεις στη δική τους πατρίδα όπου θα δουλεύουν εκεί. Καθώς είμαστε τεμπέληδες, στις χώρες τους θα αποδείξουμε πως είμαστε τελικά εργατικοί. Μα εφόσον μας κατηγορούν ως τεμπέληδες, πως γίνετε να μας προσλαμβάνουν στον τόπο τους; Τέλος πάντων, εσύ που θα πηγαίνεις και σε αυτές τις χώρες να αφήνεις δωράκια, σίγουρα θα έχεις μια καλύτερη εικόνα. Το χειρότερο είναι να αγαπάς αυτό τον τόπο, που να μη θες να τον αφήσεις, όταν σε διώχνει. Το χειρότερο είναι να μη θες να φύγεις, να θες να δημιουργήσεις εδώ, να διαφοροποιηθείς, να ξεχωρίσεις από το σωρό, να φέρεις την αληθινή αλλαγή, να θες δηλαδή να προσφέρεις αυτό που πραγματικά λείπει, αυτό για το οποίο διψά αυτός ο τόπος. Μα όχι απλά να μην ενδιαφέρεται κανένας για ένα τέτοιο όραμα, επιπλέον να βρίσκεις και εχθρούς.


Ντίαρ Σάντα Κλάους, σύντομα σε βλέπω να παραιτείσαι. Θα αράξεις πάνω στο έλκηθρο και θα μας ξεγράφεις παντελώς από τις λίστες σου. Αναρωτιέμαι τελικά μήπως έτσι θα ήσουν πιο ειλικρινής. Παραδέξου πως δεν μπορείς να βγάλεις άκρη με το «ανθρώπινο είδος» και άσε μας να παλεύουμε με τους ανεμόμυλους μας. Φαντάζομαι πως για σένα και μόνο το να παρατηρείς το ανθρώπινο χάος θα είναι αρκετά εξοντωτικό.


Η νέα χρονιά θα είναι δύσκολη. Πιστεύω πως τίποτα δεν είναι τυχαίο. Αυτή η πολιτική ύφεσης σκοπεύει να οδηγήσει σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού σε μια απίστευτη εξαθλίωση. Να γράψω ξεκάθαρα τη σκέψη μου. Αυτή η αποτυχημένη πολιτική δε θα μας σώσει, αλλά αντίθετα οδηγεί μεθοδικά τον κόσμο στη βία. Αυτή τη στιγμή κάποιοι «φωτεινοί» εγκέφαλοι ωθούν τον κόσμο ηθελημένα στη βία και στη γενικευμένη ανέχεια. Αλλά εσύ Άγιος τα ξέρεις αυτά καλύτερα από πρώτο χέρι.


Το σύστημα ως τέρας φανέρωσε το αληθινό του πρόσωπο και όμως αρκετοί ακόμη δε το βλέπουν. Φαντάσου τι δουλειά έπεσε από τα μέσα μαζικής αποχαύνωσης, σκέψου τι διαλυμένη παιδεία θα κληρονομήσουν οι επόμενες γενεές.


Έφτιαξα μια λίστα. Αν υπήρχες θα στην έστελνα.


- Δε θέλω έναν κόσμο που να κυβερνάτε από τις τράπεζες. Δε θέλω έναν κόσμο με τύπους σαν αυτόν, χαζά που ονειρεύονται υφέσεις, αλλά έναν κόσμο που θα αδιαφορεί πλήρως για μυαλά σαν και αυτά. Η ζωή δεν έχει ανάγκη από υλικό χρυσάφι, αλλά από πνευματικούς ορίζοντες. Θέλουμε έναν κόσμο όπου το πνεύμα θα θριαμβεύει, όπου θα κλείνουν τράπεζες για να ανοίγουν σχολεία.

- Θέλω έναν κόσμο δίχως ανεργία, στασιμότητα και ανέχεια. Ο άνθρωπος δημιουργήθηκε για να ονειρεύεται, να έχει ανοικτούς ορίζοντες, να παλεύει και να διεκδικεί ένα καλύτερο αύριο, όχι για να χαίρεται με την ήττα, με το χαμό της περιουσίας του διπλανού του, με τη φτώχεια και τη δυστυχία του.


- Ακατάλληλα μυαλά κυβερνούν αυτό τον κόσμο. Χάρισε τους λίγη "τσίπα", εξυπνάδα και συναισθηματική νοημοσύνη.

- Μετά από τον μεσαίωνα, πρέπει να έρθει μια νέα αναγέννηση. Βήμα σε ανθρώπους ακέραιους και δημιουργικούς. Σιχάθηκα τα πανομοιότυπα «τίποτα», που προσκυνούν ότι κινείται στην επιφάνεια. Χρειάζομαι ανθρώπους με όραμα, αν δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να εκπροσωπήσει και ταυτόχρονα να απαιτήσει μια τέτοια πολιτική, τότε ας εξαφανιστούν το συντομότερο από τη χώρα.  

- Δε χρειαζόμαστε μεγαλύτερα σπίτια και αμάξια, ακριβά ρούχα, πολυτελή κότερα, ένα μόνο χρειαζόμαστε : Ελπίδα.


photos: bleeps.gr

48 σχόλια:

treno fantasma είπε...

Poios mporei na einai kala ta fetina xristougenna. Xristougenna einai arage auta? Anarwtiemai kai egw ti tha ginei. Eutixws den einai oloi apoxaunomenoi, se auto elpizw.

seaconfused είπε...

Ελπίδα... Αν τη χάσουμε κι αυτή, τότε πραγματικά χαθήκαμε!
Φιλί κοριτσάκι μου :)

Dee Dee είπε...

Βαζω και την δικη μου υπογραφη κατω απο το γραμμα σου στον Αγιο Βασιλη :)

Ονειρευομαι κι εγω να εμφανιστουν Ανθρωποι με οραμα στην πολιτικη. Να μην νιωθουμε παγιδευμενοι στους τιποτενιους!

Καλες γιορτες αρτιστακι μου!

ΒΑΡΘΑΚΟΥΡΗΣ είπε...

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΩΝΕΣ ...
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΩΡΕ ΑΚΕΡΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ.
ΜΗΠΩΣ ΒΡΕ ΑΡΤΙΣΤΑΚΙ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΟΥΡΚΟ? ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΜΙΑ "ΓΙΟΡΤΙΝΗ" ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΣΟΥ.

BLUEPRINTS είπε...

λυπηρά αληθινό, και πραγματικά αυτές οι γιορτές δεν θυμίζουν με τίποτα αντίστοιχες προηγούμενων χρόνων, η θλίψη κι η απελπισία κυριαρχεί στα μάτια των πολλών, οι λίγοι εθελοτυφλούν, το θέμα είναι εμείς εκτός από ευχές τι κάνουμε;

kostas είπε...

Geia

poli kala kaneis, les tin alitheia kai as mi theloume na tin koitaxoume akomi katamata.

Tha eprepe kathe mera na eimastan oloi stis plateies kai na apaitousame tis zwes mas pisw. Oxi na figoume apo ti xwra, auto einai to eukolo.

Foveri katantia.

kostas είπε...

Ena pragma pou ektimw se sena, einai oti anarteis ta pio aisiodoxa posts, olo protineis themata gia na kanoume stin poli, eisai mesa ston agwna alla kai koinwnika euaisthiti.
Den patas sta sinnefa kai omws mas taxideueis. Ma k panta stoxastiki.
Skliros kosmos road artist.

BUTTERFLY είπε...

Δεν ξερω τι να πρωτοπω...οχι για το γραμμα σου μονο αλλα γενικοτερα...απλα παρατηρω λιγο τους ανθρωπους γυρω μου κι εκει που απογοητευομαι, εκει αναθαρρω. Καλοι και κακοι υπαρχουν, αυτο που προβληματιζει ειναι γιατι παντα οι κακοι αναδεικνυονται. Η σαπιλα παει πολυ μακρυα και πολυ βαθια, ειλικρινα δεν μπορω να σκεφτω πως θα την εξαρθρωσουμε...

ξωτικό είπε...

Aγιε μου Βασίλη
αφού σ'ευχαριστήσω για το δώρο που μου έχεις κάνει ,να υπάρχει και να διαβάζω αυτό το κορίτσι ,κάνε μου τη χάρη να φροντίσεις να διαβάσουν ΟΛΟΙ οι άνθρωποι αυτό το γράμμα ,και να το νοιώσουν πολύ βαθειά στην ψυχή τους ,και τότε μπορείς να πας να κοιμηθείς ήσυχος γιατί τότε δεν θα χρειαζόμασταν κανένα άλλο δώρο ,αφού θα είχαμε γίνει εμείς Η ΕΛΠΙΔΑ !!

Αρτιστούλι μου .....
ένα μικρούλι ,συγκλονισμένο ,
" σ'αγαπώ " μπορώ να αφήσω μόνο

Κλειώ είπε...

Όλοι έκαναν κατάχρηση εξουσίας, και αυτό είναι το χειρότερο έγκλημα. Ζούμε μια απίστευτη κατάσταση.

Hfaistiwnas είπε...

Αυτές οι ευχές θα ήταν οι ιδανικές! :)

kovo voltes... είπε...

Οι ευχές σου ευχές μου...Κοντά στην Ελπίδα θα έβαζα μόνο και την Πράξη. Δράση αντί για αδράνεια...;)
*μαζί στέλνουμε γράμμα λοιπόν...τυχαίο???

Roadartist είπε...

Μια καλησπέρα σε όλους.
Κάθε χρόνο έγραφα σκέψεις για τα Χριστούγεννα, κυρίως εστίαζα στην απίστευτη μανία κατανάλωσης και στην ψεύτικη εικόνα που επικρατούσε τέτοιες μέρες. Που να φανταζόμουν πως θα φτάναμε να ζήσουμε και το άλλο άκρο.

Αισθάνομαι απίστευτο θυμό για την κοροιδία, κ απλά δε μπορούσα να μη το μοιραστώ από εδώ μαζί σας.

@ treno fantasma : Δε μπορώ να μην εκφράσω την αγωνία μου για όλα όσα συμβαίνουν. Τραγικά άδικα, σαφέστατα εξοντωτικά, και δίχως καμία λογική.

Roadartist είπε...

@ confused : παραδόξως...ακόμη δεν την έχουμε χάσει... Μάλλον θα το οφείλουμε αυτό στον ήλιο που μας γεμίζει φως τις ψυχές... Σε φιλώ!

Roadartist είπε...

@ Dee Dee : Ντι ντί μου θυμάσαι και από τα προηγούμενα χρόνια το προβληματισμό, δε μπορώ να κλείσω τα μάτια, και ειδικά εδώ που ανοίγουμε τις καρδιές μας, να μην εκφράσω την αγωνία μου. Χάσαμε το δρόμο μας και δυστυχώς εξακολουθούμε να πηγαίνουμε ανάποδα στο ρεύμα...και όπισθεν!~ Εννοείται πως θα προσπαθήσω να περάσω όμορφα με τους αγαπημένους μου φίλους. Σε ευχαριστώ, πολλά φιλάκια :)

Roadartist είπε...

@ ΒΑΡΘΑΚΟΥΡΗΣ : Συμβαίνει όντως αυτό που λες. Να παραμερίζουν ανθρώπους που είναι τίμιοι. Είναι τραγικό! Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι όλοι μας να απαιτήσουμε την κατακραυγή, την τιμωρία τους, να φύγουν μήπως ξεβρωμίσει ο τόπος.

Roadartist είπε...

@ BLUEPRINTS : τίποτα δεν κάνουμε. Και αυτό με πληγώνει. Αλλά πως να αντιδράσουμε; Έχουνε ευνουχίσει τον κόσμο (και αυτή δεν είναι καθόλου σκληρή φράση, μα απόλυτα αληθινή) προκαλώντας την μεγαλύτερη καταστροφή που έχει συμβεί ποτέ στη χώρα. Ο κόσμος δε ξέρει πως να αντιδράσει. Μακάρι να μπορούσανε να αισθανθούν το κακό που έχουνε κάνει και το πως βράζει η κοινωνία. Μα οι άνθρωποι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Δεν πρέπει να αφεθούμε, δεν πρέπει έτσι απλά να τους δωρίσουμε τη ζωή μας. Τα γράφω ακριβώς όπως τα αισθάνομαι.

Roadartist είπε...

@ kostas : κάνει υπομονή ο κόσμος μήπως κάτι αλλάξει. Μήπως καταλάβουν τι κάνουνε. Αν συνεχίσουν όμως έτσι, τίποτα δε θα θυμίζει τη σημερινή μας ζωή, όχι μόνο από άποψη βιοτικού επιπέδου. Σε ευχαριστώ πολύ.

Roadartist είπε...

@ BUTTERFLY : Υπάρχουν άνθρωποι που με τη συμπεριφορά τους με στέλνουν. Στο γιατί οι "κακοί αναδεικνύονται", νομίζω πως αυτό γίνεται ακριβώς επειδή το σύστημα αυτούς έχει ανάγκη. Τους άλλους τι να τους κάνει; Δε θα κάνουν τη "δουλειά" του. Να σου πω κάτι; Αυτοί το δικό τους δρόμο και εμείς το δικό μας! Δε θα γίνουμε σαν αυτούς εμείς!

Roadartist είπε...

@ ξωτικό : επίτηδες το κάνεις ξωτικούλι για να μου ηρεμήσεις και γεμίσεις πραγματικά την καρδιά.
Και αφού "πήρα" ένα "σ'αγαπώ" από εσένα, τι άλλο να θέλω; Και αν ονομάζεις "μικρό" αυτό, τα "μεγάλα" τότε τι είναι; Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Καλό βράδυ.

Roadartist είπε...

@ Κλειώ : όποιος έχει μάτια, βλέπει, κρίνει...

Roadartist είπε...

Επίσης Κλειώ, αυτό που με εξοργίζει είναι η απατεωνιά τους και ότι δεν έχει κανείς τους τιμωρηθεί, είναι όλοι ελεύθεροι και μέσα στα σκάνδαλα... μα παρόλα αυτά επιπλέον και "νουθετούν", ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν το θράσσος να βρίζουν τον κόσμο.

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : ναι μωρέ ηφαιστίωνα μου, όλα τα άλλα τι να τα κάνουμε;

Roadartist είπε...

@ kovo voltes...: μπήκα το μεσημέρι να σου αφήσω σχόλιο, ήθελα να σου γράψω πως 'δεν τον πάω τον άγιο βασίλη'.. χα χα φάνηκε και από το γράμμα μου.., μα ενώ το έγραψα, το σύστημα με πέταξε.. μου έγραψε πως δεν "είχα άδεια" ...ποιος ξέρει ίσως κάποιο πρόβλημα της στιγμής από τον blogger. Εννοείται χωρίς πράξη, χωρίς προσπάθεια, δεν γίνεται τίποτα. Ελπίδα ότι θα υπάρξει βήμα για την προσπάθεια :) σε φιλώ!

kovo voltes... είπε...

Εκδικήθηκε ο Άγιος...χαχαχα
Σκέψου όμως. Σκέψου μια φράση να συμπληρώσω στο γράμμα. Θα την ήθελα ;))

Unknown είπε...

Καλή μου φίλη

Ευχές για ένα καλύτερο αύριο
και πάντα πρέπει να ελπίζουμε
Η Ελπίδα είναι ότι μας έχει απομείνει.
Η Ζωή είναι το πιο όμορφο ταξίδι
μέσα στον χρόνο που ζούμε, μέσα
στην απεραντοσύνη της Ζωής της μιας
και μοναδικής.
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία μαζί
με τον κάθε άνθρωπο !

theatre είπε...

το χειροτερο ειναι πως οτι εγραψες δεν ειναι κατασκευασμα του νου, οσο και θα το θελαμε - μα αληθεια.

thinks είπε...

Αγαπητή μου Roadartist η περιγραφή σου του πως αισθανόμαστε περίεργα φέτος ακόμα και να ευχηθούμε, είναι στην καρδιά και των δικών μου ενστικτωδών αντιδράσεων. Η περιγραφή σου είναι πράγματι πεντακάθαρη και τόσο αληθινή. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα καινούργιο μεσαίωνα, είμαι σίγουρος για αυτό -όλα ξεκινούν από τον σκοταδισμό της ανύπαρκτης παιδείας. Ήμαστε και εμείς στην ίδια θέση με εκείνους που ζούσαν στις αρχές του πέμπτου αιώνα... ή του δέκατου τρίτου προ κοινής εποχής. Δεν ξέρουμε πόσο θα αργήσει ο επόμενος Όμηρος 'η Λεονάρντο, αλλά είμαι πια σίγουρος ότι δεν είναι Ελληνικό το πρόβλημα. Έρχονται δύσκολες μέρες σίγουρα αλλά πρέπει να κρατάμε μέσα μας το φως. Να μην σβήσει. Και αυτό το φως, μέσα μας, που να ζεσταίνει και να γεμίζει λάμψη εμάς και τους γύρω μας μπορούμε να το ευχηθούμε, όπως το δίνεις και εσύ. Και αυτό μπορούμε να το ζητήσουμε και από τον Σάντακλως, τον Σέντ Κλάους, τον Σαιντ Νίκολας, τον Περ Νοέλ, τον Άη Βασίλη. Γιατί μόνο αν εξαφανιστεί κι αυτός από μέσα μας θα σβήσει το κερί... Σου εύχομαι να βρεις μέσα σου και στους αγαπημένους σου ευτυχία αυτές τις μέρες γιορτής, και υγεία στον καινούργιο χρόνο.

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Από τα πιο όμορφα κείμενά σου. Με βρίσκεις σύμφωνο σε όλα αγαπητή μου Road...

b|a|s|n\i/a είπε...

πόσο τρομακτικά περίεργες εποχές.
ακόμα και το όποιο χαμόγελο παγωμένο μοιάζει.
μα δεν χάθηκαν όλα ακόμα. ελπίζουμε. ακόμα.
για ένα καλύτερο αύριο. και πιο ουσιαστικά χρόνια.
φιλιά σου πολλά. καλές χαμογελαστές γιορτές.

Roadartist είπε...

@ kovo voltes...: ε, μα και εδώ δηλαδή να εκδικηθεί μωρέ;;; :) Σου άφησα κάτι λίγες..ευχούλες.. φιλιά!

Roadartist είπε...

@ Sailor : Γνωρίζοντας τι δύσκολη ήταν η χρονιά για σένα, και ξέροντας πόσο δυνατός είσαι, κρατώ τη φράση σου "Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία μαζί με τον κάθε άνθρωπο" και σε ευχαριστώ πολύ για όλα! Καλές γιορτές να περάσεις καπετάνιε μου μαζί με την οικογένεια σου!

Roadartist είπε...

@ theatre : τα προηγούμενα χρόνια κάποιοι μπορούσανε να εθελοτυφλήσουν, εφέτος δεν νομίζω πως μπορεί, πως έχει το δικαίωμα να το κάνει κανένας. Δεν είναι θέμα γκρίνιας, είναι πραγματικότητα.

Roadartist είπε...

@ thinks : Δημήτρη, η σκέψη σου πάντα ταιριάζει με τη δική μου, και αυτό είναι πραγματικά ενδυναμωτικό για μένα. Το να επικοινωνούμε, να ανταλλάσουμε απόψεις για όλα όσα ζούμε και από ότι προβλέπεται θα κληθούμε να ζήσουμε, είναι κάτι πολύ σημαντικό. Όλα όσα έχουν συμβεί, οδηγούν στο ίδιο συμπέρασμα και μένα, ειδικά το 2012 θα είναι ένα έτος σταθμός στο προς τα που οδηγούμαστε. Κρατώ κάποιες φράσεις σου, και μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω. Μου δίνουν αφορμή και για μια επόμενη ανάρτηση. Καλές γιορτές σε σένα και στην οικογένεια σου, με υγεία.

Roadartist είπε...

@ ΠΑΥΛΟΣ : να είσαι καλά Παύλο μου, είναι χαρά που μπορούμε να μοιραζόμαστε σκέψεις, και κάποιοι να αισθανόσαστε ότι εγώ. Το μοίρασμα συναισθημάτων και σκέψεων είναι σπουδαίο.

Roadartist είπε...

@ b|a|s|n\i/a : όπως τα γράφεις. Όσο πιο κοντά είναι ο ένας στον άλλο, όσο πιο αληθινοί είμαστε, μόνο τότε μπορεί η ελπίδα να συνεχίσει να υπάρχει. Να είσαι καλά, καλές γιορτές με υγεία.

ειρήνη είπε...

Ωραίο κείμενο, αληθινό και επίσης ωραία σχόλια! Λοιπόν ας πω και εγώ τα δικά μου..Δουλεύω σε ένα μικρό μαγαζί για τα Χριστούγεννα, το οποίο καλώς ή κακώς περίμενε την καταναλωτική γιορτή για να δουλέψει λίγο, αλλά μόνο τα πολυκαταστήματα απολαμβάνουν πλέον αυτή την ευκαιρία... Δεν είμαι φύση αισιόδοξη, προσπαθώ όμως, και τα πάω καλά. Ίσως είναι η ευκαιρία να ανατραπούν πολλά κακά καμωμένα της πατρίδας μας..Είναι ωραίες οι ιδέες για αντίδραση, σε πρακτικά, οργανωτικά θέματα είμαι πάντα μέσα(ανταλλαγές, αλληλοβοήθεια κ.α.) αλλά σε σχέση με το πολιτικό κατεστημένο νομίζω τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Κανείς δεν εμπιστεύεται κανέναν και κανείς δεν ξέρει τι είναι το καλύτερο να κάνει. Με τις καλύτερες προθέσεις, μπορεί χωρίς να το θες να ενισχύσεις το συμφέρον του ενός και του άλλου..Εγώ λοιπόν κρατάω τις αποστάσεις μου από την βρωμιά τους και τους αφήνω ΔΥΣΤΥΧΩΣ ανενόχλητους να κάνουν τα χειρότερα. Θυμωμένοι είμαστε όλοι, με τους εαυτούς μας και με τους πολιτικούς μας, αλλά θέλω να πιστεύω ότι είμαστε και σε επαγρύπνηση. Ίσως μας δοθεί μια ευκαιρία να εκφράσουμε το θυμό μας..Ίσως και να έρχονται πιο καλές, πιο ουσιαστικές γιορτές στα επόμενα χρόνια..(παρασύρθηκα και έγραψα μάλλον πολλά..)

leondokardos είπε...

Ας ελπίσουμε σε καλύτερες μέρες, όπου θα επικρατεί η ευαισθησία και η ανθρωπιά.
Καλά Χριστούγεννα και ένα πολύ ευτυχισμένο Νέο Έτος.

Roadartist είπε...

@ ειρήνη : Πρέπει να στραφούμε στα μικρά συνοικιακά μαγαζιά! Προσωπικά χώρους τύπου Golden και Mall τους απεχθάνομαι. Όντως σκοτώνουν το εμπόριο. Σίγουρα αυτή την εποχή περιμένουνε πολλά μαγαζάκια για να επιβιώσουν. Μα είναι τόσο δύσκολη η κατάσταση.
Δυστυχώς για να αλλάξουν όσα ζούμε, θα πρέπει να αλλάξει και το πολιτικό σκηνικό, θα πρέπει να καταρρεύσει και να υπάρξουν νέοι πολιτικοί με όραμα, να τους βλέπεις και να εμπνέουν, να τους έχεις πρότυπα! Σήμερα τους βλέπεις και αηδιάζεις!
Πως καταφέραμε να έχουμε τέτοιους πολιτικούς;
Πως μπορέσανε οι προηγούμενες γενεές να καταργήσουν ότι με κόπο έφτιαξαν οι προκάτοχοι τους;
Μερικές φορές αναρωτιέμαι τι παιδεία έχουν οι άνθρωποι που μας κυβερνούν. Υποτίθεται πως όλα τους ήταν παιδιά μεγαλωμένα σε πλούσιες, καθωσπρέπει και ισχυρές οικογένειες. Δες όμως τι εκτρώματα δημιούργησαν.
Πολλά μπορούμε να διδακτούμε, όσοι ακόμη έχουμε τη διάθεση να ασχολούμαστε με αυτό το χάος. Και εγώ τους έχω σιχαθεί και δεν εντάσσομαι σε κανένα κόμμα, αλλά για να αλλάξει η κοινωνία και η ζωή, χρειάζεται αλλαγή από ψηλά.
Η αλληλεγγύη που αρχίζει να αναπτύσσεται αποδεικνύει πως οι απλοί άνθρωποι είναι ακόμη ζωντανοί και πως δεν έχουνε χαθεί όλα. Μου αρέσει να γράφει ο καθένας ότι νιώθει, κανένα πρόβλημα, σε ευχαριστώ :)

Roadartist είπε...

@ leondokardos : ε, ναι γιατί οι τωρινές είναι απίστευτα απάνθρωπες, γεμάτες κυνική σκληρότητα. Και όμως αυτά τα προκαλεί η ευμάρεια. Όσο απίστευτο κ αν ακούγεται. Ξέχασαν οι άνθρωποι το αληθινό "πλούτο", τους τύφλωσε η ψεύτικη ευημερία. Τρέχουν τώρα να σώσουν ότι απέμεινε. Καλές γιορτές lionheart. Φιλιά.

iLiAs είπε...

δεν εχω να προσθεσω κατι..
να 'σαι καλα Αρτιστα :)

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.
ΑΣ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ.
ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.

BUTTERFLY είπε...

Αρτιστακι μου γλυκο, περασα να σου ευχηθω καλες γιορτες, με ολους οσους αγαπας κοντα σου, να σου γεμιζουν την ψυχη!

ασωτος γιος είπε...

πάντως κι αν ο αη βασιλης βγει στη σύνταξη η μείνει άνεργος για να σώσουμε τη κατάσταση και να σωθούμε πρέπει εμείς οι ίδιοι να γινουμε αη βασιλίδες των συνανθρωπων μας \τι λες?

Roadartist είπε...

@ iLiAs : να είσαι καλά και εσύ Ηλία, φιλιά :)

Roadartist είπε...

@ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS : Τις ενώνουμε μικρέ, καλά Χριστούγεννα, να περάσεις όμορφα, τα καλύτερα για σένα, φιλάκια! :)

Roadartist είπε...

@ BUTTERFLY : σε ευχαριστώ Χριστινάκι, επίσης καλά Χριστούγεννα, κοντά σε όσους αγαπάς, πολλά πολλά φιλιά :)

Roadartist είπε...

@ ασωτος γιος : Λέω ΝΑΙ. Σωστός, δέχομαι ευχαρίστως να πάρω τη θέση του άγιου βασίλη Ho Ho Ho :) Ας κάνουμε την αρχή τουλάχιστον :)

Related Posts with Thumbnails