3 Φεβρουαρίου 2010

art..life..

..Και ανάμεσα σε διαγγέλματα (...), σε δυσκολίες και αδιέξοδα, υπάρχουν αρκετοί που ασχολούνται με κουτσομπολίστικα περί χωρισμών και διαζυγίων.. Μα έλεος.. Αναρωτιέμαι μερικές φορές πόσο "αλλού" ζει ο Έλληνας..
Ανάμεσα σε όλα αυτά, ευτυχώς υπάρχουν ακόμη επιλογές που χρωματίζουν την ζωή..Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ελευθερία της επιλογής των στιγμών μας και της διάθεσης του χρόνου μας, είναι στα χέρια μας..
Ας κλείσουμε την τηλεόραση, ας περπατήσουμε στις όμορφες γωνιές της Αθήνας και ας απολαύσουμε όσα ακόμη προσφέρονται στην πόλη μας (κ στην κάθε πόλη)..


Ανάμεσα σε αυτό τον πανικό, υπάρχουν και άλλες, διαφορετικές φωνές, μόνο που συχνά είναι δύσκολο να τις ακούσεις. Οι υπόλοιπες είναι πολύ πιο ισχυρές, τις ξεπερνάνε και τις περισσότερες φορές τις καλύπτουν. Χρειάζεται να ψάξεις για να τις ξεχωρίσεις ανάμεσα σε όλες τις άλλες..

Από την άλλη, το ψάξιμο σίγουρα απαιτεί θυσίες... Θέλει διάθεση για δόσιμο, κουράγιο για κουραστική έρευνα.. Θέλει αντοχές για να ξεπερνάς ότι "μικρό" εκθειάζεται, κριτήριο για να ξεχωρίζεις και δύναμη για να μπορείς να παραδεκτείς πως ορισμένες φορές ότι πίστευες ως θησαυρό, δεν ήταν παρά άνθρακες, γεμάτοι κάρβουνο και στάχτες..


Προχωρώντας αντιλαμβάνεσαι πως στην ζωή δεν αξίζει πάντα ότι λάμπει..
Ανατρέπονται πολλά από όσα θεωρούσες δεδομένα.
Αντιλαμβάνεσαι πως η ευτυχία βρίσκεται αλλού. Σε λάθος δρόμο ήσουν τόσο καιρό..

Μα οι αληθινές φωνές κάπου υπάρχουν.. Ίσως να μην συμφέρουν να ακουστούν. Το σύστημα δεν θέλει ανθρώπους με άποψη, δεν θέλει προβληματισμούς, ξεκάθαρες σκέψεις.. Δεν θέλει ανθρώπους που να αγωνιούν, να μορφώνονται, να ψάχνονται, να αντιστέκονται και να ακολουθούν έναν άλλο διαφορετικό δικό τους τρόπο ζωής..Αυτές οι φωνές αποσιωπούνται, δεν συμφέρει να εισακούονται..


Συμβαίνουν εγκληματικά πράγματα τριγύρω που προσπαθούν να οριοθετήσουν τόσο τον κόσμο μας, όσο και την ελευθερία της ψυχής μας.


Και η ζωή τρέχει γρήγορα..
Και εμείς, την ακολουθούμε λαχανιάσμενοι..
Χρειάζεται αντίσταση στον παραλογισμό που επικρατεί.., γιατί το σημαντικότερο όλων είναι η ελευθερία της ψυχής μας.. Και για αυτή κυρίως πρέπει να παλέψουμε.., αυτή να διαφυλάξουμε..


Ας κλείσουμε την τηλεόραση, και ας ανοίξουμε βιβλία.. Ας πάμε σε θέατρα, σε εκθέσεις.. Ας στραφούμε στα προβλήματα των κοντινών μας, δίνοντας, αισθάνεσαι κ εσύ δυνατότερος..
Ας επενδύσουμε στην γνώση....
Ας βολτάρουμε, ας διαφύγουμε μέσω όμορφων εσωτερικών κόσμων..
Ακόμη και μέσω του διαδικτύου, αν ξέρεις πως να το χρησιμοποιήσεις, ανοίγονται νέοι δρόμοι σε γνώση, ενδιαφέροντα, διεύρυνση πνευματικών οριζόντων..

Μέσα σε όλο αυτό το παραλογισμό, ας ψάξει ο καθένας μας διεξόδους..
Οσο μπορώ, πεισματικά θα συνεχίσω να ασχολούμαι με όλα αυτά..

101 σχόλια:

Artanis είπε...

Η μουσική σου, οι προτάσεις σου και όλα, είναι φάρμακο...
Σε φιλώ, καλημέρα...

treno fantasma είπε...

Na eisai panta kala! Se parakolouthw fanatika kai tha to kanw oso yparxei auto to blog..
Kane texni ti zwh sou..Antistasou! Swsta ola osa egraphes..
Na eisai panta kala!!!

P. Kapodistrias είπε...

Τα πάντα και πάντα με οδηγούν στην ποιότητά σου!

Ανώνυμος είπε...

η ομορφιά είναι κάπου εκεί εξω...

Μαριλένα είπε...

δεν αντέχεται πλεον αυτή η αφάνταστη ελαφρότητα της ανοησίας της τηλεόρασης πλεον
απλά, δεν αντέχεται..

σε φιλώ!

καλημέρα είπε...

Ο καθένας διαλέγει τη ζωή του,ευτυχώς. Να είσαι καλά, να είμαστε καλά, να αγαπαμε και να βρίσκουμε όσα αξίζουν,
φιλιά πολλά!

lena_zip είπε...

Αυτό γιατί μου αρέσουν τα graffiti.

Για την τηλεόραση οι απόψεις μας είναι ίδιες. Αντί να μεταδίδει προγράμματα που θα προσφέρουν γνώσεις και ουσιαστική ψυχαγωγεία, προβάλλει έναν απίστευτο οχετό από κουτσομπολιά και ηλιθιότητες.
Είναι το πιο φτηνό μέσο (για τον θεατή) να έρθει κοντά στον πολιτισμό, το περιβάλλον, τη γνώση και δεν υπάρχουν αξιόλογα προγράμματα ή τουλάχιστον πρέπει να τα ψάξεις στα άχυρα.

μυστικοπαθής ατζέντης είπε...

Δεν αντιλαμβάνομαι σε τι ενοχλεί η σόου μπιζ την ανάπτυξη της τέχνης.
Λαμπρό παράδειγμα εγώ, που χωρίς να παραλείπω τα επαγγελματικά μου καθήκοντα, δηλώνω παρουσία και στο εξαίρετο μπλόγκ σας.

Hfaistiwnas είπε...

Έτσι να ξεφύγουμε και λίγο από τα γνωστά..

Ανώνυμος είπε...

Μαζί σου κι εγώ

IZA είπε...

`Εχεις απόλυτο δίκιο Roadartist. Αυτή είναι η μόνη διέξοδος στις πόλεις που ζούμε. Μόνο η τέχνη μπορεί να ομορφύνει τη ζωή μας. Και γίνονται τόσο αξιόλογα πράγματα στην πόλη μας. Γι' αυτό όσο μπορούμε πρέπει να τα ενισχύουμε γιατί έτσι γινόμαστε κι εμείς καλύτεροι.

Κούκος είπε...

Ευτυχώς που εκτός από τον Έλληνα της τηλεόρασης, υπάρχει και ο Έλληνας που αρνείται, που παλεύει, που δημιουργεί...

b|a|s|n\i/a είπε...

εγώ πάντως στεναχωριέμαι για το διαζύγιο. χώρισε και η τζούλια. πόσα να αντέξει κανείς;
:))))))

genna είπε...

Καλημέρα Αρτιστάκι!

:)

Ανώνυμος είπε...

Otan gnwrizeis kapoion, opote kai xereis pws oti grafei einai AUTA AKRIVWS o tropos zwhs tou, den paraplana, oute ta anaferei apla, tote de pauei para na xairese gia ekeinon. Kai gia mena xairomai, giati mou anoigeis orizontes tosa xronia, ti na protothimithw, to xereis..anagnwrizw. Euxaristw.
Arco.. ;)

ezak είπε...

...ας κάνει ο καθένας ό,τι τον ευχαριστεί...που να βρεις καιρό ν'άλλάξεις τις συνήθειες των άλλων,όταν βέβαια δεν υπάρχει και θέληση για αλλαγή...ωραία graffiti...που τα ξετρύπωσες?...

paramythou είπε...

Εχεις δίκιο Αρτιστάκι οτι το ψάξιμο σίγουρα απαιτεί θυσίες... Θέλει δόσιμο, κουράγιο και χρόνο για να ανεβαίνεις τα σκαλιά.

Κυρίως τα πηδάς, τα σκαλιά που είναι σπασμένα και κατεστραμένα.....
τα σέβη μου

H.Constantinos είπε...

Προσπαθώ να καταλάβω τους ανθρώπους που διαμαρτύρονται έντονα γιά το χάλι της τηλεόρασης, κάνοντας ζάπινγκ γιά ώρες κάθε μέρα...
Δεν πιστεύω ότι δεν αρέσει η τηλεόραση σε όσους κατηγορούν την ποιότητά της, αλλά παρακολουθούν τα πάντα... Απλώς ντρέπονται να το δηλώσουν.

Ισως τελικά η χαύνωση που προκαλεί να είναι το ζητούμενο, και η άμβλυνση των εγκεφαλικών λειτουργιών που επίσης προκαλεί είναι το φυσικό επακόλουθο που μπορεί να μην είναι ζητούμενο, αλλά μένει μόνιμη βλάβη...

Roadartist είπε...

@ Artanis : Να είσαι καλά, σε ευχαριστώ Artanis, καλησπέρα, πολλά φιλάκια..

Roadartist είπε...

@ treno fantasma : Θέλει προσπάθεια να κάνεις τέχνη τη ζωή σου, δηλαδή με την έννοια να προσπαθείς να ψάχνεσαι, να παρακολουθείς, να γίνεσαι καλύτερος. Ευχαριστώ, κ εσύ να είσαι πάντα καλά!

Roadartist είπε...

@ Π.Κ. : Π.κ. με τιμάς.. σε ευχαριστώ πάρα πολύ!

Roadartist είπε...

@ Vaggelis : ..και αν δεν βγαίνεις έξω..αν δεν την αναζητάς, θα τρελαθείς..

Roadartist είπε...

@ Μαριλένα : Είναι μεγάλη κατάντια! Και να σκεφτείς πως μόλις εχτές ανακοινώθηκαν τόσο δυσοίωνες προβλέψεις για το "μέλλον" μας! Απορώ δηλαδή.. Σε φιλώ και εγώ!

Roadartist είπε...

@ καλημέρα : Ακριβώς, ο καθένας μας επιλέγει την ζωή του Αναστασία. Το που θα διαθέτει τον ελεύθερο χρόνο του, το πως θα τον περνάει και με ποιους.. Να είσαι καλά φίλη μου κ εσύ, φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ lena_zip : Πάρα πολύ ωραίο, σε ευχαριστώωωωωωωωωωωω :) Έχει νόημα!
Σήμερα αν δεν τα έγραφα θα έσκαγα.. Η tv έχει τεράστια δύναμη, θέλει κριτήριο για να επιλέξεις, όσα αξίζουν σε αυτήν είναι πλέον ελάχιστα, και σε εντελώς τόσο λάθος ώρες που και να θες να τα παρακολουθήσεις..είναι δύσκολο! Μας έχουνε γεμίσει σκουπίδια..και μια μιζέρια απίστευτη!

Roadartist είπε...

@ μυστικοπαθής ατζέντης : Με σένα τα έχουμε ξαναπεί χοχο είσαι μεγάλο μούτρο :))) Φιλιάααααααααααα!

Seagull είπε...

Σάλπισμα, καλή μου καλλιτέχνιδα! Σάλπισμα αφύπνισης. Ή "φωνή βοώντος εν τη ερήμω"; "Αντισταθείτε"!...

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : μόνο έτσι ξεφεύγεις..

Roadartist είπε...

@ ηλιογράφος : φιλιά και καλησπέρες :)

Roadartist είπε...

@ IZA : Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο σου..ότι αισθάνομαι όλα όσα σκέφτεσαι και έγραψες..Δεν είναι δηλαδή πλέον μόνο σκέψεις, αλλά βίωμα.. Μέσω της τέχνης ομορφαίνει η ζωή, μπορείς και σκέφτεσαι, γίνεσαι καλύτερος..ισορροπείς..

Roadartist είπε...

@ Κούκος : Ναι όντως ευτυχώς.. Και δυστυχώς δεν ακούγεται σαν να μην υπάρχει..

Roadartist είπε...

@ b|a|s|n\i/a : Ναι και εγώ όλη μέρα αυτά σκέφτομαι... Ποια είναι η τζούλια που χώρισε;; Φιλιά πολλά!

Roadartist είπε...

@ genna : Γειά σου φίλη μου genna ;D

Roadartist είπε...

@ arcobaleno : Εγώ ευχαριστώ για όσα μοιραζόμαστε, που είσαι μια συνοδοιπόρος :))) πάρα πολύ σημαντικό αυτό.. Είναι χαρά να μοιράζεσαι, πόσο μάλλον όταν ο άλλος ξέρει να δεκτεί.. Πολύ ξεχωριστό!! Πολλά φιλιά!!

karkinos7 είπε...

Διεξόδους δρόμους,παράδρμους!
Την αλήθεια του ο καθένας σε αυτή την παράκρουση!
Την Καλησπέρα μου!
Υγ:Για την Ελένη στεναχωρέθηκα!Λολ!
Φιλιά Τα λέμε!

Roadartist είπε...

@ ezak : Μα δεν γίνεται να αλλάξεις τον κόσμο.. Μόνο σκέψεις ανταλλάσεις και απόψεις, όποιος τύχει να τα δεκτεί, έστω ένας-δυο, μάλλον για καλό θα είναι..
Το πρώτο είναι από ένα σοκάκι της Πλάκας.. φωτογραφημένο πριν αρκετά χρόνια.. αλλά υπάρχει ακόμη εκεί :) το είδα πρόσφατα.. Το τελευταίο είναι από δρόμο στην Φλωρεντία!

Roadartist είπε...

@ Μαιρη Σάββα : Θέλει κόπο, θέλει θυσίες, χρόνο, κούραση.. Και κουράγιο.. γιατί υπάρχουν στιγμές που σίγουρα εξαντλείσαι. Οπότε λογικό οι περισσότεροι να πηγαίνουν προς τα πιο εύκολα..Για να κοροιδέψουμε τα κενά μας. Αλλά αν αρχίσεις να γεύεσαι τον άλλο δρόμο, και να εισπράττεις τη χαρά του, είναι ο μόνος ωραίος..Αποκαλύπτονται μετά τα υπόλοιπα..Ευχαριστώ Μαίρη, σε φιλώ.

Roadartist είπε...

@ H.Constantinos : ..αλλά κόκκινο βαράει η τηλεθέαση. Προτιμώ να απέχω. Πλέον για μένα είναι το πιο άχρηστο αντικείμενο στο σπίτι. Δεν έχει να μου προσφέρει τίποτα. Εννοείται πως αποβλακώνει.. και αυτό έχει το ξεχωριστό σκοπό του. Εξηγείται εύκολα. Κρίμα γιατί θα μπορούσε να δώσει πολλά πράγματα..

Roadartist είπε...

@ SeaGulL : Μάλλον το δεύτερο.. Στην έρημο.. Έχουμε πιάσει πάτο, σε μια τέτοια εποχή.. τόση απίστευτη ανοησία όπως έγραψε και η Μαριλένα παραπάνω.. δεν δικαιολογείται.. Φιλιά Στέφανε!

Roadartist είπε...

@ gaykarkinos7 : Και εγώ όλο αυτό σκέφτομαι.. Γιατί τα υπόλοιπα είναι μια χαρά βρε.. Λολ :))))
Διέξοδους, που ευτυχώς ακόμη υπάρχουν...τα λέμε σε λιγάκι φεύγω.. Φιλάκια πολλά :)))

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

"Οσο μπορώ, πεισματικά θα συνεχίσω να ασχολούμαι με όλα αυτά.."

Και πολύ καλά κάνεις! Γιατί πραγματικά, "ότι λάμπει δεν είναι χρυσός"...

Ianos είπε...

To διαφορετικο συνηθως το μπερδευουν με το περιεργο.
Το ψαξιμο μετα απο καποιο καιρο και μερικες αποτυχημενες προσπαθειες συνηθως κουραζει...
Οι αντοχες με τον καιρο εξασθενουν...
Και καποια στιγμη νιωθεις πολυ μονος που σε μια εποχη περιτυλιγματος εσυ επιμενεις στο περιεχομενο...
Xαιρομαι που απεναντι σε ολα αυτα βαζεις το πεισμα και την θεληση σου...
Και ειμαι σιγουρος οτι θα βρεις ολα οσα αναζητας ...
Καλησπερες!!!

kariatida62 είπε...

Για την ελευθερία και για την σωτηρία της ψυχής μας,αξίζει να προσπαθήσουμε ο καθένας ατομικά στην αρχή το επόμενο βήμα για να ξεκολλήσουμε απο την ασχήμια, την υποκρισία και την απέραντη ανοησία...θάθελα να το πω πιο χοντρά αλλά δεν μου επιτρέπεται!
Νάσαι καλά road..να μας τα υπενθυμίζεις κάθε τόσο!

Βάσσια είπε...

Διεξόδους σε "σικέ" αδιέξοδα" Road.

Γιατί έτσι εξυπηρετεί και συμφέρει.
Ευτυχώς όμως δεν είμαστε πια όλοι μέλη του κοπαδιού - αλλάξαμε "χρώμα" και αγωνιζόμαστε να ξεφύγουμε, κάθε μέρα, ώρα και λεπτό.

Καλησπέρα
:-)

Άιναφετς είπε...

Οι δημοσιογράφοι, όχι όλοι ευτυχώς, είναι τα κοράκια, που καιροφυλακτούν και μόλις πέσει "ζουμερή" είδηση, σαν τα αρπαχτικά κατασχίζουν οτιδήποτε προσφέρει "φυγή" στην άθλια καθημερινότητα πολλών συνανθρώπων μας, ακόμα και με την Αϊτή το ίδιο γινόταν για μέρες!
Καλό είναι, όπως και τότε με τα εμβόλια, όσοι έχουν φωνή να ουρλιάξουν...Δεν είμαστε πρόβατα!!! Μπράβο μικρή μας νεράιδα!

k είπε...

we are artists no vandalists! χε χε! εγώ μαζί σου! το μποϊκοτάζ στην tv καλά κρατεί! μαζί σου λέμεεεεε!!! καλησπέρα!

BUTTERFLY είπε...

Και πολυ καλα θα κανεις! Γιατι οπως ειπες πιο σημαντικο δεν υπαρχει απο την ελευθερια της ψυχης μας!
Φιλια!

Dorothy είπε...

Εγώ ελπίζω αυτοί που ασχολούνται με ό,τι συμβαίνει στα σπίτια των "επωνυμων" που γνωρίζουν από την TV, να δείχνουν το ίδιο ενδιαφέρον για το δικό τους σπίτι (γιατι για το διπλανό είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν δίνουν δεκάρα...).

Γιώργος είπε...

Συγνώμη για το άκυρο σχόλιο,αλλά μπορεί να μην το έβλεπε κανείς στην αντίστοιχη ανάρτηση για την εκποίηση βιβλίου.

Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα.
1)Τις Κυριακές και τα Σάββατα είναι όπως στις υπόλοιπες μέρες,ή κλείνει πιο νωρίς;
2)Τα βιβλία είναι χωρισμένα ανα εκδοτικούς οίκους;(κάθε περίπτερο,ένας εκδοτικός οίκος;)Ή είναι όλα μπερδεμένα και δεν βρίσκεις άκρη;
3)Επειδή με ενδιαφέρουν κάποια συγκεκριμένα είδη:Επιστημονική φαντασία/φάνταζυ κλπ και αστυνομικά.Όσοι έχετε πάει και προηγούμενες χρονιές,έχετε παρατηρήσει κάποια ποικιλία σε αυτά τα είδη;

Θα πάω πρώτη μέρα μήπως βρω αυτά που θέλω.

Mariela είπε...

θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου στο όλο σκεπτικό, θα διαφωνήσω όμως στο
"κλείστε την τηλεόραση, ανοίξτε βιβλία, πηγαίνετε σε εκθεσεις..."

Παντού υπάρχουν σκουπίδια και παντού υπάρχουν διαμάντια, αρκεί να ξέρεις να τα ξεχωρίσεις....

έχω πετύχει εξαιρετικές εκπομπές στην τηλεόραση, όπως έχω διαβάσει σκουπίδια ή έχω δει εκθέσεις που πραγματικά με κάνουν να αναρωτιέμαι για την πορεία της τέχνης....

Ας έχουμε τα μάτια της ψυχής μας ανοιχτά γιατί μόνο αυτό μας απομένει...

U.S. είπε...

δρομοι και επιλογες υπαρχουν..παντα υπηρχαν..αν και ειμαι της αποψης οτι πρεπει να υπαρχει μια λεπτη ισορροπια των πραγματων στην καθημερινοτητα μας..και το βιβλιο και η τηλεοραση..ας μην ξεχναμε οτι η δυνατοτητα επιλογων μας επιτρεπει να 'ψαχνομαστε' και αρα να κρινουμε τι ειναι καλυτερο για τον καθενα μας, τι μας ταιριαζει..φιλια πολλα για καλο βραδυ, roadartist μου!!

Δημιουργία είπε...

Αυτα που αναρωτιεσαι σημερα τα αναρωτιεμαι κι εγω σχεδον καθε μερα.Η τηλεοραση πλεον εκτος απο καποια ντοκυμαντερ και καποιες ταινιες, ειναι το τελευταιο πραγμα που βλεπω.

Thalassenia είπε...

ΚΑΛΆ ΚΆΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΊ ΣΟΥ.

Φιλιά θαλασσένια.

habilis είπε...

Κάθε σταθμός της ιδιωτικής τηλεόρασης είναι μια επιχείρηση και σαν τέτοια λογικό είναι να έχει πρώτο στόχο τα νούμερα τηλεθέασης-κέρδος , απο την μία και την χρήση του μέσου για πολιτικές διευκολύνσεις μιάς και οι καναλάρχες έχουν και άλλες μεγαλύτερες επιχειρήσεις και χρησιμοποιούν τα κανάλια σαν μοχλό πίεσης .Ο εμπνευστής του MEGA Χ.Λαμπράκης , κυρίως με κρατικά χρήματα έκανε το μέγαρο για τους φιλότεχνους απο την μία και από την άλλη στο MEGA που έβαζε τα δικά του χρήματα πούλαγε Ρούλα κορομυλά ,Αρναούτογλου,ζόδια και ποδόσφαιρο στο πόπολο.
Και το MEGA είναι η καλύτερη περίπτωση από τα ιδιωτικά.
Δεν ξέρω κάποιο ιδιωτικό κανάλι να έπαιξε ποτέ ένα συμφωνικό έργο μία όπερα , να έκανε μια εκπομπή που να αφορά τον πολιτισμό την σύγχρονη φιλοσοφία κλπ. Αντίθετα βλέπουμε πάμπολλες πολιτικές εκπομπές με μισθοφόρους δημοσιογράφους για το αλισβερίσι των καναλαρχών με τους πολιτικούς.
Η τηλεόραση διαμορφώνει συνειδήσεις δια βίου και άπαξ και κάνει χρήση μιας συχνότητας που είναι δημόσιο αγαθό το κράτος θα έπρεπε να είχε παρέμβει μιάς και το κράτος κάνει σαφώς καλύτερη τηλεόραση από τους ιδιώτες.
Τα κρατικά κανάλια ΕΤ1 , ΝΕΤ , ΕΤ3 , ΒΟΥΛΗ είναι σαφώς καλύτερα απο τα ιδιωτικά ,ας δίνει η AGB νούμερα σε εκπομπές σκουπίδια.

D.Angel είπε...

...θα είμαι εδώ και θα υπάρχω όπως μπορώ και για το πείσμα σας γουρούνια θα αντέχω!
Ετσι λέει το άσμα!
Καλές απόκριες γλυκιά μου

Σοφία είπε...

Τι να σου πω; Ότι αυτά που γράφεις είναι απόλυτα σωστά; Όχι, αυτό το ξέρεις! Απλά θα ευχηθώ να αγγίξεις κάποιους που δεν είχαν σκεφτεί ποτέ έτσι...
Καλό βράδυ φιλενάδα!

quartier libre είπε...

@
συγ κρατώ
τα εξής σπουδαία :

- διάθεση για δόσιμο και κουράγιο

- Το σύστημα δεν θέλει ανθρώπους με άποψη

- Δεν θέλει ανθρώπους να αγωνιούν ... να αντιστέκονται

- Χρειάζεται αντίσταση στον παραλογισμό που επικρατεί

- δίνοντας, αισθάνεσαι κ εσύ δυνατότερος

- Οσο μπορώ, πεισματικά
θα συνεχίσω...



ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ , ρε γμτ !

:)

kostaslogh είπε...

καμιά φορά όμως κάτι που λάμπει....
για τον Ήλιο μιλάω,δεν φαντάζεσαι πόσο μου λείπει,τώρα το χειμώνα που είναι ακριβοθώρητος στους δεσμώτες του οχτάωρου!
Την Κυριακή που πέρασε βρέθηκα λίγο μετά το μεσημέρι φορτωμένος πράγματα κάπου κοντά στην παραλία αρκετά μακρυά απ τό σπίτι μου.Δέν άντεξα φύγω με τη συγκοινωνία,έτσι φορτωμένος περπάτησα 1,5 χιλιόμετρο και τον κοιτούσα συχνά πυκνά δίπλα στην προβλήτα!
Ήταν μετά τη βροχή και ήταν τέλεια η διαύγεια της ατμόσφαιρας,πελεκάνοι και θαλασσοπούλια επέπλεαν σε απόσταση 100 μέτρων περίπου στην ακίνητη θάλασσα.Με τι να το αλλάξεις αυτό;
Καλή σου μέρα

Ανώνυμος είπε...

Και η ζωή τρέχει γρήγορα..
Και εμείς, την ακολουθούμε λαχανιάσμενοι..
Χρειάζεται αντίσταση στον παραλογισμό που επικρατεί.., γιατί το σημαντικότερο όλων είναι η ελευθερία της ψυχής μας.. Και για αυτή κυρίως πρέπει να παλέψουμε.., αυτή να διαφυλάξουμε..


Υπέροχο post... ας το κάνουμε λοιπόν!

Unknown είπε...

Καλημέρα

Ας επενδύσουμε στη γνώση
Ας κάνουμε καμιά βόλτα στα
καλντερίμια της ζωής.....να δούμε
πως ο άλλος κόσμος ζει!!!!!

Καλό πρωινό δημιουργικό

Roadartist είπε...

Επειδή άργησα απόψε, θα απαντήσω αύριο στα σχόλια σας! Σας ευχαριστώ πολύ!

Roadartist είπε...

@ Γιώργος : Σου απαντώ με κάθε επιφύλαξη, σε ότι πιστεύω πως γνωρίζω τώρα, καθώς βιάζεσαι να πας, ..μήπως βοηθήσω..

α)Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου ισχύει το ίδιο, θα λειτουργήσει μόνον για 10 ημέρες, καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 10 το
βράδυ, Σαββ. και Κυριακές.
Έχε υπόψη σου όμως πως Σ/Κ γίνεται ένας μικρός πανικός..


β) Όχι δεν είναι χωρισμένα ανά εκδοτικό οίκο, είναι όλα μπερδεμένα και μερικές φορές δύσκολα βγάζεις άκρη :)


3) Οι συγκεκριμένες κατηγ. δεν είναι αγαπημένες σε μένα, οπότε θα σε γελάσω.. Λογικά υπάρχουν, το θέμα είναι κατά πόσο θα σταθείς τυχερός να βρεις κάτι που σε ενδιαφέρει..

Kαλή βόλτα, καλές αγορές!

Roadartist είπε...

@ τo τέρας της «αμάθειας» : Επιλογές είναι αυτές.. Καλημέρα και φιλιά :)

Roadartist είπε...

@ Iανος : Το διαφορετικό οι άνθρωποι αρκετές φορές δεν το αντέχουν. Σίγουρα το ψάξιμο κουράζει. Και κάποιες στιγμές απογοητεύεσαι. Δε μπορώ να διαφωνήσω σε όσα έγραψες.. όλα αυτά ισχύουν..Πείσμα ναι, δεν γίνεται αλλιώς.. Καλημέρα :)

Roadartist είπε...

@ kariatida62 : μου θύμισες το τραγουδάκι "η σωτηρία της ψυχής είναι πολύυυυυ μεγάλο πράγμα" :))
Ξέρω πόσο πιο χοντρά θα ήθελες να το πεις.. καλημερούδια :)

Roadartist είπε...

@ Άιναφετς : Έτσι ακριβώς είναι άιναφετς, πραγματικά.. Μακάρι να μην γινόταν αυτό..αλλά δυστυχώς μόνο ότι πουλάει έχει για αυτούς αξία.. Και μερικοί είναι ικανοί να πουλήσουν τα πάντα, για χρήμα και ακροαματηκότητα.. Θυμάσαι μια περίπτωση ενός δημοσιογράφου (νομίζω στην Βραζιλία) που σκότωνε ανθρώπους, έστηνε ο ίδιος τους φόνους, έτσι ώστε να πηγαίνουν πρώτα τα δικά του συνεργεία στο τόπο του εγκλήματος και να έχει πρώτος την είδηση κ θεαματικότητα;; Τρελό;; Και όμως έγινε.. Καλημέρες!

Roadartist είπε...

@ kayadesigner : Έτσι έτσι :))) Μποϊκοτάζ πάμεεεε όλοι μαζί.. ! :) Φιλιά!!!! :)

Roadartist είπε...

@ BUTTERFLY : αν χάσεις τη ψυχή σου και τις αξίες σου, τότε είσαι ήδη νεκρός.. ποιο νόημα υπάρχει μετά; Σε φιλώ!!!

Roadartist είπε...

@ τα παπούτσια της Dorothy : Εύστοχο! Όλοι ασχολούνται με τους παραδίπλα, με τα δικά τους.. φυσικά κανείς! Έτσι είναι.. Σε καλημερίζω!

Roadartist είπε...

@ Μαριέλα : Νομίζω πως το σχόλιο του habili παρακάτω, με καλύπτει σε ότι εννοώ στο post. Σίγουρα υπάρχουν 2-3 καλά πράγματα όμως τα δείχνουν σε κάτι απαράδεκτες ώρες που και να θες να τα παρακολουθήσεις είναι δύσκολο. Γενικώς παραμελημένη είναι η τηλεόραση.. Στις ώρες αιχμής κυριαρχούν σκουπίδια, τα καλά προγράμμα θέλει και εκεί κόπο να τα βρεις για να τα δεις.. Σίγουρα όμως ναι χρειάζεται κρίση παντού. Και σίγουρα ανεβαίνουν εγκληματικές θεατρικές παραστάσεις, και εκθέσεις.. Για αυτό και εκεί θέλει εξίσου καλή κριτική.. που με το καιρό πιστεύω αποκτιέται.. Σίγουρα παντού χρειάζεται η επιλογή! Καλημέρες!!

Roadartist είπε...

@ U.S.: Προτιμώ να δω μια ταινία, να πάω σινεμά, να ψάξω κάτι στο ίντερνετ, να ακούσω ραδιόφωνο, να πάω μια βόλτα.. δεν μου κάνει αίσθηση πλέον η tv, αν τύχει και πετύχω κάτι καλό, οκ.. :) Απλά την έχω βαρεθεί εντελώς..Ότι ταιριάζει στο καθένα σίγουρα! Φιλάκια πολλά US μου!

Roadartist είπε...

@ Δημιουργία : χαίρομαι.. βλέπω πως ο κόσμος σταδιακά καταλαβαίνει και αποστασιοποιείται.. ΑΝ διεκδικήσουμε την ποιότητα ίσως τότε μόνο να την ζήσουμε..

Roadartist είπε...

@ Thalassenia : Να είσαι καλά θαλασσινή μου :) φιλάκια!!

Roadartist είπε...

@ habilis : Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω σε όσα έγραψες. Και για ιδιωτική-δημόσια.. για το ρόλο στην διαμόρφωση της κοινής γνώσης.. Επιχειρήσεις είναι και λογικό να κοιτάνε το κέρδος τους..τι τραβάει τη προσοχή του ευρύτερου κομματιού.. Έχει τεράστια δύναμη και θα μπορούσε να βοηθούσε πιο ποιοτικά.. όχι τόσο πολύ ανούσια..

Roadartist είπε...

@ D.Angel : Έτσι έτσι.. θα ταίριαζε ώς μουσική υπόκρουση χαχα :) Καλημερούδια σε φιλώ!

Roadartist είπε...

@ Σοφια : Μακάρι φιλενάδα μου.. Απλά την άποψη μου γράφω..και αν κάποιος προβληματιστεί για καλό μάλλον θα είναι.. σε φιλώ!

Roadartist είπε...

@ quartier libre : Όλα αυτά τα πιστεύω!.. Μόνο ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ :) μα αλλιώς δεν γίνεται! Σε φιλώ!

Roadartist είπε...

@ kostaslogh : Κώστα μου, ο ήλιος και αυτές οι στιγμές που αναφέρεις δίπλα στην θάλασσα είναι πραγματικά ότι πιο όμορφο στην καθημερινότητα. Και ναι αληθινά πλούσιος τελικά είναι όποιος μπορεί να ξεχωρίσει αυτή τη λάμψη, να την εκτιμήσει και να μπορεί να την χαρεί.. Αυτό είναι και μέρος της ελευθερίας μας.. Φιλιά!!!

Roadartist είπε...

@ ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ : Να είσαι καλά Οδοιπόρε..σε ευχαριστώ.. ας το κάνουμε.. μόνο έτσι νομίζω αξίζει! :)

Roadartist είπε...

@ Sailor : Έτσι ακριβώς..να δούμε αυτά που δεν έχουνε θέση στη tv, η ουσία τελικά δεν βρίσκεται εκεί! Καλημέρα σου!

Βαρθακούρης είπε...

Να συνεχίσεις έτσι ακριβώς..
Αύριο θα πάω στον Τσαρούχη, αφού πρώτα περάσω ξανά από το POST σου να δω σχετικές πληροφορίες, να πάρω μια πρόγευση.. Να συνεχίσεις έτσι! Προάγεις τον πολιτισμό, έργο που αρκετοί θα ζήλευαν. Τα έχουμε ξαναπεί, και τα δικά μου σέβη.

jf είπε...

Art your life... αλλιώς τη βάψαμε!
Και να τη βάφαμε με χρώματα, πάει στα κομμάτια. Αλλά αυτό το γκρίζο δεν αντέχεται.
Έκανες τέχνη πάλι!

kiki είπε...

Συμφωνω μαζί σου! Το κοντρόλ υπάρχει για να την κλείνουμε τη ρημάδα. Όχι μόνο για να την ανοίγουμε!

Ευαγγελία Πατεράκη είπε...

κι εγώ όσο μπορώ αντιστέκομαι, φίλη μου, στη "φτήνια" που μας παρέχεται...
Αντιστέκομαι και μπαίνω ευχάριστα στο δικό μου περιθώριο...

Να είσαι πάντα δυνατή!

Πολύ πολύ καλή η ανάρτησή σου!!!

Σου σφίγγω το χέρι
και
σε φιλώ!!!

ELvA είπε...

Oπως, συνηθως, ειπες αυτα που πολλοι σκεφτομαστε, ειδικα αυτες τις ημερες,που μας εχει κατακλυσει η χαμηλου επιπεδου ενασχοληση με ατομα και διαζυγια αναξια λογου!

Πιστευω οτι τιποτα δεν ειναι τυχαιο και σε δυσκολους καιρους επιπλεουν οι ...φελλοι παντος ειδους!
Πολυ καλα κανεις και δεν βλεπεις τηλεοραση...Και εγω οποτε ερχομαι την αποφευγω, δεν βλεπεται πια..
Μα συχνα αναρρωτιεμαι, κανενας δε διαμαρτυρεται, εκει,για τα ελεεινα προγραμματα, που τα πληρωνει ο κοσμος;
Kαταλαβαινω απολυτα την αγανακτηση σου και μπραβο για το αρθρο σου!

Φιλια ;)

man about town είπε...

Αντισταση τωρα! :-)

Roadartist είπε...

@ Βαρθακούρης : Είναι τέλεια η έκθεση αυτή.. Από τις καλύτερες φετινές..Θα σου αρέσει πολύ! Σε ευχαριστώ. Καλό βράδυ.

Roadartist είπε...

@ JamanFou : Ωραίο το λογοπαίχνιο :)))) αλλιώς την βάψαμε ... έτσι πάει όντως.. Ας την βάψουμε διαφορετικά.. λολ φιλιάαααααα :)

Roadartist είπε...

@ kiki : στο off και πάμε βόλτα!! :)

Roadartist είπε...

@ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΠΥΡΦΟΡΟΣ : Πόσο μου άρεσε αυτό το "μπαίνω ευχάριστα στο δικό μου περιθώριο..." κρύβει πολύ ουσία αυτή η φράση, όταν την αισθάνεσαι..αυτό το "ευχάριστα".. να είσαι καλά!

Roadartist είπε...

@ Elva : Θα έπρεπε να υπήρχαν διαμαρτυρίες για όσα μας πλασάρουν και μας αποβλακώνουν, θα έπρεπε να εξοργιζόμασταν όλοι.. Πραγματικά για αυτό δεν την ανοίγω. Δυστυχώς όμως ..όπως καταλάβαινεις, σε αρκετούς προφανώς και αρέσουν αυτά τα προγράμματα. Σίγουρα δεν είναι τυχαίο καθόλου.. καληνύχτα!

Roadartist είπε...

@ man about town : resistance αγαπητέ :)) καληνύχτα!

Ιω είπε...

Μας διώχνουνε τα πράγματα
και η
... τέχνη είναι το καταφύγιο που φθονούμε...

Roadartist είπε...

@ Ιω : Πόσο όμορφα το ταίριασες.. Καρυωτάκης.. Καλημέρα.. να είσαι καλά..

louisebah είπε...

yes, lets shut the tv and read more books :)

nikiplos είπε...

Αγαπητή καλλιτέχνιδα τούτη την εβδομάδα ήσουν πολύ παραγωγική δεν σε προλαβαίνω πλέον :)

Πρέπει να σου πω πως τούτο το κείμενο είναι από τα καλύτερα που έχω διαβάσει... είναι από τα λίγα γνήσια που βγαίνουν από μια ψυχή που πραγματικά αναζητεί τις πραγματικές αξίες και τα μέτρα των πραγμάτων. Η ζωή τρέχει κι εμείς ασθμαίνοντες προσπαθούμε μετράμε τις μέρες και τα χρόνια στις λίγες πραγματικά όμορφες στιγμές που ζούμε...

Όμως βαθιά μέσα μου πιστεύω πως δεν μας αξίζει τούτη η ασχήμια...
Σε μια κοινωνία που υπερβάλει και επιμένει να μας μπάζει σκουπίδια...
Σε μια κοινωνία που αξιακά μας επιβάλει ίσως τη χειρότερη τηλεόραση της ΕΕ πραγματικά τις έχω δει σχεδόν όλες, τέτοιο σκουπιδαριό δεν μπορώ να το περιγράψω... Μόνο η Ιταλική και η αντίστοιχη των ΗΠΑ τη συναγωνίζονται...
Turn off tv and turn on life, έλεγε ένα σύνθημα στις τελευταίες πριν χρόνια...


ΥΓ>Μερικές φορές σκέφτομαι πόσο θα σου ταίριαζε να ζήσεις εδώ για κάποιο χρονικό διάστημα... Δεν ξέρω αν σου δοθεί η ευκαιρία, μα αν σου δοθεί μην την αφήσεις... Δεν ωραιοποιώ τη ζωή εδώ, είναι δύσκολη και το ίδιο σκληρή, αλλά εσύ καθώς έχεις τη διάθεση να αντλήσεις και τα ώτα σου ανοικτά, θα είχες μια θάλασσα διαμάντια να αλιεύσεις...


σε φιλώ! και σε ευχαριστώ για το όμορφο κείμενό σου!

Roadartist είπε...

@ louisebah : That's right .. Thank you for your comment! Welcome! :))

Roadartist είπε...

@ nikiplos : Γίνονται τόσο ενδιαφέροντα πράγματα που..πως να μην τα αναφέρεις; Θα ήθελα να αφήσω το συγκεκριμένο ποστ περισσότερες μέρες, αλλά θεώρησα σημαντικό να αναφερθώ στην κίνηση για τους άστεγους..
Nikiple μου ιδιαίτερα σε τέτοια κείμενα που γράφω απόψεις από την ζωή μου, την καθημερινότητα και τις σκέψεις μου, μου δίνεις ιδιαίτερη χαρά να μου γράφεις τέτοια λόγια. Η εκτίμηση το ξέρεις είναι αμοιβαία.

Ως προς την Γαλλία, δυστυχώς δεν είναι καθόλου εύκολο, αν ήταν θα είχα έρθει .. Και εγώ φίλε μου το σκέφτομαι πάρα πολύ συχνά.. θα μου ταίριαζε ως ιδιοσυγκρασία, ακόμη και όχι για να ζούσα, πιστεύω θα με διαμόρφωνε και θα ένιωσα στο "στοιχείο" μου, αν μπορούσα να έρθω και για λίγο καιρό να ζήσω εκεί για λίγο.. θα ήταν ένα όνειρο..θα έπαιρνα τόσα ερεθίσματα, μακάρι να είχα την δυνατότητα.. Σε φιλώ γλυκά.

Seagull είπε...

Καλλιτέχνιδα, καλή σου μέρα!
Έχω δημιουργήσει ένα blog, με την ονομασία "Κλέφτρα Κίσσα" (http://kleftrakissa.blogspot.com/), στο οποίο "εκθέτω" κείμενα άλλων bloggers, που τους τα έχω "κλέψει".
Περισσότερα, μπορείς να βρεις και να διαβάσεις στην πρώτη μου ανάρτηση:
http://kleftrakissa.blogspot.com/2008/09/blog-post_30.html
Επειδή μεταξύ των αναρτήσεων που έχω κλέψει περιλαμβάνονται και
δικές σου, θεώρησα σκόπιμο να σε ενημερώσω σχετικώς, ώστε, αν έχεις οποιαδήποτε αντίρρηση για την "κλοπή" αυτή, να με ενημερώσεις και να “κατεβάσω” τις σχετικές αναρτήσεις μου.

Ευχαριστώ
Seagull
http://seagullstefanos.blogspot.com/

Υ.Γ. Αφήνω σχετικό σχόλιο κάτω από κάθε πρωτότυπη ανάρτηση, για ευνόητους λόγους

Elli P. είπε...

Γεια σου! Ηθελα να γινω και επισημως αναγνωστρια στο ιστολογιο σου ομως δε μου εμφανιζει καποια σχετικη επιλογη παρακολουθησης καπου (μπορει βεβαια να μην το προσεξα). Υπαρχει κατι που μπορω να κανω; :)

Roadartist είπε...

@ logos_en_drasei : Καλησπέρα και καλώς όρισες :) Χαίρομαι που πέρασες..
Ένα μικρό ατύχημα με ανάγκασε να έχω κλειστά τα σχόλια το τελευταίο διάστημα, μα σύντομα θα τα ανοίξω και θα μπορούμε να τα λέμε εδώ ξανά με όλους μέσω σχολιών.

Για το Gadget αυτό με τους αναγνώστες, αν κατάλαβα, νομίζω πως δεν υπάρχει πρόβλημα, μπορεί να καταχωρηθεί το blog σε αυτό, απλά εγώ δεν το έχω βάλει να φαίνεται.. Πάντως από το Blogger βλέπω πως φίλοι το έχουνε καταχωρίσει..
Όσα blogs παρακολουθώ τα έχω περασμένα στο reader και στα διπλανά links.. Εσύ μπορείς να επιλέξεις όποιο τρόπο θες.. Σε ευχαριστώ για την επίσκεψη και θα χαρώ να τα λέμε!

Γεια σου! Ηθελα να γινω και επισημως αναγνωστρια στο ιστολογιο σου ομως δε μου εμφανιζει καποια σχετικη επιλογη παρακολουθησης καπου (μπορει βεβαια να μην το προσεξα). Υπαρχει κατι που μπορω να κανω; :)

Related Posts with Thumbnails