4 Δεκεμβρίου 2011

Οβριόκαστρο - Ένας χρόνος μετά...


ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ
ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ

11 Δεκεμβρίου 2011: Ένα χρόνο μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο Οβριόκαστρο επιστρέφουμε στο «ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» και θυμόμαστε:
128 ημέρες άγριας καταστολής, πρωτοφανούς βίας και παρανομίας της εξουσίας.

128 ημέρες συνεχών μαχών απέναντι σε οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, που βάλθηκαν να μετατρέψουν τη ζωή και τον τόπο μας σε χωματερή.

128 ημέρες κοινής δράσης, ουσιαστικής επικοινωνίας και αλληλεγγύης των κατοίκων και όσων συμπαραστάθηκαν στον αγώνα μας.

11 Δεκεμβρίου 2011: Ένα χρόνο μετά είμαστε εδώ ζωντανοί, με τη φλόγα να καίει ακόμα πιο δυνατή. Τίποτα δεν έχει κριθεί. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Συνεχίζουμε να ζητάμε καθαρό περιβάλλον, καθαρό μέλλον για την Κερατέα και όλη τη Λαυρεωτική.

Το Οβριόκαστρο ήταν, είναι και θα παραμείνει
«Τόπος Πολιτισμού και Όχι Σκουπιδιών».

11 Δεκεμβρίου 2011: Ένα χρόνο μετά θυμόμαστε την ημέρα που άλλαξε η ζωή μας. Την ημέρα που γίναμε όλοι μια γροθιά, μια ασπίδα, μια ψυχή.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ, ο Δήμος Λαυρεωτικής, οι πολιτιστικοί - αθλητικοί και εμπορικοί σύλλογοι, οι μαθητές όλων των σχολείων, οι λοιποί φορείς του τόπου, οι κάτοικοι και όσοι στάθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα μας, συμμετέχουμε όλοι μαζί αυτή την ημέρα μνήμης, σ’ αυτή την ειρηνική διαμαρτυρία.

ΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ


Πρόγραμμα εκδηλώσεων : Εδώ

6 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Ελπίζω να βγει κάτι από αυτό!
Καλή εβδομάδα!

Aetion είπε...

Bravo tous. Einai paradeigma gia olous. An den eixe i koinwnia antidrasei twra tha eixane ittithei. Pleon einai san nikites! Kai sinexizoun!

ο κυριος αμ είπε...

Δεν ξέρω , εμένα πάντως με πιάνει θλίψη , όταν κοντοστέκομαι στο "άπαρτο Κάστρο" , τώρα πλέον μου θυμίζει "παράπηγμα" μιας άλλης εποχής . Το χειρότερο είναι , πως δεν έχω καμία ενημέρωση για το που ήμαστε τώρα .

Ioannis Avgeris είπε...

Δεν μπορώ απόψε να σχολιάσω για τον αγώνα στη ΚΕΡΑΤΈΑ ΠΟΥ ΠΟΛΛΆ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕ. Όμως Κυριακή βράδυ αυτή η μουσική σου με μελαγχόλησε.

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : κάνουν ότι καλύτερο για αυτό :)


@ Aetion : έτσι!


@ ο κυριος αμ : Θλίψη, γιατί; Εξακολουθεί να είναι άπαρτο.. Αν εννοείς επειδή ο κόσμος δεν είναι εκεί, σκέψου πως επί 125 μέρες ήταν ένα ολόκληρο χωριό στο πόδι, όλες οι εργασίες τους, η ίδια η καθημερινότητα τους είχε μπει στην άκρη.. πέτυχαν το σκοπό τους, το έργο σταμάτησε, και ανά πάσα στιγμή ξανά εκεί θα είναι. Αν και κάπου διάβασα πως το έθεσαν ξανά σε λειτουργία. Σχετικά με τη συνέχεια μπορείς να διαβάσεις το blog τους! Συνεχίζεται κανονικά ο αγώνας.. και αναμένουν τις αποφάσεις.. Τίποτα δεν χάθηκε!

Roadartist είπε...

@ Ioannis Avgeris : ναι έχεις δίκιο, μου αρέσει όμως τόσο μα τόσο αυτή η μουσική, (παλιότερα έπαιζε στο blog επί μήνες δίχως να την αλλάζω...) και λέω να την αφήσω και για λίγες ακόμη μέρες... (ειδικά σε αυτή την ανάρτηση δεν ταίριαζε, νομίζω όμως ότι ταιριάζει σε αυτή που ...έρχεται) Καληνύχτα! :)

Related Posts with Thumbnails