22 Ιουνίου 2011

...γίνε η αλλαγή που θες να δεις...

 ...ξανά στην πλατεία, όλοι οι δρόμοι εκεί οδηγούν...
όποτε, όσο μπορεί ο καθένας μας να πηγαίνει!
..σήμερα πήγα με το ποδηλατάκι μου..
..για 28η μέρα, γεμάτη κόσμο..
..ένας μετανάστης μου έδωσε ένα φυλλάδιο για συναυλία..
Τον ρώτησα τι αφορά, σχετιζόταν κατά του ρατσισμού. 
Το χαμόγελο του ήταν ό,τι καλύτερο στο τέλος της μέρας.
..η μόνη λύση είναι η Ανθρωπιά (!)
..τα συνθήματα "μιλάνε" καλύτερα..
 ..ήμουν στο Σύνταγμα όμως και στις 16/6, ημέρα γενεθλίων του ΓΑΠ, όπου είχε ξανά την τιμητική του.. Τούρτα, γλυκά πάνω στην αφίσα του και ευχές!

..περισσότερα για τη συγκεκριμένη συναυλία εδώ:

34 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Χαχαχαχαχαχα! Μου το υποσχέθηκες και το έπραξες! Πήγες με το ποδηλατάκι σου και κάλυψες και την δική μου απουσία...

City Addict είπε...

Kai to elegan...

MIND THE GAP............

Margo είπε...

Κάποιοι αμφιβάλουν αν θα έχει αποτέλεσμα η κινητοποίηση της πλατείας.. όμως θα πω πως δεν με ενδιαφέρει αν θα αλλάξει κάτι, μου φτάνει που επιτέλους δόθηκε μια ευκαιρία στον κόσμο να εκφραστεί.. και κάτι μου λέει πως στο τέλος θα εισακουστεί:)
Με ποδήλατο ότι καλύτερο!!!

Τάσος είπε...

To "Take five" ως μουσικη συνοδεια, εχει καποια γενικοτερη εννοια;

:)

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα σας!!!!
Αν πάτε να περάσετε καλά!!!!

PeachyReek είπε...

Μπράβο για την όμορφη ανάρτηση! Η ελπίδα ξαναγεννιέται από τις στάχτες της! :)))

nefeli είπε...

Ο Γιωργάκης με την ριγέ στολή, για να είναι καλά, για να βάλει μυαλό, 10 χρόνια στον Κορυδαλλό.
:)

iLiAs είπε...

...α μπράβο ευχηθηκες και στο Γιωργακη... :P

να 'ναι καλα το παιντι.. :P
μακριά απο μας ;) :)


καλημέρα Αρτίστα!!! :)

magda είπε...

Η πλατεία είναι καταπληκτική!!!
Έχουμε υπέροχο κόσμο και ελπιδοφόρα νιάτα!!!
Πολλά φιλάκια

Roadartist είπε...

@ kariatida62 : Μα ειδικά την χτεσινή μέρα όσοι έχουμε μυαλό ακόμη, (νόηση.. όχι κατ'επίφαση μα ουσιαστική) και όσοι δεν είμαστε ζώα, αν είχαμε το χρόνο, θα έπρεπε να είμασταν εκεί. Υπήρχε η βραδινή ποδηλατάδα στην Αθήνα, σε φιλώ :)

Roadartist είπε...

@ City Addict : χα! σωστό!

Roadartist είπε...

@ Margo : Για ποιο πράγμα ξέρουμε εκ των προτέρων αν θα έχει αποτέλεσμα; Πόσοι από όλους όσους βρίσκουν λόγους να κατακρίνουν και να κρίνουν, έχουνε παραβρεθεί εκεί; Από το σπίτι όλοι πολλά μπορούμε να πούμε. Το βασικότερο, όλα τα άλλα έχουνε ΗΔΗ αποτύχει. Ούτε εμένα με νοιάζει, συμβαίνουν τόσα πολλά και σημαντικά ήδη στην πλατεία!

Roadartist είπε...

@ Τάσος : δεν το επέλεξα για αυτό! :)

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : Γειά σου καλέ μου ηφαιστίωνα! Ξέρεις πολλοί λένε πως στην πλατεία υπάρχουν φασίστες.. Γελάω γιατί οι εικόνες αυτές αποτελούν την καλύτερη απόδειξη του ακριβώς αντιθέτου. Τόνισα τη συγκεκριμένη εκδήλωση (ανάμεσα σε πολλές άλλες) για ακριβώς αυτό το λόγο, και παρέθεσα link για να δώσω περισσότερο έμφαση στην αξία της.

Roadartist είπε...

@ PeachyReek : Σε ευχαριστώ πολύ! Σε αυτές τις στιγμές υπάρχει ελπίδα!

Roadartist είπε...

@ nefeli : Δεν διαφωνώ καθόλου!

Roadartist είπε...

@ iLiAs : Όσο το συντομότερο!!! Καλησπέρα Ηλία!

Roadartist είπε...

@ magda : Μπράβο magda για τα συμπεράσματα σου, συμφωνώ. Στην πλατεία συμβαίνουν αρκετά σημαντικά, που στην ελληνική κοινωνία τόσα χρόνια δεν τα συντούσαμε. Μόνο 'απολιτίκ' δεν είναι!

H.Constantinos είπε...

Κάποιος φίλος λέει πολύ σοφά, ότι ο μόνος λόγος που δεν τάχουμε αρπάξει είναι επειδή δεν μας δόθηκε η ευκαιρία.

Είμαστε λοιπόν δίκαια αγανακτισμένοι.
(συμπληρώνω εγώ)

Roadartist είπε...

@ H.Constantinos : Οκ αν εκφράζει τον φίλο σου και εσένα αυτή η άποψη. Μην μου την 'πασάρεις' όμως σε εμένα γιατί δε με εκφράζει καθόλου. Με αυτή την σκέψη και νοοτροπία, αθωώνεις όλους όσους έκλεψαν και απαξιώνεις όσους ακόμη θέλουν μια καλύτερη κοινωνία.

thinks είπε...

Πάντως, όσο και υγειές, ίσως και συγκινητικό (πραγματικά), να είναι ότι οι άνθρωποι βγήκαν στον δρόμο να ακουστούν, και όσο ενδιαφέρον και να είναι να βλέπεις τα διάφορα πανό και να ακούς τα συνθήματα, όταν υπολογίζει κανείς πως αυτό δεν έγινε 30 χρόνια παρά μόνο με σκανδάλη την κρίση, αναρωτιέται τι είναι αυτό το οποίο μπορεί να συμβεί σαν αποτέλεσμα της υπερκομματικής φωνής του λαού. Στην καλύτερη περίπτωση είναι ένα κοινωνιολογικό συμβάν που ίσως θα έχει θετικές επιδράσεις στην υφή της κοινωνίας, αλλά, τι οικονομικές αλλαγές μπορεί να φέρει εφ' όσον η οικονομική κατάσταση είναι δεδομένη, απλή, και δεν εξαρτάται πλέον από εμάς. Μπορούμε να δυστυχήσουμε πολύ μέσα στην Ευρωζώνη, η να δυστυχήσουμε περισσότερο έξω από την Ευρωζώνη. Είναι αλήθεια ότι πρέπει εμείς να γίνουμε πρώτα ο καθένας η αλλαγή που ζητάμε, αλλά, στην προκειμένη περίπτωση, τι πραγματική σχέση έχει με την αφορμή που μας έβγαλε στο δρόμο;

Roadartist είπε...

@ thinks : κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν είναι μόνο οικονομική αυτή η κρίση, είναι κατά βάση ηθική, πολιτισμική. Τα οικονομικά είναι τα πιο φανερά. Στην ουσία της όμως κρύβεται ένα σαθρό οικονομικό σύστημα, απαξιωμένοι θεσμοί και νόμοι που δεν εφαρμόζονται. Η δικαιοσύνη και η πολιτική είναι εντελώς πια διεφθαρμένες. Οπότε φυσικά και η λύση είναι πολύ πιο βαθιά. Δεν ξέρω αν θα έχουν όλες αυτές οι εκδηλώσεις, τα πανό, οι προθέσεις αποτέλεσμα, αλλά και μόνο που κάποιοι άνθρωποι βγήκανε στο δρόμο και κυρίως νέοι που εκφράζουν ένα άλλο τρόπο σκέψης, μια αίτηση ουσιαστικής αλλαγής και δημοκρατίας (που αυτή τη στιγμή όπως όλοι βλέπουμε - όσοι βλέπουν...ακόμη - δεν υφίσταται) είναι κάτι. Και νομίζω μόνο αν αλλάξουμε νοοτροπία, θα αλλάξει και η κοινωνία. Διαφορετικά και το χρέος να μας το διαγράψουν όλο αύριο, μεθαύριο θα έχουμε το ίδιο πρόβλημα. Για αυτό και πιστεύω πως το πρόβλημα έχει πιο βαθιές ρίζες, και δεν πρόκειται να μας οδηγήσουν σε λύσεις όσοι μας έφτασαν εδώ.

thinks είπε...

Συμφωνώ απόλυτα (όπως ξέρεις) και αυτά ακριβώς εννοούσα και έβαζα στο "κοινωνιολογικό γεγονός". Αν δεν μπορούμε να αλλάξουμε την πραγματικότητα της οικονομικής "σκανδάλης", ίσως τουλάχιστον να αλλάξουμε κάτι από την υφή της κοινωνίας μας, και των εαυτών μας. Αν γίνει αυτό, ίσως να έχουμε περισσότερες ελπίδες να διατηρήσουμε την χώρα μας αφού περάσουν όλα αυτά τα τωρινά, με τα χρόνια. Γιατί αλλιώς, όπως σωστά λες, και να εξαφανιζόταν το χρέος τα πραγματικά προβλήματα υπάρχουν και θα οδηγούσαν στον ίδιο δρόμο...

Roadartist είπε...

@ thinks : Πρώτα πρέπει να θελήσουμε οι ίδιοι μια άλλη κοινωνία, να πιστέψουμε πως είναι εφικτή και να αγωνιστούμε για αυτή. Όπως είχα γράψει σε παλιότερο post, χρειάζεται μια ρήξη με το παρελθόν. Φοβάμαι πως αρκετοί έχουνε ρίξει την ασπίδα πριν δώσουν καν τη μάχη.
Ίσως έχουνε συνηθίσει-μάθει στη διαφθορά οι ίδιοι, τους συμφέρει το σύστημα όπως λειτουργεί, είτε πιστεύουν πως η ελληνική κοινωνία είναι τόσο διεφθαρμένη που δεν αλλάζει. Αυτές τις μέρες όμως φάνηκε μια άλλη είκονα. Μακάρι να βγει κάτι, αν κ είναι δύσκολο. Αλλά έστω και ένας, δυο, 1000 άνθρωποι να επηρεαστούν, είναι καλό. Ξέρεις Δημήτρη τόσα χρόνια - και εδώ στο blog - αναρωτιόμασταν πότε θα φτάσουμε στο πάτο, για να σηκωθούμε ξανά, τώρα φτάνουμε στο πάτο. Ακόμη και είναι δύσκολο. Για να αλλάξουμε πρέπει να διεκδικήσουμε άλλη πολιτική.

Roadartist είπε...

Για να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι αυτή η εκδήλωση.. Διαβάστε αυτό το άρθρο περί ρατσιστικών επιθέσεων :


http://tvxs.gr/node/87645

ღ oneiremataღ είπε...

έμεινα στην φράση "η μόνη λύση είναι η Ανθρωπιά" πόση αλήθεια κρύβει μέσα της, μα πόση?!!!...πάντα εκλεκτική και επιλεκτική στις αναρτήσεις σου Αρτιστάκι, ευχαριστούμε

Άστρια είπε...

:)
τέλεια!!!!

και συμμετοχή και φωτορεπορτάζ
και με την έγνοια για τον διπλανό
και με ευαισθησία για τα κοινά και τα πολιτιστικά
και με χιούμορ....
ε, βεβαίως ... είναι η roadartist μας ....in Athens :)!!!

Φιλάκια πολλά, να είσαι κάλα:)

Άστρια είπε...

α, ξέχασα.. και με το ποδηλατάκι:))

roadartist είπε...

@ ღ oneiremataღ : Κάποιος στάθηκε στην σημαντικότερη φράση! Εγώ σε ευχαριστώ, καληνύχτα!

roadartist είπε...

@ Άστρια : εσύ να είσαι πάντα καλά! Καλό ξημέρωμα, φιλάκια πολλά σου στέλνω :)

H.Constantinos είπε...

Δεν σου πάσαρα τίποτα, προφανώς δεν σε εκφράζει κάτι τέτοιο, δεν αμφέβαλα ποτέ ότι σκέφτεσαι εντελώς ιδεαλιστικά...

Είχα διαβάσει ένα άρθρο στο Protagon,
"Που ήσουνα Αγανακτισμένε να διαμαρτυρηθείς:"
Οταν, κλπ, κλπ, κλπ
και καταλήγει:
"Γιατί Αγανακτισμένε δεν σε είδα ποτέ να διαμαρτύρεσαι για όλα αυτά;"

Το άρθρο εδώ: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=7193

Είναι ακριβώς η νοοτροπία που λες, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς ότι αθωώνει τα λαμόγια...

Roadartist είπε...

@ H.Constantinos : Από την στιγμή που μου το σχολιάζεις σε post μου, και το ενστερνίζεσαι όπως ο φίλος σου, ήταν σαν να το εννοούσες και για μένα. Προσωπικά σε καμία περίπτωση δεν θα τα "άρπαζα". Όσο "κάπως" και αν αυτό ακούγεται. Φυσικά θέλω να πιστεύω πως δεν είμαι η μόνη που σκέφτεται έτσι.

Το συγκεκριμένο άρθρο το έχω διαβάσει. Όπως και άλλα παρόμοιου ύφους που γράφτηκαν κατά κόρον. Δεν μας λέει κάτι καινούργιο, αυτά είναι γνωστά. Το τι κάνουμε τώρα είναι το θέμα. Σε μια τόσο κρίσιμη φάση, η πολιτική ανεπάρκεια (όπως πλέον φάνηκε τις προηγούμενες μέρες εντελώς πασιφανέστατα) είναι δεδομένη. Ελπίζω να μην καπελωθούν όλα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στις πλατείες. Για σε λίγο καιρό, θα λέμε : "Γιατί "Τάδε" δεν σε είδα ποτέ να διαμαρτύρεσαι για όλα αυτά με τους Αγανακτισμένους;"

nikiplos είπε...

Πήγα κι εγώ στην πλατεία... και μου άρεσε... ιδιαίτερα.. φυσούσε κι ο άνεμος κια θρόϊζε τις σκηνές των κατασκηνωτών... που είναι εκεί άβολα εγκατεστημένοι, μα συνεννοούνται κόντρα σε ότι διαλαλούν οι δημοσιογράφοι το βράδυ στα δελτία των 8. Καθαρίζουν τον χώρο, συνυπάρχουν... Ζήλεψα... Έτσι θα έπρεπε να συνυπάρχουμε στην Ελλάδα... Αν μη τι άλλο όλο αυτό θα αφήσει μια όμορφη μαγιά και εικόνα σε αυτά τα νέα πρόσωπα, που βλέπουν τον ήλιο και το φως της χώρας να κλείνονται από τα ζοφερά σύννεφα που μαζεύτηκαν τελευταία... Ήταν το μόνο ευχάριστο συναίσθημα που αποκόμισα... και έφυγα για το σπίτι μου με ένα θετικό χαμόγελο... Κόντρα στο τι θέλουν να μας βάλουν να πιστέψουμε, μπορούμε!


ΥΓ> χαίρομαι που ξανάνοιξες τα σχόλια!

Roadartist είπε...

@ nikiplos : Παραλίγο να κάνω ανάρτηση το σχόλιο σου. Στο τσάκ την γλύτωσες. :) Ίσως να γίνει όμως άλλη μέρα. Σε ευχαριστώ πολύ. Είχα ανάγκη το 'αεράκι' το δικό σου σήμερα :) χαίρομαι και εγώ που τα ξαναλέμε.

Related Posts with Thumbnails