Σκόπιμα δεν έχω αναφερθεί στο blog για όλα όσα γίνονται..(και όσα ακούγονται πως θα γίνουν).. Η αλήθεια είναι πως κάποιες στιγμές, με τα πολλά λόγια χάνεις την ουσία και αντί να βοηθήσουν, καταφέρνουν το αντίθετο. Αυτό δε σημαίνει πως δεν ενημερώνομαι, δεν προβληματίζομαι.
Kρατικό χρέος 300 δις. ευρώ, 5η θέση παγκοσμίως, ετήσιο κρατικό έλλειμμα 30 δις ευρώ (το υψηλότερο της Ευρωζώνης), τρομερές σπατάλες στο δημόσιο τομέα, προκλητικές συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα… Παράλληλα ακρίβεια παγκοσμίου κλάσεως, με την Αθήνα να συγκαταλέγεται στις 5 ακριβότερες πόλεις του πλανήτη (!) και ... ανεργία. Με την καταστροφική εθνική πολιτική των περασμένων δεκαετιών, είμαστε στην αρχή της χειρότερης εποχής της ελληνικής οικονομίας μετά τη Μεταπολίτευση.
Kρατικό χρέος 300 δις. ευρώ, 5η θέση παγκοσμίως, ετήσιο κρατικό έλλειμμα 30 δις ευρώ (το υψηλότερο της Ευρωζώνης), τρομερές σπατάλες στο δημόσιο τομέα, προκλητικές συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα… Παράλληλα ακρίβεια παγκοσμίου κλάσεως, με την Αθήνα να συγκαταλέγεται στις 5 ακριβότερες πόλεις του πλανήτη (!) και ... ανεργία. Με την καταστροφική εθνική πολιτική των περασμένων δεκαετιών, είμαστε στην αρχή της χειρότερης εποχής της ελληνικής οικονομίας μετά τη Μεταπολίτευση.
Η ανεργία έχει εκτιναχθεί στα ύψη, παρά τις υποσχέσεις των κυβερνήσεων να την καταπολεμήσουν. Σε χειρότερη κατάσταση η ανεργία των νέων κάτω των 30 ετών, και ακόμη πιο χάλια των νέων γυναικών, όπου 1 στις 3 είναι επισήμως άνεργη. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις τις αλυσιδωτές συνέπειες των παραπάνω..
Πάμε στα του πολιτισμού..
Συχνά το τελευταίο καιρό, 'έρχεται' στο μυαλό μου η φράση της Μελίνας:
Πόσοι αλήθεια το έχουνε αυτό αντιληφθεί, πόσοι αλήθεια είναι άξιοι στις καίριες θέσεις του ‘πολιτισμού’ αυτής της χώρας; Να θυμηθώ τα του Ζαχόπουλου, να προβληματιστώ για τα σημερινά;
Πώς να μην αισθανθείς πίκρα, απογοήτευση..
Αξίζει να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο..., με επιλεγμένα τα πιο σημαντικά στοιχεία..
Αρχαιότητες στα πρόθυρα...οικονομικής κρίσης (της Μαίρης Αδαμοπούλου).
Η οικονομική στενότητα αφήνει στην τύχη τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, «κλείνει» μουσεία, σταματά έργα και μας εκθέτει στους τουρίστες- όπως επισήμαναν και ξένα έντυπα. Στις δε υπηρεσίες δεν έχουν ούτε για σαπούνι και λάμπες!
«Δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για να βάλουμε πετρέλαιο στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο που κατεβάζει τα σκουπίδια από την Ακρόπολη. Τις προάλλες έβαλε ο αρχιφύλακας 100 ευρώ από την τσέπη του και πριν από έναν μήνα έδωσε άλλα 100 ευρώ ο έφορος Ακροπόλεως. Πού θα φτάσουμε;», λέει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων Γιάννης Μαυρικόπουλος.
Η οικονομική κρίση (...) έχει φτάσει τα πράγματα στο μη περαιτέρω στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Έργα που δηλώνονται ως προτεραιότητα για το ΥΠΠΟΤ, όπως η ανάδειξη της Ακαδημίας Πλάτωνος, η μετατροπή του εργοστασίου Φιξ σε στέγη του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, έχουν παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες, καθώς δεν έχει ακόμη εγκριθεί η χρηματοδότησή τους από κοινοτικά κονδύλια.
Λουκέτο βρίσκουν οι επισκέπτες στον πρώτο όροφο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (εξαιρούνται τα ευρήματα της Σαντορίνης).
Κλειστό παραμένει εδώ και δύο μήνες τόσο το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας όσο και το Νομισματικό. Ίδια εικόνα και στη Θεσσαλονίκη. Κλειστές οι ρωμαϊκές αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου, μόνο τέσσερις αίθουσες ανοιχτές στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Και όλα αυτά λόγω έλλειψης προσωπικού.
«Το 90% των μουσείων και των χώρων υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν», εκτιμούν οι αρχαιοφύλακες, που υποστηρίζουν πως υπάρχουν 1.300 κενές οργανικές θέσεις. Επισημαίνουν πως δεν εκτίθεται μόνο η χώρα όταν τα μουσεία είναι κλειστά, αλλά και τίθεται θέμα ασφάλειας, καθώς «σε πολλούς χώρους δεν υπάρχουν νυχτοφύλακες. Αν συμβεί οτιδήποτε, πράγμα που απευχόμαστε, η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά της ηγεσίας του ΥΠΠΟΤ. Και το ποτήρι θα είναι πολύ πικρό».
Η κατάσταση εκθέτει την Ελλάδα στους τουρίστες και τη διασύρει διεθνώς. Απόδειξη, πρόσφατο ολοσέλιδο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Guardian» υπό τον τίτλο «Το χρέος καταρρακώνει τη δόξα της Ελλάδας». Όπου αναφερόταν πως λόγω έλλειψης χρημάτων η Ελλάδα έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους και πως «μερικές από τις μεγαλύτερες δόξες της χώρας - μουσεία, κάστρα και αρχαιότητες- είναι κλειστά για το κοινό».
Ζοφερή είναι η κατάσταση στο υπουργείο. «Μας έχουν κοπεί τα χέρια από την απόλυση των ωρομισθίων. Ζητάμε χρηματοδότηση από το Κοινοτικό Πλαίσιο. Χωρίς κόσμο όμως, πώς θα υλοποιηθούν τα έργα;», λέει στα «ΝΕΑ» στέλεχος του ΥΠΠΟΤ. (...) «Δεν έχουμε χρήματα να πάρουμε ούτε σαπούνι, ούτε καθαριστικά. Φέρνουμε από το σπίτι μας», λέει εργαζόμενη σε μεγάλο μουσείο της Αθήνας. «Ευτυχώς που δεν έκανε δύσκολο χειμώνα φέτος. Δεν έχουμε να αγοράσουμε πετρέλαιο», καταγγέλλει υπάλληλος αρχαιολογικής υπηρεσίας στην περιφέρεια. (...)
«Μας έχουν κόψει τις πιστώσεις στα καταστήματα που τυπώνουμε μεγάλα σχέδια και αναγκαζόμαστε να εφευρίσκουμε πατέντες για να κάνουμε τη δουλειά μας. Χρωστάμε σε όλη τη γειτονιά, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη στις παλιές ελληνικές ταινίες», λένε εργαζόμενοι στις τεχνικές υπηρεσίες, ενώ συνάδελφοί τους περιγράφουν: «Ο υπολογιστής μου έχει χαλάσει και η υπηρεσία δεν έχει χρήματα για επισκευή. Αναγκάζομαι και παίρνω δουλειά στο σπίτι».
«Μας έχουν κόψει τις πιστώσεις στα καταστήματα που τυπώνουμε μεγάλα σχέδια και αναγκαζόμαστε να εφευρίσκουμε πατέντες για να κάνουμε τη δουλειά μας. Χρωστάμε σε όλη τη γειτονιά, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη στις παλιές ελληνικές ταινίες», λένε εργαζόμενοι στις τεχνικές υπηρεσίες, ενώ συνάδελφοί τους περιγράφουν: «Ο υπολογιστής μου έχει χαλάσει και η υπηρεσία δεν έχει χρήματα για επισκευή. Αναγκάζομαι και παίρνω δουλειά στο σπίτι».
Η άμυνα καλά κρατεί
Μπορεί τα κονδύλια για τον Πολιτισμό να είναι περιορισμένα, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τις αμυντικές δαπάνες. Η Ελλάδα διαθέτει το 3,5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος για την αγορά όπλων, όταν η Βρετανία διαθέτει το 2,6%, σύμφωνα με στοιχεία που δίνει ο «Guardian». Αγοράζει δε τα περισσότερα όπλα από τα μέλη του ΝΑΤΟ, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ανάμεσα σε σκουπίδια και σε αγριόχορτα
«Oύτε πινακίδα δεν υπάρχει», όπως γράφει η «Guardian», που να θυμίζει πως ένας θησαυρός «κρύβεται» στη «γειτονιά της Καλκούτας», όπως την αποκαλούν οι περίοικοι: το παλαιότερο πανεπιστήμιο του κόσμου, που ίδρυσε ο Πλάτωνας και στο οποίο σπούδασε ο Αριστοτέλης. Στην Ακαδημία Πλάτωνος. Κι αυτό διότι δεν έχουν βρεθεί 7.000 ευρώ, όπως παραδέχτηκε στα «ΝΕΑ» η αρμόδια έφορος αρχαιοτήτων Νικολέτα Βαλάκου.
(...) Επί της ουσίας, η Ακαδημία Πλάτωνος παραμένει ένας από τους πλέον παραμελημένους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας. Αν και μπήκε στο πρόγραμμα της Ενοποίησης Αρχαιολογικών Έργων, ουδέποτε υλοποιήθηκε το έργο για την ανάδειξή του και την πεζοδρόμηση των γύρω δρόμων, ενώ μέρος της περιοχής είναι χαρακτηρισμένο βιομηχανικό πάρκο, όπως αποκαλύφθηκε σε πρόσφατη ημερίδα. Και οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις 6,5 στρεμμάτων και κόστους 2,3 εκατ. ευρώ ακόμη εκκρεμούν.
Στα χαρτιά εξακολουθεί να παραμένει εδώ και είκοσι χρόνια και το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, που θα φιλοξενήσει 130.000 αρχαιότητες- μάρτυρες της ζωής στην Αθήνα τα τελευταία 5.000 χρόνια, τα οποία σήμερα είναι κλεισμένα σε αποθήκες. Και παρά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων και τις καλές προθέσεις του υπουργείου Πολιτισμού, το πάρκο των 120 στρεμμάτων στην Ακαδημία Πλάτωνος και το μουσείο των 16.700 τ.μ. που θα ανεγερθεί στην περιοχή, κόστους 3 εκατ. ευρώ, χωρίς ρευστό θα παραμείνουν προθέσεις.
Νίκησαν οι κατολισθήσεις
Λουκέτο σε μεγάλο μέρος του αρχαιολογικού χώρου βρίσκουν τουρίστες και μαθητές που φτάνουν στους Δελφούς. Επισήμως, η αιτία που κρατά τους επισκέπτες εκτός της περιοχής του Σταδίου είναι η κατάρρευση των Φαιδριάδων των απόκρημνων βράχων που στέκουν πάνω από τους Δελφούς στη νότια πλευρά του Παρνασσού. Η δε περίφημη πηγή Κασταλία παραμένει για τους ίδιους λόγους απρόσιτη για τους επισκέπτες τουλάχιστον για τα τελευταία 15 χρόνια.
Το πρόβλημα θεωρείται χρόνιο στην περιοχή και παρουσιάζεται έπειτα από έντονες βροχοπτώσεις (...) Χρήματα δεν υπάρχουν ούτε καν για τη χαρτογράφηση της κατάστασης, πόσω μάλλον για τη μελέτη που θα οδηγήσει στη λύση για το πρόβλημα που στο παρελθόν έχει προκαλέσει καταστροφή σε καθίσματα του Σταδίου. Εκτός όμως από την επίσημη αιτία, υπάρχει και η ανεπίσημη: «Η έλλειψη προσωπικού», όπως παραδέχονται οι φύλακες.
Πόρτα όμως... τρώνε τα τελευταία 3 χρόνια και οι 246.000 επισκέπτες του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, ενός από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μουσεία παγκοσμίως. Δεν υπάρχουν χρήματα για την ολοκληρωθεί η ανακαίνιση, αφού οφείλονται ήδη 2,5 εκατ. ευρώ στον εργολάβο. Δεν έχει γίνει καν προϋπολογισμός για το κόστος της έκθεσης, ώστε να ενταχθεί στο επόμενο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης, ενώ καλά κρατεί και μια κόντρα ανάμεσα στους αρχαιολόγους που έχουν οριστεί για να στήσουν την έκθεση και την τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων.
Αποτέλεσμα; Ο «πρώτος ευρωπαϊκός πολιτισμός»- ο μινωικός - θα εκπροσωπείται μόνο από 400 εκθέματα που αποτελούν την αφρόκρεμα- σε μια προσωρινή έκθεση σε έναν χώρο που προοριζόταν αρχικώς για γκαράζ.
Το Σούνιο στο χείλος του γκρεμού
Είναι ο τρίτος σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικός χώρος της Αττικής (153.300 επισκέπτες, στοιχεία 2008) και ένας από τους πρώτους σε εγκατάλειψη λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Ο λόγος για το Σούνιο. Αρκεί να στραβοπατήσει ένας από τους χιλιάδες επισκέπτες και θα κινδυνεύσει να βρεθεί στον γκρεμό καθώς η περίφραξη είναι υποτυπώδης.
Τουαλέτες δεν υπάρχουν και οι επισκέπτες καθημερινά αναγκάζονται να σχηματίζουν ουρές έξω από τις ελάχιστες ενός εστιατορίου που λειτουργεί στον χώρο.
«Η εικόνα που δίνει ο χώρος είναι απογοητευτική», έλεγε πρόσφατα στο τραπέζι του ΚΑΣ η προϊσταμένη της Β΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Ιωάννα Δρακωτού.
Αφύλακτος από την πλευρά της θάλασσας ο αρχαιολογικός χώρος, δεν αποκλείεται τις νύχτες να φιλοξενεί ακόμη και τελετές μαύρης μαγείας, όπως μαρτυρούν «περίεργα κατάλοιπα» στα πέριξ. Τα οχυρωματικά τείχη- που είχαν καταστήσει το Σούνιο ένα από τα πέντε σημαντικότερα φρούρια της Αττικής καταρρέουν και συγκρατούνται από μεταλλικά υποστυλώματα, καθώς τα 100.000 ευρώ που απαιτούνται για την αναστήλωσή τους δεν έχουν βρεθεί. Και βεβαίως ουδείς αντιλαμβάνεται τι ήταν ακριβώς ο συγκεκριμένος χώρος στην αρχαιότητα. Όχι μόνο επειδή έχει ανασκαφεί ελάχιστα. Ούτε επειδή κλέβει την παράσταση ο ναός του Ποσειδώνα. Αλλά επειδή δεν έχει γίνει ανάδειξη του όλου χώρου ώστε οι επισκέπτες να συνειδητοποιούν πως το Σούνιο υπήρξε ένας οχυρωμένος οικισμός και όχι απλώς ένα ιερό στην άκρη της Αττικής.
13 χρόνια στο περίμενε
Πρόβλημα δεν αντιμετωπίζουν μόνο τα μνημεία που δεν έχουν χρηματοδότηση, αλλά κι εκείνα που έχουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Λύκειο του Αριστοτέλους, χώρος που μένει κλειστός και χωρίς στέγαστρο εδώ και 13 χρόνια, κι ας είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς της Αθήνας.
Οι μελέτες μπορεί να είναι έτοιμες, αλλά τα 4,5 εκατ. ευρώ που χορήγησε ο ΟΠΑΠ πέρσι , φαίνονται πολλά στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού για ένα στέγαστρο εν μέσω οικονομικής κρίσης (υπάρχει και η άποψη πως τα χρήματα δεν επαρκούν και πως λόγω αναπροσαρμογής το κόστος έχει ανέλθει στα 6 εκατ. ευρώ).
Για να γίνει οικονομία, αντί τα λείψανα της Φιλοσοφικής Σχολής που ίδρυσε ο δάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου το 335 π.Χ. να καλυφθούν με το μοντέρνο τοξωτό μεταλλικό στέγαστρο που κέρδισε σε σχετικό διαγωνισμό, «θα αναζητηθεί άλλη λύση για τη στέγαση, που θα κοστίσει 1,8 εκατ. ευρώ», σύμφωνα με τη γενική γραμματέα του ΥΠΠΟ, Λίνα Μενδώνη. Όσο για το στέγαστρο που δεν θα υλοποιηθεί; Έχει ήδη ένα μεγάλο μέρος εξοφληθεί, χρήματα που πάνε στον κάλαθο των αχρήστων, καθώς το στέγαστρο είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου.
Σχετικό post της 28/8/08 με τίτλο .. "Μουσεία..ερμητικά κλειστά!"
99 σχόλια:
Έχουμε πιάσει το πάτο φίλη μου.
Είμαστε σε απίστευτα παρακμιακό σημείο. Σε διαβάζω μήνες και ήμουν σίγουρος πως όλα αυτά σε "τρώνε" μέσα σου και πως σκόπιμα δεν ανέφερες κάτι στο blog..
Για να είμαι ειλικρινής περίμενα το ξέσπασμα σου.. Αυτό δεν ήταν ξέσπασμα, αυτό ήταν εμπεριστατωμένο, μυαλομένο ποστ.. Καλό να ανταλλάσουμε τέτοιες απόψεις.. Ας είμαστε γεροί, η αλληλεγγύη και η επικονωνία τέτοιες εποχές, είναι το σημαντικότερο. Καλό σκ να έχεις φίλη μας..
Γλυκιά μου,
το Υπουργειο Πολιτισμού είναι ένα Υπουργείο που νοσεί εδώ και πολλά χρόνια... όλο ακούω να λένε αλλά΄ποτέ δεν βλέπω κάτι ουσιαστικό να γίνεται!!
Όντας στο χώρο, ξέρεις πόσες και πόσες φορές αναρωτιέμαι αλλά ποτέ απαντήσεις δεν βρίσκω!
Η Μελίνα καλά τα έλεγε... και τι έγινε;;;
η πολιτιστική μας κληρονομιά μπορεί κάλλιστα να είναι και ο πλούτος μας, αλλά εμείς.........
καλό ΣΚ να έχεις και έτσι, πάντα να τροφοδοτείς το μυαλό μας γιατί όλοι το χρειαζόμαστε!
φιλιά
Οi stixoi tou Mixali Gkana ta lene ola..
Ti tragoudi.. Poso epikairo..
Kai poses alitheies leei..
Na deis ti sou xw gia meta.. Road mou na xamogelas, na eisai panta edw na grafeis kai na kinitopoieis ta muala mas.. Osa skeftesai, osa se problimatizoun.. den allazei kati etsi.. omws to na min eimaste apatheis einai to simantikotero pisteuw.. Sinexise..
Se filw gluka
Arco..
Δε ξέρω πραγματικά τι να πω..
Απίστευτο χάλι..
Τώρα roadartist ... θα σου έλεγα εσύ ίσως καλύτερα να πάρεις το ποδηλατάκι σου και να συνεχίσεις τις βόλτες σου..
και να δώσεις ένα ΦΑΣΚΕΛΟ σε όλους..
Όλα αλυσίδα.. όλα έχουν αντίκτυπο σε όλους τους τομείς..
τραγικά φαίνονται...
Καλημέρα!
μην ανησυχείς. για όλα φταίνει "τα γουρούνια αλβανοί σκοπιανοί τούρκοι" που δεν θα "γίνουνε έλληνες ποτέ" καθότι "έλληνας γεννιέσαι και δεν γίνεσαι" όπως φωνάζανε μερικοί ουκάδες που έχουν ορκιστεί πίστη και υπακοή στους νόμους και στο σύνταγμα ενός κατά τα άλλα δημοκρατικού κράτους. α ναι είμαστε και σε καιρό ειρήνης. παραλίγο να το ξεχάσω.
και απορώ γιατί να θέλουν να γίνουν έλληνες που πλέον η κατάντια μας δεν πάει πιο κάτω.
ούτως ή άλλως στην βουλγαρία έχουμε αρχίσει και πηγαίνουμε να αγοράζουμε τα καθημερινά τρόφιμα από σούπερ μάρκετ, κλείνουμε την ακρόπολη τις αργίες που ο καθένας θα ήθελε να επισκεφτεί, η επίσημη εκκλησία εορτάζει για την μείωση τελικά της φορολογίας της και θα μπορέσει να στολιστεί με μερικά πετραχήλια ακόμα και να πηγαίνει βόλτες στον οίκο του θεού με των πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ αυτοκίνητα και όλα αυτά τα χαριτωμένα.
κατά τα άλλα καλημέρα! γιατί ναι δεν έχουν χαθεί ακόμα όλα. όσο αναπνέουν μερικοί ρομαντικοί δεν έχουμε παρά να χαμογελάμε και να αναπνέουμε και εμείς.
φιλιά σου πολλά!
Περασμένα μεγαλεία, φίλη μου Αρτίστα και διηγώντας τα να κλαις…
Είναι κρίμα!
Δεν υπάρχουν λεφτά γιά τα πολιτισμικά όταν αυτή η χώρα πρέπει να πληρώνει κάθε μήνα 1.200.000 αργόμισθους και ελαφρώς εργαζόμενους...
Και όταν υπάρχουν λεφτά, πώς να προχωρήσει το οτιδήποτε, όταν γιά να προχωρήσει πρέπει να εργασθούν κάπως λιγότερο ελαφρά οι ανωτέρω... Γιατί να το κάνουν; Δημόσιοι υπάλληλοι είναι, δεν είναι δούλοι!
Συγγνώμη, ξέχασα, δεν είναι μόνο οι 1.200.000 ανωτέρω, είναι και οι δενξερωπόσοι συνταξιούχοι 40-45-50 ετών...
TΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΠΛΕΟΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ.
ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΟΜΑΣΤΕ.
ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.
ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΦΑΓΑΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ.
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ FOCUS. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΞΕΦΤΥΛΙΖΟΜΑΣΤΕ..
ΜΕ ΑΓΓΙΖΕΙ ΠΟΛΥ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΟΥ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ "ΤΣΙΓΚΛΙΖΕΙΣ" ΔΕ ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.. ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΠΑΡΑΑΑΑΑΑ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥ...
Καλημέρα
Και ακόμα είναι η αρχή......
Το τέλος σ αυτή την πατρίδα δεν
το ξέρει κανείς!!!!!!
Δουλειές υπάρχουν μόνο στον ιδιωτικό
τομέα, μέχρι τα 800 Ευρώ
Όχι βέβαια για θέσεις διευθυντή
Απλά απλές.....
Όσο για το Υπουργείο πολιτισμού
σ αυτό μόνο με πολιτικά κριτήρια μπορούσες
να βρεις κάποια θέση!!!!!!
Η Ελλάδα είναι δύσκολο να ορθοποδήσει
Εγώ πάντως αμφιβάλλω ότι θα τα
καταφέρουμε, είναι βλέπεις
η κουλτούρα μας, η Ελληνική....
Καλό πρωινό
Καλή συνέχεια στην καθημερινότητα
Na ta leme, na mi tous xaideuoume ta autia.
na ta leme kai as ponane.
Xazoxaroumena kai koutornithia de tha ginoume Roadartist.
Συμπέρασμα.. είμαστε ΚΑΝΕΙΣ! Γιατί ήδη έχουμε χάσει τον πολιτισμό μας. Γιατί κανείς δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ, πόσο μάλλον τώρα.
Η πολιτική δεν συμβαδίζει με τον πολιτισμό, γιατί άραγε?
Και είναι η αρχή της κρίσης.. όχι τα μάρμαρα του Παρθενώνα δεν θα πάρουμε πίσω, θα χάσουμε και αυτά που έχουμε ως ακατάλληλοι να τα συντηρήσουμε.. γιατί η ιστορία δεν δεν ανήκει σε μένα, στον γείτονα, στον κάθε υπουργό ή υπάλληλο αλλά σε όλο τον κόσμο.
Η απόλυτη απογοήτευση "φτάνει πια αρκετά"!!!
Παλεύουμε να καταπολεμήσουμε τη θλίψη για όλα αυτά, όπως μπορούμε.. πώς αλλιώς θα συνεχίσουμε να ζούμε σ' αυτόν τον τόπο που μας διώχνει?
Καλό Σαββατοκύριακο καλλιτεχνάκι μου
Όταν σταματήσουν οι μάσες ορισμένων και ενεργοποιηθούμε εμείς, κάτι μπορεί να γίνει.
Τα θετικά χαρακτηριστικά υπάρχουν.
Όσο όμως "θέλω να βολέψω το παιδί μου στο δημόσιο με ό,τι σημαίνει αυτό, ή να βγώ στην σύνταξη στα 45μου χρόνια" δεν θα γίνει τίποτα.
Ο πολιτισμός ίσως κάποτε ήταν εδώ, όχι τώρα.
Χαιρετώ σε Roadartist.
Σημαντική ανάρτηση.
Το χάλι μας είναι απύθμενο και ο πολιτισμός εδώ ΞΕΨΥΧΑΕΙ, έπεσε από το μπαλκόνι όπως ο παχύς Ζαχόπουλος..
επιτέλους ένα ολοκληρωμάνο και σοβαρό ποστ στη blogοσφαιρα!
Τα συγχαρητήρια μου
Φιλιά πολλά
Θλιβερά (αυτά που περιγράφονται στο άρθρο) και πιο θλιβερό είναι το γεγονός ότι και όταν υπάρχουν τα χρήματα η κατάσταση μοιάζει να είναι παρόμοια και κανείς δεν τιμωρείται παρά όλοι τρώνε με δέκα μασέλες. Μια ερώτηση στην βουλή που θυμήθηκα τώρα σχετικά με την υπόθεση του Ζαχόπουλου για το τι συνέβη τελικά, η απάντηση της τότε κυβέρνησης ήταν πως έπρεπε να ντρεπόμαστε που προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε το προσωπικό δράμα ενός ανθρώπου! Απο κει και πέρα τι ψάχνουμε να βρούμε ψύλλους στ΄άχυρα. Όσο για τον πολιτισμό μας τον οικειοποιούμαστε μόνο όποτε μας βολεύει. Αυτοί είμαστε.
Βλέπεις, ήμουν στην συγκέντρωση που έγινε για την Ακαδημία Πλάτωνος τις προάλλες..
γεγονός είναι οτι αναβλήθηκε για ένα χρόνο η απόπειρα του κτηριακού μεγαθηρίου του Μπόμπολα..
για την Σχολή του Αριστοτέλους πάνω στο Νυμφαίο Μίεζας, είχα επισκεφτεί τον χώρο πρίν μήνες και περιέγραφα την κατάσταση..
σκουπίδια πεταμένα απο διπλανά χωράφια..
http://paysanias.blogspot.com/2009/11/blog-post.html
προσωπικά δέν πιστεύω οτι υπάρχει έλλειψη προσωπικού, αλλά έλλειψη πρόθεσης..
πώς γίνεται δηλαδή και προσλαμβάνουν ένα σωρό κόσμο στο δημόσιο τομέα και πάντα υπάρχουν ελλείψεις;
το παράδοξο του ελληνικού κράτους..
καλησπέρα :)
Στέκομαι στο της Μ. Μερκούρη, το οποίο ακούγεται λογικό και μας δίνει και ενός είδους αυτοπεποίθησης. Αλλά, τι πάει να πει "πρέπει"; Αφού δεν έχουμε τίποτα να επιδείξουμε στη νεώτερη εποχή. Καλά ήταν τα δυο νόμπελ που πήραμε, τα οποία θυμήθηκε κι ο κ. Πετσάλνικος, αλλά η Ελληνική φωνή κάπου έχει χαθεί -κάνω λάθος; Δυστυχώς, τίποτα ενδιαφέρον, τίποτα δημιουργικό δεν παράγεται σε καμιά μορφή τέχνης, ούτε στην ποίηση, ούτε στη μουσική, ούτε στην αρχιτεκτονική, ούτε στη λογοτεχνία. Πουθενά.
Ξέρω ότι ακούγομαι απαισιόδοξος και ίσως-ίσως δυσάρεστος, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που ζητάω είναι να μου πείτε κάτι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ενδιαφέρον που συμβαίνει τώρα. Κάτι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ καινούργιο. Κάτι που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να εκφράζει μια ψηφίδα έστω της καθημερινότητάς μας.
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ,
ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ,
ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ....!
Η τουρκική Φρεγάτα έφτασε μέχρι το Σούνιο!!!! Καταλαβαίνετε;;;
Μήπως, λέω μήπως, δε πάμε καθόλου όμως καλά;;;
"Μα η Ελλάδα ως γνωστόν
ποτέ της δεν πεθαίνει
και όπως έχει ειπωθεί
κάποια στιγμή θ' αναστηθεί
Μητέρα μεγαλόψυχη
ή φάντασμα και ζόμπι
ας κάνουμε υπομονή
το δυο χιλιάδες θα φανεί
Με άλλα λόγια θα στο πω
κι έναν ανάπηρο σκοπό
την ονειρεύτηκα ξανά
συγκάτοικο σ' ένα βραχνά
να με ξυπνάει με βρισιές...."
Ενδιαφέροντα όλα όσα γράφεις..
Αγαπητή φίλη
Ο κύριος Μαυρικόπουλος έχει δίκιο σε αυτά που με τραγικό τρόπο περιγράφει.
Λέει ομως αυτό που τον συμφέρει,αποκρύβοντας επιμελώς τις ευθύνες των υπαλλήλων.
Η χώρα είναι χρεοκοπημένη και αντί με τις ενέργειες του να βοηθήσει, θέλοντας να εξυπηρετήσει τα ποικίλα προσωπικά ,κομματικά και συνδικαλιστικά συμφέροντα κάνει ακριβώς το αντίθετο ευτελίζοντας τη χώρα που τον τρέφει.
Γιατί δεν είναι άμοιρος ευθυνών,όταν επί μηνες και επί σειρά ετών στη προσπάθεια του να μονιμοποιηθούν οι φύλακες έκλειναν, σε εποχές αιχμής του, αρχαιολογικούς χώρους.
Προβάλει με τραγικό τρόπο τα συμβαίνοντα στο χώρο του πολιτισμού όχι γιατί πονά το τόπο.
Το ίδιο κάνει και ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της ΔΕΗ προσπαθεί να μας πείσει ότι κατεβάζει το διακόπτη για το καλό του καταναλωτή.
Το ερώτημα που έχει τεθεί σήμερα είναι επιτακτικό.Τι κάνουμε εμείς για την Ελλάδα και όχι τι κάνει η Ελλάδα για μας.
Δεν διεκδικώ το αλάθητο αλλά οι μαρτυρίες του συνδικαλιστή είναι αναξιόπιστες.
Δεν άκουσα μια φορά έναν από αυτούς να πει .Για την Ελλάδα ρε γαμώτο.
Δυστυχώς για τα του πολιτισμού δεν φταίει καθόλου η κρίση.
Τα προβλήματα υπήρχαν πολύ προτους αυτή κάνει την εμφάνισή της. Τώρα απλά έχουν μια πιο καλή δικαιολογία.
Για να φτιάξει ο Πολύδωραε δασοφύλακες -ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ! - βρήκε λεφτά. Για υπαλλήλους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και για πληρωμές μηνών εργαζόμενων σε δημοτικές πινακοθήκες,
λεφτά δεν υπάρχουν.
Ας μην πάρω φόρα γιατί...
Όταν ξεκινήσει η σαπίλα, το πράγμα δεν σώζεται. Ή το πετάς αμέσως, ή περιμένεις να σαπίσει όλο για να το πετάξεις πάλι.
Εμείς ως κοινωνία φαίνεται πως έχουμε μεγάλη περιέργεια να δούμε πως είναι αυτή η πλήρης σαπίλα.
Πραγματικά η κατάσταση που βιώνουμε αυτό τον καιρό είναι θλιβερή και δυστυχώς πολύ αργά το διαπιστώσαμε. Θέλω όμως να πιστεύω ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει , έστω και αν το προσδοκούν τόσο πολύ οι ''φίλοι'' και οι εχθροί μας , κοινοτικοί και μη . Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία και το θάρρος μας για να σώσουμε τουλάχιστο την εθνική μας περηφάνεια και αξιοπρέπεια χωρίς να ενδώσουμε στις δυσκολίες , στην μιζέρια και στην απογοήτευση που είναι οι χειρότεροι εχθροί και οδηγούν στην πλήρη καταστροφή. Ας μη ξεχνούμε τι προβλήματα και αγώνες πέρασε ο Ελληνισμός και όμως άντεξε εδώ και αιώνες. Έχουμε χρέος λοιπόν να αντέξουμε και εμείς και να αγωνιστούμε όπως οι πρόγονοι μας για να ορθοποδίσει ξανά ο τόπος μας .... Καλή δύναμη και αντοχή σε όλους μας...
#fvasileiou
Δεν έχεις καθόλου δίκιο.
Φυσικά και γίνονται πράγματα στη σημερινή Ελλάδα.
Φυσικά και παράγεται καλή τέχνη σε όλες της τις μορφές.
Απλά είναι πιο δυσδιάκριτη απο παλιότερα διότι έχει αυξηθεί πολύ η παραγωγή με αποτέλεσμα τα περισσότερα να είναι σκουπίδια.
Ετσι ο φιλότεχνος πρέπει να ψάξει περισσότερο, διότι κρύβονται διαμάντια στα σκουπίδια.Δεν θ΄αρχίσω να λέω παραδείγματα διότι θα έφτιαχνα ένα πολύ μεγάλο σχόλιο.
Ακόμα όμως και ένα ψάξιμο σε τούτο εδώ το μπλογκ θα σου δείξει πολλά απο τα καλά έργα των νεοελλήνων.
Αλλά αν θέλουμε να αντιστρέψουμε τον αφορισμό μπορούμε και να ρωτήσουμε:
Ποιά είναι η ποιοτική πρωτοπορία στο εξωτερικό;
Καλησπέρα roadartist.Κάθε μέρα περνάω μπροστά από αυτό το γκράφιτι και λέω κι εγώ "Φτάνει πια,αρκετά".Ακόμα κι αν ξαναβάψουν αυτό τον τοίχο,το σύνθημα θα μείνει μέσα μας για πάντα
Καλησπέρα.
Για τους αρχαιολογικούς χώρους που γράφεις,
τα πράγματα ΔΕΝ είναι έτσι.
Κατ'αρχην όταν ένας δημόσιος υπάλληλος λέει ''υπολειτουργούμε, θέλουμε κι άλλους 2.500 υπαλλήλους'',
δεν πάει να πει οτι είναι και έτσι η ότι έτσι πρέπει να γίνει.
Επειδή, εσύ και εγώ, ενδιαφερόμαστε για τον πολιτισμό,
δεν πάει να πει πως πρέπει να μπαίνουν χιλιάδες άνθρωποι στο δημόσιο, χωρίς αντικείμενο.
Μπορεί πολύ εύκολα να οργανωθεί ένα δίκτυο εθελοντών αν υπάρχει έλλειψη προσωπικού.
Αυτή την στιγμή υπάρχουν αρχαιλογικοί χώροι που κλείνουν στις 2 το μεσημέρι !!!!
Και έχουν 15 άτομα προσωπικό,
άσχετα αν εμείς βλέπουμε μόνο τον ένα !!!!
ωωω ρε κατάντια! :(
πόσο πιο κάτω θα πέσουμε?
το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς: απίστευτα θλιβερά τα όσα συμβαίνουν γύρω μας!
η Μελίνα το έβλεπε από τη σκοπιά της, και δικαίως! όλοι πρέπει από τη σκοπιά μας να πιέζουμε προς το καλύτερο, προς τα εκεί που πρέπει να πάμε
έχουμε και βιοποικιλότητα, και δάση έχουμε αλλά κάθε χρόνο λιγοστεύουν...
έχουμε και αγροτική παραγωγή που μοιάζει με βιολογική μπροστά σε αυτά που τρώνε ακόμα και σε άλλες μεσογειακές χώρες, που όμως τη χαλάμε γιατί θέλουμε επιδοτήσεις και ξεκούραστα λεφτά...
και ήλιο έχουμε και θάλασσα αλλά όχι υποδομές για τουρισμό...
ως πότε;
Κάτι πρέπει να γίνει... με κάποιο τρόπο πρέπει να αλλάξουμε αυτό το χάλι. Ακούω φίλους να μου λένε ότι θα στείλουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό, μακριά από το μπάχαλο.
Μα ποιος θα μείνει τελικά για να δώσει τις μάχες που χρειάζονται για να ανατρέψουμε αυτή την αηδία;
Γιατί ανεχόμαστε συμπεριφορές και ανθρώπινα υποπροϊόντα που μας προσβάλουν;
...κατάντια...όχι ότι δεν τα γνωρίζω, τα βλέπω καθημερινά αλλά εδώ τα έχεις μαζεμένα και είναι τόσα πολλά, αν συνεχίσουμε έτσι τι θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές?...αλλά χρήματα για τη γιουροβίζιον πάντα υπα΄ρχουν...
Θλίψη...
(Για το Σούνιο... μήπως θυμάσαι πότε αξιώθηκε να φωταγωγήσει τον Ναό το Ελληνικό κράτος; Μόλις πριν λίγα χρόνια... και είχαν το θράσος να κάνουν και μια μικρή τελετή εγκαινίων, για το σπουδαίο κατόρθωμα.)
Πέραν της άθλιας κατάστασης που περιγράφεις,στην οποία οδηγηθήκαμε προοδευτικά και με σατθερά βήματα,σε ένα απήθμενο πηγάδι.
Τουλάχιστον να μπορούσαμε να σεβαστούμε την ιστορία μας,που μέλλον μας είναι,ίσως και να είχαμε κάνει ένα βήμα μπροστά!
Την Καλημέρα μου!
Φιλιά Πολλά!
Όμορφη Κυριακή να έχεις!
O ασθενής είναι βαριά άρρωστος.
Kαλημέρα! Συγνώμη για τις αργοπορημέρες απαντήσεις.
Να αρχίσω το σχόλιο με κάτι πιο ευχάριστο..
Εχτές παρακολούθησα το έργο "Το Τρίτο Στεφάνι" στο Εθνικό, μια εξαιρετική παράσταση.. με καταπληκτικές ερμηνείες από την κα Ν. Μεντή και την κα Φ. Κομνηνού..
Ένα ταξίδι σε όλα τα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας των πρώτων πενήντα χρόνων του αιώνα.. Είναι κάτι τέτοιες παραστάσεις που αγαπάς περισσότερο την ουσία του θεάτρου.. (Πριν την έναρξη της παράστασης, διαβάστηκε και το μήνυμα της παγκόσμιας ημέρας θεάτρου, στο προηγ.post)..
Μετά ακολούθησαν ποτά.. και άργησα αρκετά .. τώρα θα απαντήσω στα σχόλια σας!!
@ treno fantasma : Με "τρώνε" αρκετά.. Αλλά προσπαθώ να συνεχίσω να παρακολουθώ, να ενημερώνομαι, να συνεχίσω να μαθαίνω, να μη πάψω να χαίρομαι.. Δεν έχουν νόημα πλέον για μένα τα posts που απλά φωνάζουν, αλλά επί της ουσίας δεν λένε τίποτα..Η επικοινωνία πραγματικά το βασικότερο και σας ευχαριστώ όλους για αυτή..
@ Mariela : Mariela μου ο Μάνος Χατζιδάκις είχε μιλήσει για την ΕΡΤ και για το Υπουργείο Πολιτισμού λέγοντας πως και οι "δύο τούτοι οργανισμοί είναι σαθροί και διαβρωμένοι από τη γέννησή τους"
Αυτό τα λέει όλα..
Ώς προς τη Μελίνα, αποτέλεσε έμπνευση για αρκετούς ανθρώπους, μακάρι να μπαίνανε σε θέσεις άνθρωποι με αληθινό μεράκι για το πολιτισμό.. Τι να πω..
@ arcobaleno : Στίχοι ..αναδρομή! Βλέπεις και μια ελπίδα για το "2000 που έρχεται", πλέον σήμερα στο 2010 αυτά πάνε.. :) Ευχαριστώ για όλα!
@ Βαρθακούρης : Δε ξέρω.. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν τα σκεφτείς όλα αυτά σοβαρά.. τότε θα τρελαθείς.. οπότε οδηγούμαστε σε ποδήλατο και σε φάσκελο..
@ Hfaistiwnas : Ντόμινο.. μετά από λάθη δεκαετιών και αρρωστημένης νοοτροπίας.. Άντε να το σώσεις τώρα..
@ b|a|s|n\i/a : "κολλημένα" μυαλά, ο πακιστανός και ο αλβανός μας έφταιξε, δεν κοιτάμε τα χάλια μας.. Είμαστε αξιολύπητοι οι νεοέλληνες..
Ως προς την Εκκλησία και τελικά τα μέτρα που πήρανε πίσω, ΜΑ ΤΙ ΟΜΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ από αυτό..
Μακάρι να δίνονταν όλα αυτά τα χρήματα που δίνονται για όπλα, στην παιδεία, στην δημόσια υγεία..και στον πολιτισμό, μακάρι αλλά δε θα γίνει ποτέ..Τραγικά όλα αυτά..
@ Μηθυμναίος : δυστυχώς.. πολύ κρίμα.. Ένα χάος.. και μοιάζει να μην υπάρχει γυρισμός.. Για να υπάρξει γυρισμός, πρέπει πρώτα να αλλάξουμε νοοτροπία εμείς..
@ H.Constantinos : Συνυπογράφω και με τα δυο χέρια.. Εχτές το βράδυ είχαμε παρόμοια συζήτηση με κάτι φίλους.. Τραγική και αρρωστημένη κατάσταση στο Δημόσιο.. Όλα πρέπει να ξερριζωθούν και να φτιαχτούν από την αρχή σε αυτή τη χώρα...
@ ΚΡΗΤΗ : πιστεύω πως όταν ούτε καν μας εκπλήσσει και όταν οι περισσότεροι είμαστε απαθείς και αδιαφορούμε σε αυτό το 'ΧΑΛΙ', τότε αυτό μας καθιστά όλους συνυπεύθυνους.. Φοβάμαι πως έχει χαθεί κάθε μέτρο στον παραλογισμό αυτής της χώρας.. Τι να πω πια..
@ Sailor : πολιτικά κριτήρια ανέκαθεν.. Ακριβώς αυτή η ελληνική νοοτροπία φοβάμαι πως δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ! :(
@ ST : με το να τα λέμε δεν αλλάζει και κάτι.. Ας προβληματιστούμε και ας καταλάβουμε πως ουσιαστικά η δύναμη βρίσκεται στα χέρια του κόσμου.. αρκεί να το καταλάβουμε και να δράσουμε κάποτε ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ.
@ Margo : συμμερίζομαι το ξέσπασμα σου..και δυστυχώς αισθάνομαι ακριβώς τα ίδια και εγώ. Κατάλλα μας ενόχλησε το δημοσίευμα του focus.. Εδώ εμείς οι ίδιοι "σκοτώνουμε" τον αληθινό πολιτισμό μας.. Για την Eurovision θα σπαταλήσουμε 500,000ε (πέρσι τα διπλάσια είχανε δωθεί) για τα έργα στο Σούνιο απαιτούνται 100,000ε.. Ποιος αποφασίζει το που θα δωθούν και γιατί τα χρήματα.. Ποιος μας ρωτάει για όλα αυτά;
Στην τελική ας σκεφτούμε πόσα πολλά χρήματα χάνει το κράτος με τα κλειστά μουσεία (όχι μόνο της Αθήνας, αλλά και της επαρχίας) και πόσο κακό κάνει στο τουρισμό..
Υποτίθεται πως ο πολιτισμός είναι "η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας"..
Είναι τραγικό!
@ Thalassenia : Έτσι ακριβώς!! Δεν είμαι αισιόδοξη πως θα αλλάξει η νοοτροπία αυτή..
@ Pan : πεθαίνει κάθε μέρα..
@ D.Angel : Να είσαι καλά.. Με απασχολούν όλα αυτά πάρα πολύ.. :( Καλή Κυριακή, φιλιά πολλά!
@ MAXIMUS : Εφέτος διαθέσαμε 500,000ε για το τηλεοπτικό σόου της eurovision.. Δείτε λίγο τι ποσά απαιτούνται στο Σούνιο.. και ας αναλογιστούμε τι είναι σημαντικότερο.. Και πόσα χρήματα χάνει το ελληνικό κράτος από όλα αυτά τα κλειστά μουσεία.. Είναι απίστευτη η κατάντια μας.. Όποτε μας βολεύει τον θυμόμαστε..επί της ουσίας τον πολιτισμό τον έχουνε ξεγράψει..και ελάχιστοι ουσιαστικά τον γνωρίζουν..
@ Ευρύνοος : Πολύ καλό το ποστ, όπως και το Blog θα το παρακολουθώ.
Ως προς την διάθεση για εργασία είναι κάτι που με πληγώνει αφάνταστα! Δεν νοείται να υπάρχουν άνθρωποι που κ*λ*βαράνε, δεν νοείται για μένα να μην εκτιμάς την θέση σου και να μην παράγεις έργο, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν τόσοι άλλοι που θα άξιζαν περισσότερο από σένα και θα έδιναν πράγματα από την ψυχή τους.. Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό. Ας δώσουνε ευκαιρία σε ανθρώπους με αληθινό μεράκι και αγάπη.. Έλεος με τα λαμόγια..
@ fvasileiou : Έχεις άδικο! Φυσικά και υπάρχουν σήμερα πολλά αξιόλογα πράγματα.. που γίνονται.. Το θέμα είναι πως κανείς δεν ενδιαφέρεται να τα ψάξει.. και πως δε θα τα δείξει η τηλεόραση. Π.χ. Σήμερα υπάρχουν πολύ καλοί νέοι ποιητές, μα κανείς δεν ενδιαφέρεται να τους ψάξει και να τους διαβάσει.. Όλοι μένουμε στον Ελύτη και στην Δημουλά. Νέες πολύ καλές ποιητικές συλλογές βγαίνουν σε εβδομαδιαία βάση, όμως κανείς δε θα τις αγοράσει.. Δεν πουλάνε.. Άσε που για να εκδώσει κάποιος σήμερα ποίηση, θα πρέπει να πληρώσει. Πόσοι νέοι (και γενικότερα) έχουνε αυτή τη δυνατότητα να πληρώσουν οι ίδιοι για τη δουλειά τους; Τι κίνητρα δίνονται σε νέους δημιουργούς; Πέρα από αυτό το παράδειγμα, σε κάθε τομέα υπάρχουν καλά πράγματα. Π.χ. υπάρχουν πολύ αξιόλογα συγκροτήματα (ελληνικά + αγγλόφωνα).. Στη μουσική γίνονται πολύ καλά πράγματα, αλλά πρέπει να ψάξεις.. Δεν προβάλλονται.. ούτε δίνεται χώρος.. όσο θα έπρεπε..
@ .......Ελεύθερα μυαλά! : ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ..
Μακάρι.. Για το ότι έφτασαν οι Τούρκοι μέχρι το Σούνιο σε περίοδο ειρήνης.. τι να πω.. Δεν υπάρχουν λόγια..
@ a-kentavrou : Φυσικά, θα συμφωνήσω. Παρέθεσα το άρθρο όπως ακριβώς δημοσιεύθηκε στα ΝΕΑ με λίγες μόνο αφαιρέσεις (όπου υπάρχουν οι ενδείξεις), γιατί ήθελα να μείνει το κεντρικό νόημα όπως ακριβώς γράφτηκε..
Αρρωστημένη νοοτροπία επικρατεί στο δημόσιο τομέα.. Δε ξέρω αν και πως θα αλλάξει αυτό.. Όχι απλά συμφωνώ, αλλά με εξοργίζει..
Σίγουρα το να κλείνεις την Ακρόπολη ως διαμαρτυρία είναι λάθος.. Σε καμία περίπτωση αυτό δε δικαιολογεί τα όποια αιτήματα τους.. Καλώς όρισες, ευχαριστώ για το σχόλιο..
@ solomantzaros : Σε μια περσινή επίσκεψη μου στο Αρχαιολογικό Μουσείο, έπεσα πάνω σε καυγά υπαλλήλων του μουσείου (αυτό μπροστά σε όλο το κόσμο, σε έλληνες και τουρίστες) όπου διαμαρτύρονταν για το πόσο χάλια ζούνε, πως είχανε οι ανθρωποι να πληρωθούνε ολόκληρα 10-8μηνα.. Μα τι να προσφέρεις και έτσι; Είναι ένα αρρωστημένο πράγμα.. Ναι για άλλα πράγματα "λεφτά υπάρχουν" για τα βασικά όμως έργα και για μισθούς ξαφνικά αδειάζουν τα ταμεία.. Είναι να εξοργίζεσαι πραγματικά και να απογοητεύεσαι όσο δεν πάει.. Φοβάμαι πως η κοινωνία είναι απλά απαθής και εκτός τόπου κ χρόνου.
@ ART-TRAVELLER : Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, μα όμως πάντα (μα πάντα) ξεψυχάει! Και ένα κράτος που επιβιώνει έτσι, δε θα αναπτυχθεί ποτέ! Καλή Κυριακή και καλή δύναμη, αντοχή να έχουμε..
@ αντάρτισσα : έτσι ακριβώς.. οι τοίχοι "μιλάνε" το έχω γράψει πολλές φορές αυτό.. και πάντα τους παρατηρώ..
@ fpboy : Στο δημόσιο τομέα επικρατεί ο πλήρης παραλογισμός. Βλέπεις υπηρεσίες του υπ.πολ. που δεν έχουνε ανάγκη τόσο κόσμο, να είναι επανδρωμένες με υπαλληλους που δε κάνει κανείς τίποτα όλη μέρα.. και αλλού να μην έχουν υπαλλήλους. Να γίνει μια ανακατανομή του ανθρώπινου δυναμικού.. Η κατάσταση είναι εξοργιστική..Εννοείται συμφωνώ.
@ astrofegia : και που είσαι ακόμη. Θλιβερά :(
@ geokalp : Δυστυχώς για να σωθεί η Ελλάδα, θα πρέπει πρώτα και κύρια να αλλάξει το πολιτικό σύστημα, εννοώ να αρχίσουμε να ψηφίζουμε με πραγματικά κριτήρια και όχι κομματικά. Πρέπει να αλλάξουμε πρώτα όλοι εμείς.
Η κατάσταση μοιάζει πλέον εκτός ελέγχου σε κάθε τομέα. Και με τα μέτρα που πέρνονται δε θα λυθεί κανένα πρόβλημα, απλά θα διαιωνίζονται τα χρέη..και τα κάθε είδους προβλήματα..
@ pastaflora : Θα έχουμε ξανά κύμα μετανάστευσης.. Δεν θα υπάρχει λόγος να μείνει κανείς νέος στην Ελλάδα. Ήδη τα πράγματα δεν είναι καθόλου ευοίωνα.. Και ναι όντως στο τέλος τι θα μείνει εδώ.. Μάχες, αξίες.. ;;
@ ezak : 500,000ε φέτος στην Eurovision.. (τα διπλάσια πέρσι), μισθοί εξωπραγματικοί στην ΕΡΤ.. .. τι να πω;;;;;;;; Εξοργίζομαι απίστευτα :(
@ Juanita La Quejica : Θλίψη απίστευτη, απέραντη.. Και τα 100,000ε που απαιτούνται για το Σούνιο δεν είναι πολλά.. Αν το σκεφτείς ότι μιλάμε για ένα τέτοιο αρχαιολογικό χώρο.. Πόσα έσοδα χάνει κάθε μέρα το κράτος, όταν ο τουρίστας βρίσκει τα μουσεία κλειστά;; Και δεν είναι μοναχα αυτά που αναφέρονται στο post, είναι και άλλα τόσα.. (το ακρωτήρι της θήρας κλπ κλπ κλπ)
@ gaykarkinos7 : Πολύ άθλια η κατάσταση και φυσικά δεν έγινε τώρα. Σήμερα μοιάζει να μην υπάρχει γυρισμός.. και μιλάμε για τον πολιτισμό, που είναι η "βαριά βιομηχανία" της χώρας.. Τόσοι τουρίστες έρχονται για αυτό το λόγο, θα έπρεπε να τον προβάλλαμε και να τον εκμεταλλευόμαστε πραγματικά ουσιαστικά. Καλή Κυριακή, φιλάκια πολλά..
@ habilis : βαριά! Όπως και οι νεοέλληνες μαζί του..
τα παραδείγματα που χρησιμοποίησα δεν έχουν μέσα καθόλου πολιτικό σύστημα, αντίθετα είναι "γεμάτα" από την εγχώρια επιχειρηματικότητα του ιδιωτικού τομέα
να δεις που μια μέρα το πολιτικό σύστημα θα έχει αλλάξει (τυράκι) και μαζί με αυτό εμείς που θα ψηφίζουμε "πιο σωστά"... όμως το μόνο που θα έχει πραγματικά αλλάξει θα είναι αυτοί που θα τους γίνονται τα ρουσφέτια (φάκα), οι οποίοι σίγουρα δεν θα είμαστε εμείς οι απλοί που ψάχνουν για δουλειά, για ένα δάνειο, μια εξυπηρέτηση...
πολύ εύκολα δεν αλλάζουν όλα εάν το πολιτικό σύστημα υιοθετήσει τη λίστα και οι 200 (γιατί από εκεί πρέπει να ξεκινήσει η όποια αλλαγή) βουλευτές απεξαρτηθούν από την "ανταποδοτική" ψήφο;
τη καλησπέρα μου σε μια αεράτη Κυριακή!
@ geokalp : Η απάντηση ως προς το ότι πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς για να αλλάξει η όλη κατάσταση, κολλάει με το "θέλουμε επιδοτήσεις και ξεκούραστα λεφτά...,και ήλιο έχουμε και θάλασσα αλλά όχι υποδομές για τουρισμό..." Εκεί ήθελα να εστιάσω. Η δύναμη βρίσκεται στα χέρια του κόσμου, αλλά την χρησιμοποιούμε λάθος. Ως τότε που εσύ και εγώ, οι απλοί άνθρωποι που παλεύουμε πάντα για τα αυτονόητα, κ ως προέκταση οι ιδ. επιχ., συνεχίσουμε ο καθένας μόνος του, σε έναν σπασμένο κοινωνικό ιστό, σωτηρία έτσι δεν υπάρχει. Σίγουρα από τη κορυφή βρωμάει η κατάσταση, την οποία όμως όλοι (μα όλοι, γενέες επί γενεών) συντηρούμε κανονικότατα. Φοβάμαι ποτέ δεν θα αλλάξει κάτι, μακάρι να είμαι λάθος..
Καλή Κυριακή, τα ποτά ήταν αρκετά εχτές :) και σε λίγο ξαναφεύγω, για υποχρεώσεις ως αργά, όχι διασκέδαση :) Φιλιά!!
Road,άραγε υπάρχει πιο κάτω να πάμε;
Όταν οι πολιτικοί ασχολούνται με τον πολιτισμό μόνο με μεγάλα λόγια,τότε τι να περιμένουμε!
Μόνο η αφύπνιση,η συνειδητοποίηση όλων μας θα φέρει την αναγέννηση.
Φιλιά!
Έτσι είναι τα dominos, τα φτιάχνεις τόσο καιρό για να τα βλέπεις να γκρεμίζονται...
Αλλά είναι μεγάλη η χαρά όταν αρχίζεις και τα ξαναφτιάχνεις από την αρχή...
Για πάμε:
http://www.youtube.com/watch?v=PiFCfMbOyyE
ΧΑΜΙΝΑΚΙ μου, συγχαρητήρια και γι' αυτό το ποστ-κώδωνα κινδύνου
όλες οι ευχές πέφτουν στο κενό, πια...
η κατάντια μας, δυστυχώς, δεν διορθώνεται με τις κραυγές των ολίγων - γιατί, απλούστατα, η εξ-ουσία πάντα κωφεύει!
και οι ...υπήκοοι έχουμε γίνει με προθυμία ''οι τεμπέληδες της (πάλαι ποτέ) εύφορης κοιλάδας''
στο κάτω κάτω και στον πάτο, πάλι η έλλειψη Παιδείας...
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα σε όλους
με την ύστατη προσδοκία της ΑΝΑ(Σ)ΤΑΣΗΣ
σφιχτή αγκαλιά, φιλιά πολλά
"Ακμή και παρακμή" Road.
Μόνο που μόνο το δεύτερο βιώνουμε, γιατί το πρώτο πάνε χιλιάδες χρόνια πριν που "έζησε".
Είναι γνωστή η θέση μου - ΠΑΙΔΕΙΑ - δεν υπάρχει άλλο όπλο. τελεία και παύλα.
Γι' αυτό και μα τη στερούν!
Καλή Κυριακή φίλη μου
Υ.Γ.
Ο αρχαιολογικός χώρος του Σουνίου, όχι υποτυπώδη περίφραξη δεν έχει αλλά τίποτα που να ελκύει τον επισκέπτη.
Ευτυχώς που ο Ναός του Ποσειδώνα και η ιστορία του Αιγέα είναι δυνατά κίνητρα από μόνα τους.
Και θυμάμαι τώρα στο Stonehenge, καταπληκτικό μνημείο, δεν λέω, αλλά δεν συγκρίνεται με τις αρχαιότητες εδώ ή στην Ιταλία, κ.λ.π. που η οργάνωση και οι υπηρεσίες των Άγγλων ξεπερνούν το ίδιο το μνημείο......
Έχω άδικο;
Την προηγούμενη εβδομάδα πετούσα με μια νεαρή μουσικό και πιάσαμε κουβέντα. Της ανέφερα μια κουβέντα του Κ. Παπαδόπουλου, ότι ακόμα κι αν δεν γραφτεί τίποτα καινούργιο, υπάρχει υλικό για να ηχογραφείται και να παίζεται τα επόμενα 50 χρόνια. Η κοπέλα διαμαρτυρήθηκε. Μα γίνονται συνεχώς καινούργια πράγματα, δεν προβάλλονται όμως, γιατί αυτός μας μηδενίζει έτσι κτλ. Της ζήτησα λοιπόν να μου συστήσει κάτι πραγματικά ενδιαφέρον. Κόμπιασε. Την ξαναρώτησα και μου είπε ότι γίνονται "πράγματα" που δεν προβάλλονται κτλ. Της είπα ότι θα τα αναζητήσω -και την δουλειά της την ήξερα, κι ας κυκλοφόρησε σε περιορισμένο δίκτυο, κι ας μην γνωριζόμασταν πιο πριν. Τελικά με τα πολλά μου ανέφερε τον... Θανάση Παπακωνσταντίνου! Ο οποίος καλός πάγκαλος είναι (δυο ποστ του έχω αφιερώσει), αλλά δεν τον λες "καινούργιο" με καμιά δύναμη.
Τέλος πάντων και συγγνώμη για την σεντονάρα που άπλωσα...
Πώς να μην αισθανθείς πίκρα, απογοήτευση..
Το κακό είναι οτι αρχίζουμε να συνηθίζουμε αυτά τα συναισθήματα...
Φιλί και καλησπέρα!
Αγαπητη Roadartist!
Εξαιρετικο και αυτο το ποστ σου! Νομιζω οτι ηρθε η ωρα να φωναξουμε ΑΙΣΧΟΣ σε οσους υποτιμουν τη νοημοσυνη μας, χρονια τωρα...Τι φοβομαστε να χασουμε; Υπαρχει τελικα κατι σημαντικοτερο απ τον καθημερινο εξευτελισμο της αξιοπρεπειας μας; Δεν αξιζουμε κατι καλυτερο;
Και όλα αυτά όταν η Αρβελέρ φωνάζει ότι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας είναι ο πολιτισμός της...
Ας ήταν η Ακαδημία Πλάτωνος στην Γερμανία ή στην Αγγλία και θα έβλεπες πώς θα ήταν, σε τι κατάσταση ζηλευτή και τι ουρές κόσμου θα εισέρεαν από όλο τον κόσμο για να την επισκεφτούν. Εδώ κάνουν ουρές για τα κέρινα της Τυσσώ, πού να έφτανε η ιστορία τους στο δικό μας βάθος χρόνου... Θλίψη και οργή... Αλλά κυρίως, αδιαφορία, το χείριστο έγκλημα όλων...
ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΠΙΟ ΓΛΥΚΑ ΑΠΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ,ΠΙΟ ΓΕΡΑ ΑΠΟ ΑΒΓΑ,ΠΙΟ ΤΥΧΕΡΑ ΑΠΟ ΑΡΝΙΑ :)))))
Θα απαντήσω στα σχόλια σας αύριο, έλειπα από το μεσημέρι μέχρι αρκετά αργά και δε θέλω να απαντήσω τώρα με βιασύνη, ειδικά σε μια ανάρτηση που αφορά ένα τέτοιο θέμα.
Καλή εβδομάδα!
Να πω οτι δεν ειναι αληθινα αυτα που γραφεις δεν θα το πω, γιατι ετσι και χειροτερα ειναι τα πραγματα.Καλη εβδομαδα να εχεις.
Ήθελα να σε συγχαρώ για το ωραίο άρθρο, αλλά νοιώθω τόσο λυπημένη με αυτά που διάβασα, με αυτά που ξέρω και ας λείπω από την Ελλάδα.
Το πρόβλημα στον πολιτισμό δεν είναι απλό. Έχει αποσαρθρωθεί η κοινωνία, έχουν αλλάξει οι αξίες, οι προτεραιότητες, οι στόχοι. Η κοινωνία ψηφίζει τους αρχηγούς και είναι εικόνα της. Οι αρχηγοί υλοποιούν τις επιταγές της βάσης. Χρειάζεται μια καλύτερη παιδεία μα ποιος θα την προσφέρει και ποιος θα την δεχτεί…
Ντόμινο είναι όπως το λες...
Μήπως έχουν αλλάξει τα πάντα γύρω μας και εμείς είμαστε οι απροσάρμοστοι?
Όσο για τα αρχαία μην ανησυχείς... Θα ιδιωτικοποιηθούν και θα "αναδειχτούν"! (κλαψ)
Φοβάμαι πως δεν υπάρχει γυρισμός ροουντ..
@ eleni : Το μόνο που μπορεί να σώσει αυτή τη χώρα είναι αν όλοι αφυπνιστούμε.. Μόνο τότε ίσως κάτι αλλάξει.. Αλλαγή νοοτροπίας.. Παιδεία, Γνώση.. Αλτρουϊσμός..
@ jokarap : Πιστεύεις πως υπάρχει επιστροφή; Μακάρι.. Η μόνη αισιόδοξη σκέψη η δική σου, αν και δύσκολο να την εστερνιστώ, την αποδέχομαι με πολύ χαρά.. και σε ευχαριστώ.."Σιγά μη κλάψω" (αν και αυτό συνήθως το λέμε, όταν τελικά κλαίμε..)
@ onlysand : Νανά μου να είσαι καλά για την παρουσία σου και την εδώ ανταλλαγή απόψεων.. Πόνο αισθάνομαι απίστευτο πόνο και θλίψη.. Δεν βλέπω φως στο τούνελ.. αντίθετα πολύ παρακμή και αδιαφορία, απάθεια για αλλαγή.. Όλος ο κοινωνικός ιστός μοιάζει σπασμένος..
@ Βάσσια : Λίγα πράγματα έχουνε απομείνει για να μας δίνουν δύναμη. Λυπάμαι που το λέω αυτό και είμαι στην αρχή (υποτίθεται) της ζωής μου.. Μα αυτό βλέπω.. Καλή εβδομάδα!
@ fvasileiou : Συζήτηση κάνουμε.. Η εποχή μας είναι μια φοβερή εποχή παρακμής, και σε τέτοιες εποχές, οι παρακμιακές καταστάσεις (και άνθρωποι) κυρίως αναδεικνύονται. Υπάρχουν δημιουργοί που προσπαθούν, μα δεν έχουν πρόσβαση στα μέσα, είναι αποκλεισμένοι. Επίσης ζούμε σε μια εποχή με φοβερά γρήγορους ρυθμούς και να αξίζει κάτι, δε ξέρω κατά πόσο θα βρεθεί το κοινό που θα αφιερώσει το χρόνο για να το αισθανθεί, να το ψάξει.. να το αγαπήσει (;), τρέχουμε όλοι και ο κόσμος πλέον μοιάζει τρελαμένος.. Λίγοι όμορφοι τρελοί παράγουν όμορφα πράγματα, μα χάνονται.. Και θέατρα υπάρχουν, και πολύ καλοί ηθοποιοί, ποιητές επίσης καλοί (συνυπολόγισε και πόσοι ακόμη γράφουν αλλά για τους λόγους που σου ανέφερα στο προηγ. σχόλιο δεν προβαίνουν σε εκδόσεις..) και μουσικά σχήματα υπάρχουν. Στο myspace υπάρχουν εναλλακτικά συγκροτήματα με πολύ καλά δείγματα μουσικής, μα θέλει ψάξιμο, ενδιαφέρον και χάνονται. Στο blog έχω αφιερώσει posts σε νέους δημιουργούς και μακάρι να βρω χρόνο να το ξανακάνω.. Καλή εβδομάδα.
@ Iανος : Πολύ πίκρα, απογοήτευση :(
@ Elva : Έλβα σήμερα έμαθα πως απολύθηκαν μια φίλη και ένας φίλος μου.. Στον φίλο μου ο προιστάμενος του είπε ως δικαιολογία απόλυσης "πως δεν ταιριάζουν οι αστρολογικοί τους χάρτες".. Συγνώμη αλλά θα τρελαθώ.. Δεν είμαστε κοινωνία πάει χάθηκε ότι καλό υπήρχε. Υποτιμούν νοημοσύνη οι πάντες.. ΑΙΣΧΟΣ ουφ :(
@ evaggelia : Η Αρβελέρ στην Γαλλία καταξιώθηκε.. Μπορείς να διαβάσεις και το παλιότερο σχετικό ποστ... Στη Γερμανία και στην Αγγλία θα παρακάλαγε.. μεγάλη πικρή απογοήτευση.. Και το χειρότερο όλοι Ευαγγελία σιωπούν..
@ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS : Να είσαι καλά μικρέ μας.. Επίσης καλό σου Πάσχα!
@ Δημιουργία : Επίσης δημιουργία μου καλή εβδομάδα!
@ Αγγελικη Ν : Και εγώ το ίδιο λυπημένη αισθάνομαι. Πολύ πικραμένη και απογοητευμένη. Όχι μόνο για αυτά που αναφέρονται στο άρθρο, αλλά και για πολλά περισσότερα.. Δυστυχώς η κατάντια μας δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά.. Τεράστιο το πρόβλημα.. σαν να μην αξίζουν όλα αυτά τα σπουδαία.., έχουν χαθεί πολλά φίλη μου.. Αξίες, στόχοι, ιδανικά, γνώση, παιδεία, κουλτούρα, ανθρωπισμός.. Τι έχουμε ακόμη να δούμε.. :(
@ Αντώνης : δυστυχώς..
Aρτιστούλα
το παρουσίασες εκπληκτικά κι αυτό είναι προσφορά !!!
Εν τω μεταξύ έμαθα και για το μέγερο Θεσσ/νίκης και άλλα για το Αθηνών και όσο πάει και βαραίνει η ατμόσφαιρα .Παλαιό το πρόβλημα δυστυχώς εντοπίζεται σ'αυτό που έγραψες στα σχόλιά σου :
"μακάρι να μπαίνανε σε θέσεις άνθρωποι με αληθινό μεράκι για το πολιτισμό.. "
Χρόνια έχουμε να δούμε πολιτικό να έρχεται σε παραστάσεις και συναυλίες για ευχαρίστησή του και οχι γιατί είναι υποχρεωμένος....
(από τις εξαιρέσεις ο Πάγκαλος και η Μπενάκη, ) άρα το αντικείμενο δεν τους αφορά οπότε τι περιμένεις
@ ξωτικό : Ξωτικό σε ευχαριστώ. Είναι κρίμα.. γιατί υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε πραγματικά τον πολιτισμό.. Τόσο δύσκολο είναι να μπούν σωστοί άνθρωποι σε σωστές θέσεις; Πρέπει να πλειοψηφούν πάντα τα λαμόγια; ΟΥΦ αν το κάνουν ως αγγαρία να πάνε στα σπίτια τους.. ψυχοπλακώνομαι φιλάκια πολλά..
#fvasileiou
Είπα και στο σχόλιό μου πως δεν ήθελα να αρχίσω να λέω ονόματα γιατί δεν μπορεί μετά να μπει ένα τέλος.
Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου που λες, είναι σ΄αυτούς που θα ανέφερα.
Γιατί δεν τον λες καινούριο;
Τον Γιάννη Χαρούλη θα τον ξέρεις (αφού ξερεις τον Θανάση)
Τον Ορέστη Ντάντο;
(τον Δεκέμβρη που μας πέρασε έβγαλε τον πρώτο του δίσκο)
Τον Σάκη Τσιλίκη και τη μελοποίηση στο Ρίτσο; (δεκέμβρη θαρρώ βγήκε κι αυτό)
Ας μη συνεχίσω.
Θα επαναλάβω όμως την ερώτηση που έκανα και στην αρχική μου απάντηση στο ισοπεδωτικό σου σχόλιο.
Ποια είναι η πρωτοπορεία και το καινούριο που γίνεται εκτός ελλάδας; Στον κόσμο όλο;
Να συμπληρώσω λίγους ακόμη νέους και πολύ ταλαντούχους..Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Γιώργος Βαρσαμάκης, Monika, Μποφίλιου, Δημήτρης Καρράς.. κ.α.
Γειά χαρά ! Τελίως τυχαία έπεσα πάνω στο μπλόγκ! Πολύ ωραία δουλίτσα! keep up!
Ρίξτε και μια ματιά στο http://streetartathens.tumblr.com/
μπορεί να βρήτε ωραία πραματάκια!
Π.
btw τρελή μουσική υπόκρουση! Ταξιδιάρα....
@ Petros : Σε ευχαριστώ! Περνάω το blog σου στα links, μου άρεσε πολύ! :)
Δημοσίευση σχολίου