3 Οκτωβρίου 2008

...η εικόνα της ‘άλλης’ Ελλάδας!

Στα σχόλια του προηγούμενου post υπήρξε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με κάποιους από εσάς.
Οι περισσότεροι συγκλίναμε στην αξία των σημερινών νέων και πόσο σημαντικό είναι να έχουν στήριξη, προσοχή.
Πραγματικά είναι πολύ σπουδαίο να ξέρεις πως μέσα στην γενικότερη καταχνιά κάποιοι όντως διαφοροποιούνται, απέναντι στις όποιες αντιξοότητες και οραματίζονται κάτι μικρό ή κάτι μεγάλο..!
Το χειρότερο είναι η ισοπέδωση, το να κόβεις τα «φτερά» τους και η απογοήτευση!

Η βράβευση του Νίκου Πασσαλή, του 17χρονου μαθητή από τη Θεσσαλονίκη μου έδωσε πολύ χαρά! Πιστεύω ότι στην γενικότερη κατάσταση του ‘σήμερα’, τέτοιες ευχάριστες ειδήσεις, αξίζουν να αναδεικτούν!!

Για όσους δεν το διάβασαν, ο Νίκος Πασσαλής κέρδισε το πρώτο ειδικό βραβείο του ΕIROForum (της κοινοπραξίας των επτά μεγαλύτερων επιστημονικών και ερευνητικών κέντρων της Γηραιάς Ηπείρου), ένα βραβείο που ισοδυναμεί με ταξίδι στο «όνειρο», με μια επίσκεψη στο CERN της Γενεύης.

Την ιδέα για την εφεύρεση του, την εμπνεύστηκε από ένα blog (!!!!), όταν διάβασε ότι οι υπολογιστές των 100 δολαρίων είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός κατανεμημένου συστήματος υπολογιστών. Αυτό του κέντρισε το ενδιαφέρον και θέλησε να αποδείξει ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Μαθητής ακόμη στην τρίτη τάξη του 2ου Λυκείου Νεάπολης Θεσσαλονίκης, άρχισε να «ασχολείται» με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές από την ηλικία των 3 ετών. Γεννήθηκε το 1991. Λίγο πριν οι γονείς του είχαν αγοράσει έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, τον οποίο «αποδόμησε» όταν πήγαινε στο δημοτικό για να…εξερευνήσει το εσωτερικό του..

Πάνω στο project του δούλεψε 12 ολόκληρους μήνες, καθώς απαιτούσε ευρεία και συνδυασμένη γνώση hardware και software.

Η ιστορία του 17χρονου Νίκου από τη Θεσσαλονίκη ξεφεύγει από το προσωπικό και αγγίζει το γενικό. Γιατί η ιστορία του Νίκου δεν είναι μοναδική. Υπάρχουν κι άλλα παιδιά που υπερβαίνουν την τετριμμένη εκπαιδευτική καθημερινότητα και κατορθώνουν σημαντικά πράγματα. Δυστυχώς όμως τα περισσότερα δεν θα τα γνωρίσουμε ποτέ!

Κάποια από αυτά τα παιδιά ίσως να σπουδάσουν στο εξωτερικό -όσα θα έχουν την οικονομική δυνατότητα- και να βρεθούν στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της υφηλίου...

Το θέμα είναι όμως, τι κάνει η Ελλάδα για όλα αυτά τα παιδιά; Θα μπορέσει να αξιοποιήσει ως χώρα αυτά τα μυαλά, θα μπορέσει να τα κρατήσει στο δημόσιο πανεπιστήμιο;
Οι απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα δεν είναι αισιόδοξες.
Και αποκαλύπτουν μία από τις σοβαρότερες παθογένειες του εκπαιδευτικού και του πολιτικού μας συστήματος.

Στην εποχή της απαξίωσης των πάντων η απάντηση τελικά βρίσκεται στους δρόμους που χαράσσουν οι άνθρωποι με τον κόπο τους.

Κι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να τύχουν -επιτέλους- της προσοχής όλων μας..

Κλείνω με ένα μήνυμα του Νίκου:

«Για την επιστήμη τίποτα δεν είναι αδύνατο. Με υπομονή και επιμονή μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Το μόνο όριο είναι η φαντασία μας..»

ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ στον Νίκο...

Επίσης, ο ελληνικός επιστημονικός κόσμος, που μοχθεί εκτός συνόρων χωρίς τη βοήθεια της Πολιτείας, βραβεύθηκε χθες στο πρόσωπο του διακεκριμένου επιστήμονα Ιωσήφ Σηφάκη, ο οποίος διαπρέπει εδώ και χρόνια στη Γαλλία.

Με ειδική τελετή στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί απένειμε στον ελληνικής καταγωγής ερευνητή στον τομέα της Πληροφορικής το βραβείο «Turing 2007».

Το εν λόγω βραβείο απονέμεται από το 1966 και θεωρείται το «Νόμπελ της Πληροφορικής».

Ο κ. Σηφάκης, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης, διευθύνει σήμερα το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Ερευνας (CNRS) της Γαλλίας και είναι ιδρυτής του εργαστηρίου Verimag της Γκρενόμπλ. Βραβεύθηκε (μαζί με τους Αμερικανούς επιστήμονες Εντμουντ Κλαρκ και Αλεν Εμερσον) για την ανακάλυψή του που αφορά στην τεχνική της μοντελοποίησης συστημάτων «model checking». Πρόκειται για ένα σύνολο τεχνικών «αυτόματης επαλήθευσης δυναμικών συστημάτων ηλεκτρονικής ή πληροφορικής προέλευσης».

Πηγές άρθρων από: Εδώ και από Εδώ

118 σχόλια:

cinderella είπε...

Μοναδικό. Για άλλη μια φορά δηλώνω την άγνοιά μου για τον Νίκο που δεν ήξερα και για τη βράβευση του κύριου Σηφάκη που ήξερα.
Αρτιστάκι σε ευχαριστούμε. Που ομορφαίνεις τη γειτονιά μας και μας δείχνεις την εικόνα της άλλης Ελλάδας μέσα από πολλές αναρτήσεις.
Καλησπέρες και φιλιά.

Υ.Γ. Και παιδιά. Στηρίξτε όσο μπορείτε τα ελληνικά πανεπιστήμια. Μιλάω πλέον με την πείρα που κουβαλάω και από τα μέσα και από τα έξω.

Hfaistiwnas είπε...

Πόσο μου αρέσει και μου ανεβαίνει το ηθικό όταν ακούω για Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό! Νιώθω ότι είναι ένας δικός μας άνθρωπος που δείχνει στους έξω τι μυαλά έχουμε..
Μπράβο και στο Νίκο και στον Ι. Σηφάκη!!!

Nefelli είπε...

Θερμά συγχαρητήρια, στο Νίκο Πασσαλή και στον κ. Σηφάκη.
Και να οι τρανταχτές αποδείξεις, των όσων είπες στην προηγούμενη ανάρτηση σου.
Ένας έλληνας διαπρέπει στο εξωτερικό, ακριβώς γιατί η χώρα του ήταν αφιλόξενη και ένα νέο παιδί, γεμάτο όνειρα και ελπίδες, με σπουδαίο "μυαλό", κατά πάσα πιθανότητα θα αξιοποιηθεί και στηριχθεί από κάποια χώρα, που σίγουρα δεν θα είναι η Ελλάδα.
Μακάρι ο Νίκος να αποτελέσει την εξαίρεση του κανόνα και να γίνειη αρχή για ένα διαφορετικό μέλλον.
Ας ξυπνήσουν επιτέλους, οι έχοντες και κατέχοντες εξουσία, από το λήθαργο που τους έχει ρίξει η "μασούλα" και ας καταλάβουν πως αυτή χώρα, ανήκει στους νέους και τα όνειρα τους.
Μακάρι να λάβει την μεταχείρηση που του αξίζει ο Νίκος και να του δοθεί η ευκαιρία να ανοικσει τα φτερά του και να πετάκσει ως εκεί που φτάνει η φαντασία του.
Μπράβο και σε εσένα, που πάντα δίνεις χώρο στο μπλογκ σου, σε τόσο ικανούς ανθρώπους και ενημερώνεις κι εμας τους λιγότερο ψαγμένους!
Φιλί γλυκό, καλλιτέχνιδα της πραγματικής ζωής

Alexis B είπε...

Δες στό εξωτερικό.
Γεμάτο Ελληνες να διαπρέπουν παντού.
Ελληνες που δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι εδώ στην Ελλάδα γιατί δεν είχαν μπάρμπα......
Τούς απέβαλαν οι μέτριοι έως ανίκανοι, και πήραν θέσεις που δεν τους ανήκουν.
Και μετά λέμε ότι πάμε κατά διαόλου.
Να γιατί
Απλά τόσο εσύ όσο και οι υπόλοιποι κοιτάξτε τους κρατούντες.
Τούς όποιους κρατούντες
Καλημέρα

H.Constantinos είπε...

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν και κάποιοι πιτσιρικάδες που δεν ασχολούνται με το πως θα γίνουν πορτιέρηδες, μοντέλα ή "σελέμπριτις", ή με το πώς θα διορισθούν αργόμισθοι στη ΔΕΗ...
Η αλήθεια είναι επίσης ότι μου θύμισες τον Κ.Καββαθά!

VAD είπε...

Για τον Πασσαλή άκουσα χθες ότι δεν είναι παιδί κολλημένο στον υπολογιστή του,αλλά διακρίνεται στα μαθήματα και συμμετέχει ενεργά σ'ολες τις εκτός μαθημάτων δραστηριότητες του σχολείου του!Κι αυτό είναι το θετικότερο!Ενας homo universalis!Και φυσικά θα τον αρπάξει το ΜΙΤ και όχι το Μετσόβειο!
-Για το Σηφάκη είχα διαβάσει και παλιότερα,σκέψου να ρθει εδώ ο άνθρωπος,να συνεχίσει το ερευνητικό του έργο!Τον φάγανε λάχανο!
-Κι εμείς εδω θα συζητάμε σε λίγες μέρες αν πρέπει να πάρει ο Οδυσσέας(τον θυμάσαι;) τη σημαία!Ο Οδυσσέας σπουδάζει στο ΜΙΤ και οι ανεγκέφαλοι σαπίζουν στην ψαραγορά της Μηχανιώνας!
Καλή σου μέρα ,roadartist...

Sophia Kollia είπε...

Το είδα στις ειδήσεις για το παιδί και πράγματι φούσκωσα από χαρά που υπάρχουν τέτοια παιδιά. Τώρα λές, που είναι αυτά τα παιδιά. Το καλοκαίρι είχε πάει ο γιος μου στο κάμπινγκ της μαθηματικής εταιρίας. 1ΟΟ παιδιά από όλη την Ελλάδα, έκαναν 7 ώρες μαθηματικά και το καταευχαρηστήθηκαν. Πολλά από αυτά τα παιδιά θα τα καμαρώσουμε κάποτε. Απλά, αυτά τα παιδιά διαβάζουν, ασχολούνται σιωπηλά και μεθοδικά με τα ενδιαφεροντά τους, δεν τα ακούει κανείς. Ενώ αν περνάει ένα μηχανάκι με κομμένη εξάτμιση το ακούνε όλοι. Ο άδειος ντενεκές έχει πιο πολύ θόρυβο από τον γεμάτο.
καλημέρα

Σπύρος είπε...

Μπράβο στο Νίκο , αυτα ειναι ευχαριστα απο ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ που διακρίνονται :) ευχομαι οτι καλυτερο

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Κι εγώ είδα τα βραβεία και ένοιωσα υπερηφάνεια γιατί ξέρω οτι υπάρχουν πολλά παιδιά τέτοια και αισθάνομαι πίκρα γιατί υπάρχουν και πολλά περισσότερα που χάνονται γιατί δεν έχουν τα μέσα να καταφέρουν κάτι τέτοιο.

lakis είπε...

Μπράβο στο παιδί με μια ευχή να "διαπρέψει" και στο μέλλον. Αν και για να το καταφέρει αυτό, μάλλον θα πρέπει να ξενιτευτεί. Μέρα καλή

e-ioannis είπε...

Συγχαρητηρια για την αναρτηση σου,
ενα μεγαλο μπραβο σε αυτους τους ελληνες,και ενα μπραβο και σε σενα που το ανεδειξες απο το blog σου.

Ra Ma είπε...

Το είδα το ρεπορτάζ στη τηλεόραση και βούρκωσα. Καλά, συγκινούμε εύκολα με τέτοιες πράξεις ανθρώπων. Τελικά, μένει μια ελπίδα ότι δεν ισοπεδόθηκαν όλα!
Καλημέρα!!!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Τον είδα στις ειδήσεις τον Νίκο τις προάλλες και ενθουσιάστηκα. Αναθάρρησα, όπως κι εσύ. Παιδιά σαν τον Νίκο είναι η ίδια η ελπίδα, ότι η νεολαία δεν είναι στο σύνολό της έτσι όπως θέλουν να την προβάλλουν. Ναι, υπάρχει αρκετή καταχνιά, υπάρχουν όμως και φωτεινές αχτίδες ηλίου αρκετά δυνατές για να πείσουν τον ήλιο να παραμείνει στο στερέωμα. Τον νιώθω τον αναβρασμό στη νέα γενιά,τις έχω δει τις εξαιρέσεις, γι' αυτό δε γενικεύω, δεν ισοπεδώνω. Το μόνο που πραγματικά με ανησυχεί είναι αλήθεια το γεγονός ότι τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά τα διώχνει η πατρίδα μακριά. Έχω φίλους που δουλεύουν στη NASA και άλλους μόνιμα στην Αγγλία, νοσταλγώντας την Ελλάδα.
Για τον κο Σηφάκη δεν το ήξερα, για μια ακόμη φορά χαίρομαι που μαθαίνω από σένα.
Καλό σ-κ φιλενάδα μου,
να περάσεις όμορφα!
υ.γ. μου άρεσε πολύ το παιχνίδι σου!

Adamantia είπε...

Mε καλυψε απολυτα η Σοφια!

Kaveiros είπε...

Πάντα στο σκοτάδι, υπάρχει φως*και το φως στο σκο΄ταδι, ανοίγει λεωφόρους...

nikiplos είπε...

Καλημέρα...Στα δικά μου χρόνια, ζούσαμε το όνειρο μιας Ελλάδας που θέλει να αναγεννηθεί από τις στάχτες της. Πιστεύαμε πως υπάρχει αξιοκρατία, και αναγνώριση στον κόπο και στην επιμονή... Λυπούμαι που η πραγματικότητα είναι άλλη, αλλά δεν την προκάλεσα εγώ... έτσι τη βρήκα... όταν το κατάλαβα ήταν αργά...

Θα συμβούλευα κάθε δημιουργικό, νέο επιστήμονα ή μη, του οποίου οι γονείς δεν «έχουν» ούτε «κατέχουν» να την κάνει γρήγορα από την Ελλάδα... Ευκαιρίες πάντοτε υπάρχουν και παρουσιάζονται εκεί που δεν τις περιμένεις... Ξέρω υπάρχει κόπος, πολύ δουλειά, απαγοητεύσεις αλλά αυτό σημαίνει να είσαι νέος... έχεις να μάθεις...

Δυστυχώς οι Έλληνες χάνουμε πολλές ευκαιρίες επειδή είμαστε «αναλφάβητοι» δηλ, δεν γνωρίζουμε άριστα μια Ευρωπαϊκή γλώσσα, παρά μόνο την Αγγλική, και η νεότερη από εμένα γενιά... Αν και οι ευρωπαϊκές ευκαιρίες, κυκλοφορούν σε όλες τις γλώσσες, στην Ελλάδα χάνονται επειδή δεν υπάρχει η υποδομή, τα όποια ευρωπαίκά χρήματα χάνονται και κυρίως διασπαθίζονται... Επίσης οι «ανακοινώσεις» στην Ελλάδα ποτέ δεν είναι στους αρμόδιους φορείς on time. Και οι φορείς δεν είναι πολύ πρόθυμοι, να ασχοληθούν, να επεξεργαστούν και να διαχειριστούν κοινοτικούς φακέλλους...

Σε αυτούς δε που τους αρέσει η επιστήμη και η τεχνολογία, θα τους πρότεινα να την κάνουν τάχιστα, γιατί καμία προκοπή δεν θα δουν στην Ελλάδα. Όχι γιατί η Ελλάδα είναι κακή χώρα. Απλά δεν είναι τεχνολογική. Δεν έχει σχέση με την Τεχνολογία. Δεν παράγεται τίποτε εκεί. Ακόμη και οι νέες τεχνολογίες σε εταιρίες, συνήθως έχουν πολλά φουσκωμένα λόγια, αλλά τελικά είναι μόνο μια παραγωγή φασόν... Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από επιστήμες και επιστήμονες. Θέλει μηχανικούς για οικοδομές και να τσιμεντώσουν τα πάντα, φυσικομαθηματικούς φιλόλογους για να κάνουν baby sitting και γιατρούς τύπου «γιατρουδάκια» για να κάνουν το νοσηλευτή, και να σκύβουν το κεφάλι... Αυτά... Ξέρω ακούγονται απόλυτα, αλλά δεν αποτελούν τον πόνο μου... όταν απευθύνομαι σε νέους, δεν μπορώ να ψεύδομαι και να εξωραϊζω όπως έκαναν οι παλαιότεροι...

Κι ένα tip αν μου το επιτρέπει η οικοδέσποινα του μπλογκ. Μάθετε Γαλλικά!!! Τα Αγγλικά, είναι αναγκαία και θεωρώ ότι τα ξέρετε ήδη. Όμως για σπουδές και μεταπτυχιακά στις Αγγλοσαξωνικές χώρες χρειάζεται ένας σκασμός λεφτά, και τα καλά πανεπιστήμια είναι λίγα... Αντίθετα στη Γαλλία του Σαρκοζύ, ακόμη είναι κρατικά και δωρεάν. Και είναι δωρεάν και για τους νέους, και παρέχουν υποτροφίες. Και είναι πανεπιστήμια, κι όχι «ολίγον από Πανεπιστήμια».

Στους καλλιτέχνες, έχω να πω ένα: Δεν βλέπουν πως η Ελλάδα καταξιώνει μόνο όσους «πέρασαν από έξω»? Πρέπει οπωσδήποτε να περάσουν από έξω... Πάλι η Γαλλία έχει υψηλού επιπέδου σπουδές για αυτά... το μόνο που μας εμποδίζει στα Ελληνόπουλα είναι η γλώσσα. Και τρέχουμε στούρνοι, στις βοϊδοσχολές της Αγγλίας...

Με αυτά και συγνώμη για τη φλυαρία...

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γι΄αυτό που πέτυχε και του αξίζει επίσης να τον προστατεύσουμε μελλοντικά, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, γιατί είναι σύνηθες στην Ελλάδα, μόλις καταλαγιάσει η δημοσιότητα, να βρεθούν κάποιοι "απίθανοι" να βγάλουν το κόμπλεξ τους από το πουθενά.

phlou...flis είπε...

Αυτή είναι η άλη Ελλάδα, την οποία γνωρίζουμε ...παρεπιπτόντως. Και πόσα τέτοια άλλα παιδιά υπάρχουν; Από την άλλη, τι θα κερδίσει το παιδί αυτό; Το πολύ πολύ μια υποτροφία και αφού τελειώσει επιτυχώς, πιθανόν να ψάχνει για δουλειά. Αντί η πολιτεία να "εκμεταλλευτεί" το ταλέντο του

βιολιστης στη στεγη είπε...

Ευτυχώς που αυτά τα παιδιά, μπορούν να στείλουν μιά στάλα ελπίδα μέσα στη γενικότερη καταχνιά που επικρατεί.
Και δυστυχώς που οι ικανότητές τους, αξιολογούνται και επιβραβεύονται εκτός Ελλάδας.
Τί'χες Γιάννη μ' τι'είχα πάντα!

Fegia είπε...

Είδα το ρεπορτάζ για τον Νίκο στην TV και έμεινα άναυδος. Μπράβο, χίλια μπράβο στο νεαρό, που εκτός από την ευφυία του μπορούσε να απολαύσει κανείς και την μετριοπάθειά του...

Να λοιπόν που υπάρχει ακόμη ελπίδα...μόνο που αυτή δεν προκύπτει από την κρατική μέριμνα, αλλά από την προσπάθεια του καθενός μας (μοναχού και εγκαταλλελειμένου στην τύχη του), καλή μου φίλη.

Όσο για το επίσημο κράτος (και τους υπαλλήλους του)...αυτό φροντίζει, ώστε έλληνες επιστήμονες διεθνούς κύρους και ακτινοβολίας να μην τους επιτρέπεται να εργαστούν επαναπατριζόμενοι στην πατρίδα τους (http://el.wikipedia.org/wiki/Δημήτριος_Νανόπουλος)...

Για τον κ. Σηφάκη δεν εγνώριζα και σ' ευχαριστώ θερμά και γι' αυτή την ενημέρωση καλή μου φίλη.

Τέλος, κρατώ το "Στην εποχή της απαξίωσης των πάντων η απάντηση τελικά βρίσκεται στους δρόμους που χαράσσουν οι άνθρωποι με τον κόπο τους.
Κι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να τύχουν -επιτέλους- της προσοχής όλων μας.."

Πολλά φιλιά.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Χαίρομαι πολύ για το Νίκο για τους γονείς του όσο και για τη χώρα μας στην οποία αντανακλά η αξία του Νίκου. Το σπουδαίο αυτό παιδί όμως δεν είναι το μοναδικό. Υπάρχουν εκατοντάδες άλλα αν όχι χιλιάδες, που πιστοποιούν ότι το μεγαλύτερο κεφάλαιο αυτής της χώρας είναι οι άνθρωποί της και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι. Δυστυχώς η χώρα μας δεν είναι άξια να αξιοποιήσει και να κεφαλαιοποιήσει αυτά τα μυαλά, θες η μιζέρια, θες τα κατάλοιπα ενός επιμένοντος βαλκανισμού,θες η κακιά μας συνήθεια να πλασσάρουμε τον εαυτό μας ως σπουδαίο, υποβαθμίζοντας τους άξιους!! (Βλέπε περίπτωση του διάσημου καθηγητή ρομποτικής και νανοτεχνολογίας κ. Νανόπουλου, που μας έκανε την τιμή να έρθει από την Αμερική για να πάρει μια έδρα στο πανεπιστήμιο
Αθηνών και οι συνάδελφοί του Έλληνες καθηγητές τον έκριναν σε πρώτη φάση ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ!!!! για καταλάβει την πανεπιστημιακή έδρα!!!) Έτσι αντί να κρατάμε τους άξιους δικούς μας και να φέρνουμε και τους άλλους δικούς μας απ' έξω, ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!! Ή στην καλύτερη περίπτωση , αδιαφορούμε για όλους. Προς το παρόν στην Ελλάδα υπάρχει χώρος μόνο για τους κομπιναδόρους και τους γλείφτες...
Κουράγιο παιδιά . Που θα πάει θα την φέρουμε την ΆΝΟΙΞΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα αρτιστακι.. οπως παντα ειναι ωραια η βολτα εδω και συνηθως πολυ επικοιδομητικη.. μπραβο και στου δυο. αλλωστε για την οξιδερκεια των ελληνων σαν φυλη εχουν γραφτει πολλα και εχει αποδειχτει εμπρακτος πολλες φορες στο παρελθον.. δεν λενε;;; αν δεν παινεψεις το σπιτι σου θα πεσει να σε πλακωσει;;; κατι τετοιο..

ωκεανος....

Μπουρμπουλήθρα είπε...

Πολλά μπραβο στον Νικο γιατι το αξιζει! Και το ταξιδι στο cern νομιζω οτι θα τον αποζημιωσει για την δουλεια που εκανε!

fpboy είπε...

Ωραιός ο Νικολάκης!

KΑΡΜΕΝ είπε...

"Στην εποχή της απαξίωσης των πάντων η απάντηση τελικά βρίσκεται στους δρόμους που χαράσσουν οι άνθρωποι με τον κόπο τους.

Κι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να τύχουν -επιτέλους- της προσοχής όλων μας.."

Συμφωνώ απόλυτα! Φτάνει αυτοί που τους «προσέχουν» να μην τους βάζουν τρικλοποδιές… Θυμάμαι την περίπτωση της γιατρίνας, ελληνίδα από την Αυστραλία, που κάποιοι «μεγάλο- γιατροί» προσπάθησαν και το κατάφεραν, να της κλείσουν το δρόμο στην Ελλάδα. Ζηλοφθονία, μικροπρέπεια;;;… δεν ξέρω τι να πω…
Πολλά συγχαρητήρια για το θέμα που διάλεξες και καλή συνέχεια σε όλα αυτά τα παιδιά!

Roadartist είπε...

@ cinderella : Καλησπέρα cindy, σε ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου. Εύχομαι να περάσεις πολύ καλά στην Αγγλία και να αποκτήσεις όμορφες εμπειρίες..Το θέμα ειναι να στηρίξει και το κράτος τα πανεπιστήμια..αλλά τα χάλια τους..τα ξέρεις.. ;) Φιλάκια πολλά!

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : και εγώ το ίδιο Ηφαιστίωνα..κορδώνω λες και κατάφερα και εγώ κάτι μαζί τους.. Να είναι καλά ;)))

καλημέρα είπε...

Αχ, πού να προλάβουμε να εκτιμήσουμε τους επιστήμονες και τα έξυπνα μυαλά πουλάκι μου,μας αφήνουν οι σταρ και τα κιτσαριά που μονοπωλούν χρόνο, εκπομπές, δημοσιότητα;

Roadartist, είναι πολύ δημιουργικό αυτό που κάνεις, μοιράζεσαι πολύ ωραία πράγματα!

Roadartist είπε...

@ Nefelli : Ετσι ακριβώς Νεφέλη μου..πόσα είναι τα παραδείγματα ανθρώπων ΑΞΙΩΝ που εδώ τους είχαμε ξεγραμμένους και στο εξωτερικό τους προσκυνάνε??? Τελικά φαίνεται οτι εκεί ξέρουν να εκτιμούν και να χαίρονται με την μοναδικότητα του διπλανού τους.. Εδώ αντίθετα περισσότερο να σου βγάλουν το μάτι θα ήθελαν..
Τι να πεις, αυτός ο τόπος δε θα αλλάξει ποτέ.. Μακάρι να άλλαζε η νοοτροπία μας.. μακάρι!!
Να εισαι καλα φιλη μου, καλο σκ φιλιά!

Roadartist είπε...

@ Alexis B : "Ελληνες που δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι εδώ στην Ελλάδα γιατί δεν είχαν μπάρμπα......
Τούς απέβαλαν οι μέτριοι έως ανίκανοι, και πήραν θέσεις που δεν τους ανήκουν.
Και μετά λέμε ότι πάμε κατά διαόλου."

Εχεις απόλυτο δίκιο. Καλησπέρα!

Roadartist είπε...

@ H.Constantinos : Ναι υπάρχουν και προσωπικά τους χαίρομαι πάρα πολύ.. Ας σταματήσουμε τις γκρίνιες οτι για όλα φταίει η νεολαία..Υπάρχει και υγιής νεολαία..που προσπαθεί..που σπουδάζει και παράλληλα δουλεύει! Υπαρχουν ΚΑΙ αυτά..και δεν είναι λίγοι...καλησπερα Κωνσταντίνε!

Roadartist είπε...

@ VaD : Ναι το διάβασα και εγώ αυτό που λες..νομίζω πρέπει να αναφέρεται και στα αρθρα που αναφερω στο τελος.. Ενα φυσιολογικό παιδί ειναι όπως όλα τα άλλα..μόνο που εχει εξαιρετικό μυαλό..Το θέμα ειναι να μη το χάσουμε όπως όλα τα υπόλοιπα.. Κρίμα θα είναι..Και φυσικά θα πάει..στο cern..

-Καλά ο Σηφάκης, δεν εχει περασει και λίγα από τους Έλληνες, πολύ καλά έκανε και 'έφυγε'.. τώρα εκεί όχι απλά έχει αναδεικτεί, αλλά τον ΤΙΜΟΥΝ κιόλας..

-Ελα ντε..Φυσικά και το θυμάμαι το παιδί.. Να είναι καλά, πολύ άξιος, μπράβο του!!!

Καλησπέρα vad..

Roadartist είπε...

@ sofia : Ναι υπάρχουν τέτοια παιδιά! Σιχαίνομαι πραγματικά Σοφία, όσους υποτιμούν τη σημερινή νεολαία!
Τους σιχαίνομαι και απαξιώ κάθε συνομιλία μαζί τους..Ας κάνει ο καθένας αυτοκριτική πρώτα στα δικά του λάθη και μετά ας λιθοβολεί τους νέους..
Συγχαρητήρια για το γιο σου, να τον χαίρεσαι..Θυμάμαι οτι κάνει και graffity, ένα υγιές παιδί!!.. Μπράβο σου.. καλησπερα και τα φιλιά μου να έχεις Σοφία!!

Roadartist είπε...

@ LOCKHEART : ακριβώς Σπύρο, τι πιο όμορφο..και απλά με το μυαλό του..και τη δουλειά του.. άξιος..

Roadartist είπε...

@ αχτίδα : Καλησπέρα Αχτίδα, σε ευχαριστώ για αυτό το σχόλιο. Χαίρομαι πάρα πολύ όταν διαβάζω τέτοιες απόψεις.. Ναι "υπάρχουν πολλά παιδιά τέτοια", αλλά δυστυχώς "χάνονται γιατί δεν έχουν τα μέσα". Και εγώ ένιωσα πάρα πολύ υπερήφανη και συγκινήθηκα..Καλό σκ!

Roadartist είπε...

@ Λάκης Φουρουκλάς - Lakis Fourouklas : δυστυχώς λάκη.. δυστυχώς..για να τα καταφέρει όντως θα πρέπει να ξενιτευτεί.. Εδώ ακόμα και ευκαιρίες να αρπάξει, οι διπλανοί του θα τον φάνε.....

Roadartist είπε...

@ e-ιωάννης : Ιωάννη σε ευχαριστώ, μεγάλο μπράβο αξίζει στο Νίκο και στο κάθε "νίκο" που παλεύει στη καθημερινότητα του..και παρ'όλες τις αντιξοότητες..επιβιώνει και καταξιώνεται..

Roadartist είπε...

@ Radio Marconi: Ναι υπάρχει ελπίδα φίλε marconi, και εγώ πάντα με τέτοια συγκινούμε ;)) καλό σκ να έχεις, φιλιά!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Δε γνώριζα για καμιά από τις δυο περιπτώσεις.
Είμεθα (ενίοτε) ωραίοι ως ΄Ελληνες...

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Roadartist είπε...

ΚΟΚΚΙΝΗ ΟΜΠΡΕΛΑ : καλησπερα κοκκινη ομπρέλα..θα συμφωνήσω μαζί σου.. Υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ παιδιά, απλά κανείς δεν τους δίνει το χώρο που αξίζουν για να διαπρέψουν.. Τεράστια τα λάθη που κάνει η πολιτεία, η κοινωνία, η παγιωμένη νοοτροπία μας.. Ντροπή αισθάνομαι με τη μικροψυχία που κυριαρχεί πολλές φορές..

Προσυπογράφω:

"η νεολαία δεν είναι στο σύνολό της έτσι όπως θέλουν να την προβάλλουν."

"δε γενικεύω, δεν ισοπεδώνω. Το μόνο που πραγματικά με ανησυχεί είναι αλήθεια το γεγονός ότι τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά τα διώχνει η πατρίδα μακριά."

Ετσι ακριβώς.. φιλιά πολλά φίλη μου, σε ευχαριστώ για το πέρασμα, να είσαι καλά!

Roadartist είπε...

@ Adamantia : να σαι καλά καλή μου Αδαμαντία, τη καλησπέρα μου!!!


@ Kaveiros : έτσι ακριβώς Καβείρε, γι'αυτό και είμαστε εδώ και συνεχίζουμε.. όλοι μαζί.. ;))

Roadartist είπε...

@ nikiplos: μας έκανες τη καρδιά...περιβόλι (που λένε..) αλλά δε πειράζει..να είσαι καλά Νikiple μου.. εγραψες πράγματα που όλοι τα ξέρουμε, απλά εθελοτυφλούμε. Καλησπερα φίλε μου, καλο σκ, φιλιά.

Roadartist είπε...

@ nikiplos : Επίσης, πόσο πολύ αληθινό.. αυτό το σημείο του σχολίου σου (ολο ηταν αλλα ειδικά αυτό..ποσο πικρο, κ ομως αληθινότατα ελληνικό)..

"Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από επιστήμες και επιστήμονες. Θέλει μηχανικούς για οικοδομές και να τσιμεντώσουν τα πάντα, φυσικομαθηματικούς φιλόλογους για να κάνουν baby sitting και γιατρούς τύπου «γιατρουδάκια» για να κάνουν το νοσηλευτή, και να σκύβουν το κεφάλι... Αυτά... Ξέρω ακούγονται απόλυτα, αλλά δεν αποτελούν τον πόνο μου... όταν απευθύνομαι σε νέους, δεν μπορώ να ψεύδομαι και να εξωραϊζω όπως έκαναν οι παλαιότεροι..."

Roadartist είπε...

@ Κ.Υ.Π WALKING : από κόμπλεξ άλλο τίποτα.. Ενα περίεργο πράγμα, να μη χαίρεται κανένας με την χαρά και την επιτυχία του άλλου, μα κανείς.. :( καλησπερα kyp walking!

Roadartist είπε...

@ phlou...flis : Ειναι δυσκολα τα πραγματα. Πολλα τετοια παιδια υπαρχουν, αλλά 'χάνονται'. Ο Νίκος πιστεύω οτι θα διαλέξει το εξωτερικό, κάπου άκουσα οτι θα πάει στο cern..ειδικά μετά από αυτήν την επιτυχία..δεν θα αφήσουν και του 'εξωτερικού' ανεκμετάλλευτο ένα τέτοιο μυαλό σίγουρα..

Roadartist είπε...

@ βιολιστης στη στεγη : ΣΥΜΦΩΝΩ απολύτως.. αγαπητή μου φίλη!!!


@ Fegia : Είδες fegia?!! Ναι είναι πολύ όμορφο όταν η ευφύια συνοδεύεται από μετριοπάθειά..


"Να λοιπόν που υπάρχει ακόμη ελπίδα...μόνο που αυτή δεν προκύπτει από την κρατική μέριμνα, αλλά από την προσπάθεια του καθενός μας (μοναχού και εγκαταλλελειμένου στην τύχη του)"

Συμφωνώ απόλυτα Φέγια μου..
Σε ευχαριστώ για το link..

Roadartist είπε...

@ ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ : Καλησπέρα Φαίδων, πραγματικά η περίπτωση του κ. Νανόπουλου είναι ενδεικτική.. της τραγικής υποκουλτούρας μας.. Που μάλιστα θριαμβεύει εκεί που υποτίθεται οτι θα έπρεπε να υπήρχε ότι ..καλύτερο..
Τα ελληνικά Πανεπιστήμια έχουνε γεμίσει με διαφθορά, νοθείες, σάπια είναι!! Χώροι καθόλου αγγελικά πλασμένοι.. Και ειναι κρίμα πραγματικά!

Είναι τρομερό αυτό το χαρακτηριστικό των Ελλήνων να αλληλοτρώγονται.. Δε ξέρω αν συμβαίνει σε τέτοια έκταση αλλού..

"Κουράγιο παιδιά . Που θα πάει θα την φέρουμε την ΆΝΟΙΞΗ!!!"

..μακάρι φίλε μου.. σε ευχαριστώ για το πέρασμα και τα λόγια που άφησες... ;)
Καλησπέρα!

Roadartist είπε...

@ breathlessemotions : Να είσαι καλά φίλε μου ωκεανέ για τα λόγια σου..ξέρεις η επικοινωνία μαζί σας είναι που μετράει αρκετά για εμένα..από τα σχόλια σας κάθε μέρα πέρνω και κάτι άλλο. Να είστε όλοι σας καλά, σας ευχαριστώ ;))


@ Μπουρμπουλήθρα : Ολο το μελλον του ανήκει..να είναι καλά!!


@ fpboy : μια χαρά είναι ;))!!!

Roadartist είπε...

@ agapi : Στην Ελλάδα ζεις.. που δεν σου βάζουν σήμερα "τρικλοποδιές"??
Εχω βαρεθεί να ακούω, και να βλέπω .. καταστάσεις κομπλεξισμού, ανθρώπους κατώτερους σε πολύ καλές θέσεις..και άξιους .. που παλεύουν για τα ..αυτονόητα.. Αστα 'αγάπη' πάρα πολύ ζηλοφθονία, και παντού μικροπρέπεια..
Το καλό είναι ο καθένας να έχει κρίση και απο μόνος του να παλεύει για το καλό του..και αν σταθεί τυχερός..κάτι θα γίνει..διαφορετικά........
Επίσης, ας αποκτήσουμε όλοι μας σωστά κριτήρια..
Ας μην επιρεαζόμαστε από τους κακεντρεχείς.. Παντού πια υπάρχουν..γέμισε το τόπος..ακόμη και το διαδίκτυο!!

Σε ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά!

Roadartist είπε...

@ ΚΑΛΗΜΕΡΑ : Καλησπέρα Αναστασία, άσε παντού δυστυχώς οι φελλοί επιπλέουν και το χειρότερο αναδεικνύονται..
Το κακό είναι οτι ο κόσμος συνηθίζει να βλέπει τα κιτσαριά και νομίζει οτι μόνο αυτό υπάρχει δίπλα του..
Ας κλείσουν τη tv και ας πάψουν να βλέπουν μόνο ότι τους πασάρουν!..
Σε ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου..χαθήκαμε κάπως, εύχομαι να ξαναβρούμε σύντομα τους ρυθμούς μας..

Roadartist είπε...

@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ : Καλώς την!! Ναι ενίοτε είμαστε όντως..έτσι.. ;))
Καλό απόγευμα γλυκιά Γλαρένια και ευχές για όμορφο σκ..φιλιά!!!

Dr_MAD είπε...

Το Νίκο θα τον έχω σε interview! Είναι φοβερό τυπάκι λέμε! Και εσύ ακόμα πιο φοβερή που το αναδεικνύεις το θέμα και άλλα πολλά. Συγχαρητήρια!

Unknown είπε...

Πολλά μπράβο στο Νίκο...Τον ζηλεύω με την καλή έννοια πάντα..

Roadartist είπε...

@ MAD : Συγχαρητήρια στον Νίκο!!! Αν διαβάσει αυτές τις γραμμές να ξέρει οτι μας έκανε όλους πολύ υπερήφανους, μας συγκίνησε!! φιλιά!


@ Manos : :)) σωστό και κατανοητό!

leondokardos είπε...

Μπράβο στο νέο μας΄Ελληνα.
Με τέτοιους νέους μπορεί η χώρα μας να προχωρήσει. Δυστυχώς όμως άνθρωποι αξίας φεύγουν στα ξένα και διαπρέπουν εκεί, όπου υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους,χωρίς διακρίσεις. Μόνο η άξία του καθενός υπολογίζεται.
Καλό Σαβ/ακο Αρτίστα μου.

Roadartist είπε...

@ leondokardos : Δυστυχώς έτσι συμβαίνει φίλε μου.. Καλό σκ λεοντόκαρδε, φιλιά ;)

kostaslogh είπε...

Το να μαθαίνεις οτι στη γειτονιά σου μεγαλώνουν μεγαλοφυίες ..έ σου ανοίγει λίγο το μάτι ,σου φτιάχνει τη μέρα!
ΑΞΙΟΣ!!!!!μπράβο του!

Roadartist είπε...

@ kostaslogh : Είμαστε όλοι υπερήφανοι για αυτόν.. Φιλιά πολλά!

Dr_MAD είπε...

Να συμπληρώσω ότι στον εν λόγω διαγωνισμό η Ελλάδα έχει μεγάλη παράδοση.

Το 1989 ο Παύλος Μαγούλας και ο Δημήτρης Θεοχαρίδης πήραν την 3η θέση. Το 1992 ο Παναγιώτης Θεοφανίδης και ο Νίκος Τσαγγουριάς κατέλαβαν τη 2η θέση. Το 1994 το project του Στέφανου Σερέφογλου βγήκε 2ο, ενώ αυτό του Παντελή Ερμίλιου 3ο! Το 1995 ο Χαρίλαος Λυγιδάκης απέσπασε εύφημο μνεία από τους διοργανωτές, ενώ το 1996 ο Γιώργος Αλμπάνης με τη Δέσποινα Σχολίδου πήραν το 3ο βραβείο.

Ξέρω 2 από αυτά τα παιδιά. Οχι μόνο δεν ακολούθησαν λαμπρές επιστημονικές καριέρες, αλλά ο ένας είναι πωλητής σε κατάστημα ρουχισμού και ο άλλος δουλεύει ως κλητήρας σε μια μεταφορική. Αν τους ψήσω να μιλήσουν δημόσια, τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε μια πολύ ωραία συζήτηση για το αν η Ελλάδα όντως "τρώει τα μυαλά της" και θάβει τα ταλέντα της

Roadartist είπε...

@ MAD : ..και τώρα έρχεσαι στα λόγια μου..και καταλαβαίνεις τι εννοούσα στο προηγούμενο post. Σ'ευχαριστώ πολύ, εύχομαι..καλό σκ!

Άστρια είπε...

Μπράβο για αυτή την ανάρτηση! Ναι, πρέπει να θυμόμαστε και αυτά τα καλά, τις ελπίδες και την εργασία των νέων μας, τις επιστημονικές επιτυχίες κ.α., και να μην αναμασάμε συνέχεια τη μιζέρια και την ανικανότητα.

Dr_MAD είπε...

Ετσι είναι, ναι. Ούτε μια διευκόλυνση να περάσουν στη σχολή που ήθελαν. Ούτε λίγα μόρια για το ΑΣΕΠ. Αυτό είναι ένα σκληρό εκπαιδευτικό σύστημα και ένα κράτος που δεν αναγνωρίζει την αξία αυτών που πρωτεύουν διεθνώς. Τι να πεις...

Καλό ΣουΚου κούκλα

Natalia είπε...

αν δεν κοπιασεις μονος σου και δεν ξοδεψεις για να σπουδασεις, δεν βλεπεις φως συνηθως...

πραγματι σ' αυτό το διαγωνισμό οι έλληνες εχουν επιτυχιες

αλλά μετά?
ωραιο post, προβληματίζει
καλησπέρα

Μαριλένα είπε...

μπράβο, χίλια μπράβο!

αποκαρδιωτικό όμως ειναι, ποσα παιδιά "χάνονται" γιατί ακριβώς, αυτή ειναι η "άλλη" Ελλάδα που αναφέρεις.

σε φιλώ, καλο μας βράδυ

Ανώνυμος είπε...

Φοβερός, γιατί κατάφερε να κάνει κάτι τέτοιο και να διακριθεί! Μπράβο!

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Γεια σου, καλλιτέχνιδα,
Πολλή φρεσκάδα, αυτές οι ειδήσεις.
Αξίζουν την προβολή.

Θυμάμαι που κάποτε κουβεντιάζαμε
(ονειρευόμασταν, μάλλον)με φίλους την έκδοση ενός εντύπου που θα πρόβαλλε θετικά πράγματα. Για να κρατάει το ηθικό, για να επιβραβεύει, για να προτείνει, για να φωτίζει.
Χαίρομαι πολύ που το βλέπω αυτό στο ιστολόγιό σου.
Είναι κι αυτό, ίσως, μέρος του τρόπου αντίδρασης, που κουβεντιάζαμε στην προηγούμενή σου ανάρτηση.
Πολλά φιλιά.

. είπε...

Με συγκινεί που υπάρχουν κάποιοι απλοί άνθρωποι που μας κάνουν να νιώθουμε περήφανοι για τη χώρα μας!

Συγχαρητήρια και στους δύο αλλά και σε σένα που κάνεις τέτοιες αναρτήσεις προβάλλοντας τις αξίες.

Artanis είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!!!!
Μόνο ίσως θα έπρεπε να σκεφτούν σοβαρά, να φύγουνε εκτός, επειδή ως γνωστόν, αυτή η χώρα, τρώει τα παιδιά της...

Λυπηρό αλλά αληθινό...
Καλό βράδυ Καλλιτέχνιδα, φιλιά...

Coco είπε...

Άντε να παίρνουμε
λίγο κουράγιο..

Ιάκωβος είπε...

ωραιος , το ειχα δει.
φιλια!

ΣΟΦΙΑ ΣΤΡΕΖΟΥ είπε...

Χαίρομαι που προβάλεις την *αθέατη πλευρά* σημαντικών νέων παιδιών. Αν και για να είμαι ειλικρινής αυτή η προβολή θα έπρεπε να είναι πιο συχνή στα ΜΜΕ και όχι να κατακλύζουν τα κανάλια με το κάθε σούργελο και τις ανοησίες που λέει.
Καλή σου μέρα...

P. Kapodistrias είπε...

Όλες τις χάρες και τις χαρές τ' Ουρανού να έχει ο Νίκος και παρομοίως όλα τα παιδιά που μοχθούν και ξεχωρίζουν.

Τυγχάνει να γνωρίζω τις προσπάθειες του Σήφη Σηφάκη (χωρίς να με γνωρίζει), μέσω ενός πολύ φιλικού μου προσώπου, που βρίσκεται πολύ κοντά του στην Γκρενόμπλ. Πάντα, λοιπόν, μού επισημαίνει το άκρο της ταπεινοφροσύνης του, της καλοσύνης και της ευπροσηγορίας του.
Να είναι πάντα γερός και δυνατός, τιμώντας την Ελλάδα μας.

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

Ευτυχώς που υπάρχουν νέοι άνθρωποι μα αξίες και χαρίσματα!

demetrat είπε...

νάναι καλά το παιδί,γερό , και να καταφέρει να βρεί καμμιά δουλίτσα καλή γιά να ζήσει να του ευχηθούμε.
Μη μας ξενιτευτεί κιαυτό.

faraona είπε...

Πολλα μπραβο στον αξιο νεαρο!!!
Καλο Σαββατοκυριακο Αρτιστα μου.

patsiouri είπε...

Εγώ θα αντιγράψω τον τίτλο του αμέσως προηγούμενου πόστ σου..."Χώρα αφιλόξενη".

Cookie είπε...

Οσοι αξιζουν φευγουν στη Δυση, Ευρωπη, Αμερικη. Σιγα μην κατσουν να περιμενουν ποτε θα αξιωθει η Ελλαδα...

Φοβερο το παιδι παντως!

Πολλα φιλακια Ρόαντ!

reader είπε...

Δεν μπορούσα να μπω στο μπλογκ μου, κωδικοαμνησία, κατά λάθος έκανα λογκ άουτ και τρέχα γύρευε! Ευτυχώς βρήκα πού τα είχα σημειώσει.
Καλό σου μήνα και καλό Σαββατοκύριακο!

Roadartist είπε...

@ Άστρια : Ακριβώς έτσι φίλη μου..γιατί ξέρεις τις περισσότερες φορές επικρατεί η γκρίνια, δίχως να μιλάει/αναζητάει κανείς και τις λύσεις..καλησπέρα!

@ MAD : καλό σκ επίσης!


@ Natalia : αν δεν εχεις την οικονομική δυνατότα τα πράγματα δεν είναι εύκολα, δωρεάν παιδεία ουσιαστικά δεν υπάρχει. Καλό σκ φίλη Ναταλία, να είσαι καλά, φιλιά.

Roadartist είπε...

@ Μαριλενα : έτσι.. αποκαρδιωτικό, απαγοητευτικό, και πολλά ακόμη.. Καλό απόγευμα, και ένα όμορφο σκ να έχεις φίλη Μαριλένα..Φιλιά πολλά!!

Roadartist είπε...

@ Akon : καλησπερα Ακον μου!!


@ Διονύσης Μάνεσης : Καλησπερα κ σε σένα Διονύση, αξίζουν προβολή ναι..και πόσο μάλλον από το σχολείο σας ε? Το σκεφτόμουν, θα αξίζει να το δημοσιευθεί και στο blog σας, καθώς το διαβάσουν οι μαθητές του σχολείου σας..να δουν τι κατόρθωσε ένας συνομίληκος τους..σε ένα αντίστοιχο δημόσιο σχολείο.. Και μάλιστα για αυτό εμπνεύστηκε ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΝΟΣ BLOG..Δεν είναι εκπληκτικό? Σκέψου αυτόματα τι συνειρμοί δημιουργούνται..ας συνεχίσετε την δημιουργικότητα σας..τελικά τα blogs κάνουν "κάτι" περισσότερο απ'όσο εμείς συνειδητοποιούμε..
Και μάλιστα σε τέτοιες ηλικίες, που διψούν για ερεθίσματα..

Εκπληκτική η ιδέα του εντύπου που αναφέρεις..(μία παρόμοια ιδέα είχα και εγώ για αναρτήσεις στο blog, όσο μπορώ θα το προσπαθήσω), να τελικά προχωρήσετε..να με υπολογίζεται και εμένα!!
Καλό σκ.

Roadartist είπε...

@ Ανασαιμιά : Να είσαι καλά καλή μου Ανασαιμιά..Ναι ευτυχώς υπάρχουν και αυτά δίπλα μας..Ας μην κυριαρχούν τα δυσάρεστα..αυτά μας χαροποιούν.. ;))


@ Artanis : τα "κατατρώει" .. φιλάκια artanis μου..


@ Κοκό : έτσι ναι.. ;))

Roadartist είπε...

@ Ιάκωβος : φιλιά, πέρνα τέλεια!!


@ ΣΟΦΙΑ ΣΤΡΕΖΟΥ : συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ........ Καλό σκ!!

Roadartist είπε...

@ Π.Κ. : "Πάντα, λοιπόν, μού επισημαίνει το άκρο της ταπεινοφροσύνης του, της καλοσύνης και της ευπροσηγορίας του."

Εξαιρετικό αυτό αγαπητέ Π.Κ. Ξέρεις συνήθως οι αληθινά ταλαντούχοι άνθρωποι, έχουνε αυτά τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις. Ίσως γιατί δεν χρειάζονται κανένα για να ανέβουν.., γιατί ξέρουν τις δυνατότητες τους..Συγχαρητήρια να είναι καλά, να συνεχίζει το έργο του!

Roadartist είπε...

@ Γιώτα Παπαδημακοπούλου : ευτυχώς Γιώτα......


@ demetrat : υπάρχει άραγε περίπτωση να μην ξενιτευτεί?... Ή να του το ευχηθούμε αυτό?..Δε ξέρω τελικά.. Καλησπέρα! ;)


@ faraona : Καλο σκ φαραονάκι μου, φιλιά ;)

Roadartist είπε...

@ patsiouri : Σε ευχαριστώ πολύ!!
Σημαίνει κάτι αυτό...συμφωνώ!


@ Clockwork Plum : έτσι είναι δαμασκηνάκι..όσοι έχουνε την οικονομική δυνατότητα..το κάνουνε πάντα αυτό, καλό σκ!!

Roadartist είπε...

@ Μαργαρίτα : Μαργαρίτα μας ανησύχησες!! Έχεις κλείσει και τα σχόλια στο άλλο σου blog, και έχασα εντελώς τα 'ίχνη' σου.. Τέλος καλό, όλα καλά ;)

Takiz είπε...

Αυτή η Ελλάδα που σε πληγώνει καθημερινά ... αυτή η Ελλάδα που σε κάνει να νιώθεις περήφανος....

Αχχχ αυτή η Ελλάδα ....

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Εξαιρετική και αυτή η εγγραφή σου-ως συνήθως-
Δυστυχώς πολλά ταλέντα Ελληνικά σε όλα τα επίπεδα πάνε χαμένα στην Ελλάδα γιατί δεν υπάρχει υποδομή και σχέδιο διάκρισης, αξιοποίησης και υποστήριξης τους. Οσα τελικά κατορθώνουν να ξεχωρίσουν το οφείλουν σε ένα μεγάλο ποσοστό στην υποστήριξη της οικογένειάς τους .
Παρ΄όλα αυτά η χαρά και η υπερηφάνεια για το δαιμόνιο της φυλής μας παραμένει πάντα η ίδια.
Νάσαι καλά που εκτός από την γνωστή περίπτωση του δεκαεφτάχρονου μας έδωσες και τον λεβέντη Κρητικό Σηφάκη

Με την αγάπη μου
http://ligery.pblogs.gr
http://lygeri.pblogs.gr

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Βρε παιδί μου,
Πώς καταφέρνεις με τις απαντήσεις σου και με...ντοπάρεις μ'αισιοδοξία; :-)

Ανώνυμος είπε...

Καλά έκανες και αναφέρθηκες στο παιδί αυτό. Άξιζε πραγματικά τον κόπο και τον χρόνο. Αξίζει και πολλά περισσότερα, γιατί φάνηκε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά απ΄ την ηλικία των 17. Αν ξεφύγει απ΄ το σύστημα της Ελληνικής πραγματικότητας και δει μακροπρόθεσμα στη ζωή του, θα διαπρέψει στο εξωτερικό. Αυτό είναι βέβαιο! Όχι εδώ...
φιλί κοραλένιο.

Όναρ είπε...

Καμιά φορά (έως δύο το πολύ) γίνεται σε αυτή τη χώρα και κάτι σωστά..αλλά πολλές φορές σκέφτομαι ότι φταίμε εμείς, οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι παραμένουμε δέσμιοι ενός αλλόκοτου παρελθόντος που σαν τσιμπούρι κολλάει πάνω μας..Anyways, συγχαρητήρια και για το ποστ και στα παλικάρια..Καληνύχτες (σχεδόν) περήφανες..

gregory είπε...

πρωτη φορα σε διαδασα εισαι φανταστικος...θελω να πω και εγω..η ερευνα στην ελλαδα ειναι πολυ πισω...και εχουμε παρα πολλα λαμπρα μυαλα...και ειναι η πιο αποδοτικες επανδυσης για την χωρα μας...εκει ειναι το προβλημα...

Μαργαρίτα είπε...

Απίστευτο!!!
Οι ειδήσεις τον τελευταίο καιρό
έχουν καταντήσει ανυπόφορες...
καιρός να αναδείξουμε και κάτι αισιόδοξο και ελπιδοφόρο από τη νέα γενιά!!! Πολλά μπράβο στο Νίκο μα και σε σένα, για το υπέροχο αφιέρωμα!!

Καλή Κυριακή να έχουμε
φίλη μου καλή, σε φιλώ***

Roadartist είπε...

@ Takiz : αυτή είναι η άλλη Ελλάδα..που με σωστές πολιτικές και άλλη νοοτροπία θα είχε σίγουρα συνέχεια τέτοιες ευχάριστες εκπλήξεις..Τη καλημέρα μου Τάκη, καλή Κυριακή!

Roadartist είπε...

@ λυγερη : Καλημέρα Λυγερή, δεν υπάρχει υποδομή δυστυχώς..Γενικώς δυστυχώς στους περισσότερους τομείς είμαστε πολύ ανοργάνωτοι. Πες μου σε ποια χώρα της Εύρωπης έχουνε τόσες φορές αλλάξει το σύστημα των Πανελληνίων?
Εχτές διάβαζα στην εφημερίδα, οτι και πάλι σκέφτονται να το αλλάξουν.
Ελεος δηλαδή..τι κάνουν?
Πειράματα? Κάθε κυβέρνηση, κάθε χρόνο και άλλο σύστημα εισαγωγής??

Παίζουν με τις τύχες και το μέλλον χιλιάδων παιδιών έτσι..

Σίγουρα η στήριξη της οικογένειας είναι βασική. Καλή Κυριακή.

Roadartist είπε...

@ Διονύσης Μάνεσης : χαχαχααχχα Διονύση απλά σου γράφω οτι νιώθω και αισθάνομαι.. ;) τίποτα παραπάνω καλέ μου φίλε! Μια όμορφη Κυριακή να έχεις.. :)

Roadartist είπε...

@ zanzibar : Καλώς την!!! Πολύ χαίρομαι που επέστρεψες στη παρέα.. :))
Σίγουρα άξιζε το χρόνο καλή μου zanzibar..και σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας..
Είναι πολύ σημαντικό να αφήσετε τις σκέψεις σας..και στα αισιόδοξα posts..
Ακριβώς όπως τα λες.. μπόρεσε από τόσο μικρή ηλικία να διαπρέψει σε μια τόσο μεγάλη κλίματα..και είναι μαθητής δημοσίου σχολείου. Αυτό είναι πραγματικά μοναδικό. Και σκέψου πόσο ακόμα νέοι είναι σαν και αυτόν.. Εχουμε παρα πολλά άξια παιδιά.. το πιστεύω αυτό. Απλά αρκετοί μένουν στα πιο τρανταχτά παραδείγματα όπως έγραψες η Σοφία,καλή Κυριακή.. ;)) φιλιά!

Roadartist είπε...

@ Όναρ : και όποτε γίνεται σωστά οφείλεται σε ιδιωτική πρωτοβουλία συνήθως..Καταλαβαίνω τι εννοείς. Υπάρχουν - το πιστεύω - αυτό αρκετοί πολύ ξεχωριστοί νέοι, απλά κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτούς..και μένουμε στα άσχημα. Οι νέοι αξίζουν..και αν είχανε μια πιο οργανωμένη πολιτεία, και ένα όχι τόσο ψυχοφθόρο σύστημα θα βλέπαμε συχνότερα τις διακρίσεις τους..καλημέρα!

Roadartist είπε...

@ gregory : καλημέρα, καλώς ορισες!
Κοπέλα είμαι βρε ;)) σε ευχαριστώ πάντως για το σχόλιο και τα λόγια σου, καλή Κυριακή!


@ Μαργαρίτα : όπως τα λες Μαργαρίτα! Ανυπόφορες δε λες τίποτα..παντού γκρίνιες, σκάνδαλα, αλληλοκατηγορίες..που χρόνος για άλλα..Υπάρχει ελπίδα για τη νέα γενιά, το θέμα είναι να μη τους την "πνίξουμε".. φιλιά πολλά!

Νατασα είπε...

Εύχομαι ότι καλύτερο σε αυτά τα παιδιά
Καλημέρα

Ο άλλος είπε...

Ναι υπάρχει αυτή η Ελλάδα. Μόνο που δεν την βλέπουμε στις τηλεοράσεις γιατί οι γουρού τους μισούν τη γνώση όντας ερωτευμένοι με την ημιμάθειά τους. Υπάρχει αυτή η Ελλάδα αλλά χάνεται στην καθημερινότητα όπου άξιος δεν είναι αυτός που το παλεύει αλλά ο εφευρέτης της λαμογιάς. Υπάρχει αυτή η Ελλάδα και όταν βρεθεί στο εξωτερικό, μακριά από τον οραματικό ωχαδερφισμό και τον διαγκωνισμό για μια θέση κομπλεξικού στο Δημόσιο, τότε διαπρέπει

roadartist είπε...

@ Νατασα : καλημέρα Νατάσσα μου, καλή κυριακή ;)

Roadartist είπε...

Ο άλλος: Καλημέρα άλλε... ακριβώς όπως τα λες.. Ολοι να νοιάζονται σε αυτη τη χώρα για τα κιτσαριά και τις κατινιές..και οταν κατι αξίζει, να του αφιερώνουν ένα μονόστηλο, λίγα λεπτά στη tv και περισσότερο η δημόσια τηλεόραση. Ελεος γιατί???
Γιατί να μη δείχνουμε και αυτά τα καλά, που μπορούν να εμπνεύσουν και εμάς?
Γιατί να σπαταλάμε φαιά ουσία σε *******???
Το χειρότερο είναι οτι κάποιοι απαξιώνουν τους νέους..και τους βάζουν όλους στο σωρό. Οχι υπάρχουν και καταπληκτικά παιδιά, αλλά αντί να τους στηρίξει η πολιτεία, κοινωνία, αντίθετα τους κόβει τα «φτερά» και τους απογοητεύει..τους ωθεί στο να φύγουν για το εξωτερικό. Ντροπή μας..

Unknown είπε...

Καλημέρα

Ήταν είναι και θα είναι πάντα
πολύ σπουδαία τα ΕΛΛΗΝΌΠΟΥΛΑ
όπου και αν βρίσκονται

Καλό πρωινό Κυριακής

Έβαλα στο μπλογκ μου
"μονόχρωμη τέχνη"
Αφιέρωμα φωτογραφίας του
Josef Koudelka
Που εκθέτη φωτογραφίες του
στο Μουσείο Μπενάκη

Πιστεύω να σε ενδιαφέρουν
Είναι τραβηγμένες από εμένα
με την μηχανή μου

Καλό πρωινό

Roadartist είπε...

@ Sailor : εχεις δικιο καπετανιε, σε ευχαριστω για την αισιοδοξια! Εννοειται οτι με ενδιαφερει, ηθελα να παω εχτες αλλα δε προλαβα. :(((
Και σημερα εχω δουλειες το απογευμα και δε θα προλαβω παλι, θα περασω να γευθω απο εσενα..και συντομα θα παω κ η ιδια..δε τη χανω σε ευχαριστω που με καλεσες θα περασω..καλημερες!!

venceremos είπε...

καλημερα σου.μπραβο σου.πολυ ενδιαφεροντα κειμενα. θα περναω για ενα γεια!ψιλια καρυστινα

Madame de la Luna είπε...

Δεν το ήξερα και χαίρομαι πολύ που μπορώ να έρχομαι και να διαβάζω τέτοιες αναρτήσεις εδώ. Μπράβο και σε σένα, που επιλέγεις σταθερα τέτοια θέματα. Φιλιά πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Είναι μια δικαίωση σε αυτόν το τόσο άχαρο τόπο που ζούμε πλέον...Καλή συνέχεια στον Νίκο δικαίωση των κόπων του και σε όλα τα παιδιά που αξίζουν πραγματικά...Καλό σου μεσημέρι road!

ILive2LoveMe είπε...

Τι να πω, άλλο ένα ευχαριστώ που μας γνώρισες ένα νέο παιδί που οι περισσότεροι από εμάς μάλλον δεν είχαμε ιδέα.
Πολλά μπράβο και από μένα στον Νίκο. Εύχομαι αυτή η χώρα να κάνει κάτι για τα παιδιά της , και σύντομα!
Γιατί μας θάβουν. Κυριολεκτικά στην Ελλάδα του 21ου αι. μας θάβουν χωρίς ίχνος τύψης.
Φιλιά γλυκιά μου, καλό απόγευμα.

pafa64 είπε...

Ένας λόγος να χαμογελάσεις,
πικρά όμως όταν είσαι υποχρεωμένος
να βλέπεις τους καλύτερους
να φεύγουν από την Ελλάδα.

------ είπε...

Καλησπέρα και φιλιά πολλά

jf είπε...

Τι θα κάνει η Ελλάδα γι αυτό το παιδί;
Ό,τι έκανε για τον 19χρονο κλαρινετίστα Διονύση Γραμμένο [το θυμάσαι;] που πρόσφατα κατέκτησε την πρώτη θέση σε Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό: Ο υπουργός Επικρατείας του ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία…

Αν έχεις νεότερα για το θέμα, ειδοποίησέ με…

Roadartist είπε...

Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας ειδικά σε αυτή την ανάρτηση.


Καλή εβδομάδα πολλά φιλιά σε όλους!


Απαντώ σε όλους ξεχωριστά ;)

Roadartist είπε...

@ venceremos : Καλώς όρισες, να περνάς..σε ευχαριστώ :) καλή εβδομάδα!


@ Madame de la Luna : Να είσαι καλά Κυρά του Φεγγαριού, καλή εβδομάδα φιλιά!

Roadartist είπε...

@ Παναγιώτης Ράμμης : Αχαρος τόπος Παναγιώτη συμφωνώ! Εμείς τα είπαμε και πιο αναλυτικά..καλό βράδυ!


@ ILive2LoveMe : εχεις τοσο δικιο με οτι αναφερεις στο τελος του σχολιου σου.. μακαρι, αλλα τελικα πολυ 'χλωμό'..

@ pafa64 : ναι πολύ πικρό αυτό .. αλλά δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια..


@ Νανά Τσούμα : Να είσαι καλά Νανά μου..καλημέρα πλέον..και καλή εβδομάδα..


@ JamanFou : Οχι δυστυχώς jf μου δεν τον γνωρίζω .. :((
...και ξέρεις ντροπή αισθάνομαι..θα το ψάξω..άμεσα..
...όσο για τα νεότερα που λες..θα σε παρεπέμψω στο προηγούμενο post μου..εκεί θα τα δεις....

jf είπε...

Προς Θεού, γιατί να ντρέπεσαι Roadartist; Για τόσα πράγματα μας ενημερώνεις!

Νεότερα εννοούσα για τον 19χρονο μουσικό :))
Να ξέρεις πως σε διαβάζω κι ας μην αφήνω πάντα σχόλια :))

Φιλιά

Roadartist είπε...

@ JamanFou : Εντάξει :))) , απλά επειδή δεν έχω ακούσει τίποτα για τον 19χρονο...

Νόμιζα οτι εννοούσες νεότερα..ως προς την κατάσταση..που επικρατεί..και σε παρέπεμψα στην άποψη μου..

Σε ευχαριστώ που περνάς, να αφήνεις σχόλια μόνο όποτε θες.. :)))))))

Φιλιά πολλά!!

Related Posts with Thumbnails