21 Ιουνίου 2011

Ευρωπαϊκή γιορτή της Μουσικής με δωρεάν εκδηλώσεις


Την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου και μεγαλύτερη μέρα του έτους, 21η Ιουνίου, γιορτάζει η Ευρώπη την Γιορτή της Μουσικής, για 10η συνεχή χρονιά. Εκδηλώσεις από κλασσική, jazz, hip-hop, rock, dance μέχρι και παραδοσιακή μουσική λαμβάνουν χώρα δωρεάν για το κοινό, από τις 20 έως τις 22 του μήνα, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας!

Με την υποστήριξη δημοτικών, κρατικών, ιδιωτικών και θεσμικών φορέων, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής θέλει να ενθαρρύνει τις ανταλλαγές καλλιτεχνών και οργανώνει όσο το δυνατόν περισσότερες μουσικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, οι οποίες είναι πάντα ΔΩΡΕΑΝ από όλους και για όλους.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΩ

Η Γιορτή της Μουσικής θεσπίστηκε αρχικά στη Γαλλία, το 1982, και το 1985 εξαπλώνεται έξω από τα Γαλλικά σύνορα, με τον ίδιο σκοπό και με τους ίδιους κανόνες. Η Αθήνα, 1η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 1985, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη είναι η πρώτη πόλη εκτός Γαλλίας στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή. To 1999 ιδρύεται η Μ.Ε.Σ.Ο. (Μουσικές Εκδηλώσεις Συντονισμός Οργάνωση) αποκλειστικός εκπρόσωπος του θεσμού στην Ελλάδα και με σκοπό την προώθηση του.


20 σχόλια:

magda είπε...

Αγαπημένη φίλη
Η παρουσία σου είναι συνώνυμη του πολιτισμού!!!
Κρίμα που οι περισσότερες των εκδηλώσεων, γίνονται στην Αθήνα.
Καλό καλοκαίρι
Πολλά φιλάκια

ξωτικό είπε...

Aααααα τι έκπληξη η υπενθύμιση!!!!
Καλό καλοκαίρι λοιπόν!!!!

Ο εορτασμός φέτος είναι αφιερωμένος στο πολύ σκληρό ροκ;;

ΚΑΛΗΜΕΡΑ Αρτιστούλα ΜΑΣ !!

Κωστης είπε...

Με ολα αυτα ξεχασαμε να ζουμε...

Ωραια προταση. Καλο να το συνδιαζαμε μαζι με το Συνταγμα.

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!!

Αγγελικη Ν είπε...

Καλημέρα από Ν Αφρική! Για εμάς είναι η μικρότερη μέρα! Και το γιορτάζω γιατί δεν αντέχω να νυχτώνει στις 5 το απόγευμα!
Να περάσετε καλά στη γιορτή της μουσικής! Όσο ήμουν στην Ελλάδα την παρακολουθούσα με χαρά!

treno fantasma είπε...

Na epimeneis.
Na epimeneis. Na epimeneis.

Mhn mas klephoun k ta panta!!

Thimame ta palia "afierwmata" sou se kalitexnes.. kairo exeis na kaneis kapoio ..

Roadartist είπε...

@ magda : Να είσαι καλά σε ευχαριστώ για την εύγενεια, αλλά και τη θετικότητα σου. Καλό καλοκαίρι να έχουμε, φιλιά πολλά.

Roadartist είπε...

@ ξωτικό : εφέτος πιο Σκληρό Ρόκ δεν γίνεται!! Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως σήμερα οι πλατείες θα έχουνε την τιμητική τους. Άλλαξανε οι καιροί και μέχρι το καλοκαίρι φαίνεται αλλιώτικο..Να ευχηθώ καλά αποτελέσματα, που είμαι σίγουρη πως θα είναι...... :)

Roadartist είπε...

@ Κωστης : εννοείται πως στο Σύνταγμα σήμερα θα γίνει χαμός. Ετσι πρέπει να γίνει. Η μουσική είναι πάντα συνοδοιπόρος..

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : Φιλάκια :)

Roadartist είπε...

@ Αγγελικη Ν : Ευελπιστώ στην Ν.Αφρική να έχετε ένα πιο ήρεμο καλοκαίρι.. Να μην έχετε όλα όσα εμείς ζούμε πλέον εδώ.. Η αλήθεια είναι Αγγελική μου πως πλέον δεν χαιρόμαστε τέτοιες εκδηλώσεις όπως παλιότερα.. αλλά που θα πάμε, θα ξαναβρούμε το χαμόγελο μας :)

Roadartist είπε...

@ treno fantasma : Τρενάκι φάντασμα μου έλειψαν τα αφιερώματα.. δεν είναι πως δεν υπάρχουν ιδέες, ακριβώς το αντίθετο, το θέμα είναι πως η διάθεση δεν βοηθάει καθόλου...

H.Constantinos είπε...

Οι οργανωτές φρόντισαν να πέσουν στα γόνατα εκλιπαρώντας τους αγωνιστές της ΓΕΝΟΠ να μη κόψουν το ρεύμα εκεί που γίνονται εκδηλώσεις;

...ή το άφησαν στην κρίση τους, αφού άλλωστε φαίνονται πόσο μορφωμένοι και καλλιεργημένοι άνθρωποι είναι (οι ΓΕΝΟΠίτες)

Roadartist είπε...

@ H.Constantinos : Απαράδεκτη γενικώς στάση! Δε μπορούνε να ταλαιπωρούν τον πολίτη με αυτό το τρόπο! Εκτός όμως από ταλαιπωρία, προκαλούν και τεράστιες οικονομικές ζημιές άδικα σε ανθρώπους!! (Ψυγεία κλπ) Θα έπρεπε να νοιάζονται και για το διπλανό τους! Συνέχεια ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΜΑΣ πληγώνουν τόσα χρόνια!

Ανώνυμος είπε...

roadartist, πραγματικά είναι τόσο σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι που σέβονται, εκτιμούν, προωθούν, διαδίδουν.... την τέχνη

ένα ευχαριστώ

iLiAs είπε...

καλα που εχουμε εσενα και μαθαινουμε και τα πολιτιστικα
δρωμενα Αρτιστα!! :)

καλο απογευμα!! :)

travellerlina είπε...

μπορεί να περνάω πολύ ωραία, αλλά μου λείπουν οι μουσικές της αθήνας! Να είσαι καλά, ελινα

Roadartist είπε...

@ Silena : Σε ευχαριστώ πολύ silena μου, για την παρουσία σου! Χαρά είναι.. και η αλήθεια είναι πως γίνεται λιγάκι πιο δύσκολο με όλα όσα περνάμε.. Θα συνεχίσω όμως όσο είστε εδώ εσείς :) Καλημέρα σου!

Roadartist είπε...

@ iLiAs : όσο είμαστε ακόμη εδώ θα συνεχίσω Ηλία. Ευχαριστώ, φιλί :)

Roadartist είπε...

@ travellerlina : Ποτέ δε μπορούμε να τα έχουμε όλα.. Εύχομαι να περάσεις το ομορφότερο καλοκαίρι της ζωής σου :) Μαίρη.

Related Posts with Thumbnails