26 Ιανουαρίου 2009

..όσο μπορώ..


Όσο μπορείς

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.
Μην την εξευτελίζεις πηγαίνοντας την,
γυρίζοντας συχνά κ' εκθέτοντάς την
στων σχέσεων και των συναναστροφών
την καθημερινήν ανοησία,
ως που να γίνει σα μια ξένη φορτική.


Σήμερα θέλησα να μοιραστώ (ξανά) μαζί σας το «Οσο μπορείς» του Κ. Καβάφη..

Αυτό το ποίημα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου.. εκφράζει με λίγες λέξεις ότι οι πολλές ίσως να μην μπορούν..

Έχουμε γεμίσει τις μέρες μας με υποχρεώσεις, με τρεχάματα, άγχη και ανασφάλειες.

Αυτό το blog το δημιούργησα κυρίως για να μοιράζομαι μαζί σας σκέψεις και στιγμές από την καθημερινότητα και τον πολιτισμό, που τόσο πλούσιο τον «πήραμε» και καθημερινά τον μαγαρίζουμε, είτε με την αδιαφορία μας, είτε με την αμάθεια μας, είτε με τον ωχαδελφισμό μας..

Και πολιτισμός δεν είναι μόνο μουσεία, έργα, αλλά είναι κυρίως ένας τρόπος ζωής ίσως διαφορετικός από αυτό που σου προβάλλουν τα μέσα, είναι μια αλλαγή στάσης και νοοτροπίας. 

Είναι ο σεβασμός προς τον διπλανό σου, όποιος και αν είναι αυτός. Οποιοδήποτε χρώματος, θρησκείας, φυλής, μορφής, παρουσίας, προτιμήσεων.. Το να είσαι ανοικτός στον άλλο, γιατί από όλους έχεις κάτι να πάρεις..

Τέτοιες σκέψεις και προβληματισμούς, ήθελα εξαρχής να μοιράζομαι μαζί σας..

Όταν οι εποχές δυσκολεύουν, τότε είναι που μεγαλώνει η ανάγκη για τέχνη, ως μια ανάταση ψυχής..  Τουλάχιστον προσωπικά στην εκτός του blog ζωή μου μέσω ενδιαφερόντων, διαφόρων εκδοχών τέχνης «ανασαίνω», έτσι θεωρώ και το blog ως μια δημιουργία. 

Είναι θέματα που αντί να τα κρατήσω για μένα, τα αναρτώ με σκοπό ίσως κάποιοι από εσάς να ενημερώνονται, να μαθαίνουν, να βλέπουν πως αυτή η πόλη, η ζωή έχει ακόμη πράγματα που αξίζουν να σηκωθούμε, να εκτιμήσουμε, να πάψουμε τις γκρίνιες και να φέρουμε την αλλαγή στη ζωή μας, και των διπλανών μας.

Ίσως πρέπει να απολογηθώ εδώ για τις συχνές απουσίες μου από τα περισσότερα blogsΔεν γίνεται όμως διαφορετικά. Διάφορα πράγματα στην εκτός του blog ζωή μου, με ζητούν με όλες τις αισθήσεις μου και δε μου επιτρέπουν να παρακολουθώ αρκετά blogs.  Όποτε έχω το χρόνο θα το κάνω..

Μην έχοντας πάντα την άνεση να απαντώ στα σχόλια σας, σκέφτηκα να απενεργοποιήσω τα σχόλια του blog, όμως έπειτα το αναίρεσα γιατί προσωπικά δεν μου αρέσει όπου το έχω δει να ισχύει.

Προσωπική άποψη, μου φαίνεται ότι ένα blog χωρίς σχόλια, είναι «μισό» blog, λείπει το στοιχείο της επικοινωνίας, είναι άσχημο να μην μπορεί ο αναγνώστης σου να αφήσει το προσωπικό του ‘στίγμα’, να του αφαιρείς το δικαίωμα της προσωπικής του αντίρρησης ή άποψης.

Άλλωστε υπάρχουν φορές που μερικές απόψεις σχολίων μπορούν να δώσουν άλλη διάσταση στο post..

Οπότε τα σχόλια μένουν ανοικτά, απλά ζητώ προκαταβολικά την κατανόηση σας, αν κάποιες στιγμές θα αναγκαστώ να απαντήσω είτε μονολεκτικά, είτε ‘γρήγορα’..

Μετά από αυτή την πολυλογία, θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τους παρακάτω eφίλους που μου πρόσφεραν ένα βραβείο ως ένδειξη της εκτίμησης και της φιλίας τους. 

Ευχαριστώ πολύ τη Δημιουργία, την olive tree girl, την Olga, τον Οdiporo και τον Καπετάνιο ζωής ..και θάλασσας.

Τους ευχαριστώ πολύ, τον καθένα ξεχωριστά και με τη σειρά μου το προσφέρω σε όλους εσάς που περνάτε από το δρόμο μου, στους φίλους και συνταξιδιώτες..

Καλή εβδομάδα!

84 σχόλια:

ILive2LoveMe είπε...

Είναι ο σεβασμός προς τον διπλανό σου, όποιος και αν είναι αυτός. Οποιοδήποτε χρώματος, θρησκείας, φυλής, μορφής, παρουσίας, προτιμήσεων.. Το να είσαι ανοικτός στον άλλο, γιατί από όλους έχεις κάτι να πάρεις.. << αυτό τα λέει όλα γλυκιά μου :).

Όσο για τη συχνότητα που μπορείς να απαντήσεις στο καθένα από εμάς , δεν νομίζω πως θα έπρεπε να σε προβληματίζει. Όλοι έχουμε εκτός blog ζωή. Με περισσότερες ή λιγότερες υποχρεώσεις ο καθένας από εμάς.

Όταν υπάρχει χρόνος σε διαβάζουμε, μας διαβάζεις . Αμοιβαία είναι ούτως ή άλλως , το ενδιαφέρον που εκδηλώνουμε όλοι , η αγάπη, το χαμόγελο, η στήριξη. Ό,τι άλλο βγαίνει σαν συναίσθημα από τα γραφόμενά μας.

Όσο για το βραβεία το άξιζες πραγματικά και χαίρομαι που το έδωσαν και σε εσένα, για όλη αυτή τη δουλειά που κάνεις εδώ. Για κάθετι που μας υπενθυμίζεις/ενημερώνεις/αφυπνίζεις, καρδιά , μυαλό, συνείδηση:) Συγχαρητήρια φιλενάδα:)

Καλό βράδυ, καλή εβδομάδα!

Δήμητρα είπε...

Σεβασμός,αγάπη,τέχνη,μάθηση,επικοινωνία...Εννοείται πως θα πρεπε να πάρεις αυτό το "μπλογκοβραβείο" ...όσο για απαντήσεις και σχόλια τί έχουν να πούν;;;Ότι μπορεί ο καθένας αφήνει και συ αφήνεις.Φιλί καλλιτέχνιδα...:)

tovenito είπε...

το καταλαβαίνω αυτό που λες για τα σχόλια. όταν λείπουν τα σχόλια από ένα μπλογκ είναι σαν είναι νεκρό. και υπάρχουν και ορισμένες απόψεις που αξίζουν και περισσότερο από την αρχική ανάρτηση και όπως λες την εξελίσσουν.
και μπορεί κάποια στιγμή να γίνεται σε μορφή φιλοφρονήσεων, τύπου με σχολιάζεις άρα σε σχολιάζω, αλλά αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι η πραγματική ουσία του μπλογκ είναι σε αυτούς που σε διαβάζουν και σωπαίνουν..
λίγο οξύμωρο αυτό το σχόλιο, αλλά είναι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος

faraona είπε...

Το άξιζες το βραβείο Θρυαλλίδα μου!!!
Απο όλες τις απόψεις!!!

φιλια πολλα

Hfaistiwnas είπε...

Καλησπέρα!
Δεν είναι αναγκαία η απολογία!!! Είναι απολύτος φυσιολογικό, όλοι έχουμε τις ζωές μας! Δεν σε παρεξηγούμε!!!

Ιορδανίδου Όλγα είπε...

Μας αρκεί να είσαι εκεί Roadartist.Και σκέφτομαι τώρα πως αν μία από τις παρενέργειες των blog είναι το ότι θα νιώσουμε πιο ζωντανοί και θα θελήσουμε να βγούμε περισσότερο στους δρόμους της ζωής,τότε θα έχουμε πετύχει κάτι πολύ σημαντικό, το λες;

Dorothy είπε...

Aυτή η προσπάθεια που κάνεις στο blog, να μοιράζεσαι όλα αυτά που αξίζουν, είναι πραγματικά αξιέπαινη. Καμιά φορά ξεχνάμε ότι υπάρχουν πράγματα που αξίζουν να κάνεις, να δεις,πράγματα που μπορούν να σε κάνουν να ανασάνεις, όπως γράφεις. Το "όσο μπορείς" επικαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Καλή σου εβδομάδα!

b|a|s|n\i/a είπε...

είναι και αυτή η πολυλογία που σε κάνει soulartist............in everywhere...!!!

Ανώνυμος είπε...

...εμείς σε αγαπάμε!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

"Και πολιτισμός δεν είναι μόνο μουσεία, έργα, αλλά είναι κυρίως ένας τρόπος ζωής ίσως διαφορετικός από αυτό που σου προβάλλουν τα μέσα, είναι μια αλλαγή στάσης και νοοτροπίας." Εχεις δίκιο.
Όσο για τους προβληματισμούς σου,θα επιστρέψω στην αρχή της ανάρτησής σου:
" τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.".

Να είσαι παρούσα όταν εσύ θα το αισθάνεσαι, όσο μπορείς διατήρησε τις δικές σου ισορροπίες... Είναι και αυτό μια μορφή πολιτισμού!
Οι επισκέψεις δεν έχουν να κάνουν με την συχνότητα αλλά με την ολοτητα. Αυτό να το θυμάσαι.

Σε συγχαίρω και για τα βραβεία σου, είναι ένα ακόμη δείγμα εκτίμησης για τον δικό σου, τόσο μοναδικό τρόπο.

Πολλά φιλιά κοριτσάκι!
Καλή εβδομάδα!

Καπετάνισσα είπε...

Ώρα καλή.
Ώρα γεμάτη από ανάσες φίλων και, μακριά απ' την σιωπή των άσκοπων φλυαριων, κατά πως λέει ο ποιητής.

Ώρα γεμάτη χαρές, που μπορείς!

venceremos είπε...

καλημέρα καταπληκτικη Αρτιστα..
θεωρω οτι εισαι πραγματικα αξια για πολλα βραβεια!!!!
και φυσικα, οσο μπορεις..
ολοι μας...οσο μπορουμε.
δεν ειναι για να αγχωνομαστε, ειναι να επικοινωνουμε ευχάριστα,
μαθαίνοντας....
φιλια καρυστινά

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά και υποκειμενικά μου αρέσει πολύ το blog σου, ακριβώς επειδή προάγει έναν πολιτισμός που είναι όπως λες:

"σεβασμός προς τον διπλανό σου, όποιος και αν είναι αυτός. Οποιοδήποτε χρώματος, θρησκείας, φυλής, μορφής, παρουσίας, προτιμήσεων.. Το να είσαι ανοικτός στον άλλο, γιατί από όλους έχεις κάτι να πάρεις"

Οπότε ακολούθησε το δικό σου ρυθμό και στις αναρτήσεις και στις παρακολουθήσεις... όταν αυτό γίνεται ανάγκη και πίεση χάνεται ο ενθουσιασμός και η δημιουργικότητα...

Μεγάλη καλημέρα

jf είπε...

Άξια!! Άξια!!
Άντε και ...μητροπολίτισσα...


Ε, όχι και να κλείσεις τα σχόλια... πώς θα σε 'δουλεύω' μετά! :))))

κοπρόγατα είπε...

καλημέρα! :) χαμόγελο για το ποίημα που ειναι απο τα αγαπημένα μου και ευχαριστώ που το εκανες ποστ αρχες της εβδομάδας!

Sophia Kollia είπε...

Εγώ πάλι πολλές φορές σκέφτομαι πως προλαβαίνεις δουλειά και ένα μπλόγκ, που εν πολλοίς , μοιάζει με δουλειά, και δεν μπορεί , και άλλες υποχρεώσεις έχεις. No problem, take your time, and for those who don't understand, i have a very strong vinegard!!!!
Καλημέρα

Απόστολος Σαμπαζιώτης είπε...

όσες φορές κι αν διαβάσω αυτούς τους στίχους, μένω λίγο παραπάνω από ό,τι συνήθως.. "ξένη φορτική"..
εδώ δεν προλαβαίνουμε να απαντήσουμε στα σχόλια θα μου πεις, θα προλάβουμε να σκεφτούμε αν έχει γίνει η ζωή μας ξένη και φορτική; :) και πόσο υπάρχει αυτό στην καθημερινότητά μας χωρίς καλά καλά να το καταλάβουμε; την καλημέρα μου.. και ας πάρει ο καθένας τον χρόνο του!

Unknown είπε...

Καλημέρα καλή μου φίλη
και εκλεκτή
Είναι ο σεβασμός προς
τον διπλανό σου

Αυτό τον σεβασμό
όλοι μας τον μπορούμε
Είναι η προσφορά στον
Άνθρωπο, στον κάθε άνθρωπο
στο κάθε πλάσμα αυτού του κόσμου

Αυτό τον σεβασμό
Ο καπετάνιος ποτέ δεν τον ξέχασε
και δεν τον ξεχνά

Καλό πρωινό
Να είσαι καλά και πάντα
κοντά μας
Φιλιά θαλασσινά

Adamantia είπε...

To αξιζεις αυτο το βραβειο Ροντυ οπως και το να διαβαζει κανείς το μπλογκ σου.Εμενα προσωπικα μ'αρεσουν οι αναρτησεις σου που βαζεις το προσωπικο σου στοιχειο,συναισθημα,αποψη. Να συνεχισεις ετσι και να σου δινει μονο χαρα ότι κι αν κανεις!
Καλη εβδομαδα!

H.Constantinos είπε...

Τα αξίζει τα βραβεία ένα από τα καλύτερα μπλογκ της Ελλάδας, πώς να το κάνουμε!

Μαργαρίτα είπε...

Καβάφης!!! Απίστευτος!!!

Φίλη μου
Η παρουσία σου στο χώρο και μόνο
αρκεί... να μας επισκέφτεσαι μόνο
όποτε σου μένει χρόνος, χωρίς να
αισθάνεσαι άσχημα! Η σκέψη και μόνο
αρκεί, κι εσύ μας έχεις αγκαλιάσει
όλους με τη σκέψη σου.
Το μεράκι που υπάρχει εδώ...
δύσκολα το συναντάμε σήμερα...
κυνήγα τα όνειρά σου καλή μου...

Πράγματι ένα μπλοκ χωρίς σχόλια
είναι μισό...

Καλή χαμογελαστή εβδομάδα :) *****

Γ.Π. είπε...

Ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετωπίζεις τη ζωή, τη τέχνη και τους αναγνώστες σου αρτιστάκι μου σου δικαιολογούν κάθε μικρή "μη τυπική" ανταπόκριση στο εκάστοτε μακρύ και κοντό μας!
Μην αγχώνεσαι καθόλου και συνέχισε την αξιόλογη παρουσία σου στον ιστοκόσμο γιατί σε έχουμε ανάγκη!

librarian είπε...

Περνάω από πολλά blogs αλλά πουθενά δεν βρίσκω τόσο κόσμο και τόσες κουβέντες!
Είσαι κοινωνική και δείχνεις να τ' αγαπάς. Δικαίως όποιο βραβείο.
Σε φιλώ!

Roadartist είπε...

Καλημέρα σε όλους.
Ευχαριστώ όσους αφήσατε τα λόγια ψυχής σας..Μετά από ένα χρόνο στο blogging μπορώ να ξεχωρίζω πλέον καταστάσεις αληθινά συναισθήματα ή απλές φιλοφρονήσεις.

Ένιωσα την ανάγκη να ξεκαθαρίσω μέσα μου και "ανοικτά" κάποιες σκέψεις που είχα, γιατί απλά έτσι λειτουργώ εγώ ως άνθρωπος γενικότερα, οπότε και το blog ως μια προέκταση των σκέψεων και της προσωπικότητας μου λογικό είναι να ακολουθούσε.

Ευχαριστώ για την κατανόηση και για τα ειλικρινή συναισθήματα αρκετών από εσάς.
Συνεχίζουμε λοιπόν αυτή την επικοινωνία με τους ρυθμούς που ξέραμε..

Για να έχει κάτι αξία για μένα και να μη το βαρεθώ, απαραίτητο είναι να υπάρχει αυτό το "μεράκι", αυτό είναι και το βασικό που με κρατά εδώ :)

Δεν μου αρέσουν καθόλου τα σχόλια σε μορφή ανταλλαγής επισκέψεων, αυτό νομίζω έχει ήδη φανεί, αλλά όπως και αν έχει δεν έχει έτσι νόημα. Σχόλια θα αφήνω μόνο όταν, όπου το αισθάνομαι.
Δεν βρίσκω λόγο διαφορετικά..

Ευχαριστώ πολύ, για αυτές τις φορές που το blogging γίνεται πραγματικά δημιουργικό και η επικοινωνία ουσιαστική με λόγια που σπανίζουν σήμερα και συζητήσεις πάνω σε θέματα που τελικά δύσκολα βρίσκεις τόσους ανθρώπους με θετική διάθεση να συμμετάσχουν και λόγο ουσίας.

Ευχαριστώ, να είστε καλά.
Θα επανέλθω αργότερα. Φιλιά.

Μαριλένα είπε...

μ' αρέσει πολυ αυτή σου η ανάρτηση που "εξηγεισαι" και "εξηγεις"
δεν μ' αρέσει να κλείσουν τα σχόλια (χάνεται η επαφή έτσι)

εύχομαι, ολες σου οι Δευτέρες, να ξεκινουν με ποίηση

και σου αφήνω δυο φιλιά!

Angel Vs Life είπε...

xaxa - esto gia mia stigmi i roadartist thymise kati apo angelvslife (giati diaforetika einai poly poly kalyteri) :o)

Side21 είπε...

Όντως δίνει & παίρνει
κανείς μέσω του blogging
Κι εσύ δίνεις περισσότερα απ' ότι παίρνεις.
Σ' ευχαριστούμε ...

Υ.Γ.
Κι αυτό σε βεβαιώ ...
δεν είναι φιλοφρόνηση !!!

Άστρια είπε...

Αστέρι!!

Αγαπημένο:))

Να είσαι καλά, να σκέφτεσαι, να νιώθεις και να γράφεις. Ό,τι θες, όποτε θες. Όλα τα θέματά σου περιέχουν τον Άνθρωπο και τον Πολιτισμό, έχοντας πάντα την αίσθηση του μέτρου, της ουσίας και μία καλλιτεχνική ματιά.

Δίκαια, δίκαια το κάθε βραβείο.

Φιλάκια πολλά φίλη μου:))

Διονύσης Μάνεσης είπε...

"Ανήκω κι εγώ στη χορεία των ανθρώπων που βρίσκουν το στρατό σαν κάτι άχρηστο εντελώωωως...(...)" ( Φ. Δεληβοριάς - απεταξάμην! )

Ενώνω τη φωνή μου στη χορεία των ανθρώπων που βρίσκουν το μπλογκάκι σου ωραίο εντελώωωωωωωως..
και, ως γερο σοφός και έμπειρος
( χρόοοοονια στα μπλογκ) τολμώ να πω πως μπορείς να βρεις τις ισορροπίες σου και να κρατήσεις ό,τι σ' ενδιαφέρει να κρατήσεις από τη διαδικασία του αναρτάν και σχολιάζειν ( Άντε, γιατί κόντεψα να το γράψω "μπλόγκιν" και ποιος τον ακούει μετά τον πάλαι ποτέ δάσκαλο Μπαμπινιώτη..)

Κι ύστερα, βρε παιδί μου, τόσος κόσμος στη σκιά του δέντρου σου ξαποσταίνει, πού να το κόψεις, το έρμο; Φαντάζεσαι ασκεπείς και πλάνητες να αναζητούμε ματαίως στην έρημο του διαδικτύου πλατύφυλλη σκιά;

Αλλά και τα σχολιανά του να τα αφήσεις ως έχουν. Απαραίτητο το σκόρδο στη σκορδαλιά.

Το δε βραβείο, μου λες, γιατί στο έδωσαν στα πορτογαλικά; Ή μήπως βραζιλιάνικα; Μήπως είναι διεθνούς εμβέλειας; Δεν το συμπληρώνουν, τουλάχιστον, με κανένα ταξιδάκι ανάλογο;

Τώρα, για το "όσο μπορείς", του Καβάφη, υπάρχει και το "όπου δεν μπορείς", το Καζαντζάκη, στην Αναφορά στο Γκρέκο. Όσο/όπως το θυμάμαι:Ζητάει από τον παππού του μια συμβουλή ο μικρός. "Φτάσε όπου μπορείς", του λέει ο παππούς. "Δώσε μου μια πιο δυνατή συμβουλή, παππού", ξαναπαρακαλάει. " Φτάσε όπου δεν μπορείς" - ο φοβερός, κρητίκαρος, παππούς.

Τώρα να πηγαίνω κι εγώ, μπας και φτάσω όπου δεν μπορώ...

( Χαμογελαστά στα γράφω. Που σημαίνει με αγάπη. Να σας χαίρεσαι:Το μπλογκ σου κι εσύ είστε δύο πολύ καλά παιδάκια
:-)) )

Τώρ

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Απ'ό,τι είδα, στο προηγούμενό μου σχόλιο περισσέψανε τρία γράμματα. Μάζεψέ μου τα, σε παρακαλώ, φρόντισέ τα, δε θέλω να κρυώνουν, και θα έρθω να τα πάρω.
Πες τους να μην ανησυχούν.

Margo είπε...

Nομίζω ότι αυτή η ιστορία με τα βραβεία, μας έκανε όλους να νιώσουμε την ανάγκη μιας εξομολόγησης προς τους φίλους blogers, για σκέψεις που είχαμε ήδη στο μυαλό από καιρό. Σίγουρα κάνεις σπουδαία δουλειά και όλοι εμείς που σε επισκεπτόμαστε είναι κυρίως γι΄αυτό. Εγώ σε θεωρώ ήρωα που μπορείς και απαντάς σε όλους μας και αφήνεις και σχόλια στα δικά μας. Αν αλλάξει αυτό, που είναι απόλυτα κατανοητό, τότε ας μείνουν κοντά σου όσοι πραγματικά εκτιμάνε εσένα και τη δουλειά σου.
Καλή βδομάδα να έχεις φιλιά:)

VAD είπε...

"...μην την εξευτελιζεις..."
ειναι θέμα αξιοπρέπειας.
Συγχαρητήρια για το βραβείο σ'ένα μπλογκ -σχολείο τέχνης

Δημιουργία είπε...

Το αξιζες το βραβειο και με το παραπανω για τις αναρτησεις που κανεις!

Aspa είπε...

Σοφά τα λόγια του ποιήματος που με αντιπροσωπεύουν απόλυτα. Καλή εβδομάδα!

kostaslogh είπε...

Κάθε σου ανάρτηση είναι μάθημα, τέχνης,πολιτισμού,επικοινωνίας ,ήθους,ψυχής,φέρεσθαι!
Όταν πρωτομπήκα στο μπλόγκ σου ,χάθηκα,στο είπα θυμάμαι.
Δεν πίστευα ότι θα βρείς καιρό,διάθεση να μου ανταποδώσεις την επίσκεψη.
Διαψεύστηκα ,πολλές φορές μάλιστα, κι ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πώς τα προλαβαίνεις!
Εγώ ανεβάζω τρείς-τέσσερις αναρτήσεις το μήνα,έχω καμιά δεκαριά επαφές και δεν τα προλαβαίνω!
Είναι τουλάχιστον αστείο να έχεις και τύψεις από πάνω που.....μας παραμελείς!
Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που
σε έχω στις επαφές μου!
ένα ευχαριστώ είναι το λιγότερο που μπορώ να πω για όσα έχω πάρει απ΄αυτό το μπλόγκ!
Να είσαι καλά κοριτσάκι!!!

rain είπε...

Συγχαρητήρια για το βραβείο αρτιστάκι μου και μην ανησυχείς αν απαντάς μονολεκτικά ή αν δεν προλαβαίνεις. Είμαστε εδώ και είσαι κι εσύ. Επαφή, επικοινωνία, παρε δώσε απόψεων και φωνών, ζωή, ζωή μας, δική μας

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να λειτουργεί έτσι αυτό βρε road... Δηλαδή αφήνουμε μηνύματα σε blog για να αφήνουν και στα δικά μας, κι όχι γιατί αυτό που διαβάζουμε μας κεντρίζει το ενδιαφέρον και θέλουμε να το σχολιάσουμε;;;...

Μη σκέφτεσαι έτσι και μη ζητάς συγνώμη!...

Καλή εβδομάδα :)

phlou...flis είπε...

Εχω γράψει και άλλη φορά πως η αναγνωσιμότητα δεν είναι -ή δε θάπρεπε να είναι- το ζητούμενο στο blogging. Καλοδεχούμενη, όπως και τα σχόλια, αλλά όχι ικανή και αναγκαία συνθήκη για την ύπαρξή του. Οπότε ...no problem.

Roadartist είπε...

@ ILive2LoveMe :..Όταν βγαίνουν συναισθήματα από τα γραφόμενα είναι οτι καλύτερο!! Να είσαι καλά για τα λόγια σου φίλη μου, σε ευχαριστώ. Επίσης καλή σου εβδομάδα!

Roadartist είπε...

@ Δήμητρα : Όποτε μπορούμε ναι, και πάντα με ειλικρίνεια :) Σε ευχαριστώ φιλάκια πολλά!

Roadartist είπε...

@ tovene592 : Έχεις δίκιο και για τις δύο όψεις του νομίσματος που αναφέρεις. Συμφωνούμε tovene, φιλάκια!


@ faraona : να είσαι καλά faraona, αυτό το βραβείο πιστεύω πως όλοι το αξίζουμε. Φιλάκια πολλά, επίσης :)

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : Ηφαιστίωνα είσαι από τα καλύτερα παιδιά αυτό στο έχω ξαναγράψει και το πιστεύω. Μια μεγάλη αγκαλιά σου στέλνω, φιλιά.

Roadartist είπε...

@ Carpe diem : Ότι ακριβώς έγραψες αυτό επιθυμώ! Παρακίνηση για να ..παίρνουμε τους δρόμους και όταν τους παίρνουμε, να κοιτάμε γύρω μας, να σκεφτόμαστε, να μη κοιτάμε απλώς αλλά να βλέπουμε κιόλας!
Θα ήταν χαρά μου αν όποιος περνάει από εδώ να έχει κάτι να "πάρει" και να γεμίζει η ψυχή του με αισιοδοξία .. Αυτό θα μου άρεσε ;) φιλάκια κ ευχαριστώ πολύ!

Roadartist είπε...

@ τα παπούτσια της Dorothy : γίνεται με 'μεράκι' και νιώθω ότι μόνο αν συνεχιστεί έτσι θα έχει νόημα και αξία.. Αρκετές φορές τα ξεχνάμε..Καλή εβδομάδα επίσης! Σε ευχαριστώ.


@ b|a|s|n\i/a : ..πολλά, πολλά φιλιά βασίλη μου :))



@ monaxikoasteri : Να είσαι καλά γλυκιά μου, καλή εβδομάδα ;)

Roadartist είπε...

@ Κόκκινη Ομπρέλα : Είναι και αυτό δείγμα πολιτισμού έχεις δίκιο. Ίσως και μόνο έτσι να ισορροπείς. Σε ευχαριστώ πολύ ομπρελίτσα μου, φιλάκια.


@ Καπετάνισσα : Πολλά ευχαριστώ για τα λόγια σου ουσίας..



@ venceremos : σε ευχαριστώ φίλη μου, είναι χαρά μου να σε βλέπω εδώ να είσαι καλά, φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ Odiporos : Αυτό ακριβώς που αναφέρεις, αν γίνει πίεση και χαθεί το μεράκι, τότε θα χάσουν και οι αναρτήσεις και δε θα έχει νόημα πλέον. Πολύ σε ευχαριστώ για τα λόγια σου, για την σκέψη και τα συναισθήματα.

Roadartist είπε...

@ JamanFou :..μητροπολίτισσα;;; Βρε jfm σαν κατάρα ακούστηκε αυτό :))



@ κοπρόγατα : καλησπέρα! :) χαίρομαι γι'αυτό!


@ sofia : Σκέψου Σοφάκι πως για τα περισσότερα από όσα αναφέρω εδώ τα παρακολουθώ κιόλας.. Σπάνια θα αναφερθώ σε κάτι που δε θα το δω. Οπότε δεν γίνεται αλλιώς, ένιωσα την ανάγκη να ξεκαθαρίσω κάπως τη θέση μου, και σε ευχαριστώ για αυτό που γράφεις.

Roadartist είπε...

@ Απόστολος Σαμπαζιώτης : Απόστολε χρειάζεται μεγάλη αυτοσυγκέντρωση και δύναμη για να είσαι εσωτερική ισορροπημένος σήμερα και ικανοποιημένος, χωρίς να αδικείς τους δίπλα σου.. Κάποιες φορές είναι απαραίτητο να βάζεις όρια.. Πολύ σε ευχαριστώ.



@ Sailor : Καπετάνιε μου σε ευχαριστώ πολύ για όσα αναφέρεις, και για τη κίνηση σου. Το εκτιμώ πολύ, Πολλά φιλιά..

Kaveiros είπε...

'Οτι μπορούμε, πρέπει να κάνουμε!!

Roadartist είπε...

@ Adamantia : Αδαμαντία σε ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου. Σε εκτιμώ πολύ το ξέρεις. Πρέπει να μας δίνει χαρά το ότι κάνουμε, διαφορετικά υπό άλλες συνθήκες χάνει ουσία.. Και δεν το θέλω αυτό..φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ H.Constantinos : Κωνσταντίνε μου σε ευχαριστώ. Απλά και ουσιαστικά..




@ Μαργαρίτα : Ευχαριστώ πολύ για όλα όσα έγραψες Μαργαρίτα και για την αλήθεια σου. Φιλάκια.

Roadartist είπε...

@ Καημός: Φίλε Καημέ.. Με τιμούν αυτά τα λόγια πραγματικά.Σε ευχαριστώ πολύ. Καλή εβδομάδα!!




@ librarian : να είσαι καλά librarian, Ευχαριστώ. Καλή εβδομάδα.



@ Μαριλένα : Και εγώ πιστεύω πως χάνει χωρίς σχόλιο κάθε blog. Άλλωστε υποτίθεται αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ατού.. στην επικοινωνία αυτή. Να βάζεις το ποστ και να ανταλλάσσεις απόψεις. Σίγουρα και ο καθένας από εσάς τις περισσότερες φορές κάτι πολύ σημαντικό έχει να αφήσει. Ευχαριστώ για όλα. Φιλιά.

Roadartist είπε...

@ Angel Vs Life : !!!!! Angel τι να σου απαντήσω???? Είχα ανάγκη να τα γράψω..οκ!!! Σε φιλώ!! :))



@ Side21 : Είμαι σίγουρη ότι δεν είναι φιλοφρόνηση και σε ευχαριστώ γι'αυτό πραγματικά πολύ. Φίλε μου Side...ευχαριστώ.

Roadartist είπε...

@ Άστρια : Άστρια μου και εσύ να είσαι καλά. Και πολλά ευχαριστώ για τα λόγια καρδιάς σου.. Χαίρομαι να σε βλέπω στο blog, πολλά φιλάκια.



@ Διονύσης Μάνεσης : Διονύση με ένα χαμόγελο διάβασα όλο το σχόλιο σου (και το δεύτερο!!)
Είσαι άνθρωπος φωτεινός..εκτός από το ότι μου φτιάχνεις τη διάθεση με συγκινείς παράλληλα πάντα.. Σε ευχαριστώ για όλα, και τα εδώ και τα εκτός. Αυτό με το ταξίδι δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα.. Μακάριιιιι :)) φιλάκια πολλά, καληνύχτα σου!

Roadartist είπε...

@ Margo : ..τα ένιωσα πολύ έντονα, και θέλησα να τα γράψω. Ξέρεις έπιασες ακριβώς αυτό που αισθάνομαι και ήθελα να περάσω. Πως τελικά αυτό που λες είναι το πιο σημαντικό ότι αξία έχει όποιος περνάει από εδώ να περνάει γιατί αληθινά το θέλει και κάτι έχει να πάρει.. και να δώσει..και όχι για κάποιο άλλο λόγο.
Αυτό ακριβώς θέλω και αυτό ήθελα να πω. Σε ευχαριστώ πολύ margo.

Φωτεινή S είπε...

...Όσο μπορείς...
Δεν είναι υποχρέωση, είναι ευχαρίστιση!
Συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτηση σου στο γενικό σχόλιό σου.
Ειδικά αυτό το: "Δεν μου αρέσουν καθόλου τα σχόλια σε μορφή ανταλλαγής επισκέψεων, αυτό νομίζω έχει ήδη φανεί, αλλά όπως και αν έχει δεν έχει έτσι νόημα. Σχόλια θα αφήνω μόνο όταν, όπου το αισθάνομαι.
Δεν βρίσκω λόγο διαφορετικά.."

Προφανώς και δεν υπάρχει υποχρέωση να απαντήσεις στα αυτονόητα ενός σχολίου. Χάνεις τον χρόνο σου χωρίς να προσφέρεις τίποτα στον εαυτό σου ή στον σχολιάζοντα (εκτός ίσως από την προφανή ικανοποίηση ότι είδες το σχόλιο του?!) Το σαβουάρ βιβρ των blogs δεν συμφωνεί, βέβαια, μαζί μου αλλά εγώ το έχω λίγο πρόβλημα

Roadartist είπε...

@ VaD : Θέμα αξιοπρέπειας vad μου όπως το λες. Είναι σημαντικό να μη χάσεις την ισορροπία σου και να μπορείς να βάζεις όρια. Σε σένα αξίζουν περισσότερα..για ότι κάνεις μακρυά..Σε ευχαριστώ πολύ. Καληνύχτα.



@ Δημιουργία : Δημιουργία μου σε ευχαριστώ πολύ για τη σκέψη και τη κίνηση σου. Με συγκίνησες, το εκτιμώ πολύ. Να είσαι πάντα τόσο δημιουργική .. Πολλά φιλιά. Πολλά Ευχαριστώ.

Roadartist είπε...

@ Aspa : Σοφά ναι, καλή εβδομάδα Άσπα!!



@ kostaslogh : Κώστα σε όσα έγραψες στο σχόλιο σου, το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να σου στείλω μια μεγάλη αγκαλιά. Έστω έτσι διαδικτυακή. Ευχαριστώ πολύ φίλε μου.


@ rain : και σε σένα rain!! Έχεις δίκιο είναι επικοινωνία και είναι όμορφη και ουσιαστική μόνο όταν είναι αληθινή. Διαφορετικά δεν έχει αξία, νόημα, διάρκεια.



@ Δενδρογαλή : Ακριβώς αυτό εννοώ Δενδρογαλή μου.. Δεν το έχω κάνει αυτό και δεν πρόκειται να το κάνω. Συμφωνώ σε όλα όσα έγραψες.

Ερατώ είπε...

Bresson, Καβάφης και Roadartist με λόγια που αγγίζουν την καρδιά.
Καλό σου βράδυ.

Roadartist είπε...

@ phlou...flis : Έχεις δίκιο. Το σημαντικό είναι να βρίσκεις εσύ νόημα και αξία σε αυτό. Είναι να σου αρέσει αυτό που κάνεις, να το κάνεις με μεράκι και κέφι. Αν χαθεί αυτό, τότε για μένα απαξιώνεται η όλη διαδικασία. Συμφωνώ.




@ Kaveiros : έτσι ακριβώς καβείρε!!

Roadartist είπε...

@ Φωτεινή S : Φωτεινή μου ευχαριστώ. Το σίγουρο είναι πως αναπτύσσονται σχέσεις και επικοινωνία.
Αλλά κάπου πρέπει να θέτεις τα όρια σου, γιατί ο χρόνος δεν είναι άπειρος..και είναι κακό να τον χάνεις κ από άλλα πράγματα. Ίσως μάλιστα κάπου όλο αυτό να σου κόψει τη δημιουργικότητα τόσο από τις αναρτήσεις.. που για να είναι νομίζω δημιουργικές πρέπει να είσαι ανοικτός στη ζωή, να διαβάζεις, να βγαίνεις ..να ..ζεις..
Έτσι το νιώθω αλληλένδετο. Και έτσι το θέλω.. θα δούμε λοιπόν.

Roadartist είπε...

@ Ερατώ : :)))))) Πολλά ευχαριστώ καλό σου βράδυ Ερατώ, φιλιά..

kioy είπε...

Υπέροχη ανάρτηση αγαπτή μου...
Το προκείμενο ποίημα είναι επίσης αγαπημένο. Άλλωστε κοσμεί και την ταπετσαρία στο δικό μου blog...

Σμμερίζομαι απολύτως όσα λες για την Τέχνη, για την ανάγκη ενός διαφορετικού τρόπου ζωής. Πιο αισθαντικού, πιο συνειδητοποιημένου, πιο εσωτερικού! Ήθελα απλά να δηλώσω το άγγιγμα της ανάρτησης σου, προσφέροντας μου απλόχερη ανακούφιση βρίσκοντας και τις δικές μου (φτωχότερες) σκέψεις μέσα σε αυτήν!

Την καληνύχτα μου...

Σοφία είπε...

Τέλειος ο Καβάφης και πάντα διαχρονικός!
Μην νιώθεις ενοχές που δεν προλαβαίνει να περάσεις απ' όλους μας! Όλοι έχουμε πράγματα εκτός blog, που πολλές φορές μας απασχολούν περισσότερες ώρες... Ευτυχώς!!!
Καλό βράδυ roadartist!

Artanis είπε...

Όσο μπορώ κι εγώ, όσο μπορέις κι εσύ, όσο μπορούμε όλοι μας...Σε φιλώ, καλλιτέχνιδά μου...Καλημέρα...

Dee Dee είπε...

Αρτιστα μου

πολυ καλα εκανες και μας ξαναεβαλες τον Καβαφη. Αν το βαζεις και μια φορα το μηνα, καλο θα μας κανει :)

Αυτα τα blog για αλλο λογο ανοιξαν και αλλου κατελληξαν. Και δε μιλαω για το δικο σου φυσικα :)

Την πρωτη φορα που δεν απαντησα σε σχολια το εκανα δειλα δειλα. Λες να ειναι αγενεια;; Αναρρωτηθηκα......μπααααα, οσο αγενεια ειναι να παρεξηγηθει καποιος αν δεν απαντησω :)

Και το κανω καποιες φορες πλεον, χωρις τυψεις :) Ειναι τοσο μικρη η ζωη για να την δυσκολευουμε...."Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις..."

Αξιζεις πολλα βραβεια για τον τροπο σκεψης σου, για την ομορφη καρδια σου :)

xxxxx

"ζαχαρούλα.." είπε...

σου αξίζουν πολλά βραβεία... έχεις ένα από τα καλύτερα blog!!! δηλώνω θαυμάστρια.. και υποκλίνομαι!!!

σε φιλώ....

ΥΓ: συμφωνώ με την άποψη σου περί blog!!!

Roadartist είπε...

@ david santos : Thank you ;)




@ kioy : Χαίρομαι που αισθάνεσαι τα ίδια.. Καλώς ή κακώς ο χρόνος μας δεν είναι άπειρος και εγώ πιστεύω και προσδοκώ στον "ποιοτικό" χρόνο με λίγους και καλούς. Το ποίημα από τα πλέον αγαπημένα μου..εκφράζει έντονες σκέψεις μου. Ναι η Τέχνη είναι αυτό ακριβώς, έτσι πρέπει να είναι.."πιο συνειδητοποιημένου, πιο εσωτερικού!" Σε ευχαριστώ!

Roadartist είπε...

@ Σοφια : Σοφία σε ευχαριστώ. Μόνο όπως αισθανόμαστε, αυτό έχει αξία. Διαφορετικά χάνει έτσι νιώθω.. Σε φιλώ, καλημέρα σου!


@ Artanis : Όσο μπορούμε όλοι μας έτσι ακριβώς artanis μου, να είσαι καλά, πολλά φιλιά.



@ Dee Dee : Deedee μου πρέπει να είναι η 3η φορά που ποστάρω αυτό το ποίημα και αν το ξανανιώσω θα το βάλω και πάλι..


Δεν έχει πάει κάπου αλλού το blog από εκεί που ήθελα, απλά υπήρξαν τελευταία στιγμές που αισθάνθηκα πίεση και αυτό δε μου άρεσε καθόλου. Διάφορες καταστάσεις, που δεν είναι να γράφονται εδώ, με έκαναν να νιώθω έντονα πως θέλω να μείνω αμέτοχη και εκτός από καθετί ψεύτικο ή διαφορετικό από εμένα. Είμαι αληθινή και γι'αυτό ήθελα να γράψω όλα όσα σκέφτομαι.
Ελάχιστες φορές δεν έχω απαντήσει σε σχόλια, ίσως να έρθει η στιγμή που να πρέπει και να το κάνω, πάντα αναλόγως πως θα αισθανθώ. Σίγουρα είναι καλό που το αναφέρουμε, μόνο ότι νιώθεις πραγματικά έχει αξία να κάνεις.
Και αυτό με τις ανταποδόσεις που γράφω στο γενικό σχόλιο είναι βασικό για μένα.
Ευχαριστώ για τα λόγια σου, να είσαι καλά, σε φιλώ.


@ "ζαχαρούλα.." : ..σε ευχαριστώ γλυκιά μου ζαχαρούλα :) Χαίρομαι που συμφωνείς στα περί blogs φίλη μου, πολλά φιλάκια, να είσαι πάντα καλά..

Eulie Aeglie είπε...

Είναι χρήσιμη η μοναχικότητα. Το εκτός συναναστροφών. Ακόμα και στην καλύτερη παρέα, κάποτε θα πεις όχι. Όχι γιατί δεν σου αρέσει πια. Αντίθετα. Αλλά να, έχεις ανάγκη να στραφείς για λίγο μέσα σου. Να παρακολουθήσεις τις εσωτερικές σου διαδικασίες. Είναι πολύ σημαντικό να μη συμβαίνουν τα πράγματα εκεί μέσα ερήμην μας.

kostaslogh είπε...

Τι άλλο να ζητήσω Θεέ μου;

βιολιστης στη στεγη είπε...

Αυτό είναι το "τίμημα" ενός αναγνωρισμένου και κοινά αποδεκτού μπλογκ. Μαζεύει πάρα πάρα πολλά σχόλια, "απαιτεί" όλο και περισσότερο χρόνο απο τον δημιουργό του... Ευχάριστο απο τη μία, αγχωτικό απο την άλλη!
Μοίρασε τον χρόνο σου όπως εσύ νομίζεις καλύτερα γλυκειά αρτίστα, δεν πιστεύω πως κανείς θα σου θυμώσει, ο προσωπικός σου χρόνος εξάλλου είναι ο πρωτεργάτης για τα ωραία που μας προσφέρεις!
Καλό βράδυ!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ.ΤΟ ΑΞΙΖΕΣ.ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΑΣ.

Roadartist είπε...

@ Aeglie : Σίγουρα έτσι είναι Αίγλη, αυτό είναι προσωπικά στάση ζωής για μένα. Φιλάκια πολλά.



@ kostaslogh : Χαχα είσαι φοβερός Κώστα πολλά, πολλά φιλάκια!!!!!

Roadartist είπε...

@ βιολιστης στη στεγη : Κανένα άγχος καλή μου βιολίστρια ;)
Το blog είναι χόμπι, υπερτερούν τα θετικά για μένα και πολλά πράγματα που συμβαίνουν καθημερινά αλλά δεν φαίνονται εδώ οι περισσότεροι δεν τα γνωρίζετε.

Δεν θα το κρατούσα αν δεν μου άρεσε η επικοινωνία μας. Απλά επειδή έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες σχέσεις, έστω και σε αυτή τη μορφή τους, ήθελα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.
Άλλος ίσως να μην έμπαινε καν σε αυτή τη διαδικασία. Σε ευχαριστώ πολύ.


@ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS : Να είσαι καλά φιλαράκο μου πολύ σε ευχαριστώ. Πάνω από όλα πολιτισμός είναι να σέβεσε τον εαυτό σου και τον διπλανό σου. Από αυτό ξεκινούν όλα. Και δυστυχώς μερικές φορές οι πρώτοι που το ξεχνάνε αυτό είναι οι άνθρωποι του πολιτισμού, φιλάκια !!

museum είπε...

Είναι αξιοθαύμαστος ο αριθμός των σχολίων και των επισκεπτών σου. Όλοι αυτοί έχουν μία διαίσθηση και είναι η μεγαλύτερη ευχαρίστηση για σένα υποθέτω. Να σου πω ζηλεύω τη δημοφιλία σου, που είναι ουσιαστική γιατί στηρίζεται σε ανταλλαγή σκέψεων και αισθημάτων.

Μου άρεσε αυτό που είπες για τον πολιτισμό. Δεν είναι μόνο η Τέχνη αλλά και η εργασία ακόμα πιο πολύ. Θα σε παρέπεμπτα στο post μου που γράφω σχετικά. Διάβασε μέχρι τέλους.
http://museum23.blogspot.com/2008/11/blog-post_24.html

Να είσαι καλά και καληνύχτα!

museum είπε...

Το υστερόγραφο να διαβάσεις μόνο του παρακάτω:
http://museum23.blogspot.com/2008/12/blog-post.html

Αυτό είναι στο θέμα μας. Το άλλο δεν αναφέρει κάτι σχετικό. Βέβαια το διαβάζεις αν θέλεις.

Γεια σου.

leondokardos είπε...

Απόλυτα κατανοητή και σεβαστή η θέση σου.Γράφε όποτε σου μενει χρονος, έτσι όπως νιώθεις,δίχως άγχος, εαν και όταν σε ευχαριστεί.
Και δε πειράζει εαν δεν απαντάς στα σχόλια του καθενός μας ή δε μας διαβάζεις.
Η προσφορά σου με τα ποστ σου είναι ανεκτίμητη. Και πολύ καλά κάνεις και αφοσιώνεσαι στα θέματα πολιτισμού. Λείπουν τέτοια παραδείγματα.
Αρτιοστάκι, "όσο μπορείς" και με μην ανησυχείς, εδω είμαστε και μένουμε....

Dr. Feleki είπε...

Δεν θα σχολιασω ολη την αναρτηση ειναι ομορφη, και σηκωνει και αρκετη κουβεντα ομως. Απο την αλλη ισως δεν ειναι το καταλληλοτερο μερος εδω. Και δεν τα πηγαινω (αληθεια λεω) καλα με την "γραπτη" συζητηση....

Παντως οσον αφορα τις ... απουσιες σου εννοειται οτι δεν τιθεται καν θεμα. Απλα ενα κλικ και περναμε απο εδω να δουμε αν ο καλλιτεχνης... επεστρεψε :)

Και οταν επιστρεψει εδω θα μας βρει.

Καλησπερες.

dyosmaraki είπε...

Τρυφερά τα λόγια σου καλή μου καλλιτέχνιδα. Η καρδιά σου είναι δοσμένη στον πολιτισμό, τα βήματά σου όλο σου το είναι.
Μη ζητάς συγγνώμη για τις απουσίες σου από τα άλλα blogs αφού δεν υπάρχει ουσιαστικά απουσία. Είσαι πανταχού παρούσα, στην καρδιά μας και στη ματιά μας.
Είτε σχολιάζουμε είτε όχι, είμαστε κάπου εδώ και ξεζουμίζουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την πληροφόρηση που απλόχερα μας προσφέρεις, αλλά και τις σκέψεις σου και τα συναισθήματά σου.
Συνέχισε όπως ξέρεις, εκεί που θα αφήνεις τον ίσκιο σου θα στεκόμαστε και θα σε ακολουθούμε...

dyosmaraki είπε...

ΥΓ. Συγχαρητήρια για το βραβείο, όχι ένα αλλά πολλά βραβεία αξίζεις για την προσφορά σου στον πολιτισμό.

Roadartist είπε...

@ museum : Thanks museum, θα διαβάσω το κείμενο που παραπέμπεις με τη πρώτη ευκαιρία! να είσαι καλά καλό απόγευμα!



@ Βρασίδας ο Κάφρος : Σε ευχαριστώ Βρασίδα για τα λόγια σου. Απλά θέλησα να γράψω όσα αισθάνθηκα για όσους με αισθανθούν :))) Με ένα κλικ βρισκόμαστε όντως :) Καλό βράδυ, καλησπέρα!

Roadartist είπε...

@ dyosmaraki : Τι όμορφα λόγια και συναισθήματα dyosmaraki και τι πιο σημαντικό από το να διαβάζεις τέτοια λόγια μετά από μια κουραστική ημέρα. Πολύ σε ευχαριστώ πραγματικά. Καλό βράδυ.

Olga είπε...

Εχοντας άφθονο χρόνο σήμερα στην διάθεση μου,σταθηκα,κάνοντας πολλά κλικ! στο σημείο που λες [πολιτισμός δεν είναι μόνον μουσεία].Μα ακριβώς αυτη είναι η αλήθεια!Εχουμε χάσει την αυθεντικότητα μας σαν νεοέλληνες,έχουμε γεμίσει την καθημερινότητα μας με ξενόφερτα ήθη και έθιμα, και γενικώς αν ανοίξεις την τηλεόραση θα καταλάβεις τι εννοω!Οσο για τα σχόλια ,είναι νομίζω ένας απο τους λόγους που κρατάει ζωντανο το μπλοκ!Θα τα ξαναπούμε σύντομα!!..Σε χαιρετώ...

Related Posts with Thumbnails