10 Μαρτίου 2010

..η έκθεση του Τσαρούχη..για λίγες ακόμη μέρες..

Η αναδρομική έκθεση του Γιάννη Τσαρούχη,
για την οποία έχει γίνει παρουσίαση στο blog,
για λίγες ακόμη μέρες,
έως και τις 14/3 στο Μουσείο Μπενάκη.

Πρόκειται για μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εκθέσεις της χρονιάς.., όσοι δεν την έχετε επισκεφτεί, μην τη χάσετε..

Λόγω της αυξημένης προσέλευσης, έως και την Κυριακή 14 Μαρτίου, το ωράριο της έκθεσης διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη & Κυριακή: 10.00-20.00

Παρασκευή & Σάββατο: 10.00-22.00


(Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Τηλ. 2103453111)

-----

Επίσης, ο "Γύρος του Κόσμου με Τρεις Φωνές", η σπουδαία μουσική συνάντηση της Μαρίας Φαραντούρη, της Έλλης Πασπαλά και της Σαββίνας Γιαννάτου επαναλαμβάνεται ξανά για μια βραδιά την Πέμπτη 18 Μαρτίου στις 21.00 στο Παλλάς..

47 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Καλό ξημέρωμα!

Roadartist είπε...

@ Ηφαιστίωνας : Καλό ξημέρωμα ηφαιστιώνακο μας, επίσης! :)

Είπα να αλλάξω λίγο κλίμα.. και να προτείνω κάτι ενδιαφέρον, ουσιαστικό.. να ξεφύγουμε λιγάκι..

Hfaistiwnas είπε...

Και καλά έκανες!
Σήμερα είδα και μια παρουσίαση στην ΕΤ1 από μια κυρία (δεν θυμάμαι ποιά όμως) για την συγκεκριμένη έκθεση!!! Πολύ καλά τα είπε!!

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : Δεν την είδα την εκπομπή που λες.. Είναι από τις καλύτερες εκθέσεις σίγουρα..
Και να φανταστείς - σκέψου ειρωνία - το 1938 όταν έκανε την πρώτη προσωπική του έκθεση ο Τσαρούχης, ένας κριτικός της εποχής είχε σχολιάσει πως "ζωγράφιζε πορτρέτα παλιανθρώπων".. Ότι να' ναι.. :)

Προσπαθώ όπως όλοι.. :) φιλάκια!

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Την είδα,την είδα και μεις οι καρχαριολάγνοι καμμιά φορά κάνουμε την υπέρβαση.

eleni είπε...

Road,πολύ καλά κάνεις και υπενθυμίζεις μια τόσο σημαντική έκθεση!
Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να την δω,ίσως κάποια άλλη φορά.
Καλό βράδυ-φιλιά!

Anastasios είπε...

Την έκθεση για τον Τσαρούχη την είδα και την συστήνω ανεπιφύλακτα. Μπράβο στο Μουσείο Μπενάκη για την αρτιότατη αυτή έκθεση.

Σοφία είπε...

Φιλενάδα εγώ εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να την δω, όσο κι αν το θέλω. Γι' αυτό πρέπει να την δεις εσύ και να μας "ταξιδέψεις' μέσα από τα μάτια σου!
Καλό βράδυ!

Νικόλας K. είπε...

Καλημέρα,
Δεν έχω πάει, θα προσπαθήσω να την προλάβω!Πολλοί καλλιτέχνες δικαιώνονται μετά από χρόνια. το λέω αυτό επειδή ανέφερες το 1938...
Άκου παλιανθρώπους!

Μαριλένα είπε...

καλημέρα καλλιτέχνιδα μου
ανάσες ζωής και τα δυο!

σε φιλώ :)

kariatida62 είπε...

Εεπ! Καλημέρα! Ούτε εγώ έχω πάει..θα προσπαθήσω όμως να πάω.Μετά απο το ποστ μας, γεννήθηκε και σ'εμένα η ίδια διάθεση και προσπάθησα να ξεκινήσω την μέρα μου κι'εγώ...αισιόδοξα!
Οι ξεχωριστές προσωπικότητες πάντα στην εποχή τους κατηγορούνται και στιγματίζονται ως "ανατρεπτικοί και περιθωριακοί"! Βλέπεις είναι επικίνδυνοι για το σύστημα και βάλλονται!

Roadartist είπε...

@ Κ.Υ.Π. WALKING : Μέχρι και εσύ πήρες;;; :)) Μπράβο, μπράβο :) Πως σου φάνηκε; Αυτές είναι ...οι υπερβάσεις! Lol :D

Roadartist είπε...

@ eleni : Ελένη ένα ταξίδι είναι αυτή η έκθεση.. Ξετυλίγεται μπροστά σου ένα ταξίδι στο παρελθόν.. όταν οι πόλεις ανέσαναν.. Πιστεύω πως άξιζε γιατί έχει και πολύ καλό ωράριο ειδικά αυτές τις μέρες, οπότε ίσως κάποιοι να μη το ήξεραν και να το έχαναν.. Καλή μέρα!

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα. άντε να προλάβουμε....

Roadartist είπε...

@ Anastasios : Ευχαριστώ για το σχόλιο.. Αξίζει να γράψουν και άλλοι την άποψη τους.. που την επισκέφτηκαν. Πολύ όμορφη έκθεση, για περισσότερη από μία φορά.. Πραγματικά μπράβο στο Μουσείο Μπενάκη!!

Roadartist είπε...

@ Σοφια : Φιλενάδα μου ναι το ξέρω.. Όμως έχω ήδη πάει.. από τις πρώτες μέρες της έκθεσης.. είχα ανεβάσει τότε και παρουσίαση, όπου μπορεί όποιος θέλει να την δει από το link του post. Σε ευχαριστώ Σοφάκι μου, καλημερούδια μας..

Roadartist είπε...

@ Νικόλας K. : Καλημέρα Νικόλα! Πιστεύω πως θα σου αρέσει.. Το πλέον συνηθισμένο είναι, αν αναγνωριστούν, να είναι μετά από χρόνια.. ίσως και μετά το θάνατο τους..

Roadartist είπε...

@ Μαριλενα : Μαριλένα μου για μένα να δεις πόσο ανάσες είναι.. Και μόνο που σήμερα άνοιξα τη σελίδα στο Blog και είδα την φυσιογνωμία του Τσαρούχη.. κάπως ηρέμησα.. Ανάσες ζωής και οι δυο αυτές προτάσεις..

Roadartist είπε...

@ kariatida62 : Καλημέρααααααα :) Ναι το ξέρω αυτό αισθάνθηκα και εγώ.. Είναι και οι συγκυρίες που πλέον μας έχουνε όλους κουράσει, είναι όσα ακούγονται.. και η αδιαφορία για τα πλέον γμτ αυτονόητα..
Να πας στην έκθεση μη τη χάσεις, θα σου αρέσει πάρα πολύ..
Οι "ανατρεπτικοί και περιθωριακοί" όντως στιγματίζονται.. όσο όμως και να τους περιθωροποιούν, ο χρόνος δείχνει την αξία τους.. Επικίνδυνος για το σύστημα θεωρείται κάθε έξυπνος και ελεύθερος άνθρωπος..

Roadartist είπε...

@ Vaggelis : Οι ώρες της έκθεσης είναι πραγματικά πάρα πολύ βολικές.. Επιτέλους ένα μουσείο που καταλαβαίνει τις ανάγκες του κοινού.. Όχι σαν κάτι άλλα, που ανοίγουν στις 9 και κλείνουν στη 13,00 το μεσημέρι.. σε ποιους ακριβώς απευθύνονται εκτός από σχολεία; Καιρός να παραδειγματιστούν και άλλα μουσεία από το Μπενάκη!

Ανώνυμος είπε...

Exairetiki ekthesi!
Ena taxidi stin palaia athina, ena apisteuto talento!
Axizei na min tin xasoune osoi den pigane...


Poso anagki exoume road mou tetoies epiloges, pou gemizoun tin phuxi me xrwma, perissotero anagki oso pote allote..

Kai i parastasi sto pallas tha prepei na einai ena fobero tajidi..

Kali mera
se filw gluka
Arco

Ιωάννα Λουλάκη είπε...

Ξαναταξίδεψα ...μέσα από τα μάτια σου, πηγαίνοντας στην ανάρτηση του Ιανουαρίου.
Εδώ χιονίζει και σήμερα. Ενώ χθες η μέρα ήταν ηλιόλουστη και έλιωσε το μισό χιόνι
(χιόνι της αυλής μου στη σελίδα μου)

logia είπε...

Α την είδα είναι καταπληκτική!
είναι κάτι από τα ελάχιστα που φέτος κατάφερα να κάνω έξω από τη δουλειά μου...
να πάτε!

Unknown είπε...

Καλημέρα

Καλό πρωινό με χαμόγελο
γιατί το χρειάζεται η Ελλάδα μας!!!!

ELvA είπε...

Roadartist μας χρειαζεται και η τεχνη για να μας μαθει οτι υπαρχουν πολλα πραγματα που χανουμε με το να δουλευουμε μονο για να ξεπληρωνουμε τα χρεη μας... :)


Φιλια απο Βορρα και συμπαρασταση!

Velvet είπε...

Δεν θυμάμαι ποιον δρόμο ακολούθησα
Και ήρθα εδώ
Μ αρέσει όμως που είναι μπλέ
Εχει κάποιους ανθρώπους γνώριμους
Και μιλάει για ταξίδια
Καλο μεσημέρι...

Aggelos Spyrou είπε...

Κάτι κινείται στην πόλη τελευταία, παρά την "κρίση" τους...

ΓΙΑΝΝΑ είπε...

Αγαπημενη αρτιστα πηγα σ'αυτη την εκθεση κι ολο σε θυμομουνα.Ητανε μια υπεροχη εμπειρια μια επιστροφη σε χρονους με αλλη μυρωδια και αλλον αερα.Η εκθεση παρα πολυ καλη και ειχε μεγαλη ανταποκριση.
Μια ακομα εκθεση που μου αρεσε πολυ,ηταν αυτη με θεμα τον ερωτα στην αρχαιοτητα που εγινε στο μουσειο κυκλαδικης τεχνης.Ενταξει αυτη τωρα εχει τελειωσει αλλα ειχε πολυ σημαντικα εκθεματα.

Roadartist είπε...

@ arcobaleno : Νομίζω πως έχουμε απίστευτη ανάγκη να επιστρέψουμε και να ασχοληθούμε περισσότερο με εκθέσεις, με συναυλίες, να πάμε σε θέατρα.. Μην καταφέρουν να μας κόψουν αυτά τα πράγματα.. γιατί τότε θα είμαστε πραγματικά χαμένοι.. Τουλάχιστον εγώ έτσι αισθάνομαι.. Σε φιλώ!

Roadartist είπε...

@ Ιωάννα Λουλάκη : Δεν είναι αναζωογονητικό αυτό το ταξίδι; Έστω και διαδικτιακά; Ανάγκη ψυχής.. Χαίρομαι που μπόρεσες να αισθανθείς έτσι.. Χιόνι ξανά εκεί έχετε? Εδώ συννεφιά μόνο και λίγη ψύχρα.. ίσως αργότερα αν θα προλάβω, να βγω βόλτα με το ποδήλατο..

Roadartist είπε...

@ logia : Εύχομαι να μπορούμε και να επιλέγουμε όλοι να χαιρόμαστε τέτοιες εκθέσεις, για να πέρνουμε κουράγιο.. Χαίρομαι που πήγες! Καλό σου απόγευμα!

Roadartist είπε...

@ Sailor : Και εμείς πάρα πολύ.. Φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ Elva : ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ!!! Όταν παρακολουθείς εκθέσεις, όταν γενικά έχεις την καρδιά και το μυαλό σου ανοικτό στην τέχνη, αυτή είναι ικανή να σε "ξυπνίσει", να σου δώσει μοναδικά ερεθίσματα, να διαπιστώσεις μέσω αυτής το παρελθόν, να το συγκρίνεις με το παρόν.. να ακούσεις και να διαβάσεις απόψεις "φωτισμένων" ανθρώπων.. που διαφοροποιήθηκαν, και να γεμίσεις κυρίως την ψυχή σου με ΦΩΣ και με ΔΥΝΑΜΗ να συνεχίσεις.. Αυτές είναι μόνο λίγες από τις αντιστάσεις που σου προσφέρει η τέχνη..
Και όντως δυστυχώς θα δουλεύουμε για να πληρώνουμε χρέη που άλλοι μας φόρτωσαν με τα εγκλήματα τους στην ζωή μας! Σύγχρονη δουλεία..
Σε ευχαριστώ φίλη μου!

Roadartist είπε...

@ Velvet2 : Δεν έχει καμία σημασία ο δρόμος που ακολούθησες.., χαίρομαι που σου άρεσε εδώ.. Το μπλε είναι εξαιτίας της ..αγάπης μου για την θάλασσα.. Έχω περάσει μερικές από τις πιο όμορφες, αλλά και τις πιο δύσκολες στιγμές μου δίπλα της.. εκεί καταφεύγω.. Για αυτό και εδώ το χρώμα της.., που με γαληνεύει..
Χαίρομαι που βρίκες εδώ γνώριμους ανθρώπους :) εύχομαι να τα λέμε, και όσο μπορούμε μακάρι να ταξιδεύουμε..Καλώς όρισες..

Roadartist είπε...

@ Aggelos Spyrou : Σωστά το έθεσες Άγγελε "την κρίση τους".. Υπάρχουν αξιόλογα πράγματα που πάνε πολύ καλά ναι.. Εύχομαι να συνεχίσει να κινείται και μετά την μείωση των μισθών και την αύξηση του ΦΠΑ, θα φέρει μεγάλη ακρίβεια..

Roadartist είπε...

@ ΓΙΑΝΝΑ : Μου χάρισες ένα χαμόγελο.. Χαρά να με θυμούνται φίλοι bloggers σε τέτοιες αφορμές.. Συμφωνώ πρόκειται για μια υπέροχη εμπειρία.. Επιτέλους μια πολύ καλή έκθεση.
Συμφωνώ επίσης για την έκθεση του Κυκλαδικού Μουσείου, δεν έχει τελειώσει ακόμη, θα συνεχίζεται μέχρι τις 11 Απριλίου, σχεδόν ένα μήνα ακόμη.
Εύχομαι σύντομα να μπορέσω να ανεβάσω σχετική παρουσίαση (με όλα όσα συμβαίνουν έχω και εγώ ..αποσυντονιστεί).. :) φιλάκια πολλά..

Βαρθακούρης είπε...

Δε γνώριζα οτι οι τρεις κυρίες θα εμφανιστούν στο παλλάς και πάλι..
Δε τις χάνω με τίποτα αυτή τη φορά.
Σε ευχαριστώ.
Καλό απόγευμα.

paramythou είπε...

Την είδα Αρτιστάκι την καταπληκτική έκθεση και ευχαρίστως θα την ξανάβλεπα, αν είχα χρόνο.
Πραγματικά μοναδική.

paramythou είπε...

Ξεχασα να σου πω ενα μεγάλο ευχαριστώ που μας θυμίζεις όλα τα αξιόλογα!

Madame de la Luna είπε...

Εγώ δεν πρόκειται να προλάβω να πάω, αλλά μια καλησπέρα, προλαβαίνω να στην πω.


Φιλί!

mahler76 είπε...

με βλέπω τελευταία μέρα να πηγαίνω lol. καλή σου μέραααα

Roadartist είπε...

@ Βαρθακούρης : Ναι είχα δει την συγκεκριμένη παράσταση στο Παλλάς, άξιζε!!!

Roadartist είπε...

@ Μαιρη Σάββα : Και εγώ αν είχα χρόνο θα την ξαναέβλεπα άνετα.. Ευχαριστώ πολύ για την εκτίμηση παραμυθού μας, είναι αμοιβαία :)

Roadartist είπε...

@ Madame de la Luna : Κρίμα, άξιζει! Ευχαριστώ για την καλησπέρα και ανταποδίδω, έστω και με μια μικρή καθυστέρηση :)

Roadartist είπε...

@ mahler76 : Ελπίζω να μην έχει τρελό κόσμο μόνο.. Να πας αξίζει!! Καλημεραααααααα :)

ezak είπε...

...πρόσφατα τελείωσα τους υποχθόνιους και τώρα είμαι στη μέση του "δρόμου"...

fvasileiou είπε...

Είναι οριστικό: Δεν θα την προλάβω αυτή την έκθεση.
Περαστικά μου και να μάθω να αξιολογώ καλλίτερα τις προτεραιότητές μου στο εξής...

Related Posts with Thumbnails