8 Μαΐου 2008

31η Γιορτή Βιβλίου

Στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στον πιο όμορφο και αγαπημένο πεζόδρομο της Αθήνας, θα γίνει και φέτος η 31η Γιορτή του Βιβλίου από τις 8 ως τις 20 Μαΐου.
Στη σκιά της Ακρόπολης, σε έκταση 2.000 τ.μ., κατά μήκος του ομορφότερου «περίπατου» της πόλης, θα εκτεθεί το σύνολο της ελληνικής εκδοτικής δραστηριότητας. Στη φετινή Γιορτή του Βιβλίου, την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών, θα συμμετάσχουν περίπου 300 εκδότες και θα παρουσιαστούν περίπου 50.000 τίτλοι, σε ένα κοινό που αναμένεται να ξεπεράσει τους 300.000 επισκέπτες.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να προσελκύσει κυρίως το νεανικό κοινό, δίνοντας του την ώθηση να γνωρίσει το συναρπαστικό κόσμο των βιβλίων και να βιώσει την ανάγνωση σαν ένα ταξίδι σε κόσμους μακρινούς..

Άλλωστε το φετινό θέμα της έκθεσης είναι ακριβώς αυτό: «Νέοι και Βιβλίο: Από τον καταναγκασμό στην απόλαυση».

Θέλοντας να περάσει το μήνυμα, ότι η ανάγνωση αποτελεί χαρά, ξεκούραση και ψυχαγωγία, η 31η Γιορτή του Βιβλίου, διοργανώνει συναντήσεις με συγγραφείς, συναυλίες, θεατρικά δρώμενα και διαδραστικές εκδηλώσεις με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και του Διαδικτύου. Πρόγραμμα εκδηλώσεων: http://seva.gr/

Λίγες μέρες πριν την έναρξη των καλοκαιρινών αδειών, αξίζει να περάσουμε μια βόλτα από την Έκθεση στην Δ. Αρεοπαγίτου και να επιλέξουμε κάποιο/α βιβλίο/α..
Με την ανάγνωση ενός καλού βιβλίου, μπορείς να ταξιδέψεις σε κόσμους όπου δεν δύναται να φτάσεις με κανένα μέσο μεταφοράς.., παρά μόνο με τη δύναμη της φαντασίας σου..

Δυστυχώς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ενημέρωσε τους εκδότες ότι από το 2009, εξαιτίας της λειτουργίας του νέου Μουσείου της Ακρόπολης θα πρέπει να αναζητήσουν νέο χώρο για την έκθεση του Βιβλίου. Οπότε ο πεζόδρομος στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που είναι και εύκολα προσβάσιμος στο κοινό, λόγω της στάσης του μετρό, θα είναι από τις τελευταίες φορές που θα φιλοξενήσει την έκθεση των βιβλίων. Κρίμα!!.. :(

Ακολουθεί μια σύντομη σημείωση, σχετικά με δυο παλαιότερες αναρτήσεις, για όποιον ενδιαφέρεται:

Η βράβευση των καλύτερων φωτογραφικών στιγμιοτύπων της χρονιάς που πέρασε, στον 51ο παγκόσμιο διαγωνισμό World Press Photo 2008, μετακομίζουν στον Διεθνές Αερολιμένα!
▪Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (Αφίξεις, περιοχή «Α» εκτός Schengen - χώρος προσβάσιμος σε όλους τους επισκέπτες).
▪Από 6 Μαΐου έως 2 Ιουνίου.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή όλο το 24ωρο για το κοινό.

Επίσης, εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης που έχει σημειωθεί από πλευράς επισκεπτών, καθώς και της απόκτησης 17 νέων έργων, το Μουσείο Ηρακλειδών αποφάσισε την Παράταση της έκθεσης: "Ο Toulouse Lautrec και η Belle Epoque στο Παρίσι και την Αθήνα" από τις 6 Μαϊου έως 5 Οκτωβρίου 2008! Οσοι δεν προλάβατε.. έχετε ξανά την ευκαιρία!!

144 σχόλια:

cinderella είπε...

Είναι από τις αγαπημένες μου γιορτές! Σηματοδοτεί για μένα την αρχή του καλοκαιριού κάθε χρόνο και τη βόλτα κάτω από τον γαλανό ουρανό δίπλα στα λευκά κιόσκια χαζεύοντας βιβλία! Ότι καλύτερο!! Παλιότερα πήγαινα και στη Γιορτή στο Πεδίον του Άρεως. Πλέον πάω σε αυτή που είναι κάτω από την Ακρόπολη. Τη συνιστώ κι εγώ με τη σειρά μου ανεπιφύλακτα!!

eva είπε...

Συζητούσα πρόσφατα με έναν γνωστό μου για το μέλλον του βιβλίου. Επέμενε πως δεν υπάρχει περίπτωση να επιζήσει, αφού το μέλλον είναι το ηλεκτρονικό βιβλίο. Έφριξα και μόνο στη σκέψη πως υπάρχει περίπτωση, αντί της άμεσης σχέσης που βιώνω ως τώρα με αυτό, θα πρέπει να μπαίνω στη διαδικασία να το διαβάζω από την οθόνη του υπολογιστή, και ότι η βιβλιοθήκη μου θα πρέπει να γίνει cdιέρα! Τώρα μου λες ότι φεύγει η έκθεση από τη σκιά της Ακρόπολης... προς τα πού οδεύουμε, φιλενάδα;...

Artanis είπε...

Εμείς τη δική μας έκθεση την έχουμε τον Ιούνιο, κατά μήκος της παραλίας...Ψωνίζουμε κατά κόρον παιδικά και νεανικά (για τα παιδιά) αλλά και μεγάλες εκδόσεις για μας...Είναι καλή ευκαιρία για ενημέρωση πάνω στις νέες εκδόσεις, παραγγελίες, αγορές κλπ...
Μια φορά πέτυχα την έκθεση στο πεδίο του Αρεως...Στην Αρεοπαγίτου δεν την πρόλαβα, είναι καταπληκτικό μέρος όμως...Λογικό το βρίσκω να την μεταφέρουν από 'κει...

b|a|s|n\i/a είπε...

αν και δεν διαβάζω ιδιαίτερα, πάντα τυγχαίνει και περνώ μια βόλτα απο τις εκθέσεις.
καλό βράδυ!

Hfaistiwnas είπε...

Γειά!
Και που αλλού μπορεί να πάει δηλαδή, που να έχει άπλα και προσβασιμότητα; Τι να πεις...
Καληνύχτα!

faraona είπε...

Kοιτα να δεις τι ωραια μερα κατεβαινω στας Αθηνας!
Να δουμε που θα πρωτοπαω...

πολλα φιλια Αρτιστα μου !

Ιφιγένεια είπε...

Τι πιο καλή παρέα για το καλοκαιράκι και οχι μόνο !
Ενα βιβλίο και δίπλα στη θάλασσα είναι ο καλύτερος συνδυασμός ! Καλημέρες πολλές !

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

"Στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στον πιο όμορφο και αγαπημένο πεζόδρομο της Αθήνας, θα γίνει και φέτος η 31η Γιορτή του Βιβλίου από τις 8 ως τις 20 Μαΐου."

CU there!

Μια καλημέρα να έχεις καλλιτέχνιδα μου :)

ΥΓ. Ελπ'ιζω να καταφέρω να δω και τις άλλες...

Μαρια Νικολαου είπε...

Υπέροχη και για βολτα μα και για αγορα βιβλίων..
Και μαλιστα σε ενα πολυ ομορφο κομματι της Αθήνας
Καλημερα roadartist
ΤΗν αγαπη μου

dyosmaraki είπε...

Κάθε χρόνο απολάμβανα μια η ακόμη και παραπάνω βόλτες στον πεζόδρομο της Αρεοπαγίτου για την έκθεση του βιβλίου.

Οπως αναφέρεις στην ανάρτηση η Αρεοπαγίτου ήταν ένας πανέμορφος χώρος κάτω από την σκιά της Ακρόπολης, πεζόδρομος και κοντά σε στάση του μετρό οπότε εξυπηρετούσε το κοινό.

Με αφορμή το Νέο Μουσείο έχουν ήδη κατεδαφιστεί 5 γειτονικά του κτίσματα και απειλείται το κτίριο της Αρεοπαγίοτου 17 (χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο).

Δεν μπορεί επειδή θεωρείται πως "ενοχλείται" το Νέο Μουσείο να να αλλάζουν γειτονιά εκδηλώσεις πολιτισμού όπως η γιορτή του βιβλίου. Με την ίδια λογική μήπως θάπρεπε να καταργηθούν και οι εκδηλώσεις στο Ηρώδειο??
Την καλημέρα μου

Sophia Kollia είπε...

Μακάρι να πηγαίνανε τα σχολεία εκδρομή -σαν βόλτα- στις εκθέσεις βιβλίων.Τα βιβλία για μένα κάποτε,ήταν οι μόνοι φίλοι που είχα,οι μόνοι που μου έλεγαν αυτά που σχημάτιζα στο μυαλό μου- Βλέπεις που γράφω οι και όχι τα? Μακάρι να πάνε πολλά παιδιά.
καλημέρα

Ανώνυμος είπε...

πολύ ενδιαφέρουσες υπενθυμίσεις. Να είσαι καλά

Γ.Π. είπε...

Ναι, αυτό είναι ενημέρωση!
Πως θα ήθελα να είχα μπόλικά χρήματα να αγοράσω όλα τα βιβλία που θα μου αρέσουν και όλα εκείνα που έχω σημειώσει από καιρό να πάρω και μπόλικο χρόνο να τα διαβάσω! (ναι, αυτό είναι ευχή!)

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

Καλημέρα φίλτατη!
Κι εγώ ενημερώθηκα προ λίγων ημερών και πράγματι είναι μια καλή ευκαιρία να δεις καλούς τίτλους σε μια αγαπημένη γωνιά της Αθήνας!
:)

Σπύρος είπε...

Kρίμα που δεν θα μπορέσω να έρθω λόγο απόστασης και δουλεια...:) δεν πειράζει next year... Καλημέρες

manetarius είπε...

Καλημέρα Roadoύλα!
Όοοοχχιιιιι....πάλι εφιάλτες βλέπω οτι γύρισα στην παλιά δουλειά...ας με τσιμπήσει κάποιος!!!

dromaki είπε...

Να και για κάτι που δεν ζηλεύω την πρωτεύουσα αφού και στην δική μου πόλη κάθε καλοκαιράκι γίνεται έκθεση βιβλίου.
Εύχομαι ο στόχος της έκθεσης, να προσελκύσει νεανικό κοινό,να επιτευχθεί.
Καλή σου μέρα κοριτσάκι.

nikiplos είπε...

Να είσαι καλά, roadartist, που μας ενημερώνεις για αυτά τα πράγματα... Ξέρεις μερικές φορές μας φαίνονται αυτονόητα,ενώ δεν είναι σε καμιά περίπτωση τέτοια...

reader είπε...

Καλή σου μέρα και σ' ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση! Θα κάνουμε τη βολτίτσα μας και θα αγοράσουμε τα βιβλία μας. Να 'σαι καλά, καλή σου μέρα!

Roadartist είπε...

@cinderella: καλησπερα! Και εγώ περνάω πάντα και μια, και δυο και παραπανω βολτες.. Μου άρεσε ιδιαίτερα που γινόταν στην Δ.Αρεοπαγίτου..Τωρα να δουμε που θα την πανε..

Roadartist είπε...

@ evaggelia-p: Καλησπερα Ευαγγελια, αυτο με φοβιζει και εμενα. Ουτε εγω θα ηθελα να χαθει το βιβλιο..Εχουνε ηδη ξεκινησει προσπάθειες αντικατάστασης του βιβλίου (amazon kindle) αλλά θέλω να πιστευω οτι το βιβλίο είναι πολύ πιο διαδεδομένο και πολύ πιο ευχάριστο για διάβασμα από οτιδήποτε άλλο. Παντως οσον αφορα τις εφημεριδες..προσωπικα πιστευω οτι δεν εχουνε πολλα χρονια ακομα 'ζωή'.. Μαλλον ο εντυπος τυπος θα 'μεταφερθεί' στο διαδικτυο..

Roadartist είπε...

@ Artanis : Καλημερα αρτανις, τελεια ..και εγω οταν πηγαινω διακοπες τα καλοκαιρια, στην επαρχια η σε νησακια, παντα τυχαινει να πετυχαινω καποια εκθεση βιβλιου..
Γιατι ομως βρισκεις λογικο να μεταφερουν την Εκθεση Βιβλιου απο τη Δ. Αρεοπαγίτου? .. Προσωπικα με το που το ακουσα με στενοχωρησε..

Roadartist είπε...

@b|a|s|n\i/a: Ειναι οντως πολυ ομορφο και για μια βολτα.. ολοι οι εκδοτικοι μαζεμενοι..παντα κατι καλο θα βρεις.. Καλημερα!

Roadartist είπε...

@ Hfaistiwnas : Οι εναλλακτικές που ακούγονται προσωπικά Ηφαιστίωνα δεν με ξετρελαίνουν.. Ισως επειδή είχα βολευτεί και με την επιλογή στην ..σκιά της Ακρόπολης..καθώς μένω και αρκετά κοντά.. :( Τι να πεις οντως..

Roadartist είπε...

@ faraona: Να πας ΠΑΝΤΟΥ και να περασεις οσο πιο ομορφα γινεται!! Μη ξεχασεις τα σημαντικοτερα ..
Φιλια :))

Roadartist είπε...

@ Ιφιγένεια: Οντως .. βιβλιο + θαλασσα..+ξαπλα..στην αμμο.. οτι καλυτερο!!!!

Roadartist είπε...

@ τo τέρας της «αμάθειας»: Ολα θα τα δεις καλη μου :) ολα.. Να εισαι μονο καλα.. και ολα σε περιμενουνε εδω..τα φιλια μου!

PN είπε...

Και τώρα θα μιλήσω ως οικονομολόγοε τσιφούτης!!!

Η ωφέλεια που αντλεί κανείς από τον συγκεκριμένο χώρο είναι ανεκτίμητη. Συνιστώ σε όλους σας να πάτε, μιας και είναι η τελευταία χρονιά που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στο συγκεκριμένο μέρος.

Και τώρα βγαίνει ο Εβραίος από μέσα μου. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε κανένα βιβλίο μιας και είναι σχετικά τσιμπημένα όλα τα βιβλία. Οι εκδοτικοί οίκοι προσπαθούνε να εκμεταλλευτούν το: "Λίγο Ακρόπολη, λίγη Αρεοπαγείτου και το βιβλίο μου"!!!! Δείτε, συμβουλευτείτε και μετά από την Πολιτεία μεριά για να αγοράσετε να χειρόγραφα που επιθυμείτε διακαώς!!!

Roadartist είπε...

@ ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ : Να είσαι καλά Μαρία μου.. Νομίζω οτι τώρα που φτιάχνει και ο καιρός, είναι όντως οτι καλύτερο.. Καλές αγορές και καλή βόλτα λοιπόν :)

Roadartist είπε...

@ dyosmaraki: Διαβαζοντας το σχολιο σου .. ενιωσα πικρα.. γιατι ταυτιζομαι σε οτι λες.. απολυτα.. Κριμα δεν ειναι??? Κριμα.. :(

Roadartist είπε...

@ sofia : Για πολλους ανθρωπους ειναι οι μονοι φιλοι τους.. Καλο θα ηταν οντως να πηγαινανε σχολεια .. αλλα εδω δεν πανε σε μουσεια.. Αντε φιλακια πολλα :))

Roadartist είπε...

@ evlahos: Να εισαι καλα Βαγγελη μου, ευχαριστω, να περασουμε ολοι λοιπον, φιλακια!

Roadartist είπε...

@ Καημος: Και εγώ θα το ήθελα πολυ!!!!! Γιατι δυστυχώς δεν μπορώ να παρω ουτε τα μισα απο αυτα που θελω.. :(

Roadartist είπε...

@Γιώτα Παπαδημακοπούλου: Καλημερα Γιωτα :) Χαιρομαι πολύ που εχεις ηδη ενημερωθει..εγω εκανα βολτες τις προηγουμενες ημερες εκει..και εβλεπα οτι τα ετοιμαζανε.. φιλια!!

Roadartist είπε...

@LOCKHEART: Εκθεση βιβλιου στη Ζακυνθο δεν γινεται?? Κατι θα γινεται.. σίγουρα!! Δε πειραζει βιβλια βρισκουμε παντου :) Καλημερα lockheart :)

Roadartist είπε...

@manetarius: χαχαχ manetarious τόσο χάλια ήταν μωρέ??? Δε σε εστελναν στις εκθεσεις βιβλιων ομως ε?? χαχα βλεπεις βιβλια και τρεχεις δηλαδη.. :)

Roadartist είπε...

@ dromaki: Ναιιιιιι και μπράβο σου που το γράφεις τόσο σωστά! Δεν εχετε φυσικα και να ζηλεψετε τιποτα .. τα βιβλια ταξιδευουν παντου..και μας βρίσκουν, αρκει να είμαστε εμεις δεκτικοι..και ορεξάτοι! Τα φιλιά μου :))

Roadartist είπε...

@ nikiplos : Και εγω πιστευω οτι αξιζει το κοπο κ το χρονο φιλε μου, μπορει καποιος να μην εχει ενημερωθει,για διαφορους λογους!
Οσο μπορω θα συνεχισω. Φιλια πολλα στα παρισια σου :))

Roadartist είπε...

@ Μαργαρίτα: Παρακαλώ! Χαρά μου.. Φιλιά πολλά :)

Roadartist είπε...

@ VK: Οικονομολόγε τσιφούτη :)) πολύ γέλασα με το σχόλιο σου..
Και οι δύο εκδοχές μου άρεσαν..και στις δυο παντως ΣΩΣΤΟΣ είσαι .. :))

island είπε...

Αυτές είναι οι μόνες γιορτές που πρέπει να τιμάμε και να θυμόμαστε.Συγχαρητήρια αγαπητή...

Μαριλένα είπε...

θυμάμαι παλιά, που γινόταν σε άλλες πλατείες η γιορτή :))

κάποια εποχή ήταν στο πεδίον του Αρεως: ειχα πάει με την Ελένη, μικρούλα τότε.

πλέον δεν πηγαίνω.
προτιμώ τα βιβλιοπωλεία και δη αυτά που πωλούν μεταχειρισμένα
(έχω μεγάααλη συμπαθεια στα μεταχειρισμένα βιβλία :))
όμως ενθαρρύνω την Ελένη να πηγαίνει

σε φιλω Καλλιτέχνιδα μου και καλο μεσημέρι ευχομαι :))

geokalp είπε...

καλά έκανες και μας το θύμησες!
ευχαριστούμε

? είπε...

ευτυχώς που υπάρχεις και μας ενημερώνεις ;-)

kikop80 είπε...

Καλησπέρα! Πολύ όμορφο το μπλογκ!
Μακάρι να είχα περισσότερο ελεύθερο χρόνο για περισσότερο διάβασμα!
Θα την κάνω την καθιερωμένη βόλτα στην έκκθεση!
Κρίμα αν φύγει από την Δ. Αεροπαγίτου. Αστεία η αιτία!
Μάλλον το νέο κτήριο έκτρωμα εμποδίζει και ασχημαίνει την έκκθεση!

Καλό διάβασμα σε όλους!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

καλησπέρα,
τι όμορφο post,και μόνο η φωτογραφία στην αρχή με το βιβλίο σε μια παραλία με έχει συντονίσει ευθεία για το καλοκαίρι! Δεν μπορώ να υπάρξω στην παραλία χωρίς βιβλίο!
Ανησυχώ κι εγώ λίγο με το ΄μέλλον του βιβλίου και τη σχέση του με την νεολαία, πιστεύω πως όλα ξεκινούν από την παιδική ηλικία,να έρθουν τα σωστά βιβλία στη σωστή ηλικία!
Καλό σου απόγευμα φιλενάδα! Φιλιά!

fish eye είπε...

πως και πως περιμενω την εκθεση του βιβλιου..κι εχω να παω σε δυο φετος..

ζαφορα είπε...

H ενημέρωση πλήρης, και μπραβο σου.
Το έχω υπόψη μου και το περιμένω πως και πως.
Πάω μια και δυο. Όσο για τη βόλτα , μοναδική !

tuco είπε...

οι εκθέσεις βιβλίου στην Αρεοπαγίτου είναι must, κάθε χρόνο. Θα τα πούμε εκεί Αρτιστάκι...έστω και νοητικά ;))

librarian είπε...

Ο ομορφότερος πρωινός, μεσημεριανός, βραδινός περίπατος των Αθηνών γίνεται πιο όμορφος όταν συνοδεύεται από περίπτερα γεμααααατα βιβλία!!!
Αν και η έκθεση διαρκεί μόνο 12 μέρες είμαι σίγουρη ότι θα την επισκεφτώ πολλάκις όπως κάθε χρόνο!
Για τους λάτρεις των βιβλίων να σημειώσω και μια έκθεση που υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό στο βιβλιοπωλείο του Μ.Ι.Ε.Τ. (Αμερικής 2) με τα εξώφυλλα βιβλίων που έχει επιμεληθεί ο καλλιτέχνης Λεβίδης. Πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα και η επόμενη εβδομάδα είναι η τελευταία της! Να πάτε όσοι προλάβετε πραγματικά αξίζει!

Βάσσια είπε...

Στις εκθέσεις βιβλίων "πέφτουν κορμιά" Road μου.
:-)

Η συγκεκριμένη γίνεται και σε σημείο που σε παρασύρει ακόμη περισσότερο.
:-)
Καλησπέρα

Artanis είπε...

Εντάξει, είναι υπερβολικό να μην αφήνουν να λειτουργήσει η έκθεση, για τις μόλις 10-12 μέρες που τη στήνουν, αλλά φαντάζομαι πως με κάποιον τρόπο θα επηρεάζει το Μουσείο, διαφορετικά, για ποιο λόγο να την διώξουν από 'κει;

Ανώνυμος είπε...

Απ' τους πιο όμορφους περιπάτους πράγματι. Όσο για το μέλλον, έχω την εντύπωση πως υπάρχει η σκέψη να μεταφερθεί στο Μαρούσι, στο Ο. Α. Κ. Α. Καλησπέρα κι απο μένα, που πιστεύω πως καλύτερο δώρο απ' τα βιβλία, δεν υπάρχει. Τα φιλιά μου έχεις!

Nefelli είπε...

Καλησπέρα και εδώ κοριτσάκι.
Τι χαρά... Θα είμαι Αθήνα γύρω στις 16 του μήνα!!!Αυτή τη φορά στάθηκα τυχερή. Να'σαι καλά που φροντίζεις πάντα, να μας ενημερώνεις για όλα τα καλά τρέχοντα της πόλης.
Φιλί γλυκό, απογευματινό

Dr_MAD είπε...

Αυτό με τις εκθέσεις βιβλίου τύπου πανηγύρι που προωθούν τα βιβλία σούπες το έχω σιχαθεί. Το παιχνίδι τους παίζουν κι οι εκδότες με πολύ καλό καμουφλάζ :(

ILIAS είπε...

Καλησπέρα Roadartist, όλα καλά;
Κρίμα, η Διονυσίου Αρεοπαγίτου ήταν ιδανικό μέρος. Θυμάμαι πρίν κάμποσους αιώνες που και εγώ διάβαζα :-) και μάλλον πρέπει να ξαναρχίσω, η έκθεση γινόταν στο Πεδίον του Άρεως. Ίσως ξαναγυρίσουν εκεί. Τουλάχιστον δεν φεύγουν για κανα ηλίθιο λόγο...
Προχθές νομίζω είδα ένα ντοκυμανταίρ για το νέο μουσείο της Ακρόπολης. Τον ειδικό χώρο που περιμένει τα κλεμμένα μάρμαρα. Έως τότε, ό,τι έχει διασωθεί εκτίθεται ως κανονικό κομμάτι, ενώ τα κλεμμένα (η συνέχειά δηλαδή) σε εκμαγεία που συμπληρώνουν το πάζλ

Καλό απόγευμα

Roadartist είπε...

@ island : Αγαπητέ island να είσαι πάντα καλά.. Πολύ σωστά είναι μια απο τις ομορφότερες γιορτές αυτές, καλό απογευματάκι..

Roadartist είπε...

@ Μαριλενα: Μαριλένα μου το θυμάμαι και εγώ αρκετά καλά..αν και μικρότερη, η μητέρα μου φρόντιζε να μας πηγαίνει πάντα σε αυτή την έκθεση του Πεδίου του Αρεως..και χαζεύαμε..ήταν υπέροχα!
Καλό απόγευμα να έχεις!

Roadartist είπε...

@ geokalp,

@ Νίκος Κ.: Σας ευχαριστώ πολύ!!!

Roadartist είπε...

@ kikop80: Καλώς όρισες! Ναι αξίζει η έκθεση αυτή οπωσδήποτε.. Και εμένα με απογοήτευσε οτι θα αλλάξει μέρος..ίσως επειδή μένω και πολύ κοντά εκεί..και πάντα το συνδίαζα με την απογευματική μου βόλτα.. τι να πεις..

Roadartist είπε...

@ΚΟΚΚΙΝΗ ΟΜΠΡΕΛΑ: Εχεις πολύ δίκιο, θάλασσα δίχως παρέα ενα καλο βιβλιο, δεν λεει..
Και σίγουρα χρειάζεται να δείξεις σε ενα παιδί απο μικρό την χαρά της ανάγνωσης..Εμένα ευτυχώς οι γονείς μου αυτό το φρόντισαν.. Θυμάμαι τη μητέρα μου να με πηγαίνει πάντα σε παρόμοιες εκθέσεις (το χαιρότανε και αυτή το ίδιο πολύ) συνδιάζαμε βόλτα και αγορά..όλοι οι εκδοτικοί οίκοι μαζεμένοι..υπέροχα..σαν μια όμορφη ξεχωριστή γιορτή..
Να είσαι καλά φίλη μου καλό απογευμάτακι..

Roadartist είπε...

@ φεγγαραγκαλιες: Φαίνεται η αγάπη σου για τα βιβλία και απο τη γραφή σου.. Ημουν σίγουρη οτι θα ανυπομονούσες για τέτοιες εκθέσεις.. Να πας :)) Καλό απόγευμα!

Roadartist είπε...

@ ζαφορα: Σε ευχαριστώ ζαφορά να είσαι καλά.. Είναι υπέροχα στην Δ. Αρεοπαγίτου..και όταν έχει την έκθεση πραγματικά είναι "ΓΙΟΡΤΗ" ..
cu there... :)

Roadartist είπε...

@ tuco: Γεια σου tuco, ειναι ακριβως πραγματικά must..
Οκ φίλε μου κάπου εκεί θα σε συναντήσω κάποιο απο τα επόμενα βραδάκια.. :) Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Να σου πω την αλήθεια συνδιάζω πάντοτε την έκθεση με μια ωραία βόλτα στην Ακρόπολη.Από την άλλη χαζεύω περισσότερο τους ανθρώπους παρά τα κιόσκια που κάθε χρονιά είναι τα ίδια ουσιαστικά.Η παιδεία της ανάγνωσης ξεκινάει από την οικογένεια και το σχολείο.Καλές οι εκδηλώσεις αυτές αλλά δεν πείθουν και πολύ.Να μην ξεχνάμε ότι οι εκδόσεις πρόκειται για εμπορικές επιχειρήσεις πρώτιστα.Πάντως είχε μια μαγεία με αυτό το φόντο της Ακρόπολης...Πολλά φιλιά road:)

Roadartist είπε...

@ librarian: Ακριβώςςςςςς !!! Είναι μαγικά εκεί συμφωνώ. Το μόνο που με στενοχωρεί ειναι οτι διαρκεί τοσο λίγο.. Ενώ η έκθεση προσελκύει πραγματικά αρκετό κόσμο.. Γεμίζει η Δ. Αρεοπαγίτου.. Έχει ανάγκη τέτοιες εκθέσεις το βιβλίο, ειδικά στη χώρα μας..ειναι μια ευκαιρία να βγούμε όλοι και να χαθούμε στις όμορφες προτάσεις των εκδοτικών.. Ενώ και οι παράλληλες εκδηλώσεις πραγματικά εχουν ενδιαφέρον..και βοηθούν πολύ στην ανανέωση του ενδιαφεροντος του αναγνωστικου κοινου και ειδικα των παιδιών/νεων..
Εφέτος θα υπάρξει και εργαστήριο Πηλού, απο τους Μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Γέρακα, οι οποίοι θα στήσουν εργαστήριο πηλού και θα καλέσουν τα παιδιά να δημιουργήσουν τα δικά τους πηλο...έργα! Παραμύθια για παιδιά στα σκαλιά του Ηρωδείου.. Ημερίδα για το βιβλιο και την ανάγνωση, οπου θα συμμετέχουν συγγραφείς, εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι βιβλιοθηκονόμοι και φοιτητές κλπ
Τζαζ συναυλίες και αρκετές άλλες εκδηλώσεις.. Αυτές ειναι καλές πρωτοβουλίες..
Να εισαι καλα για την πρόταση της έκθεσης που ανεφερες στο βιβλιοπωλείο του Μ.Ι.Ε.Τ.! Οτι παρόμοια πρόταση έχεις, θα χαρώ πολύ να την αφήνεις με σχόλιο!
Καλό απόγευμα!

Roadartist είπε...

@Vassia: Ετσι ακριβώς Βασσια μου..
Και εγω τη συγκεκριμενη δεν τη χανω.. :)

Roadartist είπε...

@Artanis: Ναι ο λόγος είναι οτι θα επηρεάζει το Μουσείο..αλλά δε ξερω γιατι..οι μέρες ειναι ελαχιστες.. Τέλοσπαντων.. τι να πεις.. Το θεμα ειναι οτι αυτή ίσως να ειναι η τελευταια φορά που θα γίνει με φόντο την ακροπολη.. :) και γαμώτο την είχα συνηθίσει.. :)) φιλάκια!

Roadartist είπε...

@aikaterinitempeli: Κατερίνα η σκέψη είναι το ΟΑΚΑ ναι, προσωπικά δεν με ενθουσιάζει καθόλου..
ΑΝ παει εκεί, ίσως να μη ξαναπάω.. την έχω συνδιάσει κάπως διαφορετικά.. Τελοσπάντων, σίγουρα το καλύτερο δώρο ειναι ενα βιβλιο, και εσύ ως συγγραφέας το ξέρεις αυτό πολύ καλύτερα.. Και τα δικά μου φιλιά!

Roadartist είπε...

@ Nefelli: Φιλαράκι μου σε ευχαριστώ, υπάρχουν πολλές και καλές προτάσεις για τότε που θα έρθεις..Μπορείς να συνδιάσεις την έκθεση στη Δ.Αρεοπαγίτου και με μια επίσκεψη στο Ηρακλειδών (αν αντέχεις και σου κάνει κέφι..) Αφού το μουσείο είναι αρκετά εκεί κοντά.. στο τέλος του πεζόδρομου..
Καλό απόγευμα Νεφέλη μου!

Roadartist είπε...

@ EKTORAS: Σε ευχαριστώ που ρωτάς Έκτορα, όλα καλά! Λίγο πιεσμένη απο αρκετές υποχρεώσεις αυτή την εποχή, αλλά όμως αυτό επιλογή μου είναι, οπότε μια χαρά :)
Και εγω πιστευω οτι η Διονυσίου Αρεοπαγίτου είναι ιδανικό μέρος..
Μήπως λες για την Εκπομπή "Έρευνα" στο mega? Γιατί με ειδοποίησαν (διαφορετικά θα την έχασα στανταρ) και την είδα κ εγω.. Πολύ καλή ανυπομονώ να ανοίξει το μουσείο να μπω στην αίθουσα που λες..
Καλό απόγευμα Εκτορα μου!

Roadartist είπε...

@Παναγιώτης Ράμμης: Να σου πω την αλήθεια Παναγιώτη :) δεν υπάρχει εβδομάδα να μη πηγαίνω σε αυτή τη περιοχή βόλτα.. Ειναι απο τις πιο αγαπημένες μου περιοχές για περπάτημα κλπ..Εχω βρει αρκετά όμορφα στέκια εκεί και πάμε με φίλους..Αν ποτέ έφευγα απο την Αθήνα, αυτό το κομμάτι θα μου έλειπε περισσότερο..σίγουρα..
Το να βρίσκω και βιβλία στο περίπατο μου..είναι οτι πιο όμορφο!
Ναι όντως Παναγιώτη ειδικά σε αυτή τη περιοχή είχε μια μαγεία με το φόντο της Ακρόπολης.. Φιλιά,να είσαι καλά, καλό απόγευμα!

librarian είπε...

Ναι, οι 12 μέρες δεν είναι αρκετές και ας γίνεται η έκθεση δύο φορές το χρόνο. Μα και βέβαια έχει ανάγκη ο χώρος του βιβλίου από τέτοιες δραστηριότητες και με χαροποιεί που η ανταπόκριση του κοινού είναι τόσο μεγάλη.
Συμφωνώ απόλυτα σε όποια δραστηριότητα μπορεί να φέρει το κοινό κοντά στο βιβλίο ακόμα και όταν αυτή εξυπηρετεί εμπορικούς σκοπούς.
Βέβαια επιτρέψτε μου να μη μπορώ να δω το βιβλίο ως εμπορικό προϊόν.
Χαρά μου να σου δίνω τις πληροφορίες μου!
Για θέματα βιβλίου να έρχεσαι και στο blog Tobaccorri.
Καλή συνέχεια στις πάντα πλούσιες συζητήσεις σου!

Roadartist είπε...

@ librarian: Ακριβώς αυτό πιστεύω και εγώ.. Εχει μεγάλη ανάγκη ο χώρος του βιβλίου τέτοιες ενέργειες, και το οτι αγοράζονται βιβλία θα πρέπει να μας χαροποιεί και όχι να το καταδικάζουμε..
Μακάρι να γίνονταν πιο συχνά!

Συμφωνώ απόλυτα, είμαι υπέρ σε κάθε τέτοια διοργάνωση/έκθεση, ειδικά όταν λαμβάνουν μέρος σε αυτή τόσο ιστορικοί εκδοτικοί και τιμούνται λογοτέχνες, όπως ο Καζαντζάκης, ή ποιητές, όπως ο Ελύτης.. Ολα τα βρίσκεις, οτι επιθυμείς.. Ούτε εγώ θεωρώ το βιβλίο εμπορικό προιόν.. Επένδυση το θεωρώ στο αύριο.. του καθένα μας.. και στο τώρα..

Η χαρά θα είναι πραγματικά όλη δική μου να διαβάζω τις προτάσεις σου..και όποιος άλλος ενδιαφέρεται να τις βλέπει εδώ...!
Θα περάσω απο το blog, σ' ευχαριστώ πολύ.
Καλό απόγευμα.

Fegia είπε...

Σ' αυτό τον μοναδικό πεζόδρομο (που πάντα τον επισκέπτομαι όταν έρχομαι στην Αθήνα) η γιορτή του βιβλίου βρίσκει το φυσικό της χώρο...

Στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιείται στην νέα παραλία.
Η ένσταση που έχω όμως, αναφορικά με την έκθεση στη Θεσσσαλονίκη, είναι ότι σαν θεσμός έχει εκπέσει εδώ και πολλά χρόνια σε μια μίζερη, "άχρωμη" αγοραπωλησία και εμποροπανήγυρη.
Από την περασμένη χρονιά, ευτυχώς, τα πράγματα φάνηκε να αλλάζουν.. Πλαισιώθηκε με εκδηλώσεις ουσιαστικού περιεχομένου γύρω από το βιβλίο, με ποικίλλη θεματολογία..
Περιμένω και φέτος να συμβεί το ίδιο.
Οψόμεθα...

Γωγώ Πακτίτη είπε...

υπέροχη γιορτή...
να χάνεσαι μέσα στη γνώση
και να βρίσκεις θυσαυρούς...

καλό σου βράδυ με χαμόγελο...:)

Paradise City είπε...

Αγαπητή roadartist ευχαριστούμε που μας το θύμισες! Να περάσεις ένα όμορφο βράδυ!

Ανώνυμος είπε...

Και μένα θα μου έλειπε.Η Αθήνα έχει όμορφες γειτονιές...Σε κάποιο σχόλιο διάβασα για το μέλλον του βιβλίου.Σαν λιθογράφος νοιώθω αυτήν την κατάσταση.Βέβαια σε μια εποχή που διαβάζουμε και ακούμε για ανθρωποειδή και κλωνοποιήσεις για τον θρίαμβο του τεχνολογικού πολιτισμού η μοίρα του βιβλίου είναι προκαθορισμένη και σίγουρα είναι το ελάχιστο που προσδοκώ ότι θα αλλοιωθεί σ' αυτόν τον κόσμο.Το ζήτημα είναι να υπάρχουν πάντοτε συναισθήματα η αίσθηση της ομορφιάς έμπνευση που θα κάνει τους ανθρώπους να δημιουργούν.Τώρα ποιο μέσον θα χρησιμοποιούν αυτό λίγη σημασία θα έχει...Ελπίζω να μην βγήκα πολύ εκτός θέματος:)Καλό σου βράδυ!

iLiAs είπε...

...ελπίζω φέτος να δω πολύ κόσμο με βιβλία στις παραλίες :)
..επιτέλους ν' ανοίξουμε τα βιβλία, να κλείσουμε την TV ;)

Καλο βράδυ Αρτίστα :)

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Γεια σου, δρομοκαλλιτέχνιδα! Πάλι μας πρόλαβες. Αύριο μεθαύριο θα βάλουμε κι εμείς μια αναρτησούλα για το θέμα ( ως εκπαιδευτικό μπλογκ που σεβεται τον εαυτό του..)Εδώ και 5(;) χρόνια που φτιάξαμε τη βιβλιοθήκη μας στο σχολείο επισκεπτόαστε ανελλιπώς την έκθεση και μάλιστα συλλέγουμε και τις αφίσες της έκθεσης ( Όποιος θέλει, διαθέτουμε δωρεάν και με αυτόγραφο!!)
Πάντα ευχαριστιόμαστε, όταν περνάμε από το πολυσύχναστο στέκι σας. Καλή συνέχεια!

Kaveiros είπε...

Ενα βιβλιο, μια πυλη για ψαξιμο..

Nefelli είπε...

Πέρασα για ένα καλησπέρα και χε..χε..
η σιωπή είναι χρυσός τελικά. Αναφέρομαι σε μια παλαιότερη συζήτηση μας και σε μια υποψία που είχες τότε.
Πιθανόν, είχες δίκιο τελικά.
Φιλί γλυκό, τσαμπουκαλεμένο....
;-)

Ανώνυμος είπε...

«Νέοι και Βιβλίο: Από τον καταναγκασμό στην απόλαυση»
Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον...
Τα βιβλία αποτελούν πολύ καλή συντροφιά το καλοκαίρι.

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΑΣ έχει πάθει μία "στριμοκωλίαση" με το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης! Από τη μία τα νεοκλασικά που θέλουν να κατεδαφίσουν, από την άλλη η Έκθεση Βιβλίου, άντε μην πω καμιά βαριά κουβέντα!!!....
Καλό βράδυ γλυκιά roadartist (είσαι το αθηνόραμα των bloggers πάντως!)

pafa64 είπε...

Πιστεύω να καταφέρω να πάω και φέτος.
Το καλοκαίρι υπάρχει και λίγο
παραπάνω χρόνος για διάβασμα.
Την καληνύχτα μου.

Σοφία είπε...

Κρίμα που δεν είμαι στην Αθήνα! Θα πήγαινα σίγουρα, γιατί λατρεύω τις γιορτές βιβλίου κι εδώ δυστυχώς δεν γίνονται. Όποιος πάει, ας βγάλει καμιά φωτογραφία για μας τους έξω!

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

Καλημέρα!
Αν και σίγουρα έχεις παίξει σε κάτι ανάλογο σε προσκαλώ κι εγώ σ' ένα όμορφο παιχνιδάκι αφού για μένα είναι η πρώτη μου συμμετοχή.
Δες εδώ:
http://gelastoapogeuma.blogspot.com/2008/05/blog-post_09.html
Ευχαριστώ :))

eva είπε...

Καλή σου μέρα! Σου' χω κι εγώ προσκλησούλα. Φιλιά :))

Maria Mikro Analogo είπε...

Τέλεια! Δεν το είχα πάρει χαμπάρι... Να κάνει και ωραίες μέρες τουλάχιστον να το ευχαριστηθούμε περισσότερο :D
Φιλιά και καλημέρα!

ILive2LoveMe είπε...

Να σαι καλά που μας θυμίζεις τόσα πολλά εδώ. Εγώ πάντως θα πάω σίγουρα, αφού είμαι βιβλιοφάγος.
Είναις ένας ο άλλος μικρός μου κόσμος. Ο δικός μου. Αυτός που μόλις μπορώ μπαίνω μέσα και χάνομαι, ταξιδεύω στην κάθε περιγραφή σαν να έχω μπροστά μου την εικόνα, σαν να είμαι εκεί κι εγώ και όχι απλά ένας θεατής.
Φιλιά γλυκιά μου , καλή σου μέρα.

Madame de la Luna είπε...

Όταν ήμουν παιδί ονειρευόμουν να έχω πολλά λεφτά για να αγοράζω όσα βιβλία θέλω και να ανοίξω βιβλιοπωλείο όταν μεγαλώσω. Δεν έγινε τίποτα απο τα δύο, αλλά οι καλοί μου φίλοι και κάτι αυστηρές οικονομίες βοήθησαν να αποκτήσω εκατοντάδες βιβλία. Ακόμα όμως, αισθάνομαι ότι δεν έχω αρκετά :) Καλές αναγνώσεις... Και πολλά φιλιά!

Roadartist είπε...

@ Fegia: Φέγια έχω πολλά χρόνια να ανέβω στην Θεσσαλονίκη και δεν γνωρίζω για την Έκθεση βιβλίου εκεί.. Καλά κάνεις και το θέτεις πάντως.. Εύχομαι αφού πέρσι έγιναν καλές προσπάθειες βελτιώσης της, εφέτος να είναι αρκετά καλύτερη. Θα περιμένω να μου πεις εντυπώσεις και λεπτομέρειες.. Καλό σκ :)

Roadartist είπε...

@ Γωγώ Πακτίτη: Aκριβώς έτσι Γωγώ μια υπέροχη γιορτή..
Χαίρομαι πολύ για την οπτική σου..
Μπράβο.. καλησπέρα!

Roadartist είπε...

@ Spring : Να είσαι καλά φίλε μου, σε ευχαριστώ.. Καλό σκ :)

Roadartist είπε...

@ Παναγιώτης Ράμμης : Λιθογράφος.. αρκετά ενδιαφέρον.. Παναγιώτη ουσιαστικά δεν εχεις άδικο.. η ουσία βρίσκεται στην γνώση και οχι στο μέσο της μεταφοράς του σε εμας.. Αλλά επίτρεψε μου να έχω μια άλλη άποψη.. Νομιζω οτι αν χαθουν τα βιβλια, μαζί τους θα χαθεί ενα μεγάλο μέρος της μαγείας και της γοητείας της ανάγνωσης.. Έχω αναφερθεί και σε παλαιότερα posts σε αυτό..
http://roadartist.blogspot.com/2008/01/blog-post.html

http://roadartist.blogspot.com/2008/02/blog-post.html

Με εκφράζει πολύ η άποψη του Αμος Οζ που αναφέρω στο πρώτο link.. Καλή μέρα :)

Roadartist είπε...

@ iLiAs : Ωραία η ευχή σου Ηλία και εγώ το ίδιο εύχομαι λοιπόν!! :)

roadartist είπε...

@ Διονύσης Μάνεσης: Διονύση καλημέρα! Θα χαρώ να δω σχετική ανάρτηση στο blog σας.. Οσον αφορά τις αφίσες..το ίδιο κάνω και εγώ! Εχω ήδη στο δωμάτιο μου την αφίσα απο τον Εγγονόπουλο..και περιμένω να περάσω το σκ στην νέα έκθεση να πάρω την καινούργια..για να την αντικαταστήσω και στο τοίχο μου δωματίου μου :))))

roadartist είπε...

@Kaveiros: Αρκετές πύλες ανοίγει.. το βιβλίο.. Να εισαι καλα Φιλε μου :)

Roadartist είπε...

@ Nefelli : Καλημέρα Νεφέλη, σε ορισμένες περιπτώσεις η σιωπή είναι η καλύτερη αντιμετώπιση..
Εξαρτάται πάντα..Τα έχουμε πει εμείς και πιο αναλυτικά επί του θέματος.. Προχωράμε και πάντα επιλέγουμε.. Αυτό.. Καλό σκ :)

Roadartist είπε...

@ Akon: Τέτοιες προσπάθειες σίγουρα αξίζει να τις τιμούμε με τη παρουσία μας, αλλά και να τις συζητάμε μεταξύ μας! Χαίρομαι που σου άρεσε .. καλές αναγνώσεις.. :)

Roadartist είπε...

@Δενδρογαλή: Δεν εχεις καθόλου άδικο, ένα κολληματάκι το έχουνε.. Αντε να ανοίξει επιτέλους (!!!!!) το μουσείο.. Τουλάχιστον να αξίζει η αναμονή :) και η όλη αναστάτωση..
Σε ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου, καλημέρα να έχεις :)

Roadartist είπε...

@ pafa64 : Να ήξερες πόσα βιβλία έχω σκεφτεί για το φετινό καλοκαίρι!!! Λόγω έλλειψης χρόνου έχω αρκετά σκεφτεί για να τα διαβάσω το καλοκαίρι που θα είμαι πιο χαλαρή!! Αντε να δουμε :)

Roadartist είπε...

@ Σοφία: Καλημέρα Σοφία.. μακάρι να ήσουν εδώ.. Είναι υπέροχα ειδικά στην Δ. Αρεοπαγίτου έχει μια μαγεία .. εκεί! Θα πάω σίγουρα και απο .. φωτό άλλο τίποτα :) Οκ!!
Καλό σκ :)

Roadartist είπε...

@"Γελαστό απόγευμα" : Σε ευχαριστώ πολύ Στέλιο μου, θα παίξω να εισαι καλα για τη πρόσκληση..

Roadartist είπε...

@ ευαγγελια: Ευαγγελια να εισια καλα για τη πρόσκληση κ εσυ :) Θα παίξουμε οκ :)))

Roadartist είπε...

@Μαρία : Καλημέρα Μαρία, χαίρομαι που το διάβασες εδώ τότε! Θα κάνει ωραίες μέρες.. θέλει δε θέλει! χα καλές βόλτες κ καλές αγορές :)

Roadartist είπε...

@ ILive2LoveMe: Πάρα πολύ χαίρομαι για αυτά που διάβασα στο σχόλιο σου.. να είσαι καλά.. και να μη προδώσεις ποτέ αυτούς τους "φίλους" σου.. Φιλιά !!

Roadartist είπε...

@ Madame de la Luna : Σήμερα το πρωί πηγα σε ενα συνοικιακό βιβλιοπωλείο και πραγματικά ένιωσα αυτό που γράφεις.. Πόσο θα ήθελα να μπορούσα να ανοίξω ένα βιβλιοπωλείο..μια μικρή και ζεστή φωλίτσα, γεμάτη με βιβλία απο αγαπημένους συγγραφείς και ποιητές.
Ονειρο θα ήταν για εμενα ..Μονο που εγώ το αισθάνομαι και το ελπίζω ακόμα αυτό Κυρά του Φεγγαριού.. Να εισαι καλα..

Όναρ είπε...

Καμία ενδιαφέρουσα πρόταση για βιβλία..; Πρέπει να προμηθευτούμε υλικό για τις παραλίες..Εγώ πάντως προτείνω ανεπιφύλακτα Αλκυόνη Παπαδάκη..Καλησπέρες εν αναμονή..

κοπρόγατα είπε...

και ίσως να κοιταζουμε το ίδιο βιβλίο, ισως περασουμε ο ένας διπλα στον άλλο... δεν είναι όμορφο και παράλληλα περίεργο?
καλημερα καλη μου!

Μαργαρίτα είπε...

Μπράβο κουκλίτσα μου!!!
Η αγάπη για τα βιβλία
πρέπει να μεταδοθεί στη νέα
γενιά!! Οφείλουμε να τους
δείξουμε το δρόμο!! Πόσο
παρεξειγημένο είναι το βιβλίο
τελικά;! Και πόσο λίγοι το
σέβονται και το αγαπούν
πραγματικά;!!

Τα φιλιά μου***

Crazy Tourists είπε...

Και τι πρόβλημα θα δημιουργηθεί στο μουσείο της Ακρόπολης αν 10 μερεσ το χρόνο γίνεται μια έκθεση βιβλίου στη Δ. Αρεοπαγίτου;
Και πού θα την πάνε άραγε; Για να δούμε...

CrazyTourist2

Roadartist είπε...

@ Όναρ: Ωραία η προτροπή σου! Να γράψουμε τις προτάσεις μας!..
Λοιπόν.. παρακάτω μερικά βιβλία ..που έχω ξεχωρίσει.. απο σχετικά blogs και θα ήθελα να τα διαβάσω:

Φάλαινα, Πωλ Γκαντέν

Βιλα Κομπρε (Α.Σταμάτης)

κάποιο της Σώτης Τριανταφύλλου (!!!)

blog για βιβλία με πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις, δες το post "Τα καλύτερα του 2007"

Αν δεις αυτά..σίγουρα κάποια ιδέα θα έχεις πριν πας.. :))

fpboy είπε...

Τέλεια βόλτα!
Και σε 5 λεπτά φεύγω για Θησείο!
Μάκια!

Roadartist είπε...

@ κοπρόγατα: Καλησπέρα κοπρόγατα, αυτή η ατμόσφαιρα που περιέγραψες δημιουργείται μόνο μέσω των βιβλιών και έχει όντως μια μαγεία..
Να εισαι καλα.. που ξέρεις ίσως να μας συμβεί σε εμάς αυτό!! :)

Roadartist είπε...

@ Μαργαρίτα: Να εισαι καλα Μαργαρίτα :)) σε ευχαριστώ θα σε δώ κάπου εκεί.. τότε!! Φαντάζομαι περίπου τι βιβλία θα χαζεύεις.. Φιλάκια..

Roadartist είπε...

@ Crazy Tourists: Καλησπέρα!.. Ελα ντε τι τόσο φοβερό.. Δεν ξερω αυτό αναρωτιέμαι. Εχεί ακουστεί οτι υπάρχει ως σκέψη να πάει στο ΟΑΚΑ, δεν μου άρεσει προσωπικά ως επιλογή αλλά οκ.. Καλό μεσημέρι :)

Roadartist είπε...

@ fpboy: Καλησπέραααααααα τυχερέ!! Αντε καλή βολτούλα .. μάζεψε ήλιο και για εμάς.. :))))) ΒΥΕ!!

Roadartist είπε...

@ όναρ: Επανέρχομαι να πω οτι οι 3 πρώτες επιλογές είναι καθαρά προσωπικές.. (αναλόγως τι ελκύει τα γούστα του καθένα μας) και να σε ευχαριστήσω για τη πρόταση σου (σχετικά την Αλκ. Παπαδάκη) με την οποία συμφωνώ :)
Καλό απόγευμα!

mareld είπε...

Από την αγκαλιά της φύσης στην αγκαλιά του βιβλίου!

Κάθε χρόνο όταν ήμουν στην Αθήνα, περνούσα ατέλειωτες ώρες εκεί κοντά στην ανάσα της Ακρόπολης και όχι μόνο..
Μετά κατέληγα στο Διόνυσο για ένα ποτό.
Αξέχαστες στιγμές και αγαπημένες!

Καλό Σαββατοκύριακο!
Φιλιά!

Cookie είπε...

Καλησπέρα Roadoula μου γλυκιά :)

Όταν θα πας εκεί, πάρε ένα βιβλίο και για μένα (όπως λέμε, κάνε μια βουτιά και για μένα :))) )... Εδώ διοργανώνεται κάθε Οκτώβριο έκθεση βιβλίου, και, αν και σπαν τα νεύρα μου από την πολυκοσμία, κάθε χρόνο πάω και περνάω ώρες αμέτρητες χαζεύοντας (και αγοράζοντας μέχρι να μου τελειώσουν όλα τα λεφτά)..

Φιλάκια και να έχεις ένα όμορφο απόγευμα!!

H.Constantinos είπε...

Καιρό έχω να περάσω κι απο εδώ, έχασα επεισόδια...
Καλησπέρα σας!

Maria Tzirita είπε...

Στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός θα δείτε και το δικό μου βιβλίο, "το Παιδί της Αγάπης". Όποιος το προτιμήσει και το διαβάσει, ας περάσει απ'το blog μου να μου πει τη γνώμη του! Είναι το πρώτο μου πνευματικό παιδί...

kikop80 είπε...

ΧΕ! :)
Εγώ τα έκανα τα πρώτα μου ψώνια!!!
Πήρα 4 βιβλιαράκια και 1 ακόμα για δώρο!
Διάβασα ήδη και το μισό απο το πρώτο βιβλιαράκι και είμαι πολύ χαρούμενος (πήρα βιβλία που ήθελα από μικρός - απωθημένα)!
Μόνο που δεν τα πήρα από την έκκθεση αλλά πολύ κοντά της, γιατί σκέφτηκα ότι ήταν προτιμότερο να τα αγοράσω από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς μου (φοβερά ενημερωμένο!!! :) :)

Άντε και στα δικά σας!
:))

Roadartist είπε...

@ mareld: Καλησπέρα mareld! Ωραία το έθεσες..απο τη φύση στα βιβλία, ο τέλειος συνδιασμός είναι να συνδιάσεις και τα δύο.. Με βιβλία στη φύση!!! :) Να είσαι καλά, να ξαναβρεθείς σε αυτή την όμορφη γωνιά της Αθήνας.. Και εγώ τη λατρεύω πολύ! Καλό απόγευμα..

Roadartist είπε...

@ Clockwork Plum: Δαμασκηνάκι ευτυχώς τα βιβλία τα βρίσκεις παντού... Μόνο που στη συγκεκριμένη έκθεση στη Δ.Αρεοπαγίτου, συνδιάζεις και τη βόλτα στην περιοχή.. Οκ έκλεισε η παραγγελία, θα σε σκεφτώ και κάτι θα πάρω!! :) Καλό απόγευμα!!

Roadartist είπε...

@ H.Constantinos: Εχεις όλο το χρόνο να τα αναπληρώσεις.. Μα πόσο καιρό κάνετε αγαπητέ διακοπές??? Μπράβο :)) αυτά είναι ζηλευτά!! Περιμένουμε φωτο.. :)

Roadartist είπε...

@ Maria Tzirita: Καλησπέρα Μαρία, μου άρεσε που αναφέρθηκες στο βιβλίο σου, ως στο "πνευματικό παιδί" σου.. Ετσι είναι.. Ωραία πολύ καλά κάνεις και μας το προτείνεις, σε ευχαριστούμε πολύ!.. :)

Roadartist είπε...

@ kikop80: Καλά έκανες και έδωσες δύναμη στο συνοικιακό βιβλιοπωλείο σου! Θα με φάει η περιέργεια όμως τι βιβλία είχες απο μικρός απωθημένα!! :) Καλή ανάγνωση, ευχαριστούμε!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

Αγαπημένη συνήθεια η βόλτα μου στις εκθέσεις βιβλίου.
Ειχα και προσωπική τριβή με αυτές πριν από δώδεκα χρονια όταν ήμουν
υπεύθυνος για τις εκθέσεις βιβλίου
εταιρίας σε όλη την Ελλάδα.
Απο τις καλύτερες περιόδους εργασίας
που θυμαμαι

κοτσυφοφιλώ σε

τσίου!!!

Άστρια είπε...

Καλή μου roadartist
Ήταν μία κουρασστική εβδομάδα αυτή.
Πράγματι κρίμα που θα χαλάσει ένας τέτοιος αγαπητός περίπατος,(δηλαδή η περιοδική αυτή έκθεση θα χαλάσει τη θέα;)
Θυμάμαι, μιά φορά, τότε που γινόταν η έκθεση στο Πεδίον του Άρεως, είχα εξαντλήσει τα τελευταία μου χρήματα γιατί ήθελα να πάρω μία καλή σειρά βιβλίων.
Επιστρέφω στην ιστοσελίδα σου να ακούσω πάλι το τραγούδι που μου αρέσει.

Ερατώ είπε...

Καλημέρα!
Εγώ θα πρότεινα να αγοράσει κανείς το λεύκωμα με φωτογραφίες της Βούλας Παπαϊωάννου του Μουσείου Μπενάκη , το οποίο το έχω βάλει στο μάτι από την περυσινή έκθεση αλλά είναι ολίγον τσιμπημένο σε τιμή...

Roadartist είπε...

@ karaflokotsifas: see you there kotsifa Tsiouuu :)

Roadartist είπε...

@ Άστρια: Κρίμα όντως.... μου άρεσε πάρα πολύ εκεί.. Χαίρομαι που σου αρέσει το τραγούδι! Στο αφιερώνω :)

Roadartist είπε...

@ Ερατώ: Τέλειο το λεύκωμα! Είχα δεί την έκθεση, έχω ξεφυλλίσει το λευκωμα...αλλά μέχρι εκεί! Πανάκριβο όντως.. :((( Χαίρομαι που σου αρέσει η φωτογραφία! Φιλιά!

kikop80 είπε...

Καλημέρα! Έγραψα και 'χθες αλλά δεν ξέρω τι έγινε, μάλλον κάιτι λάθος θα έκανα.
Πήρα τη Θεία κωμωδία σε 3 τόμους και το "Στο cafe της χαμένης νιότης" του Patric Modiano που σχεδόν το τελέιωσα!
Είχα πολύ καιρό να διαβάσω μυθιστόρημα μιας που τελευταία αρέσκομαι σε ιστορικά!
Για τη Θεία Κωμωδία είχα ακούσει από μικρός και είχα πλάσει το περιεχόμενό της στη φαντασία μου!
Μεγαλώνοντας έμαθα και τώρα θα τη διαβάσω!!! Χε :)

Unknown είπε...

Πάω κάθε φορά, αλλά να σου πω την αλήθεια δεν καταλαβαίνω πόσογιορτή είναι όταν δεν υπάρχει κάποιο δέλεαρ για τους βιβλιόφιλους.
Τι εννοώ; Θα μπορούσαν να έχουν καλύτερες τιμές σε σχέση με τα βιβλιοπωλεία. Να μπορείς να πάρεις πολλά μαζεμένα.
Ξέρεις μέχρι τι ώρα λειτουργεί;

ΥΓ.Είναι η αγαπημένη μου "γιορτή " μαζί με της μπίρας(που τα τελευταία χρόνια χάλασε χεχε)
ΥΓ2.Καλό Σ/Κ

Roadartist είπε...

@ kikop80 : Καλησπέρα! Το "Στο cafe της χαμένης νιότης" ωραίο? Περιμένω εντυπώσεις όταν θα το τελειώσεις..Αντε να δω πότε θα αγοράσω και πότε θα διαβάσω όσα θέλω.. Για το καλοκαίρι έχω αρκετά βιβλία και ταινίες που περιμένουν καιρό να ασχοληθώ μαζί τους! Καλό σκ:))

Roadartist είπε...

@SAMAEL: Καλησπέρα samael, δέλεαρ ως προς τις τιμές σίγουρα θα έπρεπε να υπήρχε.. Γιατί γενικότερα τα πράγματα δεν πάνε καλά στην οικονομία, οπότε ακόμα και στην αγορά βιβλίων, ο κόσμος δυσκολεύεται..Πάντως παραμένει μια γιορτή και παρόλ'αυτά & εγώ θα περάσω μια βόλτα.. Ωρες :
Καθημερινά από τις 18:00 έως τις 22:30 


Παρασκευή & Σάββατο από τις 18:00 έως τις 23:00 
και

Κυριακή από τις 10:00 έως τις 22:30

ΥΓ χαχα εχω παει μια φορα στη γιορτη της μπίρας κ εγώ.. πως έφυγα δεν θυμάμαι... Καλό σκ :))

Dr_MAD είπε...

Δε μου απάντησες εμενα :(

Πολύ θα ήθελα πάντως να μάθω την άποψή σου στο θέμα που έθιξα...

Roadartist είπε...

@ MAD: Ωπ! Καλημέρα mad! Μα αν διαβάσεις τις παραπάνω απαντήσεις μου, σου έχω απαντήσει ήδη νόμίζω.. Το υπερανάλυσα το θέμα..
Τώρα που το ξαναβλέπω, δεν χρειαζόταν κάποια ιδιαίτερη απάντηση αυτό που έγραψες βρε.. :)) Καλημέρα!

Nefelli είπε...

:-)
x x x

Elli είπε...

περίμενα να επισκεφθώ την Έκθεση πριν μπω να γράψω το κάτιτίς μου, στο μεταξύ μπήκαν πλλές και ενδιαφέρουσες εικαστικές αναρτήσεις.
Η Έκθεση είναι όπως πάντα μια βόλτα κάτω από την Ακρόπολη, μια γελαστή συναναστροφή, ένα σεργάνι στα εξώφυλλα πάνω στους πάγκους. Οι τιμές ψηλές και αδιαπραγμάτευτες, χωρίς happenings και εκδηλώσεις χύμα ή οργανωμένες.
Μαζί με το λαγωνικό βρήκαμε και 2-3 τίτλους για βιβλία για βιβλία (παιδικά και χαρούμενα)άρα επιμήκυνση της στήλης του tobaccorri

Roadartist είπε...

@ Elli: Πέρασα και εγώ μια βόλτα μέσα στην εβδομάδα, αλλά μάλλον θα ξαναπεράσω.. Είναι υπέροχα στο πεζόδρομο.. εύχομαι να μην αλλάξει τελικά η τοποθεσία, θα χάσει πολύ η έκθεση.. Έτσι όπως τα λές elli, σε ευχαριστώ πολύ που πέρασες, οι 2-3 τίτλοι για βιβλία για βιβλία, σημαίνει νέες ενδιαφέρουσες αναρτήσεις.. Πολύ ωραία :) Καλό βραδάκι, και καλό σκ!

Related Posts with Thumbnails