19 Μαΐου 2008

...o Σχινιάς κινδυνεύει!

O Σχινιάς, το σημαντικότερο παράκτιο οικοσύστημα και φυσικό τοπίο της Αττικής, έχει γεμίσει με σκουπίδια, μπάζα, παράνομα κτίσματα και δυστυχώς με ένα ανενεργό σύστημα δασοπυρόσβεσης..., όπως αναφέρεται σε άρθρο του in.gr... Ας δούμε αναλυτικότερα για τι ομορφιά μιλάμε..και περί τίνος πρόκειται..

Tο Εθνικό Πάρκο Σχινιά είναι μια "προστατευόμενη" (άραγε μόνο στα χαρτιά;) περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ενταγμένη στο ευρωπαϊκό δίκτυο βιοτόπων NATURA 2000. Κύρια χαρακτηριστικά του το παράκτιο πευκοδάσος της κουκουναριάς, η Μακαρία πηγή και ο υγρότοπος. Στην περιοχή έχουν παρατηρηθεί περισσότερα από 150 είδη πουλιών, μερικά από αυτά ιδιαίτερα σπάνια. Ο Φορέας Διαχείρισης του Πάρκου φαίνεται να κάνει φιλότιμες προσπάθειες, αλλά... δυστυχώς οι ασυνείδητοι συνεχίζουν ανενόχλητοι (και ατιμώρητοι) το έργο τους. Στην περιοχή του πάρκου βρίσκονται δεκάδες σωροί από μπάζα και σκουπίδια (όπως δείχνει και η φωτογραφία πάνω), αναρίθμητοι κάλυκες από κυνηγετικά όπλα, παράνομα κτίσματα, καταπάτηση χλωρίδας και θόρυβος τα Σαββατοκύριακα από την επέλαση των μηχανών και των Ι.Χ. Δυστυχώς σύμφωνα με καταγγελίες, η φύλαξη του Πάρκου είναι ανύπαρκτη, ενώ το σύστημα πυρόσβεσης είναι ανενεργό με ορατή την απειλή το πανέμορφο πευκοδάσος να έχει τη τύχη της Πάρνηθας.

Ο καθηγητής κύριος Κίμωνας Χατζημπίρος, Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα, αναφέρει σχετικά με το Εθνικό Πάρκο: "Το Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα, 45χλμ. από την Αθήνα, ιδρύθηκε το 2000, παράλληλα με την εκεί εγκατάσταση του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου. Πρόκειται για μια εξαίρετη φυσική περιοχή 13.000 στρεμμάτων, από τα οποία 9000 είναι χερσαία και 4000 θαλάσσια επιφάνεια. Έχει μοναδικό τοπίο, με σπάνιο παραλιακό δάσος κουκουναριάς, φυσικές πηγές, υγρότοπο όπου σταθμεύουν πολλά αποδημητικά πουλιά, Μεσογειακούς θαμνώνες, παράκτιες αμμοθίνες και ελκυστική παραλία, χιλιάδες είδη χλωρίδας και πανίδας, εκ των οποίων πολλά σπάνια και προστατευόμενα. Το Κωπηλατοδρόμιο, που περιλαμβάνεται στο χώρο του Εθνικού Πάρκου, θα μπορούσε να γίνει ένας θαυμάσιος χώρος αθλητικής δραστηριότητας και αναψυχής για τους κατοίκους της Αττικής, με κωπηλασία, καγιάκ, περιπάτους, ποδηλασία και άλλες δραστηριότητες."

Μπορείτε να κανετε μια online περιήγηση στο Πάρκο: πατώντας ΕΔΩ

Η περιοχή του Σχινιά είναι μια από τις λίγες τοποθεσίες που διατηρούν χαρακτηριστικά του κλασσικού παράκτιου Αττικού τοπίου, όπου έχουν εγγραφεί από την αρχαιότητα πλήθος ιστορικές μνήμες. Η περιοχή έχει επιλεγεί ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Οι σκηνές που καταγράφονται στις αισθήσεις από τις αντιθέσεις του αναγλύφου, της επίπεδης επιφάνειας του υγροτόπου και των χρωμάτων θάλασσας, παραλιακού πευκοδάσους, υψωμάτων και χερσονήσου έχουν ιδιαίτερη αισθητική αξία. Το οικοσύστημα του Εθνικού Πάρκου περιλαμβάνει ποικιλία σπάνιων οικολογικών ενδιαιτημάτων, βιολογικών ειδών και τύπων φυσικού τοπίου σε μια μικρή σχετικά έκταση. Έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα πάνω από 320 είδη χλωρίδας με τυπικά είδη της Μεσογειακής βλάστησης, καθώς και ενδημικά και τοπικά ενδημικά είδη. Η πανίδα περιλαμβάνει πολλά προστατευόμενα είδη (πουλιά, αμφίβια, ερπετά και το τοπικό ενδημικό ψάρι Pseudophoxinus stymphalicus marathonicus). Η περιοχή είναι μεγάλης σημασίας για τα αποδημητικά πουλιά, αφού αποτελεί σημαντικό σταθμό στην μεταναστευτική τους πορεία (από τους ελάχιστους που απέμειναν στην Αττική) και τόπο αναπαραγωγής. Στην περιοχή έχουν παρατηρηθεί 219 είδη πτηνών, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία (Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και ορνιθολόγοι που εργάζονται στην περιοχή). Πολλά από αυτά είναι σπάνια και απειλούμενα σε όλη την Ευρώπη, ενώ 7 είδη είναι παγκοσμίως απειλούμενα.

Η ύπαρξη ενός σημαντικού φυσικού χώρου στα περίχωρα ενός μεγάλου πολεοδομικού συγκροτήματος είναι πολύτιμη από πλευράς περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης. Την σπουδαιότητα της περιοχής, πέραν των οικολογικών, ενισχύουν κοινωνικοί και πολιτιστικοί παράγοντες, λόγω των ιστορικών συνδέσεων (Μάχη του Μαραθώνα) και των αρχαιολογικών χώρων (Τύμβος, προϊστορικά ευρήματα, μουσεία), με αποτέλεσμα να αποτελεί ιδανικό τόπο για εκπαίδευση και έρευνα, αλλά και τόπο αναψυχής για όλη την Αττική.


Να γνωρίσουμε και να προστατεύσουμε τους ανεκτίμητους θησαυρούς που υπάρχουν δίπλα μας.. Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για το μέλλον του τόπου μας.. Να επισκεπτόμαστε με σεβασμό, να καταγγέλουμε κάθε παρανομία, η φύση πρέπει να παραμείνει ζωντανή. Την έχουμε απλά δανειστεί απο τις μελλοντικές γενεές..

Πηγή άρθρου: in.gr

180 σχόλια:

Laplace είπε...

oi fwto einai endeiktikes..
ti na peis..tulaxiston na swsume oti mporoume pleon..
wraia anarthsh Roadartist..

b|a|s|n\i/a είπε...

να 'ταν μόνο ο σχινιάς. δυστυχώς στρέφουμε πολλές φορές τα βλέμματα αλλού και αμελούμε τα αυτονόητα. μέχρι να τείνουν να πάψουν να είναι αυτονόητα. και 'μεις, κυρίως αυτοί (οι "δυνατοί") και όλοι.
καλό ξημέρωμα και καλή εβδομάδα!

Chris Tselentis είπε...

Καλησπέρα.
Κοίτα σύμπτωση. (Έχω σπίτι στο κωπηλατοδρόμιο).
Ο βάλτος της περιοχής έχει εκφυλιστεί εδώ και καιρό από τις καλλιέργειες (χώρια η Αμερικανική βάση που φεύγοντας άφησε πίσω βαρέλια με χημικά και άλλα πολλά). Μετά άρχισε η δόμηση. Η πιέσεις είναι τεράστιες. Η προσφορά γης στην περιοχή είναι εκρηκτική. Ευτυχώς (!) που έγινε το κωπηλατοδρόμιο και περιφράχτηκε μια σημαντική έκταση (μέσα είναι γεμάτο με αγριόπαπιες). Στο πρόγραμμα είναι και το Εθνικό πάρκο Σχινιά (δεν έχει ξεκινήσει, δεν ξέρω γιατί). Σε ότι αφορά το πευκοδάσος, πυρόσβεση υπάρχει, αλλά αν πιάσει φωτιά, δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα.
Για μένα, είναι θέμα σωστής διαχείρησης. Άνθρωπος + Φύση. Κτίζω σπίτι, δεν ξεριζώνω τα αρμυρίκια για να βάλω φοίνικες, πηγαίνω στο βάλτο να φυτέψω 5-10 ευκαλύπτους, στη θάλασσα δεν πετάω σκουπίδια, έχω βιολογικό καθαρισμό, δεν κυνηγάω αγριόπαπιες, δεν πατάω τις χελώνες με το αυτοκίνητο, δεν πετάω τσιγάρο στο πευκόδασος, κοκ.
Είναι θέμα συνείδησης, και δυστυχώς την αποκτάμε αφού γίνει η καταστροφή.

Σήμερα έχει Πανσέληνο. Ελπίζω να τη χαίρεσαι!

Hfaistiwnas είπε...

Να γίνει κάτι γρήγορα τουλάχιστον..
Τι θα μείνει πια; Καληνύχτα!!!!

Alexis B είπε...

Καλά τα λές, πολύ καλά.
Αλλά αν δεν υπάρχει κανονική φύλαξη, 200-300 καρακγιόζηδες μπορούν να το καταστρέψουν τελείος.
Πήγαινα εκεί για μπάνιο μικρός, και δυστιχώς βλέπω την κρατική αδιαφορεία και τον δημοσιουπαλιλλικο ωχαδερφισμό να καταστρέφουν τελικά τον χώρο.
Καλή εβδομάδα
Υ.Γ. απάντησα στο μπλογκοπαίχνιδο που με κάλεσες

Sophia Kollia είπε...

Καλημέρα, λοιπόν δεν θέλω να στεναχωρίσω κανέναν αλλά θα πω μια πικρή μαύρη αλήθεια που έχω διαπιστώσει σε όλη την Ελλάδα, όσο αφορά την φύση.ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΥΦΤΟΙ,σκουπίδια,αδιαφορία,γαιδουριά,
από πλούσιους φτωχούς μορφωμένους αμόρφωτους. Και οι μεγαλύτεροι γύφτοι, όσοι έχουν αναλάβει την φύλαξη και διαχείρηση της φύσης
καλημέρα

Roadartist είπε...

@ laplace78: Καλημέρα laplace! Όντως μια φωτό=1000 λέξεις.. η ομορφιά είναι απερίγραπτη..Ας ελπίσουμε να κάνουν κάτι οι υπεύθυνοι να μη χαθεί και αυτός ο σπάνιας ομορφιάς τόπος.. Καλη εβδομάδα!

Roadartist είπε...

@ b|a|s|n\i/a : Δεν είναι μόνο ο Σχινιάς δυστυχώς.. Διάβαζα πρόσφατα σε ένα άρθρο οτι αρκετές περιοχές του σχεδίου «Natura» κινδυνεύουν άμεσα.. Αν αυτό το σκεφτείς σοβαρά, ειναι τραγικό.. Πιστεύω οτι όσο μπορούμε πρέπει να αρχίσουμε να γίνουμε εμείς πρώτα πιο σωστοί, να κάνουμε όσο μπορούμε το αυτονόητο...να είμαστε σωστοί ως προς τη φύση.. Εχεις απόλυτο δίκιο, καλημερα.. και καλη εβδομαδα!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

Θυμάμαι που πήγαινα παιδάκι στο Σχινιά κι ήταν πανέμορφα!
Τώρα έχει μεταμορφωθεί σε βούρκο και δυστυχώς οι αρμόδιες αρχές έχουν σημαντικότερα πράγματα ν' ασχοληθούν απ' τη διατήρηση κάθε φύσης υδροβιότοπου.
Αλλά μην τα ρίχονυμε κι όλα σ' αυτούς. Φταίμε κυρίως εμείς που είμαστε αναίσθητοι κι ανεύθυνοι.

Roadartist είπε...

@μικρός πρίγκιπας: Χαίρομαι πολύ Μικρέ Πρίγκιπα που ξέρεις το τι συμβαίνει ακριβώς στο Σχινιά απο προσωπική επαφή...και την έγραψες..
Ολα λοιπόν ισχύουν, μόνο η πυρόσβεση όπως λες υπάρχει..αλλά και που υπάρχει.. Γιατί να είναι όλα τόσο ρευστά λοιπόν? Στο τέλος θα πάψουμε να προσπαθούμε να προστατεύουμε καλύτερα το περιβάλλον και θα περιμένουμε μοιρολατρικά να μη πιάσει φωτιά.. Οι υπεύθυνοι τι κάνουν? Το Πάρκο γιατί έχει σταματήσει? Καλά κάνεις και βάζεις θαυμαστικό...δίπλα στο κωπηλατοδρόμιο...Πάλι καλά λοιπόν που έγινε αυτό και περιφράχτηκε η περιοχή..
Σίγουρα το σημαντικότερο όλων ειναι η σωστή διαχείρηση, τόσο απο τους κατοίκους/παραθεριστές, όσο και απο τους επισκέπτες.. Μακάρι όλοι να ενεργούσαν όπως εσύ..
Αλλά δυστυχώς οι ασυνείδητοι κυριαρχούν.. Μακάρι πριν μπει το καλοκαίρι κάτοικοι (;;) σε συνδιασμό με τους τοπικούς φορούς να καθαρίσετε ή να ελένξετε όσο μπορείτε εκεί τη περιοχή για να μην υπάρχουν τουλάχιστον επικίνδυνες εστίες για φωτιά..
Μακάρι να γίνει κάτι να μη χαθεί αυτός ο παράδεισος...τόσο κοντά στην Αθήνα..
Καλή εβδομάδα :)

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas: Ακριβώς... "τι θα μείνει πια"? Ειναι καθήκον, υποχρέωση αυτονόητη, να αλλάξουμε όλοι συμπεριφορά προς το δάσος και τη φύση..Διαφορετικά δεν θα υπάρχει επιστροφή..

Roadartist είπε...

@ Alexis B: Και εγώ έχω καιρό να πάω στη περιοχή..με το που διάβασα το συγκεκριμένο άρθρο αμέσως σκέφτηκα να το αναδημοσιεύσω.. να ενημερωθούμε εμείς τουλάχιστον, πρέπει να αλλάξουμε όλοι συμπεριφορά, να προσέχουμε, να ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ότι ανομία και παρανομία βλέπουμε..

Roadartist είπε...

@ sofia: ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ. Είμαστε και κάτι παραπάνω απο όλα αυτά που γράφεις, ασυνείδητοι, χωρίς παιδεία και ευαισθησία προς τίποτα.. Αν δεν προσέξεις κάτι θα το χάσεις..
Είναι αυτονόητα όλα αυτά...
Είναι αργά για να αλλάξει κάτι? Πρέπει να τα χάσουμε ΟΛΑ για να καταλάβουμε και να αλλάξουμε όλοι συμπεριφορά?? Διαφορετικά σε λίγα χρόνια μας βλέπω να μεταναστεύουμε προς .. τα πολύ βόρια..

Roadartist είπε...

@ Γιώτα Παπαδημακοπούλου: Έτσι ακριβώς Γιώτα είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι..όταν πας και χαίρεσαι σε ένα τόπο, πρέπει να τον σέβεσαι, για να τον βρεις και αύριο...μεθαύριο..εκεί!.. Καλημέρα και καλή σου εβδομάδα!

Laplace είπε...

καλη εβδομαδα κ σε εσενα Roadartist

? είπε...

τελικά προστατευόμενο μόνο στα χαρτιά..καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

Τι να πούμε.. Και να είναι μόνο ο Σχοινιάς. Αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτα όσο ο καθένας από μας κοιτάει μόνο τον εαυτό του

Unknown είπε...

Καλημέρα

Όλα είναι μόνο στα χαρτιά,
Αν υπάρχουν και χαρτιά
και να μην ξεχνάμε τις υποσχέσεις
Γιατί από υποσχέσεις πάμε καλά
Από Σχινιά όμως πως πάμε?

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ της χώρας εκεί
πάει βόλτα τα παιδιά του άραγες?

Καλό πρωινό
Η υποκρισία σε όλη της
την μεγαλοπρέπεια

Ξέρεις πόσο έχει εκεί το στρέμμα

phlou...flis είπε...

Κάποτε, πριν το 1989, πήγαινα οικογενειακώς για μπάνιο εκεί. Καθαρά νερά, σχετικά βρώμικο περιβάλλον, διεκδικούμενες εκτάσεις από συνεταιρισμούς και άλλους, παράνομα καταστήματα-παραπήγματα και κάπου και ο στρατός εκεί κοντά για θερινή εκπ/ση. Ετσι τον άφησα. Εκτοτε δεν έτυχε να πάω. Διάβασα για το κωπηλατοδρόμειο και τις άλλες ολυμπιακές παρεμβάσεις. Η ανάρτησή σου με διαφώτισε. Νάσαι καλά.

Μαρια Νικολαου είπε...

Τωρα αν πω οτι εδω ειναι Ελλαδα θα δειξω να επαναλαμβάνομαι ..
Δυστυχως..
Θα πρεπε να λεμε "εδω ειναι Ελλαδα" και να καμαρώνουμε και συμβαινει παντα το ακριβως αντιθετο

Pastaflora είπε...

Στο Σχοινιά σταματήσαμε να πηγαίνουμε εδώ και τρία χρόνια. Ήταν τέτοιο το σκουπιδομάνι και η καφρίλα των επισκεπτών - νοικοκυραίων που φρικάραμε. Μια ακόμα κλασική περίπτωση για το πόσο κάφροι είμαστε σε θέματα περιβάλλοντος.

jf είπε...

Προτιμώ να μείνω με την ανάμνηση του Σχινιά της δεκαετίας του '70 που πήγαινα εκεί...

Καλή σου βδομάδα

H.Constantinos είπε...

Ο ένας τόπος μετά τον άλλον στη μοίρα του...
Πιστεύω ότι κάτι θα αρχίσει να αλλάζει σιγά σιγά, γενικά μιλώντας. Ελπίζω τουλάχιστον...

koulpa είπε...

Η φωτογραφία πριν που είχα βάλει πριν απο 3-4 ποστ είναι από αυτή τη λίμνη.. από μακρυά είναι ωραία.. το 80 είχε και μια συμπαθητική διαδρομή για ποδήλατο.. τώρα έχει πολύ σκουπίδι για να την πείς συμπαθητική.. και ίσως να την έχει αποροφύσει και ο βάλτος..
καλημέρα και καλή εβδομάδα:):)

Μαριλένα είπε...

αγαπημένο μέρος. πολύ.
θυμάμαι που μας πηγαιναν σχολικές εκδρομες εκεί.
ένα βήμα σχεδόν από την Αθηνα και μπαινεις σε άλλο κλιμα.

κρίμα. κρίμα αλλά αναμενόμενο.
τίποτα δεν εχουν αφήσει.
διάβαζα προχτές για αυτά που χτίζουν στα καμμένα.

μια απέραντη θλιψη και μία ασυναρτησία, όλη η Ελλάδα πλέον΄..

φιλιά καλλιτεχνιδα μου και καλη βδομαδα εύχομαι.

diavatis είπε...

δεν είναι οτι δεν έχουμε συνείδηση μόνο, δεν έχουμε και παιδεία, δεν έχουμε ούτε νοοτροπία... και φυσικά δεν νοιαζόμαστε για τις επόμενες γενεές...
οι πιο πολλοί σκέφτονται: "ας περάσω εγώ καλά και τα υπόλοιπα...", κι ας έχουν και παιδιά που θα ζήσουν σε αυτό που έχουν αυτοί αφήσει πίσω τους :(((

καλή εβδομάδα...

ναυτίλος είπε...

Θυμάμαι που πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 μας διαβεβαίωναν οι πολιτικοί (Βενιζέλος & άλλοι) για την αναβάθμιση της περιοχής λόγω του Κωπηλατοδρομίου.Τι να πει κανείς...

BUTTERFLY είπε...

Εχουμε κλειστει σε 4 τοιχους και 10 περιοχες στην Αθηνα, οταν τοσο διπλα μας υπαρχει φυσικος πλουτος απειρου καλλους, αλλα εμεις οχι μονο δεν τον προστατευουμε, ουτε καν τον γνωριζουμε! Απειρα τα παραδειγματα...

ILive2LoveMe είπε...

Είναι όλα πολύ όμορφα , αλλά δυστυχώς δεν είναι το μοναδικό, εύχομαι τουλάχιστον οι άνθρωποι του κάθε νομού , αν και όλοι θα έπρεπε να κάνουν κάτι. Δυστυχώς αδιαφορούμε, και αυτή την αδιαφορία μας περνάμε και στα παιδιά μας (αυτό είναι αλήθεια το δυστύχημα). Μακάρι να αφυπνιστούν όλοι και όλοι μαζί να μπορούσαμε να προσφέρουμε κάτι. Άλλωστε είναι η ζωή μας η ίδια, και το μέλλον των παιδιών μας , και περαιτέρω του πλανήτη μας.
Καλή ημέρα, καλή εβδομάδα, φιλιά.

Dr. Feleki είπε...

Λυπηρή η εικονα αλλα δεν φταιει κανενας αλλος απο εμας τους ίδιους... δυστυχώς...

Seagull είπε...

Αρκετά κοντά έχει σπίτι ο κουμπάρος μου κι έτσι πολύ συχνά τα καλοκαίρια πηγαίνω για μπάνιο εκεί. Πέραν τούτου, επειδή τη θεωρώ μία από τις διαφορετικές παραλίες της Αττικής, όταν φιλοξενώ φίλους΄, γνωστούς ή συγγενείς από το εξωτερικό, θεωρώ υποχρέωσή μου να τους δείξω και την παραλία αυτή...
Λοιπόν, μεταξύ πολλών άλλων που θα ήθελα να γράψω:
α) Πέρισυ, φεύγοντας από ένα μπανάκι, εν μέσω καύσωνος, απογευματάκι, συνάντησα κάποιον που είχε ανάψει φωτιά, μέσα στο πευκοδάσος, για να ψήσει και να εντυπωσιάσει, έτσι, την αλλοδαπή φίλη του. Τον παρακάλεσα ευγενικά να τη σβύσει αμέσως, αντέδρασε ως...Νεοέλληνας (δεν χρειάζεται να εξηγήσω, έτσι;...), μέχρι που ήρθαν σε "ενίσχυση" μου τόσο η υπόλοιπη παρέα μου, όσο και ο κλασικός "παπούς" που έχει θέσει υπό την προστασία του ένα μέρος της περιοχής και ο "μάγκας" σου αναγκάστηκε να κάνει το αυτονόητο...
β) Τί να πούμε και γι'αυτούς που με τα αυτοκίνητά τους μπαίνουν και παρκάρουν μέσα στο πευκοδάσος (λες κι αν αφήσουν το αυτοκίνητο έξω απ'αυτό, όπως κάνουμε κάποιοι άλλοι, θα χάσουν το prestige τους!...)

kikop80 είπε...

Καλησπέρα αρτιστάκι!
Έχεις απόλυτο δίκιο όταν λες ότι αν θέλουμε να κάνουμε κάτι πρέπει ΄να αλλάξουμε συμπεριφορά. Σε όλα τα θέματα από τα πιο απλά και καθημερινά.
Όταν αποφασίσει κάποιος να αντιδράσει, θα πρέπει να το κάνει για όλα τα θέματα, μικρά ή μεγάλα.
Πραγματικά είναι θέμα παιδείας.

the boy with the arab strap είπε...

προτεινω να φυγουμε ολοι οι ελληνες απο εδω μηπως και σωθει κατι , να ερθουν να μεινουν αλλοι ,ξενοι , ενω ειμαστε αχρηστοι ,μονο η καταστροφη μας ταιριαζει. αλλη μια φορα μπραβο για το ποστ!!!

Agobooks είπε...

Είδα σήμερα το μεσημέρι ένα ρεπορτάζ στην ΕΡΤ 3, τη καταστροφή του Νέστου ποταμού. Έχω την εντύπωση πως, όσο περισσότερο νοιάζονται οι πολίτες για το περιβάλλον( τελευταία) άλλο τόσο αδιαφορεί η πολιτεία.

Κωνσταντινιά είπε...

όπου και αν πας η Ελλάδα σε πληγώνει....

reader είπε...

Τελικά δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο, πήραμε φόρα και καταστρέφουμε τα πάντα! Βαλθήκαμε να μετατρέψουμε το περιβάλλον σε μια απέραντη χωματερή! Σε λίγο που καλοκαιριάζει θα τρέμουμε πάλι για τις φωτιές, πήγα πέρσι στην Κεφαλονιά και μαύρισε η ψυχή μου όταν αντίκρυσα τα καμμένα που τα είχα δει πριν τα κάψουν οι ασυνείδητοι!
Σ' ευχαριστούμε για την ανάρτηση καλή μου! Καλή βδομάδα κι ας ελπίσουμε ότι κάποιοι θα αρχίσουν να συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι!

Βάσσια είπε...

Μία ακόμη όμορφη στιγμή της πατρίδας μας.

Οι φωτογραφίες Road, απόλυτα εναρμονισμένες.

Τι να πω όμως- πάλι ευχολόγια;
Αφού δεν καταλαβαίνουν ΤΙΠΟΤΑ.

Πάλι οι πολίτες θα φωνάζουν, θα τρέχουν.

Μπράβο που το υπενθυμίζεις.
Καλή εβδομάδα πάραυτα.
:-)

Ανώνυμος είπε...

Για την γυφτιά συμφωνώ απόλυτα με τη Σοφία.Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να προστατεύουμε το περιβάλλον τον εαυτό μας δηλαδή αλλά έχουμε αποκοπεί σε τέτοιο βαθμό που μάλλον ρέπουμε στον μαζοχισμό καταστρέφουμε το μέλλον μας.Η Αττική ήταν και είναι ακόμη προς πείσμα μας ένας ευλογημένος τόπος δεν είναι αργά για να αναδειχθεί ξανά η ομορφιά της...εάν για να κινηθούν κάποιοι πρέπει να βγάλουμε λέπια και πτερύγια στην πλάτη τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας...Καλησπέρα και μια λαμπερή εβδομάδα!

Φωτεινή S είπε...

Πείτε μου πώς πρέπει ν' αντιδράσω στο παρακάτω περιστατικό:
Πρωί Κυριακής οδηγώ σ' ένα δρόμο, κυριολεκτικά πάνω στο βουνό. Κανείς! Μόνο εγώ κι ένα άλλο αυτοκίνητο μπροστά μου. Παρέα θα 'χω στον δρόμο (σκέφτομαι).
Αμέσως μετά, βλέπω μπροστά μου να πέφτει ένα σακουλάκι από κάποιο snack. Φωνάζω μόνη μου, "Ε, τα σκουπίδια όχι στον δρόμο. Ποιος θα τα μαζέψει;" (με το ανάλογο μπινελίκι). Παίρνω την πρώτη σύγχυση!
Δεν πέρασαν πέντε λεπτά και τσακ! από τη μέρια του οδηγού ένα άλλο σακουλάκι.
Τι να πω! Μου 'ρθε να τον κοπανήσω σπό πίσω. Πατάω την κόρνα και το ζώο νόμιζε ότι ήθελα να προσπεράσω, οπότε επιτάχυνε για να μη με αφήσει.
Η πίεση χτύπησε 20! Χτυπιόμουνα πάνω στο τιμόνι, αλλά τι άλλο;
Πώς αντιμετωπίζετε εσείς παρόμοιες καταστάσεις;
Γενικώς μάζεψα πολύ θυμό και οργή το τελευταίο τριήμερο!

ΑΝΑΣΑ είπε...

Γιατί για όλα να φταίνε οι άλλοι?
Κόσμε ξύπνα ...

Artanis είπε...

Ναι, καλά...Τώρα θα προστατευτεί, απο αυτούς εδώ...Πώς ακριβώς το θέλεις δηλαδή...Άσε, και το περιβάλλον το θυμόμαστε μόνον όταν θέλουμε να "πιάσουμε" τα ευαίσθητα ψώνια, σαν εμένα και εσένα, και μια χούφτα άλλους...
Αυτά δεν γίνονται μόνον στο Σχινιά, γίνονται παντού...Έ, ρε Γερμανικό σύστημα που χρειάζεται!!!
Αλλά εντω, είναι Ελλάντα, βλέπεις...

------ είπε...

Αφού είμαστε κράτος της πλάκας τί περιμένεις;Να σου πω όμως κάτι από προσωπική εμπειρία;Χρειάζεται να ιδρυθούν περιβαλλοντικοί Σύλλογοι...σύλλογοι σε κάθε περιοχή..κινήσεις για το Περιβάλλον...Φίλοι του Περιβάλλοντος...Επιτροπές Προστασίας του Περιβάλλοντος...η ονομασία δεν έχει καμιά σημασία...και να λυσσάξουν ...να τους τσακίσουν στα έγγραφα...στις αγωγές...στις μηνύσεις....και θα έχουν αποτέλεσμα.
Αλλος τρόπος δεν υπάρχει.

Madame de la Luna είπε...

Δυστυχώς πολλές περιοχές της Ελλάδας, καταστρέφονται ασυλλόγιστα. Απέχουμε πολύ απ' το να έχουμε ολοκληρωμένη οικολογική συνείδηση. Καλησπέρα αρτιστάκι...

Stiliano είπε...

Καλησπέρα
θαυμάσιο και ολοκληρωμένο το ποστ σου. Μόνο όταν γνωρίζει κάποιος το πρόβλημα, συνειδητοποιείται.
Νομίζω πως βοήθησες πολύ.
Φιλιά

Fegia είπε...

Καλησπέρα και από μένα.
Ολόκληρος ο πλανήτης καταστρέφεται. Αργά(;) αλλά σταθερά.
Για πολλά χρόνια είχα κάποιες επιφυλάξεις για τις περιβαλλοντικές οργανώσεις. Κάτι δεν μου πήγαινε καλά. Τις θεωρούσα μικρές (και μεγάλες) πολυεθνικές επιχειρήσεις.
Ωσπου παρακολούθησα ένα επεισόδιο στην εκπομπή "Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα" και έπαθα πλάκα...
Την επόμενη γράφτηκα στην Green Peace και τη Διεθνή Αμνηστία...
Βέβαια δεν εξαργυρώνουμε (και τις δικές μας) τις ευθύνες με το να είμαστε απλώς υποστηρικτές αυτών ή και παρόμοιων οργανώσεων...
Αυτό που κάνεις σήμερα - και σ' όλη την ενότητα "Περιβάλλον"-, καλή μου καλλιτέχνιδα είναι πολύ πιο σημαντικό.
Μα πάνω απ' όλα χρειάζεται δράση.
Από τις μικροεπεμβάσεις στην καθημερινή ζωή (βλ. σκουπίδια στις παραλίες, κόψιμο δένδρων και τόσα άλλα), μέχρι τις διαμαρτυρίες για τα τεράστια αίσχη που παρατηρούνται διεθνώς (βλ. αποψίλωση Αμμαζονίου κ.α).

Αυτή η γη δεν μας ανήκει. Περαστικοί, φιλοξενούμενοι είμαστε και θα πρέπει να τη σεβαστούμε..

Καλό βράδυ

Unknown είπε...

Για όλα φταίμε εμείς
και όχι οι άλλοι
Γιατί και οι άλλοι
Είμαστε εμείς

Απλά είμαστε υποκριτές
Χωρίς να κατέχουμε την υποκριτική
Γιατί είναι τέχνη
και εμείς δεν έχουμε καμιά σχέση
με αυτό που λέγεται τέχνη

Γωγώ Πακτίτη είπε...

για να σεβαστούμε τη γη,
πρέπει πρώτα να σεβόμαστε
τον ευατό μας.

εγώ πάντως εξακολουθώ
να ελπίζω και να χαμογελάω...

καλό βράδυ με χαμόγελο λοιπόν...:)

Roadartist είπε...

@ laplace78: Καλό βράδυ πλέον να είσαι καλά ρομποτάκι :)

@ nikos k: Μονο στα χαρτιά δυστυχώς όχι μόνο ο Σχινιάς.. αλλά και αρκετές άλλες περιοχές που υποτίθεται οτι πρέπει λόγω της εξαιρετικής ομορφιάς τους να ειναι προστατευόμενες (natura)..

Roadartist είπε...

@ evlahos: Δυστυχώς Βαγγέλη υπάρχουν πολλές φορές που σκέφτομαι το ίδιο και εγώ..

Roadartist είπε...

@ Sailor: Καλησπέρα Καπετάνιε μου, μου έκανε εντύπωση οτι άφησες σχόλιο το πρωί και ξαναεπέστρεψες πραγματικά εξοργισμένος ξανά το βραδάκι να ξαναφησεις.. Σε τιμάει αυτό! Οσο λοιπόν υπάρχουν άνθρωποι που εξοργίζονται..μπορώ να είμαι ακόμα αισιόδοξη.. Και αυτό το γράφω με όλη τη συναίσθηση.. δεν είμαστε σε καθόλου καλή κατάσταση, ειδικά η Αττική ειναι πολύ βεβαρημένη και δεν είναι μονο ο Σχινιάς που κινδυνεύει.. Οι φωτογραφίες που είχα αναρτήσει στο post του Πάσχα, προέρχονταν απο δάσος εντός της Αττικής.. το οποίο παραλίγο να καεί πέρσι το καλοκαίρι. ΑΥΤΗ Λοιπόν η ομορφιά απο καθαρή τύχη..γλύτωσε!
Εύχομαι και θα κάνω οτι ειναι μπορώ για να αλλάξουμε κάπως όλοι μας.. γιατί η πολιτεία ειναι δεδομένο οτι κοιμάτε τον ύπνο του δικαίου και ..οτι όλοι λαδώνονται και έχουν ως θεο το χρήμα.
Πολύ σωστά έγραψες "ξέρεις πόσο έχει εκεί το στρέμμα" ακριβώς, αυτό μόνο σκέφτονται.. Ας ξυπνήσουμε επιτέλους απο το λήθαργο μας ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ πάρα πολύ αργά..

Roadartist είπε...

@ phlou...flis: Μάλιστα.. τότε φίλε μου (1989) ήμουν οκτώ ετών.. προφανώς στάθηκα τυχερή να ζήσω όμορφα καλοκαίρια στη παιδική μου ηλικία, γεμάτα ήλιο και θάλασσα.. Άραγε τα παιδιά μου θα μπορέσουν να χαρούν την θάλασσα και τα δάση της πατρίδας μου? Ή θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν σε βόρειες χώρες? Σε ευχαριστώ για τα λόγια σου, να είσαι καλά.

Roadartist είπε...

@ ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ : Δυστυχώς Μαρία υπάρχουν στιγμές που σκέφτομαι οτι δεν μας αξίζει αυτή η χώρα.. :( Κρίμα τι να πεις..

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να προσέχουμε την συμπεριφορά μας λίγο περισσότερο γιατί αλλιώς...

Roadartist είπε...

@ pastaflora: Καλησπέρα καλή μου pastaflora, καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς.. Εχω να παω στο Σχινιά πάνω απο 3-4 χρόνια..Είναι όντως μια ενδεικτική κλασική περίπτωση για το πόσο κάφροι είμαστε σε θέματα περιβάλλοντος! Και σκέψου απλά οτι αυτή η περιοχή ειναι εντός Αττικής.. Οπότε πόσο πιο προστατευμένη θα έπρεπε να ήταν. ΤΡΕΜΩ στη σκέψη οτι θα χαθεί τόσος πλούτος.. Αυτά σκέφτομαι και λέω καλά κάνουν όσοι φεύγουν.. Αντε να δουμε ποτε θα συνειδητοποιήσουμε οτι πληγώνουμε το μέσα μας όποτε καταπατούμε ή βρωμίζουμε το περιβάλλον...

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

Δε θα σου πω πόσο ωραίο ήταν το θέμα σου (και κυρίως η παρουσίαση του) γιατι δεν το βρίσκω ΑΠΛΑ ωραίο!

Δυστυχώς όμως καλλιτέχνιδα μου έχει δίκιο η Σοφία!

Είμαστε για τα "μπάζα" όλοι μαζί!!!

Roadartist είπε...

@ JF : Εδώ θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Δεν έχει "προτιμώ να μεινω με την ανάμνηση".. Μπορεί να σωθεί ΤΩΡΑ ο Σχινιάς, όπως και οι υπόλοιπες περιοχές, αν σταθούμε όλοι ενωμένοι κοντά τους.. οχι με την ανάμνηση τους πριν απο 30 χρόνια! Αν μείνουμε στην ανάμνηση του τότε, .. δεν θα μείνει τίποτα στο τέλος..

Roadartist είπε...

@ H.Constantinos: Και εγώ το ελπίζω.... ακόμα.. Εύχομαι να μπορώ να το πω αυτό και μετά απο χρόνια όμως.. φιλιά, καλό βράδυ.

Roadartist είπε...

@ koulpa: Αρε koulpa..Το '80 ήταν ωραία.. και τώρα είναι.. γιατί εμείς οι κάφροι να μη καθαρίσουμε τα σκουπίδια, να μη πεταχθούν τα μπάζα, ο δήμος, η πολιτεία να βάλει φύλακες.. Πάντα στον εθελοντισμό βασιζόμαστε τελικά.. Ειναι εξοργιστικό να βλέπεις οτι δεν ειναι ακόμα ΝΕΚΡΗ η φύση, είναι ζωντανή, μπορεί να σωθεί, το κωπηλατοδρόμιο ήταν μια πολύ καλή αφορμή για να αναβαθμιστεί η περιοχή..παρόλ'αυτά έμειναν όλα πίσω ξανά.. Θα μπορούσε να γίνει ένα πάρκο που να είναι τόπος αναψυχής για όλους τους Αθηναίους.. έχουμε τόσο ανάγκη το πράσινο.. που και με εισητήριο θα γέμιζε κόσμο..και απο τα έσοδα θα μπορούσανε να το διατηρούν καθαρό.. Ελεος πια.. :( Καλή εβδομάδα και σε σενα Κoulpa (περασα και την ειδα τη φωτο σου)..

Roadartist είπε...

@ Μαριλενα: Ναι ρε Μαριλένα κρίμα απέραντη θλίψη! ΧΤΙΖΟΥΝΕ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ!!! Μα που ειναι αυτοί που έλεγαν οτι δεν θα ξεχάσουν τους πυρόπληκτους? Που είναι τα κανάλια που έλεγαν οτι θα είναι κοντά τους και κάθε παρανομία θα τη προβάλουν? Πραγματικά με λυπεί αφάνταστα.. τι μέλλον, τι ζωή υπάρχει χωρίς υγεία, χωρίς οξυγόνο..

Roadartist είπε...

@ diavatis: Ακριβώς.. Είναι φρικτό αν το σκεφτείς.. Ο άνθρωπος αυτοκαταστρέφει το σπίτι του.. Ομως οι επιστήμονες πλέον λένε οτι τις επιπτώσεις δεν θα αργήσουμε να τις βιώσουμε όλοι μας.. Δεν θα αφορούν μόνο τα παιδιά των παιδιών μας. Ισως ερθουν πιο γρηγορα απο οτι φανταζομαστε..

Roadartist είπε...

@ ναυτίλος: Εξοργίζεσαι και θες να τους στείλεις όλους ... μη πω που..

Roadartist είπε...

@BUTTERFLY: Εχεις πολύ δίκιο butterfly!! Επιασες ακριβώς το νόημα του post..Εχουμε πανέμορφα μέρη δίπλα μας και οχι απλα δεν τα προστατεύουμε, ουτε καν τα γνωρίζουμε.. Ντροπή μας..

Roadartist είπε...

@ ILive2LoveMe: Ακριβώς πρόκειται για τη ζωή μας.. Τι μπορούμε να κάνουμε πραγματικά δε ξέρω.. απο εδώ και πέρα εύχομαι να μη ζούμε με το τρόμο.. Καλησπερα!

Roadartist είπε...

@ Βρασίδας ο Κάφρος: Ετσι ακριβώς είμαστε κάφροι, ποντικάκι, όπως ακριβώς σατυρικά γράφεις στο nickname σου.. Μας αξίζει το σκουπιδαριό τελικά.. :(

Roadartist είπε...

@ SeaGulL : Στέφανε τι μπορώ στα αλήθεια να γράψω μετά απο αυτό το σχόλιο που άφησες? Αυτό είναι ακριβώς που θα εννοούσε η Σοφία όταν έγραψε οτι "ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΥΦΤΟΙ".
Φωτιά μέσα στο δάσος?????? Τώρα αυτόν δεν έπρεπε κάποιος να τον πήγαινε στη φυλακή? Πρέπει να πιάσει φωτιά για να γίνει δίωξη?
Οταν θα είναι πλέον αργά? Λοιπόν με το σχόλιο σου και ως επισκεπτης τακτικος της περιοχής.. περιέγραψες πολύ γλαφυρά (όπως είναι) τη κατάσταση.. Αρα ο τίτλος ειναι παρα πολύ σωστός.."Ο Σχινιάς κινδυνεύει.."μάλλον έπρεπε να συμπληρώσω μόνο "απο εμάς".. ΚΡΙΜΑ!

Roadartist είπε...

@ kikop80: Δυστυχώς δεν γίνεται διαφορετικά. Πρέπει όλοι να αντιδράσουμε. Πρέπει να καταγγέλουμε κάθε παρανομία, όπως π.χ. αυτή που ανέφερε ο seagull, πρέπει να ενημερωνόμαστε, να ζούμε και να νιώθουμε την μοναδικότητα της ομορφιάς της φύσης..Μόνο τότε αποκτούμε και συνείδηση της..
Πρέπει να αλλάξουμε εμείς πρώτα ..

Roadartist είπε...

@ κρασι & νερο στα ονειρα μας: Σε ευχαριστώ φίλε μου. Δυστυχώς δεν έχεις άδικο. Αυτοί σέβονται περισσότερο το τόπο μας..

Roadartist είπε...

@ N.Ago: Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω ago.. Λες και δεν έγινε τίποτα εφέτος το καλοκαίρι.. Πως μπορούνε να ξεχνάνε, πως μπορούν και κοιμούνται ορισμένοι..Απορώ! Κρίμα γιατί σε λίγο ίσως να μην έχουμε ούτε καν τη πολυτέλεια να φωνάξουμε οτι κάποιο μέρος "κινδυνεύει"..

Roadartist είπε...

@ Κωνσταντινιά: Ετσι δυστυχως.. :(

Roadartist είπε...

@ Μαργαρίτα: Μαργαρίτα μου δεν ειναι τυχαίο οτι οι φωτιές εφέτος έχουνε ξεκινήσει ήδη απο τον Απρίλιο, ήδη στη Σκόπελο εφέτος κάηκαν χιλιάδες στρέμματα.. Και το κακό είναι πως ακούστηκε οτι η φωτιά εκεί ξεκίνησε απο μόνιμο κάτοικο που ήθελε...να κάψει χόρτα..Δεν ξερω αν ισχύει..αλλά καθόλου απίθανο.. ΕΥΧΟΜΑΙ πραγματικά να μη θρηνήσουμε ξανά εφέτος.. Ας κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι και εν συνεχεία όλοι μας.. τι άλλο πια πρέπει να γίνει? Μήπως είναι καιρός να μπει ως μάθημα στα σχολεία πως θα μάθουμε να προστατεύουμε το περιβάλλον?..

Roadartist είπε...

@ Vassia: ΤΙΠΟΤΑ,ακριβώς έτσι. Έλαβα ένα email τη προηγούμενη εβδομάδα, σχετικά με τα χρήματα που προορίζονταν για τους πυρόπληκτους, δεν ξερω αν αληθεύει γι'αυτο δεν το αναφέρω..πάντως αν ειναι αλήθεια Βασσια μιλάμε για μεγάλο σκάνδαλο..και πια τι να πω..Καλή εβδομάδα..

Roadartist είπε...

@ Παναγιώτης Ράμμης: Έχεις δίκιο Παναγιώτη, ακριβώς.. Η Αττική είναι αρκετά επιβαρυμένη μετά τις περσινές φωτιές στη Πάρνηθα, στη Καισαριανή, στον Υμηττό, στο Λαγονήσι, στη Κερατέα...Μα τι άλλο πια πρέπει να γίνει για να αρχίσει η πολιτεία να σκεφτεί τη προστασία, ανάδειξη, προφύλαξη όσων κομματιών πρασίνου της έχουνε απομείνει? Και πόσο μάλιστα για περιοχές που ειναι απο την ευρωπαική ένωση υποδειγμένες, με είδη ΣΠΑΝΙΑ ... απειλούμενα προς εξαφάνιση παγκοσμίως.. Ντροπή μας, η γυφτιά, η έλλειψη κουλτουρας είναι κάτι λιγότερο απο φανερή.. Να δούμε πότε θα αλλάξει κάτι, καλό βράδυ.

Roadartist είπε...

@ Φωτεινή S : Καλησπέρα Φωτεινή στο Ρέθυμνο φαντάζομαι οτι έγινε το σκηνικό που αναφέρεις.. Πως θες να αντιδράσουμε όπως και εσύ..και ίσως χειρότερα.. Ασε μη σου πω καλύτερα.. Μα τι να πεις.. :(((((
Οταν είναι τόσο άχρηστοι, απολίτιστοι, οι πρωτόγονοι άνθρωποι πιο πολύ ήξεραν να σέβονται τη φύση, τη θεωρούσαν μάνα τους.. Κατάλαβες? κρίμα.. :(

Roadartist είπε...

@ ΑΝΑΣΑ: Κανείς άλλος δεν φταίει το ξερό μας το κεφάλι φταίει.. "Κόσμε ξύπνα ..." ετσι..

Roadartist είπε...

@ Artanis: Τίποτα δεν λειτουργεί βρε συ artanis σωστά! Τίποτα, τι πρέπει να πάθει ο ελληναράς για να μάθει οτι υπάρχουν κανόνες.. πρέπει να προσέξει διαφορετικά μια στιγμή αρκεί για να χαθεί ότι έκανε να δημιουργεί ένα αιώνα.. Μας χρειάζεται τελικά..

Roadartist είπε...

@ Νανά Τσούμα: Καλησπέρα Νανά έχω δει το blog που εχεις δημιουργήσει (εκτος απο το προσωπικό σου) και που ασχολείσαι αποκλειστικά με θέματα περιβαντολογικά. Νομίζω πως έχεις απόλυτο δίκιο. Μόνο οι πολίτες (αυτοί οι λίγοι) μπορούν να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους και να αλλάξουν κάτι. Διαφορετικά δεν γίνεται τίποτα. Νομίζω οτι και στη Σάμο αυτό έγινε τα τελευταία χρόνια και κάπως σώθηκε το νησί..

Roadartist είπε...

@ Madame de la Luna: Δυστυχώς Κυρά του Φεγγαριού..μάλλον σε λίγα χρόνια θα ψάχνουμε άλλους πλανήτες κατοικήσιμους.. Ασε πια έλεος...

Roadartist είπε...

@ Stiliano: Καλησπέρα stiliano, σε ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου, δεν ξερω αν βοηθησα.. ίσως και καθόλου..δεν ξερω..μακάρι.. Να είσαι καλά, συμφωνώ οτι η αρχή της λύσης είναι η συνειδητοποιήση του προβλήματος.. Καλό βράδυ!

Roadartist είπε...

@ Fegia: Καλησπέρα fegia, θα επικροτήσω το ερωτηματικό σου δίπλα απο το "αργά".. όντως νομίζω οτι ο πλανήτης κάθε άλλο απο αργά καταστρέφεται.. μάλλον με πολύ γοργούς ρυθμούς.. Οσον αφορά τις μεγάλες περιβαλλοντικές οργανώσεις, έχω κάποιες επιφυλάξεις..αλλά θα μου πεις εκεί που έχουμε φτάσει, δεν γίνεται τίποτα αν δεν υπάρξει μια τόσο μεγάλη οργανωμένη κίνηση.. Δεν ξέρω βρε fegia αν ειναι πολύ σημαντικό το να φτιάχνω αναρτήσεις σχετικές με το περιβάλλον, ίσως και να είναι μηδαμινό..Αλλά σίγουρα είναι "κάτι", απο το "τίποτα". Το πιο σημαντικό ειναι η ενεργή συμμετοχή του καθένα μας. Εφέτος π.χ. το καλοκαίρι στις διακοπές που θα πάμε ας θαυμάσουμε τη φύση, ας νιώσουμε την αγαλλιαση και το μεγαλείο της..ας πάρουμε απο τη σοφία της..ας μάθουμε πόσο πολύ ασήμαντοι είμαστε μπροστά της.. Το μόνο που πρέπει όλοι μας να κάνουμε να τη προφυλάξουμε, και να μην αφήνουμε κανέναν να τη καταπατά. Να τους καταγγέλουμε όλους. Ας τσακωθούμε, ας γίνουμε οι κακοί! Δεν υπάρχει άλλη οδός..
Και συμφωνώ η γη δεν μας ανήκει.. Καλό βράδυ να έχεις..

Roadartist είπε...

@ Γωγώ Πακτίτη: Καλά κάνεις Γωγώ χαίρομαι που χαμογελάς.. Δεν μου είναι και τόσο εύκολο προσωπικά όταν σκέφτομαι όλα τα παραπάνω.. εύχομαι η θετικότητα σου να φέρει την αλλαγή! Καλό βράδυ να εχεις, πολλά φιλάκια!

Roadartist είπε...

@ Akon : Ετσι ακριβώς Ακον .. Πρέπει να προσέχουμε, αν θέλουμε να έχουμε.. :) Καλό βράδυ!!

Roadartist είπε...

@ τo τέρας της «αμάθειας»: Σε ευχαριστώ πολύ, πραγματικά να είσαι καλά. Είμαστε σίγουρα :(((

zentikes,dano είπε...

σαν παραμυθας θα σου πω μια ιστορια για τον σχινια
1989 καναμε ελευθερο καμπινγ
απο δεξια μια παρεα με δυο μηχανες
και αριστερα μου ενας τυπος με μια μπεμπα 316 νομιζω τοτε βγηκε δερματινα ασπρα καθισματα
και σκηνη με αιρκοντισιον (τροπος του λεγειν)
ερχετε το απογευμα της κυριακης και ετοιμαζομαστε να φυγουμε με τα παιδια με τις μηχανες γιναμαι καπως κολητοι με τους αλλους ενα γεια
περνουμε λοιπον τον δρομο και πριν απο την διασταυρωση για Ραμνουντα νομιζω (απο τοτε εχω να παω )
ο τυπος με την μπεμπα βγαζει δυο σακουλες με καρπουζοφλουδες και αλλα τινα και τα αμολαει στον δρομο

η μια μηχανη σταματαει μπροστα μου μαζευει ενα ενα τα σκουπηδια τα βαζει στις σχισμενες σακουλες
καπου στην Σταματα λιγο πριν φτανει την μπεμπα (εμεις απο πισω )
του χτυπαει το τσαμι και μολις ανοιγει ο αλλος να ρωτησει του φωναζει ο μηχανοβιος

Κατι σου επεσε στον δρομο και τα αμολαειμεσα στα ασπρα δερματινα καθισματα

κατι τετοιο χρειαζονται ολοι αυτοι που πετανε μπαζα και φυλαξη με δημοσιους υπαλληλους δεν γινεται
δωσε σε μερικα παιδια την ευθηνη και θα δεις αν μπορουν να πετανε ετσι τα σκουπιδια.Αλλα οχι μετα να χτιζεις μπαγκαλοουζ
σε ζαλισα
την καλησπερα μου

Roadartist είπε...

@ zentikes : ΚΑΘΟΛΟΥ, ΜΠΡΑΒΟ στο φίλο σου!!!!!!! Πραγματικά θα ήθελα πολύ να το ζούσα αυτό!! χαχααχα μα του χρειαζότανε, μπράβο, αυτή ναι ειναι η σωστή αντιμετώπιση τελικά! Αν ο άλλος ειναι ζώον..θα πρέπει να του φερθείς με το ίδιο τρόπο που φέρεται και αυτός.. Ελεος πια....

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

Ρε αστέρι πρέπει να τους πάρουμε με τις πέτρες...
Θυμάμαι πριν το '04 είχαν λυσσάξει για να φτιάξουν το (ακατάλληλο λόγω ανέμων) κωπηλατοδρόμιο κι όλη η (μη) οικολογική παρέμβαση έγινε μόνο για λόγους εφέ μόνο για την ολυμπιάδα.
Από κει και μετά...σιωπή και χάος.
Για κάποια παχύδερμα ο κόσμος τελειώνει στην γκαραζόπορτα της βίλλας τους.
Στο Καπανδρίτι ξεψύχησε ένα 9χρονο αγοράκι λόγω του μη επανδρωμένου "κέντρου υγείας"...
Στο Καπανδρίτι μένει και κάποιος "κύριος" ο οποίος όχι μόνο το κέντρο υγείας δεν έχει ανάγκη αλλά τι κι αν υπάρχει λειψυδρία η πισίνα του είναι πάντα γεμάτη.
Ευαισθησία για τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον εεε;;;
Ε, ρε γαμώτο δεν πρέπει να τους πάρουμε με τις πέτρες;;;

marianaonice είπε...

Αχ roadartist μου, μετέχουμε στις αναρτήσεις μας του ίδιου προβληματισμού για τη φύση που την έχουμε τόσο πληγώσει!!
Ο Σχινιάς τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί μεγάλη επίθεση από όλους τους ασυνείδητους και το χειρότερο είναι η εγκατάλειψή του! Φοβάμαι ότι τα χειρότερα δεν τα είδαμε ακόμη!
Μπράβο σου που ανέδειξες αυτό το θέμα!!

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Πολύ αγχώδες μέρος αυτή η Ελλάδα. Μόλις δούμε/πούμε κάτι ωραίο - ας πούμε "πάρκο", "λίμνη", "παιδί" - θα το συνοδέψουμε με ένα τεράστιο SOS, με πρόσκληση κινητοποίησης για τη σωτηρία του κλπκλπ. Σχιζοφρένεια - κι απελπισία, βεβαίως, βεβαίως.
Μην πάμε και πολύ μακριά. Πάρκο Τρίτσης. Τι ωραία αρχή, τι παπάκια, τι μπιενάλε, τι συναυλίες και τι βιολογικά προϊόντα..Πήγατε καμιά βόλτα τώρα τελευταία; Θα το αντέξετε, άραγε;
Θα το γράφω μονότονα: Καίριες, είτε πολιτιστικές, είτε περιβαλλοντικές, αναρτήσεις.
Γεια σου, δρομοκαλλιτέχνιδα!

P. Kapodistrias είπε...

Οικολογείτε, γιατί χανόμαστε...

ILIAS είπε...

Καλησπέρα Roadartist, όλη η περιοχή από παραλία Μαρκόπουλου, Βραυρώνα μέχρι Μαραθώνα, είναι περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους. Μια πολύ ιδιαίτερη ανάσα για όσους θέλουν να ξεφύγουν λίγο από τα ντουβάρια χωρίς να πρέπει να πάνε στην... Πίνδο!
Το Σαββατοκύριακο έκανα βόλτες μιας και η ζέστη και η τάση φυγής που είχα. Δυστυχώς αυτά που λές αληθεύουν, όχι μόνο για τον Σχινιά, αλλά για ολόκληρη την Ανατολική Αττική! Από Πόρτο Ράφτη μέχρι Μαραθώνα, (μιλάμε τώρα για τεράστια έκταση, όχι αστεία) ανάμεσα σε αυτό τον παράδεισο πολύ τακτά έβλεπες μπάζα, πεταμένα σκουπίδια, καμένες εκτάσεις και αυθαίρετα. Έκανες πολύ καλά που το ανέδειξες.

Και πάλι την καλησπέρα μου και μακάρι ΚΑΠΟΙΟΣ τέλος πάντων να κάνει κάτι, προτού χαθεί και το τελευταίο καταφύγιο (Τα άλλα τα διέλυσαν-Πάρνηθα-Πεντέλη-Υμηττό-Παραλιακή-Πειραιά κλ.π)

ILIAS είπε...

Και μιας και έτυχε να δω το σχόλιο του φίλου Αλέξανδρου, aka zentikes, αυτός ο κάποιος, γιατί πολύ καλά τα λέει, πρέπει να είμαστε ΕΜΕΙΣ. Όταν και όπου τους πετύχουμε να πράτουμε ανάλογα

Maria Tzirita είπε...

Γειά σου Road! Παρακαλώ για μια ανάρτηση που δε θα με μελαγχολήσει... Όπως παρακαλώ καθημερινά για μια είδηση στα δελτία που θα με χαροποιήσει, θα μου δώσει ελπίδα, θα με κάνει να πιστέψω σε αυτόν τον τόπο και στους συνανθρώπους μου... Τι λαός κι αυτός όμως,ε; Όλοι μας λέμε "οι έλληνες είναι γύφτοι, είναι απολίτιστοι, είναι αδιάφοροι, ασυνείδητοι"... και δεν κάνουμε καν τον κόπο να εξαιρέσουμε τουλάχιστον τον εαυτό μας...
Καληνύχτες βροχερές...

Natalia είπε...

θλιβερή η ιστορία του πάρκου του Σχινιά...

παρα πολυ ωραιο post, δοσμενο με συναισθημα αλλά και με διαθεση προτροπής για κάποια δράση από μέρους μας...

καλησπέρα και φιλιά

faraona είπε...

O b|a|s|n\i/a
με καλυψε πληρως.Στη Βορεια Ελλαδα να δεις τι γινεται σε τετοιους τοπους που τους ηξερα πριν 20 χρονια πως ηταν.Τωρα ειναι μολυσμενα νερα και βρωμερα βαλτονερα.
Δυστυχως.


Τα φιλια μου Αρτιστα μου.

Σπύρος είπε...

Ειναι πολλα μέρη σαν τον Σχινιά που κινδυνευουν και η πολιτεία αδιαφορεί δυστυχως.

celsius33 είπε...

να ζήσει ο σχοινιάς, εγώ έχω να πάω χρόνια, οι κάτοικοι της ανατολικής αττικής καλό είναι να γίνουν λίγο πιο ενεργητικοί και υποψιασμένοι για το τι συμβαίνει εκεί πέρα!

mrs Smith είπε...

Πολύ ενδιαφέρον το ποστ σου road.
Η Ελλάδα αιμορραγεί και αντί να γίνεται κάτι να επουλώνονται οι πληγές, ανοίγονται παντού και άλλες.
Εκεί κάνω συνήθως το πρώτο μπάνιο του καλοκαιριού...
Τόπος παρατημένος...

geokalp είπε...

όταν πριν μερικά καλοκαίρια έκανα το λάθος να βρεθώ εκεί, κόντεψα να κλάψω με αυτά που έβλεπαν τα μάτια μου...
είχα δει και θυμόμουν το Σχοινία πριν 15-20 χρόνια...

βιολιστης στη στεγη είπε...

Δυστυχώς, roadartist, δεν είναι μόνο ο Σχινιάς! Κι εμείς εδω στο χωριό που ζώ έχουμε ένα όμορφο δάσος, που δέχεται καθημερινές επισκέψεις απο φορτηγάκια αλλά και πάσης φύσεως τροχοφόρα, οι ιδιοκτήτες των οποίων "εναποθέτουν" τα άχρηστά τους(από στρώματα και παλιά ψυγεία, μέχρι πτώματα σκυλιών, αρνιών, κοτόπουλων και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νούς σου)!
Θυμώνω, απελπίζομαι, απογοητεύομαι!
Σκέφτομαι πόσο άτυχη είναι αυτή η όμορφη χώρα, να κατοικείται από Ελληνες ανθέλληνες!
Κι απ'την άλλη, σκέφτομαι πολλές φορές, το γνωστό "το ψάρι μυρίζει απ'το κεφάλι" και μπλέκομαι στο φαύλο κύκλο και στο "φαύλο" ερώτημα¨ποιός διαλέγει το ψάρι;
Εμείς οι ίδιοι, συντηρούμε δυστυχώς αυτή τη νοσηρή νοοτροπία του"μακριά απ'το κώλο μας, κι'ας είναι ότι θέλει".
Πάντως, για να μη τα βλέπουμε όλα μαύρα, νομίζω ότι κάτι αρχίζει και γίνεται στις καινούργιες γενιές. Διακρίνω μιά μεγαλύτερη ευαισθησία στα νέα παιδιά για το περιβάλλον.Ισως νάρθε πιά ο καιρός να απομακρυνθούμε απο τη νοοτροπία που χαρακτήριζε τη δύσκολη ζωή των παπούδων και γονιών μας και ιδιαίτερα στην ελληνική επαρχία. "όποιο ζώο τρώγεται, είναι και χρήσιμο, όποιο κομάτι γής καλιεργείται, αξίζει να περιφρουρείται"
Οπως και νάχει, ¨οσο υπάρχουν άνθρωποι, που εκτός απο το "χρήσιμο", βλέπουν και τ'όμορφο, υπάρχει ελπίδα!

Nefelli είπε...

Θλίψη με κυρίευσε, αντικρύζοντας τις φωτογραφίες που ανέρτησες.
Θλίψη και ανησυχία... και νιώθω συνεργός σ' αυτό το έγκλημα.
Η φύση έχει προ πολλού, αρχίσει να εκδικείται για τους χρόνιους και επαναλμβανόμενους βιασμούς που της ασκούνται.
Δυστυχώς επιλέγουμε να κλείνουμε τα μάτια και τ' αυτιά μας και όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα έργα μας, απλώς κουνάμε το κεφάλι.
Όχι έτσι, όχι με αυτόν το τρόπο, δεν θα καταφέρουμε τίποτα αν εμείς οι ίδιοι και ο καθένας μας ξεχωριστά, δεν λάβουμε δραστικά μέτρα καταστολής αυτού του εγκλήματος.
Ας ελπίσουμε να μην είναι αργά και όσο υπάρχει ελπίδα να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο του δικαίου.
Συγχαρητήρια καλλιτέχνιδα μου για την ευαισθησία να θίγεις τέτοια θέματα και να ξυπνάς συνειδήσεις.
Καλό σου απόγευμα

ζαφορα είπε...

Τι να πώ καλή μου Roadartist
Kάπως έτσι λειτουργεί το Υπουργείο περιβάλλοντος
Παχυλά λόγια και μηδέν έργο.
Αν δεν το προστατέψουμε μόνοι μας,
το βλέπω κάρβουνο.
Έχεις τύχει εκεί όταν φυσάει;
Αν το σκεφτείς, αλίμονο !!!!
Βλέπεις κάποτε υπήρχαν
και οι αγροφύλακες.
Κάτι ήταν κι αυτό.
Κάτι προλάβαιναν .
Τώρα έγιναν όλοι της καρέκλας .
Άσε για τους δασοπυροσβέστες,
Έγειναν όλοι πυροσβέστες με άγνοια
δασοπυρόσβεσης.


Μόλις τώρα άκουσα,
΄΄ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΄΄

Φαντά σου και δεν καλοκαίριασε.

Σε φιλώ με μια ελπίδα.

Βάσσια είπε...

Road, έχουν γραφτεί πολλά για τα χρήματα που συγκέντρωθηκαν για τους πυρόπληκτους.

Εγώ ξέρω ότι,

Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν.
Οι άνθρωποι δεν τα έχουν πάρει ακόμη.
Τα σπίτια τους ακόμη ερειπωμένα.
Η κυβέρνηση σέρνει βήματα και οι τράπεζες κάνουν άλματα.

Αυτά ξέρω ως αλήθεια.

Καλό απόγευμα

tuco είπε...

έχω περπατήσει αρκετές φορές μέσα σε αυτό το δασάκι. Ποτέ όμως δεν το είδα σαν ένα τόσο μεγάλης σημασίας οικοσύστημα...το θεωρούσα κάτι απλό και δεδομένο...μέχρι τώρα.
Σ' ευχαριστώ για τη αφύπνιση Αρτιστάκι.
Respect, βεβαίως βεβαίως...;)

Ανώνυμος είπε...

κριμα...μιλαμε για πολυ ομορφα μερη και παραλιες!!!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

Σε κάτι τέτοια θέματα
δεν αρκεί μια φιλοφρόνηση
κι ενα μπράβο Road καλά
που κάνεις κτλ
Χρειάζεται ενεργή συμμετοχή
στον βαθμό που μπορεί ο καθένας
Πήρα το θάρρος να το βάλω
σε baner.
Aν ειναι πρόβλημα...πες το μου

κοτσυφοφιλώ σε

τσίου!!!

πνευμα είπε...

"και στο τέλος μέσα στα αποκαίδια που ο ίδιος δημιούργησε θα κείτεται ο άνθρωπος..."

Υπέροχη ανάρτηση.Μακάρι να είχαμε όλοι τη δική σου ευαισθησία.

Την καλησπέρα μου Roadartist

nikiplos είπε...

Αχ, βρε roadartist…που να την καταγγείλουμε την παρανομία? Στους Βούδες? Άσε γιατί συγχίζομαι.... Μόνο άμα υπάρξουν ομάδες εθελοντών που περιφρουρούν, μπορεί να γίνει κάτι σε αυτόν τον τόπο... Τίποτε δεν φοβούνται πλέον, μόνο ομάδες ανθρώπων...
Κατα τα άλλα να επισκεπτόμαστε με κάθε σεβασμό και να θαυμάζουμε τη φύση... έτσι πρέπει
Να είσαι καλά....

island είπε...

Στον Σχοινιά τυχαίνει να κάνω τα μπάνια μου το καλοκαίρι.Χρόνια τώρα.Κάθε χρονο ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια δεκάδες επιχειρήσεις και δεκάδες φυσικά μεζονέτες.Το μεγάλο μπάχαλο είναι με τις επιχειρήσεις που εκμεταλεύονται!!!τη θάλασσα όπου έχουν ασφαλτοστρώσει μέχρι την αμμουδιά για να βάλει ας πούμε ο Ελληναράς την τζιπάρα του.Είναι δραματική η κατάσταση αλλά ποιός να φωνάξει;

Μπράβο για το κείμενό σου.

pafa64 είπε...

Έχω μάθει από έγκυρες πηγές
ότι ο Αλογοσκούφης το παζαρεύει
με μια ξένη εταιρεία
μπίρ-παρά.
Πλάκα κάνω βέβαια
αλλά σε λίγο καιρό
τι θα μας μείνει για πούλημα?

Unknown είπε...

Καλημέρα

Έχουμε όλοι μας χρέος σε αυτό
τον τόπο που λέγεται Ελλάδα
Χρέος στην Πατρίδα
Την Πατρίδα μας
Την δικιά μας Πατρίδα

Δυστυχώς όμως το μόνο χρέος
που έχουμε είναι στο κέρδος και
στον πλουτισμό
Χρωστάμε παντού
Εκτός από την Πατρίδα
την ποιο όμορφη πατρίδα όλου
του πλανήτη Γη
Την Πατρίδα των θεών και των σοφών

Ποτέ δεν θα σταματήσω να νοιάζομαι
γι αυτή την πατρίδα

Καλό πρωινό

amelie είπε...

δυστυχως δεν ειναι μονο ο σχινιας...
και ακομα (πιο) δυστυχως υπαρχουν ακομη ανθρωποι που ειναι ακαταλληλοι...
γεια και χαρα

cinderella είπε...

Μπράβο αρτιστάκι μου για την ενημέρωση. Πραγματικά το πρώτο βήμα για την καλυτέρευση κάποιων καταστάσεων είναι η ενημέρωση. Δεν ήξερα πολλά για το Σχινιά αλλά τώρα θα το κοιτάξω όπως όλοι μας φανταζομαι!
Προχτές άκουσα παρόμοια και για το Νέστο ποταμό στη Μακεδονία. Τα οικοσυστήματα στη χώρα μας κινδυνέυουν περισσότερο από ποτέ...

Κούκος είπε...

Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για το μέλλον του τόπου μας..
Αυτό ακριβώς! Και όχι μόνο του τόπου μας. Και ολόκληρου του πλανήτη.

Roadartist είπε...

@ "Γελαστό απόγευμα" : Οτι και αν γράψουμε θα ειναι λιγο Στελιο.. ναι με τις πετρες ολους.. Το άκουσα για το παιδάκι..υπάρχουν δυστυχώς διαφορές..αν εχεις λεφτά, πας σε ιδιωτικό νοσοκομείο σήμερα..Κακά τα ψέματα.. ο καθένας και η μοίρα του που λένε.. Τα φιλιά μου!

Roadartist είπε...

@ marianaonice: Μαριάνα χαίρομαι που και εσύ έβαλες ανάρτηση για το περιβάλλον, να συνεχίσουμε έτσι. Νομίζω οτι ειναι το λιγοτερο που μπορουμε ολοι να κανουμε. ΟΛΟΙ οι bloggers ας στραφούμε προς μια κινητοποιηση οσων αφορα την οικολογια και τη προστασια του περιβαλλοντος.. Για να μπορουμε να χαρουμε και τα υπολοιπα.. Φιλιά!!

Roadartist είπε...

@ Διονύσης Μάνεσης: Εχεις απόλυτο δίκιο Διονύση!! Ολο αυτό το διάστημα εχω αρχισει και διαβαζω σχετικα με το περιβαλλον θεματα... το μονο που εχω να σου πω.. ειναι αυτο που όλοι ξερουμε.. Παντου ανοργανωσιά, έλλειψη ενδιαφέροντος, απαισιόδοξη όψη.. Εχουμε ΠΛΟΥΤΟ και τον αυτοκαταστρέφουμε.. Μετά να μη κατηγορούμε καμία ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ, εμείς είμαστε η ασύμμετρη απειλή μας δυστυχώς..

Roadartist είπε...

@ Π.Κ.: Ακριβώς έτσι Π.Κ., ας φωνάξουμε όσο περισσότερο μπορούμε τώρα που έχουμε ακόμη χρόνο.. να καταλάβουμε τι έχουμε πριν το χάσουμε..

Roadartist είπε...

@ εκτορας: Εκτορα λατρευω την ανατολικη αττικη.. εχω περπατησει παρα πολλες φορες στα δαση της. Γνωρίζω καλά τη περιοχή που αναφέρεις οτι πήγες το σκ για βόλτα. ΕΙΝΑΙ μια όαση δίπλα στην τόσο αποπνικτική Αθήνα. Εύχομαι να σταθούμε κάπως οργανωμένοι, να γίνει κάτι πριν μπει για τα καλά το Καλοκαίρι (....) να τα προφυλάξουμε.. Γιατί διαφορετικά τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμη.. Τη καλησπέρα μου!

Roadartist είπε...

@ Maria Tzirita: Μαρία μου έχεις απόλυτο δίκιο.. Παντού δυσάρεστες ειδήσεις.. Εντός και εκτός της χώρας.. Παντού.. Η γκρίνια ειναι δυσάρεστη το ξέρω..ίσως όμως είναι κάτι που πρέπει να υποστούμε για να μάθουμε να έχουμε..
Προτιμώ να δραστηριοποιηθώ, να ενημερωθώ, να μάθω..και ας κουραζόμαστε όλοι και στενοχωριόμαστε..Αυτό ειναι το λιγότερο..Δυστυχώς δεν βγάζουμε και δεν πρέπει να βγάζουμε (!!) ούτε τον εαυτό μας γιατί αυτή είναι η σκληρή αλήθεια, είμαστε ΟΛΟΙ συνυπεύθυνοι..

Roadartist είπε...

@ Natalia: Να είσαι καλά Ναταλία, και η δική σου ανάρτηση ήταν πάρα πολύ καλή.. Εύχομαι να συνεχίσεις να γράφεις σχετικά με το περιβάλλον, μας αφορά όλους..
Μια εικόνα, μια είδηση, μια συλλογική αλλαγή σκέψης.. μπορεί να φέρει αποτελέσματα.. Τη καλησπέρα μου..

Επιστρέφω αργότερα να απαντήσω στα υπόλοιπα σχόλια. ΦΙΛΙΑ!

Takiz είπε...

Όπως ακριβώς το αναφέρεις την έχουμε δανειστεί και όχι υιοθετήσει.
Και να αναφέρω χαρακτηριστικά

Η ΔΕΗ επειδή αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις εκδηλώσεις κατά του λιθάνθρακα εδώ στην Ελλάδα το επόμενο εργοστάσιο θα είναι στην Αλβανία λες και εκεί δεν είναι δικό μας το περιβάλλον.

ΥΓ τελευταίος και καταϊδρωμένος έφτασα ε ???

Angel Vs Life είπε...

post olympics greece...

Flora είπε...

Λέγε τα roadartist μου!
Λέγε τα να τα ακούμε εμείς,
κι ας νιώθουμε αδύναμοι και μικροί ν' αντιδράσουμε...
Λέγε τα να τα ακούμε όλοι εμείς, οι μικροί,
που θα γίνουμε μεγάλοι αν ενώσουμε τις ψυχές και τις φωνές μας σε μία δυνατή γροθιά που θα υπερασπίσει κάθε ίντσα της γης αυτής...

Λέγε τα κι ας γελάνε κάποιοι κάτω απ' τα μουστάκια τους...

Λέγε τα, γιατί ζύμώνονται οι συνειδήσεις μας και όταν έρθει η στιγμή να δράσουμε θα το κάνουμε.
Ίσως να τη δημιουργήσουμε μαζί αυτή τη στιγμή ... κάποτε.

Πάντως να τα λες.
Μη σταματάς.
Και μη νομίζεις ότι είναι μάταιο...
Έχουν δύναμη τα λόγια, ειδικά όταν τα υπαγορεύει η καρδιά...

Φιλιά πολλά
(χάθηκα τελευταίως, μα επέστρεψα... και φυσικά ξεκινώ από σένα, Μέντορά μου...)

kiki είπε...

Αχ...μόνοι μας βγάζουμε τα ματια μας... :-(

BLUEPRINTS είπε...

δεν θέλω να σχολιάσω γιατί θα βρίσω και δεν το συνηθίζω...
υ.γ.: το μόνο που δεν έχουμε καταλάβει είναι ότι δεν κινδυνεύουν οι περιοχές μόνο αλλά και μεις ως αναπόσπαστη αλυσίδα τους

Roadartist είπε...

@ faraona: Kαλησπέρα Φαραόνα, μα άν υπάρχει αυτή η κατάσταση στους τελευταίους πνεύμονες της Αττικής, φαντάσου τι κατάσταση θα επικρατεί στην επαρχία.. Δυστυχώς πάρα πολλοί βιότοποι ειναι σε άμεσο κίνδυνο.. Ισως κάποια στιγμή να κάνω ανάρτηση για προβλήματα σε πολλούς βιότοπους. Νομίζω αξίζει να καταλάβουμε τι συμβαίνει.. τουλάχιστον ένα πρώτο βήμα είναι η ενημέρωση.. Καλό βράδυ!

Roadartist είπε...

@ LOCKHEART: Ακριβώς έτσι.. μόλις αυτό ανέφερα στην Φαραόνα.. :(

Roadartist είπε...

@ celsius33: καλησπέρα, όντως θα πρέπει τελικά οι κάτοικοι να δραστηριοποιηθούνε..διαφορετικά δεν βλέπω να σωνόμαστε..

Roadartist είπε...

@ mrs Smith: Μετά απο το περσινό καλοκαίρι θα έπρεπε αν μη τι άλλο να είχαμε βάλει μυαλό... Τι να πεις..ας ελπίσουμε να αλλάξουμε.. Σε ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου. Καλό βράδυ!

Roadartist είπε...

@ geokalp : Κρίμα δεν είναι??? Μπορώ να καταλάβω πως ένιωσες.. Κρίμα!!!

@ βιολιστης στη στεγη: Τελικά πρέπει οι κάτοικοι να κάνουν κάτι! Πρέπει να πιέσετε τις τοπικές κοινωνίες, να 'καθαρίσετε' έστω και μόνοι σας τη φύση... Τι να πω δεν βλέπω δυστυχώς άλλη λύση.. Θα συμφωνήσω οτι η νέα γενιά ειναι πιο ευαισθητοποιημένη.. Το βλέπω και εγώ αυτό..και αν διαβάσεις απο τα σχόλια εδώ..φαίνεται.. Σίγουρα έχεις δίκιο, αυτό ειναι αισίοδοξο για το μέλλον..

Roadartist είπε...

@ Nefelli: Εχεις απόλυτο δίκιο Νεφέλη μου, μόνο ΘΛΙΨΗ μπορείς να νιώσεις.. βλεπεις τη φύση να ειναι ακόμα ζωντανή, να έχουμε τόσο ΣΠΑΝΙΑ ομορφιά, είδη απειλούμενα παγκοσμίως..και να μη τη προστατεύουμε.. ειναι εξοργιστικό.
Σε ευχαριστώ πολύ, φιλιά :)

Roadartist είπε...

@ ζαφορα: Μα ακόμα δεν μπήκε για καλά το καλοκαίρι και ήδη είχαμε τη πρώτη φωτιά στον Υμηττό?? Δυστυχώς ... Δεν υπαρχει δικαιολογία.. ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ μυαλά και νοοτροπία, δε θα μεινει τίποτα... Να εισαι καλα ζαφορά, ας συνεχίσουμε να 'φωνάζουμε', ίσως ακουστούμε..

π. ΛίΒυος είπε...

Πόνος οδύνη και οργή. Αυτές οι λέξεις σχηματίζονται εντός μου !!!!!!!

Roadartist είπε...

@ Vassia: Βάσσια ... και πότε περιμένουνε δηλαδή να δώσουνε τα χρήματα στους πυρόπληκτους?.. Δεν υπάρχει πια λέξη που να μπορεί να χαρακτηρίσει τη κατάσταση της χώρας μας.. Δυστυχώς..


@ tuco: Τuco το χειρότερο είναι οτι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε.. Πως να μάθουμε απο τη στιγμή που όλα ειναι αφημένα και απροστάτευτα έτσι.. Σίγουρα το να μαθαίνουμε νόμιζω οτι ειναι σημαντικό, γιατί έτσι εκτιμάμε..
Να εισαι καλά φίλε μου, respect βεβαίως.. βεβαίως.. :)))

Roadartist είπε...

@una mama και οχι μονο: Η Ελλάδα ειναι τοσο ομορφη χώρα, όλη απο τη μια ακρη της μέχρι την άλλη.. Δεν ειναι μονο ο Σχινιάς.. που είναι σε αυτή τη κατάσταση.. και αυτό ειναι το πιο τραγικό..

@ karaflokotsifas: Καλέ μου κότσιφα το ρωτάς? Φυσικά και πολύ καλά έκανες και το έβαλες ως baner χαρά μου! ΟΛΗ την ανάρτηση όποιος επιθυμεί να την αναδημοσιεύσει δεν θα εχω κανενα πρόβλημα.. το θέμα ειναι να ενημερωθούμε, να μάθουμε τη κατάσταση όλοι μας.. Σε ευχαριστώ!

Roadartist είπε...

@ πνευμα: Να είσαι καλά πνευματάκι, θα συνεχίσω τις αναρτήσεις για το περιβάλλον.. και στο μέλλον.. Αν μη τι άλλο είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω.. Δεν έχουμε μέλλον χωρίς τη φύση..

@ nikiplos: Ελα ντε... Εβλεπα εχτες στη τηλεόραση ένα ρεπορταζ για τη Πεντελη.. δεν εχουνε φρουρους.. :(( Περιμενουνε και ελπιζουνε απο τον Ιουνιο να πανε οι εθελοντες... :((( Καλό βράδυ!

Roadartist είπε...

@ island: Ειμαστε άξιοι της μοίρας μας... :((((


@ pafa64: Πικρό το σχόλιο σου..δυστυχώς δεν εχεις καθόλου άδικο.. Δυστυχώς....

Roadartist είπε...

@ sailor: Έγραψες: "έχουμε την πιο όμορφη πατρίδα όλου του πλανήτη Γη
Την Πατρίδα των θεών και των σοφών
Ποτέ δεν θα σταματήσω να νοιάζομαι
γι αυτή την πατρίδα"

Καπετάνιε μου δεν εχω να προσθεσω τίποτα άλλο. Σε ευχαριστώ!!

Roadartist είπε...

@ amelie: Τρομακτικό :( γειά σου και εσένα amelie..

@ cinderella: Να είσαι καλά cinderella σε ευχαριστώ για τα λόγια σου.. Είμαστε σε πολύ κρίσιμο σημείο. Πρέπει κάτι να γίνει..όσο πιο γρήγορα γίνεται..Το πιστεύω και εγώ οτι το πρώτο βήμα για την ευαισθητοποίηση και την αλλαγή ειναι η ενημέρωση..

Roadartist είπε...

@ Κούκος: Ολοι συνυπεύθυνοι για το μέλλον ΟΛΟΥ του πλανήτη..
Καληνύχτα..

@ Angel Vs Life:...Μάλλον πρέπει να παραφράσουμε το "η Ελλάδα πάντα μας πληγώνει" στο ΠΑΝΤΑ τελικά την πληγώνουμε..Καλό βράδυ Angel..

Roadartist είπε...

@ Takiz: Καλησπέρα Τάκη μου, έτσι ακριβώς.. ΠΑΝΤΟΥ όλος ο πλανήτης είναι το σπίτι μας.. Θα μου πεις.. τώρα τι λέμε.. Θα περάσω σε λίγο απο το blog σου, καλό βράδυ!

Roadartist είπε...

@ Flora: Φλώρα καλώς ορισες και πάλι στη παρέα.. Σε ευχαριστώ πολύ για τη προτροπή και τα λόγια σου. Πραγματικά δεν ξέρω αν γίνεται κάτι με το να φωνάζουμε..Ισως όμως το να ενημερωνόμαστε, κάτι να αλλάξει όμως.
Οπως έγραψες ίσως και οι λέξεις να έχουνε τελικά κάποια δύναμη ..
Δεν θα σταματήσω, θα συνεχιστούν οι αναρτήσεις για το περίβαλλον. Είναι το λιγότερο που μπορώ μέσω του blog να κάνω. Καλό βράδυ!!

Roadartist είπε...

@ oneiromageiremata: Ετσι.. :((

@ BLUEPRINTS: Ακριβώς.. είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης.. δεν νοείται ζωή, δεν νοείται τίποτα ........

@ π. Λιβυος: Δυστυχώς.. μόνο αυτά μπορείς να νιώσεις.. "Πόνο οδύνη και οργή".. Πως αλλιώς?? Οταν μόνοι μας καταστρέφουμε την χώρα μας? Αν δεν υπάρχει πρόληψη, τι να περιμένουμε μετά.. Να εισαι καλα, σε ευχαριστώ.

Αλεξάνδρα είπε...

Ηταν πολλές οι φορές που ήθελα να κάνω μια ανάρτηση για τον Σχοινιά όσο αφορά τον υδροβιότοπό του. Για τις παραλίες του έχω γράψει αρκετές φορές. Εχω τραβήξει πολλές φωτογραφίες που αποδεικνύουν όσα λες. Τα παράνομα σπίτια πάνω στο έλος, τα σκουπίδια, τους κάλυκες.

Πολύ όμορφη η ανάρτησή σου για ένα σημείο της Αττικής που θα έπρεπε να είμαστε περήφανοι που υπάρχει.

Ομως δεν ξέρω πως γίνεται οι κάτοικοι αυτής της χώρας να βλέπουν μόνο μέχρι την μύτη τους και να μην νιώθουν την συμμετοχή τους στην καταστροφή του τελευταίου υδροβιότοπου στην Αττική...

Οσο για την περίπτωση φωτιάς απλά δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι. Πέρσυ υπήρχαν μόνιμες απειλές για το δάσος...

Εύγε!!!

Dory είπε...

Λυπηρό το θέαμα... και ακόμη πιο αξιολύπητοι εμείς.

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

χαίρομαι που είσαι πιστή στις υποσχέσεις σου!
Μια καληνύχτα κι ένα γλυκό φιλί, οι ρυθμοί εκτός προγράμματος με υπερωρίες και χωρίς ωράριο,
μου έλειψες κορίτσι!

dyosmaraki είπε...

Θλίψη με πιάνει βλέποντας την αδιαφορία για τον Σχινιά αλλά και για κάθε Σχινιά (δηλαδή περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερου φυσικού κάλλους).

Συμμερίχομαι απόλυτα το μήνυμά σου για εγρήγορση των πολιτών και καταγγελία σε οτιδήποτε πέφτει στην αντίληψή μας.

Μπράβο για την ανάρτηση και την εμπεριστατωμένη ενημέρωση.

Την καλημέρα μου

manetarius είπε...

Η κατάσταση είναι δράμα τελικά!
Στο τέλος οι μόνες παραλίες που θα μας μείνουν θα είναι αυτές στη Μύκονο!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Την έχουμε δανειστεί από τις μελλοντικές γενεές,
πλην όμως είμαστε κάκιστοι διαχειριστές...

Κρίμα...
΄Οταν τα είχα μικρά κάναμε πολλές φορές πινκ-νικ κάτω από τα πεύκα και... μωρά παιδιά μάζευαν και το τελευαίο χαρτάκι πριν φύγουμε.
Εδώ όμως βλέπω πως πρόκειται περί ασυδοσίας και πως 5 και 10 κούκοι μόν δε φέρνουν την ΄Ανοιξη. Πρέπει επιτέλους το Κράτος να αναλάβει το ρόλο του αλλά και τις ευθύνες του.
Σκέφτομαι πως αν έμενε εκεί δίπλα ο Πρωθυπουργός θα ήσαν πολύ διαφορετικά τα πράγματα...και νοών νοείτω....

Γιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Unknown είπε...

Tο να σώσουμε ότι μπορούμε μάλλον θα γίνει συνήθεια. Βιομηχανίες, αδιαφορία πολιτών και παραγόντων, συμφέροντα κτηματομεσιτικών εταιρειών...όλα λειτουργούν ως γκιλοτίνα. Πότε η Φύση, η Μεγαλύτερη Μητέρα θα μας εκδικηθεί; Πότε θα νιώσουμε την οργή της; Γιατί προς το παρόν μόνο λίγα νευράκια της έχουμε νιώσει...Γιατί πρέπει ακόμη κι οι τελευταίοι πνεύμονες (υδροβιότοποι, άλση κτλ) να παρακμάσουν; Γιατί τέτοια αδιαφορία, γιατί; Είμαστε μετανάστες στην ίδια μας την χώρα και συμβάλουμε κι εμείς σ' αυτό.

lenio είπε...

Αραγε θα δω και φετος καποιο ζευγαρι ερωδιων να τσιμπολογαει ανεμελο αναμεσα στις καλαμιες και τ'αρμυρικια σε ενα ξεφωτο παρα μεσα της οδου Δικαιοσυνης;;; Ειναι κι αυτη μια απο τις πολλες αγωνιες μου. Κλαιει η ψυχη μου...Ζω στην περιοχη(νομιμα)17 χρονια, κρατωντας βαρδιες στο βαλτο...αλλα...θα μπορουσα να σου πω πολλα για γελια και για κλαματα, για πριν και μετα κωπηλατοδρομιο εποχη. Ο μικρος πριγκηπας πρεπει να γνωριζει οτι οι ανεγκαιφαλοι ανθρωποι αντι να φυτευουν δεντρα φιλικα προς το περιβαλλον, φυτευουν πισινες και χορταρι...θα σταματησω εδω λεγοντας οτι αν καταφερουμε να διωξουμε τα πουλια απο την Αττικη γενικα τοτε θα εχουμε πουλησει τα ονειρα μας θα εχουμε νεκρωσει την ψυχη μας. Καλο σου απογευμα και ευχαριστω εσενα και τους φιλους σου που υπαρχετε.

Kaveiros είπε...

Να κανουμε αυτο που πρεπει!Να κινητοποιηθουμε!

Roadartist είπε...

@ Αλεξάνδρα: Αλεξάνδρα μου πολύ χαίρομαι που σου άρεσε το post για το Σχινιά. Και πόσο μάλλον όταν μου λες οτι ήθελες πολυ να αναρτήσεις και εσύ κάτι σχετικό.. Να είσαι καλά, σε ευχαριστώ. Η ασυδοσία δυστυχώς δεν έχει όρια.. ΑΥΤΟκαταστρέφουμε το σπίτι μας.. Μόλις αυτό το συνειδητοποιήσουμε τότε ίσως κάτι να αλλάξει.. Είναι τραγικό να μη μπορούμε να καταλάβουμε καν τα αυτονόητα..

Roadartist είπε...

@ Dory: Καλησπέρα σου, αξιολύπητοι αξιοθρήνητοι.. Αυτό που είχα αναφέρει στο post μετά τη μικρή απόδραση στη φύση που είχα κάνει το Πάσχα.. Μερικές φορές φοβάμαι οτι δεν μας αξίζει τόση ομορφιά! Ειδικά όταν δεν εκτιμάς κάτι, μάλλον δε σου αξίζει. ΑΣ ΓΙΝΕΙ κάτι όσο ειναι ακόμη νωρίς..

Roadartist είπε...

@ ΚΟΚΚΙΝΗ ΟΜΠΡΕΛΑ: Κόκκινη ομπρέλα καλησπέρα! Κ εγώ σε σκεφτόμουν, μη αγχώνεσαι, πρώτα οι υποχρεώσεις σου.. Τελικά μετά το Πάσχα όλοι τρέχουμε.. Ελπίζω να κρατήσουν για λίγο ακόμη οι υπερωρίες και μετά να είσαι και πάλι στη παρέα. Καλή δύναμη. Οι αναρτήσεις για το περιβάλλον θα συνεχιστούν.. Οσο μπορώ θα αναδεικνύω οτι σχετικό με κεντρίζει. Καλό σου απόγευμα!

Roadartist είπε...

@dyosmaraki: Να είσαι καλά. Μόνο θλίψη μπορεί να νιώθεις.. Αν χαθεί και αυτός ο πνεύμονας..τουλάχιστον να μην απορούμε όλοι "γιατί" και "πως" ... Πρέπει όλοι μας να μεριμνήσουμε, να γίνουμε η αλλαγή, διαφορετικά τα χειρότερα δε τα έχουμε ακόμη δεί. Να δούμε πότε θα αλλάξουμε στάση!

Roadartist είπε...

@manetarius: Ουπςςςς εφιαλτικό! Ασε που δε μου αρέσει καθόλου η Μύκονος.. :(( Δράμα όντως..

Roadartist είπε...

@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ: Βέβαια αν έμενε εκεί ο πρωθυπουργός δεν νομίζω να υπήρχε τώρα ζήτημα...Είναι λυπηρή η κατάσταση.. Εύχομαι πραγματικά κάποιοι να κινητοποιηθούμε, μήπως και κάτι αλλάξει θετικά.. Να εισαι καλα γλαρένια μου!

Roadartist είπε...

@ SAMAEL: Ακριβώς η "μεγάλη μητέρα" αυτό είναι η φύση.. Και πάρα, μα πάρα πολύ ευσπλαχνική μαζί μας.. Νομίζω οτι τα πρώτα σημάδια έχουνε φανεί samael, δυστυχώς φοβάμαι οτι τα χειρότερα έπονται, αν δεν αλλάξουμε στάση.. Τα "γιατί" σου με βασανίζουν και εμένα.. Και δυστυχώς δεν είναι μόνο ο Σχινιάς σε αυτή τη κατάσταση, υπάρχουν πολλές ακόμη δυσάρεστες περιπτώσεις..
Μακάρι να ξυπνήσουμε απο το λήθαργο μας.. Ολοι..

Roadartist είπε...

@ lenio: Καλησπέρα σου. Αν μένεις μόνιμα στη περιοχή καταλαβαίνω απόλυτα πόσο περισσότερο θα τη πονάς. ΚΡΙΜΑ. Δυστυχώς θα πρέπει οι μόνιμοι κάτοικοι να συνεχίσετε τις... βαρδιες.. ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας οτι μόνο ως οργανωμένη πολιτεία, όλοι μαζί, θα μπορέσουμε να σώσουμε τη χώρα..και το πράσινο. Διαφορετικά ο καθένας απο μόνος του δεν γίνεται τίποτα.. Πρέπει να γίνουμε και να φέρουμε την αλλαγή.. Το οφείλουμε πρώτα απόλα σε εμάς.. ΤΙ ΠΙΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ?
Οργίζομαι.. σε ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου..Ας ευχηθούμε κάποιος να κάνει ΚΑΤΙ! Κρίμα ειναι πια..

Roadartist είπε...

@ Kaveiros : Ακριβώς .........

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

road πέρασα για ένα γειά .Να είσαι καλά.

kat. είπε...

γιατί έχω την αίσθηση οτι δεν πρόκειται να γίνει κάτι ουσιαστικό;;;

Roadartist είπε...

@ epikuros : Σε ευχαριστώ πολύ Επίκουρε για τη σκέψη, ανταποδίδω να εισαι καλα, καλό απόγευμα :))

Roadartist είπε...

@ kat: καλησπερα! Λογικό.. Αλλά απο την άλλη η 'ελπίδα' πεθαίνει πάντα τελευταία!!!! Διαφορετικά ας μη σκεφτόμαστε το μέλλον..

jf είπε...

Αγαπητή μου roadartist,
να διαφωνήσεις σε τι; Στο ότι δε θέλω να βλέπω το σημερινό χάλι του Σχινιά και θέλω να μείνω με την τότε ανάμνησή του; Ή μήπως έχω αντίρρηση να σωθεί ο Σχινιάς κι ο κάθε Σχινιάς [και με τη δική μου βοήθεια];
Έχε υπόψη σου, πως, όταν άνοιξαν οι ‘δίοδοι’ για την τουρκοκρατούμενη Κύπρο [όπου άφησα την περιουσία μου, μα προπάντων την παιδική μου ζωή], πήρα απόφαση να μην πάω, γιατί: «Δεν μου αρέσει να ξαναγυρίζω στις πόλεις και τους τόπους που αγάπησα παρά μόνο αν πρόκειται να επιστρέφω συχνά [και χωρίς να λυπούμαι]. Η νοσταλγία γι' αυτό που θυμάσαι και η απόσταση μ' αυτό που βλέπεις πια μπροστά σου σε καταθλίβει...»

Καλό σου βράδυ

Roadartist είπε...

@ JF: Δεν ήθελα να σε προσβάλω jf, απλά να σου πω οτι ο Σχινιάς δεν είναι μια 'χαμένη υπόθεση', με την έννοια οτι δε πρέπει να λεμε οτι θα τον θυμόμαστε οπως ήταν το '70, αντίθετα αξίζει να πάμε, πρέπει να μην εγκαταληφθεί, αυτό εννοούσα.
Και προς θεού δεν μπορεί να συγκριθεί με την τουρκοκρατούμενη Κύπρο και το περιστατικό που περιγράφεις..Με κάθε θετικότητα σου ανέφερα αυτή τη στάση που νομίζω οτι πρέπει να κρατήσουμε. Φυσικά και πιστεύω οτι θέλεις να σωθεί ο Σχινιάς..και ο κάθε Σχινιάς. Καλό βράδυ.

jf είπε...

Αγαπητή μου @φίλη,


το ξέρω πως οι προσβολές δεν ταιριάζουν με μία artist! έστω και του ...δρόμου :))
Όμως ένιωσα την ανάγκη να απαντήσω…

Όσον αφορά στα περιβαλλοντολογικά θέματα, εύχομαι να πιάνουν τόπο τα λόγια μας και να γίνονται πράξη. Αντ’ αυτού, προς το παρόν, ακούω πως επιτρέψανε το Rally Acropolis να 'εισχωρήσει' στα μονοπάτια της πολύπαθης Πάρνηθας!!
Αυτά ακούω και μένω στις αναμνήσεις μου

Σε φιλώ

Roadartist είπε...

@ JF: Αγαπητή jf, δεν είναι θέμα artist :)) ειναι θέμα καθαρής εκτίμησης προς το πρόσωπο σου, αν 'πέρασε' κάπως περίεργα στη γραπτή μου διατύπωση να με συγχωρέσεις. Πολύ καλά έκανες και απάντησες, δε θέλω να περάσει κάτι αρνητικό ειδικά όταν δεν είχα καμία τέτοια πρόθεση για εσένα.
Σχετικά με το Rally Acropolis .. άλλο και αυτό..τώρα το διαβάζω..
Δεν ξέρω πραγματικά αν θα πιάσουν τόπο τα λόγια..ελπίζω να ειναι τουλάχιστον μια αρχή για να ευαισθητοποιηθούμε, να μάθουμε και έστω και αργά να περάσουμε κ στις πράξεις..Οσο προλαβαίνουμε να σωθεί οτι μας απέμεινε.
Φιλιά κ απο εμένα.

Ανώνυμος είπε...

Ωρες -ώρες αναρωτιέμαι ,
σε τι χρησιμεύουμε σαν είδος!
Μήπως ο πλανήτης θα ήταν καλύτερος
χωρίς εμάς?
Κι αν είναι έτσι τότε τι είμαστε?
Αρρώστια ?!

ZouZouna είπε...

"πετάμε" την Ελλάδα.
Πέραν τούτου, ήρθα να πω, ότι έχω επέτειο, κερνώ κερασοφιλιά και θα χαρώ να σε δω.

Roadartist είπε...

@ kostaslogh: Ασε βρε Κώστα, όντως.. η φύση είναι πάρα πολύ ανεκτική απέναντι μας.. Για πόσο ακόμα όμως; Κάποια στιγμή λογικά θα μας εκδικηθεί..

Roadartist είπε...

@ Γλυκο-Κερασο-Ζouzouna: Ζουζούνα να εισαι καλα!! Πολύχρονο το blog σου......... :))

Penelope είπε...

Από ότι βλέπω από τα σχόλια πολύ κόσμος ενδιαφέρεται για το Σχινιά (ο ιδιαίτερος τόπος μου στην Ελλάδα) από εδώ μπορεί να ξεκινήσει ένα petition (αναφορά) με την βοήθεια του Δημάρχου που πιστεύω και αυτός ενδιαφέρεται άλλα θέλει και την βοήθεια των κατοίκων με πίεση στα ιδιαίτερα κέντρα της κυβέρνηση. Νομίζω όλοι μαζί να σπρώξουν την διάσωση αλλά αποφασιστικά κάτι θα σωθεί....
p.sΑπό ότι διάβασα κάποιοι μένουν στο τόπο ας αρχίσουν να μαζεύουν κόσμο υπογραφές κλπ...

Roadartist είπε...

@ Penelope: Καλησπερα, καλως ορισες. Πολύ ενδιαφέρουσα η προτροπή σου. Οποιος θέλει και έχει πρόσβαση στο Δήμο, θέτουμε ανοικτή πρόταση να ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια. Τουλάχιστον να δείξουν οι μόνιμοι κάτοικοι πόσο πολύ νοιάζονται..να απαιτήσουνε να γίνει κάτι. Το πιστεύω και εγώ οτι είναι πάρα πολλοί - ίσως οι περισσότεροι - αυτοί που αγαπάνε το τόπο, οι λίγοι είναι που επιβαρύνουν τη κατάσταση και χάνεται ο έλεγχος. Ισως αυτό που μας λείπει τελικά δεν ειναι τόσο η ευαισθησία, όσο η έλλειψη οργάνωσης..Καλό σου βράδυ.

Cookie είπε...

Ε βρε... τι ομορφο μερος. Σπανιζουν σημερα και πρεπει να κινητοποιηθουμε ολοι μας. Να προσεχουμε ολοι μας. Να μην τα περιμενουμε ολα απο το κρατος για το οποιο γνωριζουμε πως δε θα κανει τιποτα το ουσιοδες.

Τα καημενα τα παπακια και τα υπολοιπα ζωακια... :(

Φιλακια Ρόαντ...

Roadartist είπε...

@ Clockwork Plum: Δαμασκηνάκι πολλά μέρη κινδυνεύουν και μένουν προκλητικά απροστάτευτα στην Ελλάδα,,,, δυστυχώς!

ολα θα πανε καλα... είπε...

Tι κρίμα και για τα αποδημητικά πουλιά και για τις καημένες τις πάπιες,που δε θα βρίσκουν τίποτα να φάνε και θα κινούνται με αμηχανία μέσα στα βρώμικα νερά...
Πόσο βιάστηκε αυτή η καημένη η φύση από τον άνθρωπο,την τελευταία 30ετία...

Roadartist είπε...

@ όλα θα πάνε καλά: Καλησπερα, δυστυχώς 'κρίμα' για πολλά θέματα και όχι μόνο για το Σχινιά.. Δυστυχώς.. Την έχουμε όντως βιάσει και εξακολουθούμε..

Theoprovlitos είπε...

Το (ακομα ενα) beach bar παραπηγμα που ξεφυτρωσε στο μοναδικο κομματι της παραλιας το οποιο ήταν ακομα ανευ οικοδομηματων, club, ταβερνών κλπ το πηρες χαμπαρι; Σε λιγο θα γινει ΟΛΗ η παραλια beach bar χωρις τιποτα να θυμιζει την παλια παραλια με τα πευκα και τις αμμοθίνες.

Roadartist είπε...

@ Theoprovlitos : Καλησπερα και συγνώμη για τη καθυστερημένη απάντηση..τώρα είδα το σχόλιο σου! Οχι δεν το είδα.. Δεν υπάρχει κανείς τελικά έλεγχος? Οι τοπικοί φορείς ΤΙ κάνουν?? :(

Related Posts with Thumbnails