19 Ιανουαρίου 2009

Εθελοντισμός.. 'έργο πολιτών'..


Αν περάσατε το Σαββατοκύριακο από το Μετρό του Συντάγματος, πιθανόν να είδατε την φωτογραφική έκθεση "Κλικ στον Εθελοντισμό"..Ήταν η τρίτη χρονιά που διοργανώθηκε.., με σκοπό να τιμήσει την πορεία του εθελοντικού κινήματος στην Ελλάδα.. Όλες οι φωτογραφίες απαθανάτιζαν έργα πολιτών και αποτυπώναν την προσφορά προς το συνάνθρωπο.. 
Έτυχε να περάσω από το σημείο και φωτογράφισα μερικές από αυτές για να τις μοιραστούμε..Αν κλικάρετε πάνω τους μεγαλώνουν..

Φωτεινές εξαιρέσεις συνανθρώπων μας.. 
Μπορούμε να τους μιμηθούμε..
..Άνθρωπος και ζώο .. μία αγκαλιά.. 
..Ελλάδα ζώνη ελεύθερη από μεταλλαγμένα.. 
..αφιερωμένη μέρα στον μικρό Άλεξ..
Εθελοντές αρχαιοτήτων..
Αγγείο Πρωτοβυζαντινών χρόνων βλέπει και πάλι το φως του ήλιου. 
..δύτες εθελοντές σε έρευνα προιστορικού ναυαγίου..
..μεταφορά τραυματία σεισμού από την Ελληνική ομάδα Διάσωσης..
Απελευθέρωση Τυτώς έξω από τα Γιάννενα.. Φτερούγισμα προς τον ουρανό, επιστροφή στη φύση, αποκορύφωμα προσφοράς..
Η τέχνη με το προνόμιο να συνδέεται ήδη από το όνομα της με τις Μούσες, συνοδεύει τον άνθρωπο σε όλη τη διαδρομή της ζωής του από τα πρώτα του βήματα..
Η εθελόντρια της φωτογραφίας κάνει πράξη την πίστη ότι τα συναισθήματα που μπορεί να χαρίσει το πεντάγραμμο αξίζει/πρέπει να τα γεύονται όλοι οι άνθρωποι..
..Διάσωση ορειβάτη στον Όλυμπο..
..ένα μικρό κοριτσάκι μαζεύει σκουπίδια από την παραλία...
Εθελοντές επί τω έργω.  Στόχος η θεραπεία του αναβάτη 
μέσα από την συνύπαρξη με το άλογο.

More info : κλικ στο Έργο Πολιτών.

94 σχόλια:

librarian είπε...

Όμορφη ανάρτηση! Είναι τόσα που μπορούμε να κάνουμε και γιατί δεν κάνουμε τίποτα; Από κάτι απλό, πολύ απλό μπορεί να γίνει κάτι όμορφο, πολύ όμορφο.
Δεν την είδα την έκθεση και ούτε την ήξερα.
Πάντα μας κρατάς ενήμερους.
Καλό βράδυ και καλή πολύ καλή εβδομάδα.

Side21 είπε...

Έστω κι από μακρυά
δε μπορώ παρά να θαυμάσω
τη δουλειά της οργάνωσης ...
Είναι ένας τρόπος να ενημερώνονται
όλοι για τον εθελοντισμό και να
παρακινούνται για συμμετοχή ...
Αν τό 'ξερα έγκαιρα θα μπορούσα να
στείλω φωτογραφικό υλικό απ' την πλούσια
δράση των εθελοντών του χωριού μου και
κύρια του Εθελοντικού Πυροσβεστικού
κλιμακίου ...
Καλή σου βδομάδα ...

Δήμητρα είπε...

Eυτυχώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι,για να κάνουν τα αυτονόητα.Αυτά που θα πρεπε να υπάρχουν,να μεριμνάει το κράτος,η πολιτεία,το ανθρώπινο της πρόσωπο....
Όμορφη η ανάρτηση σου Καλλιτέχνιδα...Να μας θυμίζει...

tovenito είπε...

δυστυχώς δεν μπορώ να πω κάτι επί της ουσίας διότι δεν έχω υπάρξει ποτέ εθελοντής αν και το έχω σκεφτεί ορισμένες φορές. δυστυχώς είναι λίγο πολυτέλεια, αφού αμοιβόμενες δουλειές δεν μας καλύπτουν πια τα προς το ζην..
perdono! che bella canzone!

Μαριλένα είπε...

θαυμάζω τον εθελοντισμο, ιδιαίτερα στην Αιγινα, οπου βλεπουμε τους εθελοντές στο καταφύγιο για τα άγρια ζώα και πουλιά, αλλά και τους άλλους, στη στέγη των ζωων, να κάνουν έργο ζωής!

η δική μας προσφορά, ειναι στις παραλιες: μαζεύουμε τα σκουπιδια.

πολύ καλη η ανάρτηση καλλιτέχνιδα μου.
φιλιά και καλη βδομαδα!

b|a|s|n\i/a είπε...

μοιάζει "παρεξηγημένος" ο εθελοντισμός γιατί, όπως είπε και η δήμητρα, οι περισσότερες πρωτοβουλίες τους είναι για πράγματα αυτονόητα που θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει το κράτος. ευτυχώς που υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι που μας θυμίζουν ότι μερικά πράγματα δεν είναι τελικά τόσο αυτονόητα.

ILive2LoveMe είπε...

Όμορφη ανάρτηση με ένα κλικ στις ψυχές μας :) Να είσαι καλά γλυκιά μου! Φιλιά πολλά.

venceremos είπε...

καλησπερα.το 2005 την πρωτοχρονια ημουν μαζι με τις κορες μου στο Νυμφαιο εθελοντρια στον Αρκτουρο. καταπληκτικη εμπειρια.
φιλια Καρυστινά

ritsmas είπε...

Χαιρομαι πολύ για την ανάρτηση. Η Ελένη Λαμπαδαρίου, ενεργό μέλος της ομάδας είναι φίλη μου. Γνωριστήκαμε σ ένα ταξίδι στη Φαράφρα της Αιγύπτου, όταν εγκαινιάσαμε με το ΥΠΕΞ ένα νηπιαγωγείο για τα παιδιά του χωριού. Μου μίλησε για τη δουλειά που κανουν στον ομιλο και ομολογώ, όντας λίγο εκτός, εντυπωσιάστηκα. Χαιρομαι λοιπόν που μια μπλογκερ παρουσιαζει αυτή τη δουλειά μέσα στο χάος της ακατάσχετης και φτηνής πολιτικολογίας.
σε φιλω
ριτς

Margo είπε...

Μετά από το καταιγισμό φωτογραφιών αγριότητας, θανάτου, πόνου που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό, αυτές έρχονται να μας θυμήσουν ότι υπάρχουν και άνθρωποι και μάλιστα ενεργοί!! Πολλά φιλιά...

Ανώνυμος είπε...

λες η δυσκολία και η δυστοκία των ημερών να μας βγάλει από το θεόρατο "εγώ" που μέσα του κρυφτήκαμε;;

μακάρι και μπράβο σου για τα όμορφα που πάντα μας φέρνεις!!

Ανώνυμος είπε...

O εθελοντισμός μακρυά από συμφέροντα και όσο πιο ανεξάρτητος μπορεί να είναι... είναι το ζωτικότερο κύταρρο της κοινωνίας μας.

I know.. I am

Roadartist είπε...

@ librarian : Καλημέρα! Το να δούμε αυτούς τους ανθρώπους, νομίζω πως εκτός από το ότι τους οφείλουμε το θαυμασμό μας.., μπορούνε να γίνουν πρότυπα για όλους μας.. Και ναι τελικά μια τέτοια πράξη μπορεί να ξεκινήσει από κάτι απλό..κ ίσως προσιτό σε όλους. Καλή εβδομάδα!

Roadartist είπε...

@ Side21 : Στη Σάμο έχετε κάνει φοβερή δουλειά.. Μου έχει πει και η Στέλλα σχετικά με τη δράση των εθελοντών. Πραγματικά σας αξίζουν συγχαρητήρια! Εκεί που το κράτος δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες, ο πολίτης παίρνει τη κατάσταση στα δικά του χέρια..

Roadartist είπε...

@ Δήμητρα : Ευτυχώς ναι.. Δυστυχώς υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε αρκετούς τομείς..Π.χ. ας θυμηθούμε την βοήθεια των εθελοντών δασοπυροσβεστών κατά τις πυρκαγιές των προηγ. ετών.. Να είναι καλά όλοι τους..

Roadartist είπε...

@ tovene592 : καταλαβαίνω τι εννοείς, είναι δύσκολο σε τέτοιες εποχές.. Όμως το εκπληκτικό είναι πως αρκετοί άνθρωποι που επιλέγουν να ασχοληθούν με τον εθελοντισμό οι ίδιοι έχουνε οικογένειες, εργασία, πολυάσχολες ζωές, αλλά κάτι τους ωθεί σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα να βοηθήσουν και να δώσουν κάτι.. Νομίζω πως γι'αυτό αξίζουν αφιερώματα και το θαυμασμό μας..

Roadartist είπε...

@ Μαριλένα : Και εγώ τον θαυμάζω Μαριλένα, και η δική σας προσφορά δεν είναι καθόλου αμελητέα. Και είναι κάτι που μπορούμε όλοι να το κάνουμε από μόνοι μας.. δίχως να συμμετέχουμε σε οργανωμένες ομάδες.. Καλή εβδομάδα, φιλάκια!

Adamantia είπε...

Στη χωρα του "για ολα φταιει το κρατος" ειναι οαση οι οργανωσεις για τον εθελοντισμο.Εχει γινει προοδος βεβαια αλλα εχουμε δρομο ακομα.Καλη εβδομαδα ροντυ!

Roadartist είπε...

@ b|a|s|n\i/a : Το κράτος δεν μπορεί σίγουρα να μεριμνήσει.. για πολλά θέματα, δυστυχώς..
Ευτυχώς που υπάρχουν σίγουρα αυτοί οι άνθρωποι, και το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αφιερώσουμε λίγο από το χρόνο μας να ενημερωθούμε, να τους θαυμάσουμε..Υγιείς πρότυπα όλων.. Είδες τελικά υπάρχουν εξαιρέσεις ;)

Roadartist είπε...

@ ILive2LoveMe : Σε ευχαριστώ πολύ ilive2loveme, κλικ στις ψυχές! Έτσι ακριβώς.. Κάθε φωτό και ένα άλλο μάθημα ζωής! Και εσύ να είσαι καλά, καλημέρα! Φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ venceremos : ΜΠΡΑΒΟ Venceremos πρέπει όντως να ήταν καταπληκτική εμπειρία! Δε το συζητώ.. Έχω ακούσει για τη προσπάθεια που γίνεται εκεί.. Ωραία, φιλάκια!

nikiplos είπε...

Καλημέρα... πραγματικά όμορφη ανάρτηση...

Ειδικά σε μια χώρα σαν την Ελλάδα όπου υπάρχει πραγματικό έλλειμα της επίσημης πολιτείας και του κοινωνικού κράτους, ίσως ο εθελοντισμός να είναι μια ανάσα ζωής πάνω στην κόλαση της καθημερινότητας...
φιλιά

Roadartist είπε...

@ ritsmas : Να είσαι καλά Ρίτσα σε ευχαριστώ πολύ. Από τη στιγμή που βρέθηκα στην έκθεση, σκέφτηκα πως θα ήταν όμορφο να τα ποστάρω, να τα δουν κ όσοι ίσως πέρασαν αλλά δεν στάθηκαν μέσα στη βιασύνη να θαυμάσουν το έργο των ανθρώπων.. Και μάλιστα σε μια εποχή που τόσο διψάμε για αυτές τις φωτεινές εξαιρέσεις.. Καλό είναι να εστιάζουμε και στα καλά, που τελικά υπάρχουν.., απλά δεν 'φωνάζουν'..
Ίσως και να παραδειγματιστούμε από όλους αυτούς τους ανθρώπους..και να τους μιμηθούμε κ εμείς.. Καλημέρα!

Roadartist είπε...

@ Margo : Ακριβώς αυτό! Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που θυσιάζουν το χρόνο τους (!!), μερικές φορές προσφέρουν εθελοντικά ακόμη και με κίνδυνο της ζωής τους (!!) και όμως τα φώτα δεν πέφτουν πάνω τους όσο θα έπρεπε.. Τι κρίμα, πόσα έχουμε να πάρουμε από τον καθένα από αυτούς.. Μια ξεχωριστή ιστορία ξεπηδά από κάθε εικόνα, από καθένα από αυτούς..

KaLLinaki είπε...

Υπέροχο μήνυμα έδωσες σήμερα!
Να μας δείνεις συχνά τέτοια "τσιμπιματάκια", που μας ξυπνάνε από το βόλεμα!
Και δεν είναι απαραίτητα μέσα από οργανώσεις...να το κάνουμε πράξη στην καθημερινότητά μας, μπορούμε;
Το χέρι βοήθειας στον ηλικιωμένο, η ανακύκλωση, ένα τηλέφωνο στην φιλοζωική για το ταλαιπωρημένο γατάκι στον δρόμο. Άντε να το βάλουμε στο πρόγραμμα, μια καλή πράξη την ημέρα και θα πάμε παραπέρα!!! ;-)

Roadartist είπε...

@ nyxterino : Δε ξέρω φίλη μου, μακάρι.. Να είσαι καλά, μου αρέσει να μοιράζομαι ότι καλό βρίσκω μαζί σας.. Πολλά φιλάκια στην όμορφη πόλη σου..

Roadartist είπε...

@ Odiporos : Έτσι ακριβώς..!! Ας σκεφτούμε τι ομορφιά κρύβει κάθε μια φωτο, τι μηνύματα. Μια κοπέλα παίζει κιθάρα σε ένα μικρό άρρωστο κοριτσάκι, και το βλέπεις εκείνο αμέσως να τραγουδά και να παρασέρνεται από τη μουσική.. Τι ομορφιά! Να είσαι καλά!!

Roadartist είπε...

@ Adamantia : Είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με άλλες χώρες ακόμη και σε αυτό.. Μήπως θα έπρεπε να υπήρχε περισσότερη ενημέρωση? Σίγουρα έχουμε δρόμο όπως τα λες.. Καλή εβδομάδα!!

Roadartist είπε...

@ nikiplos : Να είσαι καλά nikiple μου, ο εθελοντισμός είναι πραγματικά μια ανάσα, όπως και οι φωτογραφίες της έκθεσης να μας υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι. Να είσαι καλά nikiple μου, πολλά φιλάκια!!

Roadartist είπε...

@ KaLLiNOn : Ότι μου μετέδωσαν σας μετέφερα! Απλά αυτό! .. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, πως αν κάποιος δεν έχει το χρόνο να συμμετάσχει οργανωμένα σε μια εθελοντική ομάδα, μπορεί άνετα να το κάνει πράξη στην καθημερινότητα του.. Τα παραδείγματα που αναφέρεις είναι εξαιρετικά !!!!

"μια καλή πράξη την ημέρα και θα πάμε παραπέρα" Ωραίο ;)

Sophia Kollia είπε...

Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω κάπου, αλλά ούτε υποδομή έχουμε ούτε χρόνο..δυστυχώς!
Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί που βοηθάνε πιά.
καλημέρα

Hfaistiwnas είπε...

Καλησπέρα! Ωραίες φωτό Roadartist μου! Έργων πολίτων και όλων έπρεπε να είναι! Να παίρνουμε μαθήματα..

Ανώνυμος είπε...

δεν είχα την παραμικρή ιδέα για την έκθεση, αλλά μπορώ να πω ότι η ιδέα ήταν πολύ καλή. εξαιρετική παρουσία, υπέροχες οι φωτό σου. να 'σαι καλά που μας ενημερώνεις για τα δρώμενα. φιλιά πολλά!

Fegia είπε...

Καλή εβδομάδα φίλη μου.
Βλέποντας στη φωτό τον υπεύθυνο της Ορνιθολογικής εταιρείας (αν δεν απατώμαι), τον θυμάμαι σαν φοιτητή να κινείται στην πόλη της Θεσσαλονίκης πάντα με ένα ποδήλατο και μια μάσκα προστασίας από τα καυσαέρια στο πρόσωπο.
Ένας συνεπής οικολόγος με μεγάλη προσφορά.
Δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομά του...

Καλό μεσημέρι

Ιορδανίδου Όλγα είπε...

Πολύ όμορφη και ελπιδοφόρα ανάρτηση.Παρακολουθώ τα τελευταία χρόνια και μια άλλη γιορτή του εθελοντισμού που γίνεται στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου.Κάθε φορά με τα πιτσιρίκια μαζί που ρωτούν.Και αναρωτιέμαι πως αλλιώς θα μπορούσε να εννοηθεί η προσφορά αν όχι ως ανάγκη ανιδιοτελής;Φιλιά

panagiota είπε...

Mου έφτιαξες την χάλια διάθεση που είχα σήμερα με όσα είδα Αρτιστούλα!

Καλή εβδομάδα να έχεις!

Dee Dee είπε...

Η πρωτη μου αυθορμητη αντιδραση παντα στον εθελοντισμο ειναι θυμος. Δεν το ελεγχω. Θυμωνω που για ολα αυτα εχουμε πληρωσει και πρεπει να βρεθουν τελικα εθελοντες να τα κανουν.

Προσπαθω ομως παντα να νικαει η ανθρωπια και να γινομαι οπου ειμαι καλη βοηθος στο καλο.

Ωραια αναρτηση αρτιστα μου!

xxxxxx

Phivos Nicolaides είπε...

Μαίρη, εύγε για τό άρθρο αυτό με τις υπέροχες φωτογραφίες. Θα ΄λεγα καταπληκτικές! Καλή βδομάδα.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Είδες οι πολίτες θαύματα που κάνουν όταν σωστά συνεργάζονται;
Καλή σου εβδομάδα!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Άστρια είπε...

Δεν το ήξερα, μπράβο που το ανέδειξες!
Το καλό δεν χάθηκε και είναι πολύ δίπλα μας, δυστυχώς αθόρυβο, τόσο, που να περνά απαρατήρητο.

Ακούραστη, ανεξάντλητη roadartist μου, φιλάκια πολλά, καλή εβδομάδα:))

Βλέπω μεγαλύτερη ευκρίνεια στις φωτογραφίες ή κάνω λάθος; κάτι νέο;

Ra Ma είπε...

Πέρασα τη Παρασκευή ...απ΄έξω, από τον δίπλα διάδρομο! Μια παράκαμψη δεν αξιώθηκα να κάνω! Πως καταντήσαμε έτσι να τρέχουμε όλη την ώρα!
Αξιόλογη κίνηση σε όλα τα είπεδα.
Καλή εβδομάδα!!!

A! είπε...

Μπράβο στους εθελοντές! μπράβο και σε σένα! Την καληνύχτα μου!

κυπ walking είπε...

Αξιοθαύμαστες για το έργο τους πολλές ομάδες εθελοντών, όπως και για την αυτοκυριαρχία τους απέναντι σε...επισήμους και επωνύμους που τους συνδράμουν όσο χρειάζεται για να παρθούν κάποια ολιγόλεπτα πλάνα.
Συγχαρητήρια για το πόστ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ.

Δημιουργία είπε...

Μου αρέσει πολύ που από το Blog σου μπορούμε να ενημερωθουμε για πολλα και διαφορα θεματα!

kiki είπε...

Μπράβο τους, μπράβο τους, μπράβο τους! Μακάρι όλος οο κόσμος!!!

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Δεν ξέρω πόσο έχει ειπωθεί - απόψε δεν πρόλαβα να διαβάσω τα σχόλια της ανάρτησης:
Ο εθελοντής (ετυμ"θέλω"..) είναι ο ελεύθερος άνθρωπος, αφού ενεργεί σύμφωνα με τη θέλησή του, μετά από επιλογή του.
Και, για να παραφράσουμε το
Γ. Σαραντάρη, είναι αυτός "που δεν εγκαταλείπει τον αγώνα", που δεν παρτατά "τη ζωή στους ανίδεους", "τις γυναίκες στα φιλιά του ανέμου/και στη σκόνη του καιρού"

Κι επιτέλους, αυτός που δε μεταθέτει την ευθύνη σε άλλους, που δεν περιμένει από τους "φορείς", που δε συμπάσχει απαθώς αλλά που παθιασμένα ποθεί και ενεργεί.

Γιατί πρέπει να περιορίζουμε την έννοια του εθελοντισμού στην ένταξή μας σε οργανώσεις; Χωρίς να το επικρίνω αυτό ( εννοείται! ) θα ήθελα να βλέπω την έννοια του εθελοντισμού να γίνεται προσωπική αντίληψη και στάση ζωής.

Μια μέρα, ένας άνθρωπος, ένας καλλιτέχνης του δρόμου, βλέπει κάτι φωτογραφίες, ευαισθητοποιείται, τις φωτογραφίζει, τις δείχνει στους φίλους του. Απ'τις χαραμάδες των παραθύρων τους ορμητικές ακτίνες φωτός εισβάλλουν..

Καλό βράδυ, καλλιτεχνάκι.

marianaonice είπε...

Είναι αξιέπαινοι όσοι κάνουν εθελοντισμό!!
Κι είναι λίγοι αλήθεια!

Πολύ ωραία ανάρτηση!

Aristodimos είπε...

Ο εθελοντισμος συμπληρωνει και συνεπικουρει τις ατελειες και κυριως την ανυπαρξια της κοινωνικης μεριμνας σε παρα πολλους τομεις...

Αν δεν ηταν οι εθελοντες το 2004 οι Ολυμπιακοι θα ηταν μια πληρης ... αποτυχια

Αρης

Roadartist είπε...

@ sofia : Δε πειράζει Σοφία, ο καθένας στην καθημερινότητα του μπορεί να πράξει εθελοντικά από μόνος τους βοηθώντας με το δικό του τρόπο! Φιλάκια πολλά!

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : Ακριβώς! Που είσαι εσύ!!???? Να είσαι καλά, φιλάκια!!

Roadartist είπε...

@ unclescrooge : Να είσαι καλά σκρουτζάκο, ήταν σίγουρα από τις πολύ καλές εκθέσεις που έχω δει να γίνονται στο Σύνταγμα.. Που ευαισθητοποιεί και κινητοποιεί. Το κακό είναι πως μάλλον λίγοι στάθηκαν να τη δουν...Σε ευχαριστώ φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ Fegia : Γεια σου fegia, υπάρχουν δίπλα μας και οι φωτεινές εξαιρέσεις που όμως περνούν απαρατήρητες.. Καλή εβδομάδα επίσης!

Roadartist είπε...

@ Carpe diem : Πολύ όμορφη επίσης αυτή η γιορτή που αναφέρεις στην Αποστόλου Παύλου, είχα παραβρεθεί και εκεί πέρσι..Σωστή και η επισήμανση σου περί ανιδιοτέλειας..

Roadartist είπε...

@ panagiota : Σε ευχαριστώ Παναγιώτα μου, ότι καλύτερο μου έχουνε πει ήταν αυτό!!! Επίσης καλή εβδομάδα, και κάνε καμία άλλη αναρτησούλα.. καιρός είναι ;)

Roadartist είπε...

@ Dee Dee : Καταλαβαίνω την αντίδραση σου. Μέσα από τέτοιες εικόνες, ίσως να ξεπηδά και μια ελπίδα για τον συνάνθρωπο. Ότι δεν έχει χαθεί η ελπίδα.. Με τόσες εικόνες μίσους που βλέπουμε τελευταία αυτές είναι φωτεινές εξαιρέσεις..Η καθεμία έχει και μια καρδιά όλο καλοσύνη από πίσω της.. :))

Roadartist είπε...

@ Phivos Nicolaides : Να είσαι καλά Φοίβο, σε ευχαριστώ πολύ, καλή εβδομάδα επίσης!

Roadartist είπε...

@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ : Ναι είδες??? Καλή εβδομάδα επίσης!!!

Roadartist είπε...

@ Άστρια : Όπως το γράφεις Άστρια μου, Αθόρυβο τόσο που περνάει Απαρατήρητο.. Κρίμα..
Όχι δυστυχώς η φωτογραφική δεν άλλαξε ακόμα.., αλλά η σκέψη αυτή με ταλανίζει έντονα :(
Σε ευχαριστώ για τα λόγια σου, πολλά φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ Radio Marconi : Είναι πολύ άσχημο να συνειδητοποιείς πως η ορμή της καθημερινότητας σε τραβάει μαζί της..είναι καλό να στέκεσαι και να παρατηρείς ;) Την επόμενη φορά να παρακάμψεις ;) Καλή εβδομάδα!!!

Roadartist είπε...

@ A! : ΧΙΛΙΑ Μπράβο σίγουρα!! Να είσαι καλά, καλημέρα!!

Roadartist είπε...

@ κυπ walking : Αξιοθρήνητοι στα μάτια μου οι επώνυμοι με "κοινωνικό έργο".. και που θυμούνται τους εθελοντές μόνο για τη δημοσιότητα, ανάξιοι.. Να είσαι καλά.

Roadartist είπε...

@ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS : Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη άνθρωποι.. Θα μπορούσε να είναι και αυτός ο τίτλος της ανάρτησης..Φιλάκια!!

Roadartist είπε...

@ Δημιουργία : Σε ευχαριστώ πολύ Δημιουργία.. Να είσαι καλά ;) Πολύ καλή σου μέρα!

Roadartist είπε...

@ kiki : Μακάρι δε λες τίποτα κική!

Roadartist είπε...

@ Διονύσης Μάνεσης : Διονύση μου έγραψες αρκετά πράγματα που δεν είχανε ειπωθεί.. και τα έγραψες τόσο ουσιαστικά που πραγματικά σε ευχαριστώ. Θα μου επιτρέψεις να επισημάνω κάποια σημεία..


"Ο εθελοντής (ετυμ"θέλω"..) είναι ο ελεύθερος άνθρωπος, αφού ενεργεί σύμφωνα με τη θέλησή του, μετά από επιλογή του."

"αυτός που δε μεταθέτει την ευθύνη σε άλλους, που δεν περιμένει από τους "φορείς", που δε συμπάσχει απαθώς αλλά που παθιασμένα ποθεί και ενεργεί."

"θα ήθελα να βλέπω την έννοια του εθελοντισμού να γίνεται προσωπική αντίληψη και στάση ζωής."

Υπέροχες σκέψεις και συμφωνώ απόλυτα, καλή σου μέρα Διονύση σε ευχαριστώ πολύ ;)

Roadartist είπε...

@ marianaonice : Λίγοι, αξιέπαινοι και φωτεινές εξαιρέσεις. Να είσαι καλά Μαριάνα, σε ευχαριστώ.

Roadartist είπε...

@ Aristodimos : Σίγουρα ο εθελοντής έρχεται να καλύψει ατέλειες του κράτους.. Αλλά ας σταθούμε σε αυτή τη προσφορά του..Αυτό νομίζω έχει τη μεγαλύτερη αξία..

Kaveiros είπε...

Πρέπει τρόπος ζωής να γίνει!!!

Roadartist είπε...

@ Kaveiros : Συμφωνώ απόλυτα Καβείρε!

Σοφία είπε...

Πολύ όμορφες φωτογραφίες, πολύ καλό post, μα πάνω απ' όλα πολύ σημαντική δουλειά από κάποιους ανθρώπους για κάποιους άλλους!
Καλημέρα roadartist!

manetarius είπε...

Ρε συ... δεν σε προλαβαίνω πιαααα....τι ωραίο ποστ!!
Πάω να διαβάσω και τα προηγούμενα...ουουουιιιι... κάτι είδα για τον Milk...το είδες; Παώ να διαβάσω...

φιλιαααααααά!!!

Κούκος είπε...

Μπράβο στα παιδιά που το παλεύουν, μπράβο και σε σένα που το έδωσες τόσο όμορφα!

Hfaistiwnas είπε...

Eίχα πάει ταξιδάκι αγαπητη στα μέρη σας, στην αγάπη μου! :) Ήρθα όμως και είμαι ανανεωμένος! :)

olivetreegirl είπε...

Πολύ συγκινητικές οι φωτογραφίες που επέλεξες να μας δείξεις και γεμάτες ελπιδοφόρα μηνύματα. Τελικά ό,τι είναι να καταφέρουμε, μόνοι μας θα το καταφέρουμε, αν περιμένουμε από τους "υπεύθυνους" προκόψαμε!

H.Constantinos είπε...

Δεν χρειάζεται να περάσουμε από το μετρό του Συντάγματος, περνάμε από'δώ, είναι πιό εποικοδομητικό και πιό άνετο!

Olga είπε...

Πολύ όμορφη ανάρτηση, δεν είχα ιδέα για την έκθεση!! Μακάρι να ευαισθητοποιηθεί περισσότερος κόσμος!

Σε ευχαριστούμε Roadartist μου!!!

Φιλάκια

Μαργαρίτα είπε...

τελικά η δύναμη της ψυχής
κάποιων ανθρώπων
υπερτερεί του σώματος!!!!

Πάντα αφυπνίζουν οι αναρτήσεις σου
καλή μου φίλη!!!

Πολλά φιλιά κι ένα χαμόγελο
σου αφήνω :) ***

Ερατώ είπε...

Τέτοιες κινήσεις, όσο πιο πολλές, όσο πιο μαζικές, πέρα από συμφέροντα και σκοπιμότητες, με μόνο σκοπό την ουσιαστική βοήθεια σε ανθρώπους και περιβάλλον είναι πιστεύω η ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο.
Έστω και ένας άνθρωπος να βοηθηθεί, είναι σημαντικό.

Giannis Kafatos είπε...

πνιγόμαστε στην ... καθημερινότητα Μας και δε βλέπουμε πέρα από τη μύτη μας ρε γαμώτι μου!

leondokardos είπε...

Καλά, εσύ παιδί μου είσαι παντού, να ενημερώνεις,να επισημαίνεις, να περιγράφεις ο,τι αξιόλογο έχει σχέση με τα πολιτισμικά πράγματα !!
Και προφανώς πάντα με τη φωτογραφική στο χέρι !!
Νομίζω οτι απο το καιρό των Ολυμπιακών Αγώνων το θέμα του εθελοντισμού μπήκε σε μια άλλη βάση και απο τότε το θέμα αυτό έχει πάρει και πρακτικές διαστάσεις
με όλο και περισσότερο κόσμο να ασχολείται με τον εθελοντισμό.
Μακάρι να συνεχιστεί αυτή η μορφή ανθρωπισμού.

Roadartist είπε...

@ Σοφια : Πάνω από όλα η δουλειά αυτών των ανθρώπων Σοφία.. Να γίνουν πρότυπο μας!! καλημέρες!

Roadartist είπε...

@ manetarius : Να είσαι καλά manet σε ευχαριστώ!!! Εκτός από το milk, αξίζει πολύ και το The Curious Case of Benjamin Button, που πόσταρα σήμερα.. Για μένα από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.. Δε μου άρεσε σχεδόν καθόλου ο "δρομος της επανάστασης".. Φιλάκια!! :)

Roadartist είπε...

@ Κούκος : Μπράβο σε αυτά τα παιδιά χίλια μπράβο.. Να είσαι καλά Κούκε μου, μια όμορφη μέρα να έχεις, φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : Να είσαι πάντα καλά Ηφαιστίωνα, να περνάς όμορφα μαζί με την αγάπη σου :)) Μπράβο φίλε μου, φιλάκια!!

Roadartist είπε...

@ olive tree girl : Σίγουρα να μη τα περιμένουμε, ας αλλάξουμε στάση ζωής.. θα ήταν ότι καλύτερο αυτό.. Σε ευχαριστώ, καλημέρα σου :)

Roadartist είπε...

@ H.Constantinos : Χαχα Σίγουρα αν κάτι 'πέσει' στην αντίληψη μου δεν υπάρχει περίπτωση να μη το δω και μετά αν άξιζε να το μοιραστώ μαζί σας.. :) Σε ευχαριστώ Κωνσταντίνε καλημέρες :)

Roadartist είπε...

@ Olga : Να είσαι καλά Όλγα, μακάρι δε λες τίποτα.. Θα ήταν τέλειο, μακάρι.. τουλάχιστον είναι ελπίδα και αυτοί οι άνθρωποι οτι υπάρχουν..Καλημέρα σου :)

Roadartist είπε...

@ Μαργαρίτα : Η ψυχή έχει τεράστια δύναμη μακάρι όλοι να τους μιμηθούμε!!! Καλημέρα Μαργαρίτα!!
Φιλάκια κ από εμένα!

Roadartist είπε...

@ Ερατώ : Τέτοιες κινήσεις είναι η ελπίδα Ερατώ.. τέτοιες κινήσεις παρακινούν και για περισσότερες.. Σωστά τα λες.. Καλημέρα!

Roadartist είπε...

@ Giannis Kafatos : Έχεις απόλυτο δίκιο Γιάννη.... Τη καλημέρα μου..

Roadartist είπε...

@ leondokardos : Χαχα λεοντόκαρδε απλά έτυχε να περάσω και να μην 'προσπεράσω' :) Πάντα με τη φωτογραφική μηχανή μαζί, πάντα ;))
Σε ευχαριστώ πολύ. Ναι μακάρι να συνεχιστεί και να αυξηθεί..

Madame de la Luna είπε...

Όπως λέω συχνά, δεν έχει πλάκα να ζει κανείς μόνο για την πάρτη του κι όλοι αυτοί οι άνθρωποι το κάνουν πράξη. Χαίρομαι. Το χαμόγελο της μέρας μου οφείλεται σ' αυτές τις φωτογραφίες σου...

Φιλί!

Roadartist είπε...

@ Madame de la Luna : Και εγώ χαίρομαι Madame de la luna, είναι ότι καλύτερο αυτοί οι άνθρωποι, σε γεμίζουν χαμόγελο όπως ακριβώς το έγραψες.. φιλάκια!

Related Posts with Thumbnails